Connect with us

Vijesti

Milorad Pupovac uz pomoć Vlade RH, sustavno rastače suverenitet i integritet Republike Hrvatske

Published

on

Odlukom Andreja Plenkovića da protivno izbornoj volji hrvatskih birača, u Vladu RH uzme kao koalicijskog partnera SDSS, i postavljanjem Borisa Miloševića za potpredsjednika Vlade RH, za socijalna pitanja te ljudska i manjinska prava, dobili smo hrvatsko-četničku Vladu!

U vrijeme okupacije Vukovara „Vukovarske novine“ u broju 90 od 15. 03. 1997. objavile su da je na prijedlog ratnog zločinca odgovornog i za pokolj na Ovčari, Gorana Hadžića te Vojislava Stanimirovića, notornog „gradonačelnika” uništenog i okupiranog Vukovara, osnovana nova srpska stranka pod nazivom Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS). U toj i takvoj stranci, član je i od samog osnutka Milorad Pupovac. Od 1997.godine do 2017. njen je potpredsjednik, a od 2017. godine predsjednik. Dakle, upravo Milorad Pupovac glavni je čovjek stranke koju su osnovali četnici, odnosno srpski ratni zločinci.

I to u Hrvatskoj nikome ne smeta? Nikome! Stranka je uredno registrirana u Ministarstvu uprave iako je osnovana na okupiranom području. a osnivač je ratni zločinac, koji je sudjelovao u agresiji na Republiku Hrvatsku!

Kakvu mi to vlast imamo? Kakav mi to državni aparat imamo? Kakvo mi to Pravosuđe imamo?

Nitko ne postavlja pitanje kako su se mogle spojiti 1997. godine dvije srpske stranke, kada je jedna od njih (SDS) hrvatskim zakonom zabranjena i 18. veljače 1992. godine brisana iz Registra političkih stranaka Republike Hrvatske.https://www.glasgacke.hr/?ispis=detalji&novost=24659&kat=69

Od tada kao član SDSS-a Milorad Pupovac izabrani je zastupnik u Hrvatskom Saboru od 2003. godine do danas. Od tada neprestano blati Hrvatsku, proglašava je zločinačkom, podriva joj ugled u svijetu lažnim objedama za koje se nikada nije ispričao niti ih povukao. Milorad Pupovac je u vrijeme nažešće agresije na Hrvatsku 1992. godine engleskom „The Guardianu“ izjavio da su hrvatski Srbi žrtve nekih igara između Zagreba i Beograda. Ni riječi nije kazao o četničkoj agresiji, divljanju i rušenju hrvatskih gradova (Vjesnik, 9. travnja 1992.).Ni riječi nije rekao o srpskoj “balvan revoluciji,” kada su Srbi iz Hrvatske izabrali provoditi velikosrpsku ideologiju.

Milorad Pupovac bi da je Hrvatska pravna država trebao itekako odgovarati za izjave koje je davao i daje o Hrvatskoj! U Londonu je izjavio da se u Hrvatskoj mjenjaju imena i prezimena Srba, da se pokrštavaju srpska djeca, njih 10 000 i nikada tu izjavu nije povukao ni demantirao, iako je pok.predsjednik Franjo Tuđman od njega tražio.

Međutim zahvaljujući hrvatskim vlastima od 2000.godine do danas i hrvatskom Pravosuđu koji ne štite hrvatske interese, Pravosuđe odbaci 13 kaznenih prijava koje su podnesene protiv Milorada Pupovca. Te su kaznene prijave podnesene zbog sumnje da je Pupovac javno poticao na nasilje i mržnju te povrijedio ugled Republike Hrvatske.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/odbaceno-13-kaznenih-prijava-protiv-milorada-pupovca-nije-bilo-poticanja-na-nasilje-i-mrznju-kao-ni-kaznenog-djela-povrede-ugleda-rh-9602080

„Beograd je glavni grad naše matične države Srba u Hrvatskoj“  izjavio je zastupnik Hrvatskog Sabora notorni Milorad Pupovac za srpski b 92, u veljači  2019.godine. On  je vjerni vazal beogradske čaršije bez obzira tko je tamo na vlasti.

Ova nevjerojatna petokolonaška izjava Milorada Pupovca kojega plaćaju hrvatski porezni obveznici MORALA je već davno izazvati zgražanje i oštre reakcije svih saborskih zastupnika, političke elite, institucija i medija, ali je to izostalo zbog tog da se uvijek „ugroženi“ i lukavi Pupovac slučajno ne bi uvrijedio i ugrozio stabilnost  Vlade Andreja Plenkovića.

Zbog svega što je izgovorio protiv Katoličke Crkve i  hrvatske države zlonamjerno podrivajući njezin suverenitet, nije zavrijedio  biti ni zastupnik u hrvatskom Saboru!

Milorad Pupovac ponovno je izabran za predsjednika  Srpskog narodnog vijeća 12. rujna u atriju Srpske pravoslavne opšte gimnazije ‘Kantakuzina Katarina Branković‘ u Zagrebu. Dejan Jović predložen je za novog predsjednika Savjeta SNV-a, zamjenice predsjednika i dalje ostaju Dragana Jeckov i Aneta Vladimirov, a generalni sekretar SNV-a i dalje će biti Saša Milošević.

Ništa novo ni neobično, jer je 22 godine bio predsjednik SNV-a u kontinuitetu od njegova osnivanja, sa kratkim prekidom od 13.srpnja 2019.godine do sadašnjeg ponovnog izbora.

Tada je bio izabran Boris Milošević da nauči raditi , da savlada tu velikosrpsku ideologiju i vječnu ugroženost što je vidljivo iz njegove izjave” ‘Moramo se zajedno boriti protiv onih koji nam žele doći glave. Nećemo pognuti glavu jer je doprinos Srba u Hrvatskoj nemjerljiv i neporeciv. Mi smo ranjena zajednica; ima nas 400.000 manje u odnosu na 1991. Borit ćemo se za svoja prava, pojedinačnu i kolektivnu ravnopravnost, kao i za društvo jednakih”

Dostojan učenik svog mentora; Tko to njima želi doći glave? Izjava kojom opet optužuju Hrvatsku! Tko im to želi doći glave? Nevjerojatno podlo i povareno! Tog i takvog SDSS-ovca je Andrej Plenković uzeo u Vladu RH.!

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/milorad-pupovac-dobio-nasljednika-moramo-se-boriti-protiv-onih-koji-nam-zele-doci-glave-foto-20190713/print

Milorad Pupovac je u prigodnom govoru naglasio;

U govoru je ukazao “na potrebu uspostave srpske samouprave.”, tako da svo njegovo djelovanje ide ka cilju da Srbi u Hrvatskoj malo po malo, postanu konstitutivan narod, sa svojom autonomijom! A nakon toga po Memorandumu SANU 2, da se uz Republiku Srpsku iz BIH , priključe Srbiji i konačno ostvare cilj “vascelog srpstva” u jednoj državi, Velikoj Srbiji!

U narednim godinama čeka nas mnogo posla; što više napravimo, više se vidi koliko još moramo napraviti. Što je ova zajednica manja, to je poslova sve više. Historijski gledano, od 1945. Srbi se nisu bavili sobom, svojim institucijama i udjelom u društvu, nego kako da doprinesu Hrvatskoj i Jugoslaviji, a u proteklih 30 godina uzeta nam je iz ruku mogućnost da se bavimo sobom. Nismo velika zajednica kao što smo bili, ali čeka nas mnogo više posla jer imamo manju političku moć, a bili smo zagušeni posljedicama raspada Jugoslavije i rata u Hrvatskoj, te stradanjima kroz koja su Srbi u Hrvatskoj prošli

Zamislite “stradanja koja su Srbi u Hrvatskoj prošli? Ta stradanja koja su oni izazvali velikosrpskom agresijom kojoj su se priklonili, izazvala su prije svega velike žrtve hrvatskog naroda i velike materijalne štete u Hrvatskoj, a oni su kolateralne žrtve vlastitih pogrešaka i svog matičnog srpskog naroda. Za njihove žrtve nije kriv hrvatski narod ni država Hrvatska! Ali to Milorad Pupovac i svi članovi njegova SNV-a nikada neće izreći. I dok to ne izreknu nemaju razumjevanja u hrvatskom narodu, nema pomirbe, ni oprosta. Bez priznanja i pokajanja nema oprosta!

Pred nama je popis stanovništva koji bi trebao pokazati naše sposobnosti da napravimo stvari koje nismo uvijek uspijevali napraviti i da budemo organizirani tako da možemo učiniti sve da sudjeluju oni koji trebaju sudjelovati u popisu i da Srbi nemaju dodatni razlog za izbjegavanje izjašnjavanja da su srpske nacionalnosti i pravoslavne vjere, te da se služe ćiriličnim pismom i srpskim jezikom,” poručio je Pupovac, te nastavio u istom tonu podsjetivši na poruku “Budi ono što jesi, poštuj ono što nisi”, kojom je SNV išao u kampanji tijekom parlamentarnih izbora:

Podsjetila bih Milorada Pupovca na stvarno stanje, a to je da on i njegov SNV, nameće hrvatskom narodu ćirilicu, koju on ne želi, jer ga podsjeća na zvijerstva koja su mu počinjena pod tom ćirilicom. Isto tako postoji čl.8 o kojemu se g. Pupovac ne izjašnjava!

Poseban naglasak Pupovac je u svom govoru stavio na elektroničke medije: “Trebamo postići još veću profesionalizaciju i ekipiranost naših odjela. Važno je da ne budemo zatvoreni u svoje krugove, već da tražimo ljude koji mogu postati sastavni dio naših institucija, programa i projekata, u čemu bi važnu ulogu trebala imati i Politička akademija SNV-a.”

Pupovac se dotaknuo i dvojezičnih ploča, od kojih očito nije odustao: “Morati ćemo više podijeliti odgovornosti u radu vijeća, s obzirom da ni u županijskim vijećima ni u organizacijama nema mnogo onih koji su spremni govoriti u javnosti, na čemu treba raditi. Moramo ostvariti i pretpostavke da SNV doista dobije status manjinske samouprave na državnom nivou, kao što je ZVO na području dvije istočne županije. Učinit ćemo da i solidarnost unutar različitih segmenata naše zajednice bude jedna od važnih komponenti samoosvještavanja Srba u Hrvatskoj. Moramo imati punu svijest da je još puno posla pred nama

Polazna osnova hrvatsko-srpskih odnosno srpsko-hrvatskih odnosa, je velikosrpska ideologija, koja je prouzročila velika stradanja prvenstveno hrvatskog, a tek nakon toga, kao posljedicu i srpskog naroda,

I sve dok postoji i trunka velikosrpske ideologije, nema pomirbe između Hrvata i Srba, jer su Srbi stalna opasnost za opstojnost hrvatskog naroda! Za razliku od Srba, Hrvati nikada nisu imali aspiracija prema tuđoj zemlji i tuđem teritoriju, ni drugim narodima. Hrvati nemaju nikakve Načertanije ni Memorandume!

Nema pomirbe dokle god jedan jedan profesor , politolog, doktor političkih znanosti, analitičar  i od 2013.  glavni i odgovorni urednik politološkog časopisa Politička misao, savjetnik bivšeg predsjednika RH Ive Josipovića Dejan Jović , izjavljuje u javnosti;

„Ustaštvo je specifično po tome što je ustalo na svoje sudržavljane, mirne susjede koji su govorili isti jezik, koji su bili kršćani, od kojih su se mnogi zajedno borili u istoj vojsci u Prvom svjetskom ratu, a koji nisu dali nikakva povoda za ono što im se dogodilo“

To je čista laž, velikosrpska laž! Manipuliranje u svrhu poticanja mržnje i predstavljanja  Srba kao žrtve, a sotoniziranje Hrvata kao zločinaca.

Djelatnost Milorada Pupovca uključuje sve ove srpske programe i memorandume i revno i sustavno ih provodi sukladno trenutnoj situaciji. SNV izdaje Bilten, do sada je tiskano 17 brojeva od 2014.godine do danas, po 600 primjeraka svaki, u kojem se navode primjeri ugroženosti srpskopg naroda u Hrvatskoj. U tom Biltenu uz Novosti SNV-a, članovi SNV-a sebi dopuštaju etiketirati, označavati, stigmatizirati, prozivati na stotine osoba, na desetke institucija, medija, sve do parlamentarnih zastupnika, Vlade i predsjednika ili predsjednice RH.

Milorada Pupovca i ostale članove SNV-a ne brine što taj Bilten nije u skladu sa Europskom konvencijom, o ljudskim pravima ćlanak 6 stavak 2 koji glasi;

2. Svatko optužen za kazneno djelo smatrat će se nevinim sve dok mu se ne dokaže krivnja u skladu sa zakonom.

Inkvizicijske osude i presude koje su odraz pojedinačnih mišljenja u kaznenom postupku su zabranjene i predstavljaju povredu Konvencije.

Nemaju ni obraza, ni morala, a ni poštenja s obziron na to da njihovu djelatnost financira Vlada RH iz Proračuna, ali ne sa ciljem raspirivanja i širenja  međunacionalne netrpeljivosti i govora mržnje,  već u cilju suživota sa matičnim hrvatskim narodom i pripadnicima ostalih nacionalnih manjina.

Međutim SNV  preko Novosti širi huškačku i antihrvatsku politiku (Hrvatska je citiram Viktora Ivančića”  neizlječivo bolesna, sadistički izopačena, moralno destruirana i, u osnovi, zločinačka”) a preko Biltena proziva sve koji nisu na njihovoj političkoj platformi optužujući ih za govor mržnje.

Za ilustraciju o kojim se iznosima radi Srbi su ukupno dobili za 2020. godinu 11 932 000, 00 kn.

SNV je dobio za 2020. godinu ukupno 4 537 000, 00 kn.

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2020_04_51_1034.html

Moram svakako istaknuti kako je Hrvatski Sabor izglasao Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina (Narodne novine broj 155/2002) kojim su manjine njih 22 u Republici Hrvatskoj dobile prava koja nemaju u niti jednoj zemlji na svijetu, prava po kojima je diskriminiran većinski hrvatski narod tzv, pozitivna diskriminacija nacionalnih manjina!

Manjine su dobile promjenom Ustava 2010 godine ( NN 80/10) pravo na 8 zastupnika u Hrvatskom Saboru, od toga srpska nacionalna manjina 3, a dijaspora koja je po brojnosti daleko veća od manjina, 3 zastupnika!

Po tome izbori za Hrvatski Sabor nisu pravični ni demokratski, ako je nekome unaprijed zajamčeno toliko mjesta.

Uzimanje ostalih kriterija osim etničkog dovodi do zloupotrebe prava manjina i do njihove majorizacija nad većinskim narodom, kojega ti kriteriji dovode u poziciju manjine, na što je upozorila i Venecijanska komisija.

Od zaštite prava manjina do nakaradnog sustava u provođenju Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina , tanka je granica koja je već pređena na štetu većinskog hrvatskog naroda. Statutima jedinica lokalne samouprave izigran je zakonski kriterij od potrebne 1/3 pripadnika nacionalne manjine u ukupnom broju stanovnika pojedine lokalne jedinice; općine ili grada, pa ispada da gdje živi  i samo jedan pripadnik nacionalne manjine,  lokalna jedinica samouprave donese statut kojim mu daje sva prava nacionalnih manjina, bez obzira na brojnost u odnosu na brojnost većinskog naroda.

Nigdje se ne spominje većinski narod. Zar većinski narod nema pravo glasa kada su manjine u pitanju? Naravno da ima. Članak 8 Ustavnog zakona o pravima manjina kaže:

Članak 8.
Prava neke etničke zajednice, naroda ili manjine ne mogu se ostvarivati nijekanjem ili gaženjem prava druge etničke zajednice, naroda ili manjine.
Suživot i mir ostvaruju se samo uzajamnim uvažavanjem i poštivanjem.

Sve to uz obilno financiranje iz proračuna RH, sudjelovanje u Vladi RH, sudjelovanje u svim nivoima vlasti, po svim ministarstvima, nije im dovoljno, već su stalno i iznova ugroženi?

Takav sustav opasan je po suverenitet i integritet Republike Hrvatske. Inzistiranje zastupnika manjina u Hrvatskom Saboru Milorada Pupovca i Furija Radina, da i predstavnici manjina sudjeluju u popisu stanovništva, kao popisivači, što poznavajući manjinsku problematiku i političko djelovanje njihovih  zastupnika smatram veoma opasnim po suverenitet i integritet Republike Hrvatske, jer imamo već primjera

Predstavnici te dvije manjine pod zaštitom prava manjina provode autonomašku i iredentističku politiku sa ciljem dobivanja autonomije i federalizacije područja gdje žive.

Tu politiku nije teško prepoznati, jer su već u više navrata pokušali doći do svog cilja, a krajnji cilj je pripajanje matičnoj zemlji.

Pa sam Milorad Pupovac izjavio je da je njemu Beograd glavni grad, a hrvatski je državljanin!
Isto tako poznata je politika SDSS-a, predvođena Miloradom Pupovcem k osnivanju Zajedničkog vijeća općina 2010. godine kada je zahvaljujući amandmanu Vesne Pusić u posljednji tren spriječeno da se kroz izmjene Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina provuče i odredba da srpsko ZVO na području istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema postane pravni subjekt;
SRPSKO NARODNO VIJEĆE IMA 13 ZAHTJEVA ZA HRVATSKU: Jedan je vrlo sporan i mogao bi izazvati velike tenzije
To su sve pokušaji koji nisu do sada uspjeli, što ne znači da im neka od budućih Vlada RH kako bi sačuvala  vlast njihovim glasovima , u Saboru ne odobri neke od njihovih velikih  apetita, kao što im je sada odobreno i sudjelovanje popisivača, samo da Plenkovićeva Vlada opstane na vlasti.

Nepodnošljivo bolni i neprihvatljivi su protuhrvatski potezi vladajućih političjih elita u Hrvatskoj;

-neprihvatljivo je uzeti predstavnike agresora u Vladu RH, bez pokajanja zbog zločina koje su počinili, umjesto branitelja, domoljuba i suverenista

-neprihvatljivo je za Hrvatsku stalno nametanje krivnje za NDH, a Srbija je rehabilitirala četnički pokret

-neprihvatljivo je izjednačavanje žrtve i agresora, agresor mora biti svijestan o počinjenju zločina

-neprihvatljivo je micanje ploče HOS-a, koji su poginuli braneći domovinu, a četnički spomenici su svugdje

-neprihvatljiva je vlast koja vuče poteze protiv interesa Hrvatske i hrvatskog naroda

Lili Benčik/hrvatskepravice

Vijesti

DIRLJIVO SVJEDOČANSTVO Od ateista do Marijinog ratnika

Published

on

U podcastu Oasis in tempore kod Petra Jurčevića, gostovao je Miljenko Jurić.

Dirljivo životno svjedočanstvo, zanimljiv i autentičan Jurić govorio je o svom životu, supruzi, obitelji, Marijinim ratnicima još iz vremena korone, volontiranju, te kako su ‘osobe s posebnim potrebama’ promijenile njegov život i konačno dovele do Isusa.

Continue Reading

Vijesti

Legenda o Ludbergi

Published

on

Ludberga je rođena 1. travnja 1141. godine, nedaleko od Varaždinskih Toplica kao kćerka upravitelja imanja grofa Bele II. Stasala je u prelijepu i obrazovanu djevojku kad ju je zaveo vitez Ulrik piše Selo.hr.

Pokajavši se, Ludbrega je požrtvovno brinući se o svom sinčiću Theobaldu živjela isposničkim životom, pomažući siromašnima i bolesnima. Pokajnički život prekinuo je ponovno nečastivi u liku eremita i zaveo je po drugi put. Bježeći pred njim, našla je utočište u jednoj od malenih vinogradarskih kućica pokrivenih slamom koje još od rimskih vremena ukrašavaju vinorodna brda iznad Iovie. Ludberga je počela obrađivati vinograd i postala je vješta i poznata vinogradarka.

Svoje je vino darivala crkvama, kapelicama i samostanima za sveti obred, a legenda kaže da je njeno vino jednom čak ubrzalo izbor pape u Viterbu, jer je kardinal iz Budima, čudotvorno točivši vino iz nepresušne bačve skratio vrijeme konzistorijuma. I Theobald je postao vinogradar koji je svoje umijeće usavršio u dalekoj Burgundiji gdje je nastavio tradiciju pravljenja najboljih vina. U svojim zrelim godinama Ludberga je još uvijek bila izrazito lijepa i nečastivi je odlučio opet je staviti na kušnju.

Pojavio se u liku prebogatog grofa koji ju je htio zavesti i preoteti joj vinograd. Ali ovaj put se nije dala prevariti. Sav jed zbog bijede i nesreća proživljenih u mladosti kulminirao je u furioznom naletu bijesa. Nečastivog je pomoću drvenog križa takvom silinom zabila u zemlju da je na suprotnoj strani zemljine kugle eksplodirala Antipodravina i od nje je preostao samo vulkanski otočić Antipodes.

Na taj događaj ukazuje izvor slane vode koja se i danas može zapaliti jer dolazi iz samog središta Zemlje.

TZ Ludbreg

Continue Reading

Vijesti

Bivši gradonačelnik iz Zelenih o uspjehu AfD kod mladih: Svakodnevno doživljavaju što znači ilegalna migracija

Published

on

Masovne migracije kao jedan od razloga uspjeha desnice kod mladih. Popularni gradonačelnik njemačkog Tübingena Boris Palmer uspjeh stranke Alternativa za Njemačku (AfD) među mlađim glasačima propisao je posljedicama masovne migracije.

Zanimljivo je da je Palmer bio dugogodišnji član stranke Zelenih, no izbačen je kada je počeo upozoravati na masovne migracije – donosi Narod.hr.

“Svakodnevno doživljavaju što znači ilegalna migracija. Prije svega, mladići koji su došli sami mijenjaju životnu sredinu mladih. U parku, u klubu, na ulici, u autobusu, na kolodvoru, u školskom dvorištu”, napisao je Palmer na Facebooku u ponedjeljak.

Palmer je nekoć bio gradonačelnik iz redova Zelene stranke. No kako je postajao sve poznatiji po svom javnom izražavanju protiv masovne imigracije i drugih političkih tabua, stranka je radila na njegovom izbacivanju. Unatoč tome, ostao je toliko popularan među građanima svog grada da su ga izabrali kao neovisnog gradonačelnika, što znači da Tübingenom upravlja neovisno o bilo kojoj političkoj stranci, prenosi Remix.

Tvrdi da ljevica šteti zaštiti klime

Upozorio je da svatko tko je u kontaktu s mladim ljudima u Njemačkoj zna da oni opetovano primjećuju “njihov strah od sklonosti migranata prema nasilju”, ali da se to stajalište ne shvaća ozbiljno ili “diskreditira kao rasizam”.

Georg Pazderski (L), Chairman of Berlin section of German right-wing ‘Alternative for Germany’ (AfD) party, AfD co-leader Alexander Gauland (3-R), Beatrix von Storch of AfD (2-R) and AfD co-leader Joerg Meuthen (R) take part in a march of the ‘Alternative for Germany’ (AfD) party in Berlin, Germany, EPA/OMER MESSINGER

Palmerovu tvrdnju podupiru podaci o kriminalu u zemlji iz federalnog ministarstva unutarnjih poslova. Oni pokazuju da je nasilni zločin dosegao rekordne razine 2023., pri čemu su stranci počinili šest od deset nasilnih zločina. Njegov stav o nasilju migranata u vlakovima također je potkrijepljen podacima. Što se tiče školskog sustava, štetan učinak migranata, uključujući i nasilje, otvorena je tema u njemačkim medijima.

Nadalje, Palmer ukazuje na “dogme budnosti i otvorenih granica” koje ne odgovaraju stvarnosti života mladih ljudi. Kao rezultat toga, “oni se preorijentiraju i glasaju za stranku koja barem ne odbacuje njihovu zabrinutost kao lošu i pogrešnu od samog početka.”

Palmer tvrdi da AfD neće “riješiti problem” i kaže da većina mladih nije “dovoljno glupa” da vjeruje da AfD to može učiniti. Međutim, ti mladi ljudi neće glasati za stranke koje ih pokušavaju označiti kao rasiste ili kao dio problema.

Rekao je da ljevica samo šteti zaštiti klime, jer borbu protiv klimatskih promjena povezuje s borbom protiv desnice.

AfD je nakon nedjeljnih izbora za EU postao druga najveća njemačka stranka u Europskom parlamentu osvojivši 16 posto glasova. AfD je obećao deportirati milijune migranata, boriti se protiv migrantskog kriminala i osigurati njemački školski sustav.

izvor: Narod.hr

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved