Connect with us

Vijesti

“IMPERIJA UZVRAĆA…” DRAŽEN ĆURIĆ: Je li progon ministara UVOD U PUNO OZBILJNIJU PRIČU?

Published

on

Doista je malo čudno što je državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek iznenada krenula na Plenkovićeve ministre koje tereti za prilično ozbiljan kriminal. Nekoliko godina sve je to lijepo držala u ladici, a sada se odjednom oslobodila političkog tutorstva pa ide sve do najužeg premijerova kruga. I to je ona ista Zlata Hrvoj-Šipek koja donedavno nije ni pomišljala staviti na dnevni red ni nekog drugorazrednog HDZ-ova političara samo ako je i načula da je u dobrim odnosim s predsjednikom stranke.

Iako mi je u to teško povjerovati, moguće je da su kritike utjecale na državnu odvjetnicu i da je shvatila da će je daljnje nekritičko vezanje uz HDZ, kojemu je do jučer tako predano služila, odvesti u propast i da će kraj svoje karijere dočekati potpuno osramoćena i bez ikakva ugleda u javnosti. Moguće je da želi otići u mirovinu s nekim značajnijim skalpom u borbi protiv korupcije.

Volio bih da je tako, ali bojim se da nije.

Državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek toliko je kompromitirana i toliko vezana uz HDZ da ovo uhićenje ministra, koji je ionako bio teški uteg za premijera, neće bitnije popraviti njezin ugled koji je definitivno izgubila kad je pokušala zaštititi Gabrijelu Žalac.

Prilično je teško povjerovati da se jedna državna činovnica, koja je cijelu svoju karijeru pedantno birokratski dizajnirala, može preko noći osloboditi svih političkih okova i početi raditi onako kako je trebala raditi od prvoga dana. Ponavljam, volio bih da je tako, ali mi živimo u Hrvatskoj.

Ako se državna odvjetnica nije do kraja emancipirala od stranke koja ju je dovela na sadašnju poziciju, što se onda dogodilo?

Kako u svim dosadašnjim uhićenjima uvijek postoji nekakva ekvidistanca i rad po onoj biblijskoj „Oko za oko, zub za zub”, pa na jednog HDZ-ovca obvezno dođe i netko iz oporbe, možda je sve ovo uvertira za malo snažniji napad Državnog odvjetništva na oporbu u koju se, dakako, ubraja i predsjednik Zoran Milanović.

Svakako treba spomenuti da je prije nekoliko tjedana politički tajnik HDZ-a Ante Sanader javno prozvao Milanovića i povezao ga s nekim mutnim poslovima s Janafom još dok je na njegovu čelu bio Dragan Kovačević.

„Što se dogodilo u aferi Janaf poslije ‘jedenja ostataka hrane’? Što je s dva milijuna kuna zarađenih od konzultantskih poslova?” pitao je Sanader koji to sigurno nije iznio u javnost bez Plenkovićeve suglasnosti.

I uopće te navodne bliske veze Dragana Kovačevića i Zorana Milanovića nikada nisu do kraja razjašnjene, a uvijek su se nekako stidljivo otvarale i propitkivale kada su u probleme sa zakonom došli viđeniji HDZ-ovci.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će se stvari razvijati. Andrej Plenković bi dao sve svoje ministre za jednu ozbiljnu kompromitaciju svog najvećeg neprijatelja Zorana Milanovića. Plenković je danas otišao predaleko u kritici Državnog odvjetništva, ali ne bih rekao da je izgledao kao netko tko je smrtno zabrinut i posve iznenađen. Naivan je svatko tko misli da će HDZ dopustiti da se samo njegovi ministri „valjaju u remetinečkom blatu”.

PIŠE DRAŽEN ĆURIĆ/Teleskop

Advertisement

Vijesti

“ZASTRAŠUJUĆE?” Soros bi mogao pokupovati preko 220 medijskih postaja u SAD

Published

on

Liberalni financijer George Soros kupio je glavni udio u drugoj najvećoj američkoj radijskoj tvrtki i mogao bi steći “efektivnu kontrolu” nad više od 220 postaja diljem zemlje, izvijestio je u srijedu New York Post.

Soros Fund Management kupio je oko 400 milijuna dolara duga medijske grupe Audacy tijekom stečajnog postupka, izvijestile su novine pozivajući se na sudske podneske. Milijarder je kupio dug po otprilike 50 centi za dolar od hedge fonda HG Vora, nastavlja se u izvješću, uz napomenu da će, nakon što stečajni sud odobri posao, Soros posjedovati oko 40% ukupnog duga Audacyja.

Iako 40% nije većinski udio, izvor je rekao za New York Post da bi Soros ipak mogao steći “efikasnu kontrolu nad medijskim divom kada izađe iz stečaja”.

Audacy posjeduje 227 glazbenih, sportskih i radio postaja u 45 američkih država. Tvrtka također posjeduje CBS Radio, koji upravlja s 11 informativnih postaja uključujući KCBS iz San Francisca i WCBS iz New Yorka. Nakon godina pada prihoda, Audacy je početkom prošlog mjeseca podnio zahtjev za stečaj s 1,9 milijardi dolara duga.

Bude li se dogovor sklopio kako je objavljeno, Audacy će biti najnoviji dodatak Sorosevom rastućem medijskom carstvu. Soros Fund Management pridružio se konzorciju vjerovnika za kupnju Vice Media prošlog ljeta, plativši 350 milijuna dolara za preuzimanje bivšeg medijskog velikana koji je nekoć bio procijenjen na 5,7 milijardi dolara.

“Insajderski izvor” kojeg citira New York Post opisao je ugovor s Audacyjem kao “zastrašujući”, rekavši kako vjeruje da Soros namjerava iskoristiti svoj udio kako bi utjecao na javno mnijenje uoči ovogodišnjih predsjedničkih izbora – prenosi Tribun.

Continue Reading

Vijesti

(VIDEO) Plaćeni ubojica šokirao javnost priznanjem da je poslan da ubije Carlsona: Tko ga je unajmio…

Published

on

Na nekim stranicama društvenih mreža procurile su informacije o tome tko je trebao likvidirati poznatog voditelja.

Poznati američki novinar Tucker Carlson bio je svjestan rizika koji u njegov život nosi intervju s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, no pravi novinar ne bi bio novinar da ne pokušava ići u krajnosti.

Što je Carlson i učinio i uspio natjerati više od milijardu ljudi da pogledaju intervju s Putinom.

No, sada se doznaje da je Carlson bio na meti Ukrajinaca koji su za njegovu likvidaciju angažirali izvjesnog Vasilija Petrova Aleksejeviča.

Ukrajinski obavještajci navodno su planirali ubiti Tuckera Carlsona u Moskvi, a čovjek koji je plaćen da ubije novinara detaljno je objasnio plan.

Vasilij Petrov Aleksejevič, koji je trebao ubiti Carlsona, uhićen je u Moskvi.

U videu koji se pojavio na Platformi X, on priznaje da je bio angažiran da ubije Carlsona.

– U studenom 2023. regrutirala me ukrajinska obavještajna služba. Trebao sam postaviti eksplozivnu napravu pod auto i za to mi je obećana nagrada od 4000 dolara. Trebao sam postaviti eksploziv u podzemnu garažu hotela u Moskvi, a meta je bio američki novinar Tucker Carlson – kazao je između ostalog Aleksejevič u videu.

Sad, je li ovo ruska medijsko-psihološka operacija ili ne, nadamo se saznati ubrzo…

(Mediji)

Continue Reading

Vijesti

Obljetnica smrti dr. Ante Starčevića: Otac Domovine – putokaz domoljubima!

Published

on

Na današnji dan 1896. godine preminuo je dr. Ante Starčević, veliki politički vođa, jedan od najutjecajnijih političara u hrvatskoj povijesti te jedan od najvećih promotora ljubavi prema Hrvatskoj, još za života nazvan Ocem Domovine – donosi Domovinski pokret.

Starčević se zalagao za samostalnu Hrvatsku te je smatrao da bi ona s Austro-ugarskom monarhijom trebala biti povezana samo ugovornim odnosom između kralja i hrvatskog naroda. Otuda i njegov glasoviti slogan: “Ni pod Beč, ni pod Peštu, nego za slobodnu, samostalnu Hrvatsku”. Upozoravao je kako je i Beograd neprijatelj hrvatske slobode i samostalnosti.

Dr. Starčević, hvala vam na svemu što ste učinili za Hrvatsku, i danas ste uzor i putokaz domoljubima. Počivali u miru Božjem, neka vam je laka hrvatska gruda!

Domovinski Pokret

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved