Connect with us

Vijesti

HODAK: ‘Najnoviji rezultati testiranih na korona virus pokazuju porast broja žrtava Jasenovca’

Published

on

Evo, s WhatsApp-a fotografija koja govori tisuću riječi. Božinović: “Ako imate suhi kašalj ili povišenu temperaturu, od danas je to gripa!” Nakon strogih epidemioloških mjera našeg Stožera stiglo je napokon vrijeme euforije. Možemo opet k frizeru, u kafić, u shopping, na posao! Dobro, uz ispunjenje sitnih, ali potrebnih uvjeta kojih se i ne morate pridržavati jer vas nitko više ne kontrolira, osim vas samih. Tako ste od sada jedino sami odgovorni za sebe, hoćete li ili nećete dobiti korona virus.

Svima nam je napokon opet krenulo! Osim Hrvatima u BiH. Kardinal Vinko Puljić odlučio je u sarajevskoj katedrali održati misu za bleiburške  žrtve. Odmah je na noge skočilo sve što je progresivno, antifašističko i europsko u ponosnoj i neovisnoj BiH. Naime, to je ponosni međunarodni protektorat!

U današnjoj BiH žive Srbi, koji su k’o bajagi izgubili rat, a za to dobili samo “pola Bosne”, Hrvati koji su dobili rat i ostali u statusu “naci-enklave” i Bošnjaci, većinski muslimanski, antifašistički narod, izuzetno osjetljiv na ljubljeni NOB i zloglasno slovo “U”. Osim u ćirilici.

Duboko ogorčeni muslimanski progresivci i antife hrvatskom su političaru, koji je izjavio da će doći na misu, zaprijetili smrću. Treba napokon svima biti jasno da je bošnjačka strana u prošlom ratu ista kao i antifašistički pokret iz Drugog svjetskog rata.

Drugovi, kamo to vodi? Makedonci tiskaju poštanske marke s kartom NDH, Crnogorci slave dan pobjede s Thompsonom, a u Sarajevu “klerofašisti” žele održati misu za bleiburške žrtve. U Sarajevu, multietničkom, multikulturalnom i antifašističkom, može proći sve, ali fašizam i ustaštvo ne, ne… To zorno dokazuju imena ulica i škola u Sarajevu. Recimo, jedna ulica i jedna škola nose ime Mustafa Busuladžića. Mustafa se bavio nacističkom propagandom i zalagao se za progon Židova.

Sulejman Pačariz je bio pukovnik i zapovjednik SS muslimanske milicije, ali ima svoju ulicu u Sarajevu. Osman ef. Rastoder bio je aktivist muslimanske milicije, pa i on ima svoju ulicu u Sarajevu. Fehim ef Spaho reis, ‘čovo’ koji je zvao muslimane da pozdrave rađanje NDH ima također svoju ulicu. Muhamed ef. Pandža, jedini hodža koji je sudjelovao u povorci sila Osovine kroz Sarajevo i jedan od zagovornika osnivanja SS handžar divizije ima svoju ulicu. Ulica Envera Čolakovića koji je bio ataše za kulturu NDH u Mađarskoj također. O Aliji Izetbegoviću da i ne govorimo. Alija je bio pripadnik SS handžar divizije.

Možda su gore navedeni i zaslužili svoje ulice i škole u slobodarskom i antifašističkom Sarajevu. No, zar nisu te ulice zaslužili i Stipe Mesić i Ivo Josipović koji su među prvima skužili što bi nastalo da se “dvoličnim” Hrvatima dozvolilo da Mostar postane političko i kulturno središte preostalih Hrvata u BiH. Mesić i Josipović nisu samo zaslužili ulice u Sarajevu nego su, što više, zaslužili da im se “u lice” kaže zašto su to zaslužili. Između ostalog, zato što su Hrvati, bez obzira na to što su ih “slobodarske” 1945. godine sve ili gotovo sve pobili, a sada 2020. godine ponovno ih proglašavaju ustašama. Bakir nas naziva ustašama. A Milanović, Mesić, Josipović, Pupovac, Pusići, Stazić, Tomić, Gerovac, Pofuk… Malo su tolerantniji, ali su valjda i oni ustaše.

Za to vrijeme Srbi nas u Vojvodini nazivaju Bunjevcima. Srpski mitropolit u BiH, zbog mise zadužnice za žrtve Bleiburga, prekida suradnju s kardinalom Puljićem. To za kardinala i nije neočekivan potez, ali za našeg biskupa Matu Uzinića je to “bolno iznenađenje”.

Najnoviji rezultati testiranih na korona virus pokazuju porast broja žrtava Jasenovca

Prateći BiH medijsku “Oluju” oko mise u Sarajevu doznasmo jednu ironičnu istinu. Željko Komšić, navodno “hrvatski” član Predsjedništva BiH, pozvao je na budnost. Onog trenutka kada se probudio, poslao je  pomoću mobitela obavijest: “Ne budite naivni! Ja sam Hrvat i znam što će se dogoditi.”

Znači enigma je riješena. Komšić je ipak Hrvat, ali ne naivni. ‘Ko bi rek’o! Teška ironija! Kao kad u ulici Nikole Tesle nestane struje! Pa vi sada pokušajte produžiti kratku pamet. Drug predstavlja Hrvate u Predsjedništvu BiH, a glasovi Hrvata ne bi mu bili dovoljni ni za mjesto predsjednika kućnog  savjeta u JNA zgradi u kojoj stanuje. Da ga slučajno zatvore on bi tvrdio da se zove Slobodan! Tu sad dolazimo do jednog prastarog diplomatskog pojma koji se zove “reciprocitet”.

Narodski rečeno, kako vi meni, tako ja vama. Komšić je čista Jugoslavenčina, a ne Hrvat. Kao takav predstavlja Hrvate koji ga ne žele kao svog predstavnika. Pa kad Jugoslaven predstavlja Hrvate u BiH koji ga ne žele, onda bi mu hrvatska politička nomenklatura to već jednom trebala otvoreno dati do znanja. Tip nam cijeli život soli pamet, a umrijet ćemo od šećera.

Duga je povijest hrvatskog poltronstva. Već sam napisao kako Srbi Hrvate zovu Bunjevci. Jeste li ikad igdje pročitali o nekoj diplomatskoj noti hrvatskih vlasti protiv toga? Naravno da niste, a i nećete. Srpski pisac i “geopolitičar” Dejan Lucić raspisao se u stilu “sprem’te se, sprem’te četnici…da: “Hrvati pokazuju mržnju prema Srbima…, ali doći će do raspada, Italija će uzeti Dalmaciju i Istru i to bez Pavelića, Mađari Slavoniju i Baranju… A tu je ostatak koji mi moramo uzeti. Dubrovnik. Srbija mora izaći na more. I kad se raspadne Hrvatska, Srbija mora da traži od Dubrovnika na dolje. Mi imamo dovoljno Srba da to pokrijemo…”. Kako je lijepo napisao Dobrica Ćosić još 1961. godine: “Mi lažemo da bismo obmanuli sebe…”.

Matica srpska iz Novog Sada objavila je knjigu drama Marina Držića na ćirilici u ediciji “Deset vekova srpske književnosti”. “Celi Držić napokon na ćirilici” vesele se mediji u Srbiji. I ranije su se veselili kad su u istoj knjižnici objavljena djela Ivana Gundulića “Osman” i “Suze sina razmetnoga”. No, ne smijemo biti naivni. Boli njih ona stvar za “Dunda Maroja”, “Skup”, “Tirenu”, “Grižule”, “Pjerinu”, “Novele od Stanca”… Njih zanima isključivo ono što zanima “geopolitičara” Dejana Lucića – Dubrovnik i srpski izlazak na more. I dobro se upitala u jednom trenutku bivša savjetnica Kolinde Mirjana Hrga: “Kakve veze Hrvati imaju s Dubrovnikom?” Jeste li na ovakvo komšijsko “glumatanje” primijetili i “treptaj oka” službene hrvatske politike? Niste jer ga nije ni bilo. Što bi se oni osvrtali na takve tričarije.

“EU learning corner” na svojoj web stranici piše kako je “poznati Hrvat Nikola Tesla bio jedan od prvih ljudi koji su otkrili rendgenske snimke”. I Ivica Dačić, zvan “Mali Sloba”,  u roku odmah uputio je protestnu notu EU zbog “bestidnog svojatanja i kroatiziranja srpskog kulturno-povijesnog identiteta”. Tesla, rođen i odrastao u hrvatskoj Lici, jest Srbin, ali je uvijek naglašavao da mu je domovina Hrvatska. Srbin je po Dačiću valjda i Marin Držić. Naše komšije se iz dana u dan opet sve više pouzdaju u svoju famoznu “treću armiju Evrope”. Opet bi oni Dubrovnik, Dalmaciju… Opet snatre kako imaju “dovoljno Srba da to pokriju”. Iako imamo, s nacionalnog aspekta, dosad najboljeg ministra vanjskih poslova Grlić-Radmana, na ovo istočno glumatanje nema adekvatnog odgovora. Strah, poltronstvo ili ja ne kužim rafinirane poteze svjetskih diplomatskih salona… Srbija ih očito itekako kuži.

Prosvjednu notu Srbija je uručila i Makedoniji zbog objave poštanske marke s kartom NDH. Tu su komšije u pravu. Učili su nas 45 godina da je Pavelić poklonio Mussoliniju sve od Dalmacije, otoka, Rijeke do Zadra… Sve, osim Piranskog zaljeva. To je čvrsto držala Osvobodilna fronta s Kučanom, Hočevarom Janezom Janšom na čelu… Makedonci su objavili kartu tako amputirane NDH-ovske Hrvatske. I ta Hrvatska duplo je bila veća od današnje Hrvatske. Toj izrazito velikoj Hrvatskoj nakon kapitulacije Italije 1943. godine Tito je “priključio” i sve ono što je Pavelić “poklonio” Benitu. I gle čuda. Nakon opjevanog “oslobođenja” Hrvatska je otišla na povijesnu dijetu te spala na današnju “kiflu”.

Jednom sam čekao kod zajedničkog zubara u Martićevoj ulici s akademikom povijesnog razreda tadašnjeg JAZU-a pok. Dušanom Bilandžićem. Pristojno sam ga upitao kako objašnjava taj “vizualni lapsus”? Lukavo me pogledao i odgovorio: “Mladiću, pitate me nešto, a sami znate odgovor…”.

Uglavnom, naši na Zrinjevcu stalno šute, čkome, muče, ne bi se “šteli mešati”, a “mali Sloba” djeluje iz dana u dan. U odnosu na misu u Sarajevu i izrazito neprijateljski stav BiH vrhuške prema hrvatskoj manjini u Srbiji i u odnosu na velikosrpske aspiracije na Dubrovnik i njegovu književnost odgovorna vlada dala bi do znanja da ni BiH ni Srbija ne mogu ući u EU ako ne promijene stavove i politiku prema Hrvatskoj. Onako kao što je nama to Slovenija svojedobno dala na znanje. Da bi to doživjeli od Hrvateka koji vladaju Lijevom našom, Pupovac i manjinci morali bi se iz “svečanih loža” spustiti na slobodna mjesta u parketu, a to je u ovom odnosu snaga čista utopija.

Otvorene su kavane s 50 posto manje prostora. Mole se oni koji piju kolu i slično da ostanu kod kuće kako bi prepustili prostor profesionalcima.

Novinarka Večernjaka, bolje da joj ne spominjem ime, iznijela je rašomonsku ideju. “Kad već neće politika, zašto se branitelji sami ne obračunaju sa ZDS-om?”, upitala je. Ideja je vrijedna i mudra. Drugarica bi jednog lijepog dana, a možda i prije, mogla zamijeniti u predsjedničkoj fotelji mudrog Hrvoja Zovka. Dakle, branitelji koji su četiri godine “nervirali” okupatore, partizane i velikosrbe baš sa ZDS-som, sad bi se po genijalnoj ideji drugarice iz 6. ličke trebali obračunati sami sa sobom i sa svojim žrtvama.

Novinarki ne bi baš sjelo kad bi se branitelji, recimo, samo odrekli tog njoj i agresorima mrskog pozdrava. Ne! Po njoj se oni moraju, onako partijski i drugarski, s njime potpuno obračunati. Dakle, trebaju se ugledati na Pupovca, Hrelju, Kajtazija, Generalski zbor… i izvršiti drugarsku samokritiku te odbaciti u smeće ZDS kojeg je u sklopu HOS-ovog amblema legalizirao stari “ustaša” Ivica Račan. “Izvin’te drugovi, ne znamo što nam je bilo…”.

Tad bi napokon bila sretna spomenuta novinarka Večernjeg, sretan bi bio i Fred Matić zvan “punjena ptica”, Stazić, Beljak, Ante Tomić, Goran Gerovac, Krešimir Sučević-Međeral, “popularni” lovac iz HRT-kviza i razno razni drugi drugovi. Iz udruge branitelja poručuju: “Ako mislite zabraniti ZDS, mijenjajte zakone! Majice koje smo nosili nisu majice HOS-a. Na toj majici bio je znak Zbora udruga gardijskih postrojbi, Udruga specijalne  policije, hrvatska zastava i grb HOS-a, legitimno i legalno odobren od Ministarstva uprave…”.

Stoga, drugovi i drugarice, oboružajte se strpljenjem…

Boris Vlašić,svjetonazorski kolega Večernjakove novinarke, ima ideju kako unaprijediti program HRT-a. Nezadovoljan je Bora spominjanjem Bleiburga, Teznog, ubijanja bez reda i suđenja. Njemu se sve to, kroz njegove jugo-dioptrije, čini kao oplakivanje NDH-a, crnih uniformi i opljačkanog zlata. Arsenal iz 1945. godine. Slažem se. Dosta je desnih manipulacija. Recimo, zašto HRT ne bi snimio romantični filmić o Barbarin rovu i Hudoj jami. Tamo nema opljačkanog zlata. Tamo su Borisovi “oslobodioci” tijekom nekoliko noći dovezli 23 kamiona zarobljenika. Tamo je otkopano oko 3000 muškaraca, žena i djece, od kojih je većina živih bila bačena u Hudu jamu koja je nakon punjenja zazidana. Jedan od istražitelja tog suludog zločina bio je Mehmedalija Alić, rođeni Srebreničanin. U svojoj knjizi opisuje “duge pletenice kose, slične onima koje su nosile moje sestre i mati. I stotine pletenica djevojaka i žena”.

Od 25. svibnja do 6. lipnja 1945. godine tisuće ljudi je izgubilo živote u Hudoj jami, od čega je većina živih gurnuta u šaht dubok 48 metara i zacementirana. Jeste li možda gledali taj partizansko-romantični film? Ni nećete, budite sigurni, tako dugo dok medijskim prostorom u RH vladaju ljevičarski farizeji. Oni se još uvijek utopistički bore s fantomskim ustašama, čeznu za opljačkanim zlatom, tupo gledaju prema istoku i nadaju se. Ali uzalud su dunje žute… Jeftina gluma više ne prolazi!

Lako je glumiti orgazam. Ajd’ odglumi erekciju!

Miljenka Jergovića ne zanimaju autsajderi kao što su Dejan Lucić i Matica Srpska iz Novog Sada. On se bavi globalnim problemima – Orbanom. “Sumnjivo lice” preko našeg Miljenka se pita: “Kako to da Plenkovića i njegove ne sekira Orbanova kartografija?” I ja se slično pitam.

Orban je negdje objavio kartu Austro-Ugarske. Nema tu Dubrovnika i toplih mora te BiH nosača aviona. Orban velik dio Hrvatske i Srbije smatra povijesno mađarskim. Važno je samo da ne sije balvane po auto cesti Budimpešta – Rijeka kako bi taj “povijesni” podatak pretvorio u današnju realnost. Na tu Orbanovu objavu “demokratska javnost” se odmah strašno uznemirila. S Orbanom smo imali tragičnu povijest. Mađari ne vole bana Jelačića, a obožavaju Zrinskog. A ja volim Orbana i državu bez dugova. More im ne treba, ali vole naše, a mi ih pristojno gulimo za tu njihovu ljubav. Da su nam Mađari kroz povijest nanijeli samo četvrtinu zla kao braća Igora Mandića digli bi žičanu ogradu na granici i pustili struju kroz nju. Ovako imamo samo jednu vječnu nostalgičarsku ljubav…

Čitam kako prosječna žena može živjeti samo na vodi ako je se vodi u kino, na večere, na more i u shopping…u Mađarsku.

Zvonimir Hodak / Direktno.hr

Vijesti

Ubrzo nakon objave raketnog napada iz Irana – Netanyahu poletio avionom sudnjeg dana!?

Published

on

Filozof Aleksandar Dugin u intervjuu za Cargrad ispričao je što se, po njegovom mišljenju, sada događa na Bliskom istoku.

Je li iranska odmazda početak velikog sukoba, a potom i trećeg svjetskog rata? Naravno, nije lako donijeti konačne zaključke, ali možemo nagađati. Dugin smatra: “Iran je otvorio drugi front za Zapad”.

Ali prvo se prisjetimo povijesti sukoba. Vrhunac je zabilježen u noći 14. travnja.

Događaji koji su se odigrali dan ranije nazvani su noć iranske osvete. No, radije bismo trebali govoriti o provedbi istinskog obećanja. Zapravo, upravo su tako iranske snage nazvale svoju specijalnu operaciju.

Prvo je Iran lansirao dva vala kamikaza dronova na Izrael. I treba reći da su stranke bile upozorene na napad. A meta su bili upravo vojni ciljevi, što potvrđuju i kronike civilnih žrtava: službeni izvori govore da su ljudi ozlijeđeni dok su odlazili u skloništa nakon uzbune.

Nakon prvog vala dronova, izraelska strana inzistirala je na kontroli svih ciljeva. S druge strane, upućeni su tvrdili da je hakerska grupa Handala hakirala proturaketni obrambeni sustav Iron Domea.

Irački Kataib Hezbollah najavio je početak operacije protiv Izraela. I Iran je zatvorio svoj zračni prostor. Inače, Iran je službeno najavio da će udariti svakoga tko otvori nebo za napad izraelskih snaga.

Zrakoplov br. 1 u kojem je bio izraelski premijer Benjamin Netanyahu poletio je nedugo nakon objave o predstojećem raketnom napadu iz Irana. “Avion sudnjeg dana” prije nije bio korišten, a sada su izraelske vlasti shvatile da se s njima nitko neće šaliti.

Zaštitu Izraela pružile su i snage kolektivnog Zapada. Sjedinjene Države rasporedile su nosač zrakoplova na nuklearni pogon USS Dwight Eisenhower u Izraelu. Udarna skupina, predvođena nosačem zrakoplova, uključuje 90 zrakoplova i helikoptera, raketno naoružanje, sustave protuzračne obrane RIM-7 Sea Sparrow, dvije raketne krstarice i četiri raketna razarača.

Zanimljivo je da su Kuvajt i Katar odbili dati Sjedinjenim Državama svoj zračni prostor i bazu za suzbijanje iranskih napada.

Napad u okviru specijalne operacije “Pravedno rješenje” bio je masovni. Međutim, njegove je rezultate teško procijeniti jer stranke preferiraju nejasne formulacije. Izrael inzistira da su sve bespilotne letjelice i projektili oboreni. Iran kaže da su ciljevi operacije postignuti. U svakom slučaju, zapovjednik Islamske revolucionarne garde (IRGC), general Hossein Salami, izvijestio je:

Znamo da je naša operacija bila uspješnija nego što smo očekivali. Naša reakcija na svaku agresiju iz Izraela bit će oštrija.

Što se tiče odgovora na napad Izraela na diplomatsku misiju u Siriji, koji je rezultirao smrću generala, Iran smatra da je ovaj incident riješen nakon operacije Pravedno rješenje.

Između ostalog, IRGC je blokirao i u iranske teritorijalne vode otjerao tanker s golemim teretom britanske tvrtke.

Svjedoci smo najvažnijeg događaja u modernoj povijesti

Dugin je uvjeren da je izbijanje rata između Irana i Izraela najvažniji događaj u modernoj povijesti. Možda čak i cijele svjetske povijesti:

“Sukobi koji se sada odvijaju predstavljaju borbu multipolarnog svijeta protiv unipolarne hegemonije, nakon uništenja visokog iranskog vojnog osoblja u Siriji, Iran jednostavno nije mogao odgovoriti na ovaj izazov, odnosno sada, zajedno s Ukrajinom, otvorit će se još jedna fronta u borbi multipolarnosti protiv unipolarnosti, u potpunosti se pridružiti podršci Izraelu, a šiitski svijet je već potpuno mobiliziran na Bliskom istoku, ovo su jemenski Huti, ovo je Hezbollah, ovo su irački šiiti, ovo je sada, zapravo Iran.

Svijet je u ratu sa svjetskom hegemonijom, s Izraelom i Sjedinjenim Državama, a Rusija je u ratu sa Zapadom, s tom istom svjetskom hegemonijom u Ukrajini.

Sada vidimo kako se jedan za drugim otvaraju frontovi u geopolitičkoj areni svijeta:

Iran je otvorio drugu frontu za Zapad. Pred nama su još tri fronta”, rekao je Dugin i objasnio: “Približava se treći front – tajvanski, četvrti u Africi, a značajno je da u istom trenutku ruska vojska stiže u Niger.

Posljedično, situacija između Venezuele i Britanaca, zapravo Gvajane, se zahuktava. Ovo je još jedna, već peta fronta na latinoameričkom kontinentu. I posvuda vidimo istu temeljnu geopolitičku sliku.

A pristaše unipolarnog svijeta dolaze u izravan fizički obračun s pristašama multipolarnog svijeta. Sada se odlučuje o sudbini čovječanstva, naglasio je sagovornik.

Hoće li Globalni Zapad pobijediti?

Aleksandar Dugin smatra da najvjerojatnije neće, jer je pobjeda Rusije u Ukrajini neizbježna:

“I mislim da ako se suniti pridruže šijitima, koji su sada zaratili sa Zapadom, ishod će biti gotov, teoretski, oni su to trebali učiniti, jer ovo je jedinstvena religija, a Zapad donosi smrt i totalno nestanak.” Islamska civilizacija je nekompatibilna sa ovom sotonističkom LGBT civilizacijom, ili islam jednostavno neće postojati, jer se o tom pitanju se sada odlučuje, a Iran i šijiti su samo avangarda ove borbe za cijeli svijet islama.

Dakle, situacija je vrlo, vrlo napeta, svi civilni letovi iznad Bliskog istoka su otkazani, eksplozije su se čule posvuda prethodnog dana, napomenuo je Dugin, podsjetivši na eshatološke izvore onoga što se događa.

Korijeni sukoba su vrlo duboki

Novinski naslovi i naslovnice bile su ispunjene slikama raketa koje lete iznad džamije Al-Aqsa na Brdu hrama. Ovdje su napisali kako funkcionira protuzračna obrana. U međuvremenu je operacija Hamasa u Izraelu 7. listopada 2023. nazvana “Oluja Al Aksa”, podsjetio je Dugin. Muslimansko svetište sprječava vjerske cioniste da izgrade Treći hram na Hramskom brdu kako bi dočekali Moshiacha, čime se ispunjava proročanstvo:

To je upravo ono u što Netanyahuova vlada vodi Izrael, oni su takvi mesijanski radikali. Shodno tome, time je započeo ustanak Hamasa, zatim genocid, totalno uništenje stvarnog civilnog stanovništva Gaze, totalno istrebljenje civilnog stanovništva i djece u masovnim razmjerima od strane Izraela.

A u islamskoj eshatologiji, s druge strane, u učenju o smaku svijeta postoji ideja da kada Židovi napadnu džamiju Al-Aqsa, kada pokušaju izgraditi Treći hram, onda to neće biti hram. Mošijah, ali Dedjal – lažac, po nama Antikrist. I tada će početi ustanak i uspon cijelog islamskog svijeta pod vodstvom Mehdija (Mesije).

Zanimljivo je i to da se Sirija u hadisima proglašava ključnim mjestom u islamskoj eshatologiji. U Siriji, odmah pored Amijadove džamije u središtu Sirije, uskoro će se pojaviti Mahdi. I da vas podsjetim da su iranski generali IRGC-a ubijeni u Siriji projektilima, što je postalo razlog za uključivanje Irana u izravan sukob s Izraelom.

Sukladno tome, paralelno s eshatološkom mobilizacijom Izraela preko desničarskih cionista, koji planiraju dići u zrak Al-Aqsu i započeti izgradnju Trećeg hrama za dolazak Moshiacha, odvija se i eshatološka mobilizacija šijitskog dijela islamskog svijeta, gdje pokušavaju spriječiti ovaj izraelski scenarij.

„Ali to odgovara duhu hadisa, odnosno svetih tekstova samih muslimana, vezanih uz dolazak Mehdija, ovo što sada vidimo na Bliskom istoku jako podsjeća na Armagedon, odnosno odlučujući eshatološki, bitku, ako uzmemo u obzir taj vjerski i teološki smisao, koji specijalna vojna operacija nosi sa sobom, onda se u Ukrajini vodi i borba pravoslavne civilizacije protiv sotonske civilizacije Zapada, koja je preuzela vlast nad dijelom Ukrajine. ljudi, onda se i to dobro uklapa u ovaj eshatološki scenarij”.

Dugin je na kraju naglasio:

Mnogi govore o početku trećeg svjetskog rata. Teško je reći. Možda će se u jednom trenutku ovaj sukob izgladiti, a onda će krenuti novom snagom. No, s druge strane, ako nešto liči na Treći svjetski rat, najvjerojatnije je ovo Treći svjetski rat, prenosi Cargrad.


Continue Reading

Vijesti

“I muslimanske zemlje su krive za stradanje palestinskih civila, Trump je žrtva montiranog procesa”

Published

on

U Izraelu je održan sastanak ratne vlade zbog velikog iranskog napada dronovima i projektilima. Vlada premijera Netanyahua nije objavila je li se odlučila na odmazdu, ali glavni zapovjednik izraelske vojske naglašava kako napad Irana neće proći bez odgovora.

Izraelski međunarodni saveznici osudili su potez Irana, no pozivaju na suzdržanost. Direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju izjavio je kako je zabrinut da bi Izrael mogao napasti iranska nuklearna postrojenja.

Američka administracija i aktualni predsjednik Joe Biden teško kontroliraju politiku Izraela i premijera Netanyahua, koji inzistira na “odmazdi” prema Iranu.

– Amerika je vezana za Izrael praktički od njenog osnutka, od 1949. godine. Obično ljudi govore o velikom židovskom utjecaju. Bez sumnje, on je vrlo jak u Americi, međutim nemojmo zaboraviti i kršćanske cioniste, odnosno evangeliste, a to su deseci milijuna Amerikanaca koje možemo nazvati i biblijski fundamentalisti, čak i fanatici, koji na jedan duhovan način gledaju na to da je centar Amerike u Jeruzalemu, a ne Washingtonu ili New Yorku. Oni su itekako jaki u potpori Bidenove politike prema Izraelu, rekao je u emisiji “Studio 4” Tomislav Sunić, vanjskopolitički analitičar.

Glavni lideri Hamasa vode nemilosrdnu bitku s Izraelom. Iako nitko za njih nije čuo, kaže Sunić, oni dižu moral cijelom arapskom i muslimanskom svijetu.

Hoće li se Netanyahu bez potpore SAD-a usuditi provesti odmazdu protiv Irana?

– Mislim da ovo pitanje možemo preokrenuti. Može li se Biden usuditi na jednu potpuno samostalnu politiku s obzirom na te silne lobije oko njega i na pritiske koje dobiva, prvenstveno od izraelskog lobija u Americi. To je vrlo, vrlo teška stvar. Biden mora tu lavirati i s jedne i s druge strane, kaže Sunić.

Naglašava kako stvari ne treba gledati “crno-bijelo”.

– Usudio bih se reći da je Arapska liga, muslimanske zemlje dobrim dijelom krive za stradanje palestinskih civila, rekao je Sunić.

Iran je dronove, dodaje, poslao na Izrael vodeći računa o tome da idu prema pustinji, odnosno da se radi o necivilnim ciljevima. Njihovo utjecaj je, naglašava Sunić, bio više psihološki za same Irance i općenito arapski svijet kojem se htjelo dati do znanja da se mogu suprotstaviti jednoj sili iz koje stoji Amerika.

Sunić smatra da je moguće da Izrael udari na iranske tvornice koje se obave obogaćivanjem urana.

– To su oni i prije napravili, najprije su to napravili u Iraku. Nemojmo zaboraviti, i prije Netanyahua, izraelski političari htjeli su na neki način uvući Ameriku u rat protiv Irana, jer njima je Iran najveći trn u oku. Iran je jedna relativno homogena, bogata zemlja koja ima relativno dobre odnose s Rusijom i Kinom. Ne isključujem da Netanyahu može napraviti jedan preventivni udar na Iran, s time da onda automatski uvuče i Ameriku u rat protiv Irana, kazao je vanjskopolitički analitičar.

Sunić: Trump ima pravo kad kaže da je žrtva montiranog procesa

Uz veliku medijsku pozornost, u New Yorku je završen prvi dan suđenja bivšem američkom predsjedniku Donaldu Trumpu. Optužen je za lažiranje poslovnih knjiga kako bi prikrio da je isplatio novac za šutnju glumici u filmovima za odrasle Stormy Daniels, koja tvrdi da je s Trumpom imala spolni odnos.

Na jučerašnjem ročištu počeo je izbor članova porote. Od stotinjak kandidata, njih 50-ak izjavilo je kako smatraju da ne bi bili nepristrani tijekom suđenja. Preostali kandidati prošli su temeljito ispitivanje tužiteljstva i obrane, a sve se nastavlja sljedeći tjedan. Trump je nakon ročišta ponovno kritizirao suca.

Sunić smatra da se radi o klasičnom političkom suđenju.

– Ako vidite i ime i prezime gospodina suca koji je sudio Trumpu za njegova navodna kaznena, to je Bidenov pristaša, čak je i donirao za njegovu kompaniju. Isto tako i cijelo to tužilaštvo i u prijašnjim optužbama praktički je vrlo strogo stalo na stranu Bidena.

Prednost američkog i anglosaksonskog pravosuđa je u tome što ono ima jaku porotu za razliku od našeg europskog pravosuđa. Međutim, jučer je nastao pravi metež glede izbora tih porotnika, praktički to su ljudi iz puka, svakakvih tamo ljudi ima. Mislim da Trump ima potpuno pravo kad kaže da je žrtva montiranog procesa, kazao je.

Prema istraživanjima, svaki četvrti član Trumpove stranke tvrdi da neće za njega glasati ako bude osuđen. Sunić ističe da na republikance ne treba gledati kao na homogenu stranku.

– Među njima ima privatnih razlika, ideoloških stavova. Ne bih to uzeo zdravo za gotovo, čak i ako Trump završi s presudom, rekao je vanjskopolitički analitičar.

Zanimljivo, ako Trump dobije predsjedničke izbore – on može samog sebe amnestirati.

Continue Reading

Vijesti

Salvini se prisjetio rođendana Velikog pape

Published

on

Prije devedeset i sedam godina rođen je papa Benedikt XVI., velikan Crkve, ali i teolog i filozof čija nas mudra učenja prate i danas – piše na svom X profilu Mateo Salvini.

“Nemojte se obeshrabriti! Znate da imate zadatak pridonijeti izgradnji Nove Europe, realne, ali ne cinične, bogate idealima i oslobođene dubokih iluzija” – rekao bi jedan od najvećih crkvenih (na)učitelja u povijesti.

Među mnogim negativističkim komentarima na objavu je i jedan realističan: “Mislim da je Europa ispala upravo suprotno od onoga čemu se nadao, dakle cinična i potpuno nerealna, bogata samo naivnim iluzijama ako ne i korupcijom i nadasve bez ikakvih ideala.” Nažalost i ovaj upis je ispravan… je li i Papa svojim odreknućem (greškom) tome pridonio…!?

>> R. de Mattei: “Odreknuće Benedikta XVI. u povijest će ući kao događaj katastrofalniji čak i od pontifikata pape Franje…”

Pa neka mu je i na Nebu, sretan ovozemaljski rođendan!

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved