Connect with us

Vijesti

IVAN BAĆAK: Domoljublje nema adresu

Published

on

Prenosimo dio programa gosp. Ivana Baćka, poznatog intelektualca na desnom političkom spektru, njegova zapažanja, planove i dosadašnji rad

znam …

kao i svi vi, da je krajnje vrijeme mijenjati stvari kako bismo zaustavili odlazak mladih obitelji i konačno počeli stvarati uvjete za povratak prognanih i protjeranih, te svih iseljenih Hrvata u svoje domove.

poznajem …

državni i pravni ustroj i imam iskustvo rada u institucijama BiH i RH.

planiram …

ako dobijem Vaše povjerenje, otvoriti ured u Mostaru i imati uredovne dane u Tomislavgradu, Jajcu, Vitezu, Usori, Banja Luci, Orašju, Ljubuškom i Sarajevu po potrebi. I bit ću vam dostupan putem društvenih mreža minimalno jedan sat za razgovore, pitanja i odgovore.

zato što sam vaš sin, “Sin ječma i pastorak pšenice”. 
(A. Vučemil)

Ivan Baćak

Rođen 8.8.1963. u Letki, Tomislavgrad
Oženjen, ponosni otac petero djecefamilija baćak

Obitelj koja moli zajedno, ostaje zajedno.

 • Osnovnu školu i gimnaziju sam završio u Tomislavgradu
 • Završio filozofski studij na FTI DI u Zagrebu
 • Studirao teologiju u Sarajevu, Zagrebu i Splitu
 • Diplomirao novinarstvo na FPZ u Zagrebu
 • Služi se engleskim i njemačkim jezikom
 • Pročelnik odjela za informiranje i veze s iseljeništvom u HVO, Tomislavgrad
 • Pročelnik ureda predsjednika Vlade HB županije
 • Zamjenik glavnog tajnika i član Predsjedništva HDZ BiH
 • Savjetnik hrvatskog člana Predsjedništva BiH
 • Zamjenik ministra unutarnjih poslova u Vladi FBiH
 • Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH
 • Zamjenik pročelnika kabineta župana SD županije

Ivan Baćak · O Meni – Zašto Sam Na Listi

Zalagat ću se…

ZA

relaksaciju odnosa

s Bošnjacima i Srbima u BiH, temeljenu na srazmjerno privilegiranom položaju srpske i bošnjačke nacionalne manjine u RH, s ciljem zaustavljanja „rata“ drugim sredstvima kao što je tzv. UZP.

ZA

potpunu ravnopravnost

Hrvata u BiH s druga dva naroda i suverenitet s hrvatskom federalnom jedinicom u BiH (pravedan izborni zakon!!! kao preduvjet daljnjih razgovora).

ZA

pomoć institucijama

BiH u rješavanju migrantske krize koja se ne smije pretvoriti iz humanitarnog u političko i sigurnosno pitanje.

#
sv. Ivan Pavao II

ZA

zaštitu obiteljskih vrijednosti

koje i sam baštinim, za čuvanje kulturne i povijesne baštine hrvatskog naroda u BiH i po svijetu, te promicanje istine o Domovinskom obrambenom ratu.ZA

promicanje razvoja

gospodarstva kroz međunarodnu suradnju i projekte s financiranjem iz fondova EU (Interreg RH – BiH – Crna Gora).ZA

povezivanje hrvatskih krajeva

u BiH s prekograničnim područjIma u RH dugoročnim planiranjem prometne infrastrukture.

ZA razvoj programa demografske obnove i revitalizacije Hrvata u BiH, osiguranjem novčane pomoći svakom novorođenom djetetu, a posebno osiguranjem potpore obiteljima s troje i više djece.

Croativ.net /Uredništvo

Vijesti

“ZASTRAŠUJUĆE?” Soros bi mogao pokupovati preko 220 medijskih postaja u SAD

Published

on

Liberalni financijer George Soros kupio je glavni udio u drugoj najvećoj američkoj radijskoj tvrtki i mogao bi steći “efektivnu kontrolu” nad više od 220 postaja diljem zemlje, izvijestio je u srijedu New York Post.

Soros Fund Management kupio je oko 400 milijuna dolara duga medijske grupe Audacy tijekom stečajnog postupka, izvijestile su novine pozivajući se na sudske podneske. Milijarder je kupio dug po otprilike 50 centi za dolar od hedge fonda HG Vora, nastavlja se u izvješću, uz napomenu da će, nakon što stečajni sud odobri posao, Soros posjedovati oko 40% ukupnog duga Audacyja.

Iako 40% nije većinski udio, izvor je rekao za New York Post da bi Soros ipak mogao steći “efikasnu kontrolu nad medijskim divom kada izađe iz stečaja”.

Audacy posjeduje 227 glazbenih, sportskih i radio postaja u 45 američkih država. Tvrtka također posjeduje CBS Radio, koji upravlja s 11 informativnih postaja uključujući KCBS iz San Francisca i WCBS iz New Yorka. Nakon godina pada prihoda, Audacy je početkom prošlog mjeseca podnio zahtjev za stečaj s 1,9 milijardi dolara duga.

Bude li se dogovor sklopio kako je objavljeno, Audacy će biti najnoviji dodatak Sorosevom rastućem medijskom carstvu. Soros Fund Management pridružio se konzorciju vjerovnika za kupnju Vice Media prošlog ljeta, plativši 350 milijuna dolara za preuzimanje bivšeg medijskog velikana koji je nekoć bio procijenjen na 5,7 milijardi dolara.

“Insajderski izvor” kojeg citira New York Post opisao je ugovor s Audacyjem kao “zastrašujući”, rekavši kako vjeruje da Soros namjerava iskoristiti svoj udio kako bi utjecao na javno mnijenje uoči ovogodišnjih predsjedničkih izbora – prenosi Tribun.

Continue Reading

Vijesti

(VIDEO) Plaćeni ubojica šokirao javnost priznanjem da je poslan da ubije Carlsona: Tko ga je unajmio…

Published

on

Na nekim stranicama društvenih mreža procurile su informacije o tome tko je trebao likvidirati poznatog voditelja.

Poznati američki novinar Tucker Carlson bio je svjestan rizika koji u njegov život nosi intervju s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, no pravi novinar ne bi bio novinar da ne pokušava ići u krajnosti.

Što je Carlson i učinio i uspio natjerati više od milijardu ljudi da pogledaju intervju s Putinom.

No, sada se doznaje da je Carlson bio na meti Ukrajinaca koji su za njegovu likvidaciju angažirali izvjesnog Vasilija Petrova Aleksejeviča.

Ukrajinski obavještajci navodno su planirali ubiti Tuckera Carlsona u Moskvi, a čovjek koji je plaćen da ubije novinara detaljno je objasnio plan.

Vasilij Petrov Aleksejevič, koji je trebao ubiti Carlsona, uhićen je u Moskvi.

U videu koji se pojavio na Platformi X, on priznaje da je bio angažiran da ubije Carlsona.

– U studenom 2023. regrutirala me ukrajinska obavještajna služba. Trebao sam postaviti eksplozivnu napravu pod auto i za to mi je obećana nagrada od 4000 dolara. Trebao sam postaviti eksploziv u podzemnu garažu hotela u Moskvi, a meta je bio američki novinar Tucker Carlson – kazao je između ostalog Aleksejevič u videu.

Sad, je li ovo ruska medijsko-psihološka operacija ili ne, nadamo se saznati ubrzo…

(Mediji)

Continue Reading

Vijesti

Obljetnica smrti dr. Ante Starčevića: Otac Domovine – putokaz domoljubima!

Published

on

Na današnji dan 1896. godine preminuo je dr. Ante Starčević, veliki politički vođa, jedan od najutjecajnijih političara u hrvatskoj povijesti te jedan od najvećih promotora ljubavi prema Hrvatskoj, još za života nazvan Ocem Domovine – donosi Domovinski pokret.

Starčević se zalagao za samostalnu Hrvatsku te je smatrao da bi ona s Austro-ugarskom monarhijom trebala biti povezana samo ugovornim odnosom između kralja i hrvatskog naroda. Otuda i njegov glasoviti slogan: “Ni pod Beč, ni pod Peštu, nego za slobodnu, samostalnu Hrvatsku”. Upozoravao je kako je i Beograd neprijatelj hrvatske slobode i samostalnosti.

Dr. Starčević, hvala vam na svemu što ste učinili za Hrvatsku, i danas ste uzor i putokaz domoljubima. Počivali u miru Božjem, neka vam je laka hrvatska gruda!

Domovinski Pokret

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved