Connect with us

Vijesti

Dujmović: Ovo je borba titoista, bivših komunista, ekstremnih Jugoslavena i Hrvata

Published

on

POBJEŠNJELI JUGOSLAVENI “Borba do zadnje kapi krvi, ne ustaša i partizana, jer ovdje danas jedva da ima i domobrana, naime, gledano iz tog kuta, ovo što gledamo u izravnom prijenosu novog sotoniziranja Kolinde Grabar-Kitarović, zapravo je borba titoista, bivših komunista, nepatvorenih Jugoslavena i onih koji to nisu. Unutarnja borba današnje Hrvatske! I koja danas bukti punim plamenom! I kad sve ogolite, to je samo srce našeg mentalnog građanskog rata!

Zoran Milanović, čovjek koji puše za vrat Kolindi Grabar Kitarović nedvosmisleno je kao premijer faktički jučer, na dilemu Tito ili Tuđman rekao: ‘Tito!’. To se ne bi smjelo zaboraviti, pedesetak dana prije novih izbora za predsjednika gdje Milanović ima respektabilne šanse!

Kad kažete Tito, a ne Tuđman, razbili ste Pajičiću glavu u sred Vukovara! Obnovili ste Titov brod, a ne Goli otok! Uostalom, izlazak SDP-ovaca iz Sabora 1991. godine nije ništa drugo nego li zagovor teze: Tito, a ne Tuđman!

Kad kažem da je ovo što danas gledamo sraz Jugoslavena i onih drugih, ti drugi nisu ni ustaše ni neki radikalni nacionalisti, takvih ovdje odavno nema, ti drugi znaju doći i sa njihove strane ulice!

Tu ima čak i ratnih antifašista, ali miljama udaljenih od Jugoslavena, jugoslavenstva, zakletih titoista i borbenih komunista! Bilo je dakle i takvih, zbunjenih, politički nepismenih, u konačnici izmanipuliranih Hrvata. Niti su bili matica, niti su bili većina, ali imaju cijelo vrijeme potrebu reći da nisu ‘isti’.

Uostalom, Hrvatsko proljeće koje su mahom činili komunisti, najbolji je izraz tih antifašista koji nisu ujedno neupitni Jugoslaveni. Jedna od takvih je očito bila i obitelj Kolinde Grabar Kitarović.

Ona je dijete koje je poniklo u antifašističkoj, dakle niti u ustaškoj, niti u domobranskoj obitelji, ali kad je sad kao zrela osoba rekla što misli barem o djeliću svoje prošlosti, slijedi medijsko kamenovanje! Školovala si se i u Americi, otac ti je mogao biti čak i mesar! A ti ovako! Da smo znali svi bi skupa završili u Hudoj jami… To je zapravo prava poruka bijesnih Jugoslavena.

Da smo znali da ćeš nas izdati, nikad ti otac ne bi bio mesar!

I kad taj režim Kolinda biranim riječima zove režimom iza željezne zavjese, slijedi medijski cunami… Stiže medijska četa titoista ravno sa Ovčara i Kablara…. Koja perverzija gotovo 40 godina nakon Titove smrti!

S druge strane, zapravo logično, kao što kaze moj lik iz predstave ‘Mali noćni razgovori ljevice i desnice’: ‘Sve što hrvatski diše vi ste ili ubili ili protjerali, uglavnom ste ovdje u ideološkom smislu ostali živjeti, velim uglavnom, samo – Vi’. Samo ova teza objašnjava ovakve rasprave i masovnost napada na svakog tko se takne Tita. A Kolinda je maknula još i bistu!

No, Rijeka dakle.

Rijeka je grad iz kojeg su, koliko god mi šutjeli o tome, Titovi partizani 1945. godine sistematski pobacali iz grada u prvom redu Talijane, ali i građansku hrvatsku inteligenciju, baš kao u Istri i u njihove kuće i stanove naselili uglavnom, kažem uglavnom, vojna lica JNA. To je slika i prilika današnje Istre i Kvarnera! U naravi se radilo o masovnom naseljavanju Srbijanaca i Crnogoraca kakvo ovaj kraj ne pamti. Bilo je tu i doseljavanja Dalmatinaca koji su išli na Trst pa zapeli u Rijeci kao recimo preci znamenitog HSLS-ovca Željka Glavana, ali to nije matica. Maticu naseljavanja su činili Srbijanci. Smijemo li to danas i reći?

Rijeka je 1945. godine, da se ne bi lagali, bila uglavnom ispražnjena od starih stanara. Kao pobjednici stigli su masovno Srbijanci i Crnogorci! I preko noći postali respektabilan broj u Rijeci! Kao nikad prije.

Posve ista stvar se dogodila s Istrom, zato su Vam u Istri od današnjeg gradonačelnika Pule do nekadašnjeg IDS-ovog ministra turizma, to mahom oficirska djeca! Jesu li oficiri JNA voljeli Hrvatsku ili Jugoslaviju? Koga Vi danas lažete?

Komunističke vlasti su bile kadre likvidirati 660 svećenika Katoličke crkve u Hrvatskoj i misli li itko u svijetlu tog zločina da bi iste te vlasti nakon takvog svirepog zločina dvojili kome na prostoru koji kontroliraju dati da otvori restoran, kome dati vodstvo najvažnije sporedne stvari na svijetu, a kome dati da piše u medijima?

Pogledajte biografije ljudi koji su bili novinarske nosive grede Novog lista i vidjet ćete koliko je tu djece oficira JNA i djece najboljih sinova Partije i Jugoslavije. Pa jedna od najpoznatijih kolumnistica Novog lista stasala je u ‘Borbi’!

Taj list se pokreće kao list KP Hrvatske, a nakon 1945. godine faktički je glasnogovornik Titove Jugoslavije. Nota bene taj list je glasnogovornik Partije sve do 1990-te godine!

Hej, pa taj list ‘tek vremenom’ postaje ‘list latiničnog izdanja’, kako bilježi Wikipedija! Dakle, Jugoslavija na ćirilici!

Razumijete te relacije! To je Novi list i to je Rijeka tih dana. Jugoslavija na Kvarneru. Rijeka je jedini od većih hrvatskih gradova u kojem je Hrvatsko proljece prošlo posve neobilježeno! I nezapaženo! Kao da Savka i Tripalo nisu postojali! Znate, nema sramotnije činjenice moderne hrvatske riječke prošlosti od ovog detalja! Nema! A tome je tako jer je Rijeka kolonizirana u Titovo vrijeme. I sad bi Obersnel htio da se ta povijest izbriše! Uključujući povijest NK Rijeke!

Hrvatska predsjednica je odmah istaknula da današnja NK Rijeka nije NK Rijeka iz doba komunizma, premda moj kolega Mijić praveći se da to nije pročitao, pita, tobože ako je NK Rijeka suspektna, zašto je nosila Sharbinijev dres u zadnjoj kampanji! Zato jer je Rijeka pa i NK Rijeka od devedesetih ( bar nominalno) politički hrvatska ili bi to trebala biti, a do devedesetih su i grad i klub bili notorno jugoslavenski! To je Kolindin odgovor! Pa nije dosta da ste u ta olovna vremena bili iskreni Jugoslaveni, a ne politicki Hrvati, nego vam se to ni sad ne bi smjelo niti reći! Kako da ne!

Pa nije Nenad Gračan, legendarni igrač i trener NK Rijeke rekao da bi htio igrati za Croatiju iz Toronta nego je rekao: ‘Crvena zvezda je moja najveća ljubav i uvijek ću je voljeti’. I to je rekao sredinom 80- tih! Da bi do jučer bio izbornik najboljih hrvatskih nogometnih igrača do 21 godine! Danas, dakle u tobožnjoj filoustaškoj Hrvatskoj, zemlji puzajućeg fašizma čovjek koji se ovako kleo Zvezdi dobiva najveće nogometne funkcije u zemlji! Toliko o puzajućoj fašizaciji Hrvatske!

Dakle, Kolinda je samo spomenula jedan detalj vezan uz NK Rijeku i njihovu jugoslavensku prošlost. I zapravo ništa više, a napadnuta je sa svih strana! Znate, ne možete se kleti Titu i Partiji, Zvezdi i Partizanu i danas tvrditi da to nije ništa značilo. Jos nismo tako senilni…”, komentirao je Tihomir Dujmović na svom facebook profilu.

Advertisement

Vijesti

Bolest X dolazi nakon Sporazuma o pandemiji?

Published

on

Prvo, treba obnoviti političku strukturu za ‘sljedeću pandemiju’, uključujući i sporazum o pandemiji. Hoće li bolest X doći poslije? ‘Sporazum o pandemiji’ Svjetske zdravstvene organizacije trenutno se pregovara iza zatvorenih vrata u Ženevi. Glasovanje će biti u svibnju, tada bi ugovor trebao biti prihvaćen. Ali ni tada ugovor još nije valjan dok ga ne ratificiraju u nacionalnim parlamentima, ali najveći korak bi bio napravljen…

Pripreme za ‘sljedeću pandemiju’

Daily Skeptic postavio je ključno pitanje nedugo prije nego što su pregovori, 19. veljače, započeli: Koliko će vremena trebati, ako se usvoji sporazum o pandemiji, prije nego što se ponovno proglasi ‘pandemija’?

Pitanje postavlja britanski imunolog Angus Dalgleish. U svom kratkom eseju iznosi izvanredna razmišljanja koja počinju smrću Sir Anthonyja Epsteina, pronalazača Epstein-Barr virusa:

Bio sam zapanjen kada sam pročitao osmrtnicu Sir Anthonyja Epsteina, koji je preminuo prošli tjedan u dobi od 102 godine.

Sumnjao je da je limfom (rak), nazvan po Dennisu Burkittu (prvom koji ga je opisao), uzrokovan virusom, i koji je odlučio otkriti taj virus. Primao je brojne uzorke koji su redovito dolazili iz Ugande i opetovano nije uspio pronaći nikakve dokaze sve dok let s uzorkom nije ozbiljno zakasnio, a kada su uzorci konačno stigli, svi su izgledali mutno.

Na kraju je pomoću novog elektronskog mikroskopa uspio pronaći novi virus herpesa koji je nazvao Epstein-Barr virus (Barr je bio njegov tehničar), ili EBV.

Za mnoge druge viruse se sumnjalo da uzrokuju rak, ali nisu uzgajani niti viđeni pod mikroskopom. Poznati primjer je humani papiloma virus (HPV) koji uzrokuje rak vrata maternice (između ostalih vrsta raka). Može se otkriti samo tehnikama molekularne biologije poput onih koje je koristio njegov pronalazač, dobitnik Nobelove nagrade Harold zur Hausen.

Poteškoće u identificiranju virusa dovele su do raznih takozvanih teorija zavjere, kao što su da HIV ne uzrokuje AIDS i da virus Covid ne postoji.

Ove teorije uzdrmane su činjenicama poput onih da su mnogi pacijenti zaraženi HIV-om zdravi, a neki slučajevi AIDS-a HIV negativni, te da je teško izolirati i HIV i SARS-2, uzrok Covida. Zanimljivo, i kod HIV-a i kod Covida, teški klinički simptomi nisu posljedica izravnog učinka virusa koji ubija stanice, već teške hiper-upale uzrokovane virusima.

Toliko o uvodu u kojem Dalgleish vrlo nedogmatično raspravlja o ‘virološkoj paradigmi’. Ali onda prelazi na akutni politički slučaj i WHO-ov ‘ugovor o pandemiji’. SZO bi “zahtijevao od svih nas da potpišemo njegovu agendu za svjetsku dominaciju u borbi protiv sljedeće pandemije.” SZO pokušava opovrgnuti kritike. ‘Suverenitet’ nacija ne bi bio ugrožen, kažu. No, pravni stručnjaci poput Švicarca Philippa Krusea, koji se posljednjih tjedana profilirao kao vodeći stručnjak protiv reforme SZO-a, opovrgavaju SZO.

Dalgleish nastavlja:

SZO se pokazao krajnje nekompetentnim u rješavanju epidemije Covida u Kini. Sada nas opet želi opteretiti tom nesposobnošću, ali ovaj put želi imati potpunu kontrolu. Zašto?

Primjetno je da je SZO angažirala Jeremyja Farrara iz Wellcome Trusta da vodi znanost zajedno s drugim ludim muškarcima i ženama koji misle da sljedeći put moramo udariti ranije i jače.

Što je njihova agenda? Oni žele kontrolu nad sljedećom pandemijom, koju će sigurno objaviti kada svi potpišu ugovor.

Strah je počeo sa strašnom bolešću koja se već naziva Bolest X. 

Izvješća o drugim opasnim virusima već su objavljena, uključujući virus Wuhan koji je 100% smrtonosan kod miševa. Vjeruje se da će ovaj virus zaraziti mozak.

Nažalost, moram izvijestiti da je mnogo toga istina, ili da bi mogla biti istina. Naše tumačenje sekvence virusa Covid pokazalo je da je njime u velikoj mjeri manipulirano tako da ne samo da inficira glavni ACE-2 receptor već se može vezati i za druge sekundarne receptore poput onih za okus i miris. Dakle, već je zarazio naše mozgove, a to mogu bez oklijevanja potvrditi oni koji su patili od moždane magle!

Naše istraživanje otkrilo je da postoji više od jednog laboratorija u Wuhanu koji radi na koronavirusima, i da je jedan pod vojnom kontrolom i fokusiran na neurološke ciljne viruse.

Onda sam odjednom palo na pamet da su već pustili takav virus, ali kao i priča o EBV-u, ovaj virus tek treba pronaći.

Ovaj virus je izuzetno virulentan, preuzima mozgove prethodno racionalnih ljudi i tjera ih da usvoje nove religije i uvjerenja o kojima bi inače razmišljali kao o nečem neracionalnom. Nakon što je funkcija frontalnog režnja eliminirana počinje masovna histerija popraćena pritiscima za različitošću, jednakošću i inkluzivnošću, i (ukratko) dovodi do masovnog izbijanja upravo suprotnog prije nego se proširi na druge koncepte kao što su okoliš i upravljanje.

Sve to ima smisla.

Poput Anthonyja Epsteina, nastavit ću tražiti dok ga ne otkrijem. Za sada ću ga zvati DEI/ESG virus.

Poželite mi sreću!

Thomas Oysmüller/ Izvor: tkp.at/ovdje | Udruga Hrvatski Ratnik

Continue Reading

Vijesti

LOVRINOVIĆ: STRAŠNO JE KOLIKO NAS GULE BANKE I HNB

Published

on

HNB je bankama isplatio za prošlu godinu oko 480 milijuna eura (oko 3,4 milijardi kuna) i to – ZA NIŠTA!

U stvari to NIŠTA su isplaćene kamate bankama kao nagrada što su novac držale na svojim računima i što nisu odobravale kredite. Za to ih je HNB nagrađivao sa 4% kamata godišnje. Dakle, za svojevrsnu “ležarinu” novca na računima banaka one su nagrađene do sada neviđenim ekstra profitom jer nemaju nikakav rizik. Tako visoku kamatu građani koji su ostavili svoje depozite u bankama mogu samo sanjati i ona se kreće oko 1-1,5%. Banke zbog toga ne trebaju uopće odobravati kredite niti gospodarstvu niti građanima i izlagati se rizicima kada od HNB-a mogu bez ikakvog rizika dobiti tako ogroman profit. Neto profit banaka je u odnosu na prošlu godinu porastao čak 91! O plaćama bankara i guvernera da i ne govorim.

Čime opravdati ovakvu politiku HNB-a od koje korist vuku samo strane banke u Hrvatskoj?

To se ničim ne može opravdati. HNB samo sluša naredbe Europske središnje banke (ESB) iz Frankfurta a ona je odlučila da je u borbi protiv inflacije najvažnije smanjiti količinu novca u optjecaju. Put ka tom cilju je da banke odobravaju što manje kredita i time će se smanjiti potražnja, a onda i inflacija. Tako misli ESB. No, taj cilj se mogao postići, nećete vjerovati, bez troška po središnje banke. Kako? U monetarnoj politici postoje razni instrumenti a jedan od njih je obvezna rezerva. Nju je trebalo povisiti sa sadašnjih 1% na 5% ili više, već koliko treba, a to znači da bi banke morale taj postotak depozita izdvojiti bez naknade na poseban račun i smanjio bi se obujam kredita i ponuda novca. E, ali treba namiriti bankare, a ne razmišljati o sirotinji i malim poduzetnicima koji se krvavo bore na tržištu. Zar te iste banke nismo nekoliko puta sanirali. Na razini EU banke su nakon Velike financijske krize također sanirane u astronomskim iznosima na račun poreznih obveznika.

Ovo je najbolji primjer sustava u kojem živimo a to je financijski kapitalizam koji brine samo o svojoj oligarhiji. On iscrpljuje radnike i samu supstancu gospodarstva i zemlje.

I što će sada napraviti strane banke u Hrvatskoj? One će te ogromne profite proslijediti u najvećoj mjeri u inozemstvo.

Da je zadržana kuna i monetarni suverenitet ovoga enormnog troška – NE BI BILO!

HNB bi povisio stopu obvezne rezerve uz trošak od 0% i tako uštedio 480 milijuna eura koji bi se mogli iskoristiti za razne potrebne svrhe. Ovo je jedan od troškova uvođenja eura – i to OGROMAN. No, službeni mediji će to objasniti nužnošću i mudrošću vođenja monetarne politike. A to je zapravo obična pljačka svih nas.

Eto to je politička ekonomija funkcioniranja središnjih banaka koje su uvijek pogodovale bankama a mi ih spašavali pod firmom da ne smiju propasti jer su “prevažne”

Još nešto. U prošloj godini država je od poduzetnika naplatila oko 265 milijuna eura oporezivanjem ekstraporfita koji su ga, po njenoj ocjeni, ostvarili bez puno truda. Čekaj malo; znači poduzetnicima treba oporezovati ekstra profit a bankama to isto ne treba! To u prijevodu znači da Hrvatska udruga poduzetnika nema nikakvu moć u odnosu na Hrvatsku udrugu banaka.

Ovakve pojave sam već davno najavio i oni koji me prate to znaju. Sada samo pratimo realizaciju. Sve ovo još ubrzava socijalno raslojavanje i jaz između bogatih i siromašnih te promovira nepravdu u raspodjeli bogatstva. Tome će stranka Pravo i pravda stati u kraj, jer takvo društvo nema perspektivu! Pravosuđe i monetarni sustav ključni su uzroci našeg propadanja.

I da još jednom ponovim: ja nikada nisam razlikovao okupaciju tenkovima od okupacije kapitalom!

Pretjerujem? Zar nije više ljudi napustilo Hrvatsku nakon rata nego za vrijeme rata!?

Continue Reading

Vijesti

Umro je Ratko Despot, predsjednik Udruge hrvatskih pravoslavnih branitelja

Published

on

Umro je Ratko Despot, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja pravoslavne vjere.

U Šibeniku je iznenada u 69. godini preminuo dragovoljac Domovinskog rata pukovnik Ratko Despot, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja pravoslavne vjere.

Kao predsjednik Udruge hrvatskih branitelja pravoslavne vjere koja je predstavljala oko 10.000 Hrvata pravoslavner vjere koji su se borili protiv veliosrpske agresije u Domovinskom ratu Ratko Despot je uložio mnogo napora u sadašnjim nastojanjima da se obnovi prava autokefalna Hrvatska pravoslavna crkva.

Pogreb dragovoljca Domovinskog rata Ratka Despota obavit će se u ponedjeljak 11. ožujka u 15 sati na mjesnom groblju Sv. Mihovil u Vukšiću.

Neka mu je laka hrvatska zemlja i počivao u miru Božjem.

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved