Connect with us

Vijesti

TEŠKO NOGAMA POD ZBUNJENOM GLAVOM

Published

on

(Izvor za fotografiju: https://lupiga.com/vijesti/konfabulator-zoran-milanovic-sinoc-shvatio-da-vladu-vodi-on-a-ne-cacic-i-linic)

Kad netko mora uvjeravati javnost kako ima karaktera ili je normalan, stvar je u samom startu sumnjiva.

Sliči mi to na one scene iz birtije u kojima čovjek koji je već poprilično popio „pili“ ljude oko sebe s pričom kako je dobar čovjek. I što žučnije i strasnije ponavlja tu tvrdnju, oko njega mjesta sve više, a on siromah ne primjećuje kako je svima koji ga slušaju već navrh glave i njega i njegove „dobrote“. A on nastavlja tako dok se birc ne isprazni ili ga gazda ne izbaci van. Poslije nastavlja pričati sam sa sobom.

Eto, to mi je bila prva asocijacija kad sam čuo kako je moto pod kojim će voditi kampanju naš budući „predsjednik s karakterom“ ni manje ni više nego: „NORMALNO“.

Ma dajte, molim vas!? Sprda li se to netko s našim Zokijem ili se radi o običnoj podmetačini koja stiže iz protivničkog tabora!?

Normalno, zauzmi stav, a ne ogradu Bijele kuće“ – jedna je od tih umotvorina s light-motivom „normalno“.

E, to mi već liči na Zokija, ali što je autor htio poručiti ovim rebusom?

Ovako na prvu, reklo bi se kako nam predlaže da se okanemo vješanja o ogradu (pretpostavljam Trumpove rezidencije) i zauzmemo „stav“,

Aha.

Dakle, stav se može zauzeti jedino pod uvjetom da se okanemo ograde Bijele kuće.

I to je to. One dublje poruke koje su zacijelo skrivene iza ove misteriozne rečenice od osam riječi u kojoj je prva (naravno) „normalno“, ostaju tajna i nukaju na promišljanje. Očito, u pitanju je staro pravilo marketinga, prema kojemu je danas u poplavi reklama najrazličitijih sadržaja koje kolaju javnim prostorom, najveća umjetnost skrenuti pozornost javnosti. I onda se pribjegne  modelu: lupi glupost da privučeš pažnju, a onda ćemo (kad raju zaintrigiramo) već nešto smisliti.

Normalno, živjeti od rada, a ne od zastare“ – još je jedna umotvorina iz iste radionice. Vjerojatno se odnosi na suce koji (uz časne izuzetke) ne rijetko zavlače predmete u zastaru (zbog lijenosti ili pogodujući tuženima iz raznih razloga), a kroz sve to vrijeme uredno primaju plaću za ono što nisu odradili. Garant bi se i Kolakušić složio s time. Sram ih bilo (suce)!

Ni ovdje nisam u stanju prokužiti neku drugu poantu – mada ne sumnjam da je može biti u tajnovitim bespućima Zokijevih filozofskih eskapada. Odgonetati njegove misli mnogo je teža zadaća nego riješavati one labirinte u enigmatskim časopisima.

Idemo dalje, vrijeme je da se krene…(sjećate se Bareta i Račana?)

Normalno, svatko ljubi koga voli“.

E, ovo je već nešto što u srce dira. Autor ove lucidne poruke prožete istančanim sentimentom i pritajenom erotikom, dakle, unaprijed otklanja mogućnost da se ikoga natjera na ljubljenje onih koje ne voli. I obrnuto: svakomu se mora omogućiti ljubljenje onoga koga voli!

Pošteno.

Do sada je bila masovna pojava da nam HDZ i ostali desničari brane ljubiti one koje volimo – kako reče naš lucidni Peđa Grbin (Zokijev stranački frend):

 „Oni hoće da se vole, a HDZ ne da!“

Sjećate se, to je bilo onda kad se većina u HDZ-u izjasnila (zamislite bezobrazluka!) za brak kao zajednicu muškarca i žene. A Peđa, onako sentimentalan, osjetljiv i romantičan kao što SDP-ovci inače znaju biti, odmah je pomislio na LGBTIQ populaciju koja prakticira ponešto drugačije oblike i sadržaje ljubavi i seksualnih odnosa…i to je onda protumačio kao zabranu, te oštro i bez kompromisa osudio čopore HDZ-ovaca koji su se razletili diljem Lijepe naše kako bi spriječili tu idilu od ljubavi u svim mogućim (i nemogućim) kombinacijama.

Lucidno, domišljato, originalno. Alkar Peđa točno u „sridu“!

Zoki je pametno postupio što je plagirao Peđu. Eto dokaza kako ne mora svaki plagijat biti društveno štetan.

No, ima još (prerano ste s obradovali, nije kraj!).

Normalno, ratovi su gotovi“ – također nam poručuje Zoki.

Ne znam na koje se ratove referirao. U Siriji, Afganistanu, Ukrajini i Jemenu koliko znam, još uvijek traju (drugo je pitanje kojeg su intenziteta, ali traju itekako).

Ako je Zoki ipak mislio na ove naše ratove na Balkanu i u jugoistočnoj Europi – hvala mu na obavijesti! Kladim se da većina građana to ne zna. Baš je dobro imati nekoga tko raspolaže friškim informacijama iz prve ruke. Ja baš pomislio kako ćemo uskoro ponovno na Knin ili Kupres. I sad vidim da ustvari nema potrebe.

Hvala Zoki! Vidi se da si bio nekad diplomat.

Normalno, žena ima pravo na izbor“ – opet će dalje Zoki.

Hmmm… Ako misli na ono na što ja mislim da misli, čini mi se da se Zoki ovdje poskliznuo. No, možda i nije to u pitanju, nego jednostavno zagovara pravo žene na izbor garderobe, škole, stranke, partnera, životnog poziva, hobija… mada ne znam zašto bi bilo koje pravo vrijedilo isključivo i ekskluzivno samo za ženski rod.

Razmislit ću, možda nešto i zaključim.

I na kraju, u svojoj šestoj (i posljednjoj) poruci – za sada, bit će toga još – naš Zoki „s karakterom“ čini se daje do znanja kako će prijeći među „zelene“ (šteta što nema više ORaH-a, Mirela Holy bi iza toga svakako stala).

Normalno, zelena, a ne siva ekonomija“ – poruka je koja me neodoljivo podsjeća na bitku za obnovljive izvore energije u kojoj će sjaj sunca i povjetarac rastjerati smog i maglu što nam ih stvara sagorijevanje ove silne nafte, ugljena, drva, mazuta i drugih prljavih energenata trujući atmosferu i stvarajući ogromne količine CO2.

Kad Zoki provede svoj plan, e, nećete ga majci više ganjati Yugiće na ložu! Što je bilo, bilo je (bando HDZ-ovska).

I sve je to, vjerovali ili ne, „karakterni“ Zoki uredno spremio na stranicu: normalno.hr. (ali tako da bude u savršenom redu i slijedu).

Normalno.

Zamislite, tih će se šest poruka u slijedu smjenjivati na navedenoj teaser stranici (ja prob’o i funkcionira)! Slično onom display-u u zagrebačkim tramvajima. Besplatana edukacija za mulce koji ne znaju što je normalno a što ne.

Koja domišljatost! Prst gore za Zokija! On je naš hrvatski Cyberman! Sa Zokijem u drugu dimenziju! Put u normalu vodi samo preko njega!

Hrvate se konačno mora naučiti da se ne kače Trumpu na ogradu i zauzmu stav, žive od rada a ne zastare, ljube samo koga vole, shvate da je mir i nema više rata, puste ženama na volju (ali, onako, baš totalno) i ekološki se osvijeste, napuste sivilo i uplove u zelenilo.

Ako nije kasno, ja bih momku „s karakterom“ predložio još jednu, možda ne baš originalnu, ali sasvim prigodnu izreku (koja bi mogla poslužiti kao light-motiv cijele kampanje – ali onako, diskretno, iz drugog plana), a glasi:

Normalno, teško nogama pod blesavom glavom“.

P.S. Molim gospodu iz Izbornog stožera „predsjednika s karakterom“ da prijedlog uzmu u razmatranje. Ako se odluče, ne košta ništa. Poklanjam, GRATIS, za onoga koji nas pokušava vratiti u „normalu“. Rodila ga majka.

Zlatko Pinter

Advertisement

Vijesti

SVJEDOČIMO LI RASPADU britanske kraljevske obitelji? Kate Middleton bolesna, kralj Charles ima rak, član obitelji skončao suicidom…

Published

on

Trenutačno nema nikoga na čelu kuće Windsor, a najnovije vijesti su zabrinjavajuće: Charles je podvrgnut liječenju protiv raka, Camilla će biti na odmoru u tropima, a William se pojavljuje i nestaje kako bi bio pokraj misteriozno bolesne Kate: svjedočimo li raspadu britanske kraljevske obitelji – pita se komentator talijanskog medija Corriere della Sera, Luigi Ippolito?

LONDON – Nevidljiva monarhija: britanska kraljevska obitelj nestaje pred očima svojih podanika i ako je istina, kako je rekla Elizabeth, da se kruna “mora vidjeti da bi se vjerovalo”, pitamo se nismo li svjedoci naglog raspada same institucije. Trenutačno nema nikoga na čelu kuće Windsor: kralj Charles je virtualna slika, kraljica Camilla otišla je na odmor, a prijestolo-nasljednik William pojavljuje se i nestaje kako bi bio uz princezu Kate, koja je misteriozno se oporavlja daleko od uprtih očiju svega svijeta.

Je li ovo znači ‘smjenu straže, koja utire put puno većem zlu…’

Danas je zrakoplov s Camillom poletio za tropske krajeve, gdje će kraljica biti na odmoru najmanje tjedan dana: neočekivan, ali ne i nepredvidiv odlazak, s obzirom na to da kraljeva supruga također ima 76 godina i budući da je Charlesova bolest najavljena prije manje od mjesec dana preuzela je njegovu ulogu, jednu za drugom preuzimajući 13 službenih obveza. Možda i previše za osobu koja nikada nije žudjela za javnim životom i više od svega željela je biti blizu svoje velike ljubavi.

Ali Camillino iznenadno povlačenje proširilo je prazninu na vrhu. Suveren, koji je podvrgnut terapiji protiv raka, stavio je cijeli svoj dnevni red na čekanje i pojavit će se samo putem videa na Danu Commonwealtha sljedećeg ponedjeljka. Posljednjih tjedana Buckinghamska palača ga je željela prikazati na videu i fotografijama kako bi umirila svoje podanike: ali ništa se ne zna točno o njegovoj točnoj dijagnozi, što potiče nagađanja.

Koje su, što se Kate tiče, umjesto toga poprimile dimenziju teorija zavjere: na društvenim mrežama čitamo o svemu, od tome čak, do pokušaja samoubojstva. Ništa točno, ali u ovom slučaju nepostojanje bilo kakve slike ili novije informacije, daje povod najbolesnijim fantazijama. S druge strane, međutim, od najbolje obaviješteni engleskih komentatora, procurilo je da su stanja Charlesa i princeze “ozbiljna” i da bi njihov oporavak mogao potrajati i dulje nego što se prvotno najavljivalo (za Kate, da, govorilo se da je ponovno bi se pojavilo tek nakon Uskrsa).

Razmjere kolapsa kraljevske obitelji dala je slika Windsora koji su prošli tjedan stigli na sprovod Constantina od Grčke: predvodio ih je nacereni princ Andrew, a uz bok mu je bila (manje-više) bivša supruga Sarah Ferguson. To što dvojica osramoćenih ljudi poput njih javno nastupaju kao stjegonoše monarhije govori puno o stanju stvari.

A čini se da je nesreća sve veća: prije nekoliko dana doznalo se da je suprug lady Gabrielle, Charlesove sestrične, kćeri princa Michaela od Kenta, misteriozno počinio samoubojstvo hicem iz vatrenog oružja u glavu. Tragedija koja se drži u tajnosti, ali baca zlobnu sjenu na cijelu kraljevsku sagu.

Promatrači začuđeno gledaju, kao da se bude, omamljeni, iz bajke bez sretnog kraja. A sada je rizik da se monarhija raspadne ne uz eksploziju, već uz uzdah.

izvor: Luigi Ippolito/Corriere della Sera

Continue Reading

Vijesti

Dr. Robert Malone: Danas se čovjek suočava s 5. generacijom ratovanja i ne zna tko mu je stvarni neprijatelj

Published

on

Čovječanstvo je u ratu, ali ne nužno protiv uzroka koje većina ljudi poznaje, poput Klausa Schwaba iz Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) ili Billa Gatesa iz Microsoftove ‘filantropije’ – piše Ivan Kolić na portalu Epoha.

Prema Dr. Robertu Maloneu, jednom od izumitelja mRNA (modRNA) “cjepiva”, pravi gospodari lutaka skrivaju se od čovječanstva u sklopu onoga što on opisuje kao ratovanje 5. generacije.

“U pravom ratovanju pete generacije ne znate tko vam je protivnik,” kaže dr. Malone.

“Na primjer, tko je marioneta iza COVID krize? Je li to bio Klaus Schwab? Je li to bio Fauci? Ne. Sve su to surogati. Ima netko iznad Klausa i ovih ljudi. Ne znate tko promiče odgovor na COVID, a to je ono što je peta generacija ratovanja.”

Prema Dr. Malone, čovječanstvo je u cjelini nedavno bilo podvrgnuto najvećoj i najkoordiniranijoj kampanji psihološkog ratovanja u ljudskoj povijesti, misleći, naravno, na “pandemiju” COVID-19 i odgovor vlade na nju.

Tri su godine razne nevladine organizacije (NGO) u suradnji sa zapadnim vladama i farmaceutskim tvrtkama, medijima i financijskim tvrtkama, provodile medicinski fašizam u velikim razmjerima i s predrasudama prema nama ljudima, ubijajući milijune ljudi.

Svi su zajedno radili kroz javna i privatna partnerstva kako bi stvorili i pokrenuli najveću, globalno najusklađeniju, psihološku propagandnu operaciju poznatu čovjeku – a učinci su, kao što svi možemo vidjeti, bili razarajući.

Ekonomski, biološki i informacijski rat

U petoj generaciji ratovanja, postoji mnogo oružja i frontova koje globalisti koriste za vođenje rata protiv masa. Čini se da je s COVID-om bila biološka prijetnja, povezana s informacijskom prijetnjom, ekonomskom prijetnjom, društvenom prijetnjom, pa čak i vjerskom prijetnjom – zapamtite: crkve su bile zatvorene u mnogim područjima kako bi „zaštitile“ ljude od „virusa“.

Kad se gospodarstvo počelo prevrtati u ranim danima “pandemije”, zloglasni tim za zaštitu od pada (PPT) došao je u “spas” preko privatnog kartela središnje banke Federalnih rezervi s pumpom, koja je pokrenula i kasnije dovela do inflacije do golemih povećanja kamatnih stopa – ovo je komponenta ekonomskog rata na djelu.

Zatim je tu bila Big Pharma, spremna preuzeti kormilo uz pomoć Trumpove administracije kako bi pokrenula operaciju Warp Speed, koja je kasnije natjerala desetke milijuna ljudi pod Bidenovom administracijom da prime injekcije “cjepiva” protiv COVID-a ili da izgube posao, obrazovanje i/ili sredstva za život.

Mediji pod kontrolom korporacija također su stigli tamo točno na vrijeme da rašire beskrajnu propagandu kako bi zastrašili ljude da ostanu kod kuće, nose maske i uzimaju jednu “pojačivač” injekciju za drugom, sve vrijeme zadržavajući vladu i zahvaljujući farmaceutskoj industriji što je donijela ” liječenje”.

I nemojmo zaboraviti tekuće geoinženjerske operacije koje zasipaju nebo kemikalijama, lažnim oblacima i tko zna čime još, a sve kako bi dekarbonizirali planet i spasili nas od “globalnog zatopljenja” i “klimatskih promjena”.

“Ovaj napad na čovječanstvo započeo je 1913.”, komentirao je netko na X-u, misleći na godinu rođenja Federalnih rezervi.

“Rockefelleri i Odbor za dobrodošlicu donijeli su zakone tako da svaka medicinska intervencija mora proći kroz farmaceutske proizvode.”

Ivan Kolić/ Epoha

Continue Reading

Vijesti

MOĆNE LITANIJE DUHU SVETOMU (II)

Published

on

Obećanja Duha Svetoga

Ove će se litanije proširiti kao lavina. Tko ih bude širio imati će udjela u njegovim molitvama.
Bilo bi poželjno reći Duhu Svetomu na koju nakanu molimo litanije, da li za druge ili za sebe.

Obećanje Boga Oca

Onima koji će najmanje triput tjedno moliti ove litanije
1. Istrgnut ću te na očigledan način iz ruku neprijatelja.
2. Otkloniti ću zapreke koje ti se nalaze na putu savršenosti.
3. Dat ću ti anđela čuvara koji će te braniti od zasjeda đavolskih.
4. Ti ćeš ustrajati na putu kreposti.
5. Ti ćeš potpuno spoznati svoje nedostatke.
6. Ti ćeš zadobiti snagu da se oslobodiš svojih grešnih navika.
7. Ja ću učvrstiti tvoju vjeru, tvoju nadu i tvoju ljubav.
8. Ja ću te izbaviti iz materijalnih potreba.
9. Tvoja će obitelj živjeti u skladu i uzajamnoj ljubavi.
10. Tko bi želio pomoći svome bližnjemu, treba barem pola godine dnevno moliti ove litanije.

Litanije

Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu!
Kako bijaše na početku, tako i sada i vazda i u vijeke vjekova! Amen!

1. Duše Sveti, siđi s prijestolja svoje uzvišenosti i nastani se u srcu sluge svojega!
Molimo Te usliši nas!

2. Duše Sveti, koji si čašćen s Ocem i Sinom, nauči me živjeti u stalnoj nazočnosti Božjoj!
Molimo Te usliši nas!

3. Duše Sveti, koji si čašćen s Ocem i Sinom, nauči me živjeti po volji Božjoj!
Molimo Te usliši nas!

4. Duše Sveti, koji živiš u Srcu Sina Božjega, nauči me da Te bolje upoznam i iskrenije ljubim!
Molimo Te usliši nas!

5. Duše Sveti, koji se brineš za slavu Boga Oca, nauči me živjeti u savršenom predanju i povjerenju u Boga!
Molimo Te usliši nas!

6. Duše Sveti, koji si se pojavio u obliku gorućih jezika, zapali u mom srcu vatru svoje ljubavi!
Molimo Te usliši nas!

7. Duše Sveti, koji nemaš naličja niti imena, nauči me ispravno moliti!
Molimo Te usliši nas!

8. Duše Sveti, otajstvena Golubice, nauči me razumjeti Sveto Pismo!
Molimo Te usliši nas!

9. Duše Sveti, koji progovaraš preko proroka, nauči me živjeti u miru i ravnoteži duha i duše!
Molimo Te usliši nas!

10. Duše Sveti, gorući Ognje ljubavi, nauči me živjeti mudro i strpljivo!
Molimo Te usliši nas!

11. Duše Sveti, prepuna Riznico milosti, nauči me da shvatim vrijednost trpljenja!
Molimo Te usliši nas!

12. Duše Sveti, Djelitelju svih milosti, nauči me živjeti ponizno i skromno
Molimo Te usliši nas!

13. Duše Sveti, beskrajna posudo Milosti, nauči me da ispravno koristim dragocijeno vrijeme!
Molimo Te usliši nas!

14. Duše Sveti, iz čije riznice ništa ne propada, čuvaj me od svake sebičnosti i oholosti!
Molimo Te usliši nas!

15. Duše Sveti, čije bogatstvo nitko ne može procijeniti, nauči me da se odrečem nekorisnih predodžbi i misli!
Molimo Te usliši nas!

16. Duše Sveti, Djelitelju svih darova, nauči me da izbjegavam nekorisna djela i besmislene, prazne riječi!
Molimo Te usliši nas!

17. Duše Sveti, od čije Punine svi mi primismo, nauči me šutjeti i u pravo vrijeme pronaći pravu riječ!
Molimo Te usliši nas!

18. Duše Sveti, Ti vječna Ljubavi, nauči me davati dobar primjer drugima!
Molimo Te usliši nas!

19. Duše Sveti, Ti beskrajna Dobroto, podari mi ustrajnost u dobru!
Molimo Te usliši nas!

20. Duše Sveti, Ti ljubazni Učitelju, nauči me dobrom odnosu s ljudima!
Molimo Te usliši nas!

21. Duše Sveti, Ti dragi Prijatelju duša, nauči me da nikoga ne osuđujem ili nepravdu izrečem!
Molimo Te usliši nas!

22. Duše Sveti, Ti usrečujuće Svjetlo duša, nauči me da uočim potrebe drugih i ne propustim nijedno dobro djelo!
Molimo Te usliši nas!

23. Duše Sveti, Ti Oče bjednika, daj da spoznam svoje pogreške!
Molimo Te usliši nas!

24. Duše Sveti, Ti koji činiš čudesa u dušama, vodi me kroz budnost do savršenosti!
Molimo Te usliši nas!

25. Duše Sveti, kojemu ništa nije sakriveno, nauči me odbijati zasjede đavolske!
Molimo Te usliši nas!

26. Duše Sveti, koji poznaješ budućnost svijeta, pomozi mi da se otrgnem zavodljivostima tijela i đavla!
Molimo Te usliši nas!

27. Duše Sveti, koji znadeš i moju budućnost, stavi pod svoje okrilje i moju obitelj, moje prijatelje, dobročinitelje i sve ljude! Molimo Te usliši nas!

28. Duše Sveti, nauči me živjeti s Tvojom božanskom pomoći: na veću slavu i čast Božju, za spasenje duša i na radost Božjoj Majci Mariji, te tako jednom uzmognem umrijeti kao korisni sluga Božji! Molimo Te usliši nas!

R. Pošalji Duha svojega i postat će. O. I obnovit ćeš lice zemlje.

Pomolimo se:

Bože, koji si svjetlošću Duha Svetoga poučio srca vjernih, daj da u tom istom Duhu što
je pravo mislimo i njegovoj se utjehi vazda radujemo. Po Kristu Gospodinu našem. Amen

Preneseno s portala Rastimo u Vjeri. Podijelite ovo s prijateljima!

Vjerujem u Duha Svetoga

Himan (Zaziv) Duhu Svetomu

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved