Connect with us

Vijesti

I NIKOME NIŠTA!? Autori lažnog izvješća OPCW-a o „kemijskom napadu“ u Siriji mogu mirno spavati

Published

on

Prošlog tjedna je WikiLeaks objavio kako je OPCW krivotvorio izvješće o napadima klorinom u sirijskom gradu Dumi 2018 godine. Nakon objave ovog lažnog izvješća, SAD, Velika Britanija i Francuska su proveli udare na navodno „tri sumnjiva postrojenja za kemijsko oružje režima predsjednika Bashara Al-Assada“, što je bio otvoreni čin agresije na suverenu zemlju – piše N. Babić na Logicno.com.

“Priroda je svake temeljite istrage ja da pojedinci koji u njoj sudjeluju izražavaju subjektivne stavove”, rekao je generalni direktor OPCW-a Fernando Arias u govoru na godišnjem sastanku organizacije održanom u Haagu.

“Iako neki od tih različitih stavova i dalje kruže na nekim forumima za javnu raspravu, želio bih ponoviti da stojim pri neovisnom, profesionalnom zaključku istrage”, rekao je

Međutim, tijekom prve istrage Dume, koja je dala „opravdanje“ zapadnim silama da napadnu Siriju, OPCW je imao samo mandat reći je li korišteno otrovno oružje ili ne, a ne imenovati počinitelje.

Ostatak priče koju prenose zapadni mediji je ponavljanje istih članaka iz vremena navodnog napada i medijske hajke koja je nakon toga uslijedila protiv sirijskog predsjednika Bashara Al-Assada, njegove vlade i vojske.

Sada se vratimo u 2019. i podsjetimo što se dogodilo prije nekoliko tjedana. Naime, govorimo o smrti vođe takozvane „Islamske države“ Abu Bakra Al-Bagdadija u Idlibu i misterioznom samoubojstvu utemeljitelja „Bijelih kaciga“ Jamesa Le Mesuriera.

>> James Le Mesurier britanski špijun i osnivač Bijelih kaciga, ubijen u Istanbulu?

Danima nakon što su Sjedinjene Države objavile likvidaciju vođe terorističke organizacije ISIL Abu Bakra Al-Bagdadija, zapadni mediji objavili su smrt osnivača takozvanih “Bijelih kaciga”, bivšeg britanskog obavještajca Jamesa Le Mesuriera, koji je pronađem mrtav u blizini njegova stana u Istanbulu pod sumnjivim okolnostima.

Vijest o smrti Le Mesuriera o kojoj je izvijestio list “The Independent” uopće nije bila čudna, jer je stigla nekoliko dana nakon što je rusko ministarstvo vanjskih poslova objavilo dokaze o njegovim vezama s terorističkom organizacijom Al-Qaida i pozvalo britansku vladu da objasniti sumnjivu vezu svog „bivšeg“ agenta s terorističkom skupinom.

Neki analitičari opisali su smrt Jamesa Le Mesuriera kao dio sustavne kampanje likvidacije zapadnih terorističkih opunomoćenika, obzirom da je njihova teroristička uloga u Siriji završena.

“Bijele kacige”, skupina za proizvodnju lažnih dokaza i kovanje zavjere protiv Sirije, osnovana je u Turskoj 2013. godine uz financiranje Velike Britanije i Sjedinjenih Država. Skupina je uživala široku podršku zapadnih medija, putem kojih su sponzori i pristaše terorizma u Siriji „Bijele kacige“ pokušali opisati kao “humanitarnu skupinu“. Međutim, dokazi, činjenice i slike s terena su ih natjerali da se predomisle i priznaju, iako nevoljko, verziju da je ta skupina teroristička platforma koja podržava aktivnosti drugih terorističkih skupina s različitim imenima.

Od svoje pojave u Siriji su “Bijele kacige” ograničile svoje aktivnosti na područja koja drže teroristi i pod izgovorom „humanitarnog rada“ su podržavale njihove zločinačke aktivnosti. Zapadna propaganda promovirala je “Bijele kacige” kao humanitarnu skupinu i tako u zabludu dovela dobar dio svjetskog javnog mnijenja.

Videozapisi koje su proizvodili pripadnici “Bijelih kaciga” su pomogli teroristima da prevare svjetsko javno mnijenje, što je lako dokazati. Međutim, jednako tako je lako dokazati da su svi ključni materijali, koji su predstavljeni kao „dokazi o Assadovim zločinima“, uključujući na početku spomenuti napad na Dumu, bili isfabricirani i dio šire „false flag“ operacije u kojoj žrtve više puta korištene u nesrećama na različitim mjestima. Vraćajući se smrti Le Mesuriera, sada imamo jasniju sliku događaja. Osim toga, ključna osoba koja je mogla biti pozvana da nešto kaže o spornom izvješću OPCW-a je mrtva. A mrtva usta, kao što znamo, ne govore.

Potom imamo Al-Bagdadija i završetka njegove uloge u Sirji i Iraku gdje je obavljao poslove važne za strategiju Washingtona na Bliskom istoku.

Početak operacije za uklanjanje osoba koji su mogli otkriti bliske veze terorista i njihovog propagandnog krila inkarniranog u „Bijelim kacigama“ se čini logičnim. Analitičari su naveli različite razloge zbog kojih je Le Mesurier trebao umrijeti. Ali ova sumnjiva smrt je bila korisna najviše onima koji su promovirali Le Mesuriera, jer se, prije svega, čini da je njegova uloga završena, baš kao i Al-Bagdadijeva, njegovog partnera u terorizmu.

Drugo, njegovom smrću pokopane su tajne o njegovim bliskim vezama s Washingtonom i nekoliko terorističkih organizacija. Treće, uklonjeni su dokazi koji dokazuju zločine Sjedinjenih Država  i njihovih saveznika u Siriji. Osim toga, smrt Le Mesuriera dogodila se dok se Trumpova administracija pretvarala da se bori protiv terorizma u čisto političke svrhe, prateći postupak njegova opoziva i predstojeće predsjedničke izbore u Sjedinjenim Državama 2020.

Ubojstvo dvojice međunarodnih terorista, Le Mesuriera i Al-Bagdadija ni na koji način ne ukazuju na okončanje intervencionističkih težnji Washingtona i promjenu politike u regiji. Umjesto toga, ove smrti bi mogle označiti početak nove ere za postizanje ovih ciljeva, ali i s novim alatima. Američke i druge zapadne obavještajne agencije bez problema mogu stvoriti druge alate ili marionete s različitim imenima korisnim za provedbu svojih agendi.

U međuvremenu je najviše laknulo onima koji su sebi uzeli za pravo da „subjektivne stavove uvrste u službeno izvješće OPCWA-a“, što je potvrdio generalni direktor organizacije Fernando Arias na sastanku u Haagu, a upravo su ti „prirodno subjektivni stavovi“ bili „opravdanje“ za bombardiranje Sirije.

Što se tiče Al-Bagdadija, tu je nepotrebno širiti priču. Dovoljno je pročitati njegov životopis i kako je od „seoskog hodže“ postao vođa „kalifata“, dobivši sve potrebne instrukcije tijekom njegovog, kako kažu svjedoci, prilično privilegiranog zatočeništva u američkom zatočeničkom kampu Bucca u Iraku. Nakon izlaska iz američkog zatočeništva, bivši „seoski hodža“ Ibrahim Al-Badri Al-Samarai, kasnije utjecajna osoba u Al-Qaedi Iraka, potom „kalif Islamske države“ Abu Bakr Al-Bagdadi počinje svoj silovit uspon, potom dolazi do pada, „kalifata“ i njegovog osobnog.

Sada ključni svjedoci nestaju, a sve što svjetska javnost može saznati su izvješća Rusije, kojima se ne vjeruje, ali i dokumenti koje je objavio WikiLeaks, koji su u gotovo 99,99% slučajeva istiniti, međutim nikada nikoga nisu izveli pred lice pravde. I tako je sve u najboljem redu, kao da se ništa nije dogodilo. N. Babić

Advertisement

Vijesti

UZ KOREOGRAFIJU Oštra poruka Torcide Oligarhiji: ‘I ove godine rugate se Isusovoj muci’

Published

on

Nogometaši Hajduka igrali su protiv igrača Dinama u utakmici 28. kola SuperSport HNL-a koja se igrala na punom Poljudu od 19:30. Torcida je u prvom poluvremenu podigla poruku kojom je kritizirala Hrvatski nogometni savez zbog odluke da se utakmica igra na Veliku subotu.

‘Slogani Saveza – obitelj i domovina, krunica izborniku u ruci.

I ove godine rugate se Isusovoj muci’, podigli su transparent, a zatim su skandirali ‘mi, Hrvati’, piše Dalmatinski portal. 

Prije toga bila je sjajna atmosfera gdje je Torcida podigla koreografiju, uz natpis ‘south will rise again’.

U isto vrijeme su navijači Hajduka zapjevali ‘Dalmacijo, moja ružo procvala’, stvorena je jedinstvena atmosfera.

Continue Reading

Vijesti

Gordan Malić: MOKRI SNOVI Milanovićeva Treća Republika bila bi, ukratko, treća Jugoslavija

Published

on

Novinar Gordan Malić komentirao je sinoćnji intervju predsjednika Zorana Milanovića na RTL-u. U prvoj objavi postavio je pitanje u kojem svojstvu je Milanović sinoć pozvan na RTL, a kasnije se osvrnuo na njegovu izjave  o Trećoj Republici.

“Milanović je sinoć nabrojao tri republike od kojih ni jedna nije hrvatska.

Citat: “To je treća demokratska republika. Mi smo imali Banovinu Hrvatsku, to je zametak hrvatske države novijeg doba. Ona je i u Ustavu spomenuta. Imali smo i onu Republiku nakon ’45., na kojoj je bazirana naša neovisnost i međunarodno priznanje.

Međutim treća republika je oslobađanje institucija od zuluma i terora koji HDZ provodi nad njima.” (5 min. intervju s predsjednikom Z. Milanovićem, RTL 28. ožujka 2024.)

To si tri Republike po našemu Robespierreu: Banovina, Socijalistička Republika Hrvatska i treća, koja upravo nastaje, a vodi ju on na čelu hrvatskog Komiteta javnog spasa.

Republika Hrvatska 90-ih, koja jedina ima pravni i međunarodni legitimitet, suverenost i demokraciju, pretvorena je u fusnotu jer je vodio dr. Franjo Tuđman, HDZ-ovac... je li ovo pravo lice Milanovićevo!?

To su mokri snovi našega predsjednika i lijepo ih je čuti dok ovako kristalno zvone. Njegova Treća Republika bila bi, ukratko, treća Jugoslavija.”

Continue Reading

Vijesti

Usklađenost, najveći izazov (i dar) za parove

Published

on

Komuniciranje činjenica i informacija je vrlo dobro, ali izražavanje emocija, ili još teže, razumijevanje emocija vašeg partnera, veliki je izazov – piše Mathilde De Robien u Aletei.

Bračni savjetnici jednoglasni su: komunikacija je jedan od stupova odnosa para. Ali što točno podrazumijevamo pod komunikacijom? Ne govorimo o dogovaranju jelovnika za večeru ili planova za vikend. Umjesto toga, radi se o iskrenom, istinitom i recipročnom izražavanju vaših emocija, želja i potreba, te o tome da ih drugi supružnik pažljivo i dobrohotno primi.

Ovaj dubinski dijalog može pomoći u izbjegavanju mnogih bračnih nesporazuma, s njihovim pratećim svađama i frustracijama. “Prvo što treba izgraditi u paru je međusobno razumijevanje emocija”, naglašava psiholog i terapeut za parove Marc d’Anselme.

Razumijevanje partnerovih emocija zahtijeva empatiju. Ali s obzirom na različite povijesti i osobnosti svakog od supružnika, ovo je daleko od lakog.

Zamoran odmor

Marc d’Anselme daje dobar primjer nesporazuma uzrokovanog muževljevim nerazumijevanjem ženinih emocija tijekom prilično napornog odmora. (Ovo je samo jedan od mnogih primjera, a “svaka sličnost s činjenicama ili osobama koje postoje ili su postojale bila bi čisto slučajna.”)

Supruga kaže mužu da je iscrpljena, da joj je potreban odmor i da je na njemu da preuzme sve, pogotovo oko djece. Općenito govoreći, žene su otvorenije od muškaraca u pogledu svojih emocija.

Muž razmišlja i traži rješenje. Na kraju predlaže da njegova supruga ode četiri dana, sama, da se odmori kod majke… Žena ga užasnuto gleda. Njegov prijedlog, koliko god bio velikodušan i učinkovit, pao je u vodu.

Empatija, a ne rješenja

Koliko god to muškarcima izgledalo iznenađujuće, izražavajući svoju iscrpljenost, žena ne očekuje od muža da pronađe rješenje za njezin problem. Ne, ona jednostavno očekuje da je razumije, da čuje njezine poteškoće, da suosjeća i osjeća zahvalnost za stvari koje ona čini, upravo one stvari koje su je iscrpile.

Ne želi ići kod majke, već provesti odmor s mužem i djecom. Kvalitetno vrijeme s ljudima koje voli njezina je najdublja želja. “Žena razgovara sa svojim mužem kako bi podijelila svoje emocije i aktivirala odnos. Čovjek, s druge strane, traži problem koji treba riješiti; otuda i nesporazumi”, objašnjava Marc d’Anselme.

Žena od muža očekuje empatiju, i obrnuto. Empatija ne zahtijeva dugo razmišljanje ili velike odluke, samo izražavanje emocionalnog razumijevanja. “Empatija nije rješavanje praktičnog problema. Ne uključuje nikakvo tumačenje, nikakvo objašnjenje, nikakvo rješenje, nikakvu sentimentalnost, samo izražavanje razumijevanja!” Važno je izraziti ovo razumijevanje riječima ili gestama; inače je nažalost beskoristan.

Usklađivanje: Sveti gral bračnog para

Empatija je ključ za razumijevanje emocija drugoga i, ako je uzajamna, za usklađivanje para. U fizici, električni krugovi su usklađeni kada osciliraju na istoj frekvenciji, kada su podešeni na istu valnu duljinu. U bračnoj psihologiji, kada se supružnici razumiju, to se također naziva usklađivanjem.

Kada je par usklađen, tada doživljavaju trenutke “savršenog jedinstva”. Iako usklađenost nije trajno stanje – što je sreća, jer je dobro za svakoga prvo iskusiti vlastite emocije – ima mnogo prednosti.

Empatija omogućuje osobi da se osjeća praćeno u onome što doživljava. To ima fascinantan, gotovo magičan učinak oslobađanja od negativnih emocija, povezanih s teretom koji su do tada nosili sami.

To često dovodi do pozitivne promjene stava od strane supružnika koji se sluša i razumije. Štoviše, u suočavanju sa životnim poteškoćama ili kušnjama, usklađivanje je važna podrška za par. „Događaj koji svatko doživi u zajedništvu s drugim mnogo se lakše prevladava“, objašnjava Marc d’Anselme.

Poticanje emocionalnog dijeljenja

“Bračne poteškoće proizlaze prvenstveno iz činjenice da, umjesto da razumijemo partnerove emocije, njegovo ponašanje tumačimo svojima”, kaže terapeutkinja. Otuda rečenica koja se često čuje u bračnim svađama: “Ti stvarno uopće ne razumiješ!”

Empatija zahtijeva od nas da se odmaknemo od individualističkog stava i da se zainteresiramo za drugu osobu, otvarajući se njezinim emocijama. I druga osoba mora dati svoj doprinos i pokušati izraziti svoje osjećaje doživljava.

“Emocionalno dijeljenje najbolji je lijek za bračni individualizam.” To je izvrstan alat za promicanje harmonije. Što to konkretno znači? Dobro je da svaki supružnik redom izrazi emocije s kojima drugi može suosjećati. “Kako bi prešli činjenice i ušli u emocije, supružnici si pomažu imenovanjem emocija.” Na primjer: “Da sam na tvom mjestu, to bi me naljutilo!” ili “Jeste li bili iznenađeni?”

To omogućuje osobi koja doživljava emociju da je razjasni, pročisti i povjeri drugome. Za koju svrhu? Bolje voljeti. Jer voljeti, podsjeća nas Marc d’Anselme, znači “otvoriti srce našem partneru, dopustiti mu da malo živi u nama”, i da živimo malo u njemu ili njoj. (Aleteia)

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved