Connect with us

Vijesti

ŠOLA: Europa je velika prijevara u funkciji Sorosa, a ne europskih naroda

Published

on

Trebalo je proći godinu dana da Vijeće Europe prizna da Europskim sudom za ljudska prava drma Soros i nevladine organizacije koje je on financirao. Naime, prošle godine u veljači Europski centar za pravo i pravdu iz Strasbourga objavio je izvješće pod nazivom “NGOs and the judges of the ECHR” koje dokazuje povezanost velikog broja sudaca Europskog suda za ljudska prava sa Sorosevim Otvorenim društvom – donosi Sl. Dalmacija.

Istraživanje i izvješće, uz gromoglasnu šutnju medija, iako se radi o prvorazrednom skandalu infiltracije Soroseva kadra u srce europskog pravosuđa, potpisali su Grégor Puppinck (ravnatelj) i Delphine Loiseau. Iz izvješća je vidljivo da gotovo četvrtinu sudaca Europskog suda za ljudska prava čine suci koje je financirao Soros, a dolaze iz nevladinog sektora, da su njegovi aktivisti.

Za Sorosevu taktiku ovladavanja Europskom unijom i njenim državama već smo znali kada je u pitanju politika i mediji. Naime, najprije stvori aktivističku mrežu nevladinih udruga i medija koje financira, da bi ih, mic po mic, kao kod nas platformu Možemo i kandidata za gradonačelnika Zagreba Tomaševića, pretvorio u političare i infiltrirao u Sabor i parlamente (pa i europski) te druge važne pozicije političke moći, kako bi provodio svoje ilegalnu proimigracijsku, multikulti, LGBT i druge svoje politike, podrivajući identitetske temelje država i kontinenta. No novost je, a Vijeće Europe konačno priznalo istinitost izvješća Puppinck – Loiseau o mnoštvu Sorosevih aktivista, danas sudaca, postavljenih u Europski sud za ljudska prava. Dakle ne samo u politiku i medije, Soros ulazi sa svojim ljudima i u pravosuđe.

>> BRUTALAN VIDEO: KAKO JE RAZBIJENO 5 LAŽNIH MITOVA O TOMAŠEVIĆU !?

KADIJA TE TUŽI, KADIJA TI SUDI

Sorosevi suci tako su dobivali slučajeve posebno iz zemalja tzv. „nove Europe“, od Mađarske do Poljske, koje se opiru njegovim politikama. Evo nekoliku primjera kako se to konkretno radilo po principu, ali doslovno, „kadija (Soros) te tuži, kadija (Soros) ti sudi“. U slučaju Muhammad i Muhammad protiv Rumunjske (br.80982/12), dvije su nevladine organizacije koje financira Soros pokrenule i podržale postupak koji je za cilj imao obranu dvojice pakistanskih državljana u postupcima deportacije iz Rumunjske. Dakle, „kadija“ tužio. Ali „kadija“ i sudio. Naime, suci Ganna Yudkivska i Paulo Pinto de Albuquerque sudjelovali su u slučaju, unatoč njihovoj čvrstoj aktivističkoj povezanosti s Helsinškim odborom i Amnesty Internationalom koje su na „kadijinom“ platnom popisu. Sud je tako presudio u korist podnositelja zahtjeva, Pakistanaca uključenih u terorističke aktivnosti. Sumanuta presuda, ali je takva… Špranca „kadija te tuži kadija ti sudi“ je mnoštvo, kao u slučajevima Mándli i drugi protiv Mađarske (br.63164/16), presuđeno 26. svibnja 2020., sudio i sorosevac, Nizozemac Jolien Schukking, a presuda je bila Soroseva osveta Orbanu. Kao i u slučaju K. i drugih protiv Poljske (br.40503/17, 42902/17 i 43643/17), gdje su Soroseve organizacije, kadije tužile, a, među inim, Sorosev sudac, kadija Tim Eicke presudio, što je zapravo bila osveta Poljacima zbog njihova protivljenja protuzakonitoj (!) migracijskoj politici koju Soros zastupa, kao i nasilno mješanje rasa u svrhu rušenja nacionalnih identiteta.

Da skandal sorosizacije Europe, pa i mogući kriminal, bude potpun Puppinck – Loiseau u međuvremenu su, češljajući financijska izvješća Vijeća Europe, otkrili da su najveći privatni donatori te institucije Soros i Bill Gates (gdje taj nema svoj nos) u ukupnom iznosu od 2 milijuna i sto tisuća eurića.

FILANTROPIJA ILI KORUPCIJA

Gledajući sve to, razložno je sumnjati da to nije konačna cifra i da je još Sorosevih novaca završilo i u privatnim džepovima. To oni zovu filantropija ili lobiranje, no narodski se to naziva manje zvučnim nazivom – korupcija.

Stvar je to više zabrinjavajuća što je u ovom, u najmanju ruku, sukobu interesa Sorosevih sudaca u Europskom sudu za ljudska prava, u obranu Sorosa stala ni manje ni više nego Europska komisija, i to kroz usta potpredsjednice Vere Jourove i povjerenika Johannesa Hahna. Tako Jourova unatoč dokazima protiv sorosevaca u sukobu interesa čvrstim kao beton izjavljuje: „Komisija ne sumnja u integritet i neovisnost Europskog suda za ljudska prava“ te da su „vrijednosti Otvorenog društva u srcu djelovanja EU-a.“ Johannes Hahn, Sorosev pajdo, dodao je da je dobro surađivati sa Sorosem „kako bismo razgovarali o našim zajedničkim naporima za ubrzavanje reformi i otvaranje društava na Balkanu i u istočnoj Europi“. Čekaj malo, što ima jedan burzovni mešetar s europskim politikama ovdje, tko ga je birao ili delegirao za to!? Pa Soros, Židov, čak je i u Izraelu persona non grata, a ovdje kroji europske politike i sudstvo! Zanimljivo da Jourova u Komisiji pokriva resor „vrijednosti i transparentnosti“ (!), a Hahn onaj za „proračun i administraciju“ (!). A to Sorosa zanima, prekrajanje vrijednosti i kontrola nad administracijom, kadrom.

Iz svega rečenog jasno je da, osim Suda, Soros kontrolira i Europsku komisiju, dakle srca prava i politike Europe, jer zašto bi ga inače branili iz Komisije od očite subverzije temelja Europa i njezinih naroda, te otvoreno priznaju iz usta potpredsjednice Jourove da su „vrijednosti Otvorenog društva u srcu djelovanja EU-a.“

Čemu onda farsa od (europskih) izbora? Jednostavno, oni su smokvin list za sorosizaciju Europe. PIŠE IVICA ŠOLA/SlobodnaDalmacija

Advertisement

Vijesti

IDEALNO ZA LJEVICU I HDZ Hrvate očito ne zanimaju izbori za EP

Published

on

Hrvate očito ne zanimaju izbori za Europski parlament: Znatno lošija izlaznost nego što je bila prije pet godina

Mjereno postotcima, Gospić je u nedjelju prijepodne imao najbolji odaziv na europske izbore, u sjedištu Ličko-senjske županije glasovala 12,4 posto, s druge strane, u Bjelovaru,  Rijeci i Dubrovniku to je učinilo manje od sedam posto birača.  

Foto: icv

Generalno gledano, hrvatski birači pokazali su u nedjelju prijepodne slabo zanimanje za europske izbore. Od mogućih 3 milijuna 731 tisuću birača do 11, 30 sati glasovalo ih je nešto više od 254 tisuće, odnosno 7, 69 posto, objavilo je Državno izborno povjerenstvo (DIP).

 To je slabije u odnosu na izbore od prije pet godina, kada je Hrvatska bila među zemljama s najlošijim odazivom u Europi, a kada je u isto vrijeme glasovalo 9, 93 posto birača.

 Dobar odaziv u Gospiću, vjerojatno, se može pripisati činjenici da njegovi birači, njih oko 10. 500, danas, osim 12 europarlametaraca biraju i gradonačelnika i njegova zamjenika.

 Ličko-senjska županija po odazivu prednjači među županijama, do podneva je glasovalo 12 posto Ličana, slijedi ju Karlovačka županija (9 posto) i Grad Zagreb (8, 77).

Najmanji odaziv je u Međimurskoj (šest posto), Virovitičko-podravskoj (6, 57 posto) i Brodsko-posavskoj (6, 64 posto).

 U istočnoj Australiji, na biračkim mjestima u Canberri, Sydneyu i Melbournu izbori za 12 hrvatskih europarlamentaraca su završeni u 11 sati po hrvatskom vremenu. Ta su mjesta, naime, otvorena u subotu u 23 sata po hrvatskom, odnosno u 7 sati po lokalnom vremenu.

Izborni dan proteče uredno, a izborna šutnja krši se neusporedivo manje nego na nedavnim parlamentarnim izborima, rekao je za Hrvatski radio član i glasnogovornik DIP-a Slaven Hojski. 

Pritužbe na kršenje uglavnom se odnose na objave na društvenim mrežama, poruke mejlovima, a neki su se građani pritužili da su im jutros u poštanske sandučiće ubačeni letci nekih kandidata.

DIP će to obrađivat idućih dana i tjedana i vidjeti što je, a što nije kršenje izborne šutnje i što će dalje proslijediti DORH-u, rekao je Hojski.

Brojni političari požurili su na birališta gdje su ih čekali predstavnici medija. Uglavnom su dolazili u pratnji partnera, a neki su tom prilikom dali kratke izjave u kojima su pozivali građane da obave svoju dužnost i odazovu se na izbore.

Continue Reading

Vijesti

Američki kolegij pedijatara TRAŽI od medicinskih udruga da “ODMAH prestanu s guranjem ludila…operacija za djecu i adolescente…”

Published

on

Američki kolegij pedijatara upravo je objavio izjavu u kojoj proziva sve glavne medicinske udruge poimence zbog guranja ludila za promjenom spolova kod djece. Traže od ovih skupina da “ODMAH prestanu promovirati društvenu afirmaciju, blokatore puberteta, križne spolne hormone i operacije za djecu i adolescente koji doživljavaju nevolje zbog svog biološkog spola.”

Puna @ACPeds izjava

“Stoga, s obzirom na nedavna istraživanja i otkrića štetnog pristupa koji zagovaraju WPATH i njegovi sljedbenici u Sjedinjenim Državama, mi, dolje potpisani, pozivamo medicinske strukovne organizacije Sjedinjenih Država, uključujući Američku akademiju pedijatara, Endocrine Društvo, Pedijatrijsko endokrino društvo, Američko liječničko udruženje, Američko psihološko udruženje i Američka akademija dječje i adolescentne psihijatrije neka slijede znanost i svoje europske profesionalne kolege i odmah prestanu promicati društvenu afirmaciju, blokatore puberteta, križno spolne hormone i operacije za djecu i adolescente koji doživljavaju nevolje zbog svog biološkog spola.

Umjesto toga, te bi organizacije trebale preporučiti sveobuhvatne procjene i terapije usmjerene na prepoznavanje i rješavanje pratećih psiholoških oboljenja i neurodiverziteta koji često prate rodnu disforiju koji su članovi ovih profesionalnih organizacija da kontaktiraju njihovo vodstvo i potaknu ih da se pridržavaju sada dostupnih istraživanja utemeljenih na dokazima.” Oni povezuju MNOGE studije na svojoj stranici:

Continue Reading

Vijesti

IZMJENA PARADIGME? Dolazi doba razumnijega pristupa anarhističkim ljevičarskim ideologijama?

Published

on

Lord Walney, bivši laburistički zastupnik, koji trenutno sjedi u Domu lordova u Parlamentu Ujedinjenoga Kraljevstva kao nezavisni zastupnik, izjavio je da je britanska demokracija na raskrižju – piše Barbara Dijanović u HKV-u.

Naglasio je kako je, iako je ekstremizam krajnje desnice dobro prepoznat, premalo pozornosti posvećeno ozbiljnim oblicima nasilja, zastrašivanja i poticanja na mržnju od strane krajnje ljevice.

Ako se u obzir uzme činjenica da je ljevica već dugi niz godina mažena i pažena te zaštićena kao lički medvjed, ova je izjava britanskoga dužnosnika vrlo indikativna. Štoviše, nesvakidašnje je naići na izjavu u kojoj se ljevicu optužuje za potkopavanje demokracije. Iz dosadašnjega iskustva znamo da se takve kvalifikacije, u većini slučajeva, vežu upravo uz desnicu. Znači li ovo da ulazimo u doba razumnijega pristupa anarhističkim ljevičarskim ideologijama?

O takvim je ocjenama, naravno, prerano govoriti, no sama činjenica prepoznavanja opasnosti ljevičarskih ideologija poput klimatskoga fundamentalizma, anarhizma, „antirasizma“ itd. po demokraciju, svakako je dobar znak.

„Vidim uznemirujući jaz u našem razumijevanju krajnje ljevice, čiji aktivisti ne koriste rutinski nasilne metode, već sustavno nastoje potkopati vjeru u našu parlamentarnu demokraciju i vladavinu prava“, napisao je lord Walney u izvješću o političkom nasilju na 292 stranice.

Lord Walney, između ostaloga, upozorio je da bi takvi pokreti krajnje ljevice mogli uzrokovati ogromnu gospodarsku štetu i iscrpiti policijske resurse. Pozvao je vladu da se „nužno“ pozabavi ovim problemom. U izvješću je napisao da postoji „široka supkultura krajnje ljevice“ koja se bavi klimatskim kampanjama, antirasizmom i antiizraelskim aktivizmom koji promovira antikapitalističke, anarhističke i antiestablišmentske ideologije.

Metode ekstremne ljevice – o kojima govori lord Walney – nedavno smo mogli vidjeti i u Republici Hrvatskoj. Dovoljno je samo se prisjetiti predizbornog skupa oporbe na Trgu svetoga Marka u Zagrebu na kojemu je prevladavala sumnjiva ikonografija i mrziteljska retorika. Iako se u ovomu slučaju nije radilo o klimatskom ili tzv. antirasističkom skupu, njegovi su ciljevi bili jasno anarhistički.

Drugovi su sa šakama u zraku krenuli u borbu za očuvanje demokracije, baš kao u dobra stara vremena. Za takve je skupine, doduše, karakteristično da svoje anarhističke i destruktivne ciljeve zamataju u prividno ruho borbe za demokraciju, pa su tako i naši jurišnici na Trgu svetoga Marka pozvali sve da se ujedine u borbi protiv korupcije. Sreća u nesreći jest da je taj vašar militantne ljevice na kraju ispao pravi fijasko, ali je ipak poslužio kao dobar pokazatelj da se drugovi nisu mnogi odmaknuli od starih i prokušanih metoda.

Anarhističke metode univerzalne su i u svojoj se biti ne mijenjaju. Mijenjaju se samo njihovi nositelji. Tako književnik Davor Velnić piše: „Nositelji revolucije više nisu gnjevni proleteri, grlato radništvo i njihovi revolucionarni komiteti; danas su to pacifisti i zeleni, ekološki osviješteni, seksualno izopačeni… uglavnom oni što dječjim kolicima voze pse i mačke i (za sada samo) bočnim pogledom pogledavaju u djecu kao svoj plijen. Zlo mijenja modus operandi, ali mu zavodnička narav ostaje jednako predatorska u potrazi za podobnim izdajicama“.

Rječnik revolucije danas je kudikamo mnogo kompleksniji. Zeleni, ekološki osviješteni, borci za ženska prava, ljubitelji pasa i mačaka, mrzitelji života i djece, borci za prava pingvina i svraka, nebinarni… ovakvi i onakvi, ujedinite se! Jedino za što se današnji revolucionari ne bore, a nisu se borili ni njihovi ideološki oci jest zaštita dostojanstva čovjeka u svakoj situaciji njegova života. To je suviše biblijski i zatucano.

Ekstremna ljevica u Hrvatskoj

Manifestacije ekstremne ljevice u Hrvatskoj možemo vidjeti svake prve subote u mjesecu tijekom molitve krunice na trgovima diljem Hrvatske. Isti nas ti udarnici revolucije, koji se subotama valjaju po tlu Jelačićeva trga, svake godine prilikom održavanja Hoda za život počaste nekim novim performansom. I ove su godine, kao i svih prethodnih, organi reda imali pune ruke posla.

Kada će se u Hrvatskoj postaviti pitanja opasnosti pojedinih ideologija za politički sustav, vladavinu prava i demokraciju? Hrvatska ni po čemu nije izuzeta od takvih trendova, a činjenica da je politička platforma Možemo! (koja otvoreno propagira takve politike i sama je stasala na uličnom aktivizmu), prešla okvire lokalne stranke, vrlo je zabrinjavajuća.

U spomenutome izvješću lord Walney tvrdi da bi se vlada trebala baviti prazninama u znanju unutar ministarstava i agencija za provođenje zakona o ideologijama, taktikama i akterima unutar krajnje lijevih i anarhističkih prosvjednih pokreta te da bi obavještajne službe i ministarstvo unutarnjih poslova trebali klasificirati prijetnje na temelju procjene njihove „taktike za postizanje promjene i vizije svijeta koji žele stvoriti“.

Mi smo u Hrvatskoj, kako bi se reklo, prešli igricu pa nam takvi aktivisti sjede u državnome Saboru i institucijama. Po receptu druga Gramscija!

Čovjek sa zdravim razumom mora se zapitati u kakvoj bismo stvarnosti živjeli da zagovornici takvih anarhističkih ideologija u svoje ruke dobiju poluge vlasti. Hrvatski je narod, hvala Bogu, bio dovoljno razuman da je na ovim parlamentarnim izborima to spriječio.

Lord Walney u svojemu izvješću, također, predlaže da policija više koristi nadzor nad prosvjednicima i da pri odlučivanju hoće li dopustiti ili zabraniti prosvjed u obzir uzme „kumulativne poremećaje i štetu“ koji iz toga proizlaze. Kao jedan od primjera, britanski parlamentarni zastupnik navodi učinak prosvjeda povezan s ratom u Gazi koji rezultira porastom broja antisemitskih zločina iz mržnje.

Zaključno: demokracija nije na raskrižju samo u Velikoj Britaniji, već u cijelome svijetu. Hrvatska, na žalost, ni u ovome nije izoliran slučaj. Je li nastupilo vrijeme zdravorazumske analize opasnosti svih anarhističkih ideologija, tek ćemo vidjeti.

Barbara Dijanović
Hrvatski tjednik

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved