Connect with us

Vijesti

LJUDIMA JE DOSTA: Veliki pad gledanosti najveće mainstream kuće!

Published

on

Kabelska informativna mreža CNN pod vodstvom Jeffa Zuckera imala je u prosjeku samo 548.000 gledatelja tijekom prvog tjedna od 3. siječnja 2022. godine. To je enorman pad u odnosu na gotovo 2,7 milijuna gledatelja u istom tjednu 2021., piše New York Post.

Katastrofalan pad gledanosti CNN-a

Preciznije, moglo bi se reći da je CNN imao gotovo 80% gledatelja manje u istom tjednu nakon godinu dana. Da bude jasnije, radi se o prvom tjednu nakon Nove Godine. – prenosi narod.hr

Treba istaknuti da je CNN 6. siječnja 2021. izvještavao o napadu na američki Capitol. To je rezultiralo da je CNN imao najgledaniji dan otkako je Ted Turner pokrenuo vijesti 1980. godine.

No, godinu dana od napada, gledatelji su se okrenuli ka CNN-ovom konzervativnom rivalu, Fox Newsu.

Skandali CNN-a

CNN je zahvaćen nizom skandala visokog profila. Ponajprije otpuštanjem njegove zvijezde u udarnom terminu Chrisa Cuoma. To se dogodilo nakon što je otkriveno da voditelj potajno pomaže obrani njegovog starijeg brata, bivšeg guvernera New Yorka Andrewa Cuoma. Radilo se o optužbama za seksualno uznemiravanje koje su rezultirale njegovom ostavkom.

Dugogodišnji CNN-ov šef Zucker bio je prošlog mjeseca pod udarom zbog niske gledanosti mreže i poslova, kao i zbog skandala u vezi s mrežnim zvijezdama Cuomom i Donom Lemonom.

Pad gledanosti CNN-a uslijedio je nakon druge najgledanije godine mreže ikada, izvijestio je Daily Beast. Unatoč rekordnoj godini, gledanost mreže opadala je u drugoj polovici 2021.

Nezaustavljivi pad gledanosti

Prema Nielsenu, CNN se borio da privuče gledatelje u udarnom terminu, između 20 i 23 sata, bilježeći pad od 83% u odnosu na prethodnu godinu. Imao je ukupno 4,2 milijuna gledatelja u tom udarnom terminu tijekom prvog tjedna 2021., a samo 705.000 prošlog tjedna.

To je pad gledanosti u udarnom terminu nevjerojatnih 84 posto!

Također je izgubio 89 posto gledatelja u udarnom terminu među ključnim demografskim skupinama i 91 posto gledatelja u dobi od 18 do 49 godina.

Gube li mainstream mediji povjerenje gledatelja?

Biti će vrlo zanimljivo vidjeti analize koje će uslijediti. Naime, protekle godine udarne vijesti CNN-a i mainstream medija na zapadu bilo je izvještavanje o pandemji koronavirusom. Gotovo sve vijesti bile su prožete izvještavanjima o pandemiji COVID-19, u gotovo svakom termnu.

Javna je tajna da mnogi nisu bili zadovoljni načinom kako se izvještava o pandemiji. Kak od samog pristupa temi koje su često isoijavale strahom i panikom, do kvalitete i objektivnosti u samim izvještajima.

Opći je dojam u javnosti da su mainstream mediji, ne samo u SAD, u ovih posljednjih godinu dana pandemijske krize umnogome izgubile povjerenje gledatelja i široke javnosti.

Pada li u Hrvatskoj povjerenje u medije?

“Čini se da je povjerenje u medije prema tom mjerenju dramatično palo u odnosu na prošlu godinu i sada smo na otprilike 30 posto povjerenja u medije”, rekla je nedavno nakon Božića, izvanredna profesorica na Fakultetu političkih znanosti dr. Marijana Grbeša Zenzerović.

Vrijeme će pokazati hoće li se povjerenje gledatelja vratiti ili je bespovratno uništeno.

Zanimljivi podaci su da je CNN izgubio najveće povjerenje u ključnim demografskim skupinama, kao i mladima iznad 18 godina. Može li se sličan zaključak izvući i za domaće medije – gubitak povjerenja ključnih skupina društva?

Samo transparentne i stručne analize, kao i precizna statistička izvješća o gledanosti i čitanosti mogu to potvrditi ili opovrgnuti.

Foto: istock

Advertisement

Vijesti

U cara Trajana kozje uši! Duboka država istrebljuje bijelu rasu iliti, globalizacijska pila naopako?!

Published

on

   Nije li povijest najbolja učiteljica? Dakako, za to postoji nekoliko preduvjeta. Da učenici nisu retardirani i umrtvljeni, da nije skrivena i da se greške ne ponavljaju! Međutim, ponavljaju se. Još malo. A potom neće više biti nikog tko bi o tome govorio, bilo zbog zakonske zabrane, bilo zbog istrebljenja onih koji bi za tu temu bili zainteresirani! Najizglednije je oboje! Slikovito, poput Hrvata oko „slučaja Jasenovac“ ili Nijemaca oko navodnog holokausta za koji Međunarodni Crveni križ kaže da je najveća laž 20-og stoljeća!

“Židovski će narod sam predstavljati svojega mesiju. Židovi će svoju vlast protegnuti nad cijelim svijetom onda, kada im uspije pročistiti sve ljudske rase, kada odstrane granice i monarhije, kada ostvare svjetsku republiku.“

Židov Baruch Levi, prijatelj Karla Marxa

   Globalizacija sama po sebi nije loša ideja u osnovi po kojoj se predstavlja, u što možemo vjerovati ako smo neobaviješteni optimisti. Svi ćemo se međusobno potpomagati, neće biti granica, strojevi će raditi za ljude a ovi će se moći posvetiti duhovnosti i kulturnom uzdizanju! Bar su tako mene učili u školi. Samo, tadašnji pojam bio je komunizam koji, usput budi rečeno, po definiciji ne može sam po sebi postojati dok postoje granice pa, svatko tko govori o nekoj komunističkoj zemlji ili bezočno laže ili nema veze sa stvarnošću! A komunista ima svuda, kao i štakora i, kako kaže Moša Pijade, naš (njihov) zadatak je da raju bace u rat i beznađe… i tu će oni tražiti svoju korist. Doduše, puno ih je više na uljuđenom Zapadu, uređenoj demokratskoj civilizaciji gdje nitko ne zna tko koga nego na divljem Istoku gdje postoji autokratska hijerarhija i gdje se to točno zna!

Ahriman – avestansko božanstvo tame

    Da bi se zornije prikazala idealizirana ideja globalizacije, zamislimo Titanik (koji je namjerno potopljen zbog osnivanja FED-a koji je svojim nastankom tiskao dolare bez pokrića i njima financirao Veliki rat i posljedično Veliku Depresiju) ali ne kod sante leda nego negdje u južnom Pacifiku, na koraljnom grebenu uz otok za kojeg ni Stvoritelj nema točne koordinate. Preživjelo ih je nekoliko, iz svih klasa a otok pruža ograničene mogućnosti a one bitno utječu na to koliko će netko imati djece. Čija su djeca vrjednija i gdje je granica zadiranja u privatnost? Hoće li se međusobno pobiti ili izgladiti nesuglasice i pokušati preživjeti?! Scenarij kao stvoren za Holivud! I jedino bi tamo i prošao jer, na filmu možeš pasti među morske pse i preživjeti ako si glavni lik a stvarnost je puno drugačija! Kao i u slučaju Titanika, globalizacija predviđa opstanak samo 10% današnje populacije! U tom svjetlu, priče hrvatskih podrepaša o demografskoj (i genetskoj) obnovi može se svrstati u kategoriju šunda! Posebice kad je Tezno napunjeno tim ženskim genetskim materijalom! Pitam se, je li to bila „osveta“, jesu li „malo popustile kočnice pobjednika“, kako to kažu neki vođe komunizma ili ciljana akcija uništavanja genetskog materijala Hrvata kojih se boje i danas, iako smo tek  5 postotna otopina!? Dovoljno je zaviriti u sport, znanost! Je li talent drugačiji izraz za genetiku? Božji dar!?

   Zamislimo sad da je taj otok Zemlja!

   Da nije svjesno i namjerno skrivena i podijeljena na Ono staro što je bilo i o čemu nećemo govoriti i Ono novo što ćemo mi prikazati kao povijest, vjerojatno bi nam bilo lakše svladati obimno gradivo zahvaljujući revizionizmu kao temelju znanosti i istine, što god AP o toj temi mislio i govorio! Jer, kad skriješ istinu, kad je zamotaš u laž koju svakodnevno guraš kroz medije u svom vlasništvu, sve je moguće! Osim nasilnih prosvjeda koji se lako uguše plaćenom vojskom koja „čuva demokratske dosege“!

   Da nije skriveno, znali bismo! No, što s tim znanjem!? Za svaki slučaj, obrazujemo se pa dosegnemo spoznaju „Blago siromašnima duhom, njihovo je kraljevstvo nebesko“! Upitan je broj djevica! Hrvati, Sunčev narod, Ratnici Sunca koji su se borili uz bok Svarogu protiv Ahrimana bi rekli Svitogor no, u tom slučaju bi cijela priča išla drugačije! Možda je to razlog da nas je sve manje! Kao u priči Vremeplov gdje je preostalo još nešto knjiga koje nitko ne čita jer ne znaju čitati a one su neupotrebljive. No ipak, možda još ima trunak nade i nismo baš u toj fazi! Gledajući optimistično.

   I danas, kad uobražavamo da smo obrazovani i da nam je svekoliko znanje dostupno putem mreže i dalekovidnice, vrijeđa nam se zdrav razum i tvrdi da ništa nije istina, da je sve izmišljotina. Čak i to da smo kao jato srdela u toj istoj mreži, natiskani jedni na druge a opet tako udaljeni da ni susjedu ne znamo ime. Ili barem njegovoj ženi! Samo „znamo“ da su prvi ljudi bili Adam i Eva! I to, kako ustvrđena znanost kaže, živjeli su u Raju, u Mezopotamiji, u Međurječju, tamo gdje je i hrvatski car Harezm sa svoje terase promatrao rijeku Tigris, kako legenda kaže a Ahrimanova poražena vojska daleko prema jugu, u Pakao Konga, Nigerije, Sudana, snujući osvetu! I uvijek se nađe neki Juda koji će za šaku zlatnika, za malo prividne vlasti izdati svoje, udružiti se s palim anđelima, s Ahrimanom, s crnim Vragom, za ljepše skute i veću palaču. Jesu li Egipćani zbog toga protjerali Židove, je li ih Svevišnji, kako Stari zavjet kazuje, pobio preko sto tisuća zbog Zlatnog teleta? Da odakle narodu u bijegu tolikog zlata ako ne od Ahrimana, ako ne iz Afrike? Je li se Svevišnji razgnjevio zbog kipa ili onog što bi taj kip mogao simbolizirati? Njegov bijes sve govori! A „istinu“ kreiramo sami!

   Da odakle bi oni danas bili svjetski financijeri, odakle Englezima tone dijamanata u riznici i kraljevskoj kruni, odakle Amsterdamu, ako ne iz Afrike!? Možda iz blata Temze ili Amstela? Mi vama zlato i dijamante a vi nama vratite moć! A tko ima moć i zlato, ima i vlast! Ima istinu, kakvu poželi i kreira po svojoj želji, bez obzira na povijesna događanja! Kao i kod Titanika! Kao i kod komunizma koji se sad zove globalizam a komunisti su filantropi i zeleni! Crvenih su se odrekli, kao što će i od drugih koji im sada služe kao potrošna roba! Ali, blago siromašnima duhom… Nije li politika preozbiljan posao da bi se prepustio neukoj masi?

   Pa onda, pod okriljem robovlasništva, zbog potrebe za radnom snagom, bijelci će biti robovlasnici koji raznose genetski materijal diljem poznatog i nepoznatog svijeta, zločinci i rasisti koji toj radnoj snazi moraju dati slobodu, prije ili kasnije i tko god se pobuni protiv toga, protiv povratka Ahrimana, bit će označen kao bijeli rasist i spaljen na lomači! Jedan od najvećih boraca za ravnopravnost, ratni zločinac Abraham Linkoln, marioneta duboke države, ustoličeni predsjednik globalističkog laboratorija danas znanog kao SAD, umnogome je tome doprinio! U međuvremenu, pod krinkom segregacije, pod krinkom bjelačke dominacije, samo će se bijelci slati u ratove a tek poneki obojani, zbog teško izvojevane ravnopravnosti! Europski ratovi unatrag nekoliko stoljeća, europski ratovi u 20-om stoljeću, odnijeli su nebrojeno mnogo bijelih žrtava, ne računajući boleštine, posebice kugu, koje nisu došle same od sebe! Tamo, dovoljno je vidjeti da balansiraju na granici rata a nedavno je i snimljen film o tome, samo su pogrešne strane svijeta! I još ponešto, zbog političke korektnosti jer u protivnom ne bi bio ostvaren! Vjerojatno se o tome nešto pitalo i Kamalu!

“Mali Židovski narod usuđuje se očitovati nepomirljivu mržnju prema svim narodima; uvijek je praznovjeran, uvijek prepredeno grabi za tuđim dobrima, u nesreći puzi a u sreći je drzak. Čude se mržnji i prijeziru sto ga svi narodi ćute za Židove. No to je neizbježiva posljedica njihova ponašanja.“

Voltaire, francuski filozof

   Migracije nisu bile slučajne i pomno su planirane stoljećima unatrag! Kako bijelog, tako i crnog stanovništva i svi su žrtve podjednako jer Lutkar iza zavjese ne brine o tome koliko će ljudi izginuti, u cilju konačne pobjede! Kako ono … Komunizam je besklasno društvo bez granica! Bez granica nema država. Bez država nema naroda. Nestat će! I nitko ih neće pitati za njihove žrtve, za njihovo pravo za samodostatnost, za ravnopravnost, teritorijalni integritet, za pravo na život! Pomiješat će se sa ostalima, oni koji preostanu! Da bi se to ostvarilo, treba ih rastjerati, ratom, bijedom, sušom, boleštinama! Pa će svih biti svuda! Kao na Europskom prvenstvu u nogometu gdje svi igraju za sve! Ili samo za neke. Rusije nema. Jer je u ratu! Samo je nejasno protiv koga ili čega, iako nam se tvrdi da je protiv Ukrajine, do posljednjeg Ukrajinca! A što s nama ostalima koji mislimo da nismo!?  Jer, najveće postignuće Ahrimana je to što je putem medija i vlasti uvjerio raju da ne postoji! Iako, u tu priču više ne vjeruju ni djeca iz vrtića jer on se u svom svom obličju prikazuje sve više. I da mi je vidjeti onog tko bi se usprotivio! U cara Trajana kozje uši!

Bog i Hrvati!

Autor: Mario Škorin

Continue Reading

Vijesti

“Odlučuju li izbori u Americi o sudbini svijeta!?”

Published

on

Svijet je na rubu nuklearnog rata, pravog i totalnog trećeg svjetskog rata između Rusije i zemalja NATO-a, a tko će biti na čelu Bijele kuće u sljedećem mandatu na kraju će odlučiti hoće li čovječanstvo postojati ili ne, ocjenjuje ruski filozof A. Dugin.

Predstojeći predsjednički izbori u SAD-u, koji bi se trebali održati 5. studenog 2024. godine, od apsolutne su važnosti, a o njihovom ishodu ovisi sudbina ne samo SAD-a, pa i cijelog Zapada, već i cijelog čovječanstva, piše Ruski filozof i geopolitičar Aleksandar Dugin za RIA Novosti.

Svijet je na rubu nuklearnog rata, pravog i totalnog trećeg svjetskog rata između Rusije i zemalja NATO-a, a tko će biti na čelu Bijele kuće u sljedećem mandatu na kraju će odlučiti hoće li čovječanstvo postojati ili ne.

Zato je tako važno još jednom pogledati dva kandidata na ovim izborima i razumjeti njihove platforme i pozicije.

“Joseph Biden je danas slaboumni invalid s očitim znakovima senilne demencije.” On je samo fasada, reklamni znak za političke elite Demokratske stranke, koje čvrsto drže vlast u Sjedinjenim Državama.

U principu, Biden bi mogao vladati kao zombi i to ne bi ništa promijenilo. Iza njega stoji kohezivna skupina globalista (ponekad nazvana ‘svjetska vlada’), koja ujedinjuje ne samo većinu američke duboke države, već i liberalnu elitu u Europi i na svjetskoj razini”, kaže Dugin.

Ideološki, Biden je globalizam, odnosno projekt ujedinjenja čovječanstva pod vlašću liberalnih tehnokratskih elita uz ukidanje suverenih nacionalnih država i potpuno miješanje naroda i vjera. Ovo je svojevrstan projekt za novu Babilonsku kulu.

Pravoslavni kršćani i mnogi kršćanski tradicionalisti drugih vjera to vide kao “dolazak antikrista”.

Demokratima u Sjedinjenim Državama sve je manje stalo do samih Amerikanaca, a sve više do održavanja globalne dominacije pod svaku cijenu – čak i pod cijenu svjetskog rata (s Rusijom i Kinom). U određenom smislu, oni su spremni žrtvovati same Sjedinjene Države, što ih čini iznimno opasnima.

“Za čovječanstvo će pobjeda Bidena ili jednostavno činjenica da on ostaje na vlasti u bilo kojem svojstvu biti katastrofa.” Globalisti će nastaviti graditi Novi Babilon, držeći se svjetske vlade, što je bremenito eskalacijom postojećih sukoba i početkom novih. Biden je rat. Bez kraja i konca”, ocjenjuje Dugin.

Donald Trump – svijetla, originalna, impulzivna osobnost snažne volje – drži ruski ideolog.

Iza Donalda Trumpa stoje sasvim druge snage, koje su, doista, alternativa Bidenu i njegovoj skupini globalista. Stoga je prvi Trumpov predsjednički mandat bio jedan od kontinuiranih skandala.

Američki ga je establišment kategorički odbio prihvatiti i nije se smirio sve dok ga nisu zamijenili Bidenom.

“Trump je, za razliku od Bidena, bistra, originalna, impulzivna osoba snažne volje.” Individualno, unatoč godinama, u dobroj je formi, strastven, energičan i veseo. Štoviše, ako je Biden timski čovjek, a u biti štićenik globalističkih krugova, onda je Trump samotnjak, utjelovljenje američkog sna o osobnom uspjehu. “On je narcis i egoist, ali vrlo vješt i uspješan političar”, kaže Dugin.

Glavna razlika između Trumpa i Bidena je u tome što će se prvi usredotočiti na racionalno proračunate američke nacionalne interese (koje odgovaraju realizmu u međunarodnim odnosima) i to će učiniti s pragmatičnim proračunom ravnoteže snaga i resursa.

I dok je ideologija globalista iza Bidena u određenom smislu totalitarna i beskompromisna, za Trumpa je nuklearna apokalipsa neprihvatljiva cijena za bilo što.

Za Bidena i, što je najvažnije, za one koji sebe zamišljaju kao vladare Novog Babilona, ​​sve je na kocki, a njihovo je ponašanje, čak i u kritičnoj situaciji, nepredvidivo.

Trump je samo igrač, vrlo čvrst i hrabar, ali sputan racionalnošću i procjenama konkretnih koristi. Trumpa je teško uvjeriti, ali se s njim može nagoditi.

“Biden i njegovi gospodari su ludi. Američki izbori u studenom 2024. dat će odgovor na pitanje ima li čovječanstvo šanse ili nema. Ni više ni manje.” (RT)

Continue Reading

Vijesti

“Odlično ti ide”, “stvarno si jaka…”

Published

on

I svi će reći:
“odlično ti ide”, “stvarno si jaka”, “kako sve to podnosiš?” “
i nitko ne shvaća da ista osoba koju gledaju kao snažnu preko dana navečer plače,
da ista osoba koja se preko dana glasno smije, navečer legne tužna.

Da je ta osoba ponekad umorna, iscrpljena, neispavana. Ponekad sve boli zbog slabosti, jer ne može uvijek sve složiti da bude dobro.

Nitko ne nudi pomoć ako si dobro.
Svatko samo lijepi etiketu, ona se snalazi.

I padneš, ali sve izdržiš, jer imaš etiketu osobe koja će se uvijek snaći.

Ne želite pokazati da je i vama ponekad teško ili je možda krajnje vrijeme?
Nitko nije savršen, nitko nije neuništiv.

Svatko ima pravo biti tužan, imati loše dane, posrnuti, zaplakati.
Zapamti to i ti.

preneseno: R. Kelam/fb

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved