Connect with us

Vijesti

Milorade Pupovac, u Hrvatskoj žive Hrvati, a ne filoustaše

Published

on

Prof. dr. Milorad Pupovac, predsjednik  Samostalne demokratske srpske stranke SDSS, zastupnik u Hrvatskom Saboru kao predstavnik srpske nacionalne manjine, državljanin je Republike Hrvatske .

Kao državljanin RH treba se ponašati po Ustavu RH i kao pripadnik nacionalne manjine čiji je udio u ukupnom broju stanovnika od 4 284 889, iznosi 186 633 ili 4,36% po zadnjem popisu stanovništva 2011. godine.

Netko kaže da ne treba obraćati pozornost na Milorada Pupovca i davati mu medijski prostor. Mislim upravo suprotno; svaku njegovu izrečenu rečenicu treba analizirati i razotkrivati njenu poruku, jer Milorad Pupovac niti jednu riječ ne izrekne, a da u njoj ne bude poruka Hrvatima.

Milorad Pupovac ostao je u Hrvatskoj i nije se formalno pridružio svojoj subraći Srbima u velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku. Ostao je u Hrvatskoj da svojom djelatnošću bude spona sa Srbijom u daljnjim koracima ka ostvarivanju velikosrpske ideologije.Njemu je glavni grad Beograd.

Nema dana da Milorad Pupovac ne spomene riječ “ustaša”, “filoustaša” rehabilitiranje NDH, povijesni revizioniozam, ustašku Nezavisnu Državu Hrvatsku i ustaški pokret, progon Srba, nasilje nad Srbima ….Što sve ukazuje na njegovu ulogu sive eminencije koja bdije nad nama Hrvatima i ne dopušta nam da idemo svojim putem, ne dopušta nam da uredimo državu po svojoj mjeri, ne dopušta nam da budemo suvereni u svojoj državi.

Čim Hrvati simbolima iskažu svoje domoljublje, svoj identitet za koji su se borili i izborili, eto nam Milorada Pupovca sa svojim dušebrižništvom , da sa “njegova puta ne skrenemo”. Odmah je aktualan govor mržnje, odmah je on osobno ugrožen! I onda slijedi njegova špranca koju već svi prepoznaju; složi tužno, patničko lice, plačnim glasom mantra uvijek jedne te iste mantre o antisrpstvu, ugroženosti Srba, bolesnom govoru mržnje, namjerno provocira da bi izazvao reakciju i dokazao svoju ugroženost.

U Preambuli Ustava RH piše da je Hrvatska nastala na povijesnoj prekretnici odbacivanja komunističkog sustava i promjena međunarodnog poretka u Europi, hrvatski je narod na prvim demokratskim izborima (1990.godine), slobodno izraženom voljom potvrdio svoju tisućgodišnju državnu samobitnost.

E upravo ta samobitnost i pravo Hrvata na državu je razlog Pupovčeva ostanka u Hrvatskoj! Blokirati svaki razvoj hrvatske države koji izlazi iz okvira neojugokomunizma i velikosrpskog četništva.

I ovaj intervju to opetovano i iznova potvrđuje;

https://hrvatska-danas.com/2021/01/19/pupovac-tesko-optuzio-penavu-a-i-kosica-kad-bih-ja-bio-filocetnik-kao-sto-su-oni-filoustase-onda-bih-ja-bio-po-njihovoj-mjeri/

Pupovac se, očekivano najprije osvrnuo na govor mržnje u Hrvatskoj, a posebno na kritike i govor mržnje koji su mu osobno upućeni., koje je usput rečeno sam izazvao, koje su rezultat upravo ovakvih njegovih, uvijek istih špranca i mantri.

Pupovac je optužio i sisačkog biskupa Vladu Košića da je na prijemu rekao “do kada se vi Srbi namjeravate vratiti u Hrvatsku?’ “, A objasnio je i kako je u koaliciju ušao s Andrejem Plenkovićem kako bi normalizirao situaciju u Hrvatskoj i borio se protiv govora mržnje, i kako je bio žrtva ‘bolesnog govora mržnje’.

Također je optužio gradonačelnika Vukovara Ivana Penavu da podržava javni linč Srba u Vukovaru. Progoni Srbe i ljude koji nisu počinili ratne zločine “, rekao je Pupovac dodajući da su mladi Srbi napadnuti u Vukovaru.

“To su ljudi koji žele razviti svoju politiku prema antisrpstvu, a zatim i prema meni kao jednom od predstavnika Srba u Hrvatskoj. Oni nemaju ništa osim toga. Neki su organizirali referendume, prikupljali glasove. Bilo je to tako bolesno stanje. Da sam srpski nacionalist poput onih hrvatskih nacionalista, da sam filočetnik poput onih filoustaša, onda bih im bio po volji, tada bismo pronašli zajednički račun. A nisam. “Budući da zagovaram građanska prava, kao i manjinska prava, socijalnu jednakost, zalažem se i za jednakost među narodima i to im smeta”, rekao je Pupovac.

Netko neupućen bi čitajući njegove riječi, pomislio da su iskrene i istinite, ali istina je sasvim drugačija. Milorad Popović je kaže ušao u koaliciju sa Andrejom Plenkovićem kako bi se borio protiv govora mržnje, jer je i on osobno opet jadan bio “žrtva bolesnog govora mržnje”, a za građanska prava, manjinska prava i jednakost među ljudima.

Dobro smišljena i odglumljena taktika Milorada Pupovca prepoznata je kroz tolike godine njegova djelovanja protiv samostalne Republike Hrvatske i razgoličena do same osnove velikosrpske ideologije, a on je samo produžena ruka i jedan mali od kužine u lancu velikosrpskih četnika koji su kao militantno krilo Srpske pravoslavne Crkve zaduženi za provođenju velikosrpske ideologije.

Nazvati ću bez okolišanja svaku pojavu svojim pravim nazivom i ogoliti je do kraja.

Velikosrpska ideologija rojila se u glavama Srba pod 500 godišnjim turskim jarmom, u koji je bio upregnut srpski narod od izgubljenih srednjovjekovnih bitaka iz 14- tog , do 19-tog stoljeća.

  1. Prvi službeni dokument velikosrpske ideologije je Načertanije Ilije Garašanina iz 1844.godine.

“Program spoljašne i nacionalne politike Srbije na kraju 1844. godine – koji je važio sve do 1918. godine, a u određenim nijansama i bitnim smjernicama sve do danas. Osnovne postavke  toga programa jesu:

Historijsko pravo zasnovano na tradiciji srpske srednjovjekovne države”. 

Kao politički program Velike Srbije u Načertaniju se odbacuje zajednička država svih Južnih Slavena, a cilj je obnova srpskog carstva na podlozi državnog i povijesnog prava te srednjovjekovne tradicije: Iz ovog poznanja proističe čerta i temelj srpske politike, da se ona ne ograničava na sadašnje njene granice, no da teži sebi priljubiti sve narode srpske koji ju okružavaju.( Znači svi Srbi u jednoj državi)

2.Homogena Srbija iz 1941.godine, odvjetnika Stevana Moljevića

3.Valerijanov memorandum iz 1941.godine

4,Memurandum SANU iz 1986.godine

5.Memorandum SANU 2

6.Memorandum SANU 3

Proces pokoravanja hrvatskog naroda, poništavanja njegova identiteta, uništavanje jezika kao osnove prepoznatljivosti svakog naroda traje od pokolja u Odesi u listopadu 1916 godine, preko terora prema Hrvatima i atentatom na hrvatske poslanike  u Skupštini u Beogradu 1928.godine, preko Prosinačkih, Sibinjskih, Gospičkih i mnogobrojnih drugih žrtava u Kraljevini Jugoslaviji 1918-1941, do pokolja koji je počeo sa Bleiburgom u svibnju 1945, a nastavljen na Križnom putu brojnim jamama, rudnicima i rovovima kao masovnim grobnicama , koji su počinili Titovi partizani, a u stvarnosti četnici koji su kokarde zamjenili za zvijezdu petokraku od 1944.godine na dalje.

NDH je bila reakcija na sva zlodjela četnika, koja nije uspjela, niti mogla ostvariti sva očekivanja Hrvata o svojoj državi i za to su platili veliku cijenu! A račun su im ispostavili sa oko 500 tisuća pobijenih četnici preobučeni u Titove partizane!

Jasenovački mit ima za cilj da se hrvatski narod zauvijek stjera u ispovjedaonicu i pred cijelim svijetom za stoljeća unaprijed proglasi genocidnim, i time mu se jednom za uvijek onemogući stvaranje svoje države. A kada nisu mogli spriječiti stvaranje hrvatske države, onda se upravo zbog tog mita, morala maknuti Ploča sa imenima hrvatskih branitelja! Nije morala, da Hrvatska ima vlast koja čuva i brani hrvatske interese ne bi koalirala sa velikosrbima!

I kada su Hrvati htjeli u povoljnim povijesnim okolnostima 1990.godine zbaciti jaram tog četničkog komunizma i lažnog bratstva i jedinstva Jugoslavije, Srbi su im postavili balvane i barikade,  da sačuvaju svoj položaj i sve pogodnosti koje im je ta Jugoslavija omogućavala.

Balvani traju do današnjeg dana , ne više doslovno, već  ih Milorad Pupovac, kao predstavnik  Srba u Hrvatskoj neprestano podmeće sa svojim zahtjevima da i dalje vlada njegova manjinska klika nad Hrvatima, da nam  nameće komunističku ideologiju, koju smo  zbacili 90-tih , a što je nažalosnije u tome nalazi potporu aktualne hrvatske Vlasti, sve pod potrebom pomirenja, pomirenja bez priznavanja krivnje i bez kajanja!

Hrvatska nema Načertanije

2.nema Memorandume SANU 1,2 i 3. nema ni Memorandume HAZU,

3. nije nikada izvršila agresiju na Srbiju, ni na druge zemlje.

4. Hrvatska ne želi tuđi teritorij .

5. Hrvatska je dala sva prava nacionalnim manjinama i to Ustavnim zakonom o pravima nacionalnih manjina. Upravo po tom zakonu SNV Milorada Pupovca dobiva godišnje preko 9 milijuna kuna iz hrvatskog proračuna da bi financirao svoje Novosti iz kojih naprosto kulja mržnja prema svemu hrvatskom!

SNV čak podržava da djeca u srpskim razredima uče kako je velikosrpska agresija bio građanski rat. Što dalje reći. kada srpsku djecu od malena uče da ne budu lojalni građani Republike Hrvatske, a po Erdutskom sporazumu su odavno trebali biti integrirani u hrvatski školski sustav.

I onda Milorad Pupovac govori o bolesnom govoru mržnje?

Nikada Milorad Pupovac ne postavlja  pitanje tko je izazvao te strašne posljedice rata, tko je pokazao dobru volju i oprost u cilju suživota i mira?

“Budući da zagovaram građanska prava, kao i manjinska prava, socijalnu jednakost, zalažem se i za jednakost među narodima i to im smeta” prodaje nam Milorad Pupovac rog za svijeću. Po velikosrpskoj ideologiji nema građanskih prava, nema manjinskih prava i nema jednakosti među narodima.

„Kult ugroženog Srbina“, prema kojem je Srbin uvijek žrtva, a nikada krivac, i dalje je temelj  velikosrpske ideologije, kojoj je glavni cilj prisvajanje tuđih teritorija odnosno Velika Srbija.

Svojim ponašanjem, svojim izjavama i cjelokupnim svojim djelovanjem Milorad Pupovac dokazao je da karika u lancu velikosrpske ideologije zadužena za Hrvatsku. Dokle god Milorad Pupovac izigrava žrtvu, izmišlja bolestan govor mržnje, u svakom Hrvatu vidi filoustašu za mene je on velikosrpski četnik.

Lili Benčik/hrvatskepravice

Vijesti

Raskol na Zapadnu i Istočnu crkvu iz 1054.: Korijeni i uzroci

Published

on

Veliki crkveni raskol iz 11. stoljeća. – koji je podijelio Crkvu na Zapadnu i Istočnu – događaj je čije posljedice (vjerske, političke i društvene) osjećamo dan danas.

Premda se kao konkretna godina uzima 1054., raskolu je prethodilo nekoliko velikih kriza. S obzirom na kompleksnost teme, odlučili smo ju obraditi u dva dijela, a u današnjoj ‘Povijesnoj četvrti’ bavimo se korijenima i uzrocima – s Podcasta Povijesna četvrt prenosi Bitno.net .

Podcast obično objavljujemo svakog drugog četvrtka na YouTube kanalu Bitno.neta, a cilj mu je demistifikacija kontroverznih točaka iz povijesti Katoličke Crkve.

Bitno.net

Continue Reading

Vijesti

DOTUR KANIBAL

Published

on

Svukud ima vakih kanibala – kaže Pepi na profilu I. Kotlar

Klinički centar Rebro. Čeka se prid ordinacijama u onon uskon dugačkon hodniku. Sidi se sa obe dvi bande a noge triba podvuć pod katrigu da se mere proć sredinon.

Jure Franić je dva puta prozvan i tek se na treće oglašavanje javija. Pasalo je dvi ure od podne. Uspravja se pospani starkeja sa nogama savijenin u kolinima.

Usta je noćas još u pola tri u svome Gornjen Segetu pa onda nanoge po ladnoći do Trogira. Tamo je na autobusnoj stanici malo odrima a onda vija za Zagreb na kontrolu.

Namišta robu prid ordinacijon ka da ide na raport kod pukovnika. Sestra ga priši, jer kasne a pacijenata je puno.

Dotur Tomić se nakratko udubija u njegove nalaze dok se ovaj nije skinija do pojasa i snimija EKG-a.

A sinoć se smrza dok se kupa na bokune prvo do pasa pa od pasa, kako se to već čini u kućama bez tekuće vode. Njegova Janja ga je natirala da opere i glavu, iako po njemu ni tribalo. Sad se čudi ča dotur gleda u te kartušine a ne u njega, kad se već opra i zapuca iz te dajine. Ali to van je Zagrebački dotur – oni sve znadu.

– “Dobro Jure gdje su ti nalazi krvi i mokraće, kao što se ovdje traži?”

– “Pa doturica iz Trogira mi ni ništa rekla, samo mi je napisala uputnicu.”

Dotur ga oslušnu, duboko diši, ne diši, iskašji se, normalno diši. Pregleda mu još crveni friž od vrata do trbuja nakon nedavne operacije tri baj pasa.

Provuka je traku od EKG-a kroz ruku kao telegrafista kad stane čitat poruku s vrpce. I sad bi Jure najradije da ga dotur potapša po škinama i da mu kaže: Starino idi doma zdrav si ko dren. A ko zna koliko dotura bi tako reklo, pogotovo kad je u stisci s vrimenon, a dođe mu tako neko iz vukojebine i to bez nalaza. Ali ovaj ni takav:

– “Slušaj Jure, idi u sobu pet neka ti učine komplet analizu krvi i mokraće hitno, reci da sam im to ja rekao, onda u sobu 12 da ti naprave eho srca. Kad budeš gotov donesi sve ovde. “

– “Ali doture meni autobus ide u šest uri, moran doma zbog Gurke.”

– “A ko ti je ta Gurka?”

– “Naša kravica, nikon se ne da pomust samo meni, “

– “Ma bićeš ti još večeras kući, samo požuri.”

Jure je obavija sve ča mu je dotur kaza i u pet se ponovo nacrta kod dr. Tomića. Bi je zadnji pacijent za danas. Cupka on nestrpjivo da krene kući, a dotur mu reče da ne brine da će ga on osobno odvest na kolodvor. Ponovo se udubija u nalaze i počne odmahivat glavon.

– “E moj Jure, moramo te odmah prikačiti na “holter” da vidimo što nam to govori tvoje ludo srce. Što je danas … petak? Evo sad ti ga stavimo pa ti stoji do ponedjeljka kad ponovo radimo. I ne smiješ putovati jer rezultati neće biti dobri. “

– “Ali doture moran ić, doli me čekaju i Gurka me čeka, a i neman ja kod sebe šoldi za u hotel.

A zna dotur dobro kakve su to muke. I sam je poteka iz jednog takvog brđanskog zaseoka. Zna da je jedina krava ka član obiteji. Ujutro se prvo pogleda u štalu vidit kako je ona, a čeljad će i samo kazat ako im čagod fali. A ča se šoldi tiče, to je zadnje ča od sejaka moš iskopat. Ono malo ča se zaradi od prodaje ode na ono ča se mora kupit: sime, lektrika, so, ćizme, kemija, likarije …

Jure se počea trest ka da sina šaje u rat. “Ma smiri se starino, sve ćemo polako rješiti.”, umiruje ga dotur. Pozva je glavnu sestru s pripremnog i pita je je li je slobodna ona soba za VIP-bolesnike. Slobodna je.

– “Eto, našli smo ti besplatan carski smještaj ovde na trećem katu. Znam da bolnička hrana nije neka pa je najbolje da jedeš “Kod Rose”, ulicu niže. Evo ti hiljadu kuna pa ćeš mi vratiti drugi put. A što se tiče Gurke pa valjda će je neko nekako pomusti. Samo ti javi tvojima da dolaziš u ponedjeljak.”

Jure je drhtavo izvadija neku praistorijsku Nokiju ča ju je posudi od susida Grade za ovu priliku. Pokušava ubost one botune debelin parstima, ka da vrhon postola probaješ naciljat bajam. I sve ubada po 2-3 gumba istovrimeno. Dotur mu otkuca broj da se ovaj više ne muči i dade mu mobitel na uvo. Javi se susid Grada i posli nekoliko razmina halo-halo, počmu se mejusobno pitat ko je to tamo, a ko je to vamo, iako su obojica već iz prve pripoznali glasove.

Konačno su se našli negdi u eteru, i obojica se zaprepastili ka da su se iznenada trefili negdi posrid Čukotskog mora. Jure nikako da rekne zoć zove, a zapravo bi ga najradije pita kako je Gurka. Vidi je dotur da se stari blokira pa mu je vazea telefon i Gradi lipo objasnija kad će Jure natrag i da to javi njegovima.

A doturu je svaki petak uglavnon taki, strka od jutra do navečer. Pozva je sestru da smisti Juru i kala se doli “Kod Rose” da napokon čagod toplo izide. Odspava je jedva dvi ure na trosidu u svon kabinetu i u devet počea noćnu smjenu viziton. Tu se dosta zadrža. To su pacijenti ča sutra ili prekosutra gredu na operaciju sarca.

Ponekon od njih će ovo bit zadnja noć.

Prestrašeni su i gledaju ka dica u doture, ka u svoje jedino spasenje. Sa svakin triba popričat, umirit ga koliko je to moguće. A nije lako gledat čovika u oči i obećat da će sve biti u redu, a sutra mu prisić grudnu kost i rastegama rastvorit prsa dok rebra krckaju, pa ogolit njegovo drhtavo sarce. Uzimajući to sarce u ruke uvik mu je prid očiman lik čovika kojen je sinoć da obećanje.

Još ka dite je od majke nauči mnogo o likovitin bijkama i čemu koja služi. Životinje nekad i same ćute ča triba uzet, a čovik triba naučit.

Tako su se on i majka snalazili na padinama divjeg Lukova bez dotura i veterinara. Kasnije, u Zagrebu je bilo i bojih študenata od njega, ali najboji doturi su postali oni ča su znali ličit i tilo i dušu.

Obilazeći redon bolesničke sobe dr. Tomić stiže i do VIP-apartmana. Učinilo mu se da je kamara prazna. Posteja niti nije taknita a Jure sidi u poluškurici do ponistre i gleda u noć. Brine o Gurki i ne more zaspat.

A onda se dotur dositija.

Upita Juru je li u selu ima nekog ča gaji lavandu? Pa Grada zimi hrani svoje koze suhon lavandon. Pozvali su ponovo susida i dotur mu reče da kravi da svežanj lavande i da se će se od tega životinja primirit i dat se pomust. Uru poslin je Grada javi da je Gurka pomužena i da ništa ne brinemo. Jure se ozari od sriće i dotur ga natira da legne u posteju. Zaspao je odma, pri nego ča se svitlo ugasilo.

U ponedejak ujutro su mu skinli holter. Tomić je pogleda rezultate i malo je izmni listu Jurinih likarija.

– “Eto tako starino, slobodan si i još si ti dosta dobar. Napisao sam ti da dođeš na kontrolu u oktobru da ne dolaziš po zimi kao sada. I nemoj da mi opet dođeš bez nalaza.”

A vidi doktor da Juri jopet čagod fali, ka da mu se ne izlazi iz ordinacije.

– “Pa šta je sad Jure, jedva si čekao da odeš kući?”

– “Dva dana gledan ono veliko kupatilo ča ga zovete džakuzi, a zbog holtera se nisan smi kupat. A u životu nikad nisan lega u kadu.”

– “Hahaha Jure moj, evo vrati se gore i banjaj se do mile volje, dok ti ne krene autobus.”

I tako se Jure nabanja ka nikad u životu. Ispritiska je one botune na džakuziju ka da je u kokpitu eroplana. Kad se vratija Gurka se iznenadila kako mu je posvitlila koža, a Janja mu reče da je 20 godišta mlaji. E to su ti Zagrebački doturi, oni sve znaju boje od nas težaka.

Poslin dva miseca na adresu bolnice stiže poveći paket – piše za dr. Tomića. Dotur je otvorija paket a u njemu veliki pravokutni komad slanine ravan ka zrcalo. A koža na poleđini slanine oslikana u nekin živin kolurima i vidi se prilipi planinski pejsaž. U zasebnoj kuverti Jure se puno zafaljuje, pozdravja ga i vrača one pozajmjene pineze. A tu se našao i list iščupan iz sredine đačke teke na kojoj je olovkon pisalo:

“Dragi doture, ovu slaninu je opiturala moja Janja neotrovnon farbon. Ako vam se slika sviđa, kad izite slaninu, ostružite mast i obe bande triba premazat vrućin voskon od čela ili bezbojnin imelinom za postole. To van je poklon od moje kućne slikarice, jer ste me pomladili. Puno vam fala na vašoj dobroti i vidimo se u oktobru. Pozdrav od Janje, Gurke i Jureta.“

Dr. Tomić je kirurški precizno odilija slaninu od kože i postupija po uputi. Kožu je uokvirija i zakačija na zid ordinacije. Ma nema ko ne bi pogleda tu velišku lipu sliku veselih kolura. A onda bi se dotur pofalija:

– “To je koža od mog pacijenta sirotog Jureta, poslala mi njegova žena jer sam se potrudio oko njega. A jadnik se kupao kod nas sve dok mu koža nije skroz pobjelila. Ma bilo je tu i dobre njegove slanine, ali sam je odvojio i pojeo.”

Tako su najbojeg dotura na Rebru nazvali dr. Kanibal.

Kako tek ostale doture zovu? Neki judi će uvik bit dokaz da nije sve postalo posal, profit i interes.

Pepi

Continue Reading

Vijesti

Muftiji Zukorliću: “Ljuta sam jer smo mnoge stvari ostavljali za sutra… dok si ti žurio!”

Published

on

Sjećanje na jednog od najvećih sandžačko-muslimanskih intelektualaca, bivšeg muftiju, za Sandžak i Srbiju, Moamera Zukorlića u dirljivom govoru …

Efendija Muamer Zukorlić, teolog i političar, bio je pravi vođa svoga naroda i pučki tribun u Sandžaku ali i šire, umro je iznenadnom smrću u studenom 2021. godine.

Godine 2010. Zukorlić je formirao Bošnjačko nacionalno vijeće, te bošnjački narod proglasio konstitutivnim. Kad tijela države Srbije nisu priznala BNV, on je dao slijedeću izjavu:

 »Igranje Sandžakom znači poigravanje sa ovim dijelom Srbije. Država je kao zgrada u kojoj stanari mogu da se vole ili ne vole. Ukoliko većinski stanari odluče da zapale jedan stan, rizikuju da se upali cijela zgrada. Zato se nije igrati sa vatrom. Ili će nam svima biti lijepo, ili će vatre biti do vrha. Samo naša kuća gorjeti neće.«

Poslušajte dirljiv govor u spomen na velikog muftiju…

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved