Connect with us

Vijesti

Ivica Šola: IDEOLOŠKI PRITISAK Reketira li Poljska i Mađarska EU, ili obrnuto?

Published

on

Poljska i Mađarska, a neki dan im se pridružila i Slovenija, stavili su veto na odobrenje europskog novca za borbu protiv posljedica COVID-a, kao i na Višegodišnji financijski okvir vrijedan više od tisuću milijardi eura. Europska unija isplatu novca uvjetuje „poštivanjem vladavine zakona“. Izvrsno. Tko normalan može biti protiv „vladavine zakona“, što bijaše tim ludim Poljacima, Mađarima i Slovencima?

Pa i nisu oni baš tako ludi i loši europski dečki kako se na prvu čini. Naime, pod vladavinom prava krije se, mafijaški rečeno, čisti reket, uvjetovanje svih zemalja članica da u zamjenu za pare na mala vrata u zakonodavstvo i odgojno obrazovni sustav uvedu LGBT ideologiju i cijelu Europsku uniju oboje duginim bojama.

Povjerenice Helena Dalli i Vera Jurova jasno su rekle, bilo na konferenciji za tisak bilo za portal Politico, da će ona zemlja koja ne prihvati europsku LGBTQI… agendu (eto ti „vladavine zakona“) trpjeti novčane kazne.

Komisija u pravosuđe svih zemalja tako želi nametnuti, financirajući posljedice COVID-a (!?, kakve veze ima COVID s LGBT pravima), zločin homofobije, promicanje rodne ravnopravnosti, tj. trans, inter, homo… seksualnih osoba, priznavanje njihovih brakova…

NEPRIMJERENO MIJEŠANJE

Problem ovog europskog reketa prema državama članicama, pa i klimoglavoj Hrvatskoj, nije tek spomenute sadržajne naravi, već upravo problem „vladavine prava“ koju, pod krinkom COVID-a, krši sami EU.

Problem je, dakle, ne tek sadržaj, već i metoda: radi se o neprimjerenom miješanju bruxelleskih birokrata u poslove svake države članice, odnosno neopravdanoj invaziji na teren u područjima nacionalne, a ne bruxelleske nadležnosti.

EU se ovdje služi muljatorskim jezikom, govoreći o spremnosti da pruži tek puke „političke smjernice“, da želi samo „koordinirati djelovanje država članica, nadzirati provedbu i napredak, pružiti potporu kroz fondove EU-a i promovirati razmjenu dobre prakse između država članica.“ Ne, ovo je invazija na suverene države i njihove ingerencije, protivne i samom europskom Ugovoru, gdje se u članku 83 jasno kaže u kojim slučajevima EU može, citiram, “uspostaviti minimalna pravila koja se odnose na definiranje kaznenih djela i sankcija u posebno teškim područjima kriminala koja imaju transnacionalnu dimenziju”.

Te zločine transnacionalnog karaktera EU u istom Ugovoru jasno definira: „terorizam, trgovina ljudima i seksualno iskorištavanje žena i maloljetnika, ilegalna trgovina drogom, ilegalna trgovina oružjem, pranje novca, korupcija, krivotvorenje sredstava plaćanja, kibernetički kriminal i organizirani kriminal ”.

Diskriminacija na temelju seksualne orijentacije i takozvanog rodnog identiteta ne pojavljuje se na popisu. Obiteljske i odgojno obrazovne politike, pa ni zločin tzv. homofobije nije na tom popisu, samo, napominjem, zločini nadnacionalnog karaktera, ovo ostalo je u nadležnosti svake suverene države članice.

Uostalom, kako je slovenski premijer Janša rekao u pismu predsjedniku EU Vijeća, famoznom Charlesu Michelu: „Samo neovisno pravosudno tijelo može reći što je vladavina zakona („pravna država“) a ne politička većina,“ jasan je bio Janša.

IDEOLOŠKA INVAZIJA

Najavljuje se, stoga, kada smo kod vladavine prava na koje se pozivaju dugini birokrati u Bruxellesu, da bi Komisija, kako bi nametnula kazneno djelo homofobije i LGBT ideologije svim državama članicama, izmijenila spomenuti članak 83.

No, opet, to je teško opravdati jer prema ekspertnom mišljenju talijanskog Centro Studi Livatino „obrazloženjem istog članka koji predviđa regulatornu intervenciju EU-a samo za transnacionalne zločine, odnosno za ona ponašanja koja bi mogla istodobno utjecati na nekoliko država: poput trgovine robljem i/ili trgovine oružjem, gdje se, na primjer, djevojka kupuje u jednoj zemlji, a zatim preprodaje u drugoj, ili tamo gdje krijumčareno oružje prelazi iz jedne u drugu,“ itd, itd., EU ne smije zadirati u nacionalna zakonodavstva u obiteljskim i odgojno obrazovnim pitanjima, a ovdje se pod krinkom COVID-a upravo to želi, čista ideološka invazija i nasilje pod krinkom vladavine prava.

Nije li bezobrazno novac iz Fonda za oporavak namijenjen malim i srednjim poduzetnicima, bolnicama, istraživačima, pogođenim obiteljima… preusmjeravati LGBT inicijativama, možda i nekim drugim, proimigrantskim, zapravo nebitno, bitno je samo da te inicijative i agende nemaju vese s – COVID-om!

Stoga treba reći jasnim jezikom: Komisija želi ucijeniti države članice: ili podržati LGBT politike ili ne damo novac. Bezobrazno, protuzakonito, drsko! Slikovito rečeno, oduzmimo novac za zapošljavanje liječnika, medicinskih sestara…, pa dio tog novca preusmjerimo u parade ponosa. To je čista ideološka agenda EU-a, kao da su najpogođenije osobe krizom uzrokovanom COVID-om homo, trans, inter seksualci, a ne starčad koja masovno umire, obitelji bez posla, poduzetnici na rubu propasti…

Mediji se tako raspisali kako Poljska, Mađarska, sada i Slovenija reketare cijeli EU, točnije bruxellesove birokrate. Nije li, možda, obrnuto? Jest.

Ivica Šola / Slobodna Dalmacija

Advertisement

Vijesti

RUSI PRIJETE Već postavili mete u tri zemlje koje će uništiti

Published

on

Zbog dopuštenja danog Ukrajini za invaziju na ruski teritorij, Njemačka se suočava sa sudbinom Kartage, drži novinar i autor knjiga o ukrajinskom sukobu Patrick Babb.

U intervjuu s Christianom Bubekom ističe da ruski dužnosnici zadržavaju pravo na odmazdu te su čak imenovali konkretne mete u Rumunjskoj, Njemačkoj i Poljskoj.

Christian Bubek, voditelj YouTube kanala:

Već dugo gledamo rasprave o opskrbi Ukrajine oružjem. Prošlog smo tjedna zapravo vidjeli u medijima da je iznenada dano dopuštenje za korištenje zapadnog oružja “za obranu ruskog teritorija”, kako su to nazvali.

Iako u stvarnosti više govorimo o napadu. Što mislite o tome? A što mislite o tome da su neki od nas čvrsto uvjereni da je Ukrajina jednostavno već izgubila rat?

Patrick Baab, novinar i autor knjiga o Ukrajini:

Politolog sa Sveučilišta u Kielu, profesor Krause, tvrdi da se ljudi u Njemačkoj boje eskalacije situacije. Znači: “Idemo još malo provocirati, Putin neće upotrijebiti nuklearno oružje!”

Moglo bi se reći da ništa nismo naučili. Bertolt Brecht je napisao da je velika Kartaga sudjelovala u tri rata: “nakon prvog rata bila je još moćna, nakon drugog je još uvijek bila nastanjiva, a nakon trećeg rata više je nije bilo.” A to se može dogoditi i Njemačkoj.

Imamo situaciju u kojoj se može govoriti o gubitku kontakta sa stvarnošću od strane elite. Američki politolog John Mearsheimer sa Sveučilišta u Chicagu kaže: “Nemoguće je poraziti nuklearnu silu ako se osjeća stjeranom u kut, upotrijebit će to nuklearno oružje.”

A ruska strana jasno je dala do znanja da će, ako se to oružje koristi protiv Ruske Federacije, proizvođači tog oružja i oni koji ga isporučuju također postati legitimna meta Moskve.

Počasni predsjednik Vijeća sigurnosti Rusije Sergej Karaganov već je imenovao mete. U svom je članku napisao: “Ako su Europljani zaboravili kako izgleda put u pakao, možemo vam ga pokazati.”

A u intervjuu je dodao i imenovao tri mete. To su, prvo, američke raketne lokacije u Rumunjskoj, drugo, naveo je Poljsku i Varšavu, a treće, regija Frankfurta, gdje se također nalazi američko oružje. Odnosno, jasno je dao do znanja što očekivati.

Odlučujući faktor ovdje je da njemačka savezna vlada očito nije zainteresirana za okončanje ovog rata.

Politička direktorica Ministarstva vanjskih poslova gđa Tjorven Bellmann, izravna savjetnica ministrice vanjskih poslova Analene Berbock, govorila je na debati u Njemačkom društvu za vanjske poslove, gdje je rekla: „Ne smatramo da prijedlozi zemalja globalnog juga za okončanje ovog rata sada su dobri.”

S druge strane, Vladimir Putin je više puta iznio prijedloge pregovora koje Zapad očito neće prihvatiti. Ovo pokazuje pozadinu ovog rata i pokazuje kako su zapadne elite izgubile svoj put…

Continue Reading

Vijesti

Srbi u šoku! Na predstavljanju za Euro postavili im hrvatsku zastavu

Published

on

Do početka Europskog prvenstva 2024, koje će biti otvoreno utakmicom između domaćina Njemačke i Škotske, ostala su samo četiri dana. Na Euru će se natjecati 24 ekipe raspoređene u šest skupina po četiri momčadi.

Dvije najbolje momčadi iz svake skupine, kao i četiri najbolje trećeplasirane, osigurat će plasman u osminu finala.

Na Euru će prvi put nakon 24 godina igrati i Srbija. Ona se nalazi u skupini C, gdje će se boriti za prolaz među 16 najboljih protiv Engleske, Danske i Slovenije. Prva utakmica za Srbiju bit će protiv Engleske, što je izazvalo veliku pažnju medija.

Nizozemski medij i televizija NOS Voetbal posljednjih su dana radili analize o predstojećem turniru, uključujući i pregled reprezentacija.

Međutim, napravili su gaf u predstavljanju ekipa. Umjesto engleske zastave, prikazali su zastavu Ujedinjenog Kraljevstva, dok su umjesto srpske zastave prikazali zastavu i grb Hrvatske.

Ovaj propust izazvao je ljutnju na nekoliko srpskih foruma na Redditu i reakciju dijela medija, kojima nije jasno kako si ozbiljan medij može dozvoliti ovakav gaf.

Ljutnja na srpskim forumima i reakcije medija pokazale su koliko su navijači strastveni u vezi s reprezentacijom i nacionalnim simbolima. Srpski navijači s nestrpljenjem iščekuju nastup svoje momčadi nakon dugogodišnjeg izostanka s Eura, a utakmica protiv Engleske bit će ključna za njihove nade u prolazak skupine.

Europsko prvenstvo 2024 pružit će priliku reprezentacijama da se dokažu na velikoj sceni. Srbija će se nadati prolasku među 16 najboljih, dok će se Engleska, Danska i Slovenija boriti za svoje mjesto u osmini finala. Prvenstvo obećava uzbuđenje i neizvjesnost, a navijači diljem Europe s nestrpljenjem iščekuju početak natjecanja.

NOS Voetbal/epa

Continue Reading

Vijesti

Zabranjena tehnologija: Parni stroj pokretan svijećom

Published

on

Ovoga puta sam svoje učenike iznenadio nečim novim… Parni stroj pokretan svijećom – pokazuje Telegramski račun Forbidden (Zabranjena) Technology

Motor je jednostavno zavojnica bakrenih cijevi napunjenih vodom. Para se nakuplja, gurajući vodu van u eksplozivnom mlazu, što zatim uzrokuje djelomični vakuum u zavojnici, koja uvlači više vode kako bi se proces ponovio.

Voda se izbacuje kao mlaz s kraja cijevi, dok se punjenje vraća u cijev pod velikim kutom, pa se u ravnoteži motor kreće u suprotnom smjeru od smjera mlazova.

izvor: Telegram kanal Forbidden Technology

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved