Connect with us

Vijesti

Je li HAZU ozbiljna znanstvena institucija u Hrvata ili tračerski forum?

Published

on

Postavljam javno i otvoreno pitanje HAZU, drže li njeni članovi i zaposlenici do ugleda i digniteta najviše znanstvene  institucije u Hrvata i upućujem članovima  stalnog Odbora za utvrđivanje postojanja djela koje nije u skladu sa ugledom i dostojanstvom člana Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti na razmatranje ponašanje i djelovanje Sandija Blagonića; Predsjedništvo  Hrvatske  akademije znanosti  i  umjetnosti,  na  svojoj  3.  (239.)  redovitoj sjednici,  održanoj  28.  ožujka  2018.,  na  prijedlog  Akademijinih  razreda,  imenovalo  je predsjednika  i  članove  stalnog  Odbora  za  utvrđivanja  postojanja  djela  koje  nije  u skladu  s  ugledom  i  dostojanstvom  člana  Hrvatske  akademije  znanosti  i  umjetnosti,  u mandatnom razdoblju od 4 godine: –  akademik Stjepan Damjanović, predsjednik
–  akademik Nikša Stančić, član
–  akademik Ivo Šlaus, član
–  akademik Vlatko Silobrčić, član
–  akademik Tonko Maroević, član
–  akademik Branko Kincl, član
–  akademik Zoran Juranić, član
–  akademik Marin  Hraste, članAkademik Vjekoslav Jerolimov nije više član od 27. lipnja 2018.

nfo.hazu.hr/hr/o-akademiji/znanstvena_vijeca/odbor_za_utvrdjivanje/

Moj zaključak je da ne drže, jer dopuštaju ponašanje koje izravno šteti ugledu, dostojanstvu i časnoj promociji najviših  vrijednosti nacije, na svim poljima, tolerirajući primitivno i prostačko ponašanje na društvenoj mreži Facebook njenog zaposlenika Sandija Blagonića.

Vidjeti ćemo kako na to gledaju u HAZU, članovi Odbora!

Tko je Sandi Blagonić?

Sandi Blagonić, prema dostupnim podacima zaposlen je u Zavodu za povijesne i društvene znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Rijeci PJ u Puli. Rođen je 1972. godine u Puli. Diplomirao je etnologiju i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Magistrirao na istom fakultetu s temom “Geneza i razvoj subetnickih skupina u Istri od 16. stoljeća do danas”.
Riječ je o etnologu koji boluje od sindorma ,poznatog u literaturi pod nazivom, ¨puhovskizam¨. Naime, nema teme o kojoj taj čovjek nema svoje “stručno” mišljenje i o kojoj neće baciti koju upitnu studiju pa čak ako i kasni s istom nekoliko mjeseci. Dogodilo mu se da se s Ivićem Pašalićem nađe u jednoj emisiji pa je jadan zamuckivao, spuštao pogled u pod pogotovo kada je trebao objasniti gdje je bio za vrijeme rata i slično. Čini mi se da je rekao kako je pisao magistarski rad u to vrijeme. Nakon što ga je Pašalić u toj emisiji rastavio na proste faktore Sandi se “junački “nakon koji dan u jednoj od svojih kolumni obračunao s Pašalićem. Kako i doliči “junaku “koji voli druge kritizirati, a sam  sebe ne vidi!

Da bi izbjegao vojnu obvezu, studij u Ljubljani zamijenio je studijem u Zagrebu.Upisao je studij etnologije i sociologije 1992. Bitno je bilo doći do indeksa. ’97. je diplomirao. ’02. je magistrirao. Kao čest gost na TV postajama gostovao je u emisiji «U sridu», Nove TV. Meta mu je bio dr. Ivić Pašalić. Neslavno je završio. Otkrilo se da je Domovinski rat proveo u teretani. To ga je uznemirilo. Pogodilo. Iživciralo. Onda je pitao Pašalića smatra li i dalje da je Mirko Norac heroj. Pašalićev potvrdni odgovor ga je dotukao. Naglo je ušutio.Taj šah-mat s Pašalićem, pekao ga je kao živa rana. Rana je toliko bila duboka, da iz etnologa, sociologa, etnoantropologa i doktora «objektiviranog identiteta» na kraju progovara mržnja. Tekst «Pokvarenjak opće prakse» uglavnom je prožvakana frazeologija svih dosadašnjih rekla–kazala napisa o Iviću Pašaliću.

Doktor Sandi nije pokazao ni «o» od objektivnog identiteta o kojemu piše u svojoj doktorskoj disertaciji.Tema njegove dizertacije je «Objektiviranje identiteta u procesu političke i socijalne mobilizacije periferije». Originalno, zar ne? Sandi piše o identitetu i objektivizaciji. I takav ” naučnik ” piše o doktorskoj dizertaciji dr.sc. Miroslava Škore?

Na svom FB profilu primitivno i prostački piše o svim javnim osobama. Nema te osobe iz javnog života o kojoj  se Sandi Blagonić nije prostački i primitivno dotakao na svom FB profilu.

Sandi Blagonić8
Sandi Blagonić 9

Dr.Zlatko Hasanbegović, Hloverka Novak Srzić

Sandi Blagonić10
Sandi Blagonić 11

Dr.Igor Peternel, Dr.sc. Miroslav Škoro

Sandi Blagonić 12
Sandi Blagonić 13

Na udaru je i poznati odvjetnik i kolumnist Zvonimir Hodak, kojeg eto ” velikan i genijalac” Sandi proglašava ludim!

SDandi Blagonić 14

A sve ljude u Domovinskom pokretu proglašava debilima!

Doista “lijepu” sliku odašilje u svijet , bez imalo morala i stida i to kao predstavnik najviše znanstvene institucije u Hrvatskoj državi, HAZU.

Napominjem da je Sandi Blagonić bio u stručnom povjerenstvu u kreiranju E-BONTONA, pravila ponašanja na društvenim mrežama, koje su sačinjavali članovi – eksperti s iskustvom promatranja najraznovrsnijih oblika komunikacije kao međuljudske interakcije: dr. sc. Mirjana Krizmanić, dr. sc. Sandi Blagonić, Rajka Rusan, Boris Radošević, Sanja Vale i Maja Weber. Očito je mržnja nadvladala sva pravila lijepog ponašanja po E-BONTONU.

Tako je pisao o bivšoj Predsjednici, o dr.Franji Tuđmanu , citiram ;” Franjo Tuđman , fanatik, luđak i bivši predsjednik Hrvatske ” Blatio je hrvatsku nogometnu reprezentaciju u francuskim medijima, napisao je ;” Kad igra Hrvatska navijam da izgubi”

izrezak-sandi-5
Bio je ili je još, kolumnist Pupovčevih Novosti, a svima je poznato kako pišu Novosti o Hrvatskoj i Hrvatima. Očita je mržnja Sandija Blagonića prema Hrvatskoj i Hrvatima.

Izljevi mržnje koje je iskazao putem svog FB profila  prema instituciji predsjednika Republike Hrvatske, prema hrvatskoj državi, potpuno su neprimjereni za jednog djelatnika HAZU i još neprimjereniji za jednog državljnanina Republike Hrvatske !

izrezak-sandi-4

Imao je namjeru pisati francuskom listu Liberation o hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, po  Igoru Peternelu koji je snimio prepisku Sandi Blagonića i SDP-ovke Marije Lugarić.

“Neshvaćeni francuski doušnik Sandi i drugarica bivša saborska nada SDP-a uhvaćeni u planiranju partizanske diverzantske akcije!”, objavio je Igor Peternel uz snimku prepiske Sandija Blagonića i Marije Lugarić.“

https://narod.hr/sport/sandi-blagonic-sdp-ovka-marija-lugaric-pripremaju-tekst-francuski-liberation-hrvatskoj-reprezentaciji

Međutim uslijed reakcije javnosti i mnogih prosvjednih upita , otvorilo se pitanje: može li netko tko je zaposlenik državne institucije financirane novcem poreznih obveznika, tako bezočno vrijeđati ne samo instituciju predsjednika, već sve javne osobe koje nisu po njegovoj mjeri, pa objavu u francuski list Liberation nije ni poslao.

https://direktno.hr/direkt/gdje-nestao-tekst-koji-sandi-blagonic-trebao-napisati-francuski-liberation-i-pritom-izvrijedao-sve-o-128863/

Kao djelatnik Hazu, na inzistiranje javnosti, ipak je dobio opomenu pred otkaz;

“HAZU je reagirala! Nakon razgovora sa Sandijem Blagonićem, donijeta je odluka objavljena na službenim web stranicama HAZU. , 20. srpnja 2018. godine.da ga se opomene;
”Povodom objavljivanja poruka na profilu dr. sc. Sandija Blagonića na društvenoj mreži Facebook kojima je nanesena šteta ugledu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, s njim je kao zaposlenikom HAZU obavljen razgovor. Opomenut je i prijeti mu prestanak ugovora o radu“

Nepopravljiv Sandi Blagonić

Sandi Blagonić ogledni je primjer odgoja po IDS-ovoj ideologiji jugoslavenstva, titoizma, ids-ovom tumačenju antifašizma, antiklerikalizma i istrijanstva, po kojoj;

” sve ću, sve ću, samo Hrvat biti neću”

I takvog ” znanstvenika” svi mi plaćamo iz Proračuna!

Iz navedenih primjera, jasno je  da ta opomena nije djelovala odgojno na Sandija, jer je nastavio u svom stilu.

Sandi Blagonić

Zatražio je na uvid doktorsku dizertaciju dr.sc. Miroslava Škore i dobio je isključivo za osobnu upotrebu. Međutim on kako je neodgovorna i nezrela osoba,  nije mogao izdržati i objavio je javno. Baš se našao tko će olajavati i blatiti bilo koga???

Sandi Blagonić1

Osobitu mržnju usmjerio je prema dr.sc. Miroslavu Škori i Domovinskom pokretu! Pitam se je li to ponašanje jednog također doktora nauka, intelektualca i zaposlenika HAZU?

Sandi Blagonić4
Sandi Blagonić3
Sandi Blagonić2

Od njegovih primitivnih, prostačkih i otrovnih komentara nije pošteđena ni Katolička crkva, pa ni časne sestre!

Sandi Blagonić 6
Sandi Blagonić5

Komentirao je i organizirano pjevanje domoljubne pjesme Moja domovina u vrijeme pandemije koronavirusa s balkona:
“Štošta u ovim nadrealnim trenucima mogu zamislit, al to da odem na terasu i krenem pjevat Moja domovino, to ne mogu.”

Naravno da ne može, jer Hrvatsku ne drži svojom domovinom! A zaposlenik je Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti?

Sandi Blagonić18,oružje

Prijetnja oružjem!

sandi 1
Sandi 2

Izrugivanje vjere!

Sandi 3.drkanje

Izrugivanje i ponižavanje osobe, koja mu ništa u životu nije napravila!

sandi, krizni štab

Jugoslavenstvo! Nepriznavanje hrvatskog jezika!

Sandi Blagonić 15-DP

Bez optužnice i presude Sandi Blagonić jedan demokratski prijavljen pokret Ministarstvu uprave naziva zločinačkom organizacijom! Sa kojim pravom? Očito misli da je zaštićen od svog poslodavca , pa si svašta dopušta!

Upozoravam na Ustav RH;

ČLANAK 39

Zabranjeno je i kažnjivo svako pozivanje ili poticanje na rat ili uporabu nasilja, na rasnu, vjersku mržnju ili bilo koji oblik nesnošljivosti.

Iz navedenih primjera Sandi Blagonić poziva svakodnevno na uporabu nasilja, na vjersku i nacionalnu mržnju i veliku nesnošljivost prema svima koji nisu njegovog mišljenja i svjetonazora.

Po svemu iznesenom Sandi Blagonić nije dostojan predstavljati Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti! Kako ni nakon opomene pred otkaz nije pokazao ni najmanju volju korigirati svoje ponašanje , ne zavrijeđuje više biti zaposlenik te najviše institucije u Hrvata!

Članak 30.

Kaznena osuda za teška i osobito nečasna kaznena djela može, u skladu sa zakonom, imati za posljedicu gubitak stečenih ili zabranu stjecanja na određeno vrijeme nekih prava na obavljanje određenih poslova, ako to zahtijeva zaštita pravnog poretka.

Lili Benčik/ hrvatskepravice

Advertisement

Vijesti

HITNO UPOZORENJE: Jemenski Hutiji su upravo izveli raketni napad na američki nosač zrakoplova u CRVENOM MORU

Published

on

Pobunjenička skupina preuzela odgovornost za napad nakon što je izvijestila o 16 ubijenih u američko-britanskim napadima na pokrajinu Hodeidah.

Jemenski Hutiji kažu da su izveli raketni napad na američki nosač zrakoplova u Crvenom moru kao odgovor na smrtonosne američke i britanske napade na Jemen – navodi Al Jazeera.

Houthi pristaše marširaju obilježavajući godišnjicu jemenskog jedinstva u Sani, Jemen, 22. svibnja 2024. [Osamah Abdulrahman/AP Photo]

Vojni glasnogovornik Houthia Yahya Saree najavio je napad na nosač Eisenhower u petak; grupa je ranije tvrdila da je najmanje 16 ljudi ubijeno u američkim i britanskim napadima na provinciju Hodeidah, što je najveći javno priznati broj mrtvih u višestrukim rundama napada zbog napada grupe na brodove.

Posljedice napada u četvrtak objavljene su na televiziji Al Masirah, kanalu pod kontrolom Hutija, koji je emitirao video koji prikazuje ranjene civile koji se liječe u Hodeidi. Izvještava se da su najmanje 42 osobe ozlijeđene.

"Američko-britanska agresija neće nas spriječiti da nastavimo s našim vojnim operacijama u potpori Palestini", rekao je Houthi dužnosnik Mohammed al-Bukhaiti na X, upozoravajući da će pobunjenici "eskalaciju dočekati eskalacijom".

Središnje zapovjedništvo SAD-a (CENTCOM) priopćilo je na X da su napadi na 13 Houthi ciljeva "uspješno uništili" osam letjelica bez posade, ili dronova, u područjima pod kontrolom Houthia u Jemenu i iznad Crvenog mora.

MOŽDA JE SAV PAKAO TU UPRAVO da bi se pustio s lanca (Zamislite zasad samo da ga je generirala AI) prema X profilu Matt Wallace-a

Continue Reading

Vijesti

PREDSTAVLJANJE KNJIGE “GLOBALIZACIJA I EUROPA NA RASKRIŽJU” PROF. ANĐELKA MILARDOVIĆA

Published

on

Čast nam je pozvati Vas na predstavljanje knjige prof. dr. sc. Anđelka Milardovića

GLOBALIZACIJA I EUROPA NA RASKRIŽJU. EUROPA OD VOLJE ZA MOĆI DO VOLJE ZA NIŠTA.

Predstavljanje će se održati u Splitu, 4. lipnja (utorak) 2024. godine s početkom u 18:45 sati.

Gradska knjižnica Marka Marulića – Dalmatina, Zagrebačka 4.

Sudjeluju:

  • dr.sc.Anđelko Milardović, autor knjige,Institut za europske i globalizacijske studije, Split-Zagreb;
  • Mislav Vušković, urednik knjige, Institut za europske i globalizacijske studije, Split-Zagreb;
  • Vlaho Kovačević, Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu;
  • Željko Primorac, Splitsko-dalmatinska županija;
  • Mario Popović, Hrvatska udruga Benedikt.

Organizatori  promocije su Institut za europske i globalizacijske studije Split-Zagreb  i Hrvatska udruga Benedikt. Predstavljanje  će biti u razgovornom  formatu radijske  emisije.

Prof.dr.sc. Anđelko Milardović

Anđelko Milardović (1956. Ogulin), politologiju je studirao u Ljubljani i Zagrebu. Godine 1981. diplomirao
je na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu kod profesora Davora Rodina s temom Znanost
kao proizvodna snaga .
Na istom fakultetu 1986. uspješno je obranio magistarski rad Pojam djelovanja u filozofskoj antropologiji
Arnolda Gehlena kod profesorice Branke Brujić.
Dana 10. listopada 1989. doktorirao je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Doktorat
Spontano i institucionalno političko djelovanje. Sociologijsko političko i politologijsko određenje dva
modaliteta političkoga djelovanja obranio je kod profesora Vukašina Pavlovića.

Continue Reading

Vijesti

Peru donio zakon kojim se transrodne osobe proglašavaju “mentalno bolesnima”

Published

on

Predsjednica Perua Dina Boluarte potpisala je dekret kojim se “transseksualizam, transvestizam, poremećaj rodnog identiteta u djetinjstvu, drugi poremećaji rodnog identiteta i fetišistički transvestizam” proglašavaju mentalnim bolestima.

Peruanske vlasti tvrde da će dekret također učiniti besplatnim psihološki tretman za ove kategorije građana, a uvjeravaju i da “kategorički potvrđuju poštivanje dostojanstva pojedinca i njegovo slobodno djelovanje u okviru ljudskih prava, pružajući im medicinsku usluge za njihove uvjete”, prenosi Daily Mail.

Aktivisti za ljudska prava vjeruju da bi klasificiranje trans i interseksualnih osoba kao mentalno bolesnih moglo otvoriti vrata konverzijskoj terapiji, koja je trenutno zabranjena u Peruu.

Konverzijska terapija je proces promjene seksualne orijentacije homoseksualaca, lezbijki ili biseksualaca u heteroseksualce, te transrodnih i rodno varijantnih osoba u cisrodne osobe.

Percy Maita-Tristan, medicinski istraživač na Sveučilištu Southern Science u Limi, rekao je da dekret pokazuje nedostatak svijesti vlasti o složenim LGBT pitanjima.

“Ne možete zanemariti kontekst da se ovo događa u superkonzervativnom društvu u kojem LGBT zajednica nema nikakva prava i gdje označavanje njih kao mentalno bolesnih otvara vrata terapiji konverzije!”, rekao je novinarima.

Dekret koji je potpisala predsjednica Perua dolazi uoči 34. obljetnice otkako je Svjetska zdravstvena organizacija uklonila homoseksualnost iz Međunarodne klasifikacije bolesti, što je izazvalo negodovanje skupina za ljudska prava.

WHO je prestao smatrati transseksualnost bolešću 2019.

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved