Connect with us

Vijesti

M. Bernadić: “Covid cjepivo je nemoralno – Činite suprotno od onoga što vam kurija preporučuje”

Published

on

„Ništa slavnije, ništa plemenitije, ništa zasigruno ne može biti časnije željeno nego pripadati Jednoj, Svetoj, Katoličkoj, Apostolskoj i Rimskoj Crkvi“. (Papa Pio XII, Enciklika Mystici Corporis Christi, br. 91.) Gospodine, pohodi brzo i utvrdi Crkvu svoju.

U svemu ovom, trenutni Vatikan ne djeluje više od nekog “think tank”, kako se sada nazivaju i što bi se moglo prevesti kao laboratorij ideja ili neka vrst kolektivnog influencera u službi globalista. Oni koji žele biti dobri katolici i nadaju se da će u ovim više nego teškim vremenima imati istinski katoličkog vodiča sa svetog mjesta, ne mogu ne osjetiti omamljenost ili sram zbog spektakla kojem prisustvuju. Drugi, nešto duže pozabavljeni ovim pitanjima, mogli su uvidjeti da je dekadencija, pretendirana dvoznačnost koja omogućava reći i A i neA, radikalna promjena liturgije, pojma ekumenizma i drugo dovedeno na prvo mjesto povodom Drugog Vatikanskog, nikad dovoljno slavljenog od modernističike plejade.

Influencer za kojeg ne znam na koga utječe. Jer oni koji ga hvale ne uzlaze u crkve, a oni koji ga ne hvale niti ga slijede niti ga slušaju. No, pozabavimo se sada trikom kojim se Kongregacija za nauk vjere – neprikladan naziv – pokušali opravdati covid cjepivo. Jer ovdje je veliko pitanje, posebno za katolike. Za sve, ali posebno za katolike. A neću ni ulaziti u temu mehanizma ovog cjepiva, genetska RNA tehnika ishodne posljedice, itd .; njegove upotrebe pri ucjenjivanju za dobiti ili održati radno mjesto, uvjet za putovanja itd. – također sve vrlo ozbiljno. Dolazim do bitnog pitanja upotrebe pobačenih fetusa (čak i jednog) za dobivanje ovog cjepiva – inače pogrešno nazvano cjepivo. I pogrešnog argumenta Kongregacije koja ga opravdava. Kaže u svojoj Napomeni od 21. prosinca 2020 .: „(…kada zdravstveni autoriteti ne dozvoljavaju građanima izabrati cjepivo koje će se primjenjivati) moralno je prihvatljivo koristiti cjepiva protiv Covid-19 koja su koristila stanice abortiranih fetusa u njihovom istraživačkom i proizvodnom procesu ”. Jer, tvrde oni, “vrsta suradnje sa zlom (pasivna materijalna suradnja) induciranog pobačaja iz kojeg dolaze te iste stanične linije korištena za proizvodnju cjepiva, jest udaljena u vremenu.” Završavajući s potpunom gluposti: “Moralna dužnost izbjegavanja takve pasivne materijalne suradnje nije obvezujuća ako postoji ozbiljna opasnost, poput širenja (bolesti), koja je inače nezadrživo.” Ali što je “nezadrživo”? Suočavamo li se sa srednjovjekovnom kugom koja je usmrtila četvrtinu Europe? Pa i kad bi bilo tako – a nije, dobro znamo -, ne možeš ubiti nevinog da bi se ti liječio ili živio! Argument protiv vrlo je jednostavan, od inače potpuno sotonskog prijedloga. Njima je normalno i prihvatljivo da se treba pobaciti za proizvesti neki „lijek” ili „cjepivo”. Za vještice će biti normalno.

Pogledajmo na časak: suradnja je uvijek suradnja, pa i ako je udaljena u vremenu. Naravno da postoje različiti stupnjevi krivnje i odgovornosti, ali ono što je samo po sebi loše ne može se koristiti kao alat. Podsjećamo na riječi Sv. Tome Akvinskog: (I-Iie, p. 12, čl. 4. Naprotiv) „ono što je za cilj odnosi se prema cilju kao sredstvo sa onim što se traži… Prema tome i u pitanjima koja se odnose na volju isti je predmet nakana za cilj kao i volja za onim što služi za cilj”. „Odgovorim:… Pa, kad kažem: Želim lijek za svoje zdravlje, izražavam samo jedan pokret volje. A razlog tome je što je razlog cilja ista kao i željeti ono što je za cilj. Doista, isti čin pada na predmet i na razlog predmeta; … I sličan je razumijevanju, jer ako se načelo i zaključak smatraju apsolutno, razmatranje jednog i drugog je različito, ali kada pristajemo na zaključak preko načela, postoji samo jedan čin razumijevanja. “

Ima nešto zanimljivo u jeziku Kongregacije. To je uključivanje dva suprotna stava u istu izjavu. To je poput kabale koja se široko koristi u drugim sektorima, na primjer feminističkom. Jer sada se ispostavlja da je moguće da “diskriminacija” – u principu uvijek negativna prema njima samima- postane “pozitivna” preko ne znam kojeg umijeća. I tako se pojavljuje “pozitivna diskriminacija”, dva oprečna pojma u istoj izjavi, ali koja u konačnici opravdava određene diskriminacije. Stoga je i ova kratka Napomena Kongregacije i dalje puna proturječja i potpora globalističkoj agendi na dvije oskudne stranice: „Međutim, mora se naglasiti da moralno dozvoljena uporaba ove vrste cjepiva, zbog posebnih uvjeta koji to omogućuju, samo po sebi ne može predstavljati legitimitet, čak ni indirektni, prakse pobačaja i pretpostavlja protivljenje toj praksi onih koji pribjegavaju ovim cjepivima. “Dakle, bacim kamen i sakrijem ruku. U redu, što ti kažeš.

A onda, idemo dalje: moramo raditi na tome da ga dobiju i siromašne zemlje, cjepljenje je preporučljivo, da je dobro za one koji ne žele biti cijepljeni “izbjeći postati vozila za prijenos zaraznog agensa” – je li ovo daleko opravdavanju “koncentracijskih logora” za asimptomatične itd.? Napokon, sve završava gromkim pljeskom Bergoglia Napomeni. Lik drame koji ne samo ne podržava projekt tek riječima, već i djelom dajući do znanja da je već primio svoju dozu.

Ukratko: Bergoglio je svojim riječima i djelima donio presudu o moralu covid cjepiva, rasvijetlivši što ovdje učiniti, a to je: činite suprotno od njega i ne cijepite se.

Milenko Bernadić

Vijesti

PADRE PIO I SILAZAK GOSPE MEĐU HRVATE: ‘USKORO DOLAZI U VAŠU ZEMLJU’

Published

on

Malo je poznata činjenica da su dvoje svetaca dvadesetog stoljeća, papa Ivan Pavao II Majka Tereza iz Kalkute gajili stanovitu pobožnost prema ukazanjima u Međugorju i da su bili ujedinjeni u molitvi svaki dan sa Gospom – piše Zrinka Požežanac u Vjera.hr.

Još je manje poznata činjenica da je Padre Pio, veliki talijanski mistik, stigmatik i svetac imao ikakve veze sa događajima u Međugorju. A imao je.

Iako je ovozemaljski život napustio puno prije nego li će ukazanja u Međugorju započeti, Padre Pio ostavio je dva veličanstvena proročanstva koja se tiču dvoje odvojenih mističnih događaja koja će se zbiti u Međugorju.

A nakon smrti ovaj je svetac poslao protestantskog dječaka u Međugorje po ozdravljenje

Župnik, Padre Pio i kip iz Međugorja kao izvor čudesa

Jedno od tih odnosi se na sama ukazanja, dok se drugo povezuje sa Gospinim kipom koji je iz Međugorja prilikom jednog hodočašća odnešen u Civitivecchiu (Italija) gdje je naposljetku proplakao krvavim suzama, što je silno čudo koje je Crkva odobrila. 

Naime, 1994. godine, don Pablo Martin bio je župnik crkve sv. Agostino u okrugu Pantano u Italiji Civitivecchia, gdje se trenutno nalazi spomenuti kip Majke Božje. Upravo je don Pablo taj koji je organizirao hodočašće u Međugorje u rujnu te godine i kupio 40 cm dugačak kip Djevice Marije od bijelog gipsa kao suvenir iz Međugorja.

Zanimljivo je istaknuti, don Pablo gajio je snažnu pobožnost prema Padre Piu i to čak prije nego li će otac Pio biti službeno proglašen svetim od pape Ivana Pavla II. 2002 godine.

Njegova pobožnost prema njemu je bila značajna jer upravo Padre Piu idu sve zasluge prilikom odabira kipa, naime, Don Pablo je tražio njegov zagovor u pomoći oko odabira kipa koji je poslije plakao krvavim suzama ukupno 14 puta u različitim prilikama.

Prema kazivanju Don Pabla, bio je to jedan od najljepših događaja u njegovom životu koji je rezultirao odabirom i kupnjom upravo tog kipa po pomoći i zagovoru oca Pia.

Randall Sullivan je zapisao u svojoj knjizi “The Miracle Detective” tu čudesnu vezu.

Činjenica da je Padre Pio umro 1968 godine upravo to čini tu nebesku poruku povezanu u duhovnoj komunikaciji između oca Pia i župnika koja čini cijelu stvar zanimljivom. Znamo da u Boga nema slučajnosti tako da je cijeli “slučaj bio isplaniran”.

Također, treba spomenuti da dok je još hodao ovom zemljom i primao hodočasnike u svom samostanu u San Giovanni Rotondu, često bi znao prorokovati mnoge događaje.

BBC novinarka svjedoči

U knjizi “A Spark from Heaven” BBC-eva novinarka Mary Craig izvještava da prije nego li će započeti ukazanja u Međugorju, Padre Pio kazao je grupi hodočasnika koja ga je došla posjetiti iz Mostarske biskupije: “Blagoslovljena Djevica Marija uskoro će posjetiti vašu zemlju”

Upravo te riječi Padre Pia čine ovo proročanstvo izvanrednim.

Naravno, ne trebaju mnogo čuditi te njegove riječi, Padre Pio bio je poznat po svojim duhovnim darovima. Bog mu je dao izvanredne milosti. Između ostalih, imao je dar ozdravljenja, dar čitanja srca tijekom ispovjedi, dar bilokacije, vizije Isusa i Marije i svoga anđela čuvara kao i dar proroštva, a jednog je dječaka i to protestanta poslao u Međugorje po ozdravljenje i taj dječak je ozdravio pri dolasku u Međugorje a obitelj se obratila na katoličanstvo. Ovo je priča o tom čudu:

Continue Reading

Vijesti

Deutsche Welle: Priznanje Palestine raste na jedanaest država EU-a

Published

on

EU i Bliski istok Unatoč trenutačnom ratu između Hamasa i Izraela, Europska unija ustraje na dugoročnom “rješenju dviju država” kada je u pitanju mir na Bliskom istoku.

EU pod tim pojmom shvaća državu Izrael s jedne strane i državu Palestinu unutar granica koje su okvirno definirane prije više od 30 godina u takozvanim sporazumima iz Osla između Izraela i Palestinaca.

Vanjskopolitički predstavnik EU-a Josep Borrell ponovno je na sastanku ministara vanjskih poslova EU-a u Bruxellesu u ponedjeljak istaknuo kako se EU službeno drži “rješenja dviju država”, ali je istodobno zaključio kako je “rješenje dviju država svakim danom sve teže. Moramo razgovarati o tome, ali humanitarna kriza u Pojasu Gaze sada je prioritet”, kaže prvi diplomat EU-a. On je dodao kako je za trajno političko rješenje, potreban „pojačani angažman”.

Priznanje raste na jedanaest država EU-a

Sve države članice Europske unije priznaju Izrael kao državu. Istodobno samo devet od 27 članica EU-a palestinske teritorije smatra državom. To bi se trebalo promijeniti ovog utorka. Naime Španjolska i Irska sada također žele priznati državu Palestinu u granicama teritorija Zapadne obale Jordana, istočnog Jeruzalema i Pojasa Gaze. To je u utorak učinila i Norveška koja doduše nije članica EU-a, ali njezina odluka također ima težinu.

Međutim, na ovim područjima ne postoji jedinstvena vlada. Hamas, koji je u EU-u klasificiran kao teroristička organizacija, prije rata je vladao Pojasom Gaze.

Malta i Slovenija najavile su da će priznati Palestinu čim za to dođe vrijeme. Belgija je odlučila ne dodijeliti državnost palestinskim teritorijima do daljnjega, objavila je belgijska ministrica vanjskih poslova Hadja Lahbib.

Većina zapadnoeuropskih članica EU-a nije priznala Palestinu, kao ni Velika Britanija ni SAD. Istočnoeuropske članice od Poljske do Bugarske priznale su Palestinu još krajem 1980-ih, tada kao dio Istočnog bloka, koji je bio na propalestinskoj strani. DDR je Palestinu također priznavao kao punopravnu državu. Prestankom Njemačke Demokratske Republike 3. listopada 1990. i pristupanjem Saveznoj Republici, ovo priznanje je prestalo važiti.

Njemačka, Francuska, Italija čekaju s priznanjem

Većina država EU-a, uključujući i Njemačku, želi prihvatiti palestinsku državu ako bude mira, te ako Izrael također poduzme ovaj korak. No to je prilično malo vjerojatno. Vlada premijera Benjamina Netanyahua odbacivala je dvodržavno rješenje čak i prije aktualnog rata protiv Hamasa. S druge strane teroristička skupina Hamas odbacuje izraelsku državu i jedan od njezinih ciljeva je uništenje židovske države.

“Podržavamo uspostavu palestinske države, ali palestinska država mora priznati Izrael i biti priznata od Izraela. To svakako ne može biti palestinska država koju vodi Hamas, koji je teroristička organizacija”, rekao je talijanski ministar vanjskih poslova Antonio Tajani, koji je trenutno i predsjedavajući skupine sedam najvažnijih industrijskih zemalja G7.

Prije nego što se ponovno ozbiljno razmotri dvodržavno rješenje, krvavi sukob između Hamasa i Izraela mora biti okončan. O tome je vladalo suglasje ministara vanjskih poslova EU-a na sastanku u Bruxellesu ovog ponedjeljka. Njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock ponovno je pozvala na humanitarni prekid vatre u Gazi “kako bi se okončala patnja za taoce koji su još u zatočeništvu Hamasa i kako bi se konačno okončala patnja za ljude u Gazi”. Nakon terorističkih napada na Izrael početkom listopada u kojima je Hamas ubio 1.200 ljudi, a oteo 250, izraelska vojska pokrenula je veliku vojnu operaciju razbijanja položaja Hamasa u Pojasu Gaze.

Sudski nalog se ignorira – što sada?

No područje je daleko od bilo kakvog primirja. Hamas je ponovno ispalio rakete prema Tel Avivu iz Rafaha u Pojasu Gaze. Izraelska vojska je nakon toga granatirala izbjeglički kamp u blizini Rafaha, što je, prema palestinskim izvorima, prouzročilo najmanje 35 poginulih. “Obje strane ne poštuju naloge Međunarodnog suda pravde”, rekao je visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku Josep Borrell u Bruxellesu.

“Ovo je prava dilema. Kako međunarodna zajednica može nametnuti provedbu odluka Međunarodnog suda pravde?” – upitao je Borrell ostale ministre vanjskih poslova. Međunarodni sud pravde u Haagu naredio je u petak, na zahtjev Južnoafričke Republike, da Izrael mora odmah prekinuti vojnu operaciju u Rafahu, gradu na jugu Pojasa Gaze, i omogućiti više humanitarne pomoći. O stanju na jugu Pojasa Gaze će danas raspravljati i Vijeće sigurnosti UN-a na hitno sazvanoj sjednici.

Njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock govori u ime velike većine država članica kada u Bruxellesu kaže: “Privremene mjere Međunarodnog suda pravde su obvezujuće i naravno da ih se mora slijediti. No mi svjedočimo akcijama suprotnim tome. Bilo je više raketa na Tel Aviv koje je ispalio Hamas. U isto vrijeme, vidimo da nije nikakav dobitak za sigurnost Izraela i da neće dovesti do oslobođenja niti jednog taoca ako ljudi sada gore u izbjegličkim šatorima”. Baerbock pritom aludira na izraelski napad na izbjeglički kamp, ​​koji sada istražuje izraelsko državno odvjetništvo.

“Međunarodno pravo vrijedi za sve, to se također odnosi na izraelsko ratovanje”, rekla je njemačka ministrica. Talijanski ministar vanjskih poslova Antonio Tajani istaknuo je kako Hamas također krši međunarodno pravo skrivajući svoje pozicije među civilnim stanovništvom.

„Hamas instrumentalizira ljude u Rafahu. Namjera Hamasa je Izrael namamiti u medijsku zamku”, rekao je Antonio Tajani. Slike civilnih žrtava u Pojasu Gaze naravno diskreditiraju Izrael.

“Bez antisemitizma glavnog tužitelja”

Visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku Josep Borrell oštro je kritizirao izraelsku vladu zbog najave da se ni pod kojim uvjetima neće pridržavati naloga Međunarodnog suda. „Ne samo Međunarodni sud Ujedinjenih naroda, koji ima nadležnost nad državama, nego i Međunarodni kazneni sud, koji ima nadležnost nad pojedincima, treba tretirati s poštovanjem”, odlučan je Josep Borrell.

Glavni tužitelj Kaznenog suda u Haagu zatražio je, među ostalim, raspisivanje tjeralice protiv izraelskog premijera Benjamina Netanyahua zbog ratnih zločina. “Mi moramo pustiti sud da odluči, i to bez vrijeđanja, što misli o zahtjevu glavnog tužitelja. Nažalost, to nije slučaj. Glavnog tužitelja se optužuje za antisemitizam, što se uvijek događa kada postoji nešto što se Vladi Benjamina Netanjahua ne dopada. Optužbe za antisemitizam protiv tužitelja su za nas neprihvatljive”, rekao je Josep Borrell.

Bernd Riegert/Deutsche Welle

Continue Reading

Vijesti

Slavni američki novinar objasnio zašto SAD naginje ratu s Rusijom

Published

on

Administracija američkog predsjednika Joea Bidena sklona je započeti rat s Ruskom Federacijom, budući da rejting američkog čelnika pada uoči izbora u studenom u Sjedinjenim Državama.

Izjavio je to američki novinar Seymour Hersh na You Tube kanalu London Real.

Lideri uvijek imaju veći rejting u ratu nego u miru, primijetio je novinar.

Prema njegovim riječima, pobjede u bitkama učinile su američke predsjednike “slavnima i značajnima”. Kao primjere naveo je predsjednike Franklina Roosevelta i Abrahama Lincolna.

Kako je naglasio Hersh, to može biti razlog agresivnog stava Bidenove administracije prema Rusiji.

Prije toga, norveški politolog Glenn Diesen rekao je da izjave Zapada koje odobravaju napad Oružanih snaga Ukrajine (OSU) na teritorij Rusije stranim oružjem “mijenjaju pravila” posredničkih ratova, takve izjave će postati ” jako loše”.

Ranije je zamjenik premijera Italije nazvao glavnog tajnika NATO-a “opasnim gospodinom”.

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved