Connect with us

Vijesti

HODAK: Promakla mi je zakonska zabrana ZDS-a

Published

on

Godišnji odmori su u punom jeku… Prekrasni sunčani dani. Bez oblačka. Baš imamo sreću što je tako vruće. Tko se ono nekad žalio da mu je hladno? Sad neka uživa u suncu i vrućini. Po noći na Bolu 32 stupnja. Zato molim moje rigidne desničare koji me prate kao i orijunaše, koji svaki ponedjeljak oštre svoje “plajvaze” iliti “hemijske” olovke, da dobro zapamte kolovoz ljeta Gospodnjeg 2021. godine kako ne bi iduće godine pisali i pričali o novim “nezapamćenim” vrućinama.

U politici vlada sezona “kiselih krastavaca”, ali u off-medijima to ne postoji. Sve je dobro, sve je ok. Najpoznatiji “druker” u Lijepoj našoj dr(u)ka i dalje. Žarko Puhovski: “Ne treba biti srpski radikalist da se egzodus nakon Oluje nazove zločinom”. Žare je barem dosljedan. Koliko su samo truda uložili Čičak, Banac, on i ekipa iz HHO-a pišući o ratnim zločinima Tuđmanove soldateske nakon Oluje i Bljeska i šaljući “belu knjigu” u Haag. A Haaške “sudije” s knjižurinom na “đubrište istorije”. Dobro, sad će poslužiti tužiteljstvu BiH koje ne može prijeći preko “genocida” 14 naših generala koji su se usudili uzvratiti na “prijateljsko granatiranje” iz BiH “prekomjernim granatiranjem” preko Save.

Hrvateki su opet jednom u šoku. Kaj buju nas opet izručili? Objektivne projugoslavenske TV kuće odmah su “angažovale” kompetentne komentatore. Neki su nemoralni, a neki imaju dvostruki moral. Jednog sam već spomenuo k’o prvog na čelu kolone, a ostali briljantni umovi su Fred Matić, zvan “punjena ptica”, pa Anto Nobilo i pomalo zaboravljena Đurđica Klancir. To je ono što sam ja uspio pogledati, ali ne sumnjam da su “naši” elektronski mediji razgovarali na tu temu i s Vedranom RudanKrešimirom BeljakomNenadom Stazićem, Karleušom, Zdenkom Raukar, Hladnim pivom… Ukratko, sa svima kojima se nostalgija za Jugom uvukla duboko pod kožu, mada bez vidljivog hematoma. Npr.: Anto Nobilo je “advokatski” kratak. On misli da su nam oni iz BiH napravili uslugu. Da se malo “očistimo” od zločina. Zatim, Fred Matić. Malo ću preskočiti njegove nepročešljane misli. Stvarno je prevruće…

Zamislite, Tomašević je na grob pokojnog predsjednika položio vijenac…

Đurđica je na N1 novo osvježenje. Bivša glavna urednica Globusa koja je pucala visoko, ali je promašila i ostala gotovo zaboravljena sve dok ju sada nije iz naftalina izvukao N1. Ljuti se ona na Tomislava Tomaševića. Njegov zamjenik Luka Korlaet položio je vijenac na grob Franje Tuđmana. Problem je nastao baš kad pomislite da problema nema. Naime, zamislite, izabrani gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević je, putem svog zamjenika, na grob pokojnog prvog predsjednika Tuđmana položio vijenac na Dan domovinske zahvalnosti.

Međutim, Đurđa zna znanje i zna da su Tomaševića izabrali lijevi, pa što će on sada polagati cvijeće na tamo neki nebitni grob. Gledam Đurđu, sva se uvukla u se. Jedva je stajala, ali stara mržnja u njoj prema onome koji je stvorio ovu državu ne slabi. Ona smatra da su “glasači Tomislava Tomaševića očekivali odlučnije promjene – na idejnoj razini”. Đurđa nije bila u partizanima, ali joj još uvijek šumi u glavi. A neoprezni Tomislav treba hitno poslati vijenac i na grob Zorana Ercega, bivšeg Mladićevog snimatelja. Tako će zadovoljiti Đurđu i ostale razočarane ljevičare. Tuđman je našoj Đurđici bio nešto k’o “klasni neprijatelj”. Bio je, naime, za klasu bolji od nje i njezinih.

Iz Ministarstva zdravstva upozoravaju da u zdravoj državi mora vladati zdravstvo i jedinstvo. Prema tome svi na cijepljenje. Barem na drugu dozu…

Popularni nadbiskup Mate Uzinić u Indexu upozorava: “Rat nam je nametnut, ali to ne opravdava naše zločine”. Stara otrcana jugo-teza. Sve su žrtve iste. Milanović je shvatio.

“Naš” Mate nije. Najblaže rečeno, čudno. Njemu ništa ne znači ni najnovija presuda iz Haaga koja je za udruženi zločinački pothvat okrivila Srbiju i SAO Krajinu te napose Slobodana Miloševića. Naš Mate ima ozbiljan problem. Naime, sada je jasno da se mora odustati od ofucane teze da se izdaju samo prijatelji ili knjige. Izdaje se na žalost i domovina. Sad kad je Haag napokon pravomoćno i konačno izdvojio Tuđmana iz društva Miloševića, Vučića, Izetbegovića i Mesića, javlja se Mate Uzinić i pada u moralni ambis zajedno s Indexom, Novostima, Nacionalom, mladim Izetbegovićem, Komšićem…

Tuđman je na izborima dobio mandat stvaranje demokratske države, ali je morao četiri godine ratovati da je sačuva. Index i Mate vjeruju kako je to mogao napraviti pjesmom, plesom i svetim misama, bez upotrebe oružja. I Buda Lončar je mislio kao naš Mate. U Lici kažu: “Lako je sagraditi kuću, ali teško je sagraditi dom”. Osobito ako je sve manje onih koji su za njega spremni.

Na fejsu se javio neki stari Ličanin: “Moj dida je heroj iz Drugog svjetskog rata. Sakrio je osamnaest partizana. Još ih nisu našli!”.

Promakla mi je zakonska zabrana ZDS-a

Ministar MUP-a je kategoričan: “ZDS je zabranjen i policija će uredovati”. Ljut sam na sebe kako mi je promakla ta nova zakonska zabrana. Kad je to izglasao Hrvatski sabor? Znam za Opću sjednicu svih sudaca Visokog prekršajnog suda koja je, s ogromnim brojem glasova sudaca, donijela odluku da je ZDS iz pjesme “Čavoglave” zakonit i legalan. No, to će i tako biti malo tvrđi orah za ovu ili one iduće vladajuće garniture. Zato ćemo taj vrući krumpir ostaviti da se lagano hladi.

U fokusu javne pažnje je legendarna “Sinjska Alka”. Alkarsko vodstvo protiv narodnog tribuna Mire Bulja. Sve je sporno osim sparine. Sreća da je Stožer bio na godišnjem jer bi alkar i konj morali trčati odvojeno! Da su Mlečani onih godina znali što će zakuhati…, ali dobro, to je već jedna druga tema.

Jedan se na lokalnoj TV hvali: “Banka mi je omogućila da ponovno stanem na svoje noge. Oduzela mi je auto!”.

Ono što upada u oko je nešto što podsjeća na famoznu “Titovu štafetu”. Načelnik Borova nosi transparent: “Oluja, zločin koji traje…”. Iz komšiluka na dnevnoj bazi traje pljuvanje po Oluji. Pupovac: “Proslava Oluje izjednačava Hrvatsku i Srbiju…”. Žare Puhovski cinično o Oluji: “Domovinski rat nije temelj Hrvatske, Egzodus nakon Oluje je zločin…”.

Društvo osječkih arhitekata ima sjajnog šefa. Lik se zove Ivan Cingela. Voli Cingela fejs te je 5. kolovoza briljantno i lucidno objavio ovaj tekst:” Čestit dan pobjede nad etničkim nečišćenjem svima koji slave zločin”. Cingela je i predavač, profesor, država ga plaća, a on tu svoju državu cijeni i poštuje kao što ste upravo čuli. Ne prođe dan da se neka orijunaška protuha ili neki štakor ne pojavi rokćući o Oluji, zločinu, egzodusu, a naš ministar policije pazi na zabranu ZDS-a tako da oni koji su četiri godine s tim pozdravom vodili rat mogu danas očekivati zahvalu u obliku lisičina… Apsurdistan!

Generali iz Oluje su većinom protiv HOS-a, protiv ZDS… Dokle će ići ta šizofrenija? Jeste li čuli ikoga iz famoznog Generalskog zbora da se osvrnuo na kripto-komunističku inflaciju omalovažavanja Bljeska i Oluje? Da li je itko ikada primijetio način funkcioniranje DORH-a, njihov brzi obračun s npr.: Merčepom i sličnima dok ratni zločinci s druge strane sjede i dalje mirno u strukturama vlasti u istočnoj Slavoniji. Zaista, dokle?

Cinik bi rekao: Slijedeća dva stoljeća su ključna…!

Zašto DORH nije do sada podnio ni jednu optužnicu protiv zapovjednika armije BiH?

Što se tiče “optužnica” iz BiH, postavio bih jedno pitanje kao pravni praktičar. Zašto, naime, hrvatski DORH do sada nije podnio ni jednu optužnicu protiv zapovjednika armije BiH? Inače, i brucošima na pravnom fakultetu je jasno da ove BiH “optužnice” treba odmah poslati DORH-u koji može donijeti samo dvije odluke. Započeti s kaznenim postupkom protiv prijavljenih ili odbaciti kaznenu prijavu. Ako taj odbačaj BiH kaznene prijave postane pravomoćan, onda čitava montaža pada u vodu. Nastupa tzv. “res iudicata” ili prevedeno “presuđena stvar”. To znači da je predmet završen i ne može se o njemu ponovno suditi po načelu “ne bis in idem” odnosno “ne dva puta o istome”… Ali, da vas ne gnjavim dalje pravom. Ova čestitka iz BiH za Velu Gospu može i mora završiti baš ovako. To je najmanje što možemo učiniti za naše ljude u BiH koji su se zajedno s armijom BiH borili za svoju državu.

Na društvenim mrežama kruži snimka Alke iz 1989.g. Na snimci, koju je na fejs stavio prof. dr. Josip Jurčević, ore se partizanske pjesme, veliča lik i djelo “ljubučice bijele” teške 120 kila, Alkarsko društvo je isto k’o i danas, samo nema Mire Bulja. On se spremao za dolazeći rat, a alkari su se bavili Alkom Vujicom… hoće li pjevati na Alki ili ne.

Naša vodeća, glavna i najpopularnija nacionalna manjina ne zna što je to godišnji odmor. Najprije je nastala “opšta” konsternacija jer ove godine na proslavu Oluje nije došao mirni i izbalansirani Boris Milošević. Teoretičari “bratstva i jedinstva” su se smrznuli. Boris se jasno deklarirao u odnosu na Bljesak i Oluju. To je za njega “gesta za koju treba imati dobar želudac”… Nazdravlje! Svaka, pa i najkilavija vlast “na ovim prostorima” zahvalila bi se našem Borisu i poručila mu ono što je Ivan Hrstić stavio kao naslov svoje kolumne: “Tko se na Dan pobjede u Kninu osjeća kao stranac, ne mora ni dolaziti”. Kad smo napokon umirili “široke narodne mase” da Borisov ne-dolazak ne znači da nas naši vladajući manjinci opet mrze, dogodio se novi “incident”.

Profa, ambasador, “poviesničar”, nesuđeni akademik Ivo Goldstein pronašao je kamenčić u svojoj lijevoj cipeli. Tzv. špičoki. Njega žulja “konstitutivnost” srpskog naroda u Hrvatskoj. Wow! A ja sam, kao pravi lički ognjištar, bio uvjeren da Srbi nikada nisu bili konstitutivan narod u Hrvatskoj. Čak ni u Jugoslaviji. Oni su, istina Bog, bili vladajuća nomenklatura na “ovim prostorima”, što su, usput rečeno, i danas, ali lege artis ni ustavno ni zakonski nisu bili konstitutivni narod.

Prosvijetli me da znam povijest Hrvata kao prof. Goldstein, prof. Klasić, prof. Jakovina, prof. Markovina…

Sjetih se jednog krasnog stiha genijalnog Rajka Dujmića koji počinje otprilike ovako: “Dragi Bože, k’o Boga te molim…” prosvijetli me da znam povijest Hrvata kao prof. Goldstein, prof. Klasić, prof. Jakovina, prof. Markovina… I još nešto Bože, objasni nama zatucanim klero-fašistima kako je moguće da su svi fašiti, nacisti, ustaše, alkari otišli k tebi na divan o svojim grijesima, a nama si ostavio rigidne komuniste, udbaše i orjunaše da nam “odgajaju” mladež i truju atmosferu koja je već ionako dovoljno zatrovana emisijom stakleničkih plinova. Naravno, i smušenom desničaru kao što sam ja, jasno je da od molbe Bogu neće biti baš ništa. Bog nas je davno podučio “pomozi si sam pa će ti i Bog pomoći”. Ivo Goldstein podsjeća na jedan lik iz filma “Istočno od raja” snimljen po romanu Johna Steinbecka za kojeg se ili u filmu ili u kazalištu govori: “Što su ga manje uvažavali to se on više pravio važan”.

Čude se Hrvateki što dvostruki četnički vojvoda Bora Đorđević, zvani Čorba, pjeva u Celju ogrnut Hajdukovim šalom. Dolazi polako vrijeme da i Bora razveseli Branimira Pofuka koncertom u Zagrebu i Splitu. Pulska Arena je već rezervirana. Spriječiti ga može samo naš Stožer i epidemiološki uvjeti. Što se tiče društvenog stanja svijesti naših dragih trudbenika, Bora Čorba, četnički vojvoda, je pred vratima. Bora ante portas… A Thompson će i dalje pjevati u Livnu. Što u načelu nije loše…

Pade mi na ognjištarsku pamet jedna stara škotska poslovica, neprimjenjiva u Hrvatskoj, ali je treba za svaki slučaj citirati: “Never forgive, never forget”, odnosno “nikada oprostiti, nikada zaboraviti”.  Bože, ti Škoti… koji čudan narod…

Zvonimir Hodak/Direktno.hr

Vijesti

Dan prije nego što je umro u avionu, pisac Malog princa napisao je MOLITVU, mogla bi vam promijeniti život

Published

on

Antoine de Saint-Exupery je poznat kao pisac “Malog princa”, ali napisao je i jednu molitvu koja će mnogima promijeniti živote.

Manji je broj onih koji znaju da je Exupery bio i vojni pilot, te da je za svoje vojne zasluge nagrađen odlikovanjem Legije časti.

Najbolji pisac među pilotima i najbolji pilot među piscima umro je u avionu, od srčanog udara, leteći tijekom zadatka.

Kao pisac je ostvario sve svoje dječje fantazije kroz Avijatičara, Ratnog pilota, Noćni let i najpoznatijeg, Malog princa.

Čak i kad je bio na zadacima, Exupery nije prestajao pisati.

Molitva pisca Malog princa

Molitva, koju vam donosimo u cijelosti, je nastala u jednom od najtežih životnih razdoblja autora, kada su ga bolest, godine i ratni vihor polako lomili.

Gospodine, ne molim te za viđenja i čuda, molim tek snagu za život svednevni. Pouči me umijeću malenih koraka.

Misli mi razbistri, učini me snalažljivim, nauči me ugrabiti pravi trenutak. Daj da vidim kako je sve u životu važno.

Jakosti mi daj za red i pravu mjeru, da ne klizim kroz život poput rasipnika, već vrijeme svoje da mudro raspoređujem, pa ipak da umijem prepoznati trenutke bogate sjajem, ljepotom i milinom i odvojiti časak za užitak srca i duha.

Pomozi mi spoznati da ne koristi sanjati – niti o prošlosti, niti o budućnosti te da je najvažniji sadašnji čas, i da sve što slijedi učinim najbolje. Očuvaj me opsjene da život ima glatko teći.

Trijezan mi uvid podari u istinu da su poteškoće, porazi i padovi, neuspjesi, boli pa i katastrofe na stazi žića vjerni pratioci uz koje naša bića sazrijevaju i rastu. (Novi život)

Continue Reading

Vijesti

Kvare se odnosi Kine i SAD… Do koje točke?

Published

on

  Tijekom posljednjih 5 godina su se drastično pokvarili odnosi Kine i Zapada. Zbog toga je ako ništa drugo red dobro pogledati kako Kina i SAD danas stoje – donosi Hladna istina.

  U samo 30 godina Kina je od ekstremno siromašne države došla do pozicije jedne od modernih tehnoloških velesila. Ona je to postigla zahvaljujući svojoj briljantnoj državnoj strategiji i zapadnoj pohlepi. Riječ je o pohlepi koja je prodala stoljeće napredka i nadmoći za 20 godina ekstremnih profita. Zapadni stanovnici su se od početka protivili toj politici, ali oni ne upravljaju državama koje su nominalne demokracije.

  Nakon proteka ta 3 desetljeća zapadni kompanije su se počele tiho buniti protiv Kine. Oni su se počeli buniti jer nisu mogli proizvesti isto kvalitetne i jeftine proizvode kao ona. Te prvo tihe pritužbe su zapadne vlade ignorirale, ali kako su one postojale sve jače vlada je na kraju morala nešto poduzeti.

  To nešto je učinila Trumpova administracija započevši tehnološki rat kojeg potom nastavlja Bidenova. Ova dva predsjednika se možemo slobodno reći ne slažu u ničem osim protivljenju Kini. Konkretni primjer tog rata kojeg je započeo SAD su TikTok, zabrana korištenja proizvoda Huawei i na kraju zabrana Kini da proizvodi moderne procesore. Konkretno SAD nije i ne može zabraniti Kini da ih proizvodi, ali može zabraniti prodaju „strojeva koji rade procesore” što je i učinio.

  Ruska invazija Ukrajine je u određenom smislu pogoršala odnose s Kinom koja zajedno s 2/3 ili 3/4 svijeta odbija osuditi agresiju. Ona ju je pogoršala pošto tehnološki razvijena Kina nastavlja prodavati svoje proizvode Rusiji. To je u stvarnosti samo isprika jer Indija i Turska rade nešto sličnog bez ikakvih posljedica, pa…

  Taj bijes Zapada na Kinu zajedno s sankcijama nisu dovele do željenih rezultata. Kao dokaz toga možemo koristiti trgovinske podatke iz 2018 i 2023 godine. Te 2018. je Kina izvezla u svijet proizvoda u vrijednosti od 2.5 bilijuna dolara, a 2023. je izvezla 3.4 bilijuna !? U postotcima je Kina bez obzira na američke sankcije zaradila 2023 godine 36 % više nego 2018 !?

  To je postigla polako napuštajući trgovinom s razvijenim zapadom i koncentriranjem na nerazvijene države. Riječ je o napuštanju koje se provodi pod zapadnim sankcijama, znači protivno kineskim željama, ali to ne mijenja činjenice.

  Koliko su se ohladili odnosi između Kine na jednoj i SAD-a na drugoj strani najbolje ukazuje broj avionskih letova. Tijekom 2019. su tjedno između SAD i Kine više od 300 puta letili avioni, a sada lete samo 63 puta. Riječ je o smanjenju od 79 % u samo 5 godina. Formalni razlog za to je odluka SAD da zabrani ruske letove iznad svog teritorija i istovjetna ruska odluka za američke. To znači da američki putnički avioni trebaju izbjegavati ruski zračni prostor zbog čega je njihov let skuplji od kineskog. Kao što smo rekli to je formalni razlog kojeg je SAD iskoristio za smanjivanje broja letova u Kinu.

  Budimo jasni pa priznajmo da u ovoj priči SAD nije loš niti je Kina dobra. Svatko od njih gleda svoje vlastite nacionalne interese i to je normalno. Da je Zapad, da su SAD i Njemačka prije gledali svoje nacionalne interese Kina bi u najboljem slučaju bila razvijena kao Indija.

  Za kraj onima koji se nadaju da će nekretninski slom uništiti kinesko gospodarstvo možemo samo poručiti uzalud Vam trud svirači. Tamošnja vlada kontrolira gospodarstvo pa se to neće dogoditi niti zbog toga, niti zbog zapadnog izvlačenja novca iz Kine.

  Njeno gospodarstvo može samo stagnirati ili padati samo zbog pogrešnih odluka vlade. To je neupitna činjenica koju se ne smije zaboraviti.

izvor: Hladna istina

Continue Reading

Vijesti

VIRALNO Propovjednik: “Preko 90% katolika ne razumije misu”

Published

on

Viralni 33-minutni govor oca Jonathana Meyera o pravoj prirodi katoličke mise otvara srca – piše Sarah Robsdottir u Aletea-i.

Otac Jonathan Meyer iz župe Svih svetih u okrugu Dearborn, Indiana, izazvao je pomutnju na internetu svojim 33-minutnim govorom koji je nedavno održao na katoličkoj muškoj konferenciji o žrtvi mise. Njegovu su poruku uhvatili na YouTube Kanal Sluga Božjih i prikupili je više od 440.000 pregleda i više od tisuću komentara u samo nekoliko tjedana.

Otac Meyer istaknuti je propovjednik u Nacionalnoj euharistijskoj obnovi koja se odvija dijelom kao reakcija na studiju Pew Research iz 2019. koja je pokazala da 69% katolika ne vjeruje u stvarnu Kristovu prisutnost u euharistiji.

“Ali postoji veći problem od toga”: Fr. Meyer se bavi ovom zapanjujućom statistikom na početku svog govora objašnjavajući da, prema njegovoj procjeni, “više od 90% katolika” nema pristojno razumijevanje zašto uopće idu na misu. Otac Meyer rješava ovu alarmantnu procjenu svojim tipičnim šaljivim stilom i uključivanjem publike u živahnu vježbu pitanja/odgovora.

Na kraju je vlč. Meyer citira Katekizam, jasno stavljajući do znanja da je razlog broj jedan zašto katolici moraju sudjelovati u misi taj što je to “ponovno predstavljanje Kalvarije, vječnu žrtvu Jaganjca Božjeg za grijehe svijeta”.

A odaziv je bio nevjerojatan. Ne samo da je poruka postala viralna, već i komentari na YouTube stranici Sluga Božjih govore sami za sebe.

Na primjer, @angelahagemeyer398 je napisala: “Ovaj svećenik je u 35 minuta upravo objasnio ono za što su mi trebale godine da naučim. OVO bi se trebalo igrati u svakom RCIA-u, razredu prve pričesti, pripremi za krizmu i u župi. Nedostatak tih informacija doista je razlog zašto naši ljudi posrću. Slava Bogu za ovog svećenika.”

izvor: Aleteia

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved