Connect with us

Vijesti

I. Šola: EU VRIJEDNOSTI!? Europa je razapeta između “Putinove vojne parade” i gay parada

Published

on

“EUROPSKE VRIJEDNOSTI? – SUROGAT MAJČINSTVO” Zahvaljujući Putinovu ludilu, Europa nikada nije bila jedinstvenija u obrani svojih vrijednosti koje se brane (i) u Ukrajini.

Budući da sam na ovome mjestu zadnjih mjesec dana “biranim riječima” jasno govorio što mislim o Putinovoj Rusiji, pošteno bi bilo progovoriti nešto i o “europskim vrijednostima” baš u kontekstu Ukrajine i jednog groznog fenomena, o kojem se uglavnom šuti, no zaslužuje urgentnu pozornost. Posebno žalosti što o tom fenomenu u Europi šuti LGBTQ… zajednica i feministice. Radi se o fenomenu surogat-majčinstva i izrabljivanju siromašnih ukrajinskih žena, koje traje već desetljeće, a nakon ruske agresije na Ukrajinu to izrabljivanje dosegnulo je cinične, pa i groteskne razmjere.

Početkom Putinove agresije na Ukrajinu, na BFMTV-u je bila vijest o surogat-majčinstvu. Jedan istospolni par javio se iz Kijeva, koji je najveći svjetski centar surogat-majčinstva, i obratio se za pomoć Macronu da im pomogne da dijete koje su kupili (!) odmah nakon poroda što prije prenesu u Francusku.

Za usporedbu, prije pola godine u Le Mondu je objavljen apel francuskih celebrityja “protiv trgovine kućnim ljubimcima”, koji ne smiju biti tretirani kao stvari, kao roba. Ista ekipa koja posvuda po Europi ne dozvoljava da se u hotele dovode mala djeca, ali kućni ljubimci – da!

Zabrinutost koju Zapad pokazuje prema kućnim ljubimcima, štiteći ih od komercijalizacije, očito ne vrijedi za djecu u kontekstu grozne prakse surealno zvane surogat-majčinstvo, s centrom u Ukrajini, tvrtke Biotexcom, koju je osnovao Nijemac, netransparentnom do bola, izvan svake kontrole. Upravo ta tvrtka za “reproduktivne tehnike”, nakon što je izbio rat, kaže da “čini sve kako bi u podrumu zaštitila surogat-majke i djecu” i unatoč ratu u razumno vrijeme isporučila “naručeni proizvod” – dijete. Tako ovih dana umiruju kupce djece, pardon, klijente.

Što je problem spomenutog istospolnog para i drugih? Oni bi neku trudnu surogat-majku, siromašnu Ukrajinku, izvukli iz Kijeva da im dijete rodi u Europi. No Biotexcom upozorava, budući da ima pravni tim: “Rođenje djeteta izvan Ukrajine je zločin i imat ćete pravne posljedice: surogat-majka će se smatrati njegovom majkom, a pokušaj rađanja djeteta smatrat će se trgovinom djecom. Vi nikada nećete biti roditelj tog djeteta.”

Tako, dok iz Ukrajine masovno na Zapad šalju žene i djecu kako bi ih se spasilo od bombardiranja, uključujući i trudnice, trudne surogat-majke “deponirane” su u podrumu klinike pod granatama, njih se ne izvlači iz Kijeva kako ne bi propao posao za bogatu zapadnu klijentelu jer se dijete mora roditi u Ukrajini zbog pravnih razloga. Tu klijentelu čine neplodni parovi, homoseksualni parovi i single dame koje žele dijete, ali ne žele imati muža, pa si ga naruče i plate.

Pritisnute bijedom, ove siromašne Ukrajinke, stoga, u totalnom gubitku samopoštovanja, sebe nazivaju “rasplodnom stokom”, a kliniku “farmom”, ženama i trudnicama drugog reda koje ne mogu pobjeći od rata jer su vezane – ugovorima!? Istovremeno, muževi tih surogat-majki, koje imaju i svoju djecu, trenutno su na ratištu. Očaj da ne može biti veći.

Zašto je Ukrajina postala referentna točka za bogate Europljane koji si žele naručiti dijete?

Godine 2015., nakon što su Indija, Tajland i Nepal zabranili surogat-majčinstvo za strane parove zbog trgovine djecom, što u Indiji i spomenutim zemljama omogućuje kazneni progon istospolnih parova, koji čine oko 40 posto korisnika surogat-majčinstva, i slobodnih žena koje tamo naruče dijete u iznajmljenoj maternici, tržište se preselilo u Ukrajinu.

Još jedan čimbenik koji je pridonio popularnosti Ukrajine kao odredišta za surogat-majčinstvo je laka dostupnost velikog broja žena spremnih iznajmiti svoja tijela. Naime, Ukrajina je najsiromašnija europska zemlja, a jedna je od rijetkih na svijetu u kojoj je iznajmljena maternica legalna i veoma jeftina. Sam Biotexcom svojim kupcima nudi pakete usluga od 29 do 49 tisuća eura (ovisno o tome kakvo dijete naručite) – smiješne cijene u odnosu na one u SAD-u. Surogat-majka od tog novca dobije mrvice.

Prema Global Markets Insightsu, tvrtki za istraživanje tržišta, industrija za iznajmljivanje maternice u 2018. godini vrijedila je oko šest milijardi dolara na globalnoj razini, a 2025. procjenjivalo se da će dosegnuti 27,8 milijardi dolara. No nakon ruske invazije na Ukrajinu te se prognoze sigurno neće ostvariti, na žalost europskih investitora koji bezočno zarađuju preko leđa siromašnih Ukrajinki koje ispunjavaju želje homo i drugih parova, pogotovo sada kad te siromašne dame leže trudne u podrumu sve dok ne isporuče naručenu “robu”.

Ovaj užasan fenomen siromašnih surogat-majki u Ukrajini ozbiljno nameće temu: što su to Putinove “vrijednosti”, od kojih se kao demokratska društva branimo, svi smo suglasni u odbijanju, no što su to europske vrijednosti i kakvu Europu gradimo pretpostavljajući jadne, siromaštvom pritisnute žene, pravima LGBT… zajednice i drugih naručitelja robe iz njihovih rentanih maternica?

Slikovito, Europa je razapeta između onoga što simbolizira Putinova vojna parada, i gay parada. Ovaj “paradira” preko Ukrajine, ovi pak preko maternica siromašnih ukrajinskih žena. Tko je tu, zapravo, “ranjiva skupina”? Europa se tu, kao i kod Putina, žurno mora vrijednosno redefinirati, čuvajući dostojanstvo i prava svih, a ne samo nekih.

dr. sc. Ivica Šola
Slobodna Dalmacija

Vijesti

“ZASTRAŠUJUĆE?” Soros bi mogao pokupovati preko 220 medijskih postaja u SAD

Published

on

Liberalni financijer George Soros kupio je glavni udio u drugoj najvećoj američkoj radijskoj tvrtki i mogao bi steći “efektivnu kontrolu” nad više od 220 postaja diljem zemlje, izvijestio je u srijedu New York Post.

Soros Fund Management kupio je oko 400 milijuna dolara duga medijske grupe Audacy tijekom stečajnog postupka, izvijestile su novine pozivajući se na sudske podneske. Milijarder je kupio dug po otprilike 50 centi za dolar od hedge fonda HG Vora, nastavlja se u izvješću, uz napomenu da će, nakon što stečajni sud odobri posao, Soros posjedovati oko 40% ukupnog duga Audacyja.

Iako 40% nije većinski udio, izvor je rekao za New York Post da bi Soros ipak mogao steći “efikasnu kontrolu nad medijskim divom kada izađe iz stečaja”.

Audacy posjeduje 227 glazbenih, sportskih i radio postaja u 45 američkih država. Tvrtka također posjeduje CBS Radio, koji upravlja s 11 informativnih postaja uključujući KCBS iz San Francisca i WCBS iz New Yorka. Nakon godina pada prihoda, Audacy je početkom prošlog mjeseca podnio zahtjev za stečaj s 1,9 milijardi dolara duga.

Bude li se dogovor sklopio kako je objavljeno, Audacy će biti najnoviji dodatak Sorosevom rastućem medijskom carstvu. Soros Fund Management pridružio se konzorciju vjerovnika za kupnju Vice Media prošlog ljeta, plativši 350 milijuna dolara za preuzimanje bivšeg medijskog velikana koji je nekoć bio procijenjen na 5,7 milijardi dolara.

“Insajderski izvor” kojeg citira New York Post opisao je ugovor s Audacyjem kao “zastrašujući”, rekavši kako vjeruje da Soros namjerava iskoristiti svoj udio kako bi utjecao na javno mnijenje uoči ovogodišnjih predsjedničkih izbora – prenosi Tribun.

Continue Reading

Vijesti

(VIDEO) Plaćeni ubojica šokirao javnost priznanjem da je poslan da ubije Carlsona: Tko ga je unajmio…

Published

on

Na nekim stranicama društvenih mreža procurile su informacije o tome tko je trebao likvidirati poznatog voditelja.

Poznati američki novinar Tucker Carlson bio je svjestan rizika koji u njegov život nosi intervju s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, no pravi novinar ne bi bio novinar da ne pokušava ići u krajnosti.

Što je Carlson i učinio i uspio natjerati više od milijardu ljudi da pogledaju intervju s Putinom.

No, sada se doznaje da je Carlson bio na meti Ukrajinaca koji su za njegovu likvidaciju angažirali izvjesnog Vasilija Petrova Aleksejeviča.

Ukrajinski obavještajci navodno su planirali ubiti Tuckera Carlsona u Moskvi, a čovjek koji je plaćen da ubije novinara detaljno je objasnio plan.

Vasilij Petrov Aleksejevič, koji je trebao ubiti Carlsona, uhićen je u Moskvi.

U videu koji se pojavio na Platformi X, on priznaje da je bio angažiran da ubije Carlsona.

– U studenom 2023. regrutirala me ukrajinska obavještajna služba. Trebao sam postaviti eksplozivnu napravu pod auto i za to mi je obećana nagrada od 4000 dolara. Trebao sam postaviti eksploziv u podzemnu garažu hotela u Moskvi, a meta je bio američki novinar Tucker Carlson – kazao je između ostalog Aleksejevič u videu.

Sad, je li ovo ruska medijsko-psihološka operacija ili ne, nadamo se saznati ubrzo…

(Mediji)

Continue Reading

Vijesti

Obljetnica smrti dr. Ante Starčevića: Otac Domovine – putokaz domoljubima!

Published

on

Na današnji dan 1896. godine preminuo je dr. Ante Starčević, veliki politički vođa, jedan od najutjecajnijih političara u hrvatskoj povijesti te jedan od najvećih promotora ljubavi prema Hrvatskoj, još za života nazvan Ocem Domovine – donosi Domovinski pokret.

Starčević se zalagao za samostalnu Hrvatsku te je smatrao da bi ona s Austro-ugarskom monarhijom trebala biti povezana samo ugovornim odnosom između kralja i hrvatskog naroda. Otuda i njegov glasoviti slogan: “Ni pod Beč, ni pod Peštu, nego za slobodnu, samostalnu Hrvatsku”. Upozoravao je kako je i Beograd neprijatelj hrvatske slobode i samostalnosti.

Dr. Starčević, hvala vam na svemu što ste učinili za Hrvatsku, i danas ste uzor i putokaz domoljubima. Počivali u miru Božjem, neka vam je laka hrvatska gruda!

Domovinski Pokret

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved