Connect with us

Vijesti

ORBANOV ANTI DEPOPULACIJSKI PLAN KOJE JE ZATRESAO EUROPU: Obiteljima sa četvero djece biti će oprošten dug i više nikada neće morati…

Published

on

Mađarski premijer je još jednom pokazao globalistima da se plan depopulacije i doseljavanja imigranata neće tako provoditi u njegovoj zemlji

Žene u Mađarskoj koje imaju četvero ili više djece bit će doživotno oslobođene plaćanja poreza na dohodak, otkrio je Viktor Orban, prenosi BBC.

Ovo je dio mjera koje je Orban predstavio u sklopu svojeg demografskog plana koji je predstavio za vrijeme govora o stanju nacije.

Orban je poručio da se tako brani budućnost Mađarske bez ovisnosti o imigracijama. Orbanova se stranka, podsjetimo, protivi ulasku migranata u EU.

Žene u Mađarskoj rađaju manje djece nego u ostatku EU-a

Kako javlja BBC, populacija Mađarske smanjuje se za 32.000 stanovnika godišnje, a žene u toj zemlji rađaju manje djece nego što je to prosjek Europske unije.

Kao dio demografskih mjera, Orbanova vlada će mladim parovima omogućiti beskamatne zajmove u iznosu od približno 32.000 eura, a parovi koji dobiju treće dijete neće morati otplatiti ostatak zajma.

Orban je iskoristio i priliku da kritizira politiku zapadnih zemalja, rekavši kako je njima odgovor na sve manji broj djece imigracija.

“Mađari razmišljaju drugačije. Ne trebaju nam brojevi. Trebaju nam mađarska djeca”, dodao je, prenosi BBC.

Dopisnici javljaju kako je najveći pljesak Orban dobio za svoj plan o povećanju broja rođene djece.

Plan od sedam točaka

Orbanov plan se, prenosi BBC, sastoji od sedam točaka.

Tako njegova vlada planira otvoriti 21.000 odgajališta za djecu u sljedeće tri godine, a osim toga, uložit će i oko 2,2 milijarde eura u zdravstveni sustav Mađarske.

Orban planira i subvencionirati rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji, a država će poticati i kupnju vozila sa sedam sjedala, odnosno većih obiteljskih automobila.

Orban je svoj govor završio riječima: “Neka dugo žive Mađarska i Mađari.”

Dok se u Europskoj uniji rodi oko 1,58 djece po svakoj ženi, u Mađarskoj je taj postotak niži. Tamo se po ženi rađa 1,45 djece.

Najviše djece rađa se u Francuskoj, 1,96, a najmanje u Španjolskoj, 1,3, kada se radi o zemljama Europske unije.

Premijer Orban je dodao:

– svaka žena mlađa od 40 godina će imati pravo na povlašteni zajam kada se prvi put uda.

– Produžit će se povlašteni zajam za kupnju obiteljske kuće. Obitelji koje odgajaju dvoje ili više djece sada će moći koristiti zajam i za kupnju obiteljske kuće.

– Vlada će dati 1 milijun forinti hipotekarnog kredita obiteljima s dvoje ili više djece. Ova mjera je prvi put objavljena u kolovozu 2017. za obitelji s troje ili više djece, a vlada je od siječnja 2018. godine isplaćivala milijun forinti obiteljskih hipoteka za svako treće i sljedeće dijete.

– Žene koje imaju i odgajaju najmanje četvero djece bit će oslobođene plaćanja poreza na dohodak do kraja života.

– Vlada će pokrenuti program subvencija za kupnju automobila za velike obitelji. Obitelji koje odgajaju najmanje troje djece imat će pravo na subvenciju od 2,5 milijuna forinti za kupnju novog automobila sa kapacitetom od najmanje sedam osoba.

– Djedovi i bake također će imati pravo na naknadu za čuvanje djece i brige o maloj djeci umjesto roditelja, dodao je premijer – prenosi NSP

Foto: Remix News

Advertisement

Vijesti

HITNO UPOZORENJE: Jemenski Hutiji su upravo izveli raketni napad na američki nosač zrakoplova u CRVENOM MORU

Published

on

Pobunjenička skupina preuzela odgovornost za napad nakon što je izvijestila o 16 ubijenih u američko-britanskim napadima na pokrajinu Hodeidah.

Jemenski Hutiji kažu da su izveli raketni napad na američki nosač zrakoplova u Crvenom moru kao odgovor na smrtonosne američke i britanske napade na Jemen – navodi Al Jazeera.

Houthi pristaše marširaju obilježavajući godišnjicu jemenskog jedinstva u Sani, Jemen, 22. svibnja 2024. [Osamah Abdulrahman/AP Photo]

Vojni glasnogovornik Houthia Yahya Saree najavio je napad na nosač Eisenhower u petak; grupa je ranije tvrdila da je najmanje 16 ljudi ubijeno u američkim i britanskim napadima na provinciju Hodeidah, što je najveći javno priznati broj mrtvih u višestrukim rundama napada zbog napada grupe na brodove.

Posljedice napada u četvrtak objavljene su na televiziji Al Masirah, kanalu pod kontrolom Hutija, koji je emitirao video koji prikazuje ranjene civile koji se liječe u Hodeidi. Izvještava se da su najmanje 42 osobe ozlijeđene.

"Američko-britanska agresija neće nas spriječiti da nastavimo s našim vojnim operacijama u potpori Palestini", rekao je Houthi dužnosnik Mohammed al-Bukhaiti na X, upozoravajući da će pobunjenici "eskalaciju dočekati eskalacijom".

Središnje zapovjedništvo SAD-a (CENTCOM) priopćilo je na X da su napadi na 13 Houthi ciljeva "uspješno uništili" osam letjelica bez posade, ili dronova, u područjima pod kontrolom Houthia u Jemenu i iznad Crvenog mora.

MOŽDA JE SAV PAKAO TU UPRAVO da bi se pustio s lanca (Zamislite zasad samo da ga je generirala AI) prema X profilu Matt Wallace-a

Continue Reading

Vijesti

PREDSTAVLJANJE KNJIGE “GLOBALIZACIJA I EUROPA NA RASKRIŽJU” PROF. ANĐELKA MILARDOVIĆA

Published

on

Čast nam je pozvati Vas na predstavljanje knjige prof. dr. sc. Anđelka Milardovića

GLOBALIZACIJA I EUROPA NA RASKRIŽJU. EUROPA OD VOLJE ZA MOĆI DO VOLJE ZA NIŠTA.

Predstavljanje će se održati u Splitu, 4. lipnja (utorak) 2024. godine s početkom u 18:45 sati.

Gradska knjižnica Marka Marulića – Dalmatina, Zagrebačka 4.

Sudjeluju:

  • dr.sc.Anđelko Milardović, autor knjige,Institut za europske i globalizacijske studije, Split-Zagreb;
  • Mislav Vušković, urednik knjige, Institut za europske i globalizacijske studije, Split-Zagreb;
  • Vlaho Kovačević, Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu;
  • Željko Primorac, Splitsko-dalmatinska županija;
  • Mario Popović, Hrvatska udruga Benedikt.

Organizatori  promocije su Institut za europske i globalizacijske studije Split-Zagreb  i Hrvatska udruga Benedikt. Predstavljanje  će biti u razgovornom  formatu radijske  emisije.

Prof.dr.sc. Anđelko Milardović

Anđelko Milardović (1956. Ogulin), politologiju je studirao u Ljubljani i Zagrebu. Godine 1981. diplomirao
je na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu kod profesora Davora Rodina s temom Znanost
kao proizvodna snaga .
Na istom fakultetu 1986. uspješno je obranio magistarski rad Pojam djelovanja u filozofskoj antropologiji
Arnolda Gehlena kod profesorice Branke Brujić.
Dana 10. listopada 1989. doktorirao je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Doktorat
Spontano i institucionalno političko djelovanje. Sociologijsko političko i politologijsko određenje dva
modaliteta političkoga djelovanja obranio je kod profesora Vukašina Pavlovića.

Continue Reading

Vijesti

Peru donio zakon kojim se transrodne osobe proglašavaju “mentalno bolesnima”

Published

on

Predsjednica Perua Dina Boluarte potpisala je dekret kojim se “transseksualizam, transvestizam, poremećaj rodnog identiteta u djetinjstvu, drugi poremećaji rodnog identiteta i fetišistički transvestizam” proglašavaju mentalnim bolestima.

Peruanske vlasti tvrde da će dekret također učiniti besplatnim psihološki tretman za ove kategorije građana, a uvjeravaju i da “kategorički potvrđuju poštivanje dostojanstva pojedinca i njegovo slobodno djelovanje u okviru ljudskih prava, pružajući im medicinsku usluge za njihove uvjete”, prenosi Daily Mail.

Aktivisti za ljudska prava vjeruju da bi klasificiranje trans i interseksualnih osoba kao mentalno bolesnih moglo otvoriti vrata konverzijskoj terapiji, koja je trenutno zabranjena u Peruu.

Konverzijska terapija je proces promjene seksualne orijentacije homoseksualaca, lezbijki ili biseksualaca u heteroseksualce, te transrodnih i rodno varijantnih osoba u cisrodne osobe.

Percy Maita-Tristan, medicinski istraživač na Sveučilištu Southern Science u Limi, rekao je da dekret pokazuje nedostatak svijesti vlasti o složenim LGBT pitanjima.

“Ne možete zanemariti kontekst da se ovo događa u superkonzervativnom društvu u kojem LGBT zajednica nema nikakva prava i gdje označavanje njih kao mentalno bolesnih otvara vrata terapiji konverzije!”, rekao je novinarima.

Dekret koji je potpisala predsjednica Perua dolazi uoči 34. obljetnice otkako je Svjetska zdravstvena organizacija uklonila homoseksualnost iz Međunarodne klasifikacije bolesti, što je izazvalo negodovanje skupina za ljudska prava.

WHO je prestao smatrati transseksualnost bolešću 2019.

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved