Connect with us

Vijesti

Hvala Ti Bože što si moje sve

Published

on

Ponekad samo podignem pogled, nasmiješim se i kažem: znam da si to bio Ti Bože.

I ne moram si to objašnjavati, dovoljan je ovaj osjećaj koji titra u Božjoj volji, ovaj mir koji sve podnosi, ovaj znak na srcu što me podsjeća da za Tebe kuca i postoji. Ponekad samo usnem bez molitve na usnama jer znam da nemam prava reći ništa dok me Očeva ruka miluje i uspavljuje, prepuštena rijeci koja me vodi do skrivenih uvala i obećaje mi odmor od svih nemira. Ponekad ustanem bez da te Bože dozovem, smirena i budna, svjesna da si kraj mene uvijek a da sam  ja ta koja često misli ‘Gdje si kad te trebam’. Sada znam, bliži si mi najviše kada te najmanje osjećam – piše Blanka Klasić.

Ja ne lutam, ja sam pronađena, gdje god da jesam. 

I ne moram uznemiravati svoju savjest time, mostove srca ne gradi razum već pogled pun ljubavi i ovi snovi koji plutaju po površini mojih mora, onkraj druge stvarnosti. Sanjam li? Ne, moji sni su se ostvarili, jer moje sne ne sanjam ja, već On za mene sanja i stvara – moj Stvoritelj, moj Obnovitelj, moj Tješitelj. Život prolazi – On ostaje, život ruši – On gradi, Život umire ali On živi.

Ponekad jedno “Hvala Ti Oče”otvori mi više vrata nego sve pobožne riječi zajedno, danas sam ih izgovorila dva – tri puta a On je to, kako samo Bog to zna, pretočio u moju stvarnost i stavio mi osmijeh na lice. I to ne bilo kakav, onaj koji nije namješten i koji dobro podnosi suze, tugu i bol.
To je moj Otac. Ne moram mu puno govoriti, ‘samo’ ga moram više osjetiti. Ne moram cijelo vrijeme misliti kako ću i što ću, već samo poslušati, Božju volju staviti na prvo mjesto. Ja ne vjerujem u Boga, ja mu vjerujem. Ja nemam povjerenje u Njega ja mu poklanjam svoje povjerenje. Ja znam da neznam ništa, jer On zna sve.

Znam, jer mi je otvorio svoje srce i razlio ga u tisuću boja preko moga sivoga dana…

Znam, jer me je kad sam se najmanja nadala najljepše iznenadio svojim posjetom…

Znam, jer me je cijeli dan jedna ruka držala i nježno mi šaptala “vjeruj mi,znam kako ćemo”, u tuzi me tješila, suze mi brisala, pratila tamo gdje sam je unatoč tome ispustila, odgurnula, zaboravila…

Znam, jer me je i za drugu ruku odlučno vodio i govorio mi “Ne boj se, ja sam s tobom,dragocjena si u mojim očima i čuvam te ja”, niti jednog trena napustila ili prepustila nečijim tuđim rukama…iako to(pre)često nisam zaslužila. Milost koju nisam bila dostojna, strpljivost koju nisam očekivala, nježnost koju nisam cijenila, ljubav koju nisam čuvala, Ti si me čekao, dok sam padala i posrtala, Tebi Oče, u Tvoj zagrljaj. Znam sad, imam oči da te prepoznam u svojim danima, imam srce da te osjećam, imam dušu da te spoznajem, imam ovaj život da te sačuvam, bez Tebe Bože, ništa sam. Hvala Ti što si moje sve.

Advertisement

Vijesti

Peru donio zakon kojim se transrodne osobe proglašavaju “mentalno bolesnima”

Published

on

Predsjednica Perua Dina Boluarte potpisala je dekret kojim se “transseksualizam, transvestizam, poremećaj rodnog identiteta u djetinjstvu, drugi poremećaji rodnog identiteta i fetišistički transvestizam” proglašavaju mentalnim bolestima.

Peruanske vlasti tvrde da će dekret također učiniti besplatnim psihološki tretman za ove kategorije građana, a uvjeravaju i da “kategorički potvrđuju poštivanje dostojanstva pojedinca i njegovo slobodno djelovanje u okviru ljudskih prava, pružajući im medicinsku usluge za njihove uvjete”, prenosi Daily Mail.

Aktivisti za ljudska prava vjeruju da bi klasificiranje trans i interseksualnih osoba kao mentalno bolesnih moglo otvoriti vrata konverzijskoj terapiji, koja je trenutno zabranjena u Peruu.

Konverzijska terapija je proces promjene seksualne orijentacije homoseksualaca, lezbijki ili biseksualaca u heteroseksualce, te transrodnih i rodno varijantnih osoba u cisrodne osobe.

Percy Maita-Tristan, medicinski istraživač na Sveučilištu Southern Science u Limi, rekao je da dekret pokazuje nedostatak svijesti vlasti o složenim LGBT pitanjima.

“Ne možete zanemariti kontekst da se ovo događa u superkonzervativnom društvu u kojem LGBT zajednica nema nikakva prava i gdje označavanje njih kao mentalno bolesnih otvara vrata terapiji konverzije!”, rekao je novinarima.

Dekret koji je potpisala predsjednica Perua dolazi uoči 34. obljetnice otkako je Svjetska zdravstvena organizacija uklonila homoseksualnost iz Međunarodne klasifikacije bolesti, što je izazvalo negodovanje skupina za ljudska prava.

WHO je prestao smatrati transseksualnost bolešću 2019.

Continue Reading

Vijesti

MAKLJAŽA NA VIDIKU Veliki napad Hezbolaha na izraelsku vojnu bazu

Published

on

Snimka pokazuje štetu nanesenu bazi IDF-a u blizini sjevernog grada Kiryat Shmona ranije danas, nakon što je pogođena teškim raketama koje je lansirao Hezbolah.

foto: screenshot: Hindustan Times

Hezbolah je rekao da je ispalio rakete Burkan – koje imaju veliku bojevu glavu – na kamp Gibor, sjedište 769. brigade IDF-a.

Baza, koja se nalazi u blizini grada Kiryat Shmona, pretrpjela je ogromnu štetu. Više zgrada i vozila su potpuno unušteni.

IDF tvrdi da nije bilo žrtava. Nakon napada, tvrde, mjesto za lansiranje raketa je uništeno u zračnom napadu.

Continue Reading

Vijesti

U Brodosplitu dovršen obalni ophodni brod za HRM

Published

on

U Brodosplitu je dovršen novi obalni ophodni brod. Riječ je o budućem brodu Hrvatske ratne mornarice.

U ožujku je potpisan ugovor kojim je reguliran način završetka gradnje i novi rok isporuke za prvi od ukupno četiri preostala broda. Brod će biti porinut 1. srpnja, a MORH-u će biti isporučen do kraja godine.

Ministar obrane Ivan Anušić nakon preuzimanja dužnosti najavio je nastavak realizacije projekta izgradnje obalnih ophodnih brodova, istaknuvši to kao jedan od prioriteta Ministarstva obrane.

Gostujući na Dan državnosti u središnjem Dnevniku HTV-a, ministar Anušić rekao je kako ima informacije iz Brodosplita da je brod čija je gradnja ugovoriena izvezen van iz hale i da se priprema već ovo ljeto za porinuće i nastavak dovršenja.

Podsjetio je da je s Brodosplitom 2014. godine potpisan ugovor o realizaciji pet ophodnih brodova za HRM, kojima je rok isporuka trebao biti 2018. godine, međutim dosad je isporučen samo jedan, prototip. Najavio je, da će, prema informacijama iz Brodosplita, do kraja godine HRM imati drugi brod i nakon u paketu će se i ostala tri broda rješavati.

foto: Ophodni obalni brod Umag 32/MORH

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved