Connect with us

Vijesti

Stručnjaci za sigurnost: SRBIJA SE UBRZANO naoružava! Susjedi to neće mirno gledati

Published

on

Ova godina je bila izrazito turbulentna za cijeli svijet, pa tako i za područje zapadnog Balkana. Osim suočavanja sa koronakrizom, potresima koji su pogodili Hrvatsku, ali su se sjetili i šire, na jugoistoku Europe bilo je raznih tenzija i političkih prijepora. Možemo li očekivati njihov nastavak u 2021. godini ili dolaze stabilnija vremena – donosi Dnevno.hr.

O svemu tome više je rekao stručnjak za sigurnost Željko Cvrtila. 

“Ako izuzmemo koronu i sad ove potrese, u principu je Hrvatska sigurna zemlja. Mislim da ćemo sa koronom izaći na kraj sa cjepivom, da će turistička sezona biti barem duplo bolja nego što je bila ove godine. Što se tiče terorističkog napada, kod nas je bio napad na Vladu koji je očito bio pojedinačan i neorganiziran, to je nešto što je narušilo opću sliku sigurnosti”, smatra Cvrtila, u razgovoru za portal Otvoreno.hr

Što se tiče okolnih država i zemalja, Cvrtila navodi da imamo imigracijsku krizu koja sigurno neće prestati nego će migranti i dalje dolaziti i prolaziti.

“Ukoliko ćemo i dalje imati dogovor sa Turskom, neće biti većih migracijskih valova kakvih smo imali 2015., a sa povremenim ulascima se možemo nositi kao država. Nije to nešto što se ne može sprječavati, samo je stvar stava. Tu nije jasan stav. Pola mjeseca je tvrda granica pa je onda mjesec dana mekana. Sve ovisi kako signali dolaze iz EU i tko je u Hrvatskoj na vlasti”, rekao je sigurnosni stručnjak.

Cvrtila smatra da je teško očekivati sukobe, ali da ako će doći do većih problema i nereda, to će svakako biti u Crnoj Gori.

“Tamo je došlo do promjene vlasti i tu postoji jedan veliki rascjep u društvu; jedni koji su uz Milu Đukanovića i uz samostalnost Crne Gore i drugih koji su protiv Đukanovića i koji nisu za samostalnost Crne Gore, nego za ponovnu uspostavu neke zajednice sa Srbijom. Srbija se značajno naoružava, prije mjesec dana su osnovali nova dva korpusa; Drinski i Niški. U tom kontekstu treba reći da povijest pokazuje da kad se neko ubrzano naoružava da je u nekom periodu i upotrijebio oružje. Trusno je to područje”, tvrdi Cvrtila i dodaje da imamo i destabilizirajući faktor Republike Srpske unutar BiH.

“Radi se zapravo kao i Crnoj Gori da se rascjepi Bosna, odnosno da se Republika Srpska pripoji Srbiji. Međutim isto je za očekivati da će se ipak osjetiti angažman novoizabranog predsjednika SAD-a Joe Bidena i njemačke kancelarke Angele Merkel u BiH pa se rascjep neće osjetiti. Međutim ova situacija u Crnoj Gori bi mogla biti sasvim drugačija jer novoformirana vlast radi na tome da ostane u Europi i NATO-u, ali istovremeno rade u interesu Srbije, a to je destruiranje Crne Gore kao samostalne države. Naravno da Crnogorci koji su za očuvanje Crne gore neće to mirno gledati. Mogli bi izbit problemi, nemiri, a možda i nasilni prosvjedi, itd.”, zaključuje Cvrtila.

Vijesti

U Podcastu Velebit – Velimir Ponoš: Jake sličnosti između propasti Rimskog Carstva i današnjih EU/SAD

Published

on

Gost u Podcastu Velebit je novinar i kolumnist Velimir Ponoš

– Natalitet – zašto Hrvati više ne žele imati puno djece? – Mjera uvođenja majke odgajateljice za majke s troje i više djece?
– Rad u Hrvatskoj – Kako je moguće da je jeftinije platiti plaću stranom radniku, osigurati mu smještaj, učenje hrvatskog jezika i učenje zanata? Kada bi se svi ovi troškovi zbrojili, naš domaći čovjek bi mogao imati plaću vrlo sličnu onoj u Irskoj, Njemačkoj itd. Pa čak i veću jer ne bi si morao plaćati smještaj.

– Znači, iselimo naše mlade, radno sposobne, potentne, stručnjake koje smo školovali, u neke druge zemlje, a nama će biti dobri neki strani ljudi koji Hrvatsku ne poznaju, ne vole i ne zanima ih boljitak ove zemlje… – Kakva je to logika, je li to slučajno ili planiranio?
– Velika seoba naroda nekad i danas? Hibridni ratovi s ciljem pokretanja velike mase ljudi?
– Vojni rok i obuka u vojnim vještinama? Je li povijesno ratnička Europa postala pacifistička regija koja se pretvara u mlitavu civilizaciju?
– Ante Starčević je upozoravao da narod bez vjere i morala nema nade za boljitak i napredovanje?

Continue Reading

Vijesti

Izvrstan dokumentarac Epoch Times-a: Nema farmera – nema hrane: hoćete li jesti bube?

Published

on

Cijene hrane vrtoglavo rastu u trgovinama širom svijeta, a neki svjetski čelnici kažu da je to zbog klimatskih promjena. Njihovo rješenje je Agenda 21, 100-godišnji glavni plan Ujedinjenih naroda za čovječanstvo i 21. stoljeće, koji je podijeljen na kraće 15-godišnje planove. Trenutačni plan je Agenda 2030, čiji je cilj “transformacija našeg svijeta za održivi razvoj” prema UN-u.

Agenda 2030 sada se provodi diljem svijeta. U Americi se provodi kao agenda 30×30 Bidenove administracije, plan da se 30 posto američke zemlje u potpunosti isključi iz proizvodnje do 2030. godine, što će rezultirati istjerivanjem malih farmera i stočara sa svojih posjeda. U drugim zemljama poput Nizozemske, nizozemski poljoprivrednici prisiljeni su prestati raditi zbog vladine “zelene politike” koja ograničava emisije dušika. U Šri Lanki se farmeri bore za svoj opstanak zbog vladine zabrane sintetičkog gnojiva.

Dok gledamo globalni rat protiv poljoprivrednika, Svjetski ekonomski forum i Ujedinjeni narodi potiču ljude da jedu kukce kao rješenje za smanjenje klimatskih promjena, gladi u svijetu i spas planeta. Zašto svjetski čelnici, pa čak i slavne osobe, odjednom guraju jestive bube? Treba li država kontrolirati našu hranu? Kakav bi svijet bio bez farmera?

“Nema farmera, nema hrane: hoćete li jesti bube?” je Epoch-ov izvorni dokumentarac koji razotkriva skriveni plan iza globalnih “zelenih politika”, neispričane priče o poljoprivrednicima koji su prisiljeni napustiti posao, poremećaj koji će to imati u našoj opskrbi hranom i zašto se jestive kukce iznenada guraju u prvi plan kao ” Globalno zeleno rješenje.”

Voditelj “Činjenice su važne” (“Facts Matter”) na EpochTV-u Roman Balmakov proputovao je svijetom na više od 25 lokacija i intervjuirao više od 50 farmera, znanstvenika i stručnjaka u Sjedinjenim Državama, Nizozemskoj i Šri Lanki kako bi došao do istine iza ove globalne agende i istražio nadolazeće globalna prehrambena kriza koju svjetski mediji ignoriraju.

Povijest ima tendenciju rimovati se. Godine 1950., kineski komunistički vođa Mao Zedong prodao je javnosti “Veliki skok naprijed” pod zastavom napretka, ali njegova je politika dovela do najveće gladi koju je uzrokovao čovjek u povijesti, s više od 50 milijuna umrlih od gladi. Čini se da UN-ove “zelene politike” imaju obilježja novog “Zelenog skoka naprijed”, možda dobro zvuče na papiru, ali u praksi potkopavaju našu sigurnost hrane, imovinska prava, prava na vodu i predstavljaju egzistencijalnu prijetnju našim slobodama kao slobodni građani. Poznati citat glasi “Tko kontrolira opskrbu hranom kontrolira ljude”.

Ovaj dokumentarac je važan za svakoga da pogleda, ne samo zato da zna što je na vašem tanjuru, već i da ima znanja kako u budućnosti spriječiti još jednu glad koju je izazvao čovjek i zaštititi svoje slobode.

Cijeli film pogledati ovdje…

Službena web stranica: NoFarmersNoFood.com
Molimo dajte i podijelite ovaj dokumentarac: NoFarmersNoFood.com/share
Posebno zahvaljujemo Farmers Defence Force

Continue Reading

Vijesti

Dan prije nego što je umro u avionu, pisac Malog princa napisao je MOLITVU, mogla bi vam promijeniti život

Published

on

Antoine de Saint-Exupery je poznat kao pisac “Malog princa”, ali napisao je i jednu molitvu koja će mnogima promijeniti živote.

Manji je broj onih koji znaju da je Exupery bio i vojni pilot, te da je za svoje vojne zasluge nagrađen odlikovanjem Legije časti.

Najbolji pisac među pilotima i najbolji pilot među piscima umro je u avionu, od srčanog udara, leteći tijekom zadatka.

Kao pisac je ostvario sve svoje dječje fantazije kroz Avijatičara, Ratnog pilota, Noćni let i najpoznatijeg, Malog princa.

Čak i kad je bio na zadacima, Exupery nije prestajao pisati.

Molitva pisca Malog princa

Molitva, koju vam donosimo u cijelosti, je nastala u jednom od najtežih životnih razdoblja autora, kada su ga bolest, godine i ratni vihor polako lomili.

Gospodine, ne molim te za viđenja i čuda, molim tek snagu za život svednevni. Pouči me umijeću malenih koraka.

Misli mi razbistri, učini me snalažljivim, nauči me ugrabiti pravi trenutak. Daj da vidim kako je sve u životu važno.

Jakosti mi daj za red i pravu mjeru, da ne klizim kroz život poput rasipnika, već vrijeme svoje da mudro raspoređujem, pa ipak da umijem prepoznati trenutke bogate sjajem, ljepotom i milinom i odvojiti časak za užitak srca i duha.

Pomozi mi spoznati da ne koristi sanjati – niti o prošlosti, niti o budućnosti te da je najvažniji sadašnji čas, i da sve što slijedi učinim najbolje. Očuvaj me opsjene da život ima glatko teći.

Trijezan mi uvid podari u istinu da su poteškoće, porazi i padovi, neuspjesi, boli pa i katastrofe na stazi žića vjerni pratioci uz koje naša bića sazrijevaju i rastu. (Novi život)

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved