Connect with us

Vijesti

Domoljublje u post-Trumpovoj eri iliti – je li QAnon bio projekt Duboke države?

Published

on

[… Tada kad se sjetio klinca koji je još uvijek vjerovao u Djeda Mraza u petom razredu, pade mu na pamet ideja za montirati “Q”]

Koja je bila svrha mreže QAnon? Tko  stoji iza te organizacije? To nije bila maštarija; stvarno su imali suradnike i suradnike, i naravno volontere poistovjećene sa idejom vodiljom. No, ukratko, vjerovali su da će moći puno učiniti, sve dok ne osiguraju Trumpovu ponovnu pobjedu, ali na kraju se njihov san pokazao uzaludnim, a snage nedovoljnima. Duboka država i njena “nomenklatura” u stilu sovjetske kontrole, bili su moćniji, beskrupulozni i uvijek igrajući dva poteza unaprijed. Stoga, logična je i opravdana sumnja da je QAnon bio organiziran upravo od Duboke Države za uspavati i kontrolirati domoljubne pokrete.

Trump je puno obećavao, i doista je stekao ogromnu potporu među američkom prezrenom radničkom i poduzetničkom klasom. Da, radnici i srednji poslovni ljudi simpatizirali su i podržavali Trumpa; samozvani naprednjaci, BLM, antife plaćeni ultra bogatima, naravno da nisu. Trump je bio nada domoljubnih antiglobalista koje je sustav nasmrt ponizio; nezaposlenost je pala na razinu od prije 50 godina; nije vodio nikakav novi rat; smanjio je migracijski priljev u SAD; podržao je marš za život – što prije njega nije učinio nijedan predsjednik; Odlučno je čestitao Božić i sjetio se Rođenja Boga-Djeteta s takvim riječima da nije lako pronaći slične ni u današnjim župama. Nametnula je carine na kineske proizvode, kaznila preseljenje poduzeća u treće zemlje itd. Možda je ovo posljednje najviše iritiralo elitu, ali nije bilo jedino.

Ipak, nije bio dobar organizator. Bio je sâm. To je na kraju i potvrđeno. Domoljubi koji su ga podržavali bili su stoga potpuno neorganizirani. Toliko neorganizirani i naivni da su poput djece pali na gambit koji im se igrao na Capitol Hillu. Trump ih je pozvao, na stotine tisuća, ali nekoliko stotina antifa prevari ih je na Capitol Hill – uđoše unutra i krivica pade na Trumpove pristaše. Naravno, s policijom poslušnom sustavu koja im je otvorila ograde.

I tako pristalice QAnona uđoše vjerujući da vode jednu od onih kozmičkih bitaka između dobra i zla. Ono što se dalje dogodilo bilo je neugodno i svi smo to vidjeli: Sustav je iskoristio njihovu naivnost, preko Penceove izdaje – i kako možete tako nešto imati za potpredsjednika? – jer protiv obećanju nije pristao na moguće i realne pravne reklamacije zbog lažiranja rezultata izbora 3S.

Ali predani ljudi, iskreni domoljubi poput Ashli ​​Babbitt, vojnog veterana sa 14 godina službe, životom plaćaju za iluziju promjene, vjerujući da će se “nešto poduzeti”. Bijedno su je ubili: iza sebe je imala tri policajca; bila je ne krupna žena, mogli su je zaustaviti kako su htjeli; nije imala niti kakvu palicu sa sobom, bila je totalno nenaoružana i bezazlena. Ali u nju je pucano sa nekoliko metara izravno u glavu, izgleda od crnog policajca čiji identitet još uvijek nije poznat.

Nitko nije kleknuo za ovu junakinju, braniteljicu svoje domovine. Niti Trump je nije spomenuo makar jednom. Ashli je umrla kao simbol zabludjelog i izigranog domoljublja. Međutim, na nama je da njena smrt ne bude uzalud. I neće biti ako jednom zauvijek shvatimo da se domoljublje ne provodi potičući “trumpove snage”, “savezništvo”, one koji su “tri koraka ispred” … s trosjeda jedući kokice i čekajući oslobođenje .

“Vjeruj u plan”,… “radi se o strategiji”, … “sve je dobro povezano”, … apsurdno, totalno ludilo. Ludilo, jer to je bila maštarija koja ne odgovara stvarnosti, kako i ne može drugačije. A sve to im još nije dovoljno: sad čujem da razgovaraju o ne znam odlučnom potezu vojske u ožujku … Nastavak ludila i odgovarajuća neučinkovitost.

Onaj tko želi napraviti promjenu, prvo će pripremiti osnove. Pogledajte Hitlerovu taktiku, samo s tehničke strane. Nakon što je bio povučen maršem na Rim Mussolinijevih fašista, pokušava pokrenuti napad na vlast sljedeće godine u Münchenu. Vjerovao je da će vojska biti s njim; ali vojska je poslušala gospodara. Jer vojska ne radi ništa bez pripreme baze. Iz tog razloga, Hitler u zatvoru dobro koristi vrijeme, razmišlja o koracima koje treba poduzeti; piše knjigu Moja borba koja se prodaje stotinama tisuća širom Europe. Organizira smeđe košulje u svakom kutku Njemačke s aktivnostima svih vrsta za članove. Tada s tim bazama dolazi i napad na moć. I na vojsku koja je sada već poslušna, nakon što mu je pala u ruke poput zrelog ploda. To je posljednje što dobijete, a ne prvo. Napokon, Hitler počinje zabranjivati ​​čak i svoje konkurentske stranke. Ostali su samo nacisti, ali Nijemcima to nije previše smetalo.

Nešto slično sada rade Bidenovi ljudi. Već ukazuju na Trumpove podržavaoce kao potrebne za “reprogramiranje”. Oni će masovno otvoriti granice kako bi promijenili izbornu ravnotežu, jer znaju da nisu pošteno pobijedili. Problem koji imaju je taj što nisu popularni; što je njihovtemelj na laži, do te mjere da su se plašili negativnih reakcija na Bidenovoj inauguraciji, te su se vidjeli prinuđenima osigurati u Washingtonu 30.000 gardista… više nego što imaju vojnika u Iraku, Afganistanu i Siriji skupa!

“Domoljubi” iz raznoraznih alternativnih medija – raditi na tim medijima je odlično, ali ne može se ostati na tome – koji očekuju oslobođenje u ožujku… plašim se da bi im dobro došla kakva posjeta psihijatru. Oni ne žive u stvarnosti, jer je njihova fascinacija toliko jaka da više vole slike svog grozničavog uma od događaja koji se odigravaju pred njima i koji im viču iz sveg grla da su se prevarili u svojim djetinjastim očekivanjima.

Pravi domoljubi moraju raditi lokalno; moraju stvoriti skupine uzajamne pomoći i solidarnosti; kulturne i duhovne formacije, što ih pak dovodi do konkretnog djelovanja. Mjesnih udruga osjetljive na problema svoje okoline, spremnih za brzu pomoć, suradnju i djelovanje. Moćnici vas žele  razdvojiti i izolirati? Okupite se kako najbolje znate. Žele li vam otrovati um propagandom? Formirajte se u istini.

Samo na taj način, stvaranjem lokalnih domoljubnih skupina, ujedinjenih na nacionalnoj razini preko višestrukih kanala, može se pripremiti novi horizont u Hrvatskoj i u cijeloj Europi.

Milenko Bernadić

stavovi izneseni u članku ne moraju nužno biti stavovi Redakcije Croativ.net

Vijesti

Kardinal dramatično: “Ako Božja ruka izravno ne intervenira, sve će biti izgubljeno“

Published

on

Kardinal Burke pokreće 9-mjesečnu devetnicu Gospi od Guadalupe za ‘krize našeg doba’. U srcima katolika diljem svijeta odzvanjaju iste tjeskobe iz 1531. godine”, rekao je Cdl. Burke.

Kardinal Raymond Burke pokrenuo je globalnu devetomjesečnu devetnicu Gospi od Guadalupea, pozivajući katolike da mole Marijin zagovor nad Crkvom i svijetom suočeni s “krizama našeg doba”.

U novom pothvatu objavljenom na internetu tijekom vikenda, kardinal Burke najavio je devetnicu koja počinje u ožujku, a vrhunac će biti na blagdan Gospe od Guadalupe 12. prosinca.

U kardinalovoj video poruci istaknuta je velika usporedba današnjeg stanja u svijetu i situacije 1531. godine – godine Gospina ukazanja u Guadalupeu svetom Juanu Diegu.

U svijetu koji se bori s velikom bolešću, u Europi bjesni rat. Nakon godina primirja, nova invazija na Palestinu prijeti uzdrmati Bliski istok. Teološke rasprave su politizirane i navode milijune vjernika da napuste vjeru. Biskup piše: ako Božja ruka izravno ne intervenira, sve će biti izgubljeno. Godina je 1531.

Cijela video poruka kardinala Burkea:

“Opet”, napisao je, “borimo se s bolešću, ratom i dubokom duhovnom zbunjenošću. Opet, mnoge jadne duše su u iskušenju straha da je svaka nada izgubljena.”

Ali naš Gospodin nas nije pozvao na strah. Bez obzira na tamu našeg doba, muškarci i žene vjere nisu bez istine i ljubavi Kristove, niti vjerne brige Njegove majke.

Poniznom i hrabrom suradnjom svetog Juana Diega s milošću, Gospin je zagovor preobrazio svijet i doveo milijune duša Kristu. Istu tu majčinsku brigu i zaštitu tražimo i danas – brigu i zaštitu koju će nam ona pružiti ako je iskreno zamolimo.

Primijetio je kako danas “srca katolika diljem svijeta odjekuju iste tjeskobe iz 1531.”, te da “još jednom odgovor na ovu tjeskobu nije zemaljski nego duhovni.”

U svjetlu ovoga, kard. Burke je zamolio katolike da mu se pridruže u devetnici kako bi zazvali zagovor Djevice Guadalupe ne samo na Ameriku, već na cijelu Crkvu i svijet.

Uočavajući neusporedivu potrebu obratiti se Gospi za “zaštitu” i tražiti njezin “zagovor” kard. Burke je pozvao “katolike diljem svijeta, posebno one u Americi, da mi se pridruže u povratku u zagrljaj pun ljubavi Naše Gospe.”

Potaknuta neizmjernom majčinskom ljubavlju koju ima prema svojoj djeci, Gospa je “dovela novi svijet pod zaštitu svoga plašta i dovela milijune duša Kristu”, rekao je. „Istu tu majčinsku ljubav i zaštitu tražimo danas, ljubav i zaštitu koju će nam ona dati ako je iskreno zamolimo.

Oni koji se žele pridružiti kardinalu u devetnici upućuju se da se prijave putem e-mail adrese na web stranici devetnice, kako bi zatim primali mjesečna duhovna razmatranja i molitve Njegove Eminencije.

Autor: MICHAEL HAYNE izvor: Per Mariam Dolorosa

Continue Reading

Vijesti

Spisateljica JK Rowling odbija se pokloniti transrodnoj aktivistici koja ju je prijavila policiji zbog ‘pogrešnog roda’

Published

on

Rowling je branila svoje stajalište da rodno zbunjena televizijska ličnost ‘India’ Willoughby ‘nije postala žena’, dodajući da ‘Indija glumi mizoginu mušku fantaziju o tome što je žena.’

FOTO: Autor J.K. Rowling/Joel C Ryan/NYT/Invision, via Associated Press

“India Scarlett” Willoughby, transidentificirani muškarac koji je promijenio ime Jonathan i “tranzicionirao” se 2015., jedan je od najistaknutijih aktivista za transrodnost u Ujedinjenom Kraljevstvu. Proslavljen kao britanski “prvi transrodni televizijski čitač vijesti” i “prvi transrodni suvoditelj” prethodno isključivo ženskog ITV talk showa Loose Women, bio je nominiran za britansku LGBT nagradu 2017. Nakon “tranzicije”, Willoughbyjev sin slomljenog srca odbio je razgovarati s njim godinama.

Willoughby je sada možda poznatiji po petljanju s Rowling. Govoreći za Byline TV, Willoughby je objavio da je prijavio Rowling policiji jer ga je “pogrešno rodila” nazivajući ga muškarcem, a ne ženom. “J.K. Rowling je definitivno počinila zločin”, rekao je. “Ja sam zakonski žena. Ona zna da sam žena i naziva me muškarcem. To je zaštićena karakteristika. A to je kršenje i Zakona o ravnopravnosti i Zakona o priznavanju spola.”

Zatim se požalio na njezine tweetove i rekao da su odgovori bili “truli” i “odvratni” te da predstavljaju zlostavljanje. “To je izvršeni prekršaj.”

Kao i gotovo sve što Willoughby kaže, ovo nije slučaj – Rowlingovo obraćanje njemu kao muškarcu nije “zločin iz mržnje” i neće, prema trenutnom pravnom režimu, dovesti do njezina uhićenja. Rowling je, sa svoje strane, odmah uzvratila. “Prije nekog vremena, odvjetnici su me obavijestili da ne samo da imam jasan slučaj za klevetu protiv Indije Willoughby, već da bi Indijino opsesivno ciljanje na mene tijekom proteklih nekoliko godina moglo dostići zakonski prag za uznemiravanje”, objavila je na X.

Zatim je navela popis Willoughbyjevih vlastitih kontroverznih tweetova:

Continue Reading

Vijesti

Knjiga o obraćenjima Boba Hopea i drugih holywoodskih zvijezda…

Published

on

Razgovarali smo s autoricom Mary Claire Kendall o novom izdanju njezine knjige ‘Oasis’. Povezuje priče o mnogim holivudskim zvijezdama koje su prešle na katoličanstvo…

Ove godine dodjelu Oscara vodit će komičar Jimmy Kimmel. Bit će mu to četvrti put da vodi ceremoniju, impresivan ukupni broj – ali teško će dostići najboljeg od svih voditelja Oscara, Boba Hopea, koji je bio glavni voditelj Oscara nevjerojatnih 19 puta.

Hopeove iskrivljene rečenice i bezobrazne dosjetke učinile su ga omiljenom figurom na pozornici i ekranu, a posebno u vojnim bazama diljem svijeta. Između snimanja filmova i pojavljivanja na radiju, duhoviti čovjek posvetio je puno vremena zabavljajući prekomorske trupe s USO-om, često u borbenim zonama.

Međutim, unatoč svoj svojoj velikodušnosti, Hope je bio i konfliktna duša. Njegova reputacija škrtca možda je povezana s velikim siromaštvom koje je doživio kao dijete. Hope je bio i ženskar, što je užasnulo njegovu suprugu Dolores. Njezina predana katolička vjera je ta koja je u konačnici održala brak i koja je na kraju dovela do obraćenja Boba Hopea na katoličanstvo početkom 1990-ih.

Bob Hope na nastupu u USO-u 1984

Iznenađujuće priče

Priča o vjeri Boba Hopea ispričana je u prekrasnoj knjizi Oaza, Mary Claire Kendall. Dijeli iznenađujuće priče o obraćenju 13 holivudskih slavnih osoba, uključujući Alfreda Hitchcocka, Garyja Coopera, Lanu Turner i mnoštvo drugih zvijezda. (Priču o putovanju Johna Waynea u katoličku vjeru, čiji su dijelovi izvedeni iz Oasisa, možete pročitati ovdje.)

S oduševljenjem smo saznali da je Mary Claire Kendall pripremila novo izdanje Oaze, koja će uskoro biti dostupna i kao e-knjiga. Kaže Aleteiji da najnovije izdanje sadrži nove informacije i ispravke prikupljene njezinim istraživanjem. Obnavlja “nešto od onoga što sam morao izrezati iz poglavlja o Mary Astor”, a također “popunjava više priče Ann Sothern”.

“Iscjeljenje i oporavak”

Prije mnogo godina, Kendall je bila privučena ovim pričama o “iscjeljenju i oporavku”. Kao što objašnjava u predgovoru za Oasis, iznijela je priču o obraćenju Garyja Coopera u izdavača časopisa, ali “… mi je rekla da je zanima samo njegov ‘vanjski život’.”

Kako apsurdno, pomislio sam. Što može biti fascinantnije od priče o duši? To je klasik Billyja Wildera Sunset Boulevard (1950.) o kraljici nijemog filma koja žudi za povratkom. To je Barrymore (2011.) o Jacku, najmlađem članu kazališne kraljevske obitelji, koji gleda na povratak, između gutljaja. To je životni luk, usponi i padovi s kojima se svi borimo, koji upotpunjuju sliku.

Kendallina pokojna majka na kraju ju je potaknula da te priče pretvori u knjigu. Ona također pripisuje zasluge svom “dragom prijatelju” fra. Charlesu Johnu McCloskeyju III za “što mi uvijek šalje nove zvijezde o kojima pišem.” Nažalost, preminuo je prošle godine.

Kniga “Oaza” Mary Claire Kendall

Bio je to fr. McCloskeya koji je predložio da Kendall napiše o zaokretu Jacka Lemmona katoličkoj vjeri – priči koja će biti ispričana u nadolazećoj Oasis II, koja će također podijeliti vjernička putovanja Aleca Guinnessa, Spencera Tracyja, Jamesa Cagneyja i drugih. Knjiga izlazi ovog ljeta.

I koji bi film voljela vidjeti da ponese kući Oscara ove godine? “Maestro, s Bradleyjem Cooperom i Carey Mulligan, moj je izbor za najbolji film”, kaže Kendall. Također je voljela The Holdovers, “klasične dramske komedije – i sigurno će osvojiti Oscara, možda Paula Giamattija za najboljeg glumca.”

Vidjet ćemo je li predviđanje Mary Claire točno za nekoliko sati… – donosi Aleteia.

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved