Connect with us

Vijesti

NOVO PROROŠTVO – GOSPODIN GOVORI HRVATSKOJ

Published

on

U molitvi za naš narod čuo je ove riječi od Gospodina

Dražen Bušić poznati je hrvatski, karizmatski evangelizator, katolički teolog, autor brojnih knjiga i organizator duhovnih seminara diljem Hrvatske i izvan nje. Vodi savjetništvo za brak i obitelj i surađuje s brojnim svećenicima i laicima na širenju Radosne vijesti u našem narodu.

Dražen Bušić 2017. godine dobio je prvo proroštvo za hrvatski narod. Sada, četiri godine nakon toga, na početku korizme u drugom mjesecu i u molitvi koju je prikazivao za svoju Domovinu čuo je ponovno jasne riječi u svom srcu koje nisu dolazile od njega. Kako govori, nije ih odmah želio javno objaviti već prvo provjeriti što je i učinio podjelivši ove riječi sa svećenikom, đakonom, jednim laikom i svojom suprugom.

Sada je došao trenutak da svi čuju što Gospodin govori svome narodu. Riječi koje je dobio su uistinu moćne i molimo za sve čitatelje da otvore svoja srca i preko njih uistinu prime blagoslov.

Gospodin govori Hrvatskoj

‘Prvaci vašeg naroda ne slušaju moj glas i zato će te djeliti sudbinu okolnih naroda, dijelit ćete sudbinu Europske Unije. Ali ja vidim ostatak, vidim srca skrušena, vidim one koji su ostali uz mene i blagoslivljam ih. Štoviše, ja ih podižem kao znak. Sjetite se mojih riječi. “Onima koji nemaju oduzet će se, onima koji imaju nadodat će se”. Nadodati ću milosti i blagoslove onima koji ostaju uz mene. Podižem proroke među vama. Slušajte njihov glas!
Uz vas sam, djeco moja, više nego što mislite. Ja vas krijepim, ja sam strpljiv i odgađam ono što se treba dogoditi – sud nad ovim svijetom. I neki će od vas posvjedočiti svojim životom, ali mnoge će moja desnica očuvati od smrti, gladi i onoga što dolazi.

Pripremite vaš dom. Neka vaši domovi budu mjesta molitve, neka budu ognjišta moje ljubavi. Ne gledajte u zlo i propast da se ne okamenite. Srca vaša ostaju hladna. Zato tražite oganj s neba. Tražite i dat ću vam vatru koju gubite. Ja sam s vama!, govori Gospodin.’

Rastimo u Gospodinu | Dnevno.hr

.

Advertisement

Vijesti

Peru donio zakon kojim se transrodne osobe proglašavaju “mentalno bolesnima”

Published

on

Predsjednica Perua Dina Boluarte potpisala je dekret kojim se “transseksualizam, transvestizam, poremećaj rodnog identiteta u djetinjstvu, drugi poremećaji rodnog identiteta i fetišistički transvestizam” proglašavaju mentalnim bolestima.

Peruanske vlasti tvrde da će dekret također učiniti besplatnim psihološki tretman za ove kategorije građana, a uvjeravaju i da “kategorički potvrđuju poštivanje dostojanstva pojedinca i njegovo slobodno djelovanje u okviru ljudskih prava, pružajući im medicinsku usluge za njihove uvjete”, prenosi Daily Mail.

Aktivisti za ljudska prava vjeruju da bi klasificiranje trans i interseksualnih osoba kao mentalno bolesnih moglo otvoriti vrata konverzijskoj terapiji, koja je trenutno zabranjena u Peruu.

Konverzijska terapija je proces promjene seksualne orijentacije homoseksualaca, lezbijki ili biseksualaca u heteroseksualce, te transrodnih i rodno varijantnih osoba u cisrodne osobe.

Percy Maita-Tristan, medicinski istraživač na Sveučilištu Southern Science u Limi, rekao je da dekret pokazuje nedostatak svijesti vlasti o složenim LGBT pitanjima.

“Ne možete zanemariti kontekst da se ovo događa u superkonzervativnom društvu u kojem LGBT zajednica nema nikakva prava i gdje označavanje njih kao mentalno bolesnih otvara vrata terapiji konverzije!”, rekao je novinarima.

Dekret koji je potpisala predsjednica Perua dolazi uoči 34. obljetnice otkako je Svjetska zdravstvena organizacija uklonila homoseksualnost iz Međunarodne klasifikacije bolesti, što je izazvalo negodovanje skupina za ljudska prava.

WHO je prestao smatrati transseksualnost bolešću 2019.

Continue Reading

Vijesti

MAKLJAŽA NA VIDIKU Veliki napad Hezbolaha na izraelsku vojnu bazu

Published

on

Snimka pokazuje štetu nanesenu bazi IDF-a u blizini sjevernog grada Kiryat Shmona ranije danas, nakon što je pogođena teškim raketama koje je lansirao Hezbolah.

foto: screenshot: Hindustan Times

Hezbolah je rekao da je ispalio rakete Burkan – koje imaju veliku bojevu glavu – na kamp Gibor, sjedište 769. brigade IDF-a.

Baza, koja se nalazi u blizini grada Kiryat Shmona, pretrpjela je ogromnu štetu. Više zgrada i vozila su potpuno unušteni.

IDF tvrdi da nije bilo žrtava. Nakon napada, tvrde, mjesto za lansiranje raketa je uništeno u zračnom napadu.

Continue Reading

Vijesti

U Brodosplitu dovršen obalni ophodni brod za HRM

Published

on

U Brodosplitu je dovršen novi obalni ophodni brod. Riječ je o budućem brodu Hrvatske ratne mornarice.

U ožujku je potpisan ugovor kojim je reguliran način završetka gradnje i novi rok isporuke za prvi od ukupno četiri preostala broda. Brod će biti porinut 1. srpnja, a MORH-u će biti isporučen do kraja godine.

Ministar obrane Ivan Anušić nakon preuzimanja dužnosti najavio je nastavak realizacije projekta izgradnje obalnih ophodnih brodova, istaknuvši to kao jedan od prioriteta Ministarstva obrane.

Gostujući na Dan državnosti u središnjem Dnevniku HTV-a, ministar Anušić rekao je kako ima informacije iz Brodosplita da je brod čija je gradnja ugovoriena izvezen van iz hale i da se priprema već ovo ljeto za porinuće i nastavak dovršenja.

Podsjetio je da je s Brodosplitom 2014. godine potpisan ugovor o realizaciji pet ophodnih brodova za HRM, kojima je rok isporuka trebao biti 2018. godine, međutim dosad je isporučen samo jedan, prototip. Najavio je, da će, prema informacijama iz Brodosplita, do kraja godine HRM imati drugi brod i nakon u paketu će se i ostala tri broda rješavati.

foto: Ophodni obalni brod Umag 32/MORH

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved