Connect with us

Vijesti

Neprovođenjem Rezolucije EU Parlamenta po kojoj su komunizam i fašizam isto zlo, Vlada Andreja Plenković kriva je za izborni uspjeh Zorana Milanovića

Published

on

Nije narod kriv! Nismo mi krivi!

Ne prihvaćam krivicu za izborni uspjeh Zorana Milanovića!

Nije do nas, hrvatskog naroda,  nismo mi krivi!

Nitko neće nametnuti krivicu škorinim glasačima da su oni krivi za izborni uspjeh Zorana Milanovića! Nitko !

Kriv je Andrej Plenković i oni koji su ga postavili i doveli na poziciju predsjednika HDZ-a. On je sa svojom politikom prouzročio  nezadovoljstvo  i bunt istinskih hrvatskih domoljuba. On je uzrok svega ovoga, on i oni koji ga podržavaju.

I Predsjednicu  je upropastio svojom politikom, kada mu se priklonila! Veliki dio glasova Milanoviću bili su upravo  protivni glasovi,  upereni direktno protiv Plenkovićeve politike, koja je omrznula HDZ kod birača.

Za njegov izborni uspjeh nisu krivi škorini glasači i to im  nitko neće nametnuti! Nitko! Njih  rukovodi istinsko domoljublje i čežnja za demokratskom i pravednom državom Hrvatskom!  Volonteri  koje je okupio Škoro od svega ovoga nemaju  nikakve materijalne, ni ikakve druge koristi.

I KGK je upropastio svojom politikom! Kada je pristala na plenkovićevu politiku izgubila se, izgubila je svoje JA  i svoju samostalnost u donošenju odluka. Plenković i jedino on sa svojom svitom ulizica i poltrona uzrok su svega ovoga! On i oni koji ga podržavaju, od saborskih zastupnika, ministara, gospodarstvenika, DORH-a , Pravosuđa do ulizica iz raznih braniteljskih udruga koje su obilno financirane iz državnog i lokalnih proračuna. I naravno da ne pričam u prazno, jer znam kakvu reakciju će izazvati ova moja tvrdnja  potkrijepiti ću ove svoje tvrdnje argumentima .

Ne stoje priče da su sljednici  Miroslava Škore  krivi za podjelu desnice, da je Milanović zbog njih  dobio toliko glasova, da su  išli na ruku Milanoviću, da će ga oni dovesti na vlast! To  su sve šuplje priče da se otkloni krivica sa stvarnog krivca koji je uzrok svih ovih zbivanja, a to je Andrej Plenković!

Neću ići daleko u povijest stvaranja hrvatske države, samo povezati sa par rečenica. HDZ jest bila državotvorna stranka, to nitko ne može osporiti. Pod vodstvom dr. Franje Tuđmana, predsjednika HDZ-a mukotrpno se stvarala hrvatska država,  točno po procesima koje nitko ne može osporiti, kao volju naroda. Od referenduma o samostalnosti , do prvih višestranačkih izbora, Ustava RH i konačnog oslobođenja velikog djela teritorija u veličanstvenoj vojnoj operaciji OLUJA.  Sa  velikim žrtvama i traumama koje je donio Domovinski rat, Hrvatska se osamostalila, priznata od cijelog svijeta, primljena u Ujedinjene narode, započela izgrađivati demokratsko društvo , kada je sve to prekinula smrt dr.Franje Tuđmana. Njegovom smrću izgubili smo ono sve što je postignuto u 10 godina njegove vladavine .

Hrvatsku su preuzeli oni koji Hrvatsku  nisu htjeli , oni koji su izašli iz Sabornice kada se glasalo o samostalnosti, SDP-ovci koji su nalijedili Komunističku partiju i njenu ideologiju. Izmjenjivale su se te dvije stranke na vlasti i kao da su se natjecale koja će više štete nanijeti Hrvatskoj mladoj državi i njenom narodu. Račanova i Mesićeva detuđmanizacija, bila je poništavanje Tuđmanova lika i djela, rasprodaja hrvatskih zlatnih poluga potpuno je ostavila Hrvatsku bez zlatnih rezervi koje su određeno jamstvo za neovisnu financijsku samostalnost. Hrvatski narod ponadao se da će Ivo Sanader vratiti sjaj i snagu HDZ-a i  nastaviti daljnju demokratizaciju Hrvatske, međutim što smo dobili, rasprodaju  hrvatskog bogatstva, klijentelizam, korupciju i kriminal!

Posljedice takve politike  su masovno iseljavanje, uništena industrija, gubitak radnih mjesta, uništavanje pobjedonosne hrvatske vojske, progon i izručenje generala, progon hrvatskih branitelja, sve u svemu otvoren je put ka odumiranju hrvatskog naroda i hrvatske države. Ni Premijer, ni Predsjednik Sabora, a ni Predsjednica jednom tječi nisu spomenuli Rezolucija Europskog parlamenta od 19. rujna 2019. o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe Ta Rezolucija za koju su glas dali svi hrvatski zastupnici u EU Parlamentu od iznimne je važnosti za demokratizaciju i ozdravljenje hrvatskog društva. Ni spomen na nju od nijednog nositelja najviših funkcija drzavne vlasti u RH.

Evo bitnih točaka iz Rezolucije;

I. budući da su sjećanje na žrtve totalitarnih režima i priznanje i podizanje svijesti o zajedničkom europskom nasljeđu zločina koje su počinile komunističke, nacističke i druge diktature od ključne važnosti za jedinstvo Europe i njezinog naroda te za izgradnju otpornosti Europe na današnje vanjske prijetnje;

5. poziva sve države članice EU-a da provedu jasno i principijelno preispitivanje zločina i djela agresije koje su počinili totalitarni komunistički režimi i nacistički režim;

17. izražava zabrinutost zbog kontinuirane upotrebe simbola totalitarnih režima u javnom prostoru i u komercijalne svrhe te podsjeća na to da je nekoliko europskih zemalja zabranilo upotrebu i nacističkih i komunističkih simbola;

18. napominje da u javnim prostorima nekih država članica (parkovima, trgovima, ulicama itd.) i dalje postoje spomenici kojima se veličaju totalitarni režimi, što otvara put iskrivljivanju povijesnih činjenica o posljedicama Drugog svjetskog rata i propagiranju totalitarnog političkog sustava.

Kako je opće poznato da je Jugoslavenski  režim Josipa Broza Tita bio komunistički i totalitaran, naravno da se ova Rezolucija odnosi i na Hrvatsku. Hrvatska je pored Slovenije još uvijek prepuna jugoslavenskog totalirarnog naslijeđa,  veličanja zločinca Tita, njegove biste, parkovi. ulice i obale sa njegovim imenom i dalje se ne miču iz javnog prostora, kao što se to u Rezoluciji preporučuje.

Političke stranke koje su sljednice te totalitarne i zločinačke ideologije i dalje egzistiraju i normalno rade. I ne samo da normalno rade već  ih se financira  iz Proračuna RH, one su iznjedrile i podržale Zorana Milanovića kao svojeg kandidata za Predsjednika Republike Hrvatske !

Da su Premijer, Predsjednica i Predsjednik Sabora podržale Rezoluciju Eu Parlamenta po kojoj  su komunizam i fašizam isto zlo, potpuno bi bila drugačija društvena klima i Zoran Milanović bio bi lustriran  kao kandidat sljednice KPH, odnosno zločinačkog totalitarnog yu  režima.

Međutim ni spomena! I zato neka savjetnici predoče Predsjednici sadržaj Rezolucije , pa neka se očituje o njoj i koristi je kao argument protiv Zorana Milanovića! Bilo bi vrijeme da se nakon 30 godina samostalnosti  Hrvatska konačno obračuna sa ostacima yugokomunizma.

Nije to prva Rezolucija o osudi totalitarnih  komunističkih  režima!

Parlamentarna skupština Vijeća Europe osudila je totalitarni komunistički poredak u svoje dvije rezolucije:

 • Rezoluciji 1481 o međunarodnoj osudi zločina totalitarnih komunističkih poredaka, koju je Parlamentarna skupština Vijeća Europe usvojila 25. siječnja 2006. godine i
 • Rezoluciji 1096 o uklanjanju naslijeđa bivših komunističkih totalitarnih sustava, koju je Parlamentarna skupština Vijeća Europe usvojila 27. lipnja 1996. godine. Usprkos tomu, od post-komunističkih država, među kojima je Češka prva donijela zakon o lustraciji 1991. godine, Hrvatska spada u red onih malobrojnih država kod kojih lustracija dođe tek kao neuslišana želja, a traženje uzora u ‘Europi’ u ovom slučaju na široko je zaobiđeno, što pak govori o selektivnosti hrvatskih vladajućih sustava protkanih bivšim komunističkim kadrovnicima i privrženosti starom komunističkom poimanju vladanja, a samim time i o količini nužnosti potrebe za lustracijom u Hrvatskoj, koja je tim veća.

Hrvatska je zadnja zemlja koja je donijela Deklaraciju o osudi zločina počinjenih tijekom totalitarnog komunističkog poretka u Hrvatskoj 1945. do 1990. godine, Hrvatski sabor donio je Deklaraciju 30.lipnja 2006.godine,na prijedlog  nekolicine tadašnjih zastupnika (Letice,Rožića,Tadića,Đapića,Trgovčevića i Kovačeviča), znači ne na prijedlog vlade, HDZ-a SDP-a  ili bilo kojeg aktera današnjih aktualnih političara.

Što nam to kazuje? Da Hrvatskom vladaju političari proizašli iz totalitatne komunističke ideologije, kojima ni tri Rezolucije o osudi komunističkih totalitarnih režima nisu bile dovoljne  da nešto poduzmu i spriječe kandidaturu Zorana Milanovića.

Hrvatski narod okupio se nezadovoljan zbog loše vođene politike i neprovedene lustracije vladajućih, oko dr.sc. Miroslava Škore, koji se javno izjasnio da se Rezoluciju trebalo provesti, međutim vladajući se prave gluhi i nijemi kao da Rezolucije ne postoje!

Pobjeda Zorana Milanovića u 1.krugu  izbora za Predsjednika RH isključiva je krivica Premijera Plenkovića, Predsjednice Grabar-Kitarović i Predsjednika Sabora Jandrokovića. Niti jedna visoka državna služba , ni jedan dužnosnik nisu se zapitali zašto je EU Parlament izglasao tu Rezoluciju? Pa ona im je dar! Dar  EU Parlamenta da slome otpore kojima bi bili izloženi u provođenju Rezolucije, u uklanjanju svega što podsjeća na zločinački YUGO  režim.

Upravo zbog  ovakvih pojava,  uzdizanja političkih stranaka i političara sljednica komunističkog režima,  umjesto da im se onemogući istupanje u javnosti imamo  društveno-političku krizu.  Velike podjele, doslovno rat na društvenim mrežama u kojem  se ne biraju sredstva,  ni  obrasci ponašanja za nanijeti što veću uvredu, ponižavanje i  dokidanje ljudskog dostojanstva svakom neistomišljeniku.

Nevjerojatno je i nepojmlivo vrijeđanje u javnom prostoru dr.sc, Miroslava Škore njega i njegove obitelji , a i sve one koji su ga podržavali ! Takve objede niti jedan čovjek u Hrvatskoj ne bi smio proživljavati ! To nije ni ljudski, a ni kršćanski!

Škoro kojega se  vrijeđalo, omalovažavalo i kojemu se podmetalo, isto kao i njegovim glasačima, sada se automatizmom od njega očekuje glas . Daj glas, a ako ga ne daš opet si izložen salvama uvreda kao ” izdajice, prodane duše, krivci za sve !”

Čak je i među samim biračima stvoren stanoviti animozitet, uzrokovan nedoličnim i nedopustivim vrijeđanjem, ponižavanjem i gaženjem osnovnog ljudskopg dostojanstva među  suprostavljenim stranama. Birače desnice može motivirati jedino preveliki trijumfalizam Milanovića i njegove ekipe koji je već počeo. I izlaznost može biti veća, jer je s dva kandidata  puno zanimljivije  natjecanje nego kod  jedanaestero kandidata. Sumnjam da će svi koji su birali Škoru izaći na izbore i dati svoj glas Kolindi Grabar Kitarović, previše je ponižavanja bilo!

Ta je Rezolucija pomoć i kod demokratizacije hrvatskog društva, jer uklanjanje sljednika jednoumnog i jednopartijskog načina razmišljanja iz javnog prostora potiče se  pluralizam i demokratski razvoj hrvatskog društva, koje je još okovano komunističkom ideologijom.

U Hrvatskoj po službenom popisu stanovništva ima 3.697.143 milijuna gradjana Republike Hrvatske koji su se izjasnili  da su Katoličke vjere, što čini 86.28% građana.        Katolika, kojima su glavna pitanja ;

 • neradna nedjelja
 • lustracija i kažnjavanje zločina iz vremena komunizma
 • vjeronauk u školama
 • zaštita braka kao zajednice muškarca i žene, protivljenje homoseksualnim brakovima (istospolnim zajednicama)
 • zaštita života od začeća do prirodne smrti, tj. protivljenje pobačaju, umjetnoj/medicinski pomognutoj oplodnji i eutanaziji
 • prirodne metode u planiranju obitelji i liječenju neplodonosti i protivljenje umjetnim kontracepcijskim metodama, osobito abortivnim kao npr. spirala koja se smatraju ubojstvom i teškim grijehom

Čudno je da zemlja sa ovako velikim  brojem Katolika od  86,28%, daju svoj glas  Zoranu Milanoviću koji uz to nije ni vjernik, a za njegaje je glasalo  562.779 ljudi.

Tko ima najviše izgleda za pobjedu lako je vidljivo iz rezultata 1.kruga

tablica glasova

Zoran Milanović    562 779

Kolinda Grabar Kitarović 507 626

Miroslav Škoro  465 703

Za pretpostaviti je da će glasači ostalih kandidata dati svoj glas Milanoviću, jer su pretežno lijevo orijentirani  to je dodatnih 338 512 glasova, što bi ukupno bilo  901 291 da mu svi daju glas, a jedan dio i Škorinih bi  umu mogao dati svoj glas

K.G. Kitarović  ima 507 626 glasova, ako joj pribrojimo 30% od 465 703 , jer više joj neće dati, 139 710 to bi ukupno bilo 647 336, što nije dovoljno za pobjedu. Niti da joj svi Škorini glasači daju svoj glas, nije pobjeda garantirana, jer je to neizvjesno. Pomogla bi samo veća izlaznost birača nego u 1.krugu.

Stoga neka svatko glasa po svojoj savjesti !

Lili Benčik/hrvatskepravice

Advertisement

Vijesti

Admiral DOMAZET LOŠO: Geopolitički tektonski poremećaji, SVJETSKA TRODIOBA MOĆI i gdje će biti Hrvatska?

Published

on

“NE BUDE LI IZABRAN TRUMP, ČEKAJU NAS TEŠKA VREMENA!” Prvi javni nastup DAVORA DOMAZETA LOŠE, nakon što se više od godinu dana povukao iz javnog života zbog gubitka supruge Jasminke.

Milanovićev stil je hajdučki, hajduci su nas održali… Admiral Davor Domazet Lošo govori kroz  analizu koja se dugo čekala: Geopolitički tektonski poremećaji, trodioba moći i gdje će biti Hrvatska – u podcastu Mrežnica/embargo.hr?

“Nisu uspjeli slomiti Rusiju preko Ukrajine, gurnut će Europu u rat” “Biti na globalističkoj strani, krivo je. Hrvatska mora biti na pravoj, geopolitičkoj” – prenosimo razgovor na s Embargo.hr

“Nuklearno oružje može prva upotrijebiti okultna oligarhija jer gubi rat”… “Rusija je slomila vojnu moć Zapada”.

“Trumpa čuvaju, ali ne američke tajne službe” …Velika Albanija, vrhunac 2025. godine, i konačno – muslimanska Europa koja ide na Rusiju?

Continue Reading

Vijesti

SPEKTAKULARNO rušenje mosta u Baltimoru

Published

on

Nakon što je noćas, 26. ožujka oko 1:30 ujutro u most Francis Scott Key u Baltimoreu udario teretni brod, on se srušio.

Incident se smatra “događajem masovne nesreće” od strane prvih hitnih službi.

Ranije je vatrogasna postrojba rekla za CBS News da je oko 1:30 ujutro počela primati pozive 911 da je plovilo udarilo u stup mosta. Nije bilo jasno koliko je vozila bilo na rasponu, ali je na njemu “sigurno bila velika tegljačka prikolica”.

Direktor komunikacija odjela, Kevin Cartwright, opisao je urušavanje kao “događaj masovnih žrtava”. Rekao je za Associated Press da je riječ o “teškoj opasnosti” i da je neki teret očito visio s mosta.

U neklasificiranom memorandumu Agencije za kibernetičku sigurnost i sigurnost infrastrukture koji je pregledao CBS News navodi se da je Dali izgubio snagu prije sudara. Tu je informaciju za CBS News potvrdio službenik za provođenje zakona.

Ministar prometa Marylanda Paul Wiedefeld rekao je novinarima da FBI na licu mjesta provjerava ima li moguće veze s terorizmom, što uvijek radi u ovoj ranoj fazi istrage, ali je prerano reći što je dovelo do incidenta.

Pogledajte…

Continue Reading

Vijesti

ČOVJEK UMISLIO DA JE BOG “Digitalne osobne iskaznice će biti Obavezne za sudjelovanje u društvu”

Published

on

Virtualni događaj pokretanja takozvane agende “50-u-5” održan je 8. studenog 2023

Ujedinjeni narodi, Zaklada Billa i Melinde Gates i partneri iz Zaklade Rockefeller pokreću kampanju za ubrzanje usvajanja digitalnih osobnih iskaznica, digitalnih plaćanja i razmjene podataka u 50 zemalja pod okriljem digitalne javne infrastrukture (DPI) do 2028. godine. ( Izvor ).

Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) najavio je planove za uvođenje “digitalnih osobnih iskaznica” u cijelom svijetu do 2030. godine, koje će biti obvezne za ljude koji žele sudjelovati u društvu, navodi ‘ Reclaim the Net ‘, koji se zalaže za slobodu izražavanja i korištenja individualna sloboda na internetu,

Sustav društvenih kredita

Poticaj za digitalnu javnu infrastrukturu (DPI) , koja uključuje “digitalne osobne iskaznice”, putovnice za cjepiva i digitalne valute središnje banke (CBDC) — promiče globalistički WEF i, ne iznenađuje, podržavaju ga Bill Gates, UN i europska unija (EU).

Urednik časopisa Sociable, Tim Hinchliffe, kaže: “Zagovornici naglašavaju da je DPI bitan za sudjelovanje na tržištima i u društvu – baš kao što smo vidjeli s putovnicama za cjepiva – samo na mnogo široj razini i “Ako je DPI uspješan, vlade i korporacije imat će moć implementacije sustava društvenog kredita koji može odrediti gdje i kako možete putovati, što možete konzumirati i kako možete trgovati svojim programiranim novcem.

“Razmislite o pojedinačnim uređajima za praćenje ugljičnog otiska , zonama s ultra niskom emisijom ( ULEZ ) i CBDC-ovima koji su programirani za ograničavanje “manje poželjnih” kupnji – sve to guraju zagovornici Velikog resetiranja.” ( Izvor )

Kampanja “50 u 5”.

Kampanja “50 u 5” sebe vidi kao “kampanju zagovaranja koju vode države. Do 2028. kampanja 50 u 5 pomoći će 50 zemalja da razviju, implementiraju i skaliraju komponente svoje digitalne javne infrastrukture ,” stoji u službenoj objavi. Tih 50 zemalja nazivaju se globalnim testnim zemljama (pokusni kunići), a DPI-ji će u početku biti uvedeni u Africi (osobito podsaharskoj Africi) i Indiji, ali plan je da se digitalne osobne iskaznice globalno uvedu do 2030. za sve građane UN-a uključuju države članice, navodi Planet Today.

Kampanja 50 u 5 je, kao što možete očekivati, suradnja Zaklade Billa i Melinde Gates, Programa Ujedinjenih naroda za razvoj, Saveza za digitalna javna dobra i Co-Developa. Co-Develop su osnovali Rockefeller Foundation, Bill & Melinda Gates Foundation, Nilekani Philanthropies i Omidyar Network. Digital Public Goods Alliance navodi Zaklade Gates i Rockefeller u svom planu puta koji ocrtava “aktivnosti za promicanje digitalnih javnih dobara”, zajedno s drugim organizacijama i nekoliko vlada. ( Izvor )

DPI se prodaju kao mehanizam za financijsku uključenost, pogodnost, poboljšanu zdravstvenu skrb i zeleni napredak, ali to je „sveobuhvatni pojam primijenjen na tehnokratski sustav vlade u nastajanju koji pokreću tri temeljne komponente: digitalni ID, digitalna plaćanja poput digitalne središnje banke Valute (CBDC) i masovna razmjena podataka.”

WEF je u rujnu objavio niz članaka koji u biti potiču provedbu digitalnih infrastruktura, i naravno WEF misli “o djeci” i zna sve najbolje što je dobro za njih: “Prava djece diljem svijeta mogu se “Ojačati ulaganjem u digitalnu javnost infrastrukture”, stoji u naslovu u članku objavljenom 18. rujna 2023. pod naslovom@

‘ Dvije trećine ciljeva održivog razvoja povezanih s djecom ne uspijeva postići ciljeve’: Evo zašto sada moramo ulagati u digitalnu javnu infrastrukturu. “

“2023. je polovica puta za postizanje ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda (SDGs)”, podsjeća nas WEF. Ovo srednjoročno razdoblje predstavlja priliku za “procjenu i ponovno kalibriranje napora za ostvarivanje prava svakog djeteta posvuda”, a samo sedam godina manje od cilja 2030., dvije trećine su, prema novom UNICEF-ovom izvješću, ” Održiva budućnost za svako dijete”. ” pokazatelja povezanih s djecom ne mogu postići svoje ciljeve.

 • 1,9 milijardi djece bit će ostavljeno – Ako se nedavni napredak nastavi, do 2030. samo će 60 zemalja, u kojima živi samo 25% djece, ispuniti svoje ciljeve, a oko 1,9 milijardi djece bit će ostavljeno u 140 zemalja.
 • Malo je vjerojatno da će svijet postići ambiciozne ciljeve koje smo postavili za djecu u 2015. godini.
 • Glad – Globalna glad najveća je od 2005., a cijene hrane više su u više zemalja nego u razdoblju 2015.-2019.
 • Djeci nedostaju osnovne vještine – U obrazovanju podaci pokazuju da 600 milijuna djece i tinejdžera ne uči osnovne vještine čitanja i matematike, a još 11 milijuna desetogodišnjaka nema osnovne vještine.

“Rješenje” za “problem”? Prema WEF-u, “problem” je naravno bila pandemija, koja je “pogoršala situaciju”, a digitalna javna infrastruktura je “rješenje”, jer služi kao “ključna tranzicija za ubrzavanje SDG akcija i ishoda za djecu by.” 2030 ” je identificiran.

Zaštita “prava ili sigurnosti djece” je taktika koju su ranije koristili neizabrani globalisti dok su unapređivali tehnokratski sustav koji će, zapravo, ograničiti prava svih ljudi, uključujući djecu.

Reclaim the Net, kaže da je u biti “DPI modna riječ koju koriste u pomalo zanimljivoj/alarmantnoj dosljednosti organizacije kao što su UN, ali i Europska unija (EU), Zaklada Gates i naravno Svjetski ekonomski forum (WEF).

„Ono što bi DPI-ji trebali činiti u najboljem slučaju jest podržavati razvoj na mnogo načina. Međutim, oni koji dublje ulaze u floskule i korporativni govor ovih organizacija odbacuju taj pojam i politiku kao trik za ubrzavanje usvajanja digitalnih osobnih iskaznica i plaćanja do 2030. godine.

Oni zaključuju: “Ako ste građanin države članice UN-a i vaša vlada (tj. porezni obveznici) pridonosi raznim naporima UN-a, a vama je ili neugodno ili ste slabo informirani o svemu tome, onda nemate sreće. Svejedno nastavljaju.” ( izvor ). Preneseno s Epoha.com.hr

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved