Connect with us

Vijesti

“iZBORi”: ČESTITAM SVIM (PO)BJEDNICIMA IZJAVOM dr. P. KALINIĆA

Published

on

(za koju još nije javno prozvan ni luđakom nazvan), s preporukom: vratite se što prije “koroni” – sada je to najjači biznis… 😀 –

to svojim auktoritetom jamči dr. Srećko Sladoljev, od kojega novinari bježe kao “vrag od tamjana”, a kolege u struci (“režimski farmako-uhljebi”) prešućuju ga kao da je u zadnjem stadiju gube. Evo njegova objava o stanju u Srbiji, a isto sam i ja čuo (iz povjerljivih izvora) o stanju u Bosni. Čitajte i uživajte… & divite se kako “virUS$i skaču” s računa na račune… 😎😍

https://www.facebook.com/sladoljev.srecko/posts/3346519545378294 – 3. srpnja u 08:47 – Dossier Covid-19. Srbija (Afrika).

(Vrijedi i za Hrvatsku, Oceanija) – Proslijeđeno:

“Dakle, ono što se može sa sigurnošću zaključiti je da PORODICA čiji član umre u bolnici iz bilo kog razloga (srčani ili moždani udar, maligni tumor pa čak i prirodnom smrću, zbog starosti), dobija 70.000 dinara ako prihvati da kao razlog smrti bude objavljen korona virus.

BOLNICA u kojoj za uzrok smrti pacijenta bude proglašen korona virus, bez obzira na stvaran razlog smrti, dobija 20.000 € po pacijentu. Dio tog novca uzima direktor bolnice.

Prvi čovjek, tzv. KRIZNOG ŠTABA (=hrv. Stožer), dobija 190.000 € godišnje, ako uspije stanovništvo jedne zemlje držati na antiepidemijskim mjerama stalnim potenciranjem broja novooboljelih i umrlih “od Covid-19”, što će opravdati uvođenje prisilne vakcinacije.

Glavni FINANCIJER ove globalne prevare je privatna firma Bill Gatesa, zvana SZO ili WHO, u koju novac moraju ulagati skoro sve države svijeta, pa i naša (nedavno je uplaćeno 2 milijuna €; odnosi se na Srbiju – m.op.). Na platnom spisku te iste SZO, nalaze se svi članovi kriznog štaba, ministar zdravlja, predsjednik vlade i predsjednik države. Poznate ličnosti također dobivaju veliki novac ako prihvate da se objavi, tobože u općem interesu, da su pozitivni na korona virus.

Svaka država je dobila KVOTU poznatih i javnih ličnosti s preporučenim brojem onih koje će proglasiti da su pozitivni na koronu ili da su oboljeli, te hospitalizirani (političari, sportaši, umjetnici, znanstvenici, liječnici…).

PCR TESTOVI su potpuno nepouzdani i većim dijelom namjerno kontaminirani. Ako tim testom uzmete bris iz bilo čega (jabuka, kajsija, dinja, šaran, žaba, ptica…) ili čak uopće ne uzmete bris, već pošaljete neiskorišteni test s navodnim imenom, prezimenom i podatcima izmišljenog pacijenta, većina rezultata će stići kao da su pacijenti pozitivni na Covid-19.

Pandemija je LAŽ! Ljudi ne umiru od korona virusa. Respirator pogoršava stanje pacijenta s upalom pluća sabijanjem sekreta u alveolarni prostor, čime se onemogućava razmjena plinova u plućima. Ovo nije teorija zavjere, već GLOBALNA ZAVJERA iza koje stoje eugeničari i sumanuti vlasnici štamparija novca.” – fb upis je don Anđelka Kaćunka.

Advertisement

Vijesti

JEDINSTVENO U VIHORU RATA U Zagrebu je za vrijeme NDH djelovala židovska općina

Published

on

Židovka otkriva da je za vrijeme NDH u Zagrebu djelovala židovska općina

Kolikogod to zvučalo nevjerojatno, a posebice na godišnjicu osnivanja Nezavisne Države Hrvatske, za vrijeme Pavelićevog ustaškog režima u Zagrebu je djelovala židovska općina koja je u tim za Židove okrutnim danima pomagala toj zajednici da uopće opstane. To otkriće u svojem magistarskom radu otkrila je zagrebačka židovka Ruth (Vlasta) Lipa. Njezina majka Zdenka rođena Slovak i otac Josip Lipa preživjeli su Holokaust..

Ruth Lipa rodila se u Zagebu 1946. godine, a s roditeljima je emigrirala u Izrael 1948. godine. Na sveučilištu u Haifi odlučila je svoj magistarski rad posvetiti novijoj povijesti židovskog naroda, pa je tako izbor pao na djelovanje židovske općine u- Zagrebu za vrijeme NDH. Taj njezin magistarski rad na Sveučilištu u Haifi pod naslovom “Židovska bogoštovna općina Zagreb i njezino djelovanje u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj” objavljen je 1988. godine, a nedavno je tiskan i u Hrvatskoj. U toj knjižici Ruth Lipa podsjeća da je u Zagrebu živjelo 12.000 Židova koji su bili okupljeni u nekoliko općina; aškenaskoj, sefardskoj, ortodoksnoj i ultraortodoksnoj.

Iako su Židovi u Pavelićevom ustaškom režimu i uz Gestapo bili progonjeni a većina ih je nastradala u konclogorima u Njemačkoj i u Hrvatskoj na molbu Rabinata i Društva Hevra kadiše Ustaško redarstveno povjerenstvo odobrilo je djelovanje židovske općine ali pod imenom Židovska bogoštovna općina. Prvenstveni cilj Židovske bogoštovne općine u Zagrebu bio je da se brine o spašavanju preostalih članova zajednice, prije svega djece njihovim preseljenjem u zemlje gdje Židovi nisu bili progonjeni, te osobito pomoći Židovima u konclogorima na raznim lokacijama u NDH. Ruth Lipa se u prikupljanju arhivskog materijala služila raznim izvorima, ali za vrijeme Jugoslavije koja nije imala diplomatske odnose s Izraelom nije naišla na razumijevanje u Beogradu gdje je u jugoslavenski centralni židovski arhiv prebačen čitav arhiv Židovske općine Zagreb. Tako je svoj magistraski rad temeljila na dostupnim arhivima u Zagrebu i inozemstvu kao i na svjedočenjima preživjelih Židova

Njezin rad je svakako izuzetno vrijedan, jer pokazuje da je uza sve strahote rasnih zakona kojima su Židovi u Pavelićavoj NDH-a bili izloženi ipak postojala mogućnost da Židovska općina u Zagrebu i dalje djeluje, tako da je Zagreb uz Budimpeštu bio jedini grad u okupiranoj Europi, gdje je to bilo moguće. Ruth Lipa tako se pridružuje sarajevskoj Židovki Esther Gitman koja je napisala izuzetno vrijednu knjigu u djelovanju blaženog kardinala Alojzija Stepinca koji je u spašavanju Židova surađivao s tadašnjim zagrebačkim rabinom Miroslavom Šalom Freibergerom.

Objavljivanje knjižice Ruth Lipa o djelovanju Židovske bogoštovne općine za vrijeme NDH u Zagrebu uklapa se u širi okvir uspostavljanja ne samo prijateljskih nego u neku ruku i savezničkih veza između Hrvatske i Izraela koje su dugi niz godina nakon Drugog svjetskog rata bile pod utjecajem srpske propagande o Hrvatima kao genocidnom narodu. Upravo na tom području djeluje bivša novinarka “Vjesnika” moja kolegica Branka Šomen koja je dosad priredila niz izložaba od Los Angelesa preko New Yorka do Zagereba i Osijeka o Hrvatima koji su izlažući se ustaškoj opasnosti spašavali svoje židovske susjede i prijadelje. U Hrvatskoj ima čak 132 “Pravednika među narodima” koji su zaslužili tu titulu židovskog naroda. Ta uspostava čvrstih veza s državom Izrael manifestira se već nekoliko godina počevši od prvobitne odluke da se za Hrvatsko ratno zrakoplovstvo kupe izraelski modificirani lovci “F-16”, što je nažalost propalo.

Izraelska službena politika prema Republici Hrvatskoj desetljećima je bila pod utjecajem srpske propagande koja je pokušavala izjednačiti Jasenovac s Auschwitzom namećući cijelom hrvatskom narodu genocidnost prema Židovima, premda se Srbija pod nacističkom Njemačkom proglasila prvom “judenfrei” zemljom u Europi. Jedan američki Židov Philip Cohen do kosti je raskrinkao službenu srpsku propagandu jer je u knjizi “Tajni rat Srbije” prevedenoj i na hrvatski ukazao da je antisemitizam duboko usađen u srpskoj nacionalnoj eliti i državnoj politici. Konačno se dogodilo da je u pismu “Jerusalem Postu” jedan australski Židov prije nekoliko godina raskrinkao te podmukle pokušaje srbijanske politike da se u odnosu na Židove ocrni cijeli hrvatski narod.

Otada su prestali protuhrvatski istupi židovskih plaćenika srpske propagande u svjetskim i posebice hrvatskim medijima, poput “Jutarnjeg lista, “Večernjeg lista” ali i HRT-a. .Jedan je izraelski diplomat nedavno rekao jednom hrvatskom poslovnom čovjeku kako Hrvatska spada među pet najvažnijih saveznika Izraela u svijetu, što se dokazalo i nedavnim glasovanjem protiov rezolucije Opće skupštine Ujedinjenih naroda nakon izraelske vojne akcije u Gazi. U toj rezoluciji osuđuje se Izrael, ali ne i Hamas uzimanjem izraelskih talaca. Protiv te neobvezujuće rezolucije uz Austriju, Češku i Mađarsku bila je i Hrvatska.

Continue Reading

Vijesti

Le Monde: Macron će u Ukrajinu poslati 126. pješačku pukovniju koju je Napoleon vodio u Moskvu

Published

on

Francuski predsjednik Emmanuel Macron planira u Ukrajinu poslati 126. pješačku pukovniju koja se borila u Africi i Afganistanu, formirana 1810. godine i sudjelovala u invaziji na Rusiju kao dio Napoleonove vojske.

>> Uskrs rata – i umirući Zapad

Uz to, pariški dnevnik Le Monde također je objavio da se o Macronovom “planu” da pošalje trupe u Ukrajinu raspravlja “nekoliko mjeseci” na državno-vojnom summitu Francuske.

Le Monde također navodi da bi se “Napoleonova pukovnija mogla poslati u Odesu”.

Sada je 126. pješačka pukovnija stacionirana na jugu Francuske – u gradu Brive la Gaillard.

Namijenjen je sudjelovanju u sukobima izvan Europe.

Kako piše Le Monde, ta je pukovnija sudjelovala u operacijama u Afganistanu, Libiji, Iraku te u specijalnim operacijama “Jednorog” u Obali Bjelokosti i “Barhan” u Maliju.

Francuski vojni analitičar Nicolas Sinkini “obećao” je Macronu potpuni poraz ako pošalje vojsku u Ukrajinu.

Čak je upozorio da će poraz u Ukrajini biti teži od poraza kod rijeke Berezine 1812. godine.

>> Nariškin znakovito Francuzima: Sjetite se ulaska ruske vojske u Pariz prije 210 godina!

Iskoristivši dvije ruske revolucije tijekom 1917. godine, francuska vojska je 18. prosinca 1918. zauzela Odesu i objavila da “uzima grad pod svoje pokroviteljstvo”.

Francuzi su se u Odesi zadržali nešto više od 100 dana – do travnja 1919.

Continue Reading

Vijesti

OPSTANAK EU u pitanju? Njemačka predlaže ISKLJUČENJE MAĐARSKE I SLOVAČKE iz EU zbog njihove pozicije o Ukrajini

Published

on

Norbert Röttgen, zastupnik Kršćansko-demokratske unije (najveće oporbene stranke u Njemačkoj), rekao je da će slovački premijer Robert Fico i novi predsjednik Peter Pellegrini “otvoreno simpatizirati” Vladimira Putina.

Mađarskog premijera Orbana političar je označio kao ruskog “trojanskog konja” u EU.

“EU ne smije i ne može više tolerirati ovu situaciju. Pristašama Rusije nije mjesto u EU”
rekao je Röttgen.

Nije samo njemačka opozicija ta koja izražava te ideje. Šef Odbora za europsku politiku Bundestaga, Anton Hofreiter (Zeleni), rekao je da bi EU trebala razmotriti smanjenje financiranja Slovačke.

Prethodno je Robert Fico upozorio da bi Zapad mogao kazniti zemlju nakon izbora Pellegrinija, što im se ne sviđa.

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved