Connect with us

Vijesti

NOVINARKA OTKRILA ISTINU O TRAMPU: Evo što je sve uradio predsjednik SAD a o čemu mediji nikada nisu pisali

Published

on

Liz Crokin, bivša novinarka i kolumnistica Chicago Tribunea, US Weeklyja i drugih medija, objavila je na društvenim mrežama svoju verziju priče o Donaldu Trumpu, koja otkriva neke nepoznate detalje o američkom predsjedniku i poprilično je u suprotnosti s onim što je dosad bilo rekao o njemu u posljednje četiri godine. napisali CNN i drugi mainstream mediji… – prenosi ST

Njezino otvoreno pismo javnosti prenosimo s uredničkom opremom…

“Kao novinar koji se bavio kulturom i zabavom, imala sam priliku” više od desetljeća “pratiti” Trumpa, a svih tih godina nikad nisam čula ništa negativno o tom čovjeku dok nije objavio kandidaturu za predsjednika. Imajte na umu da sam bila dosta plaćena, da su mi dali puno novca da iskopam prljavštinu poznatih poput Trumpa, pa bi skandalozna priča o slavnom milijarderu potencijalno mogla prodati puno novina i bila bi veliki plus za moju karijeru.

Umjesto toga, uspjela sam saznati samo da ne pije alkohol i ne drogira se, da je vrijedan poslovni čovjek. Iznad svega, on je jedan od najizdašnijih slavnih osoba na svijetu, sa srcem vrijednijim od njegovog stana u New Yorku vrijednog 100 milijuna dolara.

Budući da su mediji tako jadno pali u iznošenju “istine o Trumpu”, odlučila sam vas podsjetiti na neka dobra djela koja je učinio tijekom tri desetljeća koja su u medijima prošla praktički nezapaženo.

  • Trump je 1986. spriječio zatvaranje obiteljske farme Anabel Hill nakon što je njezin suprug počinio samoubojstvo. Trump je osobno telefonirao aukcijsku kuću kako bi zaustavio prodaju njezine kuće i ponudio udovici novac. Trump je odlučio poduzeti akciju nakon što je u medijima vidio njezine zahtjeve za pomoć.
    1. godine komercijalni je zrakoplovni prijevoznik odbio prevesti Andrewa Tena, židovskog dječaka s rijetkom bolešću, jer je morao dobiti liječničku skrb tijekom ljeta i putovati sa aparatima za održavanje života. Njegovi roditelji kontaktirali su Trumpa za pomoć, a on nije oklijevao poslati vlastiti avion da dijete odveze iz Los Angelesa u New York kako bi se moglo liječiti.

-1991., 200 marinaca koji su služili u operaciji Pustinjska oluja proveli su vrijeme u kampu u Sjevernoj Karolini prije nego što su se vratili kući svojim obiteljima. Međutim, marinci su rekli da je napravljena pogreška i da ih zrakoplov neće moći odvesti kući na predviđeni datum polaska. Kad je Trump dobio vijest o tome, dvaput je poslao svoj zrakoplov da preveze marince iz Sjeverne Karoline u Miami kako bi se sigurno vratili svojim najmilijima.

  1. godine motociklist je stao da pomogne Trumpu, kojemu je pukla guma na autu. Trump je pitao dobrog Samarijanca kako bi mu se mogao odužiti za pomoć. Sve što je muškarac tražio bio je buket cvijeća za svoju ženu. Nekoliko tjedana kasnije, Trump je poslao cvijeće s porukom: “Otplatili smo vašu hipoteku za kuću.” Nitko ne zna kako je uopće saznao za njihovu hipoteku.
  2. godine, nakon što su članovi obitelji Jennifer Hudson tragično ubijeni u Chicagu, Trump je Oscarom nagrađenu glumicu i njezinu obitelj besplatno smjestio u svoj Windy City Hotel. Osim toga, Trumpovo osiguranje poduzelo je dodatne mjere kako bi osiguralo sigurnost Jennifer Hudson i njezine obitelji.

-2013. godine, vozač autobusa u New Yorku Darnel Barton primijetio je ženu blizu ruba mosta dok je prolazio. Zaustavio je autobus, izašao i spasio joj život uvjeravajući je da ne skoči. Kad je Trump čuo za ovu priču, vozaču autobusa, heroju, kako je rekao, poslao je zasluženu nagradu.

  • Trump je 2014. dao 25.000 dolara marincu, naredniku Andrewu Tamoresu, nakon sedam mjeseci provedenih u meksičkom zatvoru zbog slučajnog prelaska granice i tako mu pomogao da stane na noge.

-2016. Melissa Consine Young prisustvovala je Trumpovom skupu 2006. i u suzama zahvalila Trumpu što joj je promijenio život. Tom je prilikom rekla da je svojedobno ponosno primila lentu od Trumpa kao Miss Wisconsina 2005. godine… Međutim, godinama kasnije borila se s neizlječivom bolešću i tijekom svojih najmračnijih dana kada je dobila rukom pisano pismo od Trumpa u kojem joj je rekao da je ” Najhrabrija žena.” Zahvaljujući pomoći koju je dobila od Trumpa i njegove organizacije, svom je sinu meksičko-američkog porijekla osigurala punu stipendiju za fakultet.

  • Lynn Patton, Afroamerikanka i direktorica Trumpove organizacije, objavila je 2016. izjavu u kojoj brani svog šefa od optužbi da je rasist i netolerantan. U suzama je otkrila kako se godinama bori protiv zlostavljanja i ovisnosti. Umjesto da je otpuste, Trump i njegova obitelj lojalno su stali uz nju u teškim trenucima.

To je Trump učinio. S druge strane, jeste li ikada čuli da Hillary ili Obama rade takve stvari svojim novcem?

To samo pokazuje da smo odabrali pravog čovjeka za predsjednika. Ako ga Hollywood, liberali i mediji ikada prestanu maltretirati, Trump će učiniti još mnogo pozitivnih stvari za našu zemlju – dobre stare Sjedinjene Države!, kaže Liz Crokin u svom otvorenom pismu, dodajući u post-skriptu: “Onima koji provjeravaju činjenice iz ovog pisma neka se ne trude.

Već sam to uradila, a sve priče su ISTINITE!

Izvor: Liz Crokin Foto: White house Foto: MSNBC

Advertisement

Vijesti

HITNO UPOZORENJE: Jemenski Hutiji su upravo izveli raketni napad na američki nosač zrakoplova u CRVENOM MORU

Published

on

Pobunjenička skupina preuzela odgovornost za napad nakon što je izvijestila o 16 ubijenih u američko-britanskim napadima na pokrajinu Hodeidah.

Jemenski Hutiji kažu da su izveli raketni napad na američki nosač zrakoplova u Crvenom moru kao odgovor na smrtonosne američke i britanske napade na Jemen – navodi Al Jazeera.

Houthi pristaše marširaju obilježavajući godišnjicu jemenskog jedinstva u Sani, Jemen, 22. svibnja 2024. [Osamah Abdulrahman/AP Photo]

Vojni glasnogovornik Houthia Yahya Saree najavio je napad na nosač Eisenhower u petak; grupa je ranije tvrdila da je najmanje 16 ljudi ubijeno u američkim i britanskim napadima na provinciju Hodeidah, što je najveći javno priznati broj mrtvih u višestrukim rundama napada zbog napada grupe na brodove.

Posljedice napada u četvrtak objavljene su na televiziji Al Masirah, kanalu pod kontrolom Hutija, koji je emitirao video koji prikazuje ranjene civile koji se liječe u Hodeidi. Izvještava se da su najmanje 42 osobe ozlijeđene.

"Američko-britanska agresija neće nas spriječiti da nastavimo s našim vojnim operacijama u potpori Palestini", rekao je Houthi dužnosnik Mohammed al-Bukhaiti na X, upozoravajući da će pobunjenici "eskalaciju dočekati eskalacijom".

Središnje zapovjedništvo SAD-a (CENTCOM) priopćilo je na X da su napadi na 13 Houthi ciljeva "uspješno uništili" osam letjelica bez posade, ili dronova, u područjima pod kontrolom Houthia u Jemenu i iznad Crvenog mora.

MOŽDA JE SAV PAKAO TU UPRAVO da bi se pustio s lanca (Zamislite zasad samo da ga je generirala AI) prema X profilu Matt Wallace-a

Continue Reading

Vijesti

PREDSTAVLJANJE KNJIGE “GLOBALIZACIJA I EUROPA NA RASKRIŽJU” PROF. ANĐELKA MILARDOVIĆA

Published

on

Čast nam je pozvati Vas na predstavljanje knjige prof. dr. sc. Anđelka Milardovića

GLOBALIZACIJA I EUROPA NA RASKRIŽJU. EUROPA OD VOLJE ZA MOĆI DO VOLJE ZA NIŠTA.

Predstavljanje će se održati u Splitu, 4. lipnja (utorak) 2024. godine s početkom u 18:45 sati.

Gradska knjižnica Marka Marulića – Dalmatina, Zagrebačka 4.

Sudjeluju:

  • dr.sc.Anđelko Milardović, autor knjige,Institut za europske i globalizacijske studije, Split-Zagreb;
  • Mislav Vušković, urednik knjige, Institut za europske i globalizacijske studije, Split-Zagreb;
  • Vlaho Kovačević, Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu;
  • Željko Primorac, Splitsko-dalmatinska županija;
  • Mario Popović, Hrvatska udruga Benedikt.

Organizatori  promocije su Institut za europske i globalizacijske studije Split-Zagreb  i Hrvatska udruga Benedikt. Predstavljanje  će biti u razgovornom  formatu radijske  emisije.

Prof.dr.sc. Anđelko Milardović

Anđelko Milardović (1956. Ogulin), politologiju je studirao u Ljubljani i Zagrebu. Godine 1981. diplomirao
je na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu kod profesora Davora Rodina s temom Znanost
kao proizvodna snaga .
Na istom fakultetu 1986. uspješno je obranio magistarski rad Pojam djelovanja u filozofskoj antropologiji
Arnolda Gehlena kod profesorice Branke Brujić.
Dana 10. listopada 1989. doktorirao je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Doktorat
Spontano i institucionalno političko djelovanje. Sociologijsko političko i politologijsko određenje dva
modaliteta političkoga djelovanja obranio je kod profesora Vukašina Pavlovića.

Continue Reading

Vijesti

Peru donio zakon kojim se transrodne osobe proglašavaju “mentalno bolesnima”

Published

on

Predsjednica Perua Dina Boluarte potpisala je dekret kojim se “transseksualizam, transvestizam, poremećaj rodnog identiteta u djetinjstvu, drugi poremećaji rodnog identiteta i fetišistički transvestizam” proglašavaju mentalnim bolestima.

Peruanske vlasti tvrde da će dekret također učiniti besplatnim psihološki tretman za ove kategorije građana, a uvjeravaju i da “kategorički potvrđuju poštivanje dostojanstva pojedinca i njegovo slobodno djelovanje u okviru ljudskih prava, pružajući im medicinsku usluge za njihove uvjete”, prenosi Daily Mail.

Aktivisti za ljudska prava vjeruju da bi klasificiranje trans i interseksualnih osoba kao mentalno bolesnih moglo otvoriti vrata konverzijskoj terapiji, koja je trenutno zabranjena u Peruu.

Konverzijska terapija je proces promjene seksualne orijentacije homoseksualaca, lezbijki ili biseksualaca u heteroseksualce, te transrodnih i rodno varijantnih osoba u cisrodne osobe.

Percy Maita-Tristan, medicinski istraživač na Sveučilištu Southern Science u Limi, rekao je da dekret pokazuje nedostatak svijesti vlasti o složenim LGBT pitanjima.

“Ne možete zanemariti kontekst da se ovo događa u superkonzervativnom društvu u kojem LGBT zajednica nema nikakva prava i gdje označavanje njih kao mentalno bolesnih otvara vrata terapiji konverzije!”, rekao je novinarima.

Dekret koji je potpisala predsjednica Perua dolazi uoči 34. obljetnice otkako je Svjetska zdravstvena organizacija uklonila homoseksualnost iz Međunarodne klasifikacije bolesti, što je izazvalo negodovanje skupina za ljudska prava.

WHO je prestao smatrati transseksualnost bolešću 2019.

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved