Connect with us

Vijesti

Mazohizam Milanovićem

Published

on

Prije svega, apsurdno je što se Zoran Milanović uopće kandidirao za ikoju političku funkciju u Hrvatskoj, nakon niza onih suludih nebuloza kojima je izvrgnuo “građane i građanke” Hrvatske tijekom svog predugog premijerskog mandata. Apsurdnije od toga je činjenica da se isti kandidira za mjesto predsjednika iste te države koju je nizom katastrofalnih zakonskih rješenja skoro zavio u crno.

Predsjednička funkcija je vrlo vidljiva politička funkcija. Možda nije odlučujuća, ali je nadahnjujuća, inspirativna, može utjecati na globalne političke trendove, društveno mnijenje i slično. Sama pomisao na to da bi Milanović kao predsjednik RH mogao započeti s inicijativom, primjerice, regionalnog okupljanja po ključu “tko nas bre zavadi”, u meni izaziva iskrenu jezu. Ne zato što mrzim ikoga iz neke naše političke prošlosti, već stoga što bilateralne i diplomatske odnose s nekima tek treba jasno definirati, jer su tek sada nastali uvjeti za to.

Kada govorimo o kandidacijskim programima, Milanovićev zapravo nismo vidjeli, no dovoljno je sjetiti se svega onoga što je izvodio s pozicije premijera, jer to je njegova osnovna politička legitimacija. 

Škorini glasači jesu revoltirani, možda se osjećamo i izigranima, razočaranima, i to su snažni pokretači za promjene na lokalnim razinama ili na nadolazećim parlamentarnim izborima. Očito će biti opcija i osobno me to veseli. No danas, danas moramo biti mudri i staloženi. Aktualna predsjednica ima svoje mane, ali nije učinila tolike greške da bismo sami sebe kaznili s 5 godina Milanovića! Ona je možda najviše razočarala nedovoljnim činjenjem, ali ne i činjenjem političkih katastrofa. S druge strane, upravo to ćemo dobiti bude li nam Milanović šef na Pantovčaku. 

Osobno ljude ne gledam kroz članstvo u stranci, politika me obilježila i u moj život donijela mnogo negativnih emocija. Ne sviđa mi se trenutna politička partijska realnost: dualnost, i oduševljena sam trećom opcijom. Međutim, 5.1. ipak ne biramo između 3 kandidata. Samo ih je dvoje. Izaberimo kandidata koji može biti i melankoličan i raspjevan, ali suvisao u ideji Hrvatske. Alternativa je politički, društveni i svjetonazorski kaor i produžetak života neokomunističke radikalne scene koja je konačno nakon dugih 30 godina pokazala posustajanje. Barem podržimo svojim glasom taj trend.

Imidže Milanovića i Kolinde Grabar Kitarović stvaraju mediji i tzv. analitičari javnog mnijenja, koji tradicionalno nisu skloni ikojim domoljubnim opcijama. Nekim čudom Milanovića se uopće ne detektira na osobnoj razini, nema komentara o tome je li zgodan ili nije, debeli ili mršav, gdje se i kako hrani i vježba li, ima li psa ili mačku….oko njega je zatvoren informacijski krug. Nemojmo same sebe osuditi na otkrivanje ovih istina idućih 5 godina, jer od toga bi mogla postati samo lijepa predsjednička uspomena. 

Doc.dr.sc. Vlatka Vukelić

Advertisement

Vijesti

U slučaju da niste čuli, MSM sada priznaju da je Ukrajina proxy CIA-e!

Published

on

U slučaju da niste čuli, MSM sada priznaju da je Ukrajina opunomoćenik CIA-e.

To znači da Putinova invazija na Ukrajinu NIJE bila neprovocirana i da su SAD ekspanzionisti koji ruše suverene nacije radi geopolitičke dobiti – piše na X profilu @WarClandestine.

SAD su donijele rat Putinu pred vrata.

Što znači da je svaka stvar koju su vam zapadni mediji rekli o ratu u Ukrajini bila utemeljena na laži. Sve analize koje ste čuli od pompoznih MSM govornika temeljile su se na pretpostavci da je Putin to učinio ničim izazvan, samo zato što je “doslovno Hitler”. Ništa od toga nije bila istina.

Ispostavilo se da su Putinove optužbe da zapadne obavještajne službe kontroliraju Ukrajinu bile točne, stoga je njegov napad više nego opravdan. Zamislite samo da je Rusija financirala nacističke milicije u Kanadi, započela građanski rat, svrgnula vladu, zatim uspostavila vlastiti marionetski režim, zatim postavila ruske obavještajne baze i biolaboratorije po cijeloj našoj sjevernoj granici. Svaki bi Amerikanac tražio da se Kanada i Rusija sravne s zemljom. Pa to je upravo ono što su SAD učinile Rusiji i ljute su.

Rusija je pokušala ući u NATO, odbijeni su. Rusija je pokušala pregovarati nenasilnim sredstvima za rješavanje sukoba, što im je odbijeno. Rusija je UN-u pokušala iznijeti svoje pritužbe zbog američke proizvodnje biološkog oružja i špijunaže, što je odbijeno. Rusija je pokušala ići diplomatskim putem, a Zapad je samo vikao “ruske dezinformacije”, a oni su bili ti koji su gurali dezinformacije.

Zapad se također potrudio cenzurirati neovisne novinare poput mene koji vam to govorim od prvog dana, jer da je javnost cijelo vrijeme znala ovaj detalj, ne bi podržali slanje naših dolara poreza tamo.

Ovo će mnogim Amerikancima biti teška pilula za progutati, ali Rusija nije negativac u ovom scenariju. Zapad je, a nije ni blizu.

Što prije svi to prepoznamo, prije ćemo moći počistiti nered.

Continue Reading

Vijesti

“ZASTRAŠUJUĆE?” Soros bi mogao pokupovati preko 220 medijskih postaja u SAD

Published

on

Liberalni financijer George Soros kupio je glavni udio u drugoj najvećoj američkoj radijskoj tvrtki i mogao bi steći “efektivnu kontrolu” nad više od 220 postaja diljem zemlje, izvijestio je u srijedu New York Post.

Soros Fund Management kupio je oko 400 milijuna dolara duga medijske grupe Audacy tijekom stečajnog postupka, izvijestile su novine pozivajući se na sudske podneske. Milijarder je kupio dug po otprilike 50 centi za dolar od hedge fonda HG Vora, nastavlja se u izvješću, uz napomenu da će, nakon što stečajni sud odobri posao, Soros posjedovati oko 40% ukupnog duga Audacyja.

Iako 40% nije većinski udio, izvor je rekao za New York Post da bi Soros ipak mogao steći “efikasnu kontrolu nad medijskim divom kada izađe iz stečaja”.

Audacy posjeduje 227 glazbenih, sportskih i radio postaja u 45 američkih država. Tvrtka također posjeduje CBS Radio, koji upravlja s 11 informativnih postaja uključujući KCBS iz San Francisca i WCBS iz New Yorka. Nakon godina pada prihoda, Audacy je početkom prošlog mjeseca podnio zahtjev za stečaj s 1,9 milijardi dolara duga.

Bude li se dogovor sklopio kako je objavljeno, Audacy će biti najnoviji dodatak Sorosevom rastućem medijskom carstvu. Soros Fund Management pridružio se konzorciju vjerovnika za kupnju Vice Media prošlog ljeta, plativši 350 milijuna dolara za preuzimanje bivšeg medijskog velikana koji je nekoć bio procijenjen na 5,7 milijardi dolara.

“Insajderski izvor” kojeg citira New York Post opisao je ugovor s Audacyjem kao “zastrašujući”, rekavši kako vjeruje da Soros namjerava iskoristiti svoj udio kako bi utjecao na javno mnijenje uoči ovogodišnjih predsjedničkih izbora – prenosi Tribun.

Continue Reading

Vijesti

(VIDEO) Plaćeni ubojica šokirao javnost priznanjem da je poslan da ubije Carlsona: Tko ga je unajmio…

Published

on

Na nekim stranicama društvenih mreža procurile su informacije o tome tko je trebao likvidirati poznatog voditelja.

Poznati američki novinar Tucker Carlson bio je svjestan rizika koji u njegov život nosi intervju s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, no pravi novinar ne bi bio novinar da ne pokušava ići u krajnosti.

Što je Carlson i učinio i uspio natjerati više od milijardu ljudi da pogledaju intervju s Putinom.

No, sada se doznaje da je Carlson bio na meti Ukrajinaca koji su za njegovu likvidaciju angažirali izvjesnog Vasilija Petrova Aleksejeviča.

Ukrajinski obavještajci navodno su planirali ubiti Tuckera Carlsona u Moskvi, a čovjek koji je plaćen da ubije novinara detaljno je objasnio plan.

Vasilij Petrov Aleksejevič, koji je trebao ubiti Carlsona, uhićen je u Moskvi.

U videu koji se pojavio na Platformi X, on priznaje da je bio angažiran da ubije Carlsona.

– U studenom 2023. regrutirala me ukrajinska obavještajna služba. Trebao sam postaviti eksplozivnu napravu pod auto i za to mi je obećana nagrada od 4000 dolara. Trebao sam postaviti eksploziv u podzemnu garažu hotela u Moskvi, a meta je bio američki novinar Tucker Carlson – kazao je između ostalog Aleksejevič u videu.

Sad, je li ovo ruska medijsko-psihološka operacija ili ne, nadamo se saznati ubrzo…

(Mediji)

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved