Connect with us

Vijesti

Eugenika kao demografsko-ekonomska mjera ili predviđeni komunizam o kojem nas nisu učili?

Published

on

Eugenika kao demografsko-ekonomska mjera ili predviđeni komunizam o kojem nas nisu učili

Unatoč tomu što je o eugenici mnogo pisano, jednostavna anketa ad hoc na reprezentativnom uzorku ustvrdila bi da rijetko tko, „obrazovan“ i naoružan fakultetskim papirima, zna što je to. Pa i oni koji bi znali, ponajprije bi spomenuli nacističku Njemačku u kojoj je toga bilo ponajmanje, a dalje od toga nastupilo bi crnilo, uglavnom stoga što povijest piše pobjednik, a onaj drugi nema pravo glasa.

Iako se kao pojam spominje krajem 19-og i početkom 20-og stoljeća pa se krivo podrazumijeva da je tada i započela u praksi, eugenika nas, u svim svojim oblicima, prati kroz cijelu poznatu i nepoznatu povijest. U svojim temeljima, navodno, barem po definiciji, sadržava nakanu da se čovjek što bolje prilagodi društvenim i prirodnim okolnostima, da bude otporan na bolesti, a genetske devijacije i bolesti budu svedene na najmanju moguću mjeru.

I, osim etičkih pitanja, tko bi tomu stavio zamjerku kad bi tomu bilo tako?! No, je li doista tako, postoji li i druga strana priče i koliko se današnja znanost približila religijskim tekstovima koji su počesto i sami u nekim svojim dijelovima samo loše prevedena znanost, i potire li danas ista ta znanost, kroz političke odluke, religijske postavke upravo stoga što joj više nisu, kao alat kontrole, potrebne? Ne postaje li ta znanost nova religija, a njeni nositelji kardinali čiji se stavovi ne preispituju pod prijetnjom sankcija? Sadašnjost nam o tome pruža mnoge odgovore.

No, vratimo se eugenici i uvjetnoj potrebi za njom. Ono što jest najvažnije prije bilo koje priče jest tko je taj koji bi je i po kojemu ključu provodio, s kojim ovlastima, kojim ciljem i koje bi ga regulatorno tijelo nadziralo? Kakve osobine bi morali imati takvi znanstvenici i političari a da i sami ne dođu pod udar njenih postavki? Bi li morali zanemariti osnovno pravilo NE UBIJ, kao što je to primjer u zakonu o pobačaju i tzv. osobnim slobodama, makar plod u nositeljici, jer majkom se ne može zvati onu koja nije imala porođaj niti ima namjeru, bio u potpunosti zdrav i po fiziologiji u potpunosti zaseban organizam privremeno ovisan o toj nositeljici? Je li i to dio eugenike, neka njena sastavnica ili nam se priviđaju bijeli miševi?

U čemu je kvaka?

Je li Svevišnji razmatrao opasnost od Umjetne Inteligancije (UI) kad je stvarao Čovjeka? Doduše, Njegova tehnologija bila je tisućama godina naprednija od naše današnje, barem one poznate javnosti, pa je čovjeka mogao stvoriti od biološkog materijala (i gline i praha) na svoju sliku i priliku dok mi još uvijek proizvodimo plastično-metalne kreature na razini malodobnog djeteta u nastojanju da nam što više sliče.

No, zašto bi Svevišnji uopće stvarao čovjeka kojeg je uzgajao u kontroliranim uvjetima Raja? Je li se čovjek doista drznuo i omalovažavao Stvoritelja, pa ga ovaj izbacio ili je istina sadržana u tome da ga je stvorio na svoju sliku i priliku pa ga, kao što mi radimo s djecom, odaslao u svijet naoružana znanjem, ostavimo za neku drugu zgodu, a ovdje ponovimo ključno pitanje, zašto!? Pri tome, preskočit ćemo skriveno pitanje, ako na svoju sliku i priliku, je li tada stvorio bijelog, crnog, kosookog čovjeka ili sve zajedno? Ako je ovo zadnje onda moramo povijest učiti ispočetka jer nešto očito ne štima!

Svakako, mogao mu je taj čovjek poslužiti u razne svrhe: točiti vino, kopati rudnike ili pospremati po kući no, ako je tomu tako, zašto bi ga obdario svekolikim znanjem koje bi takvomu bilo samo nepotrebni teret i mogući i vjerojatni sukob s Ocem jer, po svojoj usađenoj prirodi, ne bi trpio maltretiranje i podređeni položaj?

Kako bilo, saznajući iz starih spisa, čovjek je u to doba navodno živio mnogo duže, a njegov prokreativni vijek bio je razmjeran biološkom satu pa je tijekom života, koji se brojio u stotinama godina, mogao imati više žena i sa svakom pak nekoliko djece koja bi već za njegova života proizveli nekoliko generacija a za šta imamo mnoštvo primjera u prirodi, najčešće kod glodavaca koji su navodno fiziološki vrlo slični čovjeku pa u roku od godinu dana od jednog para imamo koloniju u usponu koje se jako teško riješiti!

Elem, očito je to bila nakana i Stvoritelja samog jer je, kako čitamo, Zemlja bila prazna i pusta pa je trebalo nastaniti sve kutke, no kako bi to bilo kad sin ne bi prestigao Oca pa je brže-bolje ne samo nastanio sve kutke nove postojbine već se i nakotio poprilično, Stvoritelj je opet morao reagirati pa stoga danas ne živimo nekoliko stotina već samo nekoliko desetaka godina. U međuvremenu, nakupilo se genetskog otpada sukladno mnoštvu genetskih mutacija pa se stado moralo pročišćavati raznim metodama.

Izim ratova, najdjelotvorniji lijek bio je puštanje tzv. bolesti među narod, kolokvijalnog izraza „virusi“ koji bi napadali slabi imunosni sustav i time pročišćavali stado, baš onako kako se danas puštaju računalni virusi u sustave koji nisu dovoljno zaštićeni. Ili pak, među društvo koje danas broji preko 8 milijardi duša pa ga, iz ovog ili onog razloga, treba prorijediti.

U tu svrhu bolesti poput kuge, tuberkuloze, gripe… bile su dostatne sukladno okolnostima, no čovjek nikako da se obuzda pa Kinezi svojedobno uspostavljaju tzv. „Kulturnu revoluciju“ o kojoj na mreži ima dosta pa ovdje o tome nećemo no, unatoč tomu, danas ih je više od 1,3 milijarde! U novije vrijeme, zadnjih stotinjak godina, farmakološka industrija koja se ne bi nazivala industrijom da joj na prvom mjestu nije dobit, služi se svim mogućim marifetlucima pa pod parolom zaštite čovječanstva proizvodi „lijekove“ kojima regulira natalitetnu sliku čovječanstva i, koliko je moguće, obuzdava njegov brojčani rast koji je obrnuto proporcionalan tehnološkim dosezima pa danas imamo sve više ljudi a sve manju potrebu za njima jer ih mijenjaju roboti i UI, a gdje toga nedostaje nadopunjuju masama s drugih područja i tako proširuju genetsku raznovrsnost i funkcionalnost, no unatoč tomu broj raste.

Stoga i novostečena prava, novostečena ravnopravnost svih i svega pa i općenje istospolnih jedinki, općenje sa životinjama, te na koncu pravo na pobačaj, legalizirano pravo na ubojstvo i to samo stoga jer je netko zaključio da nas je na Zemlji previše pa pod krinkom prava na osobni izbor postoji pravo oduzimanja života! No, pokušajte se na bilo kom sudu obraniti tvrdnjom da je ubojstvo koje ste počinili vaše pravo na osobni izbor pa me zanima kako ćete proći!

Je li Eugenika paradoks sama sebi i svojim tvorcima? Razvijamo li u vlastitu vrtu štetnike koji će nam uništiti urod jabuka ili zbog administrativnih sankcija moramo uništiti vagon mandarina, lubenica ili ulovljenih srdela? Je li sufrašizam dio eugenike? Je li to LGBT „pokret“, je li dio eugeničkog plana projekt migracija, je li to „COVID pandemija“, smišljena očistiti sve one koji na bilo koji način ovise o tzv. „zdravstvenom sustavu“, pročešljati raju i odbaciti genetske pogreške u svrhu oplemenjivanja genetskog materijala, ili je svrha mnogo jednostavnija – smanjiti broj po bilo koju cijenu!?

Sukladno našim trenutačnim problemima u zdravstvenom sustavu u Hrvatskoj, pitam se je li čaša napola puna ili napola prazna? Treba li nadopuniti zdravstvo kadrom pa sustav opet opteretiti ili pak smanjiti broj korisnika tako da sustav opstane ovakav kakav je sada? Možda bismo odgovor trebali tražiti u Alanu Fordu! Oni su odavno dali odgovore na većinu naših današnjih problema po principu RIDENDO DICERE VERUM!

Za pretpostaviti je onda da bi hrvatski genetski materijal bio kvalitetniji osim u slučaju uvoza novog, a onda možda i po kubiku pitke vode po glavi stanovnika budemo na prvom mjestu u svijetu! Dakako, ako bi šačici preostalih Hrvata išta preostalo u vlasništvu! U svrhu „viših“, eugeničkih zakonitosti!

Bog i Hrvati, Sunčev narod!

Piše: Mario Škorin | Hrvatski ratnik

Vijesti

Danas je Presveto Srce Isusovo

Published

on

Presveto Srce Isusovo: Poticaj za uvođenje ovog blagdana došao je iz francuskog grada Paray-le-Moniala prigodom Isusova ukazanja sv. Mariji Margareti Alacoque 1675. godine.

Pobožnost Presvetom Srcu Isusovu istaknuto je obilježje suvremenog katoličanstva. Srce je postalo simbolom uzvišene Kristove ljubavi uglavnom u europskoj civilizaciji. Čak i u Bibliji srce se smatra više sjedištem znanja negoli ljubavi – donosi Josip Antolović, SJ u Bitno.net.

Pobožnost Presvetom Srcu Isusovu nalazimo kod srednjovjekovnih mistika, kao što su Julijana iz Norwicha, Francisca Rimska i sv. Bonaventura. U 16. st. njegovali su je kartuzijanci i kasnije isusovci. Sv. Ivan Eudes (17. st.) dao joj je teološki temelj. Poticaj za uvođenje blagdana Srca Isusova došao je iz francuskog grada Paray-le-Moniala prigodom Isusova ukazanja sv. Mariji Margareti Alacoque 1675. godine. Ali tek je 1765. godine papa Klement XIII. dopustio slaviti blagdan Srca Isusova i to samo za one koji su izričito tražili. Bili su to poljski biskupi onoga vremena i rimska Nadbratovština Srca Isusova. Ubrzo su blagdan prihvatili redovnice Reda Pohođenja kojemu je pripadala sv. Margareta, cijeli Rim, potom biskupi i kraljica francuskog naroda, poglavari i članovi Družbe Isusove i tako se za kratko proširio gotovo u cijeloj Crkvi.

Nakon što se blagdan Srca Isusova tako brzo proširio po mnogim biskupijama svijeta i vidjevši velike duhovne koristi od njegova slavljenja, papa Pio IX. je 1856. godine posebnim dekretom odredio da se blagdan službeno slavi u cijeloj Katoličkoj Crkvi osobito s obzirom na potrebu zadovoljštine za grijehe. Misa i oficij odobreni su 1765., a općevažeći postali 1856. godine.

Blagdan Presvetog Srca Isusova slavi se u petak nakon blagdana Tijelova i stoga je lipanj mjesec Presvetog Srca Isusova.

Uoči Svete godine 1900. papa Leon XIII. uputio je cijeloj Crkvi posebnu encikliku kojom poziva sve biskupe i vjernike da se te godine 1899. svi posvete na blagdan Srca Isusova njegovu Božanskom Srcu.

Svi mi vjernici znamo vrijednost Srca Isusova. Ono je bilo darivano od vječnog Oca za nas da nas otkupi od grijeha, Ono je bilo probodeno za nas na Križu da nas iscijeli i okupa u svojoj Svetoj Kupelji za vječni život… To Presveto Srce mora uvijek kucati u nama!

Josip Antolović, SJ

Posvetna molitva Presvetom Srcu Isusovu

Preslatki Isuse, Otkupitelju roda ljudskoga, pogledaj na nas, koji klečimo ponizno pred Tvojim oltarom. Tvoji smo i Tvoji hoćemo biti; a da uzmognemo biti što tješnje s Tobom združeni, evo se svaki od nas danas dragovoljno posvećuje Presvetom Srcu Tvomu.

Mnogi Te doduše nisu nikad upoznali; a mnogi su Te odbili prezrevši zapovijedi Tvoje. Smiluj se, predobri Isuse, jednima i drugima, pa ih privini na sveto Srce Tvoje. Budi kraljem, Gospodine, ne samo vjernicima koji se nikad nisu od Tebe rastali, nego i rasipnim sinovima koji su Te ostavili. Učini da se oni što prije povrate u očinsku kuću; da od nevolje i gladi ne poginu. Budi kraljem i onima koje je zavela zabluda mišljenja ili ih rastavila nesloga; pa ih privedi u luku spasa i k jedinstvu Crkve da uskoro bude jedno stado i jedan pastir. Budi napokon kraljem i svim onima koji se nalaze u praznovjerju starih pogana; izbavi ih iz tmina i privedi ih u svjetlo i Kraljevstvo Božje.

Podaj, Gospodine, Crkvi svojoj sigurnu i stalnu slobodu; daj svim narodima mir poretka, učini da se od jednog do drugog kraja zemlje čuje jedan glas: Hvala budi Božanskom Srcu po kom nam je dano spasenje. Njemu budi slava, Njemu čast u vijeke. Amen!

Bitno.net

Continue Reading

Vijesti

Talijanski oskarovac: Jedina razumna stvar koju sam čuo o životu bila je od Isusa…

Published

on

Komičar Roberto Benigni (dobio Oscara za Život je lijep) poznat je po svojim duhovitim, uglavnom improviziranim monolozima na filozofske i književne teme. Sada je jednu od njih održao na Trgu svetog Petra – i prekršio tabu.

Tako je u ‘svom elementu’ nedavno na Trgu svetog Petra u nazočnosti pape Franje u improviziranom govoru pred oko 50.000 sudionika, poznati talijanski komičar, prvog Svjetskog dana djece Katoličke crkve, ‘ispalio’ još jedan biser: „Među vama može biti novi Michelangelo ili novi Galileo (… ) A među djevojkama možda budući dobitnik Nobelove nagrade (…) ili čak papa.“

Međutim, u rijetkim trenutcima sabranosti i ozbiljnosti, rekao je i ovo:

“U životu ljudi daju puno savjeta. Ali mogu iskreno reći: jedina razumna stvar koju sam čuo u cijelom životu, znate li od koga sam je čuo? Od Isusa. U Evanđelju “Govor na gori”.

Kada Isus  daje ove popise koje moramo zapamtiti. Blago poniznima, mirotvorcima, milosrdnima… Upravo tako, blago milosrdnima, odnosno brizi za tuđu bol, osjetljivosti, praštanje. U biti, biti duboko dobar.

To je ono što je Isus rekao, a ja vam kažem, čini mi se da je to jedina razumna stvar koju sam ikada čuo u cijelom svom životu, jedina dobra ideja koja je ikada izražena u ljudskoj povijesti.”

Roberto Beningni

Continue Reading

Vijesti

Mirotvorci u stoljeću svjetskih ratova i revolucija

Published

on

Pred predstojeće europske parlamentarne izbore, Hrvatska paneuropska unija – Ogranak Split i Hrvatska udruga Benedikt pozivaju vas sutra (četvrtak), 6. lipnja s početkom u 18 sati na tribinu: Mirotvorci u stoljeću svjetskih ratova i revolucija: Coudenhove-Kalergi, Stjepan Radić, Mahatma Gandhi. Razmišljanja pred Europske izbore u XXI. stoljeću.

Glavni govornik: akademik Mislav Ježić, počasni predsjednik Hrvatske paneuropske unije. Prisutnima će se obratiti: prof. dr. sc. Pavo Barišić, predsjednik Hrvatske paneuropske unije, prof. dr. sc. Ivan Pavić, predsjednik splitskog ogranka Hrvatske paneuropske unije i Radoslav Zaradić, predsjednik Hrvatske udruge Benedikt.

Tribinu će voditi Marija Barić Đurđević, Hrvatska paneuropska unija.

U konferencijskoj dvorani hotela Dioklecijan u Splitu (Splitska kuća zdravlja), Kranjčevićeva 45.

Hrvatska udruga Benedikt

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved