Connect with us

Vijesti

NAPOKON PRIZNANJE (‘s vrha’) O ŠTETNOSTI CJEPIVA , čiji toksični sastojci štete djeci širom svijeta

Published

on

Videozapis Svjetske zdravstvene organizacije “Globalni summit o sigurnosti cjepiva”, snimljen 2. prosinca 2019. godine, pronađen je i procurio u svijet, otkrivajući šokantna priznanja o opasnosti po zdravlje koje predstavljaju cjepiva i njihovi toksični sastojci.

Kompilaciju nekih osuđujućih citata stvorila je organizacija “Highwire” Del Bigtree koja je video objavila na YouTubeu. Znajući da će video biti brzo zabranjen, postavljen je i na Brighteon.com, gdje se očekuje da će “Highwire” uskoro pokreniti kanal za to.

Cijeli transkript ovog video sastavljanja dostupan je u nastavku. Pogledajte video na ovoj poveznici:

>> MUK HRVATSKIH MEDIJA NA SVJETSKI SKANDAL: De Niro razotkrio ‘cjepivo’ mafiju: ‘Vrijeme je da svijet sazna cijelu istinu’!

Članak i transkript video zapisa omogućio je portal Logicno.com.

NEKI OD NAJVAŽNIJIH TRENUTAKA

Priznanje kako katalizatori cjepiva povećavaju staničnu smrt i čine štetu primatelju cjepiva. Za ovaj odlomak, izraz “reaktogenost” znači reakcije na cjepiva i nuspojave, uključujući one za koje je poznato da su izrazito štetne i uzrokuju dugoročnu štetu ili čak smrt:

Dr. Stephen Evans, profesor farmakoepidemiologije – Čini mi se da katalizatori umnožavaju imunogenost antigena kojima su dodani, a to im je i namjera. Čini mi se da umnožavaju reaktogenost u mnogim slučajevima, i zato mi se čini da nije neočekivano ako umnože pojavu nuspojava koje su povezane s antigenom …

Upozorenja o dugoročnim učincima adjuvansa cjepiva:

Dr. Martin Howell Friede – U pravu ste. Kao što dodajemo katalizatore, posebno neke novije katalizatore, poput ASO1, kod katalizatora koji potiču saponin, vidimo povećanu lokalnu reaktogenost … Glavna zdravstvena briga koju vidimo su optužbe za dugoročne posljedice.

Priznanje kako Svjetska zdravstvena organizacija paničari zbog činjenice da mnogi liječnici i medicinske sestre napokon počinju ispitivati sigurnost i cjepiva te postaju svjesni koordiniranog zataškavanja ozljeda od cjepiva:

Prof. dr. Heidi Larson, direktorica Projekta Povjerenje o cjepivima – Imamo vrlo kolebljiv zdravstveni profesionalni front koji počinje ispitivati cjepiva i sigurnost cjepiva. Kad profesionalci na prvoj liniji počnu ispitivati ili ne misle kao da imaju dovoljno povjerenja u sigurnost da bi je mogli ustupiti osobi koja im postavlja pitanja. Mislim na većinu nastavnih planova za medicinsku školu, čak i nastavne programe za medicinske sestre, u medicinskoj školi imaš sreće ako imaš pola dana cjepiva. Imajući na umu da su u toku sa svim tim.

Također od prof. Dr. Heidi Larson – Ne možete ponovno zamijeniti istu staru znanost da bi zvučala bolje ako nemate znanost koja je relevantna za novi problem. Stoga nam treba mnogo više ulaganja u znanost o sigurnosti.

Priznanje da klinička ispitivanja cjepiva nisu dovoljna i da su cjepiva odobrena bez odgovarajućih sigurnosnih podataka. Također priznaje da cjepiva štete djeci puno više nego što štete starijim odraslim osobama:

Dr. Marion Gruberravnateljica, Ureda za istraživanje i ispitivanje cjepiva za ocjenjivanje i istraživanje biologije. FDA – I opet, kao što ste spomenuli, klinička ispitivanja prije odobrenja možda neće biti dovoljna. To je i predmetna populacija kojoj dajete katalizator jer smo vidjeli podatke koji su nam predstavljeni gdje katalizator, određeni pojačivač dodan antigenu cjepiva zapravo nije učinio ništa kad se primjenjuje na određenu populaciju i obično starije osobe, znate, u usporedbi davanjem iste formulacije mlađim slojevima dobi.

Upozorenje o nedostatku sustava praćenja sigurnosti cjepiva širom svijeta:

Dr. Soumya Swaminathan, glavni znanstvenik, WHO, pedijatar – mislim da ne možemo preuveličati činjenicu da u mnogim zemljama zapravo nemamo dovoljno dobrih sustava za nadzor sigurnosti, a tome pridodaje i zabluda jer nismo u stanju ljudima dati jasne odgovore postavljene na pitanja o smrti koja je nastupila uslijed određenog cjepiva …

Evo priznanja da virusni fragmenti ne djeluju kako je obećala teorija imunizacije i da su katalizatori odgovorni za upalni odgovor na cjepiva. Drugim riječima, znanost o cjepivima kako je opisala ustanova za cjepivo je nadriliječništvo:

Dr. Martin Howell Friede, koordinator, Inicijativa za istraživanje cjepiva, WHO. – Bez katalizatora, nećemo imati sljedeću generaciju cjepiva. I mnoga cjepiva koja imamo, u rasponu od tetanusa do HPV-a zahtijevaju pomoćne tvari da bi djelovale. Cjepivima ne dodajemo pomoćne tvari jer to želimo.

Priznanje da sustavi praćenja sigurnosti cjepiva uopće ne postoje i da su napori na izgradnji takvih sustava tek započeli:

Dr. Robert Chenznanstveni direktor, Brighton Collaboration – ovo je stvarno samo početak ere velikih skupova podataka gdje se nadamo da biste mogli započeti harmonizirati baze podataka za više studija. A zapravo je u tijeku inicijativa … Helen će možda htjeti komentirati to kako bi pokušala povezati više nacionalnih baze podataka o sigurnosti cjepiva kako bismo mogli početi odgovarati na ove vrste pitanja koja ste upravo postavili.

POTPUNI TRANSKRIPT ONOGA ŠTO SE NALAZI NA OVOM VIDEOZAPISU – ZNANSTVENICI SVJETSKE ZDRAVSTVENE ORGANIZACIJE POSTAVLJAJU PITANJE SIGURNOSTI CJEPIVA

Prof. Dr. Sc. Heidi Larson, antropolog, direktorica Projekta Povjerenje o cjepivima
Potrebno je puno znanosti o sigurnosti, a bez dobre znanosti ne možemo imati dobru komunikaciju. Iako govorim o svim tim drugim kontekstualnim pitanjima i komunikacijskim pitanjima, nauka mi je apsolutno potrebna kao okosnica. Ne možete preurediti istu staru znanost da bi zvučala bolje ako nemate znanost koja je relevantna za novi problem. Stoga nam treba puno više ulaganja u znanost o sigurnosti.

Dr. Soumya Swaminathan, M.D., glavni znanstvenik, W.H.O., pedijatrica
Mislim da ne možemo preuveličati činjenicu da u mnogim zemljama zapravo nemamo baš dobre sustave praćenja sigurnosti, a to dodatno doprinosi pogrešnoj komunikaciji i nesporazumima jer nismo u mogućnosti dati jasne odgovore kada ljudi postavljaju pitanja o smrti koje su se dogodile uslijed određenog cjepiva, a to se uvijek rasplamsala u medijima. Trebali bi biti u stanju dati vrlo faktografski prikaz onoga što se točno dogodilo i što je uzrok smrti, ali u većini slučajeva postoji neka zamračenost na toj razini i, prema tome, sve je manje povjerenja u sustav.

Dr. Martin Howell Friede, koordinator, Inicijativa za istraživanje cjepiva, W.H.O.
Svaki put kad postoji asocijacija, bila ona vremenska ili ne vremenska, prva je optužba na katalizator. Pa ipak, bez dodataka, nećemo imati cjepiva sljedeće generacije. I mnoga cjepiva koja imamo, u rasponu od tetanusa do HPV-a zahtijevaju pomoćne tvari da bi djelovale. Dakle, izazov koji imamo pred sobom je: Kako izgraditi povjerenje u to? A povjerenje prije svega dolazi od regulatornih agencija. Kada dodamo dodatak to je zato što je bitno. Cjepivima ne dodajemo pomoćne tvari jer to želimo. Ali kad ih dodamo, pridonose složenosti. Svake godine održavam tečajeve na temu „Kako razvijati cjepiva?“, „Kako cijepiti?“ I prva lekcija je da, dok radite cjepivo, ako možete izbjeći uporabu dodatka, to učinite. Lekcija druga je ako ćete koristiti pomoćni dodatak, koristite onaj koji ima povijest sigurnosti. A lekcija tri je da, ako to ne želite učiniti, razmislite vrlo pažljivo.

Dr. Stephen Evans, profesor farmakoepidemiologije
Čini mi se da katalizatori umnožavaju imunogenost antigena kojima su dodani i to je njihova namjera. Čini mi se da umnožavaju reaktogenost u mnogim slučajevima i zato mi se čini da nije neočekivano ako umnože učestalost štetnih reakcija koje su povezane s antigenom, ali možda nisu otkrivene zbog nedostatka statističke snage u izvorne studije.

Dr. Martin Howell Friede
U pravu ste. Kao što dodajemo katalizatore, posebno neke novije katalizatore poput ASO1, dodatci koji potiču saponin, vidimo povećanu lokalnu reaktogenost. Primarna briga, međutim, obično su sustavni štetni događaji, a ne lokalni štetni događaji. I imamo tendenciju da u fazi II i fazi III dobijemo prilično dobre podatke o lokalnoj reaktogenosti. Oni iz ove sobe koji su stariji od 50 godina i koji su imali zadovoljstvo cijepiti cjepivo protiv šindre, znat će da ovo ima prilično značajnu lokalnu reaktogenost. Ako ste dobili cjepivo, znate da ste dobili cjepivo. Ali to nije glavna briga za zdravlje. Glavna briga za zdravlje koja vidimo su optužbe za dugoročne posljedice. Pa da dođem natrag na to, još jednom ću pokazati regulatorima. Svodi se na to da osiguramo da faze II i faze III provodimo na odgovarajućoj veličini i uz odgovarajuće mjere.

Dr. David Kaslow, M.D. – V.P., esencijalni lijekovi, program razvoja lijekova PATH Centar za inovacije i pristup cjepivima (CVIA)
Dakle, u našim kliničkim ispitivanjima zapravo koristimo relativno male veličine uzorka, a kad to učinimo, riskiramo tiraniju malog broja, što znači da vam treba samo jedan slučaj Wegener-ove granulotoze, a vaše cjepivo mora riješite Waltovu, Kako dokazujete nultu hipotezu? … I potrebne su godine i godine da to shvatimo. To je prava zagonetka, zar ne? Dobivanje prave veličine, baveći se tiranijom malih brojeva, osiguravajući da to stvarno možete učiniti. I tako mislim da su jedna od stvari u koje uistinu trebamo uložiti su bolji biomarkeri, bolje mehaničko razumijevanje kako te stvari funkcioniraju kako bismo lakše razumjeli štetne događaje dok se pojave.

Dr. Marion Gruber – ravnateljica, Ured za istraživanje i ispitivanje cjepiva za ocjenjivanje i istraživanje biologije. FDA
Jedno od dodatnih pitanja koje komplicira evaluaciju sigurnosti jest to da ako pogledate i borite se s duljinom praćenja koja bi trebala biti primjerena u, recimo pre-licenciranju ili čak post-marketinškoj studiji ako je to uopće moguće. I opet, kao što ste spomenuli, klinička ispitivanja prije odobrenja možda neće biti dovoljna. To je i predmetna populacija kojoj dajete katalizator jer smo vidjeli podatke koji su nam predstavljeni gdje katalizator, određeni pojačivač dodan antigenu cjepiva zapravo nije učinio ništa kad se primjenjuje na određenu populaciju i obično starije osobe, znate, u usporedbi davanjem iste formulacije mlađim slojevima dobi. Dakle, to su stvari koje bi također trebalo uzeti u obzir i dodatno kompliciraju procjenu sigurnosti i učinkovitosti katalizatora u kombinaciji s antigenima cjepiva.

Dr. Bassey Okposen – voditelj programa, Nacionalni koordinacijski centar za rutinsku imunizacijsku pomoć (NERICC). Abuja, Nigerija
Ponovno se bavim našom situacijom u Nigeriji gdje se djetetu u šest tjedana, deset tjedana, četrnaest tjedana daju različiti antigeni iz različitih tvrtki, a ta cjepiva imaju različite dodatke i različite konzervanse i tako dalje. Nešto mi pada na pamet … postoji li mogućnost da ovi katalizatori, konzervansi, međusobno djeluju unakrsnim reakcijama? Da li je ikada postojala studija o mogućnosti unakrsnih reakcija iz prošlosti s kojom možete podijeliti iskustvo s nama?

Dr. Robert Chen, znanstveni direktor, Brighton suradnja
Sada je jedini način da to riješite ako imate veliku bazu podataka o populaciji, kao što je baza podataka o sigurnosti cjepiva, kao i neke druge nacionalne baze podataka koje postaju vrijedne. Stvarno izlaganje cjepivima je svedeno na tu razinu specifičnosti tko je proizvođač? Koji je broj serije? I tako dalje. I postoji inicijativa da se pokušaju podaci na oznaci cjepiva učiniti kodiranim tako da sadrže tu razinu informacija. Tako da ćemo ih u budućnosti kada radimo ove vrste studija moći propitkivati. I da bi to bili – svaki put kada ih podijelite, veličina uzorka postaje sve izazovnija i to sam rekao ranije danas o tome da smo stvarno tek na početku ere velikih skupova podataka gdje, nadamo se, možete započeti na neki način uskladiti baze podataka za više studija. A zapravo je u tijeku inicijativa … Helen će možda htjeti komentirati to kako bi pokušala povezati više nacionalne baze podataka o sigurnosti cjepiva kako bismo mogli početi odgovarati na ove vrste pitanja koja ste upravo postavili.

Prof. Dr. Sc. Heidi Larson
Druga stvar koja je trend i problem nije samo povjerenje u pružatelje usluga, već i povjerenje pružatelja zdravstvenih usluga. Imamo vrlo neobičnu zdravstvenu liniju fronta koja počinje ispitivati cjepiva i sigurnost cjepiva. Kad profesionalci na prvoj liniji počnu ispitivati ili ne misle kao da imaju dovoljno povjerenja u sigurnost da bi je mogli ustupiti osobi koja im postavlja pitanja. Mislim na većinu nastavnih planova za medicinsku školu, čak i nastavne programe za medicinske sestre, u medicinskoj školi imaš sreće ako imaš pola dana cjepiva. Imajući na umu da su u toku sa svim tim.L. R.2864 posts

Vijesti

Peru donio zakon kojim se transrodne osobe proglašavaju “mentalno bolesnima”

Published

on

Predsjednica Perua Dina Boluarte potpisala je dekret kojim se “transseksualizam, transvestizam, poremećaj rodnog identiteta u djetinjstvu, drugi poremećaji rodnog identiteta i fetišistički transvestizam” proglašavaju mentalnim bolestima.

Peruanske vlasti tvrde da će dekret također učiniti besplatnim psihološki tretman za ove kategorije građana, a uvjeravaju i da “kategorički potvrđuju poštivanje dostojanstva pojedinca i njegovo slobodno djelovanje u okviru ljudskih prava, pružajući im medicinsku usluge za njihove uvjete”, prenosi Daily Mail.

Aktivisti za ljudska prava vjeruju da bi klasificiranje trans i interseksualnih osoba kao mentalno bolesnih moglo otvoriti vrata konverzijskoj terapiji, koja je trenutno zabranjena u Peruu.

Konverzijska terapija je proces promjene seksualne orijentacije homoseksualaca, lezbijki ili biseksualaca u heteroseksualce, te transrodnih i rodno varijantnih osoba u cisrodne osobe.

Percy Maita-Tristan, medicinski istraživač na Sveučilištu Southern Science u Limi, rekao je da dekret pokazuje nedostatak svijesti vlasti o složenim LGBT pitanjima.

“Ne možete zanemariti kontekst da se ovo događa u superkonzervativnom društvu u kojem LGBT zajednica nema nikakva prava i gdje označavanje njih kao mentalno bolesnih otvara vrata terapiji konverzije!”, rekao je novinarima.

Dekret koji je potpisala predsjednica Perua dolazi uoči 34. obljetnice otkako je Svjetska zdravstvena organizacija uklonila homoseksualnost iz Međunarodne klasifikacije bolesti, što je izazvalo negodovanje skupina za ljudska prava.

WHO je prestao smatrati transseksualnost bolešću 2019.

Continue Reading

Vijesti

MAKLJAŽA NA VIDIKU Veliki napad Hezbolaha na izraelsku vojnu bazu

Published

on

Snimka pokazuje štetu nanesenu bazi IDF-a u blizini sjevernog grada Kiryat Shmona ranije danas, nakon što je pogođena teškim raketama koje je lansirao Hezbolah.

foto: screenshot: Hindustan Times

Hezbolah je rekao da je ispalio rakete Burkan – koje imaju veliku bojevu glavu – na kamp Gibor, sjedište 769. brigade IDF-a.

Baza, koja se nalazi u blizini grada Kiryat Shmona, pretrpjela je ogromnu štetu. Više zgrada i vozila su potpuno unušteni.

IDF tvrdi da nije bilo žrtava. Nakon napada, tvrde, mjesto za lansiranje raketa je uništeno u zračnom napadu.

Continue Reading

Vijesti

U Brodosplitu dovršen obalni ophodni brod za HRM

Published

on

U Brodosplitu je dovršen novi obalni ophodni brod. Riječ je o budućem brodu Hrvatske ratne mornarice.

U ožujku je potpisan ugovor kojim je reguliran način završetka gradnje i novi rok isporuke za prvi od ukupno četiri preostala broda. Brod će biti porinut 1. srpnja, a MORH-u će biti isporučen do kraja godine.

Ministar obrane Ivan Anušić nakon preuzimanja dužnosti najavio je nastavak realizacije projekta izgradnje obalnih ophodnih brodova, istaknuvši to kao jedan od prioriteta Ministarstva obrane.

Gostujući na Dan državnosti u središnjem Dnevniku HTV-a, ministar Anušić rekao je kako ima informacije iz Brodosplita da je brod čija je gradnja ugovoriena izvezen van iz hale i da se priprema već ovo ljeto za porinuće i nastavak dovršenja.

Podsjetio je da je s Brodosplitom 2014. godine potpisan ugovor o realizaciji pet ophodnih brodova za HRM, kojima je rok isporuka trebao biti 2018. godine, međutim dosad je isporučen samo jedan, prototip. Najavio je, da će, prema informacijama iz Brodosplita, do kraja godine HRM imati drugi brod i nakon u paketu će se i ostala tri broda rješavati.

foto: Ophodni obalni brod Umag 32/MORH

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved