Connect with us

Vijesti

UDARNO – The Telegraph: Luc Montagnier je imao pravo – Virus je stvoren od strane kineskih i američkih znanstvenika

Published

on

Prije nego što je izbila pandemija Covid-19, grupa znanstvenika je podnijela prijedloge za miješanje genetskih sekvenci srodnih sojeva i uzgoj potpuno novih virusa s novim sekvencama. Znanstvenici iz Wuhana i SAD planirali su stvoriti nove koronaviruse kojih u prirodi nije bilo kombiniranjem genetskih sekvenci drugih virusa, govore otkriveni prijedlozi.

Dokumenti o prijavi za grant koji su podneseni američkoj Agenciji za napredne obrambene istraživačke projekte (Darpa), koji su procurili prošlog mjeseca, otkrivaju da je međunarodni tim znanstvenika planirao miješati genetske podatke blisko povezanih sojeva i uzgojiti potpuno nove viruse.

Stručnjak za genetiku koji radi sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom (SZO), koji je otkrio plan nakon detaljnog proučavanja prijedloga, rekao je da bi, da je Sars-CoV-2 proizveden na ovaj način, bilo objašnjeno zašto nikada nije pronađeno blisko podudaranje u prirodi.

Do sada je Sars-CoV-2 najbliži prorodni virus koji se javlja kao soj Banal-52, koji je prošlog mjeseca prijavljen u Laosu i dijeli 96,8 odsto genoma. Ipak, naučnici očekuju da će se direktni predak podudarati sa 99,98 posto – a do sada nije pronađen nijedan.

Darpa prijedlozi, koji su procurili u grupu za analizu porijekla pandemije Drastic, pokazuju da je tim planirao uzeti sekvence iz koronavirusa koji se prirodno pojavljuju i koristiti ih za stvaranje potpuno novog soja koji bi bio prosjek svih sojeva.

U prijavi za bespovratna sredstva, podnesenoj 2018. godine, navodi se: „Mi ćemo sakupiti podatke o sekvenci/RNAseq sa panela blisko povezanih sojeva i uporediti genom pune dužine, skenirajući jedinstvene SNP koji predstavljaju greške u sekvenciranju.

“Genomi kandidata za konsenzus će se komercijalno sintetizovati korištenjem utvrđenih tehnika i genoma dužine RNK i elektroporacijom za oporavak rekombinantnih virusa.”

Objašnjavajući prijedlog, saradnik SZO, koji je zatražio da ostane anoniman zbog straha od odmazde, rekao je: “To znači da bi uzeli različite sekvence iz sličnih koronavirusa i stvorili novi niz koji je u suštini njihov prosjek. To bi bilo nova sekvenca virusa, koja se ne slaže 100 posto ni sa jednim drugim.“

“Zatim bi sintetizirali virusni genom iz računlne sekvence, stvarajući tako virusni genom koji ne postoji u prirodi, ali izgleda prirodno jer je prosjek prirodnih virusa.“

“Zatim su stavili tu RNK u ćeliju i iz nje oporavili virus. Time se stvara virus koji nikada nije postojao u prirodi, s novim “kosturom” koji nije postojao u prirodi, ali je vrlo, vrlo sličan, jer je prosjek prirodnih kostura.”

Izvor je rekao da je važno napomenuti da su ventil generiranja takve prosječne sekvence bili virusi koji su imali samo pet posto genetske razlike jedan od drugog.

Prošle godine, znanstvenici s Instituta za virusologiju u Wuhanu rekli su da su 2013. pronašli soj po imenu RaTG13 u izmetu slijepih miševa u pećini u provinciji Yunnan, sa 96,1 odsto podudaranja sa Sars-CoV-2. To znači da je RaTG13 mogao biti uključen u skup virusnih genoma kako bi pomogao u stvaranju prosječne sekvence.

Iako je prijedlog za bespovratna sredstva odbijen 2018. godine, baza podataka virusnih sojeva u Wuhanu zapečaćena je zbog izbijanja Covida-19 nekih 18 mjeseci kasnije, što znači da je nemoguće provjeriti na kojim je virusima tim radio ili ih je stvorio. Unanstvenici iz Wuhana dosljedno negiraju stvaranje Sars-CoV-2 u laboratoriju.

Izvor SZO je dodao: „Ako Sars-CoV-2 potiče od umjetno konsenzusne sekvence sastavljene od genoma s više od 95 posto sličnosti … predvidio bih da nikada nećemo pronaći zaista dobru podudarnost u prirodi već samo gomilu bliskih podudaranja sa dijelovima sekvence, što  sada vidimo.“

“Problem je u tome što će oni koji se protive scenariju curenja iz laboratorija uvijek samo reći da moramo uzorkovati više, a odsustvo dokaza nije dokaz odsustva. Znanstvenici se generalno plaše da raspravljaju o pitanju porijekla zbog političke situacije Ovo ostavlja maloj i glasnoj manjini pristrasnih znanstvenika slobodu za širenje dezinformacija.”

Prijedlog je podnio britanski zoolog Peter Daszak u ime konzorcija koji je uključivao Daszak EcoHealth Alliance, Institut za virusologiju Wuhan, Univerzitet u Sjevernoj Karolini i Duke NUS u Singapuru.

Planovi su dodatak drugim prijedlozima iz Darpa dokumenata, uključujući umetanje sekvence u postojeće viruse kako bi bili zarazniji za ljude i zaražavanje divljih slijepih miševa aerosolno konstruiranim spike proteina iz virusa.

Stručnjaci su rekli da bi, ako je krajnji cilj prijedloga bio stvaranje vakcine protiv koronavirusa, konstrukcija “idealnog” prosječnog virusa bila dobra polazna tačka.

Gospodin Daszak, koji je trenutno član tima SZO koji istražuje porijeklo pandemije, takođe stoji iza pisma objavljenog u The Lancetu koje je odbacilo sugestije da Covid nema prirodno porijeklo kao teoriju zavjere.

Izvor SZO rekao je da se borio da pokrene pitanje curenja iz laboratorije sa drugim znanstvenicima i da je upozoren da ne govori o svojim zabrinutostima.

Tim za predlaganje je kontaktiran radi komentara, ali nije odgovorio do vremena objavljivanja članka na Telegraphu.

Sve ste shvatili. Pandemija je u pravom smislu Plandemija. Domaće nesposobne i korumpirane znanstvenike i političare treba doživotno lustrirati, jer su i pored upozorenja mnogih, ostali na strani bjelosvjetske bagre, koja je Planet bacila na koljena.

Izvor: Telegraph UK | Logicno.com/Z. Milić

Vijesti

U Rusiji i ‘LGBT pokret’ na popisu terorista i ekstremista

Published

on

Ruski državni financijski nadzornik Rosfinmonitoring dodao je “međunarodni LGBT javni pokret” na svoj popis terorista i ekstremista – piše Filip Turkalj na Epoha portalu.

Savezna služba za financijski nadzor proširila je svoju oznaku osoba i organizacija za koje se smatra da su uključeni u ekstremističke aktivnosti ili terorizam kako bi uključila “međunarodni LGBT društveni pokret i njegove strukturne jedinice”. 

Ažurirani popis nalazi se na stranicama agencije.

RT izvještava: Ovaj potez uslijedio je nakon presude Vrhovnog suda zemlje prošlog studenog koja je potvrdila priznanje Ministarstva pravosuđa za “međunarodni LGBT pokret”  kao ekstremistički.

Suci su također prepoznali njegove strukturne podjele kao one koje odgovaraju istom opisu i zabranili ih; potez za koji su predstavnici gay zajednice rekli da strahuju da će dovesti do gušenja. 

Ranije ovog tjedna, sud je naredio uhićenje administratora i umjetničkog direktora gay bara u gradu Orenburgu, nakon što su optuženi za kršenje zabrane LGBTQ ‘ propagande ‘. 

Prema zakonu, banke su dužne zamrznuti sredstva osoba s popisa i obustaviti im usluge. Međutim, kritičari su tvrdili da ne postoji poseban međunarodni LGBT moment i da je zbog toga formulaciju teško protumačiti. 

Popis Rosfinmonitoringa uključuje više od 14.000 osoba i subjekata označenih kao ekstremisti i teroristi. Oni se kreću od Al Qaide, ISIS-a i Talibana do ukrajinskog neonacističkog bataljuna Azov i pokreta pokojnog ruskog oporbenjaka Alekseja Navaljnog.

Prema izvorima Interfaxa, zakon “ne utječe na pravo građana na privatnost i neće povući nikakve negativne pravne posljedice”. Ograničenja su povezana s potrebom poštivanja zabrane LGBT propagande, oglašavanja, stvaranja interesa i uključenosti u LGBT pokret, priopćio je list. 

Godine 2022. Rusija je proširila postojeću zabranu ‘LGBT propagande’ na maloljetnike tako što ju je u potpunosti stavila izvan zakona. Predsjednik Državne dume Vjačeslav Volodin rekao je tada da će zabrana zaštititi “našu djecu i budućnost zemlje od tame koju šire SAD i europske države”. 

Predsjednik Vladimir Putin prošlog je mjeseca pojasnio da vlasti nemaju problema s onim što članovi zajednice rade u svojim osobnim životima, sve dok se time “ne razmeću” u javnosti i ne uključuju djecu. Prethodno je govorio protiv promicanja “netradicionalnih seksualnih odnosa”  kao dijela promicanja “obiteljskih vrijednosti”  koje su započele tijekom njegova trećeg predsjedničkog mandata početkom 2010-ih. 

Mnogi promatrači u Rusiji povezuju uspon LGBT pokreta s padom nataliteta koji se ubrzao diljem Europe u posljednjem desetljeću. (Epoha.com.hr)

Continue Reading

Vijesti

PRIČA O HEROJU 24.3.1992. poginuo je junak Domovinskog rata Goran Kliškić

Published

on

24.3.1992. poginuo je junak Domovinskog rata Goran Kliškić. Vrhunski ratnik, izviđač-diverzant i zapovjednik jedinice diverzantske postrojbe 4. gardijske brigade Pukovnik Kliškić poginuo je u 22. godini spašavajući ranjenog suborca na Južnom bojištu – piše Amor Patriae na X.

Priča o HEROJU

Goran Kliškić rođen je u Splitu 29. rujna 1969. godine.

Bio je bio dragovoljac Domovinskog rata i prvi zapovjednik specijalne jedinice diverzantskog voda za posebne namjene u 4. gardijskoj brigadi

Kruševo, Zadar, Karin, Biograd, pa Južno bojište i fatalni most na Bistrini kod Stona, bio je njegov ratni put

Poginuo je 1992. godine pokušavajući izvući ranjenog suborca Ivicu Vucu usred žestoke neprijateljske topničke paljbe na Bistrini kod Stona. Svoje ljude je poslao u bunker, a on je pod granatama pokušao spasiti svoga suborca…

U listopadu 1991. godine, u obrani Zadra bio je teško ranjen spašavajući suborca. Jugoslavensko-srbski četnici su granatirali njihov položaj na Bilom Brigu, a Goran Kliškić je po zvuku osjetio da će granata pasti blizu.

Bacio se na svog suborca Ivicu Boškovića i spasio ga od sigurne smrti

Granata je pala u njegovoj neposrednoj blizini i teško ga ozlijedila. Operiran je u Zadru, a trebalo je čak tri litre krvi da bi ga liječnici uspjeli održati na životu.

Liječenje je nastavio u splitskoj bolnici, ali ne zadugo. Sa ranama koje su još krvarile i brojnim gelerima u leđima, svojevoljno je napustio bolnicu i vratio se na ratište, unatoč tome što je imao prijedlog da ode u logistiku brigade

Predvodio je svoje diverzante sve do fatalnog 24. ožujka 1992. godine kada je stradao opet spašavajući svog suborca.

Usred noći neprijatelj je granatirao njihov položaj kod mosta na Bistrini, a Goran je zapovjedio odlazak u bunker. Dok su ulazili, granata je pogodila njihovog suborca Ivicu Vucu.

Izjurio je iz bunkera, došao po ranjenog prijatelja i krenuo s njim u rukama natrag prema bunkeru. Pala je još jedna granata i obojicu ih usmrtila.

Bio je to težak udarac za njegove suborce branitelje, ali i još veći motiv za obranu Domovine. Kako su u brojnim prigodama isticali, Goran Kliškić bio je za primjer svima, kao zapovjednik, prijatelj i nadasve čovjek.

‘Vrijeme ne liječi rane, nije mi ništa lakše’ rekao je njegov otac, proslavljeni je hrvatski bariton Ratomir Kliškić. Nakon sinovljeve pogibije život je posvetio uspomeni na svog Gorana

Zbog njega je i nastavio pjevačku karijeru, a svaki svoj nastup počinje riječima: “Idemo moj Gorane”:

Kažu da vrijeme liječi rane, da je lakše. Meni ne liječi. Meni nije lakše. Goran je sa mnom 24 sata dnevno.”

Kao dijete trenirao je plivanje, vaterpolo, a kasnije i taekwondo. Bio je mladić za primjer, uvijek spreman pomoći, nije pio, pušio…
U rat se uključio srcem, kupio je svoje oružje i prijavio se među prvima. Znao bi mi reći; Dat ću i život da više ne slušamo ono “bre”.

Goran je išao na odsluženje redovnog vojnog roka u JNA sa velikim znanjem borilačkih vještina i u tom pravcu se usavršio u vrsnog diverzanta.
Kad je počeo Domovinski rat, on je bio već spreman vojnik, specijalac-diverzant, i general Ivo Jelić imao je u njega imao ogromno povjerenje i Goran je postao prvi zapovjednik specijalaca za posebne namjene u 4. brigadi.

I krenuo je, od Kruševa, preko Zadra, Karina, Biograda, Čepikuća, sve do nesretnog položaja kod Stona…

  • Bilo je ključni izdržati taj prvi udar. Kad bi došao kući s terena, a to bilo maksimalno dan, dva, ne bi puno pričao. Vidio je što rade četnici, i rekao bi mi; Nemaj brige, živoga me neće uhvatiti! Ali bi i rekao da su kukavice, da bježe od borbe prsa o prsa. Znao bi doći s terena onako blatnjav u teatar i čekati me dok silazim s pozornice, to su scene koje su stalno sa mnom. Govorio bi: ‘Ti pjevaj, ja ću tjerati četnike.

Kad je spasio suborca u Zadru bio je izrešetan gelerima. Jedva su ga spasili, a još ranjen napustio je bolnicu. Govorio sam mu, ajmo Gorane izvaditi te gelere, ajmo i u Zagreb ako treba, a on bi rekao: Izvadit ćemo ih kad prođe rat…

◾️Pričao sam puno puta s njegovim suborcima, bio je uvijek prvi u akciji, uvijek sve za suborca, prijatelja. Takav je bio i kao dijete, mladić, a onda i u ratu – prisjetio se sina otac Ratomir.

  • Najteže je roditelju sahraniti dijete, ali u toj nesreći imam sreću što mu bar mogu otići na Lovrinac zapaliti svijeću. Puno je onih koji to ne mogu, koji ne znaju gdje su njihovi najmiliji i koji žive s pitanjima kako su poginuli. Po tom pitanju ništa se ne radi. Goran bi da je živ teško trpio neke stvari u današnjoj Hrvatskoj. A živio je i dao je život za nju, i ja osjećam koliko se žrtvovao, koliko je želio slobodnu domovinu – ispričao je Ratomir Kliškić, koji je svom sinu napravio spomenik na mjestu pogibije u Bistrinama kod Stona, a izdao je i monografiju u čast uspomeni na svog sina, istinskog heroja Domovinskog rata.

◾️ Moj Goran, ali i svi ti momci koji su se borili za slobodnu Hrvatsku, goloruki su krenuli u rat i ostavili svoje obitelji, ljubavi, prijatelje, poslove, fakultete…Zaslužili su da se nikada ne zaborave

◾️ Ratomir Kliškić, otac poginulog junaka Domovinskog rata Gorana Kliškića, reagirao je i na postavljanje crvene zvijezde na Riječki neboder te na izjavu potpredsjednika SDP-a Split Damira Barbira vezanu za taj slučaj.

◾️ Ovo je odgovor, kako je naveo, ‘svima koji veličaju crvenu zvijezdu‘:
– Gospodine Barbir, ako je vaš stric pod ovom crvenom zvijezdom poginuo boreći se protiv talijanskih fašista i njemačkih nacista, kako se hrvatska Rijeka ne bi zvala Fiume, moj sin Goran poginuo je od iste ove crvene zvijezde boreći se protiv velikosrpskog fašizma, kako hrvatski Dubrovnik ne bi postao srpski, a granica s ‘velikom Srbijom’ bila na liniji Virovitica – Karlovac – Karlobag.

Vi uporno negirate onu tamnu stranu ove crvene zvijezde pod kojom su u Domovinskom ratu izvršeni teški zločini nad Hrvatima i drugim građanima Lijepe naše, a tisuće hrvatskih ratnika položili svoje živote za demokratsku i europsku Hrvatsku – poručio je Kliškić i dodao:

– Kao čovjeku i katoliku, žao mi je gospodine Barbir žrtve Vašeg strica koji se borio za Titovu Jugoslaviju, no ideologija za koju se borio Vaš stric, je nas Hrvate jako, jako i skupo koštala! Cijenu najbolje znamo mi roditelji koji smo ostali bez svoje djece.
Naše rane su još svježe, ali smo neizmjerno ponosni što ideologija nije bila pokretač našim herojima, već borba za svoje obitelji, svoj narod, svoj Split. Borba za domovinu Hrvatsku i slobodu svih nas, a za koju su hrvatski ratnici najzaslužniji.

◾️Goran Kliškić je pokopan na splitskome groblju Lovrinac. Nakon nekog vremena grob je premješten na drugo mjesto koje je predviđeno za domovinske branitelje.

Godine 2017. na njegovoj rodnoj kući postavljena mu je spomen-ploča.

NEKA MU JE VJEČNA HVALA I SLAVA!

Continue Reading

Vijesti

PRIJELOMNO: SLUŽBENA IZJAVA HAMAS-a

Published

on

“Pozivamo na prelazak s krute šutnje i poduzimanje radnji kako bi se zaustavili zločini pogubljenja na terenu i zlostavljanja onih koji su okupirani u kompleksu Al-Shifa i njegovoj okolici” – piše X profil @ShaykhSulaiman. Prenosimo…

“Mi u Islamskom pokretu otpora (Hamas) osuđujemo apsolutnu međunarodnu službenu šutnju o humanitarnoj katastrofi koju trenutačno stvara fašistički ratni stroj okupacije u bolnici Al-Shifa i njezinoj okolici, koja traje već šesti dan zaredom.

To uključuje nastavak stravičnih ratnih zločina smaknuća, maltretiranja i paljenja kuća s vlasnicima, opkoljavanja bez vode, hrane i lijekova te prisilne evakuacije pod kišom metaka i granata, bez ikakve reakcije međunarodne zajednice, dotične institucije Ujedinjenih naroda ili međunarodne humanitarne organizacije.

Zahtijevamo od naše arapske i islamske nacije, slobodnih ljudi svijeta i masa našeg naroda na Zapadnoj obali, Al-Qudsu i okupiranoj unutrašnjosti, da odmah djeluju na svim frontama kako bi stvorili najveći pritisak na interese okupaciju i njezine pristaše, te uložiti napore u potporu našem narodu u Pojasu Gaze, u njihovoj borbi protiv cionističkog stroja za ubijanje i genocid.

U tom kontekstu, potvrđujemo da ovi gnusni zločini neće slomiti volju, otpornost i postojanost naših ljudi na njihovoj zemlji, te njihovu predanost pravu na slobodu i samoodređenje.”

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved