Connect with us

Vijesti

Amerikanci protiv Jemena: svjetska supersila protiv ‘gole i bose’ nacije

Published

on

Huti se bore za podršku Gazi, napadajući brodove u vlasništvu Izraela i pod zastavom koji koriste Crveno more za plovidbu prema Sueskom kanalu do Sredozemnog mora, dovodeći brodove izravno uz jemensku obalu.

Saudijsko-jemenski rat započeo je u ožujku 2016., a SAD je sudjelovao u podršci Saudijskoj Arabiji, jer je jedna od najbogatijih zemalja na svijetu bombardirala i napala jednu od najsiromašnijih zemalja na svijetu prenosi tekst Stevena Sahiounie-a, Logicno.com.

Kraljevina Saudijska Arabija odbija sudjelovanje u američkoj koaliciji za borbu protiv Jemena, zbog nove vanjske politike prijestolonasljednika Mohameda bin Salmana i poboljšanih odnosa s Iranom. Prijestolonasljednik, poznat kao MBS, bio je uključen u dugi rat s Jemenom i ne želi potaknuti rat koji je u procesu zatvaranja. MBS je usredotočen na izgradnju Saudijske Arabije u međunarodnu turističku destinaciju i privlačenje ulaganja koja će diverzificirati Kraljevstvo od fosilnih goriva kao jedinog izvora prihoda.

Vizija 2030 je zamisao MBS-a, a razvoj i prosperitet ovisi o regionalnom miru. To je bila osnova za dogovor postignut uz posredovanje Kine između Irana i Saudijske Arabije prema kojem su dva susjeda normalizirala svoje odnose.

Svi pokušaji okupacije Jemena kroz povijest su propali. Jemen je izrazito planinski, a njihovi otporni borci poznati su kao neustrašivi i često se bore gotovo bosi u teškim uvjetima bez povlačenja. Ako SAD nastave s ovom koalicijom protiv Jemena, bit će ugroženi svi američki interesi, a to su neke od najvećih američkih vojnih baza i američka pomorska industrija. Po mom mišljenju, ako se ova američka koalicija protiv Jemena zahukta, irački otpor će se snažno umiješati ciljajući sve američke interese, uključujući okupacijske snage u Siriji i baze u Iraku. Brojni su i kontinuirani napadi na američke okupacijske snage na istoku Sirije i bazu Ain al-Assad u Iraku. Huti su borbena snaga koja je dobro obučena, ideološki motivirana i podržana od strane Irana. Hutiji imaju arsenal oružja koji uključuje snažne i sofisticirane projektile koji mogu doseći velike udaljenosti. Koristili su te projektile za gađanje juga Izraela. Koristili su projektile zemlja-more za napad na brodove, te su se ukrcali i zauzeli brod koji i dalje drže.

Houthi su također koristili bespilotne letjelice samoubojice za napad na Izrael, kao odgovor na izraelski napad na palestinski narod u Gazi, u kojem je broj mrtvih premašio 20.000 ljudi, od kojih su većina žene i djeca. Huti su jedna skupina brojnih otpornih boraca. Grupe otpora nalaze se u Palestini, Iraku, Siriji, Libanonu, Iranu i Jemenu. Ove skupine se prvenstveno bore protiv kontinuirane izraelske okupacije Palestine, Sirije i Libanona. Izrael je UN proglasio državom aparthejda, a organizacije za ljudska prava, uključujući i UN, optužile su Izrael za genocid u Gazi trenutno, od napada Hamasa 7. listopada u kojem je ubijeno oko 1400 Izraelaca, a gotovo 200 ih je odvedeno. kao taoci Gaze.

Posljednjih 75 dana, brodski put Crvenog mora u blizini Jemena doživio je poremećaj, jer je brodovima koji idu u Izrael onemogućena nesmetana plovidba. Izraelska luka Eilat ostala je prazna zbog jemenskih akcija.

Američka administracija predsjednika Joea Bidena vršila je pritisak na Izrael da prekine humanitarnu pomoć Gazi, kao i pregovore o oslobađanju talaca. Međutim, ratni kabinet predvođen Netanyahuom krenuo je naprijed sa sve žešćim bombardiranjem Gaze što svakodnevno povećava broj smrtnih slučajeva, ozljeda i razaranja. Izraelci vide svoj glavni cilj uništenja Hamasa i njegovog vodstva kao glavni plan za sigurno oslobađanje izraelskih talaca. Jemen je jedna od najsiromašnijih zemalja na svijetu, a tijekom ovih dugih godina Saudijskog rata protiv Jemena, u kojem su SAD snažno sudjelovale, civili su pretrpjeli smrt, ozljede, epidemije i gladovanje. Iako je njihova vlastita situacija užasna, jemenski narod ostaje čvrst u svojoj predanosti solidarnosti i potpori palestinskog naroda, suočen s genocidom koji se odvija u Gazi. Međunarodna zajednica, uključujući većinu zemalja u UN-u, pozvala je na prekid vatre u Gazi. Međutim, SAD nastavlja koristiti svoj veto kako bi spriječio usvajanje rezolucije. Za ovu nevoljkost da se zaustavi genocid zaslužan je AIPAC, moćni izraelski lobi u SAD-u. Američki dužnosnici, uključujući Bidenovu kampanju za reizbor 2024., taoci su zahtjeva AIPAC-a.

Sve dok ne dođe do prekida vatre u Gazi, ugrožen je plovni put Crvenog mora, ali i čitava regija Bliskog istoka, koja bi svaki čas mogla eruptirati u regionalni rat, ovisno o akcijama SAD-a i njihovog saveznika Izraela.

Autor: Steven Sahiounie

Vijesti

ŠTO UČINITI KADA SAKRAMENTI NE BUDU DOSTUPNI?

Published

on

Konferencija o. Rippergera, poznatog američkog duhovnika i egzorcista, o tome – što učiniti kada sakramenti ne budu dostupni?

Jedan od najbitnijih videa za poslušati. Spremite ovaj video, pošaljite onima koji su u vjeri i zapišite dane informacije, trebat će vam.

Prijevod i adaptacija – Izdavačka kuća Kyrios

Continue Reading

Vijesti

Fakti koje mediji svjesno prešućuju o Lordu Jacobu Rothschildu

Published

on

U ponedjeljak je obitelj Rothschild objavila smrt lorda Jacoba Rothschilda. Imao je 87 godina – donosi portal Epoha (autor: Antonio Klasić)

Rothschildi potječu od Mayera Amschela, koji je rođen u Frankfurtu 1744. godine i trgovao je novcem u kući s crvenim natpisom. Njegovih pet sinova osnovali su banke u Frankfurtu, Beču, Napulju, Londonu i Parizu.

No, nije s tim počelo. Rothschildi su bili Hazari koji su prešli na judaizam. To je škakljiva tema – prije nego što shvatite, bit ćete označeni kao teoretičar zavjere ili antisemit – ali Biblija nas upozorava na ljude koji tvrde da su Židovi, ali to nisu.

“Znam tvoja djela, i tvoje nevolje, i tvoje siromaštvo, i tvoje bogatstvo; i znam bogohuljenje onih koji sebe nazivaju Židovima, a to ipak nisu; jer oni su Sotonina sinagoga. – Otkrivenje 2:9

“Poslat ću vam ljude koji pripadaju sotoni. Kažu da su Židovi, djeca Božja, ali su lažljivci. Natjerat ću ih da kleknu pred tvoje noge i neće imati izbora nego priznati da te volim.” – Otkrivenje 3:9.

Nadalje, ne zovu se Rothschild, nego Bauer. Ne samo da su bili uključeni u trgovinu opijumom i robljem, već su također financirali američke kolonije i američki građanski rat. Podržavali su i financirali obje strane. Rat je veliki biznis, a banke odlično zarađuju na kamatama.

Abraham Lincoln je jednom trebao više novca. Kamatne stope njujorških bankara za njega su bile previsoke. Tako je sam počeo tiskati državni novac. Nije naplaćivao nikakve kamate i uspio je izbjeći Rothschilde.

Manje od dva mjeseca prije završetka američkog građanskog rata, predsjednik Lincoln je ubijen. Vidite li ovdje uzorak? Njihova strategija je: izazvati ratove, dati objema stranama zajmove po pretjeranim kamatama, a ako vlade ne mogu vratiti zajmove, Rothschildi instaliraju središnju banku koju su sami stvorili.

Godinu dana nakon osnivanja Federalnih rezervi, američke središnje banke, izbio je Prvi svjetski rat. Rothschildi su financirali obje zaraćene strane. A tko je financirao Osovinu i saveznike u Drugom svjetskom ratu? Pogađate: bankari Rothschild.

Nisu posuđivali samo tijekom Drugog svjetskog rata. U svojoj knjizi “The Mind of Adolf Hitler: The Secret Wartime Report”, psihoanalitičar Walter C. Langer piše da Hitlera nisu samo podržavali Rothschildi, nego je i sam bio Rothschild. Nakon Drugog svjetskog rata osnovana je država Izrael.

Koliko je ljudi umrlo u ratovima koje su financirali bankari? Bez rata, novac presuši. A to je veliki problem za one koji ovise o ratu.

Dana 4. lipnja 1963. predsjednik John F. Kennedy potpisao je dekret kojim je vladi vraćena moć izdavanja novca, što znači da se više nije morala obraćati Rothschildovim federalnim rezervama.

Nekoliko mjeseci kasnije, JFK je ubijen.

U desetljećima koja su uslijedila središnje su banke rasle kao pečurke. Godine 1998. Europska središnja banka osnovana je u Frankfurtu, gdje je i započela.

Činjenica je mnogo no ovo je samo nekoliko najbitnijih koje su izravno utjecale na sudbinu svjeta i živote ljudi. (Antonio Klasić /Epoha.com.hr)

Continue Reading

Vijesti

Supruga poznatog psihologa OZDRAVILA OD RAKA MOLEĆI KRUNICU, progovorio je i on…

Published

on

U intervjuu za EWTN News , dr. Jordan Peterson, poznati kanadski psiholog, pisac i govornik, podijelio je svoje viđenje “čudesnog” ozdravljenja svoje supruge od raka i svoje mišljenje o njezinom prihvaćanju katoličke vjere.

Foto: X – “Bijedni tirani s Kolegija psihologa u Ontario-u ne će me ušutkati, ni preodgajati” – rekao je Peterson za National Post

Naime, njegova supruga, Tammy Peterson nije bila kršćanka dok je oboljela od raka, međutim Božjom providnošću suočena s teškom bolesti raka uzima krunicu u ruke i ozdravlja, a obraća joj se i srce te će nakon Uskrsa biti primljena u Katoličku crkvu. Čudesno obraćenje i ozdravljenje je odjeknulo svijetom zbog njihove popularnosti.

Nisu joj dali ni godinu dana

Tako se sada očitovao i Peterson i prisjetio se da je par, nakon što je saznao za dijagnozu svoje supruge Tammy, potražio mogućnosti liječenja u nekoliko bolnica u Sjevernoj Americi. Svaki put kad su je pogledali, rečeno im je da dostupni tretmani “nemaju dokaza o uspjehu” i da nema ni godinu dana života pred sobom.

No, kako je Tammy Peterson također rekla za EWTN News u drugom intervjuu, na kraju se potpuno oporavila od raka i u tom procesu, približila se katoličkoj vjeri.

Dr. Peterson primijetio je da Evanđelja sadrže brojne izvještaje o čudesnim iscjeljenjima. “A za svakoga tko razmišlja konvencionalno znanstveno, te je priče teško razumjeti”, rekao je.

Govoreći o svom znanstvenom obrazovanju, Peterson je naznačio da nije “redukcionistički materijalist”. “Mislim da bismo cijelo vrijeme vidjeli čuda da nismo slijepi”, primijetio je.

Ovo je nevjerojatno

Peterson je rekao da je nova vjera njegove žene ojačala njegovu sposobnost da dijeli svoje “svjetlo” na način na koji prije nije.

“Ona govori javno, što je nešto što prije ne bi učinila”, primijetio je. Također je istaknuo da je kod supruge “obnovljeno ono stanje djetinjstva, malenosti koje Krist povezuje s kraljevstvom. I to je izvanredna stvar za vidjeti, jer sam je i ja poznavao kad sam bio dijete, pa mogu vidjeti kako se to ponovno događa”, nastavio je. “A to je prilično nevjerojatno čudo.”

Vjera Jordana Petersona

Odnos dr. Petersona prema kršćanskoj i katoličkoj vjeri nije tako jasan kao odnos njegove supruge , koja će ovoga Uskrsa biti primljena u puno zajedništvo s Katoličkom crkvom.

Iako je u prošlosti rekao da je katolicizam “najrazumnija stvar koju ljudi mogu imati “, kada ga je novinar EWTN News Colm Flynn upitao osjeća li privlačnost prema katolicizmu, odlučio je reći da ga za sad “cijeni”.

izvor: Zrinka Požežanac/ Vjera

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved