Connect with us

Vijesti

HODAK: Čudak je u avion želio unijeti opasnu olovku. Čudak je mojih godina…

Published

on

Miran, kišovit, tmuran ulazak u studeni. Jedan običan dan u uredu, pa vikend. Ništa vrijedno posebne pažnje. Doduše, Index i neki ljevičarski portali spominju čudaka koji je želio u avion unijeti opasnu olovku. Čudak je mojih godina…

No, dobro. Čudak u čudnim vremenima ponekad napravi nešto čudno čemu se i sam začudi.

U Sinju je u kući drugog čudaka policija zaplijenila ručni bacač raketa, minobacačku i   tromblonsku kumulativnu minu, tri tromblonske trenutne mine, dvije ručne kumulativne bombe, tri topnička projektila, sedam ručnih bombi, pušku i više komada streljiva spremnika za automatsko oružje…

Kaže muž ženi: “Ja sam ti pametan!”, a ona nadoda: “To se baš i ne vidi!”. To znači, zaključi muž, da sam neviđeno pametan.

Osjećam se k’o da sam napravio salto mortale. Tek sad mi je sinulo kako “Možemo” radi izvanredne stvari. Recimo, sjajna je mjera bacanje u smeće projekta “roditelj-odgajatelj”. One žene koje su rodile troje, četvero, petero i više djece, sad neka malo traže posao i idu natrag raditi. Kažu, nema više love. Gradski proračun je u “banani”. Kako je krenulo, Ivana Kekin će tražiti da se obustave i vječne partizanske mirovine kako bi se uštedilo i u državnom proračunu.

Radi Šerbedžiji zabranilo da pjeva u Vinkovcima. Neposredno pred “kolonu sjećanja”.

Kome smetaju Radine pjesme? To su sve pjesme ljubavi (prema Brijunima, kunama…) Ja sam, u svom “salto mortale-u”, za to da Rade otpjeva svoje. Onako za “furt”, kak’ bi rekli Zagorci. Zbog tog nacionalističkog nasrtaja na legendarno “bratstvo i jedinstvo”, “mlade” su dobili Miljenko Jergović i Bora Dežulović.

Miljenko je pogodio “u sridu” kad je napisao kako Radi ne daju da (tko to tamo) “peva” zato jer je Srbin. Pa kamo to vodi, drugovi, kao da se pita Miljenko? Sad će Ratko Mladić ispasti ratni zločinac samo zato jer je Srbin. Šljivančanin je srećom Crnogorac pa onda valjda nije ratni zločinac jer nije Srbin. Kapetan Dragan je mlatio po Kninskim zatvorima Hrvate valjda samo zato jer je Srbin. Jergoviću je Draža Mihajlović  “trodimenzijski”, a da je bio dimenziju niži, možda bi ostao 1945. godine za glavu viši.

Splitski Beograđanin Boris Dežulović ima kratki fitilj pa poručuje: “Jebo vas Vukovar”! Iskreno do daske, Boro! “Jebale vas kolone sjećanja, posmrtni marševi i počasni plotuni…”, kaže  Dežulović.

I sad zamislite, naravno teoretski, da je taj mamlaz s kratkim fitiljem napisao “je*ala vas Srebrenica ili Auschwitz” bi li urednici ljevičarskog N1 objavili taj tekst?

Pljuvanje po hrvatskim svetinjama je uvijek dobro došlo i uvijek dobro honorirano. Dobrom “honoraru” nada se i N1, u vidu nacionalne koncesije. Dr. Vlatka Vukelić “napada Radu”: “Rade je svetinja, a Vukovar je nešto što je postalo dosadno”.

Portal RTL, koji ima nacionalnu koncesiju, objavio je tekst Ive Anića. Lucidni Ivo, navodno novinar i pisac, tvrdi “da su Hrvati nitko i ništa”.  Stvarno smo “nitko i ništa” jer Šerbedžiji nećemo dati da pjeva o ljubavi. Rade je i Hrvat i Srbin, a mi smo i dalje nitko i ništa. I tako je jednim sociopatskim ispadom Jergović legalizirao govor mržnje bez ikakve osude bilo novinarskog društva bilo političara.

Istodobno se brišu murali po Zagrebu. Mural Zvonimira Bobana je navodno “poziv na nasilje”. Javio se i Renato Baretić: “Gdje je Boris Dežulović bio 1991. godine? U Vukovaru. A gdje su bile internet-ubojice što mu objavljuju kućnu adresu?”

Zar naš Renato stvarno ne zna gdje su bile “internet-ubojice”? Bili su u srpskim logorima i slušali “glavu dole, ruke na leđa…”, dok se njegov Rade vozikao džipom JNA i potezao rakiju s “oslobodiocima”.

Kristalno je jasno zašto jugo-nostalgičarima smeta Vukovar. Podsjeća ih na njihove zločine i vojni poraz koji su tamo doživjeli. Neka Anić i Baretić budu “đekovi” i napišu “je*o vas Jasenovac, već nas 80. godina tupite s tim…”! E, to se ne usude! Uživajte i budite ponosni što je vaš Dežulović 1991. godine bio prvi novinar koji je ušao u potpuno razrušeni Vukovar. Naravno, preko Beograda, dok su branitelji i civili u JNA kamionima odvoženi u Sremsku Mitrovicu, Niš, na Staićevo da se malo “relaksiraju” nakon neprijateljskog klanja na Ovčari.

Dobro je dr. Vlatka Vukelić napisala Dežuloviću: “Je*o tebe Rade”. Obzirom na sve prisutniji povratak “Žikine dinastije” u hrvatski medijski prostor, i to u dobro odabranom trenutku kada su im iznenada porasla krila, za očekivati je da se i “rigidna” desnica probudi pa izlane “je*o vas partizani…” i tako u beskraj. Kamo to vodi? U “seks i grad” na brdovitom Balkanu. Međutim, i onima koje politika ne zanima jasno je tko je prvi nasrnuo na žrtve Vukovara, na murale u Zagrebu…

Vrijeme je da vam i ratni “pobjednici” nešto odgovore. Jasno i konkretno. Odavno je to trebalo reći i Dežuloviću i Anti Tomiću, Miljenku Jergoviću, Ivani Kekin, Hrvoju Zovku, dalmatinskim orjunašima i svim kripto-komunistima koji su uvjereni kako ih je sada napokon “krenulo”.

Recimo, orjunaši su u Drugom svjetskom ratu, njih oko 6000 Hrvata, većinom iz Splita i okolice, bili u elitnim četničkim postrojbama. Tako je i Grgo Anđelinović, predsjednik NK Hajduka, bio uski suradnik četničkog ratnog zločinca Popa Momčila Đujića o kojem balade pjeva “naš” Porfirije….

Hrvatska je najozbiljniji kandidat za pobjednika na Olimpijadi za države s ozbiljnim teškoćama u razvoju…

Čitam na fejsu: “Rade Ivković, silovatelj iz okupiranog Vukovara, dobio je smanjenje kazne na Vrhovnom sudu Hrvatske”. Koja topla i vedra vijest iz našeg pravosuđa. Koliko još silovatelja, ujutro kad idu na posao, susreću svoje žrtve i pri tome ih pozdravljaju. Sjetih se Merčepa koji nije nikoga ubio ni silovao, a kojem su kaznu povisili na tom istom Vrhovnom sudu RH.

Javio se i Herman Vukušić: “Veliko hvala Borisu Dežuloviću, Bojanu Glavaševiću, Sanji Modrić i svima ostalima koji brane Dežulovića; tek sad shvaćam da je trudnice i rodilje nakon potresa u Zagrebu spašavao “navijački ološ”… Misli, naravno, na BBB-se.

Ovih dana se u Otvorenom na HRT-a pričalo o muralu Slobodana Praljka. Gosti kao da su došli iz Engleske. Svi do jednog “voze” lijevom stranom. “Vratite se gospodine Macanu!”, molio je voditelj Macana koji je javno “pohvalio” izrazom “spodoba” Karolinu Vidović Krišto. I vratio se Macan. Krišto se više ne poziva na HTV iako, nogometnim rječnikom rečeno, vodi  protiv Macana 2:0 u sudskim postupcima. Istina, još nepravomoćnim. Ali bit će i to. Zato su na HRT-u, TV Novoj i RTL-u redoviti gosti Mamićka, ekipa s FPZ-a i svugdje ista priča. Mural Praljka je mural ratnom zločincu. Fuj!

Ivana Kekin se valjda krsti od gnušanja: “Koja je to poruka mladima na muralu na kojem Zvone Boban nasrće na milicajca?” Stvarno grozno! Boban je do zuba naoružan kopačkama, a jadni murjak samo pištoljčinom, dugačkom k’o ona u babe Katarine Peović, te pendrekom i lisičinama. Prava epska scena.

Dok milicajac “pendreči” Bobanovog suigrača, mislim da je bio Škrinjar, Zvone uleti u njega, zgrabi Škrinjara i dade se i bijeg u sigurnost “navijačkog ološa”.

Denis Latin, urednik “Otvorenog”, pretvara tu emisiju u radikalnu jugo-propagandu. Još samo da koncesiju dobije Dodikov sin, pa da zajednički počnu “deistvovanje” HRT, N1, RTL i TV-Una. To će biti uskoro potpuna medijska okupacija. Krug će se zatvoriti. Mi smo njih pobijedili na bojnom polju, a oni nas medijski.

Bernard Shaw je jednom napisao: “Naučio sam davno da se ne treba hrvati sa svinjama. Zamažeš se, a što je najgore, svinjama se to sviđa”.

Hrvatski biskupi sa Šestog hrvatskog socijalnog tijela šalju poruku kako je nedopustiva ravnodušnost “kojom se promatra iseljavanje hrvatskog stanovništva”. Žale što se zadnjih deset godina iselilo 300.000 tisuća Hrvata. Crkva je za model povratka iseljenika, ali i za model dobrodošlice useljenicima iliti imigrantima. Milan Ivkošić misli da je žalosno što je Crkva “pokleknula”. Je li doista? Možda je kriva “sintaksa” sa “Šestog hrvatskog socijalnog tijela.”

Uvijek smo se kao narod uz pomoć Crkve održali nad vodom. Ako sada i Crkva poklekne te zauzme stav da su nam potrebni useljenici, to pomalo sliči na nož u leđa onima koji su se morali iseliti. Ubrzo ćemo to moći provjeriti kroz pročišćenu političku dioptriju.

Zbog uznapredovalog iseljavanja zasipaju nas nakladnici brojnim jezičnim priručnicima tipa “Francuski bez muke”, “Njemački bez muke”, “Španjolski bez muke”. Valjalo bi za one koji su preglasni kad na javnim mjestima govore, izdati priručnik “Hrvatska bez buke”.

Jakov Sedlar je dovršio film “Plavi kaputić” koji će premijeru imati 16. studenog ove godine. Naravno, radi se o jednoj legendarnoj slici djevojčice od šest godina koja u plavom kaputiću šeta po “sravnjenom” Vukovaru. U plejadi hrvatskih lijevih režisera nije se našao ni jedan koji bi se uhvatio posla i snimio film o toj tragediji. Dok Dara ide u Jasenovac, pa po Oscara, financirana obilno od srpske države, dotle Sedlar skuplja novac od Šukera, Joe Šimunića, Kikaša…

Hrvatska država, preko HAVC-a, odbija mu dati i kunu za “Plavi kaputić”. Sve pohvale za Ninu Obuljen, našu pravu komunističku gospođu ministarku. A naši progresivni režiseri nek’ samo sanjaju o srpskom filmu “Tko to tamo peva”.

Kad Hrvatska izbaci na tržište film koji je bar sličan filmu Slobodana Šijana iz 1980. godine, tragikomičnu priču o putnicima u dotrajalom autobusu u srpskoj provinciji, onda neka se pozivaju na to kako njih ne zanima snimanje komercijalnih filmova na koje gledatelji dolaze u kina već samo filmova umjetničke vrijednosti (koju razumiju samo oni sami). Bojim se kako s ovim našim sadašnjim “talentima” nikada se nećemo uspeti na zelenu granu. “Poslednji Srbin u Hrvatskoj” i slični  filmovi vode nas, barem što se tiče filma, u duboki ambis…

Nakon poskupljenja voznih karata, ZET-ovi putnici biti će dužni obavezno se vezati da ne pobjegnu kontrolorima.

Prošlu nedjelju ponovno smo mijenjali vrijeme iako su u Uniji trabunjali o tome kako će se to ukinuti. No, valjda zato što su i oko toga, kao i oko cijepljenja, razne države imale svaka svoj stav hoće li ili neće prestati pomicati sat zimi, sve je ostalo kao i do sada. Što se mene tiče, svejedno mi je. Neka mi jave kad se budu vraćale godine, a sat vremena mi ništa ne znači.

Rada Borić poručuje: “U Zagrebu će se obilježavati Dan izlaska iz ormara”. Bojim se da će se prije obilježiti dan “povratka u ormare” zajedno s “glomaznim otpadom”. Kojić, Bandićev financijaš, nedavno se nasmijao na tvrdnju da je Zagreb 100 posto zadužen. Pozvao se na zakon po kojem se Grad mogao zadužiti najviše do 20 posto. Za svako zaduženje Grada dozvolu daje Ministarstvo financija.

Prošao je tjedan od tog Kojićevog TV-istupa, ali nigdje nisam pročitao ili vidio financijaše iz Možemo (ili ne možemo) da su reagirali. Uglavnom, o tomu muče, čkome…

Nova socijalna mjera platforme Možemo mogla bi glasiti: policija više neće proganjati maloljetne prosjake kako njihovi roditelji ne bi ostali bez hranitelja…

Iz Londona javljaju: po spoznaji antropologa, žene misle s obje polovice mozga, a muškarci sam s jednom. Muški bi nadodali: ali pravom polovicom, a žene: to se kod njih vidi!

izvor: Maxportal.hr

Advertisement

Vijesti

Hodak: ‘U tijeku je VAR-anje: Stop the VAR in Croatia’

Published

on

Izbori su pred vratima, ali nikako da pozvone. Oporba je u “niskom startu”, a Plenki nikako da pusti zeca da potrči. Ne zna se ni bazični izborni model – piše Zvonimir Hodak u direktno.hr.

D’Hondtov? Mnogi su mišljenja da je taj model ustvari neka vrsta algoritma koji se naziva “brkov” izborni model. Drug “brk” odnosno drug Staljin je još nekih davnih godina izrekao mudrost ondašnje epohe: “Nije važno tko za koga glasuje. Važno je tko broji glasove”. Ili još genijalnije: “Ako se izbori dobro organiziraju onda se ne mogu izgubiti”.

Kad čovjek bolje razmisli onda famozna dva “burduševa” mandata i nisu neka velika enigma. Nema stoga ni jednog razloga za padanje “u nesvest” ako se kojim slučajem opet Ivana Kekin, mali Peđa, naša Kate, Urša Raukar, Šokre iz Samobora, Vedrana Rudan, Ante Tomić, Jurica Pavičić i ostala znana ekipica okupe na Trgu svetog Marka. Dugo nisam na njihovim samoupravnim facama vidio toliko optimizma kao kad su vidjeli toliko ljudi koji su došli vidjeti što se to događa. Naravno, zlobni dio mene odmah me podsjeti na staru istinu koja glasi: “Optimist je u pravilu loše obaviješteni pesimist”.

Jednom su Hrvateki dali povjerenje Račanu, drugi puta Milanoviću, i oba puta su se opekli. Pogledajte samo kako su rasprodali banke, INA-u, hotele i ostale “nekretnine”. Za visoko kvalificirane lijeve lažove za “rasprodaju” je kriv isključivo “krivousti” bivši predsjednik. Tu prijesnu laž i dan danas k’o “kukavičje jaje” podmeću u svojim medijima. Kad im postaviš pitanje koja velika firma, koja velika banka, koja naftna kompanija je prodana strancima za vrijeme vladavine dr. Franje Tuđmana, onda podsjećaju na stari ruski vic. Rus i Amer čekaju vlak u moskovskoj podzemnoj željeznici. Rus, pun ponosa, podsjeća Amera: “Joe, sjećaš li se kad si zadnji puta, pred deset godina, bio u posjeti Moskvi koliko smo morali čekati da dođe vlak. A vidiš danas!” “Ok, Vladimire Vladimiroviću”, odvrati Amer “Sve je to lijepo, nemoj se ljutiti, ali mi ovdje čekamo već sat, a vlaka nigdje!” “Da!”, nakašlje se Rus, “a što vi radite crncima?” Tako je i danas. Dok se istina probudi i navuče gaće, laž je već prošla pola svijeta.

Markovina širi mržnju

Na fejsu se oglasio hercegovački franjevački provincijal Grbeš: “Markovinin roman je zlo iskazano riječima”. Idem malo pogledati o čemu se tu radi. Fra Jozo Grbeš reagira na roman (?!) Dragana Markovine koji se zove “14. februar 1945.” i posebno naglašava da autor širi mržnju. Naime, Draganče Markovina nas je “počastio” romanom o ubijenom fra Leu Petroviću. Fra Jozo tvrdi da je fra Leo bio ponosan i pravedan čovjek i da su ga ubili partizani zajedno sa 600 hrvatskih svećenika, a stotine drugih nevinih osudili na dugogodišnje kazne zatvora. Kao, recimo, Alojzija Stepinca. Stara je to i ružna komunistička priča. No nešto drugo je zanimljivo. Dragan Markovina, Tvrtko Jakovina, Hrvoje Klasić i ostali ljevičarski jugofilski “istoričari”, pisci knjiga o Miki Špiljku, glorifikatori Tita i 6. ličke ne mogu nam prodati više lažne povijesti nego li su nam do sada već prodali. Stoga su sad počeli pisati romane, snimati filmove o Titu, Sutjesci, Neretvi…

Ne spominju godinu “Annus martyrum”, ne pišu o njoj. A to je godina 1945. kad je u mjesecu veljači ubijeno 45 franjevaca. Sukobili su se do zuba naoružani fratri i goloruki partizani. To je, naime, sadržaj romana novopečenog romanopisca Dragana Markovine. Profa “istorije” iz Splita odlučio je sad svoju lažnu povijest pretočiti u književnost. Fra Bernardin Škunca tvrdi da je naš Dragan u tom “romanu” iskalio toliko mržnje prema provincijalu fra Leu Petroviću da je teško povjerovati kako “ovaj čovjek živi u 2024. godini”. Dragi fra Škunca, ne samo da živi nego nam piše povijest, obrazuje studente, a sad čak piše romane. Njegov roman je odmah našao u Hrvatskoj izdavača koji čeka u redu da ga izda. Izdaja, izdavači, lustracija…

Sad kad ga je krenulo, Draganče će sigurno nastaviti s pisanjem povijesnih romana ako s vremenom ne prijeđe na epove. Očekuju se povijesni romani i Hrvoja Klasića, Tvrtka Jakovine, Ante Tomića, Ive Goldsteina, Roberta …. Prodavat će se kao džepna izdanja, po sniženim cijenama na novinskim kioscima i pred zagrebačkom Arenom prije i nakon koncerata Prije (i nakon) Lepe Brene kako bi se svekoliki hrvatski puk uputio u naše nove književne trendove i upoznao s talentom naših povjesničara/književnika. Izdaja i izdavaštvo, baš nekako ide ruku pod ruku….

No, ne treba razbijati glavu – sitnicama. Treba uzeti ciglu!

Stop (the) VAR in Croatia. Najbliži istini je Dostojevski: “Tolerancija će doći do takove razine, da će inteligentnim ljudima biti zabranjeno njihovo mišljenje kako ne bi uvrijedili imbecile”.

Svestrani borac za Jugu…

Sjajan je člančić u subotnjem Jutarnjem napisao svestrani borac za Jugu Yu-rica Pavičić. Naš se Jure ufatio sirotog Mateja Frane Maslića koji je za 500 eura nešto muljao s imigrantima. Matej-Frane je član Domovinskog pokreta, a Yu-rica je onako od oka zaključio da ga “sirotog očito nije poškropila pamet”. Jure ima saznanja s “višeg mjesta” da se nesretni Matej-Frane šepurio u majici HOS-a i vrijeđao splitskog dogradonačelnika Bojana Ivoševića… “zato što je ovaj, jelte, zna se, Srbin”. Jura je “jelte, zna se, loše obaviješten optimist. Njega je Bog poškropio istom onom pameću kojom su iz kante poškropili i Antu Tomića. Da nije tako onda bi već shvatio da Srbi već jako dugo nisu predmet mržnje u državi Hrvatskoj.

Imaju zagarantirana tri zastupnika u Saboru, u vladajućoj su koaliciji, lova obilno curi Pupovčevoj stranci i SPC-u… Oni zadovoljni, pa bi trebali biti i Yu-rica, Ante Tomić, Vedrana Rudan, Bora Dežulović, Bojan Ivošević… Mrzitelji su na ovim prostorima Jugoslaveni. Od onih koji daju imena ulicama u Splitu jer su 1920. u Rapalu poklonili dio hrvatske obale Mussoliniju, preko onih kojima su podignuti spomenici za pišanje na Rivi, do onih koji su se od 1941-45. borili za Jugu, a protiv Hrvatske itd. To su obično oni koji su samo legalno državljani ove prelijepe Hrvatske, ali srce i dušu su zadržali u bivšoj “prestolnici”. Možda je mržnja prejaka riječ za te puzavce. To su zapravo izgubljene duše. Njih treba u stvari žaliti.

Živjeti u jednoj od najljepših zemalja na svijetu, a patiti iz dana u dan za “Kućom cveća”, Kalimegdanom, bratstvom i jedinstvom i cinkati Hrvatsku gdjegod stignu i kogagod “ufate”. Zar to nije nisko, jadno i odurno? U izvješću Europskog tužiteljstva za 2023. “Hrvati su daleko ispred svih po prijavama građana EPPO-u…”. Dokaz tome je i ovaj mali “cinkeraj” našeg Yu-ice o nepoškropljenom Matej-Frani i njegovih “popušenih” 500 eura.

Sve mi se nekako čini da je Yu-rica Pavičić u nekom svom “predživotu” možda ipak radio u Cinkarni Celje.

Izgleda da je počelo. Vijest iz Mostara:  “Iz parka u Mostaru nestao kip Bruce Leeja!” Možda i s Rive nestane kip Miljenka Smoje….. Ne bi mi teško palo jer što sam stariji sve mi lakše pada…

Da je bar sve u životu lako kao udebljati se…!

Ovidije je rekao: “Da je Troja bila sretna, tko bi znao za Hektora?” Da je Split bio sretan, tko bi znao za Miljenka Smoju, Juricu Pavičića i Antu Tomića…

Zdrav čovik ima tisuću želja, bolestan samo jednu, “da ih je dobit u nedilju…”

Apel na fejsu: “Hitno treba obustaviti provjeru diploma. Ostat ćemo bez stručnjaka”.

Ivan Ico Grbeš ima “pitalicu” o savršenom muškarcu. Budi se u pet ujutro. Vježba svaki dan. Slaže svoju posteljinu. Čisti svoju sobu. Radi naporno. Ne pije. Pomaže u kuhinji. Čita svaki dan. Ide na spavanje u 22 sata. Gdje možemo naći takvog? U zatvoru !

Dok “možemo” ili “nož-emo” iz dana u dan u ljevičarskim medijima čitati umotvorine Jurice Pavičića, Ante Tomića ili Rudanice, Hrvoja Hitreca ne možemo. Jedan od ponajboljih naših pisaca i sigurno najduhovitiji bloger piše “Hrvatske kronike” u “Projektu Velebit”. On se ne prodaje za sitne škude, ne gura se, pa ga se treba tražiti i pronaći… Evo samo djelića iz njegove zadnje kolumne od 20. veljače ove godine:

“Okupila se boljševička bratija na Trgu sv. Marka. Urnebesna subota prošlog tjedna, imala je pečat naizgled prevladane prošlosti, u mizernom doduše valu je podsjetila na komunističku revoluciju i što bi nam mogla donijeti (i što nam je bila donijela). Okupila se, znači ljevica, ultraljevica i boljševička bratija na Trgu sv. Marka, jer manjeg nisu mogli naći…”

Kratko, jasno i istinito! Njegove su kolumne bez denunciranja, istinite, duhovite, gotovo mala književne satire, ali uvijek čitljive.

Charles Dickens je jednom napisao: “Da nema loših ljudi, ne bi bilo dobrih pravnika.”

Definicija pravde u Hrvata je obično “presuda u tvoju korist”. Sve što je jugo-nostalgičarsko slilo se na Markov trg pred crkvu sv. Marka s hrvatskim grbom s prvim bijelim poljem. Trebalo je vidjeti te plakate i čuti deračinu iz mikrofona. Radilo se u biti o jednom velikom samo denunciranju i političkom striptizu. Prosvjed na Markovu trgu je zapravo donio najviše političke koristi HDZ-u.

Mnogi koji su do sada redovno pljuckali po HDZ-u i AP-u odjednom su se imali priliku otrijezniti. Stoga vladajući trebaju raspisati izbore što prije dok ne izblijedi “sjajna” slika Beljaka, Peovićke, Sandre, Mirele, Anke… i ostalih ocvalih političara.

Sad će početi lov na Zajeca

Zagreb se polako budi. Paralelno uz Gay paradu održat će se i Anti-gay anti-parada čiji će protagonisti nositi parolu “Tuđu nećemo, svoju ne damo”.

U tijeku je VAR-gate, odnosno strip-tease Hrvatske nogometne lige. Počela je hajka, padaju ostavke, cure snimke iz soba za “varanje”. Da je dosadno, nije. Šest klubova na čelu s Dinamom i Rijekom se izjasnilo. Liga ima deset klubova. Igraj pošteno i pazi na druge ili gazi druge – pitanje je sad? Kao iz Zajčeve opere Lizinka, pojavio se u Dinamu Zajec. Sad će početi lov na Zaj(e)ca. Lovci su naoružani do zuba, a Zajec, zeko?

Navodno je sveti otac Franjo primio dvojicu gorljivih štovatelja Marijanskog kulta iz redova Crvene braće: opata Andreja Prisavskog i gvardijana Zorana od Pantovčaka. Na Papinu zamolbu da mu otpjevaju neku marijansku pjesmu, spremno se odazvaše otpjevavši mu složno “Marjane, Marjane…”

U vrijeme slanja srpskog svemirskog broda na Mars, s Marsa je stigao de-marš.

Zvonimir Hodak/direktno.hr

Continue Reading

Vijesti

U Podcastu Velebit – Velimir Ponoš: Jake sličnosti između propasti Rimskog Carstva i današnjih EU/SAD

Published

on

Gost u Podcastu Velebit je novinar i kolumnist Velimir Ponoš

– Natalitet – zašto Hrvati više ne žele imati puno djece? – Mjera uvođenja majke odgajateljice za majke s troje i više djece?
– Rad u Hrvatskoj – Kako je moguće da je jeftinije platiti plaću stranom radniku, osigurati mu smještaj, učenje hrvatskog jezika i učenje zanata? Kada bi se svi ovi troškovi zbrojili, naš domaći čovjek bi mogao imati plaću vrlo sličnu onoj u Irskoj, Njemačkoj itd. Pa čak i veću jer ne bi si morao plaćati smještaj.

– Znači, iselimo naše mlade, radno sposobne, potentne, stručnjake koje smo školovali, u neke druge zemlje, a nama će biti dobri neki strani ljudi koji Hrvatsku ne poznaju, ne vole i ne zanima ih boljitak ove zemlje… – Kakva je to logika, je li to slučajno ili planiranio?
– Velika seoba naroda nekad i danas? Hibridni ratovi s ciljem pokretanja velike mase ljudi?
– Vojni rok i obuka u vojnim vještinama? Je li povijesno ratnička Europa postala pacifistička regija koja se pretvara u mlitavu civilizaciju?
– Ante Starčević je upozoravao da narod bez vjere i morala nema nade za boljitak i napredovanje?

Continue Reading

Vijesti

Izvrstan dokumentarac Epoch Times-a: Nema farmera – nema hrane: hoćete li jesti bube?

Published

on

Cijene hrane vrtoglavo rastu u trgovinama širom svijeta, a neki svjetski čelnici kažu da je to zbog klimatskih promjena. Njihovo rješenje je Agenda 21, 100-godišnji glavni plan Ujedinjenih naroda za čovječanstvo i 21. stoljeće, koji je podijeljen na kraće 15-godišnje planove. Trenutačni plan je Agenda 2030, čiji je cilj “transformacija našeg svijeta za održivi razvoj” prema UN-u.

Agenda 2030 sada se provodi diljem svijeta. U Americi se provodi kao agenda 30×30 Bidenove administracije, plan da se 30 posto američke zemlje u potpunosti isključi iz proizvodnje do 2030. godine, što će rezultirati istjerivanjem malih farmera i stočara sa svojih posjeda. U drugim zemljama poput Nizozemske, nizozemski poljoprivrednici prisiljeni su prestati raditi zbog vladine “zelene politike” koja ograničava emisije dušika. U Šri Lanki se farmeri bore za svoj opstanak zbog vladine zabrane sintetičkog gnojiva.

Dok gledamo globalni rat protiv poljoprivrednika, Svjetski ekonomski forum i Ujedinjeni narodi potiču ljude da jedu kukce kao rješenje za smanjenje klimatskih promjena, gladi u svijetu i spas planeta. Zašto svjetski čelnici, pa čak i slavne osobe, odjednom guraju jestive bube? Treba li država kontrolirati našu hranu? Kakav bi svijet bio bez farmera?

“Nema farmera, nema hrane: hoćete li jesti bube?” je Epoch-ov izvorni dokumentarac koji razotkriva skriveni plan iza globalnih “zelenih politika”, neispričane priče o poljoprivrednicima koji su prisiljeni napustiti posao, poremećaj koji će to imati u našoj opskrbi hranom i zašto se jestive kukce iznenada guraju u prvi plan kao ” Globalno zeleno rješenje.”

Voditelj “Činjenice su važne” (“Facts Matter”) na EpochTV-u Roman Balmakov proputovao je svijetom na više od 25 lokacija i intervjuirao više od 50 farmera, znanstvenika i stručnjaka u Sjedinjenim Državama, Nizozemskoj i Šri Lanki kako bi došao do istine iza ove globalne agende i istražio nadolazeće globalna prehrambena kriza koju svjetski mediji ignoriraju.

Povijest ima tendenciju rimovati se. Godine 1950., kineski komunistički vođa Mao Zedong prodao je javnosti “Veliki skok naprijed” pod zastavom napretka, ali njegova je politika dovela do najveće gladi koju je uzrokovao čovjek u povijesti, s više od 50 milijuna umrlih od gladi. Čini se da UN-ove “zelene politike” imaju obilježja novog “Zelenog skoka naprijed”, možda dobro zvuče na papiru, ali u praksi potkopavaju našu sigurnost hrane, imovinska prava, prava na vodu i predstavljaju egzistencijalnu prijetnju našim slobodama kao slobodni građani. Poznati citat glasi “Tko kontrolira opskrbu hranom kontrolira ljude”.

Ovaj dokumentarac je važan za svakoga da pogleda, ne samo zato da zna što je na vašem tanjuru, već i da ima znanja kako u budućnosti spriječiti još jednu glad koju je izazvao čovjek i zaštititi svoje slobode.

Cijeli film pogledati ovdje…

Službena web stranica: NoFarmersNoFood.com
Molimo dajte i podijelite ovaj dokumentarac: NoFarmersNoFood.com/share
Posebno zahvaljujemo Farmers Defence Force

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved