Connect with us

Vijesti

Ivica Šola: Osovina Pariz-Berlin je problem, a ne rješenje

Published

on

Prošli tjedan sastali su se u Aachenu Merkelova i Macron, “mainstream” Europske unije, kako bi učvrstili savezništvo protiv “populista i nacionalista“.

Ma nemoj, glavni kreatori svih problema aktualne Europske unije nude se kao njihovo rješenje, pa će tako Merkeličin glasnogovornik Steffen Seibert reći da će se te dvije zemlje potpisivanjem sporazuma “zajedno suočiti s izazovima 21. stoljeća.” Bilo bi poštenije reći da se te dvije zemlje neće suočiti s problemima i krizama koje su same zakuhale, pa zato optužuju “nacionaliste”.

Tri problema

Tri problema koje Europska unija u raspadanju, točnije redefiniranju pravila, mora riješiti su nekontrolirane masovne imigracije iz Afrike, politika štednje i tko su dobitnici a tko gubitnici političke, umjetne valute zvane euro.

Licemjerni Pariz i Berlin zakuhali su problem masovnih imigracija, točnije rečeno –islamske invazije. Sve je počelo kada je Gadafi odlučio raditi na stvaranju Afričke unije i eliminirati bivši francuski franak koji koriste bivše francuske kolonije u svrhu francuske postkolonijalne eksploatacije Afrike.

Prema 3000 deklasificiranih mailova bivše američke državne tajnice Hillary Clinton, jasno je da agresija na Libiju, koju potom široko prihvaćaju Britanci i nobelovac za mir Obama, i rušenje Gadafije nije bilo motivirano “humanitarnim i ljudskopravaškim motivima”, već neokolonijalnim.

U mailu od 2. travnja 2011. (No. F-2014-204439) pod nazivom “France‘s client&Quaddfi‘s gold” desna ruka Hillary, Sidey Blumenthal, javlja da su francuske tajne službe otkrile kako Gadafi sprema 143 tone zlata i istu količinu srebra u svrhu stvaranja panafričke monete utemeljene na libijskom dinaru kako bi ponudio frankofonim zemljama alternativu francuskom franku kao sredstvu dominacije i francuske eksploatacije tih zemalja.

Bombardiranje je počelo, Gadafi svrgnut i okrutno ubijen, a val izbjeglica krenuo je prema talijanskoj obali. Na ovo francusko, nacionalističko postkolonijalno sranje nadovezala se Merkel famoznom politikom dobrodošlice i festival kaosa u Europskoj uniji je počeo.

Umjesto da se Pariz i Berlin pogledaju u zrcalo, počeli su upirati prstom u zemlje Višegradske skupine i sve one koji nisu htjeli kusati njihova g..vna i zamjenom teza proglasili ih ksenofobima, nacionalistima i populistima, a ovi ni luk jeli ni luk mirisali.

Merkel i Makron danas napadaju i Italiju koja je, uz Grčku, najviše pretrpjela zbog francuskog i njemačkog proizvođenja ovog kaosa.

Politika štednje je posebna priča. Sam Juncker ovaj se mjesec ispričao zbog “pretjerane politike štednje” koja je mnoge zemlje bacila na koljena.

Istina je, da ne širim propagandu, da prezadužene zemlje nije tjerao Bruxelles da se zadužuju, na čelu s Grčkom, EU ne može u svemu biti dežurni krivac, ali rješenje zbog kojeg se ispričava Juncker (pretjerana politika štednje koju je diktirala Njemačka) dovelo je do toga da su “suverene” zemlje članice koje su zapale u probleme mogle tek dizati poreze, dočim su plaće desetljeće ostale iste, a troškovi života rasli.

Irska nije prihvatila politiku štednje koju je nametao Bruxelles, čitaj Berlin, i nije povećala poreze, naprotiv, ona je nižim porezima i fleksibilnom poreznom politikom privukla investicije i danas je zdrava, stabilna i prosperitetna.

Najveći dobitnik

S druge strane, zemlje koje su je provodile, pa i Italija i Francuska, ubili su svoje građane. Macron, bankar koji svoje građane koji se bune naziva “krezubima”, dobio je na ulici žute prsluke, bijelu osiromašenu Francusku koja ne može spojiti kraj s krajem, a Italija, prema podatcima Eurostata, dobila epidemiju siromaštva pri čemu milijun i 600 tisuća obitelji u ovoj nekada bogatoj zemlji živi ispod granice siromaštva. O efektima politike štednje na Grčku da i ne govorimo…

Logično pitanje koje se nadovezuje na politiku štednje je euro, koji je državama članicama odnio monetarni suverenitet i prebacio ga na nadnacionalno tijelo. Ne mogu imati istu valutu ekonomija poput Njemačke ili Grčke, pa i Hrvatske, koja i ovdje srlja kao guska u maglu. Za to ne morate studirati ekonomiju.

Italija je prije uvođenje eura bila među pet najjačih gospodarstava svijeta koja je, primjerice, kada je izvoz u pitanju, nižu produktivnost kompenzirala slabljenjem lire, ponekad i 20 posto, danas je još uvijek treće gospodarstvo Europe, no sve više tone baš zbog eura.

Najveći dobitnik eura je Njemačka za koju je euro zapravo oslabljena dojčmarka, što je jedan od razloga njezina izvoznog pokoravanja Europe.

Osovina Francuska-Njemačka izvor je svih ovih zala koja se u Aachenu nude kao lijek. No eće dugo…

Ivica Šola / Glas Slavonije

Vijesti

Muftiji Zukorliću: “Ljuta sam jer smo mnoge stvari ostavljali za sutra… dok si ti žurio!”

Published

on

Sjećanje na jednog od najvećih sandžačko-muslimanskih intelektualaca, bivšeg muftiju, za Sandžak i Srbiju, Moamera Zukorlića u dirljivom govoru …

Efendija Muamer Zukorlić, teolog i političar, bio je pravi vođa svoga naroda i pučki tribun u Sandžaku ali i šire, umro je iznenadnom smrću u studenom 2021. godine.

Godine 2010. Zukorlić je formirao Bošnjačko nacionalno vijeće, te bošnjački narod proglasio konstitutivnim. Kad tijela države Srbije nisu priznala BNV, on je dao slijedeću izjavu:

 »Igranje Sandžakom znači poigravanje sa ovim dijelom Srbije. Država je kao zgrada u kojoj stanari mogu da se vole ili ne vole. Ukoliko većinski stanari odluče da zapale jedan stan, rizikuju da se upali cijela zgrada. Zato se nije igrati sa vatrom. Ili će nam svima biti lijepo, ili će vatre biti do vrha. Samo naša kuća gorjeti neće.«

Poslušajte dirljiv govor u spomen na velikog muftiju…

Continue Reading

Vijesti

U slučaju da niste čuli, MSM sada priznaju da je Ukrajina proxy CIA-e!

Published

on

U slučaju da niste čuli, MSM sada priznaju da je Ukrajina opunomoćenik CIA-e.

To znači da Putinova invazija na Ukrajinu NIJE bila neprovocirana i da su SAD ekspanzionisti koji ruše suverene nacije radi geopolitičke dobiti – piše na X profilu @WarClandestine.

SAD su donijele rat Putinu pred vrata.

Što znači da je svaka stvar koju su vam zapadni mediji rekli o ratu u Ukrajini bila utemeljena na laži. Sve analize koje ste čuli od pompoznih MSM govornika temeljile su se na pretpostavci da je Putin to učinio ničim izazvan, samo zato što je “doslovno Hitler”. Ništa od toga nije bila istina.

Ispostavilo se da su Putinove optužbe da zapadne obavještajne službe kontroliraju Ukrajinu bile točne, stoga je njegov napad više nego opravdan. Zamislite samo da je Rusija financirala nacističke milicije u Kanadi, započela građanski rat, svrgnula vladu, zatim uspostavila vlastiti marionetski režim, zatim postavila ruske obavještajne baze i biolaboratorije po cijeloj našoj sjevernoj granici. Svaki bi Amerikanac tražio da se Kanada i Rusija sravne s zemljom. Pa to je upravo ono što su SAD učinile Rusiji i ljute su.

Rusija je pokušala ući u NATO, odbijeni su. Rusija je pokušala pregovarati nenasilnim sredstvima za rješavanje sukoba, što im je odbijeno. Rusija je UN-u pokušala iznijeti svoje pritužbe zbog američke proizvodnje biološkog oružja i špijunaže, što je odbijeno. Rusija je pokušala ići diplomatskim putem, a Zapad je samo vikao “ruske dezinformacije”, a oni su bili ti koji su gurali dezinformacije.

Zapad se također potrudio cenzurirati neovisne novinare poput mene koji vam to govorim od prvog dana, jer da je javnost cijelo vrijeme znala ovaj detalj, ne bi podržali slanje naših dolara poreza tamo.

Ovo će mnogim Amerikancima biti teška pilula za progutati, ali Rusija nije negativac u ovom scenariju. Zapad je, a nije ni blizu.

Što prije svi to prepoznamo, prije ćemo moći počistiti nered.

Continue Reading

Vijesti

“ZASTRAŠUJUĆE?” Soros bi mogao pokupovati preko 220 medijskih postaja u SAD

Published

on

Liberalni financijer George Soros kupio je glavni udio u drugoj najvećoj američkoj radijskoj tvrtki i mogao bi steći “efektivnu kontrolu” nad više od 220 postaja diljem zemlje, izvijestio je u srijedu New York Post.

Soros Fund Management kupio je oko 400 milijuna dolara duga medijske grupe Audacy tijekom stečajnog postupka, izvijestile su novine pozivajući se na sudske podneske. Milijarder je kupio dug po otprilike 50 centi za dolar od hedge fonda HG Vora, nastavlja se u izvješću, uz napomenu da će, nakon što stečajni sud odobri posao, Soros posjedovati oko 40% ukupnog duga Audacyja.

Iako 40% nije većinski udio, izvor je rekao za New York Post da bi Soros ipak mogao steći “efikasnu kontrolu nad medijskim divom kada izađe iz stečaja”.

Audacy posjeduje 227 glazbenih, sportskih i radio postaja u 45 američkih država. Tvrtka također posjeduje CBS Radio, koji upravlja s 11 informativnih postaja uključujući KCBS iz San Francisca i WCBS iz New Yorka. Nakon godina pada prihoda, Audacy je početkom prošlog mjeseca podnio zahtjev za stečaj s 1,9 milijardi dolara duga.

Bude li se dogovor sklopio kako je objavljeno, Audacy će biti najnoviji dodatak Sorosevom rastućem medijskom carstvu. Soros Fund Management pridružio se konzorciju vjerovnika za kupnju Vice Media prošlog ljeta, plativši 350 milijuna dolara za preuzimanje bivšeg medijskog velikana koji je nekoć bio procijenjen na 5,7 milijardi dolara.

“Insajderski izvor” kojeg citira New York Post opisao je ugovor s Audacyjem kao “zastrašujući”, rekavši kako vjeruje da Soros namjerava iskoristiti svoj udio kako bi utjecao na javno mnijenje uoči ovogodišnjih predsjedničkih izbora – prenosi Tribun.

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved