Connect with us

Vijesti

(VIDEO) PLENKOVIĆ NAS UPRAVO UVODI U GRČKI SCENARIJ

Published

on

Plenković ne odustaje od svoga suludog plana brzog uvođenja eura koji bi Hrvatskoj donio rast cijena, te pad realnih plaća i mirovina. To je vidljivo iz iskustva svih zemalja koje su ga uvele.

Umjesto upravljanja tečajem kune ključni instrument konkurentnosti postalo bi smanjivanje plaća – donosi prof. Lovrinović a svom fb profilu.

Nitko razuman ne razmišlja o uvođenju eura u situaciji kada se i sama eurozona trese i kada korona kriza dodatno ugrožava europsku i svjetsku ekonomiju. No, upravo je to glavni motiv Plenkovićeve vlade da se prišlepa eurozoni jer ulaskom u tečajni mehanizam ERM2 računa na jedinstveni sanacijski mehanizam. To u prijevodu znači da ako nastupi još veća kriza u Hrvatskoj, a hoće i to brzo, tada će Plenky trebati samo javiti u Brisel da oni a ne on poduzmu što treba. Dakle, svoju i nesposobnost svoje vlade time želi adresirati na Brisel da tamo netko drugi liječi oboljelo hrvatsko gospodarstvo. Sadašnja vlada nikada nije imala svoju koncept ekonomske politike i sve je bilo i jest oslonjeno na famozne EU fondove. Kako doći do EU fondova? Jednostavno; Plenky okrene broj i javi se Jean Michell ili Ursula von der Layen i kaže im da mu pošalju 10 ili 20 milijardi eura. Sve se to obavezno odvija preko vodećih medija koji imaju zadatak stvoriti sliku jedne druge, bogatije i pravednije Hrvatske koja ne postoji, odnosno koju mi ne vidimo.

Hrvatska je potpuno nespremna na uvođenje eura i taj suludi plan moramo spriječiti. Ako nikako drugačije, onda narodnim referendumom jer se pokazalo da oko 70% građana Hrvatske želi svoju kunu, a protiv je uvođenja eura. Međutim, to Plenkyja ne dira jer on ne zastupa interese našeg gospodarstva i građana već bankara i uvoznika jer jedino njima odgovara euro. Ispred stranke Promijenimo Hrvatsku pozivam sve oporbene stanke, udruge i pojedince na pripreme za referendum protiv uvođenja eura.

S druge strane, zemlje koje puno bolje stoje od nas poput Poljske, Mađarske, Češke, Rumunjske, Danske i Švedske niti ne razmišljaju o uvođenju eura a posebno u ovoj krajnje opasnoj krizi. Oni itekako dobro koriste svoje valute za vlastiti razvoj a koje su nezamjenjive u situacijama vanjskih šokova i kriza poput ove zdravstvene krize. Tako rade lideri koji vole svoju zemlju i brinu se o interesima svoga gospodarstva za razliku od drugih poput Plenkovića koji za to uopće ne mare i sluganski slijepo odrađuju naloge iz Brisela. Ključna je razlika u tome što oni aktivno razvijaju svoje ekonomije i imaju jasne ekonomske politike uz korištenje nacionalnih valuta.

Nesposobne vlade i premijeri uvijek će tražiti spas u sustavu u kojem oni ne trebaju na kraju biti odgovorni. Plenković misli da bi zamjena kuna u eure riješila hrvatske neravnoteže i ekonomske probleme. Tako misli samo mali Ivica. Svi naši problemi bi ostali siti samo bi bili izraženi u eurima. Ne samo da bi ostali nego bi se i proširili i pojačali. Zato sam nedavno i rekao da je Plenković najopasniji premijer kojega je Hrvatska imala.

A sada malo o faktima. Hrvatskoj ne treba tečajni mehanizam ERM2 da bi pokazala stabilnost upravljanja svojom valutom – kunom. Naime, HNB je već 27 godina umjetno održavao kunu jednom od najstabilnijih valuta. Dakle, ERM2 ima cilj da tijekom dvije godine provjeri stabilnost tečaja neke valute, a mi imamo već 27 godina iskustva. ERM2 dopušta oscilacije tečaja kune oko središnjeg tečaja prema euru plus minus 15% a naša kuna je 27 godina najprije prema marci a potom euru oscilirala u prosjek plus minu 3%. Po tom kriteriju mi smo imali daleko rigorozniji sustav upravljanja tečajem kune već 27 godina u odnosu na ERM2. Da je nama stabilnost tečaja nešto značila u cilju razvoja mi bismo bili najuspješnija tranzicijska zemlja. Naprotiv, 27 godina vođenja politike precijenjenog deviznog tečaja kune pokazalo je da je takva stabilnost razorna za izvoznike i da je poticala zaduživanje svake vrste ejr su ljudi mislili a je stabilnost tečaja vječna. Naše gospodarstvo je od takve politike stabilnog tečaja kune imalo ogromne štete koje nadmašuju sve ratne štete.

Nema niti jednog važnijeg razloga uvođenja eura u Hrvatskoj jer nam se javni dug povećava, bilanca plaćanja pogoršava, nezaposlenost raste, građani i poduzeća su također prezaduženi a sve to će biti značajno pogoršano narednih mjeseci. Banke će također doći u krizu zbog sve teže naplate kredita.

Plenković je fasciniran neograničenom likvidnošću koju ima Europska središnja banka. Svaka središnja banka u svojoj valuti ima neograničenu likvidnost i nama trebaju prije svega kune, a ne euri.

Uzaludno je posezati za ekonomskim kriterijima i argumentima u dokazivanju štetnosti eura jer je ovdje riječ o političkoj odluci i ljudima koji ne mare za hrvatske gospodarske i nacionalne interese. Euro odgovara samo jakim ekonomijama poput njemačke ili nizozemske a one slabije gura prema stagnaciji, ovisnosti i isisava im radnu snagu, te temeljito mijenja strukturu gospodarstva deindustrijalizirajući ih.

U situaciji nepostojanja vlastiih ekonomskih ciljeva, vlastite ekonomske politike jedina opcija za takve ljude je naći spas drugdje a time prebaciti i odgovornost. Uvođenje eura bio bi uistinu zadnji čavao u lijes hrvatskog gospodarstva i društva. To je put prema grčkom scenariju koliko god se službeni ekonomisti trudili dokazivati drugačije. Grčka nikada neće riješiti svoj dug koji i dalje raste, čime se pokazalo da u EU nema solidarnosti. Takav model unije nema perspektivu, a posebno ako znamo da Europska unija nije država i da nema jedinstveno ministarstvo financija i fiskalnu politiku. Vodeći svjetski ekonomisti i nobelovci jasno poručuju Hrvatskoj da ne treba uvoditi euro, a nedavno je to čak u jednom Jutarnjem listu poručio Joseph Stiglitz.

Kada se samo sjetim koliko se HDZ gorljivo zalagao za svoju lisnicu u svome džepu, koliko se borio da uvede kunu… Sada rade sve suprotno i ruše zadnji simbol državnog suvereniteta. Uništili su gospodarstvo i sada misle da eurska transfuzija može učiniti čudo. Ne može, jer tijelo odbacuje drugu krvnu grupu.

Plenković će poput Vučića iskusiti zablude i loše namjere nastale opijenošću pobjedom na izborima, da može raditi što hoće. Na izbore nikada nije izašlo manje ljudi, ali bi na referendum ili ulice moglo izaći neočekivano puno. Iscrpili smo parlamentarne oblike borbe i sada nažalost slijede oni drugi.

Za sve vas koji želite i trebate znati više o opasnostima uvođenja eura prije godinu dana snimio sam video predavanje u kojemu na znanstveni način objašnjavam suštinu. Odlučio sam na propagandu ići znanjem. U nastavku je link:

Integralno predavanje: “Euro – novac bez države”, srpanj 2019.

Vijesti

Macelj, zrcalo srama hrvatske Duboke države!

Published

on

Ovih dana prisjećamo se žrtava iz Maceljske šume gdje je ubijeno vise od 13.000 Hrvata – vojnika, civila, bogoslova i svećenika. To je samo jedna od 1.500 masovnih grobnica žrtava komunističkog režima do sad, pronađenih u Sloveniji i u Hrvatskoj – piše Željko Glasnović na svom Facebook profilu…

Jedan od egzekutora u Maceljskoj šumi, komandant OZNA-e u Krapini, drug Stjepan Hršak, partizanski poručnik koji se hvalio 96′ godine kako je ubijao svećenike u Maceljskoj šumi i pokazivao okolo svoj pištolj Walther 7.62 mm kojim ih je likvidirao metkom u potiljak, nikad nije optužen za ta ubojstva.

U demokratskoj Hrvatskoj mirno je živio u Zagrebu i umro nekažnjen u svojoj vili na Tuškancu u kojoj ga je posjećivao tadašnji predsjednik Stjepan Mesić i na taj način, unatoč prosvjedu ljudi, dao mu podršku i abolirao njegove zločine.

Tražio je da se u ‘zaslužne antifašiste’ ne dira. Hršak je ‘zaslužan’ valjda zato što je svojom rukom ubio 21 svećenika.

Hrvatske časnike ubijali su šumarskim sjekiricama udarcima po sljepoočnicama, tako da su odmah mrtvi padali u jamu.

U jednoj jami pronađena su i dva kostura koja su pripadala djeci u dobi od 7 i 15 godina, koja su bila vezana žicom. To je dokaz da su sve te nevine ljude bez ikakve krivice, kao i malu nedužnu djecu, hotimice pobili kako bi se na taj način tome zločinu zauvijek zametnuo svaki trag.

Ali kosti ne lažu.

Unatoč na tisuće izvještaja sa silnom dokumentacijom, i na stotine svjedočanstava iz prve ruke i svim dokaznim materijalima koji su predani ne samo DORH-u nego i Ministarstvu kulture i MUP-u s konkretnim imenima ubojica, istraga protiv zločinaca ovih monstruoznih ubojstava je sabotirana, a oni su abolirani uz pomoć ‘Duboke države’.

Za partizansko-komunistički pokolj, koji se dogodio bez suda i suđenja, još nitko nije odgovarao.

Još 2004. god. MUP je imao evidentiranih preko 900 lokacija s hrvatskim žrtvama, sve dokaze i svjedoke, ali nitko nije procesuiran, nijedna optužnica nije napisana i nitko nije osuđen.

Svi glavni državni odvjetnici od 92′ počevši od Šeksa, Hercega, Olujića, Hranjskog, Živkovića, Zadnika, Ortynskog, Bajića, Cvitana, Jelenića do Šipek nisu ništa učinili po tom pitanju. Koga štite? Zašto ih novinari ne pitaju o tome? Zašto mediji ne istražuju? Tko ih je prisilio da šute i zašto? Jesu li ikad bili plaćeni za zataškavanje? Ako da, od koga, kad i koliko?

Može li se u ovoj Dubokoj državi naći iti jedan pošteni državni odvjetnik, a da nije nasljednik bivšeg režima, mason ili korumpiran?

U Hrvatskoj je nastupila apsolutna inverzija morala, postali smo Orwellova Oceanija gdje je istina postala laž, a laž istina. Oslobođen je Boljkovac, oslobođen je Manolić, oslobođen je Hršak…

Svjedoci umiru, zločinci umiru, a mi i dalje nakon toliko godina svoju djecu odgajamo na falsificiranim podacima.

Do 90-te se o ovome nije smjelo govoriti, a zašto sada šutimo? DORH ne samo da ne procesuira komunističke zločine, nego ne procesuira niti srpske iz Domovinskog rata.

Na isti način se u zaborav gura sve ono što se dogodilo 1991. godine isto kao i ono što se događalo 1945. godine.

Bez lustracije nema istine, a bez istine nikada nećemo biti slobodni ljudi.

Maceljska šuma je danas najveće poznato gubilište i grobište u RH koje svjedoči o komunističkom genocidu nad hrvatskim narodom koji je kao zarobljenik u svojoj vlastitoj Domovini doživio stravičnu smrt od domaćih partizanskih zlikovaca pomračenog uma, dok u državnim institucijama i dalje sjede njihovi nasljednici koji štite svoje drugove.

Autor: Željko Glasnović/FB

Continue Reading

Vijesti

Spomen pohod na Jazovku: Obilježavanje zločina nad ranjenicima iz zagrebačkih bolnica, od strane partizana

Published

on

Na poziv Hrvatskog obrednog zdruga HOZ Jazovka, članovi domovinskih udruga organiziraju Spomen pohod na Jazovku, dana 22. lipnja 2024. (subota). Svetu misu predvodi mons. Vlado Košić, biskup sisački.

Procesija iz centra Sošica, uz molitvu svete krunice, krenut će u 10:30 prema jami Jazovka. Nakon mise i pauze za ručak, nastavlja se put za Krašić te posjet župnoj crkvi gdje je boravio bl. Alojzije Stepinac.

Polasci iz Imotskog u 4:00, Ciste Velike – 4:30, te iz Splita, s Lovrinca 5:15. Cijena puta je 50€. Poseban dogovor za ručak. Prijave do 15. lipnja (Željko Pleić, 098 9975 494)

O Jazovki

Masovna grobnica Jazovka je jama koja se nalazi u šumi pokraj naselja Sošice na Žumberku u Republici Hrvatskoj. Obzirom na ratni zločin koji se u njoj dogodio, zaštićeno je kulturno dobro.

Jama se sastoji od ulaznog dijela nalik bunaru dubokog oko 34 m, na čijem se dnu nalazi izduženi kosi dio dugačak oko 15 m.

2020. godine su iz jame ekshumirani ostatci 814 žrtava koje su ondje ubili partizani nakon zauzimanja Krašića u siječnju 1943. godine, te potom vojnici Jugoslavenske armije u svibnju i lipnju 1945. godine.

Partizanski zločini 1945.

Jazovka je poznata kao mjesto masovnog ubojstva Hrvata tijekom i nakon završetka Drugog svjetskog rata od strane partizana.

Žrtve su bile uglavnom ranjenici, medicinsko osoblje i časne sestre koje su pripadnici Jugoslavenske armije prisilno odveli iz zagrebačkih bolnica 1945. godine.

Povjesničarka Blanka Matković izvješćuje 2011. god. o 447 žrtava čiji su podaci pobrojani prigodom speleološkog pregleda jame 1999. godine, koje je predvodio patolog prof. dr. Žarko Danilović. B. Matković iznosi da se prema popisima sačuvanima kod zagrebačkim bolnicama mogu identificirati osobni podatci za čak 4791 bolesnika zagrebačkih bolnica (te u svojem znanstvenom radu objavljuje ime, prezime, godinu rođenja, mjesto rođenja, bračno stanje, vjersku pripadnost, vojni čin i dan prijama u bolnicu za svih njih 4791), – vojnih osoba poraženih vojski koje je Jugoslavenska armija pogubila 1945. godine, uz upozorenje da se intervjuiranjem preživjelih nalaze poimenični podatci o bolesnicima koji se ne nalaze u dostupnim popisima, te se mora zaključiti da u bolničkim arhivima nedostaje dio podataka. Jazovka je samo jedno od mjesta gdje su bacani pobijeni ratni zarobljenici – pacijenti zagrebačkih bolnica. Radi prikrivanja dokaza, pobijen je i dio osoblja bolnica koji je svjedočio zločinu.

Protiv zločinaca još nije počeo sudski postupak, makar su imena nekih počinitelja javno obznanjena.

Za tri časne sestre s. Liphardu Horvat, s. Konstantinu Mesar i Geraldu Jakob, inače njegovateljice u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče, koje su bačene u jamu pokrenut je postupak proglašenja blaženima unutar Katoličke Crkve.

Poziv od strane Hrvatskog obrednog zdruga vidite ovdje.

Continue Reading

Vijesti

IZJAVE DJECE I ZARAZNI dječji smjeh: Što je covjek stariji, njegovi zubi su sve skuplji…

Published

on


Više volim maminu sestru nego svoju. Mamina sestra mi je teta, a moja mi nije ništa!
Na mame se ne galami, one su korisne.
Kada se dvoje zaljubljenih prvi put poljubi, odmah se sruše i ne ustaju najmanje sat vremena, a i više.
Poluotok je otok koji još nije dokraja napravljen.
Baka je debela zato što je puna ljubavi.
Što je covjek stariji, njegovi zubi su sve skuplji.

Djevojčice ne mogu stojecki piškiti, jer se nemaju za što držati.
Kada baku bole zubi, ona njih jednostavno ostavi u caši.
Ja nemam više baku, nju su posadili na groblju.
Na Marsu ima života. Ali to je samo hipotenuza.
Da bi bila dobra, medicinska sestra mora biti potpuno sterilna.
Doktori kažu da su smrtonosne bolesti najgore.

Kad se moj mlađi brat rodio, morali su ga staviti u akumulator.
Leptir je insekt iz porodice helikoptera.
Zoološki vrt je super stvar. Tamo možemo vidjeti i one životinje koje ne postoje.
Nisam kršten, ali sam zato cijepljen.
Životno osiguranje je novac koji dobije onaj koji preživi smrtni slucaj.
Razlika izmedu sela i grada je ta što je trava na selu iz jednog dijela, a u gradu je isprekidana.
Ne znam koliko imam godina, to se stalno mijenja.

Svi psi vole vodu. Neki cak toliko da u njoj i žive. To su morski psi.
Akvarij je malo stakleno more gdje žive domace ribe.
Alimentacija je placa za djecu kada im se tata odseli.
Papa živi u Vakumu.
Sve ribe nose jaja, a ruske cak I kavijar.
Kod nas se muškarci mogu ozeniti samo jednom ženom. To se zove monotonija.
Ne razumijem zašto se mama toliko ljuti što smo razbili vazu. Ionako je bila stara i kineska, a ne naša!
Baka nam je otišla na onaj svijet. Sad i mi imamo nekog u inozemstvu.

Marin EfaTa Croatia/fb

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved