Connect with us

Vijesti

Američki mediji: Misteriozni rojevi dronova u SAD-u iznad vojnih baza! Nitko ne zna…

Published

on

U prosincu 2023. misteriozne bespilotne letjelice pojavile su se iznad američkih vojnih baza u Virginiji, uključujući zračnu bazu Langley i pomorsku bazu Norfolk, što je izazvalo ozbiljnu sigurnosnu zabrinutost.

Prema izvješćima The Wall Street Journala, ove su letjelice kontinuirano kršile zračni prostor iznad ovih vrlo osjetljivih vojnih objekata 17 uzastopnih dana.

Dronovi su obično letjeli između 45 i 60 minuta svake večeri, neposredno nakon zalaska sunca, ali ih vlasti nisu uspjele presresti niti identificirati tko stoji iza njih.

Ove su letjelice također primijećene iznad baze mornaričkih specijalnih snaga, uključujući timove SEAL-a, kao i nad najvećom pomorskom bazom na svijetu, što je izazvalo zabrinutost zbog potencijalne špijunaže ili drugih neprijateljskih aktivnosti.

Dronovi su viđeni kako lete brzinom većom od 100 milja na sat na visinama između 3.000 i 4.000 stopa.

Unatoč naporima da se pronađu odgovorni, američke vlasti nisu uspjele utvrditi jesu li ovi dronovi povezani sa stranom zemljom, poput Kine ili Rusije, ili su rezultat hobista ili kriminalnih skupina.

Izvješća pokazuju da su incidenti uznemirili Pentagon i FBI, koji su održali tjedne sastanke na visokoj razini kako bi istražili situaciju, ali do sada nije pronađeno rješenje niti identificiran izvor dronova.

Dva mjeseca prije ovog događaja zabilježeni su slični incidenti protiv sigurnosnih objekata u Nevadi, što dodatno pojačava sumnje u moguću inozemnu špijunažu.

Takvi nepoznati upadi u zračni prostor iznad osjetljivih vojnih objekata ozbiljno su zabrinuti za sigurnosne službenike, budući da trenutačno ne postoji učinkovit način presretanja ovih bespilotnih letjelica bez opasnosti od većih incidenata.

Vijesti

Hezbolah pogodio izraelski vojni stožer, te ubio šefa vojske?!

Published

on

Hezbolah i pojedini nezavisni američki novinari tvrde da je u stravičnom napadu drona na vojni štab u Izraelu likvidiran šef Generalštaba izraelske vojske Herzog Halevi, ali ta informacija sa strane Izraela nije još potvrđena niti demantirana.

Izraelska vojska priopćila je da je u napadu dronom na vojnu bazu kod Binjamine ranjeno 67 ljudi, a četiri ubijeno. Četvoro ranjenih je u kritičnom stanju, petoro u teškom i 14 u srednje teškom stanju, a ostali su lakše povrijeđeni.

Jako je zanimljivo da je, kako donose ljudi na X-u, da je dron bio ruske proizvodnje… te “da je to Putinova poruka”

Izraelski istraživački institut Alma centar priopćio je da su dva drona, koje je lansirala libanska militantna skupina Hezbolah, ušla u zračni prostor Izraela s mora, a jedan od dronova je oboren.

Dronovi su iz Libanona lansirani istovremeno kada i rakete, a u priopćenju se ističe da se sirene za zračnu opasnost nisu aktivirale unatoč napadu i da će ispitati kako je došlo do tog propusta.

Napad na vojnu bazu uslijedio je za vrijeme večeri, službeni Izrael nije objavio imena ubijenih i povrijeđenih unatoč tvrdnjama Hezbolaha da su među žrtvama najviši oficiri među kojima i šef Generalštaba Herzog Halevi. Izraelski mediji tvrde da je Halevi bio tu, ali je otišao iz vojne baze prije večeri.

Continue Reading

Vijesti

Sveta Tereza Avilska, crkvena naučiteljica

Published

on

Danas je blagdan svete Tereze Avilske, časne sestre bez velikih škola, a ipak je proglašena naučiteljicom Crkve. prenosimo jedan kratki osvrt s X-a.

“Po svemu sudeći, sveta Terezija, utemeljiteljica iz Avile, bila je žena izvanredno nadarena, prirodno i nadnaravno. U njoj su bili spojeni tjelesna ljepota, osobito u mladosti, i šarm osobnosti koji ni bolest ni godine nisu umanjile.

Čini se da su se svi svjedoci složili da je ona tip žene koju nitko ne može adekvatno opisati na nekoliko stranica. Bila je jedna od onih rijetkih ličnosti koje spajaju kvalitete koje kao da isključuju jedna drugu i rijetko se nalaze zajedno u jednoj osobi.

Voljela je nježno i privrženo, ali nije podnosila gluposti ni od koga. Imala je i jaku sliku o sebi i zapanjujuću poniznost. Rođena vođa, ipak je bila potpuno poslušna svojim nadređenima.

Mogla je u jednom trenutku biti vjetrenjača aktivnosti, au drugom biti izgubljena u mističnoj kontemplaciji. Iako je bila vrlo inteligentna i nevjerojatno učinkovita, gravitirala je prema jednostavnim, skromnim muškarcima i ženama.” (Thomas Dubay, SM Fire Within. Drugo poglavlje)

Continue Reading

Vijesti

Pismo jedne žene iz staračkog doma

Published

on

Imam 82 godine, imam 4 djece, 11 unučadi, 2 praunuka i sobu od 12 kvadrata – pripovijeda jedna strica… – prenosimo.

Nemam više ni dom ni drage stvari, ali imam nekoga tko će mi pospremiti sobu, pripremiti hranu i posteljinu, izmjeriti mi tlak i izvagati me.

Nemam više smijeha svojih unuka, ne vidim ih kako rastu, grle se i svađaju. Neki mi dolaze svakih 15 dana, neki svaka tri-četiri mjeseca, a neki nikad.

Više ne radim zimnicu, ne pečem kolače, niti okopavam vrt. Još uvijek imam hobije i volim čitati, no brzo me oči zabole.

Ne znam koliko još vremena, ali moram se naviknuti na ovu samoću. Ovdje u domu vodim rad u grupi i pomažem onima kojima je gore od mene koliko god mogu. Još do nedavno sam glasno čitala jednoj nepokretnoj susjedi u sobi do mene, nekad smo i zajedno pjevale, ali umrla je neki dan.

Kažu da je život sve duži. Čemu? Kad sam sama, mogu pogledati fotografije svoje obitelji i uspomene koje sam ponijela iz kuće. I to je sve.

Nadam se da će sljedeće generacije shvatiti da se obitelji rađaju da bi imali budućnost (s djecom) i da ne zaborave na obitelj ni u starosti.

Molim vas, nemojte ovo pokazati mojoj djeci.

Voli vas baka Marija.

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved