Connect with us

Vijesti

PREDSJEDNIK TVRDI: „Imigracija je zavjera za promjenu sastava zemlje. Trguju ljudima dok tvrde da brane ljudska prava”

Published

on

Tisuće imigranata iz subsaharske Afrike navodno je otišlo iz zemlje nedugo nakon što je tuniski predsjednik Kais Saied rekao da se Tunis suočava s imigrantskom krizom, koju je opisao kao “zavjeru” stranih aktera i nacija čiji je cilj promijeniti demografiju Tunisa i razvodniti njihovo arapsko i nasljeđe.

Oko 300 državljana Bjelokosti i Malija vraćeno je u domovinu 4. ožujka, a veleposlanstva koja su organizirala njihove letove kući izjavila su da su njihovi građani izloženi napadima nakon predsjednikova govora. Druga afrička veleposlanstva također navodno odvode svoje državljane.

Prema francuskim novinama La Croix, “predsjednički govor je imao učinak pokretanja vala napada na subsaharce, koji su u hrlili u svoja veleposlanstva kako bi bili vraćeni u domovinu.”

Saied je posljednjih tjedana iznio niz protuimigracijskih primjedbi. Kaïs Saïed je 21. veljače rekao da su ilegalni imigranti iz zemalja subsaharske Afrike izvor “nasilja i zločina” i dio “zločinačkog pothvata” čiji je cilj “promjena demografskog sastava zemlje”.

“Migracija je zavjera za promjenu demografije Tunisa. Izdajice koje rade za strane zemlje i sumnjive stranke ciljaju na državu Tunis, rekao je Saied prošlog mjeseca. “Danas govore o problemu subsaharskih afričkih imigranata, a mi smo ponosni na svoj afrički identitet. Pomagali smo im tijekom pandemije Covid-19, distribuirajući lijekove. Ali danas žele promijeniti demografski sastav Tunisa. To je spletka i za to su plaćeni, kao što su na drugim poljima plaćeni da napadaju državu.”

Tuniski čelnik rekao je u veljači da su potrebne “hitne mjere” za rješavanje problema ilegalnih imigranata, “s njihovim nasiljem, zločinima i neprihvatljivim praksama”.

“Nedeklarirani cilj uzastopnih valova ilegalne imigracije je smatrati Tunis čisto afričkom zemljom koja nema nikakve veze s arapskim i islamskim nacijama”, dodao je.

Tuniski predsjednik pozvao je vlasti “na svim razinama, diplomatskoj, sigurnosnoj i vojnoj”, da pomognu u borbi protiv imigrantskog vala i da striktno primjenjuju imigracijske zakone protiv stranih državljana pronađenih u Tunisu.

“Oni koji stoje iza ovog fenomena trguju ljudima dok tvrde da brane ljudska prava”, rekao je Saied.

Nakon njegovih primjedbi, znatan broj od 21.000 subsaharskih Afrikanaca službeno registriranih u Tunisu, od kojih su mnogi u neregularnim situacijama, sada je izgubio posao i smještaj, navodi La Croix. Policija i dužnosnici pojačavaju akciju protiv imigracije, što je rezultiralo desecima uhićenih tijekom policijskih provjera i stavljanjem u pritvor. (Tribun.hr)

foto: Anadolu Agency

Advertisement

Vijesti

DIRLJIVO SVJEDOČANSTVO Od ateista do Marijinog ratnika

Published

on

U podcastu Oasis in tempore kod Petra Jurčevića, gostovao je Miljenko Jurić.

Dirljivo životno svjedočanstvo, zanimljiv i autentičan Jurić govorio je o svom životu, supruzi, obitelji, Marijinim ratnicima još iz vremena korone, volontiranju, te kako su ‘osobe s posebnim potrebama’ promijenile njegov život i konačno dovele do Isusa.

Continue Reading

Vijesti

Legenda o Ludbergi

Published

on

Ludberga je rođena 1. travnja 1141. godine, nedaleko od Varaždinskih Toplica kao kćerka upravitelja imanja grofa Bele II. Stasala je u prelijepu i obrazovanu djevojku kad ju je zaveo vitez Ulrik piše Selo.hr.

Pokajavši se, Ludbrega je požrtvovno brinući se o svom sinčiću Theobaldu živjela isposničkim životom, pomažući siromašnima i bolesnima. Pokajnički život prekinuo je ponovno nečastivi u liku eremita i zaveo je po drugi put. Bježeći pred njim, našla je utočište u jednoj od malenih vinogradarskih kućica pokrivenih slamom koje još od rimskih vremena ukrašavaju vinorodna brda iznad Iovie. Ludberga je počela obrađivati vinograd i postala je vješta i poznata vinogradarka.

Svoje je vino darivala crkvama, kapelicama i samostanima za sveti obred, a legenda kaže da je njeno vino jednom čak ubrzalo izbor pape u Viterbu, jer je kardinal iz Budima, čudotvorno točivši vino iz nepresušne bačve skratio vrijeme konzistorijuma. I Theobald je postao vinogradar koji je svoje umijeće usavršio u dalekoj Burgundiji gdje je nastavio tradiciju pravljenja najboljih vina. U svojim zrelim godinama Ludberga je još uvijek bila izrazito lijepa i nečastivi je odlučio opet je staviti na kušnju.

Pojavio se u liku prebogatog grofa koji ju je htio zavesti i preoteti joj vinograd. Ali ovaj put se nije dala prevariti. Sav jed zbog bijede i nesreća proživljenih u mladosti kulminirao je u furioznom naletu bijesa. Nečastivog je pomoću drvenog križa takvom silinom zabila u zemlju da je na suprotnoj strani zemljine kugle eksplodirala Antipodravina i od nje je preostao samo vulkanski otočić Antipodes.

Na taj događaj ukazuje izvor slane vode koja se i danas može zapaliti jer dolazi iz samog središta Zemlje.

TZ Ludbreg

Continue Reading

Vijesti

Bivši gradonačelnik iz Zelenih o uspjehu AfD kod mladih: Svakodnevno doživljavaju što znači ilegalna migracija

Published

on

Masovne migracije kao jedan od razloga uspjeha desnice kod mladih. Popularni gradonačelnik njemačkog Tübingena Boris Palmer uspjeh stranke Alternativa za Njemačku (AfD) među mlađim glasačima propisao je posljedicama masovne migracije.

Zanimljivo je da je Palmer bio dugogodišnji član stranke Zelenih, no izbačen je kada je počeo upozoravati na masovne migracije – donosi Narod.hr.

“Svakodnevno doživljavaju što znači ilegalna migracija. Prije svega, mladići koji su došli sami mijenjaju životnu sredinu mladih. U parku, u klubu, na ulici, u autobusu, na kolodvoru, u školskom dvorištu”, napisao je Palmer na Facebooku u ponedjeljak.

Palmer je nekoć bio gradonačelnik iz redova Zelene stranke. No kako je postajao sve poznatiji po svom javnom izražavanju protiv masovne imigracije i drugih političkih tabua, stranka je radila na njegovom izbacivanju. Unatoč tome, ostao je toliko popularan među građanima svog grada da su ga izabrali kao neovisnog gradonačelnika, što znači da Tübingenom upravlja neovisno o bilo kojoj političkoj stranci, prenosi Remix.

Tvrdi da ljevica šteti zaštiti klime

Upozorio je da svatko tko je u kontaktu s mladim ljudima u Njemačkoj zna da oni opetovano primjećuju “njihov strah od sklonosti migranata prema nasilju”, ali da se to stajalište ne shvaća ozbiljno ili “diskreditira kao rasizam”.

Georg Pazderski (L), Chairman of Berlin section of German right-wing ‘Alternative for Germany’ (AfD) party, AfD co-leader Alexander Gauland (3-R), Beatrix von Storch of AfD (2-R) and AfD co-leader Joerg Meuthen (R) take part in a march of the ‘Alternative for Germany’ (AfD) party in Berlin, Germany, EPA/OMER MESSINGER

Palmerovu tvrdnju podupiru podaci o kriminalu u zemlji iz federalnog ministarstva unutarnjih poslova. Oni pokazuju da je nasilni zločin dosegao rekordne razine 2023., pri čemu su stranci počinili šest od deset nasilnih zločina. Njegov stav o nasilju migranata u vlakovima također je potkrijepljen podacima. Što se tiče školskog sustava, štetan učinak migranata, uključujući i nasilje, otvorena je tema u njemačkim medijima.

Nadalje, Palmer ukazuje na “dogme budnosti i otvorenih granica” koje ne odgovaraju stvarnosti života mladih ljudi. Kao rezultat toga, “oni se preorijentiraju i glasaju za stranku koja barem ne odbacuje njihovu zabrinutost kao lošu i pogrešnu od samog početka.”

Palmer tvrdi da AfD neće “riješiti problem” i kaže da većina mladih nije “dovoljno glupa” da vjeruje da AfD to može učiniti. Međutim, ti mladi ljudi neće glasati za stranke koje ih pokušavaju označiti kao rasiste ili kao dio problema.

Rekao je da ljevica samo šteti zaštiti klime, jer borbu protiv klimatskih promjena povezuje s borbom protiv desnice.

AfD je nakon nedjeljnih izbora za EU postao druga najveća njemačka stranka u Europskom parlamentu osvojivši 16 posto glasova. AfD je obećao deportirati milijune migranata, boriti se protiv migrantskog kriminala i osigurati njemački školski sustav.

izvor: Narod.hr

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved