Connect with us

Vijesti

PORTAL ANALITIKA Veseli se srpski rode: Povlačenje Evrope pred agresivnim slabićima

Published

on

Jasno je da su u eskalaciju Vučić i Dodik krenuli u trenutku kad Putin misli da njemu to odgovara – piše crnogorski Portal Analitika, što djelomično prenosimo.

Iako se još nedavno činilo da bi procesi na Zapadnom Balkanu mogli krenuti u pravom smjeru, nakon što su Kosovo i Srbija pristali na Ohridski sporazum i nakon što se činilo da bi francusko – njemačka inicijativa mogla postati okvirom za konsolidaciju međudržavnih odnosa ovih dviju zemalja, a i nakon što se pokazalo da Europska unija ipak više neće podnositi destruktivnu političku igru Milorada Dodika u Bosni i Hercegovini, pa se manji bosansko-hercegovački entitet našao pod udarom europskih financijskih sankcija, sve je odjednom pošlo krivo.

Financijske sankcije Dodikovu guberniju vode u blokadu i slom, a oni koji ga potiču na radikalnu politiku, i režim u Moskvi, i režim u Beogradu, nemaju niti resursa niti mogućnosti kompenzirati mu europske gubitke i osigurati financijsko preživljavanje. Međutim, to Dodika nije potaklo na promjenu politika, a očito niti na to da preispita isplativost funkcioniranja u kontekstu onoga što se ispravno naziva „patogenim utjecajem Putinove Rusije na prostor Balkana”.

Upravo suprotno, sve što se događalo ovogodišnjega tragičnog 11. jula, kad se ne obilježava samo obljetnica srebreničkog genocida, nego kad u Srebrenici pokapaju žrtve genocida koje su u proteklom jednogodišnjem razdoblju identificirane i čiji su posmrtni ostaci barem donekle prikupljeni iz različitih sekundarnih grobnica, nastalih smišljenom politikom prikivanja zločina i onemogućavanja ostvarivanja onog posljednjeg ljudskog prava – prava na obilježeni grob nakon smrti, govori nam da nova eskalacija i radikalizacija tek počinju.

Provociranje Bošnjaka u Srebrenici

Nikada dosad u postdaytonskoj Bosni i Hercegovini, lokalni satrapi vlasti iz Banja Luke nisu se usudili na predvečerje „Petrovdana” tako glasno provocirati bošnjačke povratnike, koji su preživjeli genocid, kao što su to napravili ove godine. I gle čuda, ista ona uzvišena duhovna organizacija, za koju se na Kosovu ne smije niti pomisliti da bi indicije, o kojima je govorila šefica britanskoga parlamentarnoga vanjskopolitičkog odbora Alicia Kearns, o sudjelovanju u švercu oružja i njegovu distribuiranju paramilitarnim i podzemlju bliskim strukturama, bile istinite, organizira proslavu koja na dan genocida i žalosti, na dan pogreba konačno identificiranih žrtava (dok ih više od tisuću još uvijek nije identificirano niti njihovi bližnji imaju gdje odati im počast) poručuje: „veseli se Srpski rode”.

Ovdje se ne radi samo o nečovječnom postupanju organizacije koja nije drugo do li agencija Vučićeve vlade za duhovnost, nego o jasnoj poruci Bošnjacima da su nepoželjni na teritoriju koji je Mladićeva soldateska etnički očistila za vlast Radovana Karadžića, a kojom danas vladaju oni koji su u vrijeme Karadžićevih ratnih zločinaca bili tek ratni profiteri. A ta je poruka čvrsto povezana s Putinovom koncepcijom „međunacionalnih odnosa”, onom koju provodi genocidnim operacijama u Ukrajini, gdje mu je ratni cilj identičan nekadašnjem Karadžićevom i Mladićevom – uništavanje Ukrajinaca kao političkog naroda, kao što su to dva haaška druga htjela napraviti, prije svega, s Bošnjacima.

Kompenzacija u BiH za ‘gubitke na Kosovu’

Zaoštravanje odnosa na sjeveru Kosova, za koje su euroatlantski partneri neopravdano veći dio krivice pripisali možda nedoraslom, ali sigurno ne i patogenom, kosovskom premijeru Albinu Kurtiju, iako je sve elemente krize generirao Vučić uz pomoć svog režima i svoje paravojno mafijske strukture na Kosovu, ne koincidira slučajno s onim što se događa u Bosni i Hercegovini. Neki analitičari, koji su naučili nešto o taktici velikosrpskih režima u Beogradu, a taktika Miloševićeva režima i ona Vučićeva vrlo su srodne, govore o tome da Vučić pokušava u Bosni i Hercegovini dobiti kompenzaciju za „gubitke na Kosovu”.

Kao što su Milošević i onaj besprizorni Blagoja Adžić svoje postupanje koordinirali s Putinovim prethodnikom, generalom Jazovom, koji je pokušao provesti državni udar protiv administracije koja je nastojala modernizirati i demokratizirati SSSR, ali je srećom bila poražena od tada samosvjesnog i hrabrog Borisa Jelcina, tako i sada Vučić i Dodik svoje djelovanje koordiniraju s kremaljskim diktatorom Putinom i vjeruju da on nije tek tigar od papira, kakvim se pokazao Jazov, koji je nastojao djelovati jednako svirepo i strašno, kao što bi to htio i „kremaljski mališan”.

Jasno je da su u eskalaciju Vučić i Dodik krenuli u trenutku kad Putin misli da njemu to odgovara, a strašna je činjenica da se EU ponaša na sličan način na koji se, u vrijeme kad je Angela Merkel donosila ključne europske političke odluke, ona ponašala prema Putinu. Obrazac „appeasementa” izučen je u europskoj politici tridesetih godina. Tada su se de facto snažnije sile povlačile pred slabijom, ali silno agresivnom Hitlerovom Njemačkom, misleći da tako izbjegavaju ratni sukob, sve dok, prije svega, zbog savezništva Hitlera i sila osovine sa Staljinom u agresiji na Poljsku, više nije bilo prostora za samozavaravanje, jer je stvorena neprihvatljiva geopolitička situacija povezivanja Rimlanda, Heartlanda i ponovno Rimlanda, dakle, situacija potpunog ovladavanja euroazijskim prostorom.

Imperijalizam sirotinje

Ulozi s kojima se kocka Vučić nisu ni blizu onima s kojima se kockao Hitler, a za razliku od svog uzora Putina, on nema niti energente niti atomsku bombu, i njegov model može sličiti Mussoliniju, a taj su model opisivali kao „imperijalizam sirotinje”, ali model „appeasementa” u Europi je ponovno na djelu. Da bi se zadovoljilo silno agresivnog Putinovog „gojenca”, poslužimo se terminom drugog aktera za kojeg se čini da je u sličnoj poziciji, Zorana Milanovića, Europska unija sumnjiči aktere koji su posve uskladili svoje politike s europskima, koji imaju demokratske deficite, ali načelno dijele temeljne europske liberalno-demokratske vrijednosti, kao što je to Kurti na Kosovu, ali i bošnjačka, pa i hrvatska politička elita u BiH.

Upravo zbog tog samozavaravanja europskih institucija situacija je danas podjednako zabrinjavajuća, kao što je bila i 1999. godine, kad je postalo jasno da dotadašnji partner globalne politike Slobodan Milošević, koji je preživio čak i to što je konstatirano da snosi odgovornost za nesprečavanje i nekažnjavanje najstrašnijega zamislivog ratnog zločina, zločina genocida, više ne može ostati u igri. Što se danas događa: i na Kosovu i u BiH stvoreni su nemogući uvjeti. Na sjeveru Kosova legitimne policijske snage, radi „deeskalacije” trebale bi se povući i otvoriti slobodan manevarski prostor paravojnim organizacijama, koje je država Kosovo opravdano opisala kao terorističke. U BiH smo došli do toga da, ne samo da nitko ne uspostavlja krivičnu odgovornost onih koji pozivaju na „veselje Srpskog roda” povodom godišnjice genocida, a i na nekakav praznik za koji je Ratko Mladić „poklonio oslobođenu Srebrnicu” tom „Srpskom rodu”, kojem je sad zadatak da se veseli.

Čini se da nismo niti primijetili podvalu koja je, sukladno Memorandumu II. sustavno građena i danas se, iako je riječ o pukoj laži, doživljava kao „sveta istina”. O toj je podvali nadahnuto još 2019. pisao na ovim stranicama Tomislav Marković, opisujući kako je stvarnih 387 civilnih žrtava u Podrinju od 1992. do 1995. pretvoreno u ni manje ni više nego „3.267 srpskih žrtava”. Pusta laž pretvorena je u aksiomatsku istinu, koju se ne smije provjeravati, baš kao što se ne smije provjeravati djeluje li organizacija, koju crnogorski suverenisti ispravno nazivaju „Crkvom Srbije”, na Kosovu na isti način na koji je u vrijeme Miloševićevih agresija djelovala u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini.

U takvim uvjetima posve je očekivano da autoritarni beogradski samodržac Vučić o „ozbiljnim” političkim pitanjima razgovara s ambasadorom izolirane Rusije ili ambasadoricom Kine, da s njima dogovara modalitete prebacivanja pitanja Kosova iz ruku EU i euroatlantskih partnera na blokirano Vijeće sigurnosti UN, a da istovremeno s europskim ambasadorom razgovara o tome koliko bi novca Unija trebala kontribuirati za provođenje projekata na teritoriju Srbije. I to istog dana kad Dodikova vlast hapsi povratnika, logoraša, koji se usudio na društvenim mrežama nešto napisati o „veselju srpskog roda”, a kad Vučić svom kuhinjskom kabinetu, takozvanoj Vladi Republike Srbije, daje zadatak da državu počne prevoditi iz mirnodopskoga u stanje ratne privrede, za sada suspendirajući izvoz naoružanja i municije.

Rizici povlačenja euroatlantskih partnera pred malom, siromašnom i de facto izoliranom agresivnom imperijom, pred mussolinijevskim imperijalizmom sirotinje, ponovno postaju previše opasni, drže li EU i euroatlantski partneri doista do svojih skupnih vrijednosti, trajnog mira, poštivanja državnih granica, ravnopravnosti svih država u procesu integracije, do matrične suradnje i zaštite temeljnih ljudskih prava. Čini se da je taj „appeasment”, povlačenje pred agresivnim slabićima, kakav je nekad bio Milošević, a danas je Vučić, ponovno kao i Milošević 1999. otišao bitno predaleko. I definitivno, sada će za obuzdavanje tog imperijalizma sirotinje biti potrebno daleko više energije, nego što bi bilo potrebno da se djelovalo na vrijeme. A ako se ni sada ne bude djelovalo, troškovi u budućnosti bit će samo veći, a koliko god bili slabi, Putin i njegov gojenac Vučić neko će vrijeme trijumfirati i stvarati privid snage i važnosti.

izvor: Davor Đenero/Al Jazeera Balkans | Portal Analitika

Vijesti

Deutsche Welle: Priznanje Palestine raste na jedanaest država EU-a

Published

on

EU i Bliski istok Unatoč trenutačnom ratu između Hamasa i Izraela, Europska unija ustraje na dugoročnom “rješenju dviju država” kada je u pitanju mir na Bliskom istoku.

EU pod tim pojmom shvaća državu Izrael s jedne strane i državu Palestinu unutar granica koje su okvirno definirane prije više od 30 godina u takozvanim sporazumima iz Osla između Izraela i Palestinaca.

Vanjskopolitički predstavnik EU-a Josep Borrell ponovno je na sastanku ministara vanjskih poslova EU-a u Bruxellesu u ponedjeljak istaknuo kako se EU službeno drži “rješenja dviju država”, ali je istodobno zaključio kako je “rješenje dviju država svakim danom sve teže. Moramo razgovarati o tome, ali humanitarna kriza u Pojasu Gaze sada je prioritet”, kaže prvi diplomat EU-a. On je dodao kako je za trajno političko rješenje, potreban „pojačani angažman”.

Priznanje raste na jedanaest država EU-a

Sve države članice Europske unije priznaju Izrael kao državu. Istodobno samo devet od 27 članica EU-a palestinske teritorije smatra državom. To bi se trebalo promijeniti ovog utorka. Naime Španjolska i Irska sada također žele priznati državu Palestinu u granicama teritorija Zapadne obale Jordana, istočnog Jeruzalema i Pojasa Gaze. To je u utorak učinila i Norveška koja doduše nije članica EU-a, ali njezina odluka također ima težinu.

Međutim, na ovim područjima ne postoji jedinstvena vlada. Hamas, koji je u EU-u klasificiran kao teroristička organizacija, prije rata je vladao Pojasom Gaze.

Malta i Slovenija najavile su da će priznati Palestinu čim za to dođe vrijeme. Belgija je odlučila ne dodijeliti državnost palestinskim teritorijima do daljnjega, objavila je belgijska ministrica vanjskih poslova Hadja Lahbib.

Većina zapadnoeuropskih članica EU-a nije priznala Palestinu, kao ni Velika Britanija ni SAD. Istočnoeuropske članice od Poljske do Bugarske priznale su Palestinu još krajem 1980-ih, tada kao dio Istočnog bloka, koji je bio na propalestinskoj strani. DDR je Palestinu također priznavao kao punopravnu državu. Prestankom Njemačke Demokratske Republike 3. listopada 1990. i pristupanjem Saveznoj Republici, ovo priznanje je prestalo važiti.

Njemačka, Francuska, Italija čekaju s priznanjem

Većina država EU-a, uključujući i Njemačku, želi prihvatiti palestinsku državu ako bude mira, te ako Izrael također poduzme ovaj korak. No to je prilično malo vjerojatno. Vlada premijera Benjamina Netanyahua odbacivala je dvodržavno rješenje čak i prije aktualnog rata protiv Hamasa. S druge strane teroristička skupina Hamas odbacuje izraelsku državu i jedan od njezinih ciljeva je uništenje židovske države.

“Podržavamo uspostavu palestinske države, ali palestinska država mora priznati Izrael i biti priznata od Izraela. To svakako ne može biti palestinska država koju vodi Hamas, koji je teroristička organizacija”, rekao je talijanski ministar vanjskih poslova Antonio Tajani, koji je trenutno i predsjedavajući skupine sedam najvažnijih industrijskih zemalja G7.

Prije nego što se ponovno ozbiljno razmotri dvodržavno rješenje, krvavi sukob između Hamasa i Izraela mora biti okončan. O tome je vladalo suglasje ministara vanjskih poslova EU-a na sastanku u Bruxellesu ovog ponedjeljka. Njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock ponovno je pozvala na humanitarni prekid vatre u Gazi “kako bi se okončala patnja za taoce koji su još u zatočeništvu Hamasa i kako bi se konačno okončala patnja za ljude u Gazi”. Nakon terorističkih napada na Izrael početkom listopada u kojima je Hamas ubio 1.200 ljudi, a oteo 250, izraelska vojska pokrenula je veliku vojnu operaciju razbijanja položaja Hamasa u Pojasu Gaze.

Sudski nalog se ignorira – što sada?

No područje je daleko od bilo kakvog primirja. Hamas je ponovno ispalio rakete prema Tel Avivu iz Rafaha u Pojasu Gaze. Izraelska vojska je nakon toga granatirala izbjeglički kamp u blizini Rafaha, što je, prema palestinskim izvorima, prouzročilo najmanje 35 poginulih. “Obje strane ne poštuju naloge Međunarodnog suda pravde”, rekao je visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku Josep Borrell u Bruxellesu.

“Ovo je prava dilema. Kako međunarodna zajednica može nametnuti provedbu odluka Međunarodnog suda pravde?” – upitao je Borrell ostale ministre vanjskih poslova. Međunarodni sud pravde u Haagu naredio je u petak, na zahtjev Južnoafričke Republike, da Izrael mora odmah prekinuti vojnu operaciju u Rafahu, gradu na jugu Pojasa Gaze, i omogućiti više humanitarne pomoći. O stanju na jugu Pojasa Gaze će danas raspravljati i Vijeće sigurnosti UN-a na hitno sazvanoj sjednici.

Njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock govori u ime velike većine država članica kada u Bruxellesu kaže: “Privremene mjere Međunarodnog suda pravde su obvezujuće i naravno da ih se mora slijediti. No mi svjedočimo akcijama suprotnim tome. Bilo je više raketa na Tel Aviv koje je ispalio Hamas. U isto vrijeme, vidimo da nije nikakav dobitak za sigurnost Izraela i da neće dovesti do oslobođenja niti jednog taoca ako ljudi sada gore u izbjegličkim šatorima”. Baerbock pritom aludira na izraelski napad na izbjeglički kamp, ​​koji sada istražuje izraelsko državno odvjetništvo.

“Međunarodno pravo vrijedi za sve, to se također odnosi na izraelsko ratovanje”, rekla je njemačka ministrica. Talijanski ministar vanjskih poslova Antonio Tajani istaknuo je kako Hamas također krši međunarodno pravo skrivajući svoje pozicije među civilnim stanovništvom.

„Hamas instrumentalizira ljude u Rafahu. Namjera Hamasa je Izrael namamiti u medijsku zamku”, rekao je Antonio Tajani. Slike civilnih žrtava u Pojasu Gaze naravno diskreditiraju Izrael.

“Bez antisemitizma glavnog tužitelja”

Visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku Josep Borrell oštro je kritizirao izraelsku vladu zbog najave da se ni pod kojim uvjetima neće pridržavati naloga Međunarodnog suda. „Ne samo Međunarodni sud Ujedinjenih naroda, koji ima nadležnost nad državama, nego i Međunarodni kazneni sud, koji ima nadležnost nad pojedincima, treba tretirati s poštovanjem”, odlučan je Josep Borrell.

Glavni tužitelj Kaznenog suda u Haagu zatražio je, među ostalim, raspisivanje tjeralice protiv izraelskog premijera Benjamina Netanyahua zbog ratnih zločina. “Mi moramo pustiti sud da odluči, i to bez vrijeđanja, što misli o zahtjevu glavnog tužitelja. Nažalost, to nije slučaj. Glavnog tužitelja se optužuje za antisemitizam, što se uvijek događa kada postoji nešto što se Vladi Benjamina Netanjahua ne dopada. Optužbe za antisemitizam protiv tužitelja su za nas neprihvatljive”, rekao je Josep Borrell.

Bernd Riegert/Deutsche Welle

Continue Reading

Vijesti

Slavni američki novinar objasnio zašto SAD naginje ratu s Rusijom

Published

on

Administracija američkog predsjednika Joea Bidena sklona je započeti rat s Ruskom Federacijom, budući da rejting američkog čelnika pada uoči izbora u studenom u Sjedinjenim Državama.

Izjavio je to američki novinar Seymour Hersh na You Tube kanalu London Real.

Lideri uvijek imaju veći rejting u ratu nego u miru, primijetio je novinar.

Prema njegovim riječima, pobjede u bitkama učinile su američke predsjednike “slavnima i značajnima”. Kao primjere naveo je predsjednike Franklina Roosevelta i Abrahama Lincolna.

Kako je naglasio Hersh, to može biti razlog agresivnog stava Bidenove administracije prema Rusiji.

Prije toga, norveški politolog Glenn Diesen rekao je da izjave Zapada koje odobravaju napad Oružanih snaga Ukrajine (OSU) na teritorij Rusije stranim oružjem “mijenjaju pravila” posredničkih ratova, takve izjave će postati ” jako loše”.

Ranije je zamjenik premijera Italije nazvao glavnog tajnika NATO-a “opasnim gospodinom”.

Continue Reading

Vijesti

Elon Musk razotkrio Metu: “Djeca se treniraju društvenim mrežama, a AI se koristi za ‘maksimiziranje dopamina’

Published

on

Elon Musk upozorava da se djeca treniraju društvenim mrežama, razotkriva užas u kojem se AI koristi za ‘maksimiziranje dopamina’ (usmjeravanje ponašanja prema nagradi , pa i mogućoj ovisnosti) – piše Katabella Roberts u The Epoch Times.

Američki biznismen Elon Musk obraća se sudionicima putem videokonferencije tijekom 8. izdanja sajma tehnoloških startupa i inovacija Vivatech, u izložbenom centru Porte de Versailles u Parizu, 23. svibnja 2024. (slika: sreenshot/X)

Biznismen Elon Musk upozorio je roditelje na rizike koje njihova djeca provode previše vremena na društvenim mrežama, navodeći da se umjetna inteligencija (AI) učinkovito koristi kako bi se osigurala maksimizacija dopamina.

G. Musk, koji je vlasnik platforme društvenih medija X, izdao je upozorenje dok je govorio na tehnološkoj konferenciji VivaTech 2024 u Parizu u četvrtak, gdje se pojavio na daljinu putem web kamere.

Izvršni direktor Tesle pozvao je roditelje da ograniče količinu vremena koje svojoj djeci dopuštaju na društvenim mrežama, ističući sve veće rizike povezane s naprednom tehnologijom, osobito kada je riječ o algoritmima koji izazivaju ovisnost i koji djecu tjeraju da skrolaju na internetu.

“Brinem se da se današnja djeca obučavaju na društvenim mrežama”, rekao je g. Musk, dodajući da su algoritmi umjetne inteligencije “u osnovi maksimizatori dopamina”.

“Dakle, pokušavaju maksimizirati količinu dopamina koju dobivate gledajući ekran”, nastavio je. “Dakle, rekao bih, potaknuo bih roditelje da ograniče količinu društvenih medija koje djeca mogu vidjeti jer ih je programirala umjetna inteligencija koja maksimizira dopamin.”

G. Musk je kasnije podijelio video svog pojavljivanja na tehnološkoj konferenciji na svom X računu, napisavši uz njega: “Mnogi društveni mediji su loši za djecu, jer postoji ekstremno natjecanje između AI-ova društvenih medija za povećanje dopamina!”

Njegovi komentari dolaze dok se nastavljaju tužbe protiv Facebookove matične tvrtke Meta, koja također posjeduje Instagram.

U jednoj od tih tužbi, koju su podnijeli državni odvjetnici 33 savezne države, navodi se da je div društvenih medija osmislio i implementirao štetne značajke — uključujući umjetnu inteligenciju — kako bi iskoristio mlade korisnike i njihovu osjetljivost na ovisnost, čime je pomogao potaknuti krizu mentalnog zdravlja mladih.

Od Meta-e izmijenjena ‘društvena stvarnost’ mladih Amerikanaca’

“Meta je iskoristila snažne tehnologije bez presedana kako bi privukla, angažirala i naposljetku uhvatila u zamku mlade i tinejdžere”, stoji u pritužbi. “Njegov motiv je profit.”

Algoritmi Metine platforme, dodaje se u tužbi, dovode do toga da se korisnici spuštaju u “zečje rupe”, gdje obično ostaju dulje vrijeme, dok je tvrtka “duboko promijenila psihološku i društvenu stvarnost generacije mladih Amerikanaca” kroz tehnologije koje potiču angažman.

U tužbi se također navodi da je div društvenih medija aktivno radio na prikrivanju bilo kakvih dokaza u vezi s psihičkom štetom koju tvrtka uzrokuje.

Meta je oštro negirala tvrdnje iznesene u tužbi.

Međutim, tvrtka se također suočava s nizom drugih tužbi koje navode slične tvrdnje, uključujući da njezine aplikacije promiču tjelesnu dismorfiju i izlažu maloljetne korisnike potencijalno štetnom sadržaju.

Europska komisija, izvršna vlast Europske unije, također ispituje medijskog diva zbog zabrinutosti da ne štiti djecu na internetu i da možda krši zakone EU-a.

Umjetna inteligencija “učitelj s iznimnim znanjem”

Na drugom mjestu tijekom svog pojavljivanja na daljinu na VivaTechu 2024. g. Musk je raspravljao o tome kako vjeruje da će umjetna inteligencija “dramatično utjecati” na obrazovni krajolik u budućnosti, premošćujući praznine u područjima s ograničenim pristupom obrazovanju i pružajući djeci vlastite osobno prilagođene tutore.

“AI je izuzetno obrazovan učitelj, vrlo strpljiv, gotovo uvijek će biti u pravu i može prilagoditi lekcije posebno djetetu”, rekao je. “To bi bilo kao da svako dijete ima Einsteina za učitelja, pa bi to bilo prilično duboko.”

Poslovni čovjek također je upozorio publiku da će AI vjerojatno preuzeti većinu poslova u budućnosti.

Vjerojatno nitko od nas neće imati posao, rekao je Musk.

Prema takvom scenariju, postojao bi univerzalni visoki dohodak, koncept prema kojem svaki član društva prima visok dohodak i ne postoji “nestašica dobara ili usluga”, prema g. Musku.

Međutim, takav bi scenarij vjerojatno ostavio ljude da preispituju svoj smisao života, rekao je biznismen.

“Svaki posao koji netko radi bit će neobavezan, kao ako želite raditi posao koji je poput hobija, možete raditi posao”, rekao je. “Ali inače će umjetna inteligencija i roboti pružiti bilo koju robu i usluge koje želite.”

Izvor: Epoch Times

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved