Connect with us

Vijesti

LJUDIMA JE DOSTA: Veliki pad gledanosti najveće mainstream kuće!

Published

on

Kabelska informativna mreža CNN pod vodstvom Jeffa Zuckera imala je u prosjeku samo 548.000 gledatelja tijekom prvog tjedna od 3. siječnja 2022. godine. To je enorman pad u odnosu na gotovo 2,7 milijuna gledatelja u istom tjednu 2021., piše New York Post.

Katastrofalan pad gledanosti CNN-a

Preciznije, moglo bi se reći da je CNN imao gotovo 80% gledatelja manje u istom tjednu nakon godinu dana. Da bude jasnije, radi se o prvom tjednu nakon Nove Godine. – prenosi narod.hr

Treba istaknuti da je CNN 6. siječnja 2021. izvještavao o napadu na američki Capitol. To je rezultiralo da je CNN imao najgledaniji dan otkako je Ted Turner pokrenuo vijesti 1980. godine.

No, godinu dana od napada, gledatelji su se okrenuli ka CNN-ovom konzervativnom rivalu, Fox Newsu.

Skandali CNN-a

CNN je zahvaćen nizom skandala visokog profila. Ponajprije otpuštanjem njegove zvijezde u udarnom terminu Chrisa Cuoma. To se dogodilo nakon što je otkriveno da voditelj potajno pomaže obrani njegovog starijeg brata, bivšeg guvernera New Yorka Andrewa Cuoma. Radilo se o optužbama za seksualno uznemiravanje koje su rezultirale njegovom ostavkom.

Dugogodišnji CNN-ov šef Zucker bio je prošlog mjeseca pod udarom zbog niske gledanosti mreže i poslova, kao i zbog skandala u vezi s mrežnim zvijezdama Cuomom i Donom Lemonom.

Pad gledanosti CNN-a uslijedio je nakon druge najgledanije godine mreže ikada, izvijestio je Daily Beast. Unatoč rekordnoj godini, gledanost mreže opadala je u drugoj polovici 2021.

Nezaustavljivi pad gledanosti

Prema Nielsenu, CNN se borio da privuče gledatelje u udarnom terminu, između 20 i 23 sata, bilježeći pad od 83% u odnosu na prethodnu godinu. Imao je ukupno 4,2 milijuna gledatelja u tom udarnom terminu tijekom prvog tjedna 2021., a samo 705.000 prošlog tjedna.

To je pad gledanosti u udarnom terminu nevjerojatnih 84 posto!

Također je izgubio 89 posto gledatelja u udarnom terminu među ključnim demografskim skupinama i 91 posto gledatelja u dobi od 18 do 49 godina.

Gube li mainstream mediji povjerenje gledatelja?

Biti će vrlo zanimljivo vidjeti analize koje će uslijediti. Naime, protekle godine udarne vijesti CNN-a i mainstream medija na zapadu bilo je izvještavanje o pandemji koronavirusom. Gotovo sve vijesti bile su prožete izvještavanjima o pandemiji COVID-19, u gotovo svakom termnu.

Javna je tajna da mnogi nisu bili zadovoljni načinom kako se izvještava o pandemiji. Kak od samog pristupa temi koje su često isoijavale strahom i panikom, do kvalitete i objektivnosti u samim izvještajima.

Opći je dojam u javnosti da su mainstream mediji, ne samo u SAD, u ovih posljednjih godinu dana pandemijske krize umnogome izgubile povjerenje gledatelja i široke javnosti.

Pada li u Hrvatskoj povjerenje u medije?

“Čini se da je povjerenje u medije prema tom mjerenju dramatično palo u odnosu na prošlu godinu i sada smo na otprilike 30 posto povjerenja u medije”, rekla je nedavno nakon Božića, izvanredna profesorica na Fakultetu političkih znanosti dr. Marijana Grbeša Zenzerović.

Vrijeme će pokazati hoće li se povjerenje gledatelja vratiti ili je bespovratno uništeno.

Zanimljivi podaci su da je CNN izgubio najveće povjerenje u ključnim demografskim skupinama, kao i mladima iznad 18 godina. Može li se sličan zaključak izvući i za domaće medije – gubitak povjerenja ključnih skupina društva?

Samo transparentne i stručne analize, kao i precizna statistička izvješća o gledanosti i čitanosti mogu to potvrditi ili opovrgnuti.

Foto: istock

Advertisement

Vijesti

U slučaju da niste čuli, MSM sada priznaju da je Ukrajina proxy CIA-e!

Published

on

U slučaju da niste čuli, MSM sada priznaju da je Ukrajina opunomoćenik CIA-e.

To znači da Putinova invazija na Ukrajinu NIJE bila neprovocirana i da su SAD ekspanzionisti koji ruše suverene nacije radi geopolitičke dobiti – piše na X profilu @WarClandestine.

SAD su donijele rat Putinu pred vrata.

Što znači da je svaka stvar koju su vam zapadni mediji rekli o ratu u Ukrajini bila utemeljena na laži. Sve analize koje ste čuli od pompoznih MSM govornika temeljile su se na pretpostavci da je Putin to učinio ničim izazvan, samo zato što je “doslovno Hitler”. Ništa od toga nije bila istina.

Ispostavilo se da su Putinove optužbe da zapadne obavještajne službe kontroliraju Ukrajinu bile točne, stoga je njegov napad više nego opravdan. Zamislite samo da je Rusija financirala nacističke milicije u Kanadi, započela građanski rat, svrgnula vladu, zatim uspostavila vlastiti marionetski režim, zatim postavila ruske obavještajne baze i biolaboratorije po cijeloj našoj sjevernoj granici. Svaki bi Amerikanac tražio da se Kanada i Rusija sravne s zemljom. Pa to je upravo ono što su SAD učinile Rusiji i ljute su.

Rusija je pokušala ući u NATO, odbijeni su. Rusija je pokušala pregovarati nenasilnim sredstvima za rješavanje sukoba, što im je odbijeno. Rusija je UN-u pokušala iznijeti svoje pritužbe zbog američke proizvodnje biološkog oružja i špijunaže, što je odbijeno. Rusija je pokušala ići diplomatskim putem, a Zapad je samo vikao “ruske dezinformacije”, a oni su bili ti koji su gurali dezinformacije.

Zapad se također potrudio cenzurirati neovisne novinare poput mene koji vam to govorim od prvog dana, jer da je javnost cijelo vrijeme znala ovaj detalj, ne bi podržali slanje naših dolara poreza tamo.

Ovo će mnogim Amerikancima biti teška pilula za progutati, ali Rusija nije negativac u ovom scenariju. Zapad je, a nije ni blizu.

Što prije svi to prepoznamo, prije ćemo moći počistiti nered.

Continue Reading

Vijesti

“ZASTRAŠUJUĆE?” Soros bi mogao pokupovati preko 220 medijskih postaja u SAD

Published

on

Liberalni financijer George Soros kupio je glavni udio u drugoj najvećoj američkoj radijskoj tvrtki i mogao bi steći “efektivnu kontrolu” nad više od 220 postaja diljem zemlje, izvijestio je u srijedu New York Post.

Soros Fund Management kupio je oko 400 milijuna dolara duga medijske grupe Audacy tijekom stečajnog postupka, izvijestile su novine pozivajući se na sudske podneske. Milijarder je kupio dug po otprilike 50 centi za dolar od hedge fonda HG Vora, nastavlja se u izvješću, uz napomenu da će, nakon što stečajni sud odobri posao, Soros posjedovati oko 40% ukupnog duga Audacyja.

Iako 40% nije većinski udio, izvor je rekao za New York Post da bi Soros ipak mogao steći “efikasnu kontrolu nad medijskim divom kada izađe iz stečaja”.

Audacy posjeduje 227 glazbenih, sportskih i radio postaja u 45 američkih država. Tvrtka također posjeduje CBS Radio, koji upravlja s 11 informativnih postaja uključujući KCBS iz San Francisca i WCBS iz New Yorka. Nakon godina pada prihoda, Audacy je početkom prošlog mjeseca podnio zahtjev za stečaj s 1,9 milijardi dolara duga.

Bude li se dogovor sklopio kako je objavljeno, Audacy će biti najnoviji dodatak Sorosevom rastućem medijskom carstvu. Soros Fund Management pridružio se konzorciju vjerovnika za kupnju Vice Media prošlog ljeta, plativši 350 milijuna dolara za preuzimanje bivšeg medijskog velikana koji je nekoć bio procijenjen na 5,7 milijardi dolara.

“Insajderski izvor” kojeg citira New York Post opisao je ugovor s Audacyjem kao “zastrašujući”, rekavši kako vjeruje da Soros namjerava iskoristiti svoj udio kako bi utjecao na javno mnijenje uoči ovogodišnjih predsjedničkih izbora – prenosi Tribun.

Continue Reading

Vijesti

(VIDEO) Plaćeni ubojica šokirao javnost priznanjem da je poslan da ubije Carlsona: Tko ga je unajmio…

Published

on

Na nekim stranicama društvenih mreža procurile su informacije o tome tko je trebao likvidirati poznatog voditelja.

Poznati američki novinar Tucker Carlson bio je svjestan rizika koji u njegov život nosi intervju s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, no pravi novinar ne bi bio novinar da ne pokušava ići u krajnosti.

Što je Carlson i učinio i uspio natjerati više od milijardu ljudi da pogledaju intervju s Putinom.

No, sada se doznaje da je Carlson bio na meti Ukrajinaca koji su za njegovu likvidaciju angažirali izvjesnog Vasilija Petrova Aleksejeviča.

Ukrajinski obavještajci navodno su planirali ubiti Tuckera Carlsona u Moskvi, a čovjek koji je plaćen da ubije novinara detaljno je objasnio plan.

Vasilij Petrov Aleksejevič, koji je trebao ubiti Carlsona, uhićen je u Moskvi.

U videu koji se pojavio na Platformi X, on priznaje da je bio angažiran da ubije Carlsona.

– U studenom 2023. regrutirala me ukrajinska obavještajna služba. Trebao sam postaviti eksplozivnu napravu pod auto i za to mi je obećana nagrada od 4000 dolara. Trebao sam postaviti eksploziv u podzemnu garažu hotela u Moskvi, a meta je bio američki novinar Tucker Carlson – kazao je između ostalog Aleksejevič u videu.

Sad, je li ovo ruska medijsko-psihološka operacija ili ne, nadamo se saznati ubrzo…

(Mediji)

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved