Connect with us

Vijesti

MEDIJI ŠUTE! Kako će alarmisti globalnog zagrijavanja objasniti ovo?

Published

on

Vjernici religije “globalnog zatopljenja” su u šoku

Svi svakodnevno gledamo naslove u medijima poput ovoga … “Globalno zagrijavanje – polarni medvjedi nasukani na ledu koji se topi”. Ili, možda ste uhvatili ovakav naslov … “Globalno zagrijavanje će rastopiti masivne himalajske ledenjake i poremetiti proizvodnju hrane.” – prenosi NSP

To je zato što se svi ledenjaci tope, razina mora raste, otoci nestaju i svi ćemo umrijeti, zar ne?

Pa, ne, ne baš tako brzo. Nedavna studija istraživača iz NASA-e, objavljena u časopisu Nature Geoscience, napravila je šokantno otkriće – dobro, šokantno za vjernike globalnog zagrijavanja – u svakom slučaju – da je navodno otapanje ledenjaka zapravo rast ledenjaka.

Glečer koji se smanjio … je onda porastao

Još u 2012. anksiozni znanstvenici objavili su da se golemi glečer na Grenlandu povukao za oko 2,5 kilometara i da se svake godine stanjuje brzinom od 40 metara. Jakobshavn je poznat kao izvor ledenog brijega zbog kojega je potonuo Titanic, ali je također postao poznat u posljednjih nekoliko godina kao dokaz da je globalno zagrijavanje doista “istinito”.

Sada, iako je NASA-ina studija otkrila da ledenjak zapravo ponovno raste istom brzinom kao što se ranije smanjivo, znanstvenici inzistiraju da to nekako ne znači ništa kako bi se opovrgla teorija globalnog zatopljenja.

Dok priznaju da je ovo otkriće “iznenađenje”, znanstvenik za klimu Jason Box tvrdi: “Dobra vijest je da je to podsjetnik da se globalno zatopljene ne mora nužno odigrati tako brzo. Ali i dalje se nastavlja”.

Čekaj, čekaj, što?

Dakle, kad se glečer topio, to je bio dokaz da je globalno zagrijavanje znanstvena činjenica, ali kada se prestao topiti i zapravo počeo ponovno rasti, to je dokazalo … isto?

Znanstvenici uključeni u studiju imaju pametno objašnjenje, kako je izvijestila NBC News:

“Prirodno cikličko hlađenje sjevernih atlantskih voda vjerojatno je uzrokovalo preokret topljenja ledenjaka, kazala je autorica istraživanja Ala Khazendar, NASA-in glaciolog sa projekta Oceans Melting Greenlandu (OMG). Khazendar i kolege kažu da se to podudara s padom Sjevernoatlantskog osciliranja – prirodnim i privremenim hlađenjem i zagrijavanjem dijelova oceana koji je poput udaljenog rođaka El Nina u Tihom oceanu.”

Nije li zapanjujuće kako mogu nastaviti inzistirati na dokazima suprotnim od onoga da je teorija globalnog zatopljenja utvrđena činjenica?

Nisu to prva predviđanja koja su propala

Ovo nipošto nije prvi put da se predviđanja znanstvenika o topljenju ledenjaka i propasti planeta ne ostvaruju.

Godine 2007. BBC se savjetovao s znanstvenicima poput profesora Wieslawa Maslowskog sa Poslijediplomske mornaričke škole u Montereyu u Kaliforniji i profesorom Peter Wadhamsom sa Sveučilišta Cambridge u Velikoj Britaniji, prije nego što je objavio članak pod naslovom… “Arktička ljeta bez leda do 2013. godine”:

“Znanstvenici su u SAD-u predstavili jednu od najdramatičnijih prognoza za nestanak arktičkog ledenog pokrova.

Njihove najnovije studije modeliranja ukazuju da bi sjeverna polarna kapa mogla ostati bez leda u ljetnim mjesecima u roku od samo 5-6 godina.”

Jesu li se njihova predviđanja ostvarila? Jedva.

The Daily Mail je izvijestio 2013. godine da je arktičko ljeto hladnije od normalnog povećalo ledeni pokrov za 533.000 četvornih kilometara na oceanima nego prethodne godine – nevjerojatnih 29 posto.

I što su tada rekli znanstvenici?

“Neki ugledni znanstvenici sada vjeruju da se svijet kreće u razdoblju hlađenja koje neće završiti do sredine ovog stoljeća – proces kojeg će razotkriti računalne prognoze o predstojećem katastrofalnom zatopljenju kao opasno obmanjujuće. (Naglasak dodan)”

Dakle, ledenjaci se tope i onda rastu; temperature se povećavaju, a zatim padaju. Ukratko, vrijeme i sve što je povezano s klimom je nepredvidivo i stalno se mijenja, a takozvana “znanost o klimi” u najboljem slučaju tapka u mraku.

Foto: Wired

Advertisement

Vijesti

U Podcastu Velebit – Velimir Ponoš: Jake sličnosti između propasti Rimskog Carstva i današnjih EU/SAD

Published

on

Gost u Podcastu Velebit je novinar i kolumnist Velimir Ponoš

– Natalitet – zašto Hrvati više ne žele imati puno djece? – Mjera uvođenja majke odgajateljice za majke s troje i više djece?
– Rad u Hrvatskoj – Kako je moguće da je jeftinije platiti plaću stranom radniku, osigurati mu smještaj, učenje hrvatskog jezika i učenje zanata? Kada bi se svi ovi troškovi zbrojili, naš domaći čovjek bi mogao imati plaću vrlo sličnu onoj u Irskoj, Njemačkoj itd. Pa čak i veću jer ne bi si morao plaćati smještaj.

– Znači, iselimo naše mlade, radno sposobne, potentne, stručnjake koje smo školovali, u neke druge zemlje, a nama će biti dobri neki strani ljudi koji Hrvatsku ne poznaju, ne vole i ne zanima ih boljitak ove zemlje… – Kakva je to logika, je li to slučajno ili planiranio?
– Velika seoba naroda nekad i danas? Hibridni ratovi s ciljem pokretanja velike mase ljudi?
– Vojni rok i obuka u vojnim vještinama? Je li povijesno ratnička Europa postala pacifistička regija koja se pretvara u mlitavu civilizaciju?
– Ante Starčević je upozoravao da narod bez vjere i morala nema nade za boljitak i napredovanje?

Continue Reading

Vijesti

Izvrstan dokumentarac Epoch Times-a: Nema farmera – nema hrane: hoćete li jesti bube?

Published

on

Cijene hrane vrtoglavo rastu u trgovinama širom svijeta, a neki svjetski čelnici kažu da je to zbog klimatskih promjena. Njihovo rješenje je Agenda 21, 100-godišnji glavni plan Ujedinjenih naroda za čovječanstvo i 21. stoljeće, koji je podijeljen na kraće 15-godišnje planove. Trenutačni plan je Agenda 2030, čiji je cilj “transformacija našeg svijeta za održivi razvoj” prema UN-u.

Agenda 2030 sada se provodi diljem svijeta. U Americi se provodi kao agenda 30×30 Bidenove administracije, plan da se 30 posto američke zemlje u potpunosti isključi iz proizvodnje do 2030. godine, što će rezultirati istjerivanjem malih farmera i stočara sa svojih posjeda. U drugim zemljama poput Nizozemske, nizozemski poljoprivrednici prisiljeni su prestati raditi zbog vladine “zelene politike” koja ograničava emisije dušika. U Šri Lanki se farmeri bore za svoj opstanak zbog vladine zabrane sintetičkog gnojiva.

Dok gledamo globalni rat protiv poljoprivrednika, Svjetski ekonomski forum i Ujedinjeni narodi potiču ljude da jedu kukce kao rješenje za smanjenje klimatskih promjena, gladi u svijetu i spas planeta. Zašto svjetski čelnici, pa čak i slavne osobe, odjednom guraju jestive bube? Treba li država kontrolirati našu hranu? Kakav bi svijet bio bez farmera?

“Nema farmera, nema hrane: hoćete li jesti bube?” je Epoch-ov izvorni dokumentarac koji razotkriva skriveni plan iza globalnih “zelenih politika”, neispričane priče o poljoprivrednicima koji su prisiljeni napustiti posao, poremećaj koji će to imati u našoj opskrbi hranom i zašto se jestive kukce iznenada guraju u prvi plan kao ” Globalno zeleno rješenje.”

Voditelj “Činjenice su važne” (“Facts Matter”) na EpochTV-u Roman Balmakov proputovao je svijetom na više od 25 lokacija i intervjuirao više od 50 farmera, znanstvenika i stručnjaka u Sjedinjenim Državama, Nizozemskoj i Šri Lanki kako bi došao do istine iza ove globalne agende i istražio nadolazeće globalna prehrambena kriza koju svjetski mediji ignoriraju.

Povijest ima tendenciju rimovati se. Godine 1950., kineski komunistički vođa Mao Zedong prodao je javnosti “Veliki skok naprijed” pod zastavom napretka, ali njegova je politika dovela do najveće gladi koju je uzrokovao čovjek u povijesti, s više od 50 milijuna umrlih od gladi. Čini se da UN-ove “zelene politike” imaju obilježja novog “Zelenog skoka naprijed”, možda dobro zvuče na papiru, ali u praksi potkopavaju našu sigurnost hrane, imovinska prava, prava na vodu i predstavljaju egzistencijalnu prijetnju našim slobodama kao slobodni građani. Poznati citat glasi “Tko kontrolira opskrbu hranom kontrolira ljude”.

Ovaj dokumentarac je važan za svakoga da pogleda, ne samo zato da zna što je na vašem tanjuru, već i da ima znanja kako u budućnosti spriječiti još jednu glad koju je izazvao čovjek i zaštititi svoje slobode.

Cijeli film pogledati ovdje…

Službena web stranica: NoFarmersNoFood.com
Molimo dajte i podijelite ovaj dokumentarac: NoFarmersNoFood.com/share
Posebno zahvaljujemo Farmers Defence Force

Continue Reading

Vijesti

Dan prije nego što je umro u avionu, pisac Malog princa napisao je MOLITVU, mogla bi vam promijeniti život

Published

on

Antoine de Saint-Exupery je poznat kao pisac “Malog princa”, ali napisao je i jednu molitvu koja će mnogima promijeniti živote.

Manji je broj onih koji znaju da je Exupery bio i vojni pilot, te da je za svoje vojne zasluge nagrađen odlikovanjem Legije časti.

Najbolji pisac među pilotima i najbolji pilot među piscima umro je u avionu, od srčanog udara, leteći tijekom zadatka.

Kao pisac je ostvario sve svoje dječje fantazije kroz Avijatičara, Ratnog pilota, Noćni let i najpoznatijeg, Malog princa.

Čak i kad je bio na zadacima, Exupery nije prestajao pisati.

Molitva pisca Malog princa

Molitva, koju vam donosimo u cijelosti, je nastala u jednom od najtežih životnih razdoblja autora, kada su ga bolest, godine i ratni vihor polako lomili.

Gospodine, ne molim te za viđenja i čuda, molim tek snagu za život svednevni. Pouči me umijeću malenih koraka.

Misli mi razbistri, učini me snalažljivim, nauči me ugrabiti pravi trenutak. Daj da vidim kako je sve u životu važno.

Jakosti mi daj za red i pravu mjeru, da ne klizim kroz život poput rasipnika, već vrijeme svoje da mudro raspoređujem, pa ipak da umijem prepoznati trenutke bogate sjajem, ljepotom i milinom i odvojiti časak za užitak srca i duha.

Pomozi mi spoznati da ne koristi sanjati – niti o prošlosti, niti o budućnosti te da je najvažniji sadašnji čas, i da sve što slijedi učinim najbolje. Očuvaj me opsjene da život ima glatko teći.

Trijezan mi uvid podari u istinu da su poteškoće, porazi i padovi, neuspjesi, boli pa i katastrofe na stazi žića vjerni pratioci uz koje naša bića sazrijevaju i rastu. (Novi život)

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved