Connect with us

Vijesti

Super-država upravljana umjetnom inteligencijom A.I. i korporativni novac u nadzoru zdravstva

Published

on

Prvi dio Nafeez Ahmedove velike istrage o novcu, ljudima i razlozima velikog prodora u medicinske podatke

Kriza javnog zdravstva uzrokovana pandemijom COVID-19, pogoduje sumnjivoj mreži tvrtki za nadzor tehnologije u sprezi s visokim vladinim dužnosnicima, a na štetu ljudskih života. Financijske avanture bivšeg vrhunskog špijuna MI5 i medicinske fantazije najvažnijeg savjetnika premjera Borisa Johnsona upućuju na uznemirujući zaplet: korporativna super-država koju vodi umjetna inteligencija, s posebnim naglaskom na genetička istraživanja NHS-a (Nacionalni zdravstveni sustav) nadahnuta eugenikom.  

Priča započinje s britanskim sigurnosnim službama, a završava s Dominic Cummingsom. Otkriva u kojoj su mjeri demokracija i javno zdravstvo ugroženi zbog niza neuspjeha (op.p.britanske) Vlade koji vuku korijene iz jedne propale ideologije pod utjecajem modernih relikvija znanstvenog rasizma.

U nedjelju, 12. travnja, Vlada je najavila da će NHS predstaviti novu aplikaciju za praćenje mobitela zbog pandemije COVID-19. Rezultat te najave je niz analiza, komentara i gorućih pitanja o povredi privatnosti, koja su nametnuta ovakvim razvojem događaja. No, ono što se ne iščitava iz ovih pitanja puno je širi kontekst koji bi mogao rasvijetliti zašto vlada na tako dramatičan način nije uspjela spriječiti neviđenu javno-zdravstvenu katastrofu koja je Veliku Britaniju postavila na drugo mjesto u svijetu po broju smrtnih slučajeva u pandemiji COVID-19.

Istog dana kada je najavljena aplikacija za praćenje mobitela, bivši generalni direktor britanske službe za sigurnost MI5 Lord Jonathan Evans ustvrdio [1] je da se postojeća tehnologija koja se koristi u istragama u borbi protiv terorizma i organiziranog kriminala može upotrijebiti i za proširenje aplikacije koju razvija NHSX, podružnica NHS Nacionalnog zdravstvenog sustava usmjerena na razvoj digitalnih inovacija.

Lord Evans, koji je bio na čelu MI5 od 2007. do 2013., trenutno vodi vlastitu službu za nadzor javnih normi te je glavni savjetnik premijera Borisa Johnsona o etičkim standardima u javnom sektoru.

“Jake ovlasti za nadzor prihvatljive su tamo gdje su podjednako strogi nadzor i odgovornost koji osiguravaju da se ovlasti primjenjuju zakonito, proporcionalno i samo tamo gdje je to potrebno”, napisao [2] je u Sunday Timesu. “Trenutno, takav slučaj imamo s antiterorizmom, a isto se mora odnositi i na zdravlje.”

Prije više od tjedan dana, ministar zdravstva Matt Hancock već je odobrio [3] GCHQ-u (Sjedište vladinih komunikacija) pristup podacima NHS-a, posebno s osnove cyber-sigurnosti.

Ono što je bivši vrhunski špijun izostavio reći jest to da je već prošle godine Ured povjerenika za istražne ovlasti (IPCO) utvrdio [4] da je MI5 prekršio Zakon u vezi s mjerama zaštite nadzora namijenjen ograničavanju razmjene i pohrane presretnutih podataka. Privatni podaci milijuna običnih građana mogli su se dijeliti sa stranim vladama na temelju netransparentnih i neprimjerenih protokola o „nacionalnoj sigurnosti“.

Lord Evans je također povezan s rastućom privatnom industrijom kibernetičke sigurnosti koja već dugo ima za cilj iskoristiti jezivu privatizaciju NHS-a isključivo radi profita. Štoviše, povezan je s tri gigantske korporacije koje trenutno profitiraju od velikih ugovora s NHS-om.


Od špijunskog šefa do lobista

Put lorda Evansa od generalnog direktora MI5 do višeg korporativnog savjetnika nije osobito ujednačen s putevima njegovih prethodnika i nasljednika u istoj ulozi. No, pruža jedan uvid o tome na koji način britanska industrija nacionalne sigurnosti profitira od djelomične privatizacije britanske javnozdravstvene infrastrukture.

Prema „DeclassifiedUK-u“, platformi za istraživačko novinarstvo usredotočenoj na pitanja britanske nacionalne sigurnosti, bivši britanski špijunski šefovi redovno su lobirali [5] kod Vlade za privatni sektor. Rezultat toga je da je Vlada uložila milijune funti poreznih obveznika u privatne tvrtke koje se bave „nacionalnom sigurnošćui” što je oslabilo spremnost države u borbi protiv pandemije, a dalo prioritet daleko nižim prijetnjama.

Pandemija COVID-19 još više ubrzava ovaj proces s obzirom na to da vlada daje neviđenu moć privatnim tehnološkim tvrtkama s malo transparentnosti.

Tijekom 33 godine u britanskoj službi sigurnosti, Lord Evans igrao je ključnu ulogu u politici Agencije u borbi protiv špijunaže i antiterorizma e je rukovodio protuterorističkim odjelom tijekom “Rata protiv terorizma” nakon 11. rujna 2001.

 2009. godine, kao zamjenik direktora MI5 isticao se opravdavajući [6] povezanost Agencije sa stranim režimima radi dobivanja obavještajnih podataka MI5 i MI6 prikupljenih mučenjem osumnjičenih za terorizam.

Iste godine, 2013., kada se Lord Evans povukao iz MI5, ured Registra Nacionalnog Rizika britanskog kabineta upozorio [7] je da je pandemija “najznačajniji rizik za civilno izvanredno stanje”, veći prioritet veći čak i od katastrofalnog terorističkog napada ili priobalnih poplava.

Nakon svoje MI5 karijere, Lord Evans postao je lobist privatne industrije za nacionalnu sigurnost koja velikim dijelom nije uspjela zaštititi Britaniju od ovog rizika. Brzo je napredovao i zauzimao visoke pozicije u industriji financijskih usluga, uključujući i visoko plaćene pozicije u Accenture, Deloitte i HSBC.


Trgovački putnik špijunskog poduhvata osmišljenog od strane GCHQ

Do rujna 2013. pridružio se savjetodavnom odboru Darktracea, tvrtki za kibernetičku sigurnost baziranoj na umjetnoj inteligenciji, vrijednoj 1,65 milijardi dolara koju su britanski obavještajni službenici [8] “osnovali” ranije te godine, a čija je temeljna tehnologija prvotno osmišljena [9] od strane GCHQ, britanske verzije NSA (agencije za elektronički nadzor) koja je netom dobila neviđen pristup NHS informacijskim sustavima.

Prema detaljnoj analizi [10] DeclassifiedUK, Darktrace ima gotovo simbiotski odnos obavještajne zajednice Velike Britanije i SAD-a, s osobljem koje dolazi iz GCHQ, MI5, MI6, Ministarstva obrane Velike Britanije, vojnih i specijalnih snaga Velike Britanije.

Dokumenti vladinog Savjetodavnog odbora za poslovna imenovanja (ACOBA), koji bi trebao regulirati sukob interesa za odlazeće vladine dužnosnike, potvrđuju [11] da je u vrijeme njegovog odlaska 2013. godine Lordu Evansu izdano odobrenje od strane tadašnjeg premijera Davida Camerona da se osobno uključi u lobiranje Vlade Velike Britanije u ime svog novog poslodavca Darktrace-a, i to samo nakon dvije godine od aktivnog sudjelovanja u službi.

Matt Hancock je dugogodišnji obožavatelj tvrtke osmišljene od strane GCHQ, koju savjetuje Lord Evans. Darktrace je 2017. godine bio vodeći član trgovinske delegacije Velike Britanije u Singapuru na čelu s Hancockom [12] u svojstvu tadašnjeg ministra za digitalne tehnologije. Navedene godine se pokazalo da je jedan od novih klijenata Darktracea bila „NHS-ova agencija“ koja je navodno zaštićena od napada zlonamjernog softvera WannaCry pomoću tehnologije „Enterprise Immune System“.

U srpnju 2018. godine Hancock je postao ministar zdravstva i socijalne skrbi s time da ga je Darktrace nastavio slijediti u NHS. Istog mjeseca tvrtka je objavila [13] da je s vladinim odjelom potpisala „višemilijunski ugovor” kako bi implementirala svoju tehnologiju za zaštitu „javnih usluga i podataka građana”, no bez otkrivanja o kojem se vladinom odjelu radi. Mjesec dana kasnije, tvrtka je potvrdila [14] da NHS pojačava usvajanje Darktrace-ove tehnologije „kako bi zaštitila sustave i podatke o pacijentima, uključujući podatke o receptima i krvnoj grupi“.

U jeku krize uzrokovane pandemijom COVID-19, Darktrace je pokušao osigurati ovaj posao izjavivši [15] da će svoje usluge NHS-u nuditi besplatno.

U međuvremenu, Lord Evans je 2015. godine također dobio [16] novu ulogu kao neizvršni direktor kompanije Ark Data Centers, britanske tvrtke za pohranu podataka. Zamijenio je svog prethodnika, bivšu šeficu MI5-a, barunicu Eliza Manningham-Buller. Iste godine, Ark Data Centers je osvojio [17] četverogodišnji ugovor vrijedan 700 milijuna funti sklopljen s Uredom Vlade za opskrbu svih vladinih podatkovnih centara putem ugovora o Crown Hostingu.

Do 2018., iste godine kada se Darktrace počeo širiti u NHS, Ark Data Centers je osigurao četverogodišnje proširenje u iznosu od 500 milijuna funti u okviru Crown Hostinga, očigledno zaobilazeći [18] uobičajeni postupak natječaja u ime izbjegavanja poremećaja proizašlih iz Brexita. Kasnije te godine, zaklade NHS-a počele su se zauzimati [19] za rješenje za pohranu podataka podržano od strane Ark Data Centers.

Za to vrijeme Lord Evans je bio izuzetno zauzet. Samo prethodne godine preuzeo je novu poziciju neizvršnog direktora u britanskoj tvrtki za financijske usluge KPMG te mjesto [20] u Odboru za javni interes. Potonja je odgovorna za „nadzor aspekata javnog interesa u donošenju odluka za KPMG LLP (UK) i njegove povezane subjekte, uključujući pravne interese klijenata i vlade.“

Unatoč navedenom, KPMG je preuzeo odgovornost za privatizaciju NHS-a, poduhvat u kojem uloga Lord Evansa u odboru govori o značajnom previdu.


KPMG: Kada BDP nadilazi živote

Još u listopadu 2010. godine, šef britanske uprave za javno zdravstvo pri KPMG Mark Britnell, u vrijeme obnašanja dužnosti zdravstvenog savjetnika premijera Davida Camerona, izjavio [21] je na globalnoj konferenciji o zdravstvenoj skrbi – Apex Partners: „U budućnosti će NHS biti pružatelj državnog osiguranja, a ne državni isporučitelj. NHS neće imati milosti, a najbolje vrijeme za iskoristiti ovu priliku bit će u sljedećih nekoliko godina.”

Brošura Apex Partnersa dalje je pojasnila [22] bit komentara Britnell-a: “U budućnosti će “svaki voljan davatelj usluga” iz privatnog sektora moći prodavati robu i usluge sustavu … Monolitna ruka državne kontrole bit će olabavljena, što će pružiti ogromnu priliku za učinkovite davatelje usluga iz privatnog sektora.”

Do 2015, KPMG je bila jedna od nekoliko tvrtki u sektoru financijskih usluga imenovanih kao odobreni davatelji [23] usluga za oko dvije trećine konzorcija u natječajima za planiranje i nabavu u pružanju skrbi liječnicima opće prakse u koncesiji.

Tijekom krize uzrokovane pandemijom COVID-19, KPMG je osigurao ugovor s Vladom za nadzor upravljanja NHS-ovim Nightingale bolnicama. KPMG također ima ulogu savjetnika Odjela za rad i mirovinski sustav u planiranju mjera zbog pandemije uzrokovane korona virusom.

Mnoge Nightingale bolnice nisu korištene, neki su to pozdravili kao uspjeh u oslobađanju postojećih kapaciteta. No, zaposlenici u novim bolnicama tvrde [24] da su pravi problem nedostatak odgovarajućeg osoblja, manjak medicinskih sestara educiranih za brigu o kritičnim bolesnicima, nedostatak opreme za dijalizu i održavanje srčane funkcije u onim bolnicama predviđenim za rješavanje problema kod bolesnika s višestrukim otkazivanjima organa, drugim riječima, nisu adekvatno opremljene za liječenje najkritičnijih bolesnika [25].

Istovremeno s utjecajnom ulogom vladinog ugovronog izvođača, proizlazi da je KPMG najglasniji u isticanju potrebe za uravnoteženjem gospodarstva s prioritetima javnog zdravstva.

U poruci iz travnja upućenoj prema 16.000 zaposlenika tvrtke, predsjedavajući KPMG-a Bill Michael napisao [26] je da “u nekom trenutku riskiramo da će ekonomska katastrofa nadmašiti ljudsku”. Ali uvjeravao je svoje zaposlene da je KPMG „na pravoj poziciji“ da savjetuje Vladu o „teškoj odluci… uspostavljanju ravnoteže između zdravlja ljudi i ekonomije.“


Promoviranje pristupa podacima putem umjetne inteligencije (A.I.) u javnom sektoru

Uz ove višestruke poslovne uloge, Vlada je imenovala Lorda Evansa za predsjednika Odbora za Standarde u javnom životu u listopadu 2018. zaduženog za savjetovanje premijera o etičkim standardima u javnom sektoru. Za postavljanje na tu poziciju pozvao ga je [27] veteran Ureda Premijera, Jonathan Hellewell, trenutno na poziciji posebnog savjetnika Borisa Johnsona o vjerskim zajednicama.

Čini se da je Lord Evans vladin čovjek s ciljem raščišćavanja puta ostvarenje plana za revoluciju umjetne inteligencije koja bi, naime, potajno privatizirala javni sektor.

Ranije 2018. godine Lord Evans obratio [28] se kolegama u Domu lordova. Napomenuo je da je savjetnik britanskog start-upa Facewatch koji se bavi prepoznavanjem lica izloživši prednosti sveobuhvatnog proširenja te tehnologije u cijelom društvu, u prometu, trgovinama, zabavi, u javnim prostorima, od strane policije, vlade, te u privatnom sektoru radi „omogućavanja preventivnih radnji koje se trebaju poduzeti” u “obavještajne svrhe”, pa čak u “dokazne” svrhe prema važećim “standardima”. “Isto tako, važno je da u ovom slučaju odvjetnici ne profitiraju”, aludirajući na problem koji bi mogao nastati uslijed već donešenih zakona o privatnosti.

Tijekom vremena provedenog u Facewatch-u, od 2014. godine, tvrtka je naglo proširila svoju djelatnost „gradeći bazu podataka o navodnim prekršiteljima zakona, čije su slike dobili od tvrtki koje su se prijavile za tu uslugu“. Iako, teoretski, svi koji sumnjaju da su pogrešno dodani u ovu bazu mogu tražiti uklanjanje, kako primjećuje [29] tehnološki novinar Geoff White kaže: “da biste to učinili, morate znati ili sumnjati da ste u bazi podataka, a budući da podaci tvrtke nisu javni, to je nemoguća misija … vaše lice se sada koristi za pristup bazama podataka o vama, tko kontrolira te baze? Koliko su točne? I kako to ikada možete saznati?”

Facewatch vodi internetsku platformu za prijavu kriminala i dijeljenje obavještajnih podataka potvrđenu [30] od strane Secured by Design, službene britanske policijske sigurnosne inicijative. Čini se da sustav djeluje bez odgovornosti kao crna lista masovnih izvora kojemu nedostaje [31] suvisli postupak.

Lord Evans je napustio položaj u Facewatch-u preuzevši novu poziciju u britanskoj službi za zaštitu javnih standarda. U tom je svojstvu nadgledao značajno izvješće [32] koje je u osnovi pozivalo vladu da ubrza s velikim planom implementacije umjetne inteligencije (A.I.) širom britanskog društva, uključujući i NHS. Iako priznaje da Vlada „nije uspjela“ u cilju „otvorenosti“ u korištenju umjetne inteligencije, izvješće nije zagovaralo nikakvu veliku promjenu [33] u modelima upravljanja u javnom sektoru.

“Naši dokazi pokazuju da zdravstvena zaštita i policija trenutno imaju najrazvijenije programe umjetne inteligencije, pri čemu se tehnologija koristi, primjerice, za identificiranje očnih bolesti i za predviđanje stope ponavljanja kriminalnih djela, iako se stupanj zrelosti sustava razlikuje između NHS-a i policijskih snaga”, navodi se u izvještaju [34].

Glavna prepreka usvajanju istog je problem oko pristupa podacima, zaključeno je u izvješću: „Stručnjaci za javnu politiku često navode da je pristup stvarnoj količini potpuno ispravnih, kvalitetnih podataka ograničen i da probni sustavi još nisu spremni staviti ih u uporabu. Naš je dojam da se mnoga javna tijela još uvijek usredotočuju na ranu fazu digitalizacije usluga, a ne na ambicioznije projekte umjetne inteligencije.”

Usred nekoliko dobrodošlih preporuka za bolje regulatorno usmjeravanje i etičke kodekse, općeniti uvid izvještaja bio je raščistiti put za postupno uništavanje demokratskog procesa.

Izvještaj je odbacio ideju regulatora umjetne inteligencije i pažljivo izbjegao prestrašiti Lorda Evansa s novim zakonom o umjetnoj inteligenciji. Pristup koji je u potpunoj suprotnosti ideje tvorca “Opće uredbe o zaštiti podataka” (GDPR) Paula Nemitza, da [35] kojom tvrdi “Ako se zakonom ne regulira ovu sveprisutnu i često presudno odlučujuću tehnologiju, to će zapravo predstavljati kraj demokracije”.

Izvješće Lorda Evansa objavljeno je u veljači 2020., u periodu dok je pandemija COVID-19 uzimala maha. Izvješće je dobilo minimalnu pažnju, usprkos tome što je time dalo zeleno svjetlo novoj eri korištenja umjetne inteligencije koja će oslabiti britanske temeljne demokratske kontrole tripartitne vlasti: zakonodavne, izvršne i sudske.


NHS kao središnji dio revolucije korištenja umjetne inteligencije

Iako je Lord Evansa u izvješću priznao da neki od najrazvijenijih programa umjetne inteligencije u Velikoj Britaniji započinju s aktivacijom u NHS-u, zanemario je njihove mnogostruke implikacije.

NHS je zapravo tiho bio na čelu vladinog do sada najambicioznijeg pokreta za umjetnu inteligenciju. To je zato što vladini najviši dužnosnici privatizaciju i transformaciju NHS-a vide kao udarnu iglu prirodne nacionalne strategije za nadjačavanje suparničkih gospodarstava. Zvuči bizarno? I je!

Dvije godine prije nego što je Zaštitnik javnih standarda objavio svoje izvješće, Matt Hancock iznio je svoju viziju “preventivne, predvidive i personalizirane skrbi”, zasnovane na sveobuhvatnoj digitalnoj transformaciji NHS-a u kojoj bi se podaci o pacijentima usmjeravali u stvaranje novih aplikacija i usluga zdravstvene tehnologije. Jedna od usluga koju je promovirao [36] bila je aplikacija za pametne telefone kako bi se olakšala video savjetovanja s liječnicima opće prakse kreirana od strane start-up tvrtke Babylon Health, koji tu uslugu sada prodaje NHS-u. Idejni tvorac  Vote Leave (op.p. kampanje za izlazak iz EU), Dominic Cummings, također je bio plaćeni savjetnik [37] u Babylon Health do srpnja 2018., s time da je nastavio savjetovati tvrtku do rujna te iste godine.

Dana 4. rujna 2019.  Ureda premijera bio je domaćin [38] ministarskog okruglog stola o znanosti o životu i tehnologiji s ministrom zdravstva Mattom Hancockom, pozvavši ključne čelnike privatnog sektora. Sudionici sastanka bili su: Babylon, Darktrace i Lord Evans, NHS England i druge tvrtke poput Googleovog Deepmind i Faculty-ja.

Poput Babilona, i Faculty je usko povezan s Cummingsom, održavajući rad izbornog modeliranja kampanje Vote Leave (op.p. za izlazak iz EU). Direktor tvrtke, Mark Warner, brat je jednog od najboljih Cummingsovih pomoćnika u tehnologiji Ureda premijera, Bena Warnera. Sva trojica sjedila su na sastancima Znanstveno-savjetodavne skupine za hitne slučajeve (SAGE), koja je osnovana radi pružanja neovisnih znanstvenih savjeta Vladi tijekom pandemije COVID-19.

Umjesto da reagira najbrže moguće [39] na novi korona virus na temelju dosadašnjeg iskustva [40] javnog zdravstva, Vlada je ubrzala svoje ambicije za privatizacijom digitalizacije NHS-a. Međutim, iza ovih ambicija stoji izuzetno crna vizija, koja nije u potpunosti shvaćena.

Dana 13. ožujka, dan nakon što je vlada odustala od praćenja mobitela, a niz vladinih savjetnika za znanost javno je potvrdio [41] da prihvaća politiku „imuniteta stada“, Fakulty je objavio [42] da je „sklopio partnerstvo s NHSX-om u izgradnji svoga novog laboratorija za umjetnu inteligenciju za pomoć u pokretanju digitalne transformacije i korištenja umjetne inteligencije u NHS-u … Fakulty će pomoći NHSX-u u korištenju i primjeni najsuvremenijih tehnika umjetne inteligencije”.

To je bilo samo mjesec dana nakon što je Lord Evans objavio izvještaj svog odbora koji je uglavnom branio sveprisutnu rasprostranjenost korištenja umjetne inteligencije u britanskom društvu.

Prošle godine, viši rukovoditelji Faculty-a i Darktrace-a bili su dio šire skupine britanskih predstavnika umjetne inteligenciju koji podržavaju [43] rast programa „Primijenjena umjetna inteligencija 1.0“, na razini cijele države, a koji je podržan i od strane Vladinog ureda za umjetnu inteligenciju.

Fakulty je tvrtka koja je pomogla “konfigurirati” parametre prema modelu sveučilišta Oxford koji bi bili osnova za NHSX aplikaciju za praćenje mobitela [44]. Fakulty i Sveučilište Oxford negirali su da Fakulty izravno radi na razvoju aplikacije i da ima pristup njegovim podacima. No, Fakulty istovremeno radi s američkim gigantom na području obrade velikih podataka Palantir u ogromnoj vježbi [45] prikupljanja i obrade velikih količina povjerljivih podataka o pacijentima u Velikoj Britaniji u centraliziranoj vladinoj bazi podataka.

Prema optužujućoj analizi [46] dr. Michaela Vealea, stručnjaka za zaštitu podataka na University College London, prema britanskom zakonu, NHSX aplikacija koja se trenutačno testira na otoku Wight ne osigurava anonimnost, može doći do osobne identifikacije korisnika, a usprkos odbijanjima Vlade osmišljena je i dizajnirana za sustavno praćenje javno dostupnih prostora. Korisnici ne mogu izbrisati niti pristupiti vlastitim podacima u sustavu.

Lord Jonathan Evans i Dominic Cummings kontaktirani su u vezi ovog članka, no još se čeka njihov odgovor. Nafeez Ahmed /Daniel Colnar

izvor: Dokumentarac

Advertisement

Vijesti

Dr. Robert Malone: Danas se čovjek suočava s 5. generacijom ratovanja i ne zna tko mu je stvarni neprijatelj

Published

on

Čovječanstvo je u ratu, ali ne nužno protiv uzroka koje većina ljudi poznaje, poput Klausa Schwaba iz Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) ili Billa Gatesa iz Microsoftove ‘filantropije’ – piše Ivan Kolić na portalu Epoha.

Prema Dr. Robertu Maloneu, jednom od izumitelja mRNA (modRNA) “cjepiva”, pravi gospodari lutaka skrivaju se od čovječanstva u sklopu onoga što on opisuje kao ratovanje 5. generacije.

“U pravom ratovanju pete generacije ne znate tko vam je protivnik,” kaže dr. Malone.

“Na primjer, tko je marioneta iza COVID krize? Je li to bio Klaus Schwab? Je li to bio Fauci? Ne. Sve su to surogati. Ima netko iznad Klausa i ovih ljudi. Ne znate tko promiče odgovor na COVID, a to je ono što je peta generacija ratovanja.”

Prema Dr. Malone, čovječanstvo je u cjelini nedavno bilo podvrgnuto najvećoj i najkoordiniranijoj kampanji psihološkog ratovanja u ljudskoj povijesti, misleći, naravno, na “pandemiju” COVID-19 i odgovor vlade na nju.

Tri su godine razne nevladine organizacije (NGO) u suradnji sa zapadnim vladama i farmaceutskim tvrtkama, medijima i financijskim tvrtkama, provodile medicinski fašizam u velikim razmjerima i s predrasudama prema nama ljudima, ubijajući milijune ljudi.

Svi su zajedno radili kroz javna i privatna partnerstva kako bi stvorili i pokrenuli najveću, globalno najusklađeniju, psihološku propagandnu operaciju poznatu čovjeku – a učinci su, kao što svi možemo vidjeti, bili razarajući.

Ekonomski, biološki i informacijski rat

U petoj generaciji ratovanja, postoji mnogo oružja i frontova koje globalisti koriste za vođenje rata protiv masa. Čini se da je s COVID-om bila biološka prijetnja, povezana s informacijskom prijetnjom, ekonomskom prijetnjom, društvenom prijetnjom, pa čak i vjerskom prijetnjom – zapamtite: crkve su bile zatvorene u mnogim područjima kako bi „zaštitile“ ljude od „virusa“.

Kad se gospodarstvo počelo prevrtati u ranim danima “pandemije”, zloglasni tim za zaštitu od pada (PPT) došao je u “spas” preko privatnog kartela središnje banke Federalnih rezervi s pumpom, koja je pokrenula i kasnije dovela do inflacije do golemih povećanja kamatnih stopa – ovo je komponenta ekonomskog rata na djelu.

Zatim je tu bila Big Pharma, spremna preuzeti kormilo uz pomoć Trumpove administracije kako bi pokrenula operaciju Warp Speed, koja je kasnije natjerala desetke milijuna ljudi pod Bidenovom administracijom da prime injekcije “cjepiva” protiv COVID-a ili da izgube posao, obrazovanje i/ili sredstva za život.

Mediji pod kontrolom korporacija također su stigli tamo točno na vrijeme da rašire beskrajnu propagandu kako bi zastrašili ljude da ostanu kod kuće, nose maske i uzimaju jednu “pojačivač” injekciju za drugom, sve vrijeme zadržavajući vladu i zahvaljujući farmaceutskoj industriji što je donijela ” liječenje”.

I nemojmo zaboraviti tekuće geoinženjerske operacije koje zasipaju nebo kemikalijama, lažnim oblacima i tko zna čime još, a sve kako bi dekarbonizirali planet i spasili nas od “globalnog zatopljenja” i “klimatskih promjena”.

“Ovaj napad na čovječanstvo započeo je 1913.”, komentirao je netko na X-u, misleći na godinu rođenja Federalnih rezervi.

“Rockefelleri i Odbor za dobrodošlicu donijeli su zakone tako da svaka medicinska intervencija mora proći kroz farmaceutske proizvode.”

Ivan Kolić/ Epoha

Continue Reading

Vijesti

MOĆNE LITANIJE DUHU SVETOMU (II)

Published

on

Obećanja Duha Svetoga

Ove će se litanije proširiti kao lavina. Tko ih bude širio imati će udjela u njegovim molitvama.
Bilo bi poželjno reći Duhu Svetomu na koju nakanu molimo litanije, da li za druge ili za sebe.

Obećanje Boga Oca

Onima koji će najmanje triput tjedno moliti ove litanije
1. Istrgnut ću te na očigledan način iz ruku neprijatelja.
2. Otkloniti ću zapreke koje ti se nalaze na putu savršenosti.
3. Dat ću ti anđela čuvara koji će te braniti od zasjeda đavolskih.
4. Ti ćeš ustrajati na putu kreposti.
5. Ti ćeš potpuno spoznati svoje nedostatke.
6. Ti ćeš zadobiti snagu da se oslobodiš svojih grešnih navika.
7. Ja ću učvrstiti tvoju vjeru, tvoju nadu i tvoju ljubav.
8. Ja ću te izbaviti iz materijalnih potreba.
9. Tvoja će obitelj živjeti u skladu i uzajamnoj ljubavi.
10. Tko bi želio pomoći svome bližnjemu, treba barem pola godine dnevno moliti ove litanije.

Litanije

Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu!
Kako bijaše na početku, tako i sada i vazda i u vijeke vjekova! Amen!

1. Duše Sveti, siđi s prijestolja svoje uzvišenosti i nastani se u srcu sluge svojega!
Molimo Te usliši nas!

2. Duše Sveti, koji si čašćen s Ocem i Sinom, nauči me živjeti u stalnoj nazočnosti Božjoj!
Molimo Te usliši nas!

3. Duše Sveti, koji si čašćen s Ocem i Sinom, nauči me živjeti po volji Božjoj!
Molimo Te usliši nas!

4. Duše Sveti, koji živiš u Srcu Sina Božjega, nauči me da Te bolje upoznam i iskrenije ljubim!
Molimo Te usliši nas!

5. Duše Sveti, koji se brineš za slavu Boga Oca, nauči me živjeti u savršenom predanju i povjerenju u Boga!
Molimo Te usliši nas!

6. Duše Sveti, koji si se pojavio u obliku gorućih jezika, zapali u mom srcu vatru svoje ljubavi!
Molimo Te usliši nas!

7. Duše Sveti, koji nemaš naličja niti imena, nauči me ispravno moliti!
Molimo Te usliši nas!

8. Duše Sveti, otajstvena Golubice, nauči me razumjeti Sveto Pismo!
Molimo Te usliši nas!

9. Duše Sveti, koji progovaraš preko proroka, nauči me živjeti u miru i ravnoteži duha i duše!
Molimo Te usliši nas!

10. Duše Sveti, gorući Ognje ljubavi, nauči me živjeti mudro i strpljivo!
Molimo Te usliši nas!

11. Duše Sveti, prepuna Riznico milosti, nauči me da shvatim vrijednost trpljenja!
Molimo Te usliši nas!

12. Duše Sveti, Djelitelju svih milosti, nauči me živjeti ponizno i skromno
Molimo Te usliši nas!

13. Duše Sveti, beskrajna posudo Milosti, nauči me da ispravno koristim dragocijeno vrijeme!
Molimo Te usliši nas!

14. Duše Sveti, iz čije riznice ništa ne propada, čuvaj me od svake sebičnosti i oholosti!
Molimo Te usliši nas!

15. Duše Sveti, čije bogatstvo nitko ne može procijeniti, nauči me da se odrečem nekorisnih predodžbi i misli!
Molimo Te usliši nas!

16. Duše Sveti, Djelitelju svih darova, nauči me da izbjegavam nekorisna djela i besmislene, prazne riječi!
Molimo Te usliši nas!

17. Duše Sveti, od čije Punine svi mi primismo, nauči me šutjeti i u pravo vrijeme pronaći pravu riječ!
Molimo Te usliši nas!

18. Duše Sveti, Ti vječna Ljubavi, nauči me davati dobar primjer drugima!
Molimo Te usliši nas!

19. Duše Sveti, Ti beskrajna Dobroto, podari mi ustrajnost u dobru!
Molimo Te usliši nas!

20. Duše Sveti, Ti ljubazni Učitelju, nauči me dobrom odnosu s ljudima!
Molimo Te usliši nas!

21. Duše Sveti, Ti dragi Prijatelju duša, nauči me da nikoga ne osuđujem ili nepravdu izrečem!
Molimo Te usliši nas!

22. Duše Sveti, Ti usrečujuće Svjetlo duša, nauči me da uočim potrebe drugih i ne propustim nijedno dobro djelo!
Molimo Te usliši nas!

23. Duše Sveti, Ti Oče bjednika, daj da spoznam svoje pogreške!
Molimo Te usliši nas!

24. Duše Sveti, Ti koji činiš čudesa u dušama, vodi me kroz budnost do savršenosti!
Molimo Te usliši nas!

25. Duše Sveti, kojemu ništa nije sakriveno, nauči me odbijati zasjede đavolske!
Molimo Te usliši nas!

26. Duše Sveti, koji poznaješ budućnost svijeta, pomozi mi da se otrgnem zavodljivostima tijela i đavla!
Molimo Te usliši nas!

27. Duše Sveti, koji znadeš i moju budućnost, stavi pod svoje okrilje i moju obitelj, moje prijatelje, dobročinitelje i sve ljude! Molimo Te usliši nas!

28. Duše Sveti, nauči me živjeti s Tvojom božanskom pomoći: na veću slavu i čast Božju, za spasenje duša i na radost Božjoj Majci Mariji, te tako jednom uzmognem umrijeti kao korisni sluga Božji! Molimo Te usliši nas!

R. Pošalji Duha svojega i postat će. O. I obnovit ćeš lice zemlje.

Pomolimo se:

Bože, koji si svjetlošću Duha Svetoga poučio srca vjernih, daj da u tom istom Duhu što
je pravo mislimo i njegovoj se utjehi vazda radujemo. Po Kristu Gospodinu našem. Amen

Preneseno s portala Rastimo u Vjeri. Podijelite ovo s prijateljima!

Vjerujem u Duha Svetoga

Himan (Zaziv) Duhu Svetomu

Continue Reading

Vijesti

Hodak: ‘U tijeku je VAR-anje: Stop the VAR in Croatia’

Published

on

Izbori su pred vratima, ali nikako da pozvone. Oporba je u “niskom startu”, a Plenki nikako da pusti zeca da potrči. Ne zna se ni bazični izborni model – piše Zvonimir Hodak u direktno.hr.

D’Hondtov? Mnogi su mišljenja da je taj model ustvari neka vrsta algoritma koji se naziva “brkov” izborni model. Drug “brk” odnosno drug Staljin je još nekih davnih godina izrekao mudrost ondašnje epohe: “Nije važno tko za koga glasuje. Važno je tko broji glasove”. Ili još genijalnije: “Ako se izbori dobro organiziraju onda se ne mogu izgubiti”.

Kad čovjek bolje razmisli onda famozna dva “burduševa” mandata i nisu neka velika enigma. Nema stoga ni jednog razloga za padanje “u nesvest” ako se kojim slučajem opet Ivana Kekin, mali Peđa, naša Kate, Urša Raukar, Šokre iz Samobora, Vedrana Rudan, Ante Tomić, Jurica Pavičić i ostala znana ekipica okupe na Trgu svetog Marka. Dugo nisam na njihovim samoupravnim facama vidio toliko optimizma kao kad su vidjeli toliko ljudi koji su došli vidjeti što se to događa. Naravno, zlobni dio mene odmah me podsjeti na staru istinu koja glasi: “Optimist je u pravilu loše obaviješteni pesimist”.

Jednom su Hrvateki dali povjerenje Račanu, drugi puta Milanoviću, i oba puta su se opekli. Pogledajte samo kako su rasprodali banke, INA-u, hotele i ostale “nekretnine”. Za visoko kvalificirane lijeve lažove za “rasprodaju” je kriv isključivo “krivousti” bivši predsjednik. Tu prijesnu laž i dan danas k’o “kukavičje jaje” podmeću u svojim medijima. Kad im postaviš pitanje koja velika firma, koja velika banka, koja naftna kompanija je prodana strancima za vrijeme vladavine dr. Franje Tuđmana, onda podsjećaju na stari ruski vic. Rus i Amer čekaju vlak u moskovskoj podzemnoj željeznici. Rus, pun ponosa, podsjeća Amera: “Joe, sjećaš li se kad si zadnji puta, pred deset godina, bio u posjeti Moskvi koliko smo morali čekati da dođe vlak. A vidiš danas!” “Ok, Vladimire Vladimiroviću”, odvrati Amer “Sve je to lijepo, nemoj se ljutiti, ali mi ovdje čekamo već sat, a vlaka nigdje!” “Da!”, nakašlje se Rus, “a što vi radite crncima?” Tako je i danas. Dok se istina probudi i navuče gaće, laž je već prošla pola svijeta.

Markovina širi mržnju

Na fejsu se oglasio hercegovački franjevački provincijal Grbeš: “Markovinin roman je zlo iskazano riječima”. Idem malo pogledati o čemu se tu radi. Fra Jozo Grbeš reagira na roman (?!) Dragana Markovine koji se zove “14. februar 1945.” i posebno naglašava da autor širi mržnju. Naime, Draganče Markovina nas je “počastio” romanom o ubijenom fra Leu Petroviću. Fra Jozo tvrdi da je fra Leo bio ponosan i pravedan čovjek i da su ga ubili partizani zajedno sa 600 hrvatskih svećenika, a stotine drugih nevinih osudili na dugogodišnje kazne zatvora. Kao, recimo, Alojzija Stepinca. Stara je to i ružna komunistička priča. No nešto drugo je zanimljivo. Dragan Markovina, Tvrtko Jakovina, Hrvoje Klasić i ostali ljevičarski jugofilski “istoričari”, pisci knjiga o Miki Špiljku, glorifikatori Tita i 6. ličke ne mogu nam prodati više lažne povijesti nego li su nam do sada već prodali. Stoga su sad počeli pisati romane, snimati filmove o Titu, Sutjesci, Neretvi…

Ne spominju godinu “Annus martyrum”, ne pišu o njoj. A to je godina 1945. kad je u mjesecu veljači ubijeno 45 franjevaca. Sukobili su se do zuba naoružani fratri i goloruki partizani. To je, naime, sadržaj romana novopečenog romanopisca Dragana Markovine. Profa “istorije” iz Splita odlučio je sad svoju lažnu povijest pretočiti u književnost. Fra Bernardin Škunca tvrdi da je naš Dragan u tom “romanu” iskalio toliko mržnje prema provincijalu fra Leu Petroviću da je teško povjerovati kako “ovaj čovjek živi u 2024. godini”. Dragi fra Škunca, ne samo da živi nego nam piše povijest, obrazuje studente, a sad čak piše romane. Njegov roman je odmah našao u Hrvatskoj izdavača koji čeka u redu da ga izda. Izdaja, izdavači, lustracija…

Sad kad ga je krenulo, Draganče će sigurno nastaviti s pisanjem povijesnih romana ako s vremenom ne prijeđe na epove. Očekuju se povijesni romani i Hrvoja Klasića, Tvrtka Jakovine, Ante Tomića, Ive Goldsteina, Roberta …. Prodavat će se kao džepna izdanja, po sniženim cijenama na novinskim kioscima i pred zagrebačkom Arenom prije i nakon koncerata Prije (i nakon) Lepe Brene kako bi se svekoliki hrvatski puk uputio u naše nove književne trendove i upoznao s talentom naših povjesničara/književnika. Izdaja i izdavaštvo, baš nekako ide ruku pod ruku….

No, ne treba razbijati glavu – sitnicama. Treba uzeti ciglu!

Stop (the) VAR in Croatia. Najbliži istini je Dostojevski: “Tolerancija će doći do takove razine, da će inteligentnim ljudima biti zabranjeno njihovo mišljenje kako ne bi uvrijedili imbecile”.

Svestrani borac za Jugu…

Sjajan je člančić u subotnjem Jutarnjem napisao svestrani borac za Jugu Yu-rica Pavičić. Naš se Jure ufatio sirotog Mateja Frane Maslića koji je za 500 eura nešto muljao s imigrantima. Matej-Frane je član Domovinskog pokreta, a Yu-rica je onako od oka zaključio da ga “sirotog očito nije poškropila pamet”. Jure ima saznanja s “višeg mjesta” da se nesretni Matej-Frane šepurio u majici HOS-a i vrijeđao splitskog dogradonačelnika Bojana Ivoševića… “zato što je ovaj, jelte, zna se, Srbin”. Jura je “jelte, zna se, loše obaviješten optimist. Njega je Bog poškropio istom onom pameću kojom su iz kante poškropili i Antu Tomića. Da nije tako onda bi već shvatio da Srbi već jako dugo nisu predmet mržnje u državi Hrvatskoj.

Imaju zagarantirana tri zastupnika u Saboru, u vladajućoj su koaliciji, lova obilno curi Pupovčevoj stranci i SPC-u… Oni zadovoljni, pa bi trebali biti i Yu-rica, Ante Tomić, Vedrana Rudan, Bora Dežulović, Bojan Ivošević… Mrzitelji su na ovim prostorima Jugoslaveni. Od onih koji daju imena ulicama u Splitu jer su 1920. u Rapalu poklonili dio hrvatske obale Mussoliniju, preko onih kojima su podignuti spomenici za pišanje na Rivi, do onih koji su se od 1941-45. borili za Jugu, a protiv Hrvatske itd. To su obično oni koji su samo legalno državljani ove prelijepe Hrvatske, ali srce i dušu su zadržali u bivšoj “prestolnici”. Možda je mržnja prejaka riječ za te puzavce. To su zapravo izgubljene duše. Njih treba u stvari žaliti.

Živjeti u jednoj od najljepših zemalja na svijetu, a patiti iz dana u dan za “Kućom cveća”, Kalimegdanom, bratstvom i jedinstvom i cinkati Hrvatsku gdjegod stignu i kogagod “ufate”. Zar to nije nisko, jadno i odurno? U izvješću Europskog tužiteljstva za 2023. “Hrvati su daleko ispred svih po prijavama građana EPPO-u…”. Dokaz tome je i ovaj mali “cinkeraj” našeg Yu-ice o nepoškropljenom Matej-Frani i njegovih “popušenih” 500 eura.

Sve mi se nekako čini da je Yu-rica Pavičić u nekom svom “predživotu” možda ipak radio u Cinkarni Celje.

Izgleda da je počelo. Vijest iz Mostara:  “Iz parka u Mostaru nestao kip Bruce Leeja!” Možda i s Rive nestane kip Miljenka Smoje….. Ne bi mi teško palo jer što sam stariji sve mi lakše pada…

Da je bar sve u životu lako kao udebljati se…!

Ovidije je rekao: “Da je Troja bila sretna, tko bi znao za Hektora?” Da je Split bio sretan, tko bi znao za Miljenka Smoju, Juricu Pavičića i Antu Tomića…

Zdrav čovik ima tisuću želja, bolestan samo jednu, “da ih je dobit u nedilju…”

Apel na fejsu: “Hitno treba obustaviti provjeru diploma. Ostat ćemo bez stručnjaka”.

Ivan Ico Grbeš ima “pitalicu” o savršenom muškarcu. Budi se u pet ujutro. Vježba svaki dan. Slaže svoju posteljinu. Čisti svoju sobu. Radi naporno. Ne pije. Pomaže u kuhinji. Čita svaki dan. Ide na spavanje u 22 sata. Gdje možemo naći takvog? U zatvoru !

Dok “možemo” ili “nož-emo” iz dana u dan u ljevičarskim medijima čitati umotvorine Jurice Pavičića, Ante Tomića ili Rudanice, Hrvoja Hitreca ne možemo. Jedan od ponajboljih naših pisaca i sigurno najduhovitiji bloger piše “Hrvatske kronike” u “Projektu Velebit”. On se ne prodaje za sitne škude, ne gura se, pa ga se treba tražiti i pronaći… Evo samo djelića iz njegove zadnje kolumne od 20. veljače ove godine:

“Okupila se boljševička bratija na Trgu sv. Marka. Urnebesna subota prošlog tjedna, imala je pečat naizgled prevladane prošlosti, u mizernom doduše valu je podsjetila na komunističku revoluciju i što bi nam mogla donijeti (i što nam je bila donijela). Okupila se, znači ljevica, ultraljevica i boljševička bratija na Trgu sv. Marka, jer manjeg nisu mogli naći…”

Kratko, jasno i istinito! Njegove su kolumne bez denunciranja, istinite, duhovite, gotovo mala književne satire, ali uvijek čitljive.

Charles Dickens je jednom napisao: “Da nema loših ljudi, ne bi bilo dobrih pravnika.”

Definicija pravde u Hrvata je obično “presuda u tvoju korist”. Sve što je jugo-nostalgičarsko slilo se na Markov trg pred crkvu sv. Marka s hrvatskim grbom s prvim bijelim poljem. Trebalo je vidjeti te plakate i čuti deračinu iz mikrofona. Radilo se u biti o jednom velikom samo denunciranju i političkom striptizu. Prosvjed na Markovu trgu je zapravo donio najviše političke koristi HDZ-u.

Mnogi koji su do sada redovno pljuckali po HDZ-u i AP-u odjednom su se imali priliku otrijezniti. Stoga vladajući trebaju raspisati izbore što prije dok ne izblijedi “sjajna” slika Beljaka, Peovićke, Sandre, Mirele, Anke… i ostalih ocvalih političara.

Sad će početi lov na Zajeca

Zagreb se polako budi. Paralelno uz Gay paradu održat će se i Anti-gay anti-parada čiji će protagonisti nositi parolu “Tuđu nećemo, svoju ne damo”.

U tijeku je VAR-gate, odnosno strip-tease Hrvatske nogometne lige. Počela je hajka, padaju ostavke, cure snimke iz soba za “varanje”. Da je dosadno, nije. Šest klubova na čelu s Dinamom i Rijekom se izjasnilo. Liga ima deset klubova. Igraj pošteno i pazi na druge ili gazi druge – pitanje je sad? Kao iz Zajčeve opere Lizinka, pojavio se u Dinamu Zajec. Sad će početi lov na Zaj(e)ca. Lovci su naoružani do zuba, a Zajec, zeko?

Navodno je sveti otac Franjo primio dvojicu gorljivih štovatelja Marijanskog kulta iz redova Crvene braće: opata Andreja Prisavskog i gvardijana Zorana od Pantovčaka. Na Papinu zamolbu da mu otpjevaju neku marijansku pjesmu, spremno se odazvaše otpjevavši mu složno “Marjane, Marjane…”

U vrijeme slanja srpskog svemirskog broda na Mars, s Marsa je stigao de-marš.

Zvonimir Hodak/direktno.hr

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved