Connect with us

Vijesti

Gotovo je: ”Austrijska tvrtka radi aplikaciju za potpunu kontrolu stanovništva”

Published

on

Transparentna osoba i potpuna kontrola putem socijalnog kreditnog sustava

Danas osobno slušao na radiju, naravno skroz drugačije upakirano, a evo i pravog izvješća o čemu se radi !!!”

ID Austria” bi trebao biti “daljnji razvoj” potpisa mobilnog telefona i reklamira se kao da donosi proširenje mogućnosti digitalne upotrebe . Trenutno se radi na platformi za osobne iskaznice koja će digitalne osobne iskaznice, poput vozačke dozvole na mobitelima , učiniti dostupnim. – prenosi crna ovca

Budući da se „usluge“ koje se trenutno nude mogle bi se u bilo kojem trenutku proširiti i dopuniti dodatnim podacima (npr. status cijepljenja i drugi zdravstveni podaci, podaci o računu, ponašanje na internetu i posjećene web stranice itd.) . Dakle, to je ogroman korak prema tome da postanete transparentni građanin pod potpunom kontrolom i također bi se mogao koristiti kao osnova za sustav socijalnih kredita.

Foto: Steve Ogan

Advertisement

Vijesti

Najveći muški svetac koji je ikada živio nije bio ni…

Published

on

Najveći muški svetac koji je ikada živio nije bio ni svećenik, ni biskup, ni đakon, ni pustinjak, ni redovnik nego suprug, otac i radnik – sv. Josip. (sv. Josemaria Escrivá)

Danas slavimo blagdan svetog Josipa, zaštitnika cijele Crkve i hrvatskoga naroda. Josip je bio pravedan čovjek dobra srca i velikog pouzdanja u Boga. Brižan čuvar, skrbnik i otac najsvetije obitelji.

Čovjek vjere i poslušnosti, vjeran čak i onda kada je poslušnost tražila od njega velike žrtve koje nije razumio. Slijedimo i mi njegov primjer i molimo za njegov zagovor jer svetost nije povlastica malobrojnih, nego poziv svima.

Sveti Josipe, brižni čuvaru Svete obitelji i zaštitniče cijele Crkve i hrvatskoga naroda, budi u nebeskoj slavi zagovornik svakoga od nas da u kušnjama života i teškoj borbi između dobra i zla ustrajemo na putu istine i ljubavi. Svojim svetim zagovorom izmoli za naše obitelji da budu Bogu odane, vjerne, pobožne i hrabre za sve životne kušnje; takve će biti jamstvo naše crkvene i narodne budućnosti.

Sveti Josipe, bdij nad našom domovinom i svim njezinim stanovnicima da nam bude blagoslovljeno prebivalište na putovanju u vječni život, gdje ćemo se jednog dana naći zajedno s Tobom, s tvojom svetom Zaručnicom i našom Majkom Marijom i sa svom nebeskom Crkvom u ljubavi, radosti i svjetlosti Presvetoga Trojstva: Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

fb/Z. G.

Continue Reading

Vijesti

Milanović Vs Turudić – Je li baš sve tako kako se čini?

Published

on

Putem društvenih mreža dijeli se jedna poruka o razlogu ovakvo čudnovatog Milanovićeva poteza oko uključivanja u izbore za Sabor RH u kojoj se spominju on, njegov pokojni brat Krešo, Dinko Cvitan i Turudić – piše Miro Perković u Hrvatskom ratniku.

foto – ilustracija: Hrvatski ratnik

Razmišljao sam o tome hoću li ju objaviti, budući da ne znam je li istinita ili je spam koji HDZ-ovci dijele kako bi ocrnili Milanovića, ali sam se ipak odlučio da ju prenesem i dam svoje viđenje, složio se netko sa mnom ili ne…

Ovo je ta poruka i jako bih želio u komentarima čuti vaše mišljenje o izrečenom.

Pouzdana info!

Pozornost!

Dinko Cvitan je zataškao  apsolutnu umiješanost Zorana Milanovića u kriminalne poslove njegovog pok. brata Kreše!

Cvitan se USPANIČIO da će Turudić, koji nije iz njihovog zatvorenog kruga u DORH-u, to otkriti i naravno, procesuirati i Cvitana, uz samog Milanovića!

Stoga Cvitan stišće i pritišće Milanovića, prijeti da će svu krivicu prenijeti na Milanovića i njegove zapovijedi da bi sebi olakšao poziciju.

Zato Milanović i Grbin kao prvu poruku “javnosti”, a zapravo Dinku Cvitanu, daju OBEĆANJE da će ODMAH “po preuzimanju vlasti” SMIJENITI Turudića i tako spriječiti razotkrivanje Cvitana kao i Milanovićevog kriminala!

Stoga je nužno, ODMAH, a najkasnije u ponedjeljak, uputiti SLUŽBENI ZAHTJEV DORH-u da se očituje o tome tko je, kada, i zašto donio Odluku o neprocesuiranju slučaja “Krešimir i Zoran Milanović”!


Sjećam se, bijaše to prije nekoliko godina kad se pisalo o kriminalnim aktivnostima Kreše, brata Zorana Milanovića, i o upletenosti samog Milanovića u taj kriminal, ali nekako jako brzo je prestalo biti tema i pometeno je pod tepih.

E sad, je li istina da je Dinko Cvitan, tadašnji državni odvjetnik, zataškao umiješanost Zorana Milanovića u kriminalne poslove njegova brata Kreše, ili afere nije niti bilo?

Nemam pojma!

Međutim, ovaj neočekivan potez Zorana Milanovića mi je ubacio crv sumnje budući je izjavio da se kandidira kako bi pomogao ljevici i da bi maknuo Turudića s mjesta Glavnog državnog odvjetnika.

To što želi pomoći ljevici je njegovo pravo, ali i poruka onima na desnici, osobito Hrvatima u BiH, koji u njemu vide nekog tko se obratio s krivog puta, te postao nekakav desničar, i koji zaboravljaju da im je, u dogovoru s Jadrankom Kosor, umanjio glasačka prava, koji zaboravljaju što je rekao za ploču poginulim hosovcima u Jasenovcu i kako je reagirao na obljetnici Bljeska kad je vidio Maretića i Marasa u majicama s HOS-ovim oznakama, da vuk dlaku mijenja ali ćud ne.

Ali, kako bilo, ipak mu jednu stvar moram priznati, njegov odnos i podršku Hrvatima u BiH kojom je natjerao i samog Plenkovića da reagira na nezavidan politički položaj našeg naroda u nama susjednoj državi.

Kako bilo, ne mislim da je pomoć razbucanoj ljevici (Muuuu koaliciji) glavni razlog njegove kandidature jer je i sam prije dva mjeseca kategorički odbio tu mogućnost, a predsjednički posao je i tako idealan za njega jer nema velike odgovornosti a može laprdati koliko hoće, bez posljedica. Kao Predsjednik vlade se i tako nije proslavio, čak kažu da je bio najgori od svih prije njega.

Ali kako je Turudić izabran za šefa DORH-a, izgleda da su se stvari promijenile???

Ja vjerujem da će ovim potezom SDP-u skočiti rejting, ako ništa drugo vratit će mu se oni SDP-ovci koji su zadnje dvoje izbore glasovali za Plenkovićev HDZ (ima takvih podosta i u mojoj Dubravi), a i dio onih koji su, nezadovoljni Grbinom na čelu SDP-a, prešli možemovcima ili u neke druge lijeve opcije.

Ovaj njegov napad na Turudića, kojeg etiketira kao najvećeg kriminalca u državi, i čije postavljenje mora spriječiti pod svaku cijenu… E to mi smrdi do neba.

Ono propinjanje ljevice na zadnje noge, koje je očito bilo orkestrirano s Pantovčaka, te medijski linč na Turudića, podsjetilo me na način kako su smijenili mog prijatelja Miju Crnoju s mjesta Ministra hrvatskih branitelja, a slično je kasnije prošao i Ministar zdravstva Kujundžić. Danas svi znamo da je Mijo Crnoja bio čist k’o suza, a smijenjen je zbog obećane liste hrvatskih izdajnika, dok je Kujundžićev grijeh bio što nije vjerovao u Korona prijevaru.

Dakle, Milanović na sve moguće načine pokušava spriječiti imenovanje Turudića Glavnim državnim odvjetnikom, kad mu to nije uspjelo povlači jedinstven potez u povjesti ‘demokracije’, kandidira se za mjesto Predsjednika vlade, iako je aktualni Predsjednik države, a kako sam kaže, da bi spriječio da kriminalac Turudić postane Glavni državni odvjetnik???

Zar je Turudić toliko bitan?

Ili pak strah od Turudića ima presudnu ulogu?

Pretpostavio sam da su njegovi razlozi osobne prirode, mislio sam da želi zaštititi udbašku hobotnicu unutar državnog odvjetništva i drugih državnih institucija. Sama priča o ‘lipoj’ i ‘di si radosti’ je čisti spin, poput garaže Mije Crnoje ili obiteljska kuće Milana Kujundžića.

Ako ćemo gledati kriminalne aktivnosti sudaca i državnih odvjetnika, zar postoji veći kriminalac od Mladena Bajića, to najbolje zna naš Vjekoslav Škreblin, ali nitko nije prosvjedovao protiv njegova ili Cvitanova imenovanja za Glavnog državnog odvjetnika. Jel’da?

Između ostalog, Turudić je i jedan od nas, dragovoljac Domovinskog rata, po svjedočenju njegovih suboraca čak i hrabar, i nema udbaško zaleđe za razliku od Bajića, Cvitana, Jelinića i ostatka DORH-a. Ispada da mu je u biti najveći grijeh to što ga Plenković postavlja, ali kojim drugim putem bi inače došao na tu poziciju?

Tako da me sve to navodi na zaključak da bi ovaj tekst mogao biti istinit. I zato sam ga objavio.

Samo je istina bitna, a Milanović i Plenković neka se očituju oko ovoga i otklone sumnje je li spin ili je zbilja istina.

Udruga Hrvatski Ratnik | mreže

Continue Reading

Vijesti

(Video) TENERIFE – SJEĆANJE na najveću tragediju u povijesti zrakoplovstva

Published

on

U nesreći na Tenerifima poginulo je 583 ljudi, a samo je 61 uspjelo preživjeti, svi u zrakoplovu Pan Am-a. Nesreća se dogodila u zračnoj luci Los Rodeos, kada se Boeing 747 nizozemskog KLM-a prilikom uzlijetanja brzinom od 250 km/h zabio u Pan Am-ov Boeing 747 koji se još uvijek nalazio na pisti.

Dana 27. ožujka 1977. na Tenerifima u Španjolskoj dogodio se tragičan sudar kada su se dva potpuno natovarena Boeinga 747 sudarila jedan s drugim, što je rezultiralo gubitkom 583 života, što je označilo kao najsmrtonosniju katastrofu u povijesti zrakoplovstva. Ova animacija rekreira kako se tragedija odvijala.

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved