Connect with us

Vijesti

Ne znajući da kamere snimaju, francuski prefekt indirektno potvrdio da je korona klasična manipulacija za naivne

Published

on

Tijekom zajedničke konferencije za novinare s direktoricom Regionalne zdravstvene agencije Guadeloupe, prefekt ovog francuskog prekomorskog teritorija zamolio ju je da objavu u vezi s novim navodnim valom Covid-19 učini “ozbiljnim i katastrofalnim tonom”, ne znajući da kamere sve snimaju.

Alexandre Rochatte, prefekt ovog prekomorskog teritorija, održao je zajedničku konferenciju za medije s Valérie Denux, ravnateljicom Regionalne zdravstvene agencije. A kako bi dočarala stanje na teritoriju, ona je odabrala pridjev “katastrofalan” i to ne slučajno. Doista, riječ je predložio župan, sudeći prema videu objavljenom na društvenim mrežama.

“Koristimo ozbiljan i katastrofalan ton, ne moralizatorski, samo katastrofalan”, rekao je prefekt ravnateljici ARS -a. Prenos poruke trebao proći diskretno. Samo su mikrofoni radili, a kamere su već snimale.

USLIJEDILE SU REAKCIJE

Video je objavljen na društvenim mrežama, uključujući Floriana Philippota, predsjednika stranke “Les Patriotes”, koji se protivi zdravstvenim ograničenjima. Takav je stav nazvao “politikom straha”, ocijenivši ga “nedostojnim”.

Reagirao je i Nicolasa Dupont-Aignan, predsjednik stranke “Debout la France”. Osvrnuo se na “morbidnu komunikaciju vlasti”, ocijenivši da je “ta želja za trajnom tjeskobom ključni kamen državnog populizma”.

“Nakon toga ćemo se nas zvati zavjerenici!”, napisao je Gilbert Collard, član skupine Identitet i demokracija (ID) u Europskom parlamentu.

“Insceniranje […] Vi ste samo glumci”, proglašava zamjenik Joachim Son-Zaboravi.

Situacija u Guadeloupeu je takva da u bolnici imamo samo 24 osobe koje se liječe od Covida, što je doista beznačajno u odnosu na širenje straha kojeg provode vlasti. Navodni četvri val uopće ne ugrožava populaciju. Prema statistikama, puno je zaraženih, ali bolnice su i dalje prazne. Svi se pitaju, čemu panika i strah ili je to samo način da se ljudi najteraju na cijepljenje.

Zašto jedna svjetska sila uništavaju svoju zemlju i narod zbog nekoliko farmaceutskih kompanija koje u svemu vide profit, pitaju se mnogi u Francuskoj. Svakog tjedna prosvjedi su sve masovniji, što više ne kriju ni mainstream mediji. Slične video snimke još više diskreditiraju vlast, a sljedeći prosvjedit će zasigurno biti još masovniji- prenosi Logicno.com

Advertisement

Vijesti

JOŠ O COUDENHOVE-KALERGI Imigrantsko pitanje i pozicija biskupa

Published

on

Pozicija biskupskih konferencija posebno na Zapadu dosta je jasna, i u perfektnoj sintoniji sa trenutačnom vladajućom politikom. Ako vlada kao napr u Španjolskoj priprema zakon o regularizaciji ilegalnih imigranata, i to čak u određenom broju, još prije toga biskupska konferencija će se oglasiti „tražeći od vlade regularizaciju pola milijuna imigranata”.

Naslovica: Pet velikih sila koje bi trebali vladati svijetom…

[Vatikan i španjolski biskupi traže od (predsjednika) Sáncheza izvanrednu regularizaciju migranata. Vijest je iz studenog prošle godine. U trećem mjesecu ove godine bili su zadovoljni projektom regularizacije pola milijuna ilegalno pristiglih imigranata. Njihova želja danas je stvarnost, vlada sa svom oporbom osim „ekstremne desnice” – oko 10% parlamenta – odigrala je zadnji čin predstave: prijedlog je postao zakonom. ]

Slično se događa u drugim posebno zapadnim državama. Ide se i više od toga: otvoreno se kritiziraju partije koje su kritične i protivne pro imigrantskoj politici; po njima kršćanin u Njemačkoj ne može surađivati, glasati ili biti militant AfD (Alternative za Njemačku), dok se općenito tvrdi „da se može biti desnica, ali ne ekstremna desnica”. „Desnica” znači biti umjeren, tj. dio sustava; „ekstremna desnica” su pak loši momci.

[Zabrinutost u jednom smjeru, smjeru NSP: “Nadbiskup riječki Mate Uzinić osvrnuo se na porast mržnje prema strancima u Europi, čemu se, kaže, treba oduprijeti.”]

Vlasti vrlo rijetko vladaju stavljajući drsko zakon na stol: ili slušaš, ili te nema. Prije toga pripreme teren preko raznovrsnih socijalnih agenata, kao što su ne vladine organizacije, čija propaganda preko medija, obrazovnog sustava itd. ulazi u sve pore društva, ali i preko religioznih organizacija poput biskupskih konferencija ili pojedinačnih biskupa čija su priopćenja po ovom jako bitnom pitanju – i u nekim drugim, kao gledi cjepiva – potpuno na liniji službene politike.

Potrebno je stoga podsjetiti na ispravna kršćanska načela po ovom pitanju. Načela koja ne mogu ići protiv naravi i najosnovnije logike.

U prvom redu, ovdje se s navodnog kršćanskog stanovištva zloupotrebljavaju evanđeoski citati poput „bio sam stranac, a vi ste me primili (Mt 25;35)”. Nije svatko „stranac”. Neprijatelj ili član neprijateljskog naroda koji ti ne želi dobro, nije stranac nego neprijatelj ili netko s kim moraš biti vrlo na oprezu. Dok državne vlasti se moraju brinuti za dobro i sigurnost svojih građana. Dobro je podsjetiti se na nauk Sv Tome Akvinskog gledi osoba koji dolaze u drugu državu. Takve mogu biti svrstane u tri kategorije: u prolazu, stranci koji mole privremeno ostati u drugoj naciji, i oni koji s vremenom traže dobiti državljanstvo.

Prve dvije kategorije, ukoliko se radi o ljudima koji poštuju domaće pravedne običaje i ne dolaze iz neprijateljskih naroda i vjera, trebaju biti karitativno primljene. Dok je dobivanje nacionalnosti odlagano tek do u treći naraštaj pridošlica, nakon što bi novodošli imali provjerenu i iskazanu dobrovoljnost, jer „ako ne bi bili ukorijenjeni u ljubavi prema općem dobru, mogli bi se okrenuti protiv onih koji su ih primili”.

S naravne strane treba imati u vidu i slijedeće:

1. Nacije nisu samo odraz trenutačne situacije, onog što ti možeš vidjeti danas; nacija je rezultat stoljetnog kad ne i tisućljenog razvoja. Plod svih onih muka, trpljenja i nada naših predaka. Plod svog onolikog znoja i krvi. Ne može se prijeći preko toga tek tako.

2. Radi se dakle o naravnom pravu. A vjera ne može ići protiv naravi, nego je pretpostavlja. Ne radi se o nečem apsolutnom, jer ako nacija pervertira u značajnom broju svojih građana, posljedice se ne će morati čekati. Ali joj barem treba dati priliku jasnim postavkama i pravednom politikom.

3. Živimo u vremenu koje iz političkih vladajućih pozicija negira samu narav: ne priznaju se rasne specifičnosti, niti čak razlike između muškog i ženskog. Ruše se postavke klasične filozofije, zasnovane na istinitom poimanju objektivnog i realnog. Teorija mora biti suglasna sa realnošću.

4. Nezamislivo je i besmisleno da Crkva može podržati politiku koja ne poštuje naravna načela. Stoga, kad čuješ da ti navodno iz Crkve preporučuju suprotno, odgovor je: ne vjeruj.

5. Ilegalna inmigracija je u biti višestruki kriminal. Koliko je samo karika u tom zloćudnom lancu ropstva, nasilja i kriminala svake vrste? Ilegalna inmigracija (Danas inmigrante zovu „migranti” kao da bi bile ptice selilice. Kako ptica može ići iz jednog kraja u drugi, tako i ljudi. Ali i ptice ne idu bilo kako. Imaju Bogom dani instikt koji vrši svoju funkciju za dobro cijelog svijeta, i nigdje ne smetaju. Dok je čovjek racionalno biće, političko biće i njegovo ponašanje jest uvjetovano također granicama, čiji integritet jest jedan od glavnih temelja bilo koje političke zajednice.) kojoj smo svjedoci u našem vremenu počinje trgovinom osoba. Ne može se ući u čamac ili kamion, ako se ne plati prije (makar se pretpostavljalo da su takvi veliki siromasi); tek što se čamac otisne recimo od afričke obale, na milju razdaljine i manje od mjesta polaska dolazi brod iz neke ne vladine organizacije koji ih kupi i prevozi do europskih obala. Nekad, u jednoj vrsti igre sa sućuti, pokupljene putnike ponovno se stavlja u male čamce u blizini odredišta. Onda im se daje nevjerojatno skup smještaj, ne malo puta u hotelima od nekoliko zvjezdica (hotelima plaća država, pa nemaju puno protiv sve ove predstave), uz dobre stipendije i sl. To se zove „pozivni efekt” kojeg mafije i te kako koriste u svojim poslovima, itd.

6. Uza sve spomenuto, kao da ne bi bilo dovoljno, svjedoci smo eksponencijalnog porasta nasilja od pridošlih prema domaćem življu, posebno djeci, ženama, starcima, ne ostajući izostavljena nijedna dob. Silovanja, pljačke, ubojstva, poniženja, napadi na crkve, na groblja… surovo, divljački, bijesno.

[„Seksualni predatori i drugi parazati” – otac eksplodira nakon što je jedan osamnaestogodišnji divljak ostavo njegovu kćer u komi, probijajući joj štapom crijeva i stomak od anusa do dijafragme. Kirurzima je trebala psihološka asistencija nakon operacije francuske djevojke koja je jedva preživjela. To je cijena koju Uzinić i njegovi žele da se plati iz „solidarnosti”. Ovo treba kao da se podnosi poput nužnog zla koje netko treba platiti za korist svih. ]

To „crkveni ljudi” ne žele ni spomenuti. Kao da bilo „grehota to reć”. Vladajući prenose misao „ne smije se poticati mržnja”, a ovi je prevode na „kršćanski” način: „grehota je to reć”. Uglavnom, sintonizirani su.

[Ako se ne može prikriti činjenica ubadanja nožem četvoro malene djece – i bebe od nekoliko mjeseci među njima -, plus dvoje odraslih, prošle godine u Francuskoj od jednog sirijskog izbjeglice, onda je potrebno malo prilagoditi vijest iz propagandnog sustava režima. Tj., koristiti laž. Istina je da se ovaj predstvljao kao progonjeni kršćanin nekoliko godina lutajući Europom kao izbjeglica tražeći pomoć ovdje i ondje. Ali iz Sirije i ondašnjih crkvenih institucija dolazilo je izričito nijekanje da je ovaj napadač bio krščćanin.]

[Njemačka, nedavno. Dvoje inmigranata nastoje silovati jednu djevojku. Jedna druga žena na društvenim mrežama komentira: „ekelhafte Missgeburt” – odvratna čudovišta. Momci su pušteni na slobodu – na koncu konca nije bilo ništa previše strašno -, ali je žena provela barem dan u pritvoru. Znate, ne smijete koristiti govor mržnje.]

Kaže se „nisu svi isti”, za opravdanje ulaska svih mogućih. U redu, nisu svi isti, to je očito. Za to postoji viza, da se razluči na pojedinačnim slučajevima za dozvolu boravka, koja ne mogu biti ni blizu masovna kao što se događa. Svjedoci smo i suprotnog: kad su za vrijeme Obamine administracije izvjesni kršćani tražili azil u USA jer su bili progonjeni baš zato što su kršćani, bili su vraćeni natrag – sa svim posljedicama -, jer azil se nije davao na osnovu religioznih motiva. Ako su kršćani u pitanju, sve je neizmjerno teže.

7. Navodi se razlog opadanja nataliteta. Veliki problem, istina je. Ali problem ne može imati krivo rješenje. Rješenje je pak u poticanju autohtonih naroda za očvrstiti i održati tradicionalne obitelji. Čini se upravo suprotno u praktično svim zamljama zapada. LGBT politika, sama po sebi bez djece (osim dobivene na nenaravni način, ili putem usvajanja gdje se također ne poštuje naravno pravo djeteta imati oca i majku), jest sveta krava ovog režima koja se ne smije ni dodirnuti niti krivo pogledati.

[U svojoj knjizi Praktični idealizam iz 1925., Richard von Coudenhove-Kalergi tvrdi:

 “Čovjek budućnosti bit će miješane rase. Današnje rase i klase postupno će nestati zbog nestajanja prostora, vremena i predrasuda. Euroazijsko-negroidna rasa budućnosti zamijenit će raznolikost naroda s raznolikošću pojedinaca.”

Godine 2019. engleski političar John Stuart Agnew pitao je Europsku komisiju o antieuropskim ciljevima rasnog inženjeringa grofa Coudenhove-Kalergija i zašto čelnici EU-a i dalje dobivaju europsku nagradu Coudenhove-Kalergi. Odgovor je bio u sažetom: nemamo pojma o svemu tome.

Doista nemate pojma? Kad je 2012. bivši predsjednik Vijeća Europe (EC), Herman Van Rompuy (slika gore) održao govor prilikom primanja Kalergi nagrade, istaknuo je između ostalog:

„Svakog jutra, ulazeći u zgradu EC prolazim ispred portreta prvih primalaca Nagrade Richard Coudenhove-Kalergi.

Mislim da djelo Richarda Coudenhove-Kalergi već seže gotovo duboko u budućnost i nastavlja nadahnjivati ​​generacije koje dolaze.” Dolje, Pavao VI sa Coudenhove-Kalergi (odatle, Uzinić i družba nisu nikakvo iznenađenje:]

No, netko ne će biti potaknut imati djecu samo ekonomskim razlozima; Južna Koreja napr., koja je trenutno zemlja sa najnižom stopom nataliteta, već pune dvije decenije potiče solidnim ekonomskim mjerama natalitet, ali bez uspjeha. Hollywood, Soros, Gates & comp postižu puno više. Djeca su plod mentaliteta, ne novca. Stoga, kulturna i duhovna borba svake nacije jest najvažnija. Borba koja mora biti vođena iz institucija pametnim glasanjem, i radom preko udruga s navedenim ciljem.

Cijela Europa je pred izdisajem, ali smo joj dužni dati priliku.

Milenko Bernadić, dopisnik Croativ.net-a iz Španjolske Nasl. slika preuzeta odavde

Continue Reading

Vijesti

Nenad Bakić: Hrvatska nije smjela pobijediti! Ako vjerujete da je 8 min nadoknade- OK… čestitam!”

Published

on

Nogomet je ipak ponajprije veliki biznis i nema pravde – Hrvatska nije smjela pobijediti – piše Nenad Bakić na svom fb profilu.

Jučer smo se osvjedočili da nisu u pravu oni koji žalbe na suce i sustav odbacuju kao ‘gubitničko cviljenje’.

Uz ponajprije velike čestitke igračima lavljeg srca, velikom izborniku, timu podrške i navijačima u Laipzigu, promislimo koliki je to biznis za
– nogometni sustav: vodeće nogometne klubove, UEFA, nacionalne nogometne saveze, agente i igrače
– sponzore i oglašivače
– medije
– ali i državu i politiku?

Koliko velikim i bogatim nacijama znači važan alat u ‘kruha i igara’, pogotovo u ovakvim vremenima? Koliko je Katar platio i uložio da može imati prvenstvo? Zašto UK, poznata po velikoj moći svoje diplomacije može imati 4 ‘nacionalna’ predstavnika, a Brazil samo jednog?

Suca komentiraju na društvenim mrežama…

To vam je isto kao da pitate zašto Taylor Swift pjeva u Beču, a ne u Zagrebu, ili zašto joj je Singapur platio (jadna, ne zarađuje dovoljno) pa je eto slučajno pjevala samo ondje u jugoistočnoj Aziji.

Nakon pandemijske krize kad smo vidjeli da se sve vrtilo oko novca, a ne ‘spašavanja života’ samo oni s najmanje sreće u razmišljanju nisu progledali.
Naime, zašto je proizvođač spasonosnog cjepiva maksimizirao dobit, pa natukao najveću dobit u povijesti farma industrije, umjesto da je maksimizirao ‘spašavanje života’ i smanjio cijene i ostvario samo pola te dobiti što bi opet bila rekordna, zašto je medijskom kampanjom s tržišta izbačen konkurent koji je nudio cjepivo za 1/10 cijene i koji je rekao da u akutnoj fazi pandemije neće zarađivati?

Mislite li da ako je Ursula SMS-ovima ‘koji su se izgubili’ od svog frendića naručila za desetine milijardi eura nečega što će se baciti (11 doza za svakog stanovnika, uključivo i djecu!), da se neće iz sjene organizirati – koliko se može – i ovakve stvari? Vjerujete li da ovi koronaški znanstvenici koji su se svakodnevno trsili nametnuti lockdown i cijepljenje djece većinom nisu potplaćeni?
Smatrate li da je alučajno da se ne piše o ogromnom višku smrtnosti NAKON što su najosjetljiviji skoro svi cijepljeni – puno većem nego u smrtonosnim valovima kad nije bilo cjepiva (vidite u komentaru)? Samtrate li da je slučajno da glavni hrvatski epidemiolog koji je bezuspješno pokušavao nametnuti lockdowne i cijepljenje djece sam sebe na društvenim mrežama (=najvažnija medijska platforma) naziva Mali Mujo – ili je to samoironija?

Ako to sve vjerujete, onda vjerujete i da talijanski baletani nisu imali povlašten tretman i da je 8 minuta nadoknade skroz OK! Čestitam, tada vjerujete i da ‘faktčekeri’ nisu cenzura nego ‘istražuju istinu’!
Još jednom velike, velike čestitke igračima, izborniku, timu podrške i navijačima u Leipzigu!

Nenad Bakić/facebook

Continue Reading

Vijesti

ONI NAM SE RUGAJU I PRIJETE!? Izvršni direktor Pfizera kaže da je COVID bio samo test, “proba”!

Published

on

Kad je glavni izvršni direktor Pfizera Albert Bourla rekao da je COVID-19 samo test, to je prilično prošlo ispod radara – piše Tihomir S. na Logicno.com.

Međutim, povijest nam govori da bi se ovaj komentar mogao pokazati više kao upozorenje nego kao neobičan komentar.

“Uistinu mislim da su najbolji dani Pfizera pred nama jer je Covid za mene bio poput probe, generalnog dokaza, kako možete mobilizirati organizaciju i učiniti nemoguće, mogućim, protiv glavne bolesti”, rekao je Bourla.

To je prilično zlokobna izjava kada razmislite o tome s obzirom na to da kada pogledamo unatrag, često možemo pronaći slučajeve u kojima nas je netko upozorio, bilo izravno ili na suptilniji način, da se nešto loše sprema, ali nitko nije poslušao upozorenje.

Na primjer, Alex Jones istaknuo je da je upozorio da će se nešto poput pandemije COVID-19 dogoditi još 2010. Rekao je da to nije bilo samo neko slučajno predviđanje koje se obistinilo; pročitao je Rockefeller Foundation Operation Lock Step, koji je posebno opisao korištenje virusa za dovođenje svjetske vlade i vršenje kontrole nad ljudima uz obavezne karantene, maskiranje, kontrolne točke i druga kršenja osobne slobode.

Kao i neka druga njegova predviđanja koja su se ostvarila, rekao je da često ima puno upozorenja, ali ljudi ne obraćaju pozornost.

“Jednom kad budete imali dovoljno tehnološkog razvoja, dovoljno znanosti, sve što možemo zamisliti, možemo učiniti”, rekao je Jones.

Stoga neće biti iznenađenje ako se COVID-19 doista pokaže samo generalnom probom za pravu katastrofu; kao što je Jones rekao, “Velika stvar dolazi.”

Pandemija je bila iznimno profitabilna za Pfizer

Jasno je zašto se Bourla i Pfizer nadaju da je sve ovo samo “test”. U 2021. Pfizer je ostvario prodaju od gotovo 37 milijardi dolara od cjepiva, čime je zacementirao svoje mjesto jednog od najunosnijih proizvoda svih vremena. Time su se njihovi ukupni prihodi za godinu udvostručili na više od 81 milijardu dolara, što je više od BDP-a većine zemalja.

Nije iznenađujuće da je to mnoge navelo na zaključak da se tvrtka Big Pharma bavi “pandemijskim profiterstvom”, a također su se našli na meti kritika jer nisu htjeli podijeliti sastav svojih cjepiva s proizvođačima lijekova u siromašnijim zemljama kako bi pomogli što većem broju ljudi da budu cijepljeni.

Grupa Global Justice Now izjavila je: “Ali dopustili smo Pfizeru da uskrati ovu bitnu medicinsku inovaciju većem dijelu svijeta, dok je sve to potkradalo sustave javnog zdravstva uz nevjerojatnu maržu.”

Godine 2022. postavili su još jedan rekord, zaradivši 100 milijardi dolara prihoda zahvaljujući i svom cjepivu protiv COVID-19 i tableti za liječenje bolesti Paxlovid, koja je samo zaradila gotovo 19 milijardi dolara. Ukupno, gotovo 57 milijardi dolara njegove zarade u 2022. dolazi od kombiniranih cjepiva i tableta.

WEF, WHO, Bill Gates već upozoravaju na sljedeću pandemiju

Međutim, drugi moćni pojedinci također su javno objavili predviđanja još većih pandemija, a ni njih ne treba ignorirati. Na primjer, Bill Gates je prošle godine upozorio da će sljedeća pandemija biti “čovječanstvu” i “mnogo brutalnija” od COVID-19.

Također je rekao što bismo trebali očekivati ​​kada se ovo dogodi: “Sljedeći put ćemo imati tvornice koje mogu proizvoditi [cjepiva] daleko brže, tako da biste za samo nekoliko mjeseci trebali moći proizvesti dovoljno za svijet. Dakle, mi Imat ćemo dovoljno zaliha tako da određivanje prioriteta neće biti važno jer ćemo pokriti sve.”

Također je rekao da sljedeća pandemija nije “pitanje hoće li, nego kada”, koristeći izglede za pozivanje na svjetski nadzor, agresivan razvoj cjepiva i cenzuru.

U međuvremenu, Svjetski ekonomski forum i Svjetska zdravstvena organizacija otvoreno se pripremaju za potencijalnu “bolest X” koja bi bila 20 puta smrtonosnija od COVID-19 i mogla bi ubiti do 50 milijuna ljudi. Čak su radili na proaktivnom planu za rješavanje toga – i ne bi trebalo biti iznenađenje da uključuje puno razvoja cjepiva, fond za pandemiju i mnoštvo ograničenja i cenzure. (Logicno.com)

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved