Connect with us

Vijesti

Imaju li hrvatski birači snage i volje prekinuti jednoumlje i kult ličnosti AP-a, kao nezamjenjivog doživotnog vladara Hrvatske

Published

on

Kompletan pogled u medije, politička zbivanja, raspoloženje u društvu, društveno uređenje koje kroji Vlada premijera Plenkovića sa SDSS-om,  kroz Školstvo, kroz Pravosuđe, kroz gospodarsku politiku,  kroz poglede na prošlost, na Domovinski rat ukazuje na ponovno jednoumlje, na diktaturu, koju je uveo Andrej Plenković dolaskom na vlast.

Andrej Plenković je dolaskom na vlast, samovoljno i jasno rekao da želi mijenjati HDZ, da želi mijenjati Hrvatsku, bez da pita hrvatski narod je li suglasan sa njegovom vizijom, bez ikakvog obaziranja na identitet koji označava hrvatski narod, vjerski, kulturni i povijesni!

Koji je njegov doprinos u stvaranju Hrvatske države? Koje zasluge ima da može mijenjati HDZ i Hrvatsku? Jesu li mu članovi HDZ-a postavili to pitanje?

Andrej Plenković: “Moja je misija promijeniti HDZ a nakon toga Hrvatsku”

Tko mu je zadao tu misiju? Hrvatski narod nije! Zar su to riječi demokratski izabranog predsjednika Vlade RH? Jer po Ustavu RH tko ima pravo mijenjati Hrvatsku? Samo hrvatski narod!

Plenković je imao sjajnu priliku ujediniti hrvatski narod, očuvati njegov identitet i opstanak. Da mu je hrvatski narod bio misao vodilja, da je osluškivao bilo hrvatskog naroda, njegove želje i htjenja, da mu je Hrvatska u srcu, da voli Hrvatsku, i da je osjeća kao svoju domovinu, mogao je ojačati hrvatski nacionalni ponos i domoljublje i hrvatski narod bi ga slijedio, Ali ne, nema u njemu osjećaja za Hrvatsku, niti povezanosti sa hrvatskim narodom. To se naročito primijeti kada je u Bruxellesu, od tamo se javlja sav ozaren, tamo se osjeća kući, to je njegova domovina i za interese te “domovine” on “mijenja HDZ i mijenja Hrvatsku” Andrej Plenković poslušnički slijedi upute iz Bruxellesa, razne interesne lobije koji su ga odveli u korupciju i klijentelizam , doveli do mnogih afera koje prate njegove obje Vlade i do izdaje hrvatskih nacionalnih interesa.

Hrvatsku je doveo na rub jednostranačja, gdje se oporba sotonizira, dok u Sabor dolaze vijesti o velikim aferama, o vrećama novca po garažama i prtljažnicima, o klubovima za “elitu” kada se običnim ljudima zabranjuje druženje, kada su kafići i restorani zatvoreni za javnost.

Zamislite u pluralističkom višestranačju izjaviti „Ja to garantiram, oni nikada neće doći na vlast u Hrvatskoj zato što je njihova politička agenda dovela do ovakvih situacija. To je ključ i to treba vrlo otvoreno govoriti. To ću vrlo jasno govoriti kao predsjednik Vlade svaki dan ako treba, i u Saboru“

Čime može garantirati da oporba neće doći na vlast? Totalitarnim i represivnim metodama, koje u jednom demokratskom društvu ne bi smjele postojati! Kako ? Jednostavno izbornim inženjeringom, kao što su bili i zadnji izbori 6.srpnja 2020.godine;

Izborni inženjering vlast na izborima osvoji 45% glasova, a oporba 55% glasova

“Svih 151 zastupnika osvojili su 1.476.684 glasa .76 zastupnika vladajuće većine dobilo je 660.124 glasa tj. 45%, a 75 zastupnika oporbe osvojilo je 816.560 glasova tj. 55% . Dakle, imamo presedan, ne samo hrvatski nego svjetski presedan – na vlasti su oni s uvjerljivo manje osvojenih glasova nego oporba, i to za čak 156.436 glasova manje! A to nije moguće nigdje na svijetu, osim u RH, jer da bi bio na vlasti moraš osvojiti većinu glasova, a da bi imao većinu moraš imati više od pola osvojenih glasova što u ovom slučaju nije ni blizu (vlast 45%, oporba 55%).” https://www.facebook.com/ivana.asprijan

Takav HDZ baš treba snažnu opoziciju. Međutim zbog direktnog i rušilačkog djelovanja HDZ-a tijekom godina i desetljeća, a naročito od kada je Plenković došao na vlast, medijske sotonizacije oporbe sa ubačenim lažnim profilima po društvenim mrežama, čudo da je i opstala oporba.

Diktatura Andreja Plenkovića “Mogu što hoću”

Mogu sve što hoću samo diktatori, tamo gdje samovolju vlastodržaca podržavaju uhljebi i plaćenici, tamo gdje nema parlamentarne demokracije, tamo gdje vlada policijska represija!

HDZ i dalje sabotira saborska istražna povjerenstva, saziva sastanke s glavnim urednicima izabranih medija, upravlja policijom i i DORH-.om, iako nas Plenković uvjerava da on ništa ne zna. HDZ i dalje masovno uhljebljuje prijatelje, rodbinu i stranačke poslušnike u javnu upravu i tako je HDZ izgradio jaku i moćnu stranačku infrastrukturu isprepletenu i umreženu mnogim interesnim skupinama.

Od HDZ-a dr.Franje Tuđmana ostalo je samo ime, HDZ! 

Andrej Plenković potpuno je preuzeo stranku i skrenuo je sa puta dr.Franje Tuđmana, mada se on poziva na dr. Tuđmana. To više nije stranka demokršćanske desnice. Plenković koristi desnicu kada i kako mu zatreba da na izborima pridobije što više desnih glasača, koji već tradicionalno po navici glasaju za HDZ. HDZ je nakon plenkovićeva inženjeringa skrenuo  ulijevo, pozicioniran je u centru i zato je dobio glasove lijevih SDP-ovih birača na zadnjim izborima.

U pobjedničkom govoru nakon izbora 6. srpnja ove godine Andrej Plenković je naglasio; “Mi smo posljednjih godina postavili HDZ na ono mjesto političkog spektra gdje ga je Tuđman uvijek stavljao i želio”

Ta rečenica se meni usjekla u pamćenje, jer nije točna, pa da vidimo što je dr.Tuđman želio Hrvatskoj i hrvatskom narodu?

Citiram govor dr.Franje Tuđmana iz kojeg se vidi koliko i u kojoj mjeri Plenković slijedi politiku dr.Tuđmana; Govor  dr.Franje Tuđmana novinarima u Zračnoj luci Zagreb 23. studenog 1996.

“Mi nećemo dopustiti ostacima jugo-komunističkog sustava, niti jugo-srpskog, stanje kakvo smo bili zatekli u Hrvatskoj uspostavom hrvatske slobode i demokracije.

Nećemo dopustiti da nam sve to dovedu u pitanje. Nećemo to dopustiti tim jugo-komunističkim ostacima, ali ni onim političkim diletantima, bezglavim smušenjacima koji ne vide o čemu se zapravo radi danas u Hrvatskoj i u svijetu sa kojekakvim regionalnim planovima…

Nećemo dopustiti onima koji se vežu i sa crnim vragom protiv hrvatske slobode i hrvatske nezavisnosti, ne samo sa crnim, nego i zelenim i žutim vragovima… Nećemo dopustiti onim koji se povezuju sa svima protivnicima hrvatske samostalnosti, ne samo povezuju nego im se nude, ne samo da im se nude nego im se prodaju za Judine škude, kao što se i sami hvale da dobivaju dotacije iz svih centara svijeta, a povezuju se od fundamentalističkih ekstremista, do kojekakvih lažnih propovjednika, pseudo-demokratskih obmanjivača koji nam danas propovijedaju velike ideje o ljudskim pravima i slobodama medija.

Da! Mi smo stvarali svoju Hrvatsku za ljudska prava i za slobodu medija, ali za ljudska prava prije svega većine hrvatskoga naroda. Ali ćemo, razumije se, mi sa tom hrvatskom slobodom i demokracijom osigurati i manjini ta ljudska prava i slobodu medija. Ali nećemo dopustiti da nam ti sa strane rješavaju, odnosno nameću rješenja. Hrvatska neće biti ničija kolonija. Hrvatska je dosta bila i pod Mlečanima i pod Stambolom, i pod Bečom i pod Peštom, i pod Beogradom. Hrvatska je izvojevala svoju slobodu, svoju samostalnost, svoje pravo da sama odlučuje o svojoj sudbini.”

Suprotno riječima dr. Tuđmana, Plenković ne samo da je dopustio, već je doveo na vlast ostatke jugo-komunističkog sustava koji ruše ustavno-pravni poredak RH.

Uveo je Istanbulsku konvenciju i rodnu ideologiju u svaki Zakon RH, i time narušio identitet hrvatskog naroda. Pripadnici LGBT populacije time su dobili poticaj pa uvode LGBT teror i u traženju svojih prava gaze tuđa ljudska prava i to financira Vlada RH iz Proračuna.

Nevladine udruge financirane iz Proračuna vladaju medijskim prostorom i razaraju demokratsko pravo jednakosti po Ustavu i Povelji o ljudskim pravima. Sva prava njima, ali ne drugima i drugačijima.

Ustavni Zakon o pravima nacionalnih manjina izvor je diskriminacije prema hrvatskom  narodu. Dovoljno je doći u Istru, gdje se na svakom koraku vidi dvojezičnost ili čisti talijanski jezik,  bez dvojezičnosti!

Postavljati manjine u Vladu i dati im mjesto podpredsjednika  Vlade nije dr. Tuđman želio niti postavljao. Dr. Tuđman je bio za ljudska prava manjina, ali je naglasio u svom govoru; “Mi smo stvarali svoju Hrvatsku za ljudska prava i za slobodu medija, ali za ljudska prava prije svega većine hrvatskoga naroda.”

A po Andreju Plenkoviću  Hrvati su  postali manjina u vlastitoj državi!

” Hrvatska neće biti ničija kolonija. Hrvatska je dosta bila i pod Mlečanima i pod Stambolom, i pod Bečom i pod Peštom, i pod Beogradom. Hrvatska je izvojevala svoju slobodu, svoju samostalnost, svoje pravo da sama odlučuje o svojoj sudbini.”

Hrvatska je postala kolonija EU i ne odlučuje sama o svojoj sudbini.

Hrvatski branitelji sa dr. Franjom Tuđmanom izvojevali su sjajnu pobjedu, ali ne zato da SDSS kao koalicijski partner Vlade Andreja Plenkovića odlučuje o našoj sudbini i sprda se sa hrvatskom žrtvom! To nikako nije na političkom spektru koji je dr. Tuđman želio!

SDSS-ovcima je glavni grad Beograd, SDSS-ovcima je Domovinski rat, na kojemu su temelji sadašnje Hrvatske, građanski rat. SDSS-ovci se rugaju sa hrvatskom himnom, sa dr .Tuđmanom, Hrvatsku proglašavaju zločinačkom državom „država na koju se referirate neizlječivo je bolesna, sadistički izopačena, moralno destruirana i, u osnovi, zločinačka” i još gore za njih je Hrvatska „mala pizdunska zajednici općina točno po mjeri svojih malih, pizdunskih ustaša” , da ne nabrajam dalje, a ima toga u njihovim Novostima , koje usput mi plaćamo.

Izjednačavati žrtvu i agresora, ponižavati žrtve Domovinskog rata sa strankom koja srpsku djecu uči da je to bio građanski rat, nije na tragu politike dr. Tuđmana!

Kako ne bi ispalo da govorim napamet, nabrojati ću neke od afere koje je Andrej Plenković zataškao, ili one koje je sam pokrenuo u koje je bio direktno uključen, ili koje je inspirirao tijekom svog mandata, a ima ih toliko, da ih je teško sve nabrojati;

Sasvim dovoljno je početi sa članovima Plenkovićeve Vlade; 15 članova njegove Vlade i bezbroj visokih dužnosnika moralo je odstupiti, ne zbog toga što ih je on sam smijenio, već zbog gospodarskog kriminala, korupcije i nepotizma.

Te je ljude postavljao u Vladu, sam Plenković! Kad birate i imenujete ljude to je čin odgovornosti, političke odgovornosti! To pravilo vrijedi za sve druge, osim za Plenkovića!? Svi one koji nisu opijeni idolom Plenković vide da se Plenković proglašava bezgrješnim i jedino mogućim . Tako Plenković i nakon javnih i neprijepornih osuda, ministarskih ostavki, ponovo ih reciklira i daje im najvažnije funkcije u stranci (Kuščeviću, čija je i Rimac bila donedavna pomoćnica)? To znači da ga apsolutno nije briga za razmišljanja hrvatskog birača, sud hrvatskog javnog mijenja, za njega baš ništa ne znače ! Svaki čovjek se može jednom prevariti, ali Plenković se prevario više od 15 puta, što bi u zemljama zapadne demokracije već bilo problematično za jednog Premijera i on ne bi više mogao opstati u politici! Ali u Hrvatskoj koja je još mentalno u komunizmu sve to prolazi!

Afere slijede jedna za drugom, na mnoge birači kratke pameti zaborave i ponovno mu daju glas.

Ni mailovi grupe Borg, ni afera SMS, ni fijasko s nabavom vojnih aviona, ni repovi iz Agrokora, ostavke Martine Dalić i Ante Ramljaka, ni nepopularni ministar zdravstva Milan Kujundžić, ni ministar Kušćević, ni iseljavanje ljudi iz zemlje, ni udar desnice na Vladu, ni savezništvo s Antoniom Tajanijem u Europskoj pučkoj stranci…

Ništa od svega toga nije naštetilo Andreju Plenkoviću i njegovu HDZ-u.

Nevjerojatna je nezainteresiranost birača, 53%  ih ne izađe na izbore. Ne reagiraju više na korupciju, kriminal, nepotizam, kao da se ne radi o njihovim životima, ili se zadovoljavaju sa mrvicama kojima im se zamaže oči kao neki boljitak, ako su im se za par desetaka kuna povisile mirovine ili plaće.

Uništenje Agrokora za račun vrlo određenih interesnih skupina predstavljeno je kao uspjeh Vlade, jer je kao spasila radna mjesta, a to što je do temelja uništen, da bi ga se na kraju za sitniš izručilo Rusima nikoga ne zanima!

Glavni pokretač afere Agrokor je bio predsjednik Vlade RH Vlade Andrej Plenković, a izvršitelj dopredsjednica Vlade RH Martina Dalić i njena uhodana ekipa Borg.

Andrej Plenković i Martina Dalić ne samo da su namjerno obmanjivali hrvatsku javnost govoreći neistine o stanju u Agrokoru, nego su i kao premijer i potpredsjednica vlade iskoristili svoje položaje kako bi posebna skupina, koju je birala Martina Dalić, mogla zaraditi na poslovima u Agrokoru. Skupina ljudi iz brokerskih kuća, konzultantskih tvrtki i odvjetničkih ureda tajno su radili za vladu na pripremi zakona Lex Agrokor, te izvukli osobnu korist, jer je na ime savjetničkih usluga, iz Todorićeve bivše tvrtke u posljednjih godinu dana izvučeno više od pola milijarde kuna.

Borg afera jasno pokazuje razmjere djelovanju Andreja Plenkovića, tu vrstu privatizacijskih poslova vlade, suprotnu i zakonu o Vladi i Ustavnim odrednicama RH. Sve je činio za interes određenih grupacija i namirivanje njihovih interesa, Odvjetnici upoznati sa slučajem su ugrubo izračunali da je cijena koja je plaćena Ismetu Kamalu čak 75 puta veća od one koja se u ovom trenutku u Hrvatskoj može odobriti za rad sudskog vještaka. Tako nešto slično može se vidjeti samo u takozvanim banana republikama. Vidjeli smo kako su se namirivali sve na račun programirano izazvane propasti poljoprivredno proizvodnog diva, koji je ne spašen, nego do temelja uništen, da bi ga se na kraju za sitniš izručilo Rusima.

“BRAVO – svaka čast! Na kraju je to bilo ipak jedno lijepo iskustvo. Ja se nadam da će Rusi kupiti barem 3 mjeseca vremena da nam prođe jedan IPO-čić (kad već nije HEP) u svibnju A onda nakon toga, neka ljeto započne u bojama našeg zakona”, sadrža je maila kojeg je Tonći Korunić iz InterCapitala poslao Borg grupi 31. ožujka, nakon što je zakon prošao na vladi, objavio je portal Index. Ovaj Korunićev mail, upućen Anti Ramljaku, Martini Dalić i Tomislavu Matiću,(svi usko povezani s bivšim ministrom financija Borislavom Škegrom) i ostalim sudionicima u kreiranju Lexa Agrokor, potkrjepljuje otkriće novinara Ivana Pandžića u tjedniku Express koji u novom broju piše o Škegrinoj mreži koja je prije Lex Agrokora osmislila sličan model za HEP.

I još je Martina Dalić postavljena za direktoricu Podravke, da i nju uništi!

Rezultati se već vide – pogledajte OVDJE i T-portalu i Istra24

Hotmail afera se je pokazala da je istina sve što su Plenkovićevi sluganski mediji pokušali sakriti, pokrivali i nazivali lažima, ali su time kompromitirali cjelokupan pravni sustav države, koji se pokazao, što svi znamo, da nije neovisan, već u direktnoj službi vladajuće elite. Pravosuđe na daljinski upravljač vlastodržaca

vidi HRT.

SMS afera je jedna od najvećih kriminalnih afera uz koju je Plenković i došao na vlast! Afera koja bi u svakoj pravnoj državi preokrenula državu naglavačke, ali kad pravda služi za obračune u koje je uključeno i paraobavještajno podzemlje, može se prisluškivati, manipulirati pa i zatvarati one koji su unaprijed žrtvovani.

Pranje novca preko Zagrebačke banke u visini 60 milijardi kuna je još jedna od nevjerojatnih zataškanih Plenkovićevih afera, koju su i Plenković i guverner Narodne Banke prikrivali i pokrivaju – piše Večernji

Afera oko slanja nafte preko JANAF-a iz Siska umjesto u Rijeku na preradu u Mađarsku

Prebačeno je 247 tisuća tona hrvatske nafte u Mađarsku, a o šteti na desetine milijardi eura,  novcima koji su se slili u džepove političkih moćnika, zaštićenih kao lički medvjedi, evidentnim gubicima državnog proračuna govorila je oporba u Saboru, međutim poslušničke ruke HDZ-ovih zastupnika održale su ministra Ćorića u Vladi !

Memorandum koji potkopava hrvatske nacionalne interese

Taj memorandum pokazuje kontinuitet sluganske politike koju je prema mađarskom MOL-u uveo nepravomoćno osuđen bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader. Tomislav Karamarko morao je napustiti politiku upravo zbog otvorenog zagovaranja podilaženja mađarskoj strani oko odnosa s Inom, kao i sukoba interesa u kojem se našao zbog poslova svoje supruge Ane.

Najnovija plinska afera sa HEP-om u kojoj Plenković ne želi/ne može smijeniti Franu Barbarića

VL: Sedam ključnih pitanja i odgovora u slučaju HEP-ova plina

INA, petrokemija, brodogradnja, Željezara Sisak, neprocesuiranja vukovarskih i svih ostalih hrvatskih stradanja, izjednačavanja agresora i žrtve, poništavanja Domovinskog rata i pretvaranje u građanski rat, kršenja Ustava RH, podrivanja samih temelja na kojem je nastala sadašnja Hrvatska, besramnih afera oko financiranja pogodnih medija u sumama mjerene na desetine milijuna dolara lobistima, konzultantskim tvrtkama i agencijama kako bi potvrdile Plenkovićev kredibilitet, svjedoče o njegovoj u osnovi izdaji hrvatskih nacionalnih interesa.

Ta neshvatljiva vjernost HDZ-ova biračkog tijela leži u činjenici da ta stranka mrvicama podilazi svom biračkom tijelu. Preko ministarstva branitelja stvara se slika da se poštuju prava branitelja, osigurane su mirovine, dio građana izišao je iz blokade… Dovoljno da, bar zasad, ne trebaju tražiti druge političke opcije!

Hrvatsku je Andrej Plenković sa svojim promijenjenim HDZ-om pretvorio u državu nepravde, državu korupcije, državu koja je izgubila sva demokratska obilježja, državu u kojoj još živi komunizam sa svojim nekažnjenim zločinima i avetima prošlosti, državu iz koje mladi ljudi i cijele mlade obitelji iseljavaju i bježe po svijetu, državu u kojoj je narod pretvorio u taoce, u narod bez nade u bolju budućnost!

I opet ću prozvati sve hrvatske intelektualce, saborske zastupnike, sve bojovnike, hrvatske generale, časnike i branitelje, sve braniteljske udruge koji su stvarali hrvatsku državu kako mogu bez glasa, bez reakcije, mirno gledati ovo rastakanje države za koju su ginuli, ovu besramnu pljačku dobara i zemlje koju su stvarali i branili, ovo poništavanje sjajno izvojevane pobjede nad velikosrpskim agresorom i njihovom velikosrpskom ideologijom? Kako mogu?

Kako može ministar Medved podržavati premijera Plenkovića? Kako može gledati bahaćenje SDSS-ovaca, njihovo omalovažavanje, sramoćenje i poništavanje Domovinskog rata?

Izgleda da mogu, podmazani i nagrađeni za svoju šutnju, za svoje nečinjenje, a oni koji ne mogu  oduzimaju si život u svojoj nemoćnoj tuzi, razočaranju i beznađu!

Stoga su nam predstojeći izbori jedini način da demokratskim putem prekinemo tu nedemokratsku, partitokratsku vladavinu i  da nakon 30 godina od priznanja , Hrvatsku državu napokon uredimo po mjeri hrvatskog čovjeka za što je u Domovinskom ratu  život dalo 15 840 hrvatskih branitelja. Njihova imena ugrađena su u Kenotaf Crkve Sveta Mati Slobode po popisu  dobivenim  je od Ministarstva branitelja RH!

Kenotaf treba biti opomena  svima koje je zahvatila  malodušnost i letargija da slabi odaziv na izbore samo produžava ovu agoniju hrvatskog naroda,  da se pokrene da njihova žrtva ne bude uzaludna!

Lili Benčik/Hrvatske pravice

Vijesti

PADRE PIO I SILAZAK GOSPE MEĐU HRVATE: ‘USKORO DOLAZI U VAŠU ZEMLJU’

Published

on

Malo je poznata činjenica da su dvoje svetaca dvadesetog stoljeća, papa Ivan Pavao II Majka Tereza iz Kalkute gajili stanovitu pobožnost prema ukazanjima u Međugorju i da su bili ujedinjeni u molitvi svaki dan sa Gospom – piše Zrinka Požežanac u Vjera.hr.

Još je manje poznata činjenica da je Padre Pio, veliki talijanski mistik, stigmatik i svetac imao ikakve veze sa događajima u Međugorju. A imao je.

Iako je ovozemaljski život napustio puno prije nego li će ukazanja u Međugorju započeti, Padre Pio ostavio je dva veličanstvena proročanstva koja se tiču dvoje odvojenih mističnih događaja koja će se zbiti u Međugorju.

A nakon smrti ovaj je svetac poslao protestantskog dječaka u Međugorje po ozdravljenje

Župnik, Padre Pio i kip iz Međugorja kao izvor čudesa

Jedno od tih odnosi se na sama ukazanja, dok se drugo povezuje sa Gospinim kipom koji je iz Međugorja prilikom jednog hodočašća odnešen u Civitivecchiu (Italija) gdje je naposljetku proplakao krvavim suzama, što je silno čudo koje je Crkva odobrila. 

Naime, 1994. godine, don Pablo Martin bio je župnik crkve sv. Agostino u okrugu Pantano u Italiji Civitivecchia, gdje se trenutno nalazi spomenuti kip Majke Božje. Upravo je don Pablo taj koji je organizirao hodočašće u Međugorje u rujnu te godine i kupio 40 cm dugačak kip Djevice Marije od bijelog gipsa kao suvenir iz Međugorja.

Zanimljivo je istaknuti, don Pablo gajio je snažnu pobožnost prema Padre Piu i to čak prije nego li će otac Pio biti službeno proglašen svetim od pape Ivana Pavla II. 2002 godine.

Njegova pobožnost prema njemu je bila značajna jer upravo Padre Piu idu sve zasluge prilikom odabira kipa, naime, Don Pablo je tražio njegov zagovor u pomoći oko odabira kipa koji je poslije plakao krvavim suzama ukupno 14 puta u različitim prilikama.

Prema kazivanju Don Pabla, bio je to jedan od najljepših događaja u njegovom životu koji je rezultirao odabirom i kupnjom upravo tog kipa po pomoći i zagovoru oca Pia.

Randall Sullivan je zapisao u svojoj knjizi “The Miracle Detective” tu čudesnu vezu.

Činjenica da je Padre Pio umro 1968 godine upravo to čini tu nebesku poruku povezanu u duhovnoj komunikaciji između oca Pia i župnika koja čini cijelu stvar zanimljivom. Znamo da u Boga nema slučajnosti tako da je cijeli “slučaj bio isplaniran”.

Također, treba spomenuti da dok je još hodao ovom zemljom i primao hodočasnike u svom samostanu u San Giovanni Rotondu, često bi znao prorokovati mnoge događaje.

BBC novinarka svjedoči

U knjizi “A Spark from Heaven” BBC-eva novinarka Mary Craig izvještava da prije nego li će započeti ukazanja u Međugorju, Padre Pio kazao je grupi hodočasnika koja ga je došla posjetiti iz Mostarske biskupije: “Blagoslovljena Djevica Marija uskoro će posjetiti vašu zemlju”

Upravo te riječi Padre Pia čine ovo proročanstvo izvanrednim.

Naravno, ne trebaju mnogo čuditi te njegove riječi, Padre Pio bio je poznat po svojim duhovnim darovima. Bog mu je dao izvanredne milosti. Između ostalih, imao je dar ozdravljenja, dar čitanja srca tijekom ispovjedi, dar bilokacije, vizije Isusa i Marije i svoga anđela čuvara kao i dar proroštva, a jednog je dječaka i to protestanta poslao u Međugorje po ozdravljenje i taj dječak je ozdravio pri dolasku u Međugorje a obitelj se obratila na katoličanstvo. Ovo je priča o tom čudu:

Continue Reading

Vijesti

Deutsche Welle: Priznanje Palestine raste na jedanaest država EU-a

Published

on

EU i Bliski istok Unatoč trenutačnom ratu između Hamasa i Izraela, Europska unija ustraje na dugoročnom “rješenju dviju država” kada je u pitanju mir na Bliskom istoku.

EU pod tim pojmom shvaća državu Izrael s jedne strane i državu Palestinu unutar granica koje su okvirno definirane prije više od 30 godina u takozvanim sporazumima iz Osla između Izraela i Palestinaca.

Vanjskopolitički predstavnik EU-a Josep Borrell ponovno je na sastanku ministara vanjskih poslova EU-a u Bruxellesu u ponedjeljak istaknuo kako se EU službeno drži “rješenja dviju država”, ali je istodobno zaključio kako je “rješenje dviju država svakim danom sve teže. Moramo razgovarati o tome, ali humanitarna kriza u Pojasu Gaze sada je prioritet”, kaže prvi diplomat EU-a. On je dodao kako je za trajno političko rješenje, potreban „pojačani angažman”.

Priznanje raste na jedanaest država EU-a

Sve države članice Europske unije priznaju Izrael kao državu. Istodobno samo devet od 27 članica EU-a palestinske teritorije smatra državom. To bi se trebalo promijeniti ovog utorka. Naime Španjolska i Irska sada također žele priznati državu Palestinu u granicama teritorija Zapadne obale Jordana, istočnog Jeruzalema i Pojasa Gaze. To je u utorak učinila i Norveška koja doduše nije članica EU-a, ali njezina odluka također ima težinu.

Međutim, na ovim područjima ne postoji jedinstvena vlada. Hamas, koji je u EU-u klasificiran kao teroristička organizacija, prije rata je vladao Pojasom Gaze.

Malta i Slovenija najavile su da će priznati Palestinu čim za to dođe vrijeme. Belgija je odlučila ne dodijeliti državnost palestinskim teritorijima do daljnjega, objavila je belgijska ministrica vanjskih poslova Hadja Lahbib.

Većina zapadnoeuropskih članica EU-a nije priznala Palestinu, kao ni Velika Britanija ni SAD. Istočnoeuropske članice od Poljske do Bugarske priznale su Palestinu još krajem 1980-ih, tada kao dio Istočnog bloka, koji je bio na propalestinskoj strani. DDR je Palestinu također priznavao kao punopravnu državu. Prestankom Njemačke Demokratske Republike 3. listopada 1990. i pristupanjem Saveznoj Republici, ovo priznanje je prestalo važiti.

Njemačka, Francuska, Italija čekaju s priznanjem

Većina država EU-a, uključujući i Njemačku, želi prihvatiti palestinsku državu ako bude mira, te ako Izrael također poduzme ovaj korak. No to je prilično malo vjerojatno. Vlada premijera Benjamina Netanyahua odbacivala je dvodržavno rješenje čak i prije aktualnog rata protiv Hamasa. S druge strane teroristička skupina Hamas odbacuje izraelsku državu i jedan od njezinih ciljeva je uništenje židovske države.

“Podržavamo uspostavu palestinske države, ali palestinska država mora priznati Izrael i biti priznata od Izraela. To svakako ne može biti palestinska država koju vodi Hamas, koji je teroristička organizacija”, rekao je talijanski ministar vanjskih poslova Antonio Tajani, koji je trenutno i predsjedavajući skupine sedam najvažnijih industrijskih zemalja G7.

Prije nego što se ponovno ozbiljno razmotri dvodržavno rješenje, krvavi sukob između Hamasa i Izraela mora biti okončan. O tome je vladalo suglasje ministara vanjskih poslova EU-a na sastanku u Bruxellesu ovog ponedjeljka. Njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock ponovno je pozvala na humanitarni prekid vatre u Gazi “kako bi se okončala patnja za taoce koji su još u zatočeništvu Hamasa i kako bi se konačno okončala patnja za ljude u Gazi”. Nakon terorističkih napada na Izrael početkom listopada u kojima je Hamas ubio 1.200 ljudi, a oteo 250, izraelska vojska pokrenula je veliku vojnu operaciju razbijanja položaja Hamasa u Pojasu Gaze.

Sudski nalog se ignorira – što sada?

No područje je daleko od bilo kakvog primirja. Hamas je ponovno ispalio rakete prema Tel Avivu iz Rafaha u Pojasu Gaze. Izraelska vojska je nakon toga granatirala izbjeglički kamp u blizini Rafaha, što je, prema palestinskim izvorima, prouzročilo najmanje 35 poginulih. “Obje strane ne poštuju naloge Međunarodnog suda pravde”, rekao je visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku Josep Borrell u Bruxellesu.

“Ovo je prava dilema. Kako međunarodna zajednica može nametnuti provedbu odluka Međunarodnog suda pravde?” – upitao je Borrell ostale ministre vanjskih poslova. Međunarodni sud pravde u Haagu naredio je u petak, na zahtjev Južnoafričke Republike, da Izrael mora odmah prekinuti vojnu operaciju u Rafahu, gradu na jugu Pojasa Gaze, i omogućiti više humanitarne pomoći. O stanju na jugu Pojasa Gaze će danas raspravljati i Vijeće sigurnosti UN-a na hitno sazvanoj sjednici.

Njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock govori u ime velike većine država članica kada u Bruxellesu kaže: “Privremene mjere Međunarodnog suda pravde su obvezujuće i naravno da ih se mora slijediti. No mi svjedočimo akcijama suprotnim tome. Bilo je više raketa na Tel Aviv koje je ispalio Hamas. U isto vrijeme, vidimo da nije nikakav dobitak za sigurnost Izraela i da neće dovesti do oslobođenja niti jednog taoca ako ljudi sada gore u izbjegličkim šatorima”. Baerbock pritom aludira na izraelski napad na izbjeglički kamp, ​​koji sada istražuje izraelsko državno odvjetništvo.

“Međunarodno pravo vrijedi za sve, to se također odnosi na izraelsko ratovanje”, rekla je njemačka ministrica. Talijanski ministar vanjskih poslova Antonio Tajani istaknuo je kako Hamas također krši međunarodno pravo skrivajući svoje pozicije među civilnim stanovništvom.

„Hamas instrumentalizira ljude u Rafahu. Namjera Hamasa je Izrael namamiti u medijsku zamku”, rekao je Antonio Tajani. Slike civilnih žrtava u Pojasu Gaze naravno diskreditiraju Izrael.

“Bez antisemitizma glavnog tužitelja”

Visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku Josep Borrell oštro je kritizirao izraelsku vladu zbog najave da se ni pod kojim uvjetima neće pridržavati naloga Međunarodnog suda. „Ne samo Međunarodni sud Ujedinjenih naroda, koji ima nadležnost nad državama, nego i Međunarodni kazneni sud, koji ima nadležnost nad pojedincima, treba tretirati s poštovanjem”, odlučan je Josep Borrell.

Glavni tužitelj Kaznenog suda u Haagu zatražio je, među ostalim, raspisivanje tjeralice protiv izraelskog premijera Benjamina Netanyahua zbog ratnih zločina. “Mi moramo pustiti sud da odluči, i to bez vrijeđanja, što misli o zahtjevu glavnog tužitelja. Nažalost, to nije slučaj. Glavnog tužitelja se optužuje za antisemitizam, što se uvijek događa kada postoji nešto što se Vladi Benjamina Netanjahua ne dopada. Optužbe za antisemitizam protiv tužitelja su za nas neprihvatljive”, rekao je Josep Borrell.

Bernd Riegert/Deutsche Welle

Continue Reading

Vijesti

Slavni američki novinar objasnio zašto SAD naginje ratu s Rusijom

Published

on

Administracija američkog predsjednika Joea Bidena sklona je započeti rat s Ruskom Federacijom, budući da rejting američkog čelnika pada uoči izbora u studenom u Sjedinjenim Državama.

Izjavio je to američki novinar Seymour Hersh na You Tube kanalu London Real.

Lideri uvijek imaju veći rejting u ratu nego u miru, primijetio je novinar.

Prema njegovim riječima, pobjede u bitkama učinile su američke predsjednike “slavnima i značajnima”. Kao primjere naveo je predsjednike Franklina Roosevelta i Abrahama Lincolna.

Kako je naglasio Hersh, to može biti razlog agresivnog stava Bidenove administracije prema Rusiji.

Prije toga, norveški politolog Glenn Diesen rekao je da izjave Zapada koje odobravaju napad Oružanih snaga Ukrajine (OSU) na teritorij Rusije stranim oružjem “mijenjaju pravila” posredničkih ratova, takve izjave će postati ” jako loše”.

Ranije je zamjenik premijera Italije nazvao glavnog tajnika NATO-a “opasnim gospodinom”.

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved