Connect with us

Vijesti

THE GUARDIAN: BRZ RASPAD VELIKE BRITANIJE!? – ČAK SE I WELLS OTCJEPLJUJE!

Published

on

UTJECAJNI londonski dnevni list The Guardian objavio je tekst u kojem prognozira – raspad Velike Britanije.

Mediji u sažetom obliku prenose glavne vijesti iz ovog teksta:

„Sada ne sanja samo Škotska o nezavisnosti. Ideja razdvajanja od Engleske postaje popularna i u Wellsu i Sjevernoj Irskoj.

Popularnost ideje nezavisnosti brzo raste u tri kraljevstva Velike Britanije.

U Škotskoj, tri stranke koje podržavaju izlaz iz Velike Britanije (Škotska nacionalna stranka, Zelena i Alba), na korak su od formirnja parlamentarne većine.

Ako Westminster dozvoli drugi referendum i osigura njegovu regularnost, Ujedinjeno Kraljevstvo će doći do svog kraja.

Pre nekoliko godina se ideja o nezavisnosti Wellsa činila ekscentričnom. Imala je podršku najviše 10 posto stanovništva. A istraživanje provedeno u ožujku pokazalo je da je sada 39 posto Welšana spremno podržati istupanje svog kraljevstva iz Velike Britanije.

Partije Plaid Kermi i Green, koje se zalažu za nezavisnost Wellsa, na izborima slijedećih dana trebale bi dobiti značajnu podršku.

Sjeverna Irska je ovog tjedna proslavila 100 godina svog postojanja. I, gotovo se sa sigurnošću može reći da je to bilo – poslijednji put.

Njena unija sa Republikom Irskom verovatno će se dogoditi polako. Ako požure, to može biti katastrofa. Međutim, zahvaljujući haosu Brexita i pojavljivanju granice u Irskom moru – unija se čini neizbježnom.

Istraživanje od prošle nedjelje pokazalo je da mala većina stanovnika Sjeverne Irske vjeruje da će se ujedinjenje dogoditi već za njihovog života.

Zašto ovo puca?

Državni brod počinje se raspadati.

Postupni raspad Ujedinjenog Kraljevstva pružit će priliku svakom od tri naroda da svoje poslove počne voditi po svome.

Nezavisna Škotska i Wells imati će prigodu odbaciti kulturu korupcije koju su stvorila pravila Velike Britanije o financiranju političkih stranaka.

Ovo će im uskoro biti „ostaci stare slave“

Imati će i priliku osloboditi svoju politiku od podrivanja demokracije u organizaciji Westminstera, a također – od britanske kraljevske vlasti i pompeznih rituala.

Škotska i Wells moći će formirati svoje vlade 21. stoljeća, utemeljene u proporcionalnim svenarodnim izborima, predstavničkoj demokraciji i beskrajnim  korekcijama politike.

Ujedinjavanje Irske iziskivati će političku obnovu u oba dijela otoka.

Ujedinjenje će stvoriti novu naciju, u skladu sa novima ustavnim principima.

A šta čeka Englesku?

Na prvi pogled: veliki problemi.

Većina će ostati lojalna Konzervativnoj partiji, koju neće obuzdavati zahtijevi drugih naroda. Oni će svoje probleme morati rješavati bez prekomorskih `prinčeva`.

Izgleda da je politička regeneracija Engleske nemoguća bez raspada Ujedinjenog  Kraljevstva.

Vijesti

ŠOKANTNO! FED OSTAO BEZ MONOPOLA? Vrhovni sud SAD-a odobrio saveznim državama da izdaju vlastite valute!

Published

on

Stiže nam friška vijest iz SAD-a koju još nitko nije objavio. – Vrhovni sud SAD-a odlučio je 30. svibnja 2024. dati odobrenje za 40 saveznih država, koje to planiraju, da mogu izdati vlastite valute pokrivene zlatom i srebrom – ekskluzivno donosi Hrvatski ratnik.

Sud je presudio: “Sjedinjene Države održavaju dvojni bankarski sustav sastavljen od paralelnih privatnih federalnih i državnih bankarskih sustava. – Vjerujem da ćete prepoznati koliko je ovo bitna stvar…

Službeni dokument u PDF-u nalazi se na poveznici OVDJE ili na dnu objave…

Taj dvojni sustav omogućuje bankama u privatnom vlasništvu da odaberu hoće li dobiti odobrenje za poslovanje od savezne vlade ili od državne vlade.

Zbog toga su američke privatne banke, povezane s privatnim federalnim rezervama FRB-om, zatvorile 79 podružnica u samo šest tjedana čineći do sada za 2024. ukupan broj iznad 400 zatvorenih podružnica.

Pad Uprave privatnih saveznih rezervi i njene privatne američke korporacije razlog je zašto se intenzivirao tajni rat oko toga tko će ih zamijeniti.

Vrhovni sud Sjedinjenih Američkih Država – mišljenje suda:

Sjedinjene Države održavaju dvojni sustav bankarstva sastavljen od paralelnih privatnih federalnih i državnih bankarskih sustava. Taj dvojni sustav omogućuje bankama u privatnom vlasništvu da biraju hoće li dobiti povelju od Savezne vlade ili od vlade matične državne.

Banke s federalnim statutom, koje se nazivaju nacionalne banke, jesu primarno podložni federalnom nadzoru i regulaciji. I banke s državnim poveljama, zvane državne banke, podliježu dodatnom državnom nadzoru i regulaciji. Ta dva bankovna sustava koegzistiraju i natječu se.

Raspravljeno 27. veljače 2024. – odlučeno 30. svibnja 2024.

Pripremio: Marino Čulo

Izvor: https://www.supremecourt.gov/opinions/23pdf/22-529_1b7d.pdf

P.S. Baš nas zanima kako će Federalne rezerve podnijeti gubitak monopola na tiskanje novca.

Udruga Hrvatski Ratnik

Continue Reading

Vijesti

ČUDESNO UKAZANJE UOČI BLAGDANA UZVIŠENJA KRIŽA O KOJEM NITKO… 

Published

on

ČUDESNO UKAZANJE UOČI BLAGDANA UZVIŠENJA KRIŽA O KOJEM NITKO NE ZNA! (10 stoljeće)

Pogledajte video o jednom od najvećih čuda i najslavnijih događaja u povijesti Crkve o kojem nažalost jako malo ljudi zna!

Pogledajte video koji je pripremila Izdavačka kuća Kyrios

Continue Reading

Vijesti

Rusi “uvalili” Klausu Schwabu i otkrili planove Zapada oko Ukrajine!

Published

on

Luda ruska ekipa šaljivdžija Vovan i Lexus uhvatili su novu “žrtvu”, a ovoga puta u njihovoj mreži našao se osnivač i izvršni predsjednik Svjetskog ekonomskog foruma Klaus Schwab.

Misleći da razgovara s bivšim visokim dužnosnikom francuske državne administracije Jacquesom Attaliem, Schwab je priznao da Ukrajina neće biti primljena ni u EU ni u NATO te se prisjetio svog prvog susreta s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Predsjednik Svjetskog ekonomskog foruma nema baš visoko mišljenje o Vladimiru Zelenskom, ali smatra da ga treba vući za nos obećanjima da će Ukrajina postati članica EU i NATO-a, napisali su ruski šaljivdžije na Telegramu.

“Europa igra važnu ulogu svojim utjecajem na Zelenskog. Treba ga iskoristiti i reći mu da će dobiti sve što želi, samo ako podržava naša demokratska načela”, otvoreno je priznao Schwab.

“Mislite li da je moguće da ga primimo u EU ili NATO”, upitali su šaljivdžije.

“Ne, to je jasna stvar”, odgovorio je Schwab.

Također, prema njegovim riječima, još nije došao trenutak za pregovore o Ukrajini jer se Ukrajinci ne mogu predati bez gubitka političkog autoriteta. “Dakle, moramo čekati da se dogodi nešto što zapravo stvara neku vrstu potrebe za raspravom”, objasnio je Schwab.

Schwab se u razgovoru s ruskim prankerima prisjetio svog prvog susreta s Vladimirom Putinom te da mu je ruski predsjednik 2019. ukazao na povijesnu razliku između Rusije i Europe.

Tada je Putin govorio o ruskoj povijesti na isti način na koji je govorio u intervjuu američkom novinaru Tuckeru Carlsonu. Rekao mi je da Rusija nije Europa i da ima svoj identitet i dušu”, rekao je Schwab.

Schwab je neposredno prije pandemije Covid-19 posjetio Sankt Peterburg, gdje je imao sastanak s Putinom koji je trajao 75 minuta.

Kako je naveo, Putina poznaje od 1993. godine. Kada su se upoznali, ruski predsjednik je bio zamjenik gradonačelnika St. Petersburga. (RT)

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved