Connect with us

Vijesti

PODUZETNICI Plenkoviću: Niste vi političari nama omogućili ništa, sve što imate omogućili smo MI VAMA!

Published

on

ČELNIK GLASA PODUZETNIKA VRLO OŠTRO REAGIRAO

”Sad se nama – koji punimo proračun od stvaranja Hrvatske, koji smo prošli sve krize, i sve političare s njihovim korupcijskim aferama, govori s visine Himalaja da se borimo? Da ne paničarimo? Da su nam sve omogućili?

Pa da niste išli za Mjerama, koje smo i mi u UGP-u predlagali, a zbog vaše greške jer ste nas zatvorili, sada bi imali stotine tisuća nezaposlenih. I plaćali bi ih ionako na burzi rada, sad je bar većina ostala na svojim radnim mjestima. Rijetki među nama poduzetnicima i obrtnicima imaju miran san, ne vidim tu neizvjesnost u birokraciji, a vidim vaše nasmiješene face na dnevnoj bazi… E pa nismo se dana stali boriti, no nama nije problem “borba” na tržištu kakvo god ono bilo, no borba s birokratima i njihovim nezasitnim apetitima izgleda tek počinje!’

Tražimo smanjivanje nameta i poreza, kako bismo napokon prodisali, jer nas guše troškovi koje vi stvarate, a sad smo zaduženi toliko da će djeca naše djece vraćati kredite. Ne brinite se za nas poduzetnike, ne trebate vi nama dati ništa! NIŠTA! Samo nam uzimajte manje. I maknite nam se sa grbače”, poručio je Hrvoje Bujas premijeru Plenkoviću u svojoj objavi na FB stranici Glas poduzetnika

Čini se da su nimalo ponizne, odnosno poprilično arogantne poruke, koje u zadnje vrijeme hrvatskim građanima, svjesno ili nesvjesno, šalje predsjednik HDZ-a i Hrvatske Vlade, dozlogrdile mnogima.

Brojni kolumnisti i analitičari premijeru Plenkoviću su ovih dana poručili da samo u totalitarnim sustavima vlastodršci imaju potrebu naglašavati da su ‘identificirali’ one koji javno kritiziraju neki aspekt vlasti (Nacionalni stožer) te da su tako prikrivene prijetnje nedopustive u slobodnim i demokratskim društvima.

I nije se još slegla prašina oko te, za mnoge neprilične i skandalozne izjave, a već je izvađena nova, u najmanju ruku, nespretna premijerova izjava: ‘Na poduzetnicima je da se bore, bore se poduzetnici i u drugim zemljama. Mi ćemo osigurati stabilnost…’, izjavio je između ostaloga premijer Plenković prošli tjedan na Hrvatskom radiju.

Na tu njegovu izjavu reagirao je s velikim negodovanjem danas (utorak, 15. rujna) Hrvoje Bujas, predsjednik sve  prisutnije udruge Glas poduzetnika:

”Tražimo REFORME odmah!

Čekamo 30 godina da profunkcionira pravosuđe – NIJE

Čekamo 30 godina da se smanje nameti, porezi i regulacija – NIJE, dapače, samo su sve veći i gori!

Čekamo 30 godina da se smanji birokracija i da dođe do digitalizacije – NIJE!

Više nećemo čekati, a 30 g. se borimo da nađemo svoj prostor na tržištu koji je smanjen i previše ovisan o državi i birokratima, te glavnim zvijezdama na našoj grbači – političarima. Niste vi nama omogućili ništa, sve što imate omogućili smo MI vama.

Sad se nama – koji punimo proračun od stvaranja Hrvatske, koji smo prošli sve krize, i sve političare s njihovim korupcijskim aferama, govori s visine Himalaja da se borimo? Da ne paničarimo? Da su nam sve omogućili? Pa da niste išli za Mjerama, koje smo i mi u UGP-u predlagali, a zbog vase greške jer ste nas zatvorili, sada bi imali stotine tisuća nezaposlenih. I plaćali bi ih ionako na burzi rada, sad je bar većina ostala na svojim radnim mjestima. Onima gdje se svaki dan borimo uz svu neizvjesnost s kojom smo okruženi. Rijetki među nama poduzetnicima i obrtnicima imaju miran san, ne vidim tu neizvjesnost u birokraciji, a vidim vaše nasmiješene face na dnevnoj bazi.. Sve je to vama kao neka igra…uz čast iznimkama, a ima ih, ima među vama i onih koji doista nešto žele promijeniti i drže do svoje riječi!

E pa, nismo se dana stali boriti, no nama nije problem “borba” na tržištu kakvo god ono bilo, no borba sa birokratima i njihovim nezasitnim apetitima izgleda tek počinje! A kad nam zatvorite naše poslove ili nam onemogućite raditi – borit ćemo se još više i još jače!

Tražimo jasne rokove za završavanje sudskih sporova, dali smo jasne prijedloge i nedavno ministru pravosuđa Ivanu Malenici, a o istima govorimo već 6 mjeseci! Pa ne mogu do vraga rasprave trajati po 10 godina…dosta je bilo!

Tražimo smanjivanje nameta i poreza, kako bismo napokon mogli prodisati, jer nas guše troškovi koje vi stvarate, a sad smo zaduženi toliko da će djeca naše djece vraćati kredite. Tražimo ukidanje parafiskalnih nameta kojih imamo najvise u EU, a za pocetak HTZ, HŠ, HV, HTV, te naravno da dvije uhljebske komore HGK i HOK postanu dobrovoljne, pa neka ih plaća tko hoće, a ne prislno kao sada da bi Burilović imao najveću plaću od svih “dužnosnika”, duplo veću od premijerove.

Tražimo manju, efikasnu i digitaliziranu Javnu upravu i lokalnu samoupravu.

Nikad nećemo prestati tražiti navedeno, i ne brinite se za nas PODUZETNIKE, ne trebate vi nama dati nista! NIŠTA! Samo nam uzimajte manje. I maknite nam se sa grbače.

UGP je drugačija udruga, neovisna, nešto totalno nepoznato političarima na ovim prostorima, jaka, sa skoro 13.000 članova, nepotkupljiva i ide do kraja! Pa nismo mi gospodo kao uhljebi u prisilinim udrugama – HGK i HOK, koji niti znaju, niti imaju hrabrosti išta reći, kukavičlukom do fotelje, rekao bih. Njima je #Reforma gruba riječ, nama nije.

No istina je, ova, i prošle Vlade su mnogim kvazipoduzetnicima omogucile štošta, doista jesu”, napisao je Hrvoje Bujas, predsjednik UGP, na FB stranici Glas poduzetnika. Uz tekst je podijelio i presliku objave N1, odnosno Plenkovićevu izjavu: ”Na poduzetnicima je da se bore, bore se i oni u drugim zemljama” (Promise.hr)

Vijesti

Talijanski oskarovac: Jedina razumna stvar koju sam čuo o životu bila je od Isusa…

Published

on

Komičar Roberto Benigni (dobio Oscara za Život je lijep) poznat je po svojim duhovitim, uglavnom improviziranim monolozima na filozofske i književne teme. Sada je jednu od njih održao na Trgu svetog Petra – i prekršio tabu.

Tako je u ‘svom elementu’ nedavno na Trgu svetog Petra u nazočnosti pape Franje u improviziranom govoru pred oko 50.000 sudionika, poznati talijanski komičar, prvog Svjetskog dana djece Katoličke crkve, ‘ispalio’ još jedan biser: „Među vama može biti novi Michelangelo ili novi Galileo (… ) A među djevojkama možda budući dobitnik Nobelove nagrade (…) ili čak papa.“

Međutim, u rijetkim trenutcima sabranosti i ozbiljnosti, rekao je i ovo:

“U životu ljudi daju puno savjeta. Ali mogu iskreno reći: jedina razumna stvar koju sam čuo u cijelom životu, znate li od koga sam je čuo? Od Isusa. U Evanđelju “Govor na gori”.

Kada Isus  daje ove popise koje moramo zapamtiti. Blago poniznima, mirotvorcima, milosrdnima… Upravo tako, blago milosrdnima, odnosno brizi za tuđu bol, osjetljivosti, praštanje. U biti, biti duboko dobar.

To je ono što je Isus rekao, a ja vam kažem, čini mi se da je to jedina razumna stvar koju sam ikada čuo u cijelom svom životu, jedina dobra ideja koja je ikada izražena u ljudskoj povijesti.”

Roberto Beningni

Continue Reading

Vijesti

Mirotvorci u stoljeću svjetskih ratova i revolucija

Published

on

Pred predstojeće europske parlamentarne izbore, Hrvatska paneuropska unija – Ogranak Split i Hrvatska udruga Benedikt pozivaju vas sutra (četvrtak), 6. lipnja s početkom u 18 sati na tribinu: Mirotvorci u stoljeću svjetskih ratova i revolucija: Coudenhove-Kalergi, Stjepan Radić, Mahatma Gandhi. Razmišljanja pred Europske izbore u XXI. stoljeću.

Glavni govornik: akademik Mislav Ježić, počasni predsjednik Hrvatske paneuropske unije. Prisutnima će se obratiti: prof. dr. sc. Pavo Barišić, predsjednik Hrvatske paneuropske unije, prof. dr. sc. Ivan Pavić, predsjednik splitskog ogranka Hrvatske paneuropske unije i Radoslav Zaradić, predsjednik Hrvatske udruge Benedikt.

Tribinu će voditi Marija Barić Đurđević, Hrvatska paneuropska unija.

U konferencijskoj dvorani hotela Dioklecijan u Splitu (Splitska kuća zdravlja), Kranjčevićeva 45.

Hrvatska udruga Benedikt

Continue Reading

Vijesti

PONOSAN NA KORJENE Najtrofejniji američki trener jučer dobio hrvatsko državljanstvo

Published

on

Bill Belichick posjetio Vatrene: “Ponosan na hrvatske korijene”

Gost hrvatske nogometne reprezentacije danas je bio Bill Belichick, najtrofejniji trener u povijesti američkog nogometa s osam osvojenih naslova Super Bowla.

Foto: Drago Sopta/HNS

Nakon što je uoči prijateljske utakmice između Hrvatske i Sjeverne Makedonije dobio na dar uokvireni dres s brojem osam i prezimenom Biličić na leđima, kao podsjetnik na njegove hrvatske korijene, Belichick je posjetio Vatrene poslije ručka i u ugodnom druženju usporedio neke svoje najveće uspjehe s onim hrvatske nogometne reprezentacije.

Belichick je kao pomoćni trener osvojio dva prstena s New York Giantsima, a potom je kao glavni trener poveo New England Patriotse do šest naslova prvaka. Nakon kratkog videa o njegovoj karijeri, Belichicku je dobrodošlicu ispred Saveza poželio glasnogovornik Saveza, Tomislav Pacak:

“Među nama ima dosta ljubitelja NFL-a, ali za one koji manje prate football, danas je s nama najveći trener američkog nogometa u povijesti, ili možda jednostavnije, Guardiola, Ancelotti i Mourinho u jednoj osobi. Lijepo je vidjeti koliko ističete svoje hrvatske korijene i privilegija nam je ugostiti vas ovdje u Rijeci”.

Belichick je u Hrvatsku stigao na poziv Petea Radovicha, još jednog izuzetnog uspješnog Hrvata u Americi koji je kao TV producent osvojio čak 45 Emmyja. Radovich je kratko predstavio Belichicka i dao uvod u nekoliko anegdota koje je proslavljeni trener podijelio s igračima:

“Kad su 2014. godine na Svjetskom prvenstvu u Brazilu igrali Hrvatska i Meksiko, kladio sam se kondicijskim trenerom New England Patriotsa, koji je Meksikanac, i izgubio okladu jer je Hrvatska doživjela poraz pa sam morao biti odjeven tipično meksikanski, s velikim sombrerom na glavi. Tri godine poslije vi ste, dečki, pobijedili Meksiko 2:1 pa je on morao nositi hrvatsku kapu, hrvatsku zastavu i dres Luke Modrića. Bila je to slatka osveta, ha, ha, ha…“, istaknuo je Belichick, od jučer državljanin Republike Hrvatske, koji je redovito u svojim medijskim nastupima isticao svoje hrvatsko podrijetlo i tijekom nekih najvažnijih utakmica u svojoj karijeri nosio na rukavu hrvatsku trobojnicu.

Foto: Drago Sopta/HNS

“Ponosan sam na svoje hrvatske korijene, moji djed i baka su došli u SAD 1910. godine iz Draganića i imali težak život, ali je zato moj otac, također trener američkog nogometa, uspio doživjeti svoj američki san. Jučer sam postao hrvatski državljanin, sad sam jedan od vas, bez obzira na to što ne pričam hrvatski. Čast mi je biti u vašem društvu, gledao sam jučerašnju utakmicu i zaista ste bili fantastični”.

Belichick je iz prve ruke mogao objasniti kako je u sportu najzahtjevnije uzastopno postizati vrijedne rezultate, poput Vatrenih, koji su se s dva posljednja svjetska prvenstva vraćali s odličjima.

“Često u sportu znamo čuti kako momčadi koje su došle do samog kraja, a nisu uspjele, kažu da će se vratiti sljedeće sezone, a to nije jednostavno jer moraš proći sve iznova. Jednako tako, naravno da je lakše doći do vrha, nego ostati na vrhu jer postaneš meta i jer si postavio standarde svima drugima i svi žele dostići tvoju razinu. Za mene je sve u izgradnji momčadi iz sezone u sezonu i postizanju prave razine forme kad je to najpotrebnije, u mom slučaju tijekom studenoga, prosinca i siječnja, u vašem slučaju uoči velikih natjecanja”, objasnio je Belichick.

Izbornik Dalić i kapetan Modrić uručili su Belichicku potpisani dres i potpisanu loptu, a Belichick je uzvratio potpisanim loptama za američki nogomet. 

U nekoliko rečenica objasnio je i svoj odnos s najvećim quarterbackom u povijesti NFL-a, Tomom Bradyjem.

“Tom je nevjerojatan igrač, vrlo pametan, onaj koji pokreće momčad i gradi uspjehe momčadi. Međutim, on je zadužen samo za jedan segment igre, jer kad odvojeno igraju obrana i napad. Dakle, ako momčad želi uspjeti, mora biti dobra u svim segmentima igre. Tom Brady je bio sjajan igrač u sjajnim momčadima, u društvu ostalih odličnih igrača”, zaključio je Belichick, koji se poslije obraćanja Vatrenima zadržao u kratkom razgovoru s kapetanom Lukom Modrićem, koji u hrvatskim, ali i svjetskim okvirima zaslužuje usporedbe s Tomom Bradyjem. Zbog svega što je napravio s Hrvatskom i Real Madridom. Neki će reći i zbog godina, ali u slučaju obojice, i Bradyja i Modrića, one su bile i ostale samo broj.

Ipak ima jedna razlika. Brady je u 46. rekao zbogom aktivnom igranju, Luka je još uvijek na velikoj sceni. I tek mu je 38!

Foto: Drago Sopta/HNS izvor: HNS
Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved