Connect with us

Vijesti

Obskurna 5. obljetnica ili zašto je Poljudska “svastika” vrlo bitna za lustraciju

Published

on

U nedjelju 12. lipnja 2020. navršava se punih 5 godina a da još uvijek nije otkrivena organizirana grupa odnosno nalogodavci, planeri i izvršitelji tehnički, personalno, tehnološki, materijalno, sigurnosno-obavijesno i logistički vrlo složene i zahtjevne operacije „ucrtavanja“ nacističkog simbola kukastog križa u travnjak stadiona u Poljudu, a koja je pravno kvalificirana kao kazneno djelo javnog poticanja na nasilje i mržnju te za koju je zakonodavac predvidio zatvorsku kaznu do tri godine.

Bila je to politička, društvena, kulturna, etička i estetska diverzija planetarnog odjeka i iste takve mondijalne štete po ugled Republike Hrvatske, a jedna je u nizu kontinuiranih, pomno planiranih i provedenih provokacija i diverzija kojima je cilj da se Republika Hrvatska i njezini državljani prikažu i ozloglase u svijetu kao (pro)fašistički, antidemokratski, ekstremno desničarski, nekulturni, necivilizirani i nehumani!

Republika Hrvatska kao pravna država ima i za ta i takva kaznena djela mjerodavne i odgovorne državne organe, koji i nakon 5 godina još nisu otkrili inspiratore, nalogodavce, tehničku i sigurnosno-obavijesnu potporu te i same izvršitelje!!? Stoga je javnost potrebno podsjetiti tko su u MUP-u RH i Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj hijerarhijski i/ ili mjesno izravno ili neizravno nadležni za kazneno djelo počinjeno na stadionu u Poljudu, te, logično, potencijalno i (su)odgovorni za neotkrivanje, ili, nadajmo se, zakašnjelo otkrivanje organizirane grupe nalogodavaca, planera, tehničkih i sigurnosno-obavijesnih logističara te izravnih izvršitelja odnosno „hortiinstalatera“ zloglasnog kukastog križa u travnjaku stadiona.

Prvi je u personalnom ustroju Ministarstva unutarnjih poslova RH tadašnji ministar R. O. i njegov zamjenik E. T., potom od 23. siječnja 2016. novi ministar unutarnjih poslova V. O. i nešto kasnije njegov zamjenik D. B., tadašnji glavni ravnatelj policije V. D. i njegov zamjenik te od 6. travnja 2016. novi glavni ravnatelj policije Z. V., tadašnji načelnik Uprave kriminalističke policije V. B. i od 1. travnja 2016. njegov nasljednik na tom položaju M. S., tadašnji i sadašnji načelnik Uprave policije K. B. (prethodno navedeni su i pomoćnici ministra unutarnjih poslova), tadašnji i sadašnji voditelj Odjela za sprječavanje nereda na sportskim natjecanjima D. P., zamjenik načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske do 31. ožujka 2016. M. S., načelnik Sektora policije u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj S. M. koji od 1. travnja 2016. obavlja poslove načelnika u toj istoj policijskoj upravi, načelnik Prve policijske postaje Split I. P., te mjesno nadležni za konkretnu četvrt grada Splita policijski službenik za prevenciju G. P. i kontakt policajac A. J. K.

Hrvatski nogometni savez (HNS) potpisao je s HNK „Hajduk“ ugovor o organizaciji utakmice između reprezentacija Hrvatske i Italije, kojim su definirana međusobna prava i obveze a HNS je organizator utakmice čime je preuzeo i formalnopravnu odgovornost za njezino nesmetano i sigurno odvijanje. Kao što je to uobičajeno kod utakmica koje hrvatska reprezentacija igra u Rijeci, Osijeku, Koprivnici itd., HNS koristi logistiku domaćeg kluba i to mu plaća. A u Statutu HNK „Hajduk“ u članku 7. podstavci 1 i 5 je i navedeno da: „Društvo u svome poslovanju obavlja sljedeće djelatnosti: – upravljanje i održavanje športskih građevina“. Tako je bilo i za utakmicu reprezentacija Hrvatske i Italije u Splitu gdje je HNS formalnopravno preuzeo organizaciju utakmice ali uz ugovorenu tehničku i logističku potporu HNK „Hajduk“, kao što je to bilo i na utakmici reprezentacija Hrvatske i Gruzije odigrane u Splitu na tom istom stadionu u Poljudu 3. lipnja 2011. godine. Što znači da se HNK „Hajduk“ nije privremeno „iselio“, ispraznio športske terene, prostore i prostorije na stadionu i prestao djelovati, a HNS doveo svoje (kojih i nema) tehničke i ostale službe potrebne za organizaciju utakmice te stvarno fizički odnosno tehnički i logistički a ne samo formalnopravno preuzeo cjelokupno funkcioniranje stadiona. Naprotiv, a to je i jedino moguće i logično, HNK „Hajduk“ je nastavio svoju punu djelatnost kako u športskom tako i u ostalim dijelovima svog cjelokupnog ustroja. Trenirali su nogometaši svih uzrasnih kategorija, radili su administracija, marketinška i zdravstvena služba, zaštitari i tehničke službe za čuvanje i održavanje stadiona i travnjaka, kao i sva ostala logistika i servisi.

U tom ugovorenom formalnopravnom odnosu HNS i HNK „Hajduk“ te poglavito u kontekstu tih i takvih konkretnih tj. tvarnih i stvarnih personalnih, tehničkih te sigurnosnih uvjeta i činjenica u organizaciji utakmice i na stadionu, logično je da se ne može u potpunosti isključiti potencijalna neizravna (su)odgovornost po položaju za navedeni događaj tadašnjeg predsjednika Uprave HNK „Hajduk“ M. B. Premda fizički nije bio nazočan jer ne stanuje u Splitu, ne može se u potpunosti isključiti potencijalna neizravna (su)odgovornost po položaju i tadašnjeg predsjednika Nadzornog odbora HNK „Hajduk“ Lj. P. V.

Povodom neslavne „petogodišnjice“ neuspješne (ili možda uspješno opstruirane?) policijske istrage za otkrivanje identiteta nalogodavaca, planera, tehničkih i sigurnosno-obavijesnih logističara te i samih izvođača „ucrtavanja“ kukastog križa u travnjak stadiona u Poljudu, bivša predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović 12. lipnja 2016. na službenom Facebook-profilu napisala je sljedeće: „Pod okriljem noći, iscrtana je svastika na Poljudu. Ponovno pozivam MUP da pronađe počinitelje“.

U intervjuu kojeg je Nova TV emitirala 13. svibnja 2016. u 19,15 sati, bivšem ministru Vlahi Orepiću postavljeno je i sljedeće pitanje: „Što je s istragom oko svastike na Poljudu? U kojoj je to fazi?“, na koje je on ovako odgovorio: „Mi smo propisali nagradu (20 tisuća kuna, op. a.), to je vrlo teško riješiti, ali učinit ćemo sve da to riješimo i ne bih dao neke komentare u ovom trenutku, ali najveći problem u svemu tome je što se ta famozna svastika toliko politizira i koristi u jednu primitivnu politiku, tako da ne bih zaista više ulazio u to“.

Dakle, kao što se to u prethodnom citatu moglo pročitati, bivšem ministru Vlahi Orepiću nije bio problem niti ima društvenog, političkog, etičkog i estetskog značaja činjenica da još uvijek ni nakon punih 5 godinaorgani MUP-a nisu otkrili naručitelje i izvršitelje te barbarske diverzije, nego ga smeta što se ona „politizira“!! Pa nitko i da hoće tu diverziju ne može politizirati, jer je to ona a priori tj. sama po sebi i u sebi odnosno inherentno politička diverzija, te se kao takva i može samo i jedino tako i kvalificirati – kao društveno, etički i estetski negativna te i destruktivna politička pojava i kazneno djelo poticanja na nasilje i mržnju. Je li to bio i neizravan odgovor bivšeg ministra Vlahe Orepića na u prethodnom dijelu teksta citiranu facebook-poruku bivše predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i insinuacija da ona „politizira i koristi u jednu primitivnu politiku“ policijsku istragu o autorima i izvoditeljima te diverzije, teško je pouzdano utvrditi? No, štogod da jest, nedvojbeno je i jasno da je zahtjev demokratske javnosti i javne moralne savjesti za otkrivanjem te organizirane grupe diverzanata na ugled Republike Hrvatske za bivšeg ministra Vlahu Orepića „politizacija“, a ne legalan i legitiman demokratski pritisak zbog nesposobnosti (ili možda nemotiviranosti?) organa MUP-a da se konačno otkriju autori i počinitelji te monstruozne političke, društvene, kulturne i etičke diverzije, agresije i destrukcije! Pa što bi bivši ministar Vlaho Orepić i Ministarstvo unutarnjih poslova RH trebali dobiti javnu pohvalu za pokazane i dokazane nestručnost, neznanje i nedostatnu motiviranost u 5 godina dugoj istrazi (ili možda „istrazi“), ili su za pokazane i dokazane neuspješnost, nesposobnost i neodgovornost zavrijedili javnu kritiku, pozivanje na odgovornost te prepuštanje vođenja istrage istražiteljima koji su za to stručni, sposobni, odgovorni i motivirani.

Kukasti križ na stadionu u Poljudu bio je pravilnog geometrijskog oblika, simetričan, ravnih rubova i svuda jednako široke „pruge“ oko 12 centimetara i na površini travnjaka od oko 12 četvornih metara, tako da je očito da ga se tako pravilnog i tolike veličine nije moglo „ucrtati“ bez šablone, te sudjelovanja najmanje dvojice ili i više „hortikulturnih majstora“ koji su za to izvesti morali imati i odgovarajuće vrijeme, jer se na tolikoj površini kukasti križ pravilnog oblika i simetričan nikako nije mogao „ucrtati“ u travnjak za samo nekoliko minuta. Oprema, tehnička sredstva i posuda s herbicidom zbog svoje glomaznosti i težine nikako se nisu mogli unijeti na travnjak preko oko 2 metra visoke ograde kojom je okružen, nego samo i jedino kroz vrata. Isto to vrijedi i za unošenje tih istih sredstava i opreme u stadion, jer se i tu nisu mogli unijeti preko ograde! Unatoč svemu tome što olakšava i omogućuje uspješnu istragu, kako, zašto, zbog čega ili koga mjerodavni organi Ministarstva unutarnjih poslova RH nisu mogli (ili možda htjeli?) otkriti inicijatore, podupiratelje i izvršitelje diverzije „ucrtavanja“ svastike u travnjak stadiona u Poljudu? Možda zbog nedostatnog stručnog znanja, vještine, iskustva, motivacije upornosti i odgovornosti u toj istrazi, ili pak možda zbog povoda i razloga koji su izvan policijske i kriminalističke struke i prakse?

Paradoks je i potpuna stručna i društvena nelogičnost da su neki od tih MUP-ovih rukovodećih kadrova i usprkos neuspješnoj istrazi nagrađeni tako što su promaknuti na više, složenije, odgovornije (vjerojatno i bolje plaćene) rukovodeće položaje; a neki su zadržali svoje dotadašnje rukovodeće položaje! S. M. je unaprijeđen za obavljanje poslova načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske, M. S. je promaknut u načelnika Uprave kriminalističke policije i pomoćnika ministra unutarnjih poslova, Z. V. je unaprijeđen u glavnog ravnatelja policije i pomoćnika ministra unutarnjih poslova, a K. B. i D. P. zadržali su dotadašnje položaje načelnika Uprave policije i pomoćnika ministra unutarnjih poslova, odnosno voditelja Odjela za sprječavanje nereda na sportskim natjecanjima!!! Od kada se to, gdje i zašto javno evidentna neuspješnost u struci i radu nagrađuje unaprijeđenjem na ljestvici rukovodećhi položaja ili zadržavanjem istih? Pa kad nisu mogli i bili sposobni riješiti manje složene i zahtjevne istrage, kako će tek moći uspješno funkcionirati na znatno složenijim i zahtjevnijim poslovima, zadacima i upravnim položajima?

Zbog svega u prethodnom odlomku navedenog, treba očekivati te i poticati aktivan demokratski pristup i pritisak javnosti na sadašnjeg predsjednika Vlade RH i sadašnjeg ministra unutarnjih poslova (neovisno o tome da su to samo tehnički) da se istraga za otkrivanjem identiteta organizatora i počinitelja kaznenog djela u Poljudu intenzivira i dodatno ekipira stručno primjereno educiranim i sposobnim, odgovornim i motiviranim istražiteljima. Zastupnici u Hrvatskom saboru demokratskih političkih stranaka tj. onih koje štite i promiču ljudska i građanska prava i slobode, trebaju ako do formiranja sljedećeg saziva Sabora ne budu otkriveni organizatori i počinitelji postaviti pitanje budućem predsjedniku Vlade RH i budućem ministru unutarnjih poslova do kada očekuju i predviđaju da će istraga biti uspješno privedena kraju i konačno otkriveni izravni i neizravni počinitelji diverzije u Poljudu koja je imala za cilj rušenja ugleda Republike Hrvatske pred licem cjelokupne svjetske demokratske javnosti? Logično, isto to pitanje predstavnici demokratskih stranaka u budućem saborskom Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost trebaju postaviti kao točku dnevnog reda sjednice.

Evo samo kratak izvadak sa jednog D. B., koji je bio predstojnik Mesićeva ureda u vrijeme kada su se slali dokumenti u Haag. Od onih spomentih 2400 O. “ljudi od povjerenja”, niti jedan još nije smijenjen. Isti je slučaj i sa odgovornima za ubojstvo Hrvatskog Branitelja D. P. prigodom.

Svastika se nije mogla ocrtati bez znanja tadašnjeg predsjednika Hajduka M.B, predsjednika nadzornog odbora LJ.V.P i vrha SDP-a, odnosno bivšeg ministra policije R.O. i tadašnjeg predsjednika vlade Z.M , tvrde iz Udruge “Istinom protiv laži”

Osuda ovog čina odjeknula je u cijelom svijetu!
Svi su našli interes, Hajduk da se riješi ljudi iz HNS-a, a SDP da se i dalje kompromitira Hrvatska, a Hrvati nazivaju fašističkim narodom.
HNS je imao potpunu kontrolu svih događanja na stadionu, no noć prije utakmice sa Italijom hajdukovo rukovodstvo je došlo kod zaštitara zaštitarske tvrtke P. koja je 18 godina imala Ugovor sa Hajdukom i reklo im da su tu večeras slobodni.

Tu večer nacrtala se svastika!

Uz pomoć MI6, MOSAD-a i lijevog, paraobavještajnog i nedomoljubnog krila sigurnosnih službi kao i političari koji su Hrvatsku sustavno pljačkali i uništavali, točnije djeca i unuci komunističkih fašista koji su pod palicom Tita i masona Churcilla izvršili pokolje nad nevinim Hrvatima.
Samo naivnima nije jasno da sve akcije kompromitiranja Hrvatske, (po resursima najbogatije europske države), financiraju neprijateljske strane tajne (masonske) službe, a sve u dogovoru sa korumpiranim političarima.
Pojedini antihrvati na vlasti i u oporbi ne mogu prihvatiti Hrvatsku ni da hoće, jer su je izmasakrirali i opljačkali i za to moraju odgovarati.
Samo DOMOLJUBNA KOALICIJA SA VJEROM U ISUSA KRISTA može i mora provesti lustraciju!

Izvor: Braniteljski-forum | Udruga “Ne govoru mržnje, istinom protiv laži | Hrvatski Fokus

Izvorni autor: HF/Foto: fah

Dražen Šemovčan
Autor: Dražen Šemovčan, Dragovoljac DR, HRVI, predsjednik UHB RH-a
Advertisement

Vijesti

JE LI DEMON POBAČAJA pokorio cijelu francusku naciju

Published

on

Misao koja je bila aktualna kroz sva razdoblja crkvene povijesti zapravo služi kao upozorenja za sva društva. Stari Latini su govorili: „Corruptio optimi cuiusque pessima“ (hrv. Kada se dobar čovjek pokvari, postaje najgori).

Ne trebate znati latinski jezik da bi razumjeli ovu misao. Naime, kada najbolji i najpametniji članovi društva postanu zli, oni čine veću štetu i eksponencijalno gore zločine od prosječnog čovjeka.

Prosječan čovjek obično nema sposobnost uzrokovati takvu štetu. Inteligentni i utjecajni to imaju te to i čine. Isto se može reći i za cijele nacije. Kada nacije krenu putem zla, to znači krajnje uništenje same nacije i svijeta oko nje. I upravo sam tužan što je jedna katolička nacija – Francuska – krenula takvim putem.

Ako niste znali, Francuska je postala prva zemlja u svijetu koja je uvrstila pravo na pobačaj u Ustav.

Najstarija kći (Crkve)

Francuska se tradicionalno naziva „najstarijom kćeri Crkve“ jer je bila jedna od prvih nacija u Europi koja je u potpunosti prihvatila katoličku vjeru. Proces je započeo krštenjem franačkog kralja Klodviga davne 496. godine.

Nakon pada Rimskog Carstva, ostali narodi Europe još uvijek su bili poganska plemena koja su tek postupno postajala katolička zahvaljujući misionarskim naporima herojskih svetaca poput sv. Benedikta i njegovog reda (benediktinaca), sv. Kolumbana, sv. Augustina Canterburyjskog, sv. Bonifacija… Ali su Francuzi postali katolici u jednom trenutku, kao nacija su prihvatili katoličanstvo.

Od kada je papa okrunio Karla Velikog (800. godine), svi su francuski kraljevi prisezali prilikom krunidbe da će biti branitelji katoličke vjere u cijelom kraljevstvu. Čak ni protestantska reformacija (pobuna) u 16. i 17. stoljeću to nije mogla promijeniti.

Francuska je izgradila veličanstvene gotičke katedrale, dala je mnoštvo duhovnih zvanja i misionarskih redovničkih zajednica, dala je i stotine svetaca čija imena čujemo na njihove spomendane: sv. Ivanu Orleansku, sv. Tereziju od Lisieuxa, sv. Ivana Marija Vianneyja, sv. Martina, sv. Franju Saleškog, sv. Margaretu Mariju Alacoque, sv. Bernadette Soubirous…

Francuska je bila privilegirano mjesto Gospinih i Gospodinovih ukazanja: Paray le Monial, Lourdes, La Salette…

Pobačaj je zahvatio cijelu francusku naciju

Ali pobačaj je zaprljao najstariju kćer Crkve krvlju nevinih. Pobačaj donosi krvno prokletstvo na svaku zemlju koja prihvati zlu instituciju. I zapamtite, nedavno glasovanje francuske Skupštine velikom većinom za pobačaj (780 od 925 glasova) ne predstavlja samo legalizaciju pobačaja, nego predstavlja uvrštavanje pobačaja u sam Ustav nekoć katoličke nacije.

Kada je rezultat glasovanje javno objavljen, kabala odvratnih feminističkih radikala okupila se ispod Eiffelovog tornja i zakikotala, kako je rekao jedan pisac, „s veseljem koje se može nazvati samo demonskim“.

Osvijetlili su slavni Eiffelov toranj kao što je gradska uprava New Yorka osvijetlila Empire State Building na dan ekstremnog glasovanja o pobačaju i ukrasili ga svjetlećim znakom na kojem je pisalo: „Moje tijelo, moj izbor“, što ne može biti ništa drugo do đavolji slogan.

Ovo zlodjelo uništit će ono što je ostalo od katoličke vjere u najstarijim katoličkim zemljama ako se ne suprotstavimo.

I tu se odvija bitka. To je ista bitka s kojom se i mi sami suočavamo u svakoj državi Unije nakon poništenja presude u korist Roe protiv Wadea.

Uistinu, đavao nikad ne spava, a ne smijemo niti mi.

Evangelizacijski izazov

Vjerujem da je slabost vodstva Crkve dopustilo ovakvim zlima jačanje u našem svijetu, čak i u katoličkim zemljama poput Francuske, koje su jedno vrijeme bile potpuno prožete vjerom. Živimo u teškom vremenu za Crkvu i svijet.

Ipak, duhovno vodstvo nije samo na plećima klera. To je također i naša odgovornost, stoga moramo učiniti sve što je moguće da ojačamo vjeru u očajnim vremenima poput ovih i udružimo se s onim vođama i organizacijama koje se bore za vjeru.

Također uvrštavanje pobačaja u francuski Ustav vidimo kao veliki izazov za naše evangelizacijske napore.

Ono što se dogodilo u Francuskoj samo je još jedna potvrda zala na koje je Gospa upozorila u Fatimi prije više od sto godina. Ako se sjećate, Blažena Majka rekla je da svijet jako griješi i tražila je pokajanje za grijehe.

Stoga vas molim da se pridružite u djelima zadovoljštine Bogu za ove grijehe. Molim vas za molitvu kako ovo zlo ne bi napredovalo, nego kako bi molitva zapalila plamen vjere u nama i potaknula nas na veće napore za dovođenje duša Kristu. Neka ovo bude dio naših korizmenih molitvi i žrtava.

Zajamčimo vlastitim životima, obiteljima i društvom da najbolji među nama nikada neće biti pokvareni zlom, nego da će vjera blistavo gorjeti u tami svijeta i ponovno dati našem svijetu Kristovu nadu.

Neka Gospodin dovede Francusku do obraćenja! Još važnije, neka Gospodin dovede naš vlastiti narod do obraćenja!

Thomas J. McKenna

Ili će doživjeti nuklearnu katastrofu sodomsko-biblijskih razmjera. Već se nude ‘kandidati za operaciju’. Naime, mediji javljaju da je dopredsjednik ruske Dume Petr Tolstoj potvrdio je da Moskva razmatra i mogućnost nuklearnog napada na Pariz… doduše iz drugih razloga, ali dodajemo kao komentar osvrtu McKenne.

Thomas J. McKenna je osnivač i predsjednik „Katoličke akcije za vjeru i obitelj“

Continue Reading

Vijesti

ENGLESKA Cijepljeni su imali je blizu milijun smrtnih slučajeva u 23 mjeseca; Necijepljeni – manje od 61.000 umrlih

Published

on

Šokantni podaci koje je objavila britanska vlada pokazuju da je u posljednje dvije godine cijepljena populacija u Engleskoj pretrpjela nečuveno velik broj smrtnih slučajeva u usporedbi s necijepljenom populacijom, iako otprilike 30 posto populacije nije primilo niti jednu dozu Cjepiva protiv korona virusaa (COVID-19)piše Ivan Kolić u Epoha portalu.

Prema Agenciji za zdravstvenu sigurnost Ujedinjenog Kraljevstva (UKHSA), do srpnja 2022. 18,9 milijuna ljudi odbilo je prvu dozu injekcije COVID-19, 21,5 milijuna ljudi odbilo je drugu dozu injekcije COVID-19, uz 2,6 milijuna ljudi koji su primili prvu dozu, ali su odbili drugu, a 30,4 milijuna ljudi odbilo je treću dozu injekcije COVID-19, uz 8,9 milijuna ljudi koji su primili drugu dozu, ali su odbili treću. 

Prema brojkama UKHSA-e, 63,4 milijuna ljudi ispunjavalo je uvjete za cijepljenje u tom trenutku. Stoga je od srpnja 2022. 30 posto stanovništva Engleske ostalo potpuno necijepljeno; 34 posto nije bilo dvostruko cijepljeno; a 50 posto nije bilo trostruko cijepljeno. Međutim, cijepljena populacija kao cjelina činila je 95 posto svih smrtnih slučajeva od COVID-19 između siječnja i svibnja 2023., dok je necijepljena populacija činila samo pet posto.

Ali činjenica da ti smrtni slučajevi nisu među populacijom cijepljenom jednom dozom i dvije doze doista je zastrašujuća. Velika većina je među onima koji su cijepljeni četiri puta, pri čemu ova populacija čini 80 posto svih smrtnih slučajeva od COVID-19 i 83 posto svih smrtnih slučajeva od COVID-19 među cijepljenim osobama.

Teške činjenice

Sljedeće brojke koje je objavio Ured za nacionalnu statistiku (ONS) u skupu podataka “Smrti prema statusu cijepljenja” mogu se pronaći na web stranici ONS-a:

Između srpnja i rujna 2021. najveći broj necijepljenih smrtnih slučajeva iz svih razloga dogodio se među osobama u dobi od 70 do 79 godina u kolovozu sa 676 smrtnih slučajeva. Dok se najveći broj cijepljenih smrtnih slučajeva svih uzroka dogodio među 80 do 89-godišnjacima u rujnu 2021. sa šokantnih 13 294 smrti.

Između listopada i prosinca 2021. najveći broj smrtnih slučajeva necijepljenih svih uzroka dogodio se među osobama u dobi od 80 do 89 godina u prosincu sa 776 smrtnih slučajeva. Nasuprot tome, najveći broj cijepljenih smrtnih slučajeva svih uzroka dogodio se među 80 do 89-godišnjacima u prosincu 2021. sa šokantnih 16 171 smrti.

Između siječnja i ožujka 2022. najveći broj smrtnih slučajeva necijepljenih svih uzroka dogodio se među osobama u dobi od 70 do 79 godina u siječnju sa 776 smrtnih slučajeva. Za usporedbu, najveći broj cijepljenih smrtnih slučajeva iz svih razloga dogodio se među osobama u dobi od 80 do 89 godina u siječnju 2022. sa šokantnih 15 948 smrtnih slučajeva.

Između travnja i lipnja 2022., najveći broj necijepljenih smrtnih slučajeva svih uzroka dogodio se među 80 do 89-godišnjacima u travnju s 500 smrtnih slučajeva. U isto vrijeme, najveći broj cijepljenih smrtnih slučajeva svih uzroka dogodio se među 80 do 89-godišnjacima u travnju 2022. sa šokantnih 14 902 smrti.

Između srpnja i rujna 2022. najveći broj smrtnih slučajeva necijepljenih svih uzroka dogodio se među osobama u dobi od 80 do 89 godina u srpnju s 493 smrtna slučaja. Za usporedbu, najveći broj cijepljenih smrtnih slučajeva iz svih razloga dogodio se među osobama u dobi od 80 do 89 godina u srpnju 2022. sa šokantnih 14 286 smrtnih slučajeva.

Između listopada i prosinca 2022., najveći broj necijepljenih smrtnih slučajeva iz svih razloga dogodio se među osobama u dobi od 80 do 89 godina u prosincu s 604 smrtna slučaja. Nasuprot tome, najveći broj smrtnih slučajeva cijepljenih svih uzroka dogodio se među osobama u dobi od 80 do 89 godina u prosincu 2022. sa šokantnih 19 914 smrtnih slučajeva.

Između siječnja i ožujka 2023. najveći broj smrtnih slučajeva necijepljenih svih uzroka dogodio se među osobama u dobi od 80 do 89 godina u siječnju 2023. s 551 smrtnim slučajem. Najveći broj cijepljenih smrtnih slučajeva iz svih razloga dogodio se među 80 do 89-godišnjacima u siječnju 2023. sa šokantnih 18 297 smrtnih slučajeva.

Između travnja i svibnja 2023., najveći broj smrtnih slučajeva necijepljenih svih uzroka dogodio se među osobama u dobi od 70 do 79 godina u svibnju s 405 smrtnih slučajeva. U isto vrijeme, najveći broj cijepljenih smrtnih slučajeva svih uzroka dogodio se među 80 do 89-godišnjacima u travnju sa šokantnih 13.713 smrtnih slučajeva.

Ono što je krajnje zabrinjavajuće u vezi s ovim službenim brojkama je da cijepljeni daleko nadmašuju necijepljene u pogledu smrtnosti u svakoj dobnoj skupini od srpnja 2021., iako 30 posto stanovništva nije ni primilo injekciju protiv COVID-19.

Toliko da je bilo 965.609 smrtnih slučajeva među cijepljenima u usporedbi sa samo 60.903 smrtnih slučajeva među necijepljenim između srpnja 2021. i svibnja 2023. To znači da je u Engleskoj tijekom tog razdoblja bilo ukupno 1.026.512 smrtnih slučajeva, a cijepljeni su činili 94 posto njih , dok je necijepljenih samo šest posto.

Ovo sugerira da su injekcije COVID-19 smrtonosne i dokazuje da ubijaju ljude.

Gledajte kako direktor pogrebnog poduzeća govori o preuranjenim smrtima koje su uslijedile nakon uvođenja cjepiva.

izvor: Epoha.com.hr

Continue Reading

Vijesti

„Ne može se mrziti bez laži!“ Od radikalizma do ekstremizma mali je korak

Published

on

Što bi moglo uslijediti ako predsjednik države Zoran Milanović „pod noge“ baci i Ustavni sud Republike Hrvatske

„Ne može se mrziti bez laži!“
(Albert Camus, Kronike)

Je li vrijeme da hrvatski mediji skinu stopalo s gasa i počnu kritički izvještavati o dnevnim događajima, a ne navijajući za političke stranke i grupacije pred hrvatske parlamentarne izbore, kako se političko nadmetanje, u konačnici ne bi pretvorilo u nasilje koje može završiti kobno, a urednici, voditelji i novinari sutra se sramiti svojih postupaka ili biti izvrgnuti sudu javnosti – prenosi HKV.hr?

Na ovom portalu već smo upozorili da je televizijski program N1 Hrvatska, nagnutom uređivačkom politikom, već mjesecima u funkciji obračuna s vladajućom političkom strankom, konkretno HDZ-om. U tome se ističe troje voditelja koji zanemarujući novinarske standarde forsiraju one oporbene političare, uglavnom lijeve provenijencije, za koje se unaprijed zna da im je svrha u javnosti stvoriti što negativniju percepciju o rečenoj stranki radi što boljega rezultata na parlamentarnim izborima.

To što se povremeno na toj televiziji može vidjeti neke istaknute članove HDZ-a ili vladajuće koalicije, zapravo je pokušaj stvaranja privida o objektivnosti. No da je to vrlo providna manipulacija, a nikako objektivno informiranje, i vrapcima je jasno, jer o pitanjima za koje se optužuje HDZ nema dijaloga. Ne pruža se suprotnoj strani mogućnost odgovora, već se ponavlja jedan te isti narativ. Dok se prilog takva narativa, dakle negativnoga, tijekom dana više puta ponavlja i ispire gledateljima mozak po poznatim obrascima propagande iz bivših vremena, tako se ne postupa s vrlo rijetkim prilozima, najčešće razgovorima, s osobama iz redova HDZ-ove koalicije, po kojima se praktično „puca“ čitav dan i još tu pucnjavu sa sugestivnim pitanjima potiče i rasplamsava spomenuto troje voditelja rečene televizije.

Treba li povlačenje Ustavnoga suda po blatu zaustaviti

Posljednjih dana svjedočimo neobičnom postupanju predsjednika države. Nitko ne bi želio cenzurirati njegove nastupe. Ali kao što se podvrgava kritičkom propitivanju svaka riječ svih drugih dužnosnika, jednako treba postupati i prema svemu izgovorenom s predsjednikove strane.

Čuli smo njegove različite izjave o ovom ili onom pojedincu, o ovoj ili onoj stranki, komentar o ovom ili onom događaju ili odluci. Nekome taj diskurs može biti simpatičan, nekome antipatičan, stvar je osobnih opredjeljenja i pogleda. No, kad se počnu „gaziti“ institucije hrvatske države i njihovi čelnici, posebice institucija Ustavnoga suda, treba strogo razlikovati klevetanje, čemu je predsjednik Milanović vrlo sklon, od kritičkoga govora. Poštivanje hrvatskih institucija ne bi smjelo biti upitno, a praktično njihovo povlačenje po blatu trebalo bi bez okolišanja odlučno zaustaviti i osuditi.

Ovdje ne želimo ponavljati razne diskvalifikacije koje je u nedjelju izrekao predsjednik države u Lipovljanima o Ustavnom sudu i njegovu predsjedniku. No treba se zapitati s kojim ciljem predsjednik Milanović sve to radi u trenutku kada je Hrvatski sabor raspušten i Vlada obavlja tehničku funkciju? S obzirom na vrlo ružne riječi o Ustavnom sudu i njegovu predsjedniku, umjesno je pitanje: je li to najava i na neki način opravdanje za radikalne akcije prema toj vrlo važnoj instituciji?

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin najavljuje političke „litije“ po hrvatskim gradovima. Tko će se sve u njih uključiti i u što bi se mogle izroditi, teško je znati. U hrvatskom društvu klevetnički nastupi predsjednika Milanovića do sada nisu naišli na jedinstven otpor, osim onih na koje se odnose. Takvo ponašanje ne smije se prepustiti podsmijehu jer se zna kako u konačnici ono završi. Radikalizam koji razvija svojim nastupima predsjednik države zasad je u lijevom miljeu okupio znatan broj pristaša, posebno među zastupnicima u Hrvatskom saboru. Ne treba isključiti da se na taj radikalizam može nasloniti desni radikalizam. Tada ćemo u društvu dobiti pakao, jer između radikalizma i ekstremizma samo je korak.

Politički gledano, možemo li svjedočiti hrvatskoj inačici Capitol Hilla? Ne želimo o tome špekulirati, ali da je hrvatski predsjednik s jednom nogom sve više izvan ustavnih okvira, nepobitno je. 

Ima tu i jedna dodatna dimenzija: ističe li rado predsjednik države da je vrhovni zapovjednik? Hoće li s te pozicije pokušati ispolitizirati oružane snage i izdati kakvu čudnu zapovijed? Takvo pitanje u razgovorima postavljaju politički promatrači, koji upozoravaju na njegovo ne baš rijetko posjećivanje hrvatskih vojarna i vojnih skupova, okupljanje na Pantovčaku visokih vojnih dužnosnika, fotografiranje s njima itd., što nije radio ni predsjednik Tuđman u ratnim okolnostima.

Trebaju li mediji, osobito N1, držati mu stranu, olako prelazeći preko sveg tog neukusa koji izgovara, a lijepi se na malograđanštinu, bez obzira tko su im vlasnici i gdje im je sjedište? Jer, kad se uporno i otvoreno neku instituciju, kao što je Ustavni sud, diskvalificira i prikazuje u negativnom svijetlu, to nužno ima i svoj drugi, i treći čin.
Mediji ako ne će ostati na strani razuma, sagledavati sve moguće konzekvence, mogu lako upasti u zamku, poprimiti huškačku ulogu i pretvoriti se u opasnost za samu hrvatsku državu.

Medijsko sijanje mržnje, laži i straha

Albert Camus, francuski književnik, nobelovac, izrekao je još polovicom prošloga stoljeća neke od briljantnih misli o progonjenima, progoniteljima, laži i mržnji. „Nijedna veličina nije uspostavljena na laži. Sloboda prije svega znači ne lagati. Božji sluge i oni koji vole čovjeka izdaju i Boga i čovjeka u času kad pristanu na laž“, samo je mali izbor Camusovih misli, kojima se nema ni danas što dodati.

Ali moramo podsjetiti što se dogodilo kad su mediji u Srbiji počeli promicati laž, mržnju i strah. Poznato je da su bili glavno propagandno sredstvo Slobodana Miloševića i velikosrpskih nacionalista. Širili su vrlo uporno laž i mržnju među širokim slojevima stanovništva u bivšoj SFRJ. Ne samo da su nastojali izazvati što negativnije emocije prema Hrvatima i Bošnjacima, nego su tako provodili mobilizaciju srpske javnosti za agresiju, rat. Nije se razmišljalo da bi takav pristup stvarnosti mogao kompromitirati njihovu osnovnu djelatnost. Bez takvih medija ne bi se, vjerojatno, počinili mnogi masovni ratni zločini.

Jedna od promidžbenih izmišljotina tijekom srpske agresije na Hrvatsku, na Vukovar bila je o 40 zaklane djece u Vukovaru. Ta je laž puštena u javnost dan uoči pokolja 264 hrvatskih zarobljenika i civila na Ovčari. Srpski su mediji objavili da je u jednom podrumu nađeno 40 ubijene i „iskasapljene“ srpske djece. To je bio udarni naslov Večernjih novosti, 21. studenoga 1991., pod naslovom „Pokolj prije predaje“. Donesena su svjedočenja o navodnom pokolju 40 djeteta u vrtiću u Borovu naselju, prema kojem su članovi hrvatske nacionalne garde „sjekli grkljane djeci između pet i sedam godina i bacali ih u podrum“. Ovaj i mnogi drugi primjeri ušli su u povijest novinarskog beščašća.

Lažna vijest, instrumentalizirana vijest, bačene na „plodno“ tlo opasnija je od bilo kakvih razornih bomba i projektila. Toliko smo mogli naučiti iz povijesti, koja je vrlo često sličila klaonici, kad bi glupost prevladala, a pamet zatajila.

Marko Curać

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved