Connect with us

Vijesti

Bliži se prva subota, ‘tenzije’ rastu! Molitelji na trgovima u Hrvatskoj postat će svjetski fenomen po istjerivanju demona

Published

on

INTERES MUŠKARACA STALNO RASTE, SUBOTA 4. OŽUJKA S NOVIM REKORDOM!? Muška javna molitva svete krunice razlila se po čitavom svijetu te se moli u trideset zemalja svijeta svake prve subote u mjesecu, a sve je počelo usred pandemije i kao odgovor na molbu Gospe Fatimske da se moli pet subota u mjesecu kao naknada za uvrede koje se nanose Njenom Bezgrešnom Srcu.

Okupljanje muškaraca diljem svijeta u molitvi jednoj Ženi, našoj Majci i Gospi doista je postao svjetski fenomen, međutim ono što se događa u Hrvatskoj pomalo je iznad toga.

>> Gospine poruke Hrvatima biblijskih razmjera! Uz trublje apokalipse silazi pozvati izabran narod

Naime, kako smo već spomenuli muška molitva svete krunice moli se diljem svijeta, okupljaju se tisuće muškaraca no, samo u Hrvatskoj zabilježene su ovakve reakcije koje po novom uključuju i nasilno uvlačenje biskupa u cijelu priču, a sve s ciljem očitog sprječavanja molitve krunice na glavnom Trgu u Zagrebu.

Evo, ušli smo u drugu polovicu veljače, bliži se i prva subota u ožujku a reakcije se samo povećavaju. Mediji su tako jedva dočekali uobičajeno Evanđelje koje se čita na Čistu srijedu, a koje govori Isusove riječi upućene narodu o osobnoj molitvi s Bogom a koje upućuju vjernike da kad se mole, uđu u svoju sobu… znate već ostatak jer već mjesecima se ove svete Kristove Riječi provlače po blatu medijskih i nažalost vjerničkih napisa a koji pokušavaju na sve načine ušutkati Zdravo Marijo s glavnog zagrebačkog Trga.

>> NEŠTO SE DOGAĐA! Muškarci se formiraju diljem svijeta: Zemlje, tisuće muškaraca i jedna molitva znak su da se sprema nešto veličanstveno

Žalosno, jadno i demonski je to što su u cijelu priču uvukli mons. Božu Radoša koji sad eto mora demantirati i opravdavati se jer je imao propovijed na Evanđelje koje se čita na Čistu Srijedu neovisno o moliteljima na Trgu.

Ne, nije uopće ovaj biskup govorio o moliteljima već je držao uobičajenu propovijed na temu Evanđelja i to ljudima prisutnim na svetoj misi u tom trenutku.

>> Fatima i veliko potresanje

“Ne znam zašto je to netko uopće izvukao, jer to nije moj stil, niti bih slao poruke oko nečega što nije konkretno predmet mojega zanimanja. Ljudima koji su bili ondje isključivo htio sam govoriti njima, govoriti o pravoj pobožnosti, pravom djelu ljubavi i pravome postu. Isus govori koji je to post, ovako činite tj. nemojte onako i ništa drugo. Mislim da je smiješno stavljati to sada u ovaj kontekst, jer ako se pročita Evanđelje to je to“, rekao je biskup Radoš, za Večernji list dodajući kako nije čitao što se sve pisalo po društvenim mrežama, premda su napisi, uznemirili mnoge vjernike i svećenike na društvenim mrežama, jer proizlazi da je biskup varaždinski protiv molitelja, a nije.

Žalosno je samo što mnogi vjernici nasjedaju na ovakve napise. Pa sve da i koji biskup ima nešto protiv molitve krunice potpuno su nepotrebna silna uznemiravanja vjernika i nevjernika. Jednostavno zaobiđite, istrpite, ne gledajte u molitelje tih pola sata, ako vam toliko smetaju, ali zapitajte se što je u pozadini stvari. Nevjerojatno je zapravo promatrati krik zvijeri koji ne prestaje danima, a tek dolazi prva subota. Kao da svjedočimo kolektivnom egzorcizmu hrvatskog naroda koji se pod snagom krunice očituje kao što nije zabilježeno nigdje do sada.

Men’s Rosary Crusade from Knights of the Precious Blood on Vimeo.

izvor: Zrinka/Vjera.hr | Coativ.net

Vijesti

Peru donio zakon kojim se transrodne osobe proglašavaju “mentalno bolesnima”

Published

on

Predsjednica Perua Dina Boluarte potpisala je dekret kojim se “transseksualizam, transvestizam, poremećaj rodnog identiteta u djetinjstvu, drugi poremećaji rodnog identiteta i fetišistički transvestizam” proglašavaju mentalnim bolestima.

Peruanske vlasti tvrde da će dekret također učiniti besplatnim psihološki tretman za ove kategorije građana, a uvjeravaju i da “kategorički potvrđuju poštivanje dostojanstva pojedinca i njegovo slobodno djelovanje u okviru ljudskih prava, pružajući im medicinsku usluge za njihove uvjete”, prenosi Daily Mail.

Aktivisti za ljudska prava vjeruju da bi klasificiranje trans i interseksualnih osoba kao mentalno bolesnih moglo otvoriti vrata konverzijskoj terapiji, koja je trenutno zabranjena u Peruu.

Konverzijska terapija je proces promjene seksualne orijentacije homoseksualaca, lezbijki ili biseksualaca u heteroseksualce, te transrodnih i rodno varijantnih osoba u cisrodne osobe.

Percy Maita-Tristan, medicinski istraživač na Sveučilištu Southern Science u Limi, rekao je da dekret pokazuje nedostatak svijesti vlasti o složenim LGBT pitanjima.

“Ne možete zanemariti kontekst da se ovo događa u superkonzervativnom društvu u kojem LGBT zajednica nema nikakva prava i gdje označavanje njih kao mentalno bolesnih otvara vrata terapiji konverzije!”, rekao je novinarima.

Dekret koji je potpisala predsjednica Perua dolazi uoči 34. obljetnice otkako je Svjetska zdravstvena organizacija uklonila homoseksualnost iz Međunarodne klasifikacije bolesti, što je izazvalo negodovanje skupina za ljudska prava.

WHO je prestao smatrati transseksualnost bolešću 2019.

Continue Reading

Vijesti

MAKLJAŽA NA VIDIKU Veliki napad Hezbolaha na izraelsku vojnu bazu

Published

on

Snimka pokazuje štetu nanesenu bazi IDF-a u blizini sjevernog grada Kiryat Shmona ranije danas, nakon što je pogođena teškim raketama koje je lansirao Hezbolah.

foto: screenshot: Hindustan Times

Hezbolah je rekao da je ispalio rakete Burkan – koje imaju veliku bojevu glavu – na kamp Gibor, sjedište 769. brigade IDF-a.

Baza, koja se nalazi u blizini grada Kiryat Shmona, pretrpjela je ogromnu štetu. Više zgrada i vozila su potpuno unušteni.

IDF tvrdi da nije bilo žrtava. Nakon napada, tvrde, mjesto za lansiranje raketa je uništeno u zračnom napadu.

Continue Reading

Vijesti

U Brodosplitu dovršen obalni ophodni brod za HRM

Published

on

U Brodosplitu je dovršen novi obalni ophodni brod. Riječ je o budućem brodu Hrvatske ratne mornarice.

U ožujku je potpisan ugovor kojim je reguliran način završetka gradnje i novi rok isporuke za prvi od ukupno četiri preostala broda. Brod će biti porinut 1. srpnja, a MORH-u će biti isporučen do kraja godine.

Ministar obrane Ivan Anušić nakon preuzimanja dužnosti najavio je nastavak realizacije projekta izgradnje obalnih ophodnih brodova, istaknuvši to kao jedan od prioriteta Ministarstva obrane.

Gostujući na Dan državnosti u središnjem Dnevniku HTV-a, ministar Anušić rekao je kako ima informacije iz Brodosplita da je brod čija je gradnja ugovoriena izvezen van iz hale i da se priprema već ovo ljeto za porinuće i nastavak dovršenja.

Podsjetio je da je s Brodosplitom 2014. godine potpisan ugovor o realizaciji pet ophodnih brodova za HRM, kojima je rok isporuka trebao biti 2018. godine, međutim dosad je isporučen samo jedan, prototip. Najavio je, da će, prema informacijama iz Brodosplita, do kraja godine HRM imati drugi brod i nakon u paketu će se i ostala tri broda rješavati.

foto: Ophodni obalni brod Umag 32/MORH

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved