Connect with us

Istaknuto

Premijeru Plenkoviću uistinu imamo dvije Hrvatske; jedna je narodu u srcu, a druga vladajućima u novčaniku

Published

on

Plenković: Uistinu imamo dvije Hrvatske, jednu koja radi i drugu koju vodi mržnja.

Netočno g. Plenković, imamo dvije Hrvatske. Narodu je u srcu, a vladajućima u novčaniku.

I onda se vladajući hvale mrvicama koje su narodu dali!? Čije novce daju? Njihove iz Proračuna koji narod svojim radom puni!

Hrvatski sinovi i kćeri su se sa svim srcem za Hrvatsku krvlju izborili, da bi vladajući i njihovi ulizice tu Hrvatsku uživali.

I ne samo vladajući, nego što je još gore i njeni neprijatelji, koje vladajući obilno financiraju.

I onda govoriti o mržnji? O kojoj i kakvoj mržnji ? Prema kome?  Prema vama vladajućima, koji ste prisvojili Hrvatsku, a da za nju niste ništa žrtvovali, ni dali?

Ne, nije to mržnja! To je revolt  prema vama vladajućima  koji licemjerno držite  desnu ruku na srcu, a lijevu u džepu na novčaniku.

Da reći ćete, narod vas je birao! Je birao na koji način, po kakvom izbornom zakonu? Nije vas birao da koalirate sa SDSS-om?

Nije vas birao da radite protiv njega, protivno njegovom nacionalnom biću!?

I zato imamo  dvije Hrvatske:  imamo onu koja misli svojom glavom pa  lupa u Saboru  i onu koja misli plenkovićevom glavom, pa mu sluganski plješće!?

Sam način na koji Premijer Plenković komunicira i izjave koje daje ukazuju na totalitarno razmišljanje i diktatorsko ponašanje. Svi su mu krivi samo on i njegov koalicijski partner SDSS nije. Prijeti oporbi, ministar Medved otvoreno prijeti policijskom represijom, a tko vodi zemlju i tko je odgovoran nego upravo Vlada koja pretvara Hrvatsku u policijsku državu!

Kako Plenković vodi državu bahato, diktatorski drugo nije ni zaslužio.

To je odličan način da ga se ponizi, jer on nas svakodnevno ponižava.  I osjećao se ponižen, pa je poslije održao monolog samohvale pred novinarima sluganskih medija.

O da, bio je blijed i potresen, ali samo zato jer je povrijeđen njegov veliki ego. Možete li uopće zamisliti, kako se netko usudi  bojkotirati  i ne slušati velikog vođu?!

I poslije Tita, Tito. Tito je krenuo u socijalističku revoluciju, htio mijenjati narode, njihov nacionalni identitet, ukinuti vjeru, izgraditi novu naciju, socijalističko gospodarstvo provodeći nacionalizaciju i eksproprijaciju, pa je njegov projekt propao i nestao u krvavom ratu.

Isto je učinio i Andrej Plenković kada je došao na vlast. Još prije izbora 9.rujna 2016. pozvao je birače da glasuju za HDZ,[1] jer:“ Moja je misija promijeniti HDZ, a nakon toga Hrvatsku“

I doista isto kao što je Tito uspio u jednom dijelu naroda, tako je Plenković uspio oko sebe okupiti podanike i poslušnike, eliminirajući prvo potencijalnu oporbu u HDZ-u.

Osvajanje svih poluga vlasti

Kada je ovladao strankom krenuo je u osvajanje institucija i medija tako da ima sve pod kontrolom[2].

Sakupio je većinu u Saboru kupnjom ruke Tomislav Saucha,[3] bivšeg predstojnika ureda Zorana Milanovića, u vrijeme dok je Milanović bio SDP-ov premijer. Saucha je optužen za malverzaciju sa dnevnicama za službena putovanja,  kasnije osuđen na  3 godine zatvora, a  presuda je tek  u  ožujku ove godine postala pravomoćna, nakon što je Vrhovni sud odbio njegovu žalbu.

U drugom mandatu odbacio je Most i uzeo je kao koalicijskog partnera SDSS, Milorada Pupovca, odnosno stranku koju se nije smjelo ni registrirati u RH.

SDSS je osnovan  dana 5. ožujka 1997. godine u okupiranom Borovu: u članku koji je 1997. objavljen u tada još okupacijskim Vukovarskim novinama broj 90 (15. marta) str. 1, 3, pod naslovima: Odluka skupštine, Osnovana Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS).

Goran Hadžić, optužen za ratni zločin na Ovčari i Vojislav Stanimirović , gradonačelnik okupiranog Vukovara, stranku  su  osnovali neregularno!  Naime Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS)  osnovana je spajanjem Srpske demokratske stranke (SDS) i Samostalne srpske stranke (SSS) iz Zagreba. Pitanje je kako su se mogle spojiti 1997. godine gore navedene stranke kada je jedna od njih (SDS)  18.veljače 1992.godine brisana iz Registra političkih stranaka Republike Hrvatske pod reg. brojem 21. Knjiga I.

Kako je tako osnovanu stranku Ministarstvo uprave moglo upisati u registar stranaka? I još  k tome  osnovana je u  nepriznatoj tzv. Republici Srpskoj krajini!?

Koalicija sa SDSS-om znači financirati neprijatelja RH, financirati petu kolonu, koja neprestano ruje i potkopava suverenitet RH.

Koaliranjem sa SDSS-om,  je najveća radikalizacija koju je Premijer Plenković poduzeo. To je trajni  izvor nezadovoljstva i frustracije hrvatskih branitelja, jer se pitaju za koga i za što su se oni borili i njihovi suborci ginuli. Ne razumije premijer Plenković hrvatske branitelje, ne može ih ni razumjeti,! Nije on sudjelovao u stvaranju i obrani RH od JNA i srbo-četničke agresije, jer da je, ne bi mu bilo ni na kraj pameti koalirati sa SDSS-om, SNV-om i Miloradom Pupovcem koji je otvorena „peta kolona“, od 1991.godine rovari protiv Hrvatske.

Milorad Pupovac javno izjavljuje da je Srbima glavni grad Beograd, javno izjavljuje da je u Oluji spaljeno 30 000 kuća, da je Oluja etničko čišćenje itd, itd…

Ne misli premijer Plenković na to kako su se osjećali hrvatski branitelji kada cijeli državni vrh dođe na komemoraciju 6 ubijenih u Gruborima za koje nema sudskog pravorijeka, a optužena je HV?

Kako se osjećaju hrvatski branitelji kada na komemoraciju u Kijevo, ne dođe nitko iz državnog vrha, a selo je spaljeno, tko se nije na vrijeme spasio bijegom, ubijen ?

Nije premijera briga ni za 3 100 hrvatskih branitelja koji su izvršili suicid iz očaja, jer nisu  više mogli   gledati  što im radi od Hrvatske. On je od Brisela dobio „domaću zadaću“ koju mora odraditi, jer Brisel je „važniji“ od Hrvatske!

Osiguravši tako 77 poslušnih ruku u Saboru, radi doslovno što hoće….

Plenkovićevu vladavinu obilježili su korupcija, nepotizam i klijentelizam.

U 7 godina na vlasti Premijer je promijenio 35 ministara.  Neki su morali otići zbog korupcijskih afera, kaznene odgovornosti, a neki zbog političkih pritisaka. Političari se smjenjuju ne samo zbog kaznene odgovornosti, već i zbog moralne i političke odgovornosti.

Obranama  svojih ministara pod svaku cijenu, često i nauštrb nekih institucija,  Andrej Plenković nije dao doprinos podizanju demokratskih standarda u RH. Ustvari pokazao je da realizira svoju apsolutističku izjavu “Mogu što god hoću”[4]

Plenković je ignorirao pritiske i poručivao da on donosi odluke kada on želi. Pa kada je  Darko Horvat kao ministar priveden što je bila politička blamaža i ozbiljno je poljuljano povjerenje građana u institucije.

Po Plenkovića je najopasnija priča Gabrijele Žalac. curenjem poruka u kojima se spominje AP. Plenković je Žalac dugo i gorljivo branio i kad joj je u dvorištu osvanuo Mercedes i kad je prouzročila prometnu nesreću u trenutku kada već dugo nije imala  valjanu vozačku dozvolu. Tu su još Aladrović, Kuščević, Tolušić…Mnogi slučajevi nisu dobili svoj pravosudni epilog. Neki ministri su još uvijek u pravosudnim procesima.

Zaredale su se korupcijske afere, koje se više ne broje u milijunima, nego u milijardama Agrokor, afera Borg, HEP, plin za cent, tko će ih sve nabrojati?!

Plenkoviću su to sve“ ne teme“. Svojom bahatošću „mogu sve što hoću“ u Saboru je nasrnuo fizički obračunati se sa [5] Nikolom Grmojom, što su spriječili Miro Bulj i Milorad Pupovac postavivši se između njih.

On bi se fizički obračunavao, dok  istovremeno oporbu proglašava primitivnom i destruktivnom, a sebe unaprijed pobjednikom slijedećih izbora!?

Hvali se cestogradnjom, mostovima, a prešućuje svinjsku kugu, neuspješnu obnovu poslije potresa, iseljavanje i demografsku katastrofu.

U mojoj župi ove godine su bila  dva vjenčanja, dva krštenja i 24 pogreba! To je slika nestajuće Hrvatske!

Posebno je poglavlje Plenkovićev sluganski odnos prema EU, zbog kojeg je usprkos najvećem prosvjedu i nakon velikih pritisaka na sve institucije, pa čak i na Katoličku crkvu u Saboru izglasana  Istanbulska konvencija.

Istanbulska konvencija, velika je manipulacija i prijevara hrvatske javnosti i hrvatskih birača premijera Plenkovića.

Agencija 2X1 komunikacije provela je telefonsku anketu na 1400 ispitanika na temu Istanbulske konvencije. Na pitanje “Podupirete li Istanbulsku konvenciju?”, 58,07% ispitanika je odgovorilo da ne podupire, a 41,93% odgovorilo je da podupire ratifikaciju Konvencije.

Sabor je već donio niz Zakona upravo na temu zaštite obitelji i diskriminacije;

Istanbulska konvencija dakle ne donosi ništa novo što Hrvatska ne bi već imala u svojim aktima o zaštiti žena i obitelji. I nemoguće je da Vladi RH to nije poznato!

Ni to što je Vlada Poljske  pokrenula inicijativu za istup te zemlje iz Konvencije, nije uzbunilo saborske zastupnike, da tu nešto ne valja.

Ni svi ti  podaci nisu probudili sumnju kod saborskih zastupnika jeli IK uopće potrebna u Republici Hrvatskoj. Ta i takva pitanja u raspravi se nisu čula! Ni jedan zastupnik nije Premijeru postavio pitanje svrsishodnosti ratifikacije IK!

Plenkovićevi poslušnici u Saboru spremno su za nju digli ruku!

O Interpretativnoj izjavi i tvrdnji Premijera Plenkovića da; ”Nema nikakve pravne obveze koji bi Hrvatska u vezi toga preuzimala” u sve Zakone RH ugrađena je rodna ideologija. Time Premijer Plenković i dalje obmanjuje javnost i proglašava nas neznalicama ” javnom prostoru postoje mnogi koji pretendiraju biti politički akteri pa kažu da su interpretativne izjave bezvrijedne. To pokazuje njihovo veliko neznanje“

Tako Premijer govori o Interpretativnoj izjavi, pa sam se potrudila pročitati Istanbulsku konvenciju u kojoj se po članku  78  IK ratificira u cijelosti, bez rezervi!

Članak 78. – Rezerve

 • Nikakve rezerve ne mogu se staviti u pogledu bilo koje odredbe ove Konvencije, osim iznimaka predviđenih u stavcima 2. i 3.[6]

GREVIO, poglavlje IX. – Mehanizam nadzora

Članak 66. – Skupina stručnih osoba za djelovanje protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji

1. Skupina stručnih osoba za djelovanje protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji (u daljnjem tekstu “GREVIO”) pratit će provedbu ove Konvencije od strane stranaka.

Grevio je iznad svih hrvatskih institucija, pa čak i iznad Sabora.

Izglasavanjem IK, Plenković je prenio  dio suvereniteta na Grevio!

Najnovije „…Hrvatska je pokušala uvjeriti stručnjake Vijeća Europe da ne trebaju biti zabrinuti zbog mogućeg lošeg utjecaja Crkve, jer je u školskom programu poduzela odgovarajuće mjere da se to ne dogodi. Ogovorila da je već uvela eksperimentalni program cjelodnevne škole u kojemu su sadržani i alternativni programi kao zamjena vjerskom obrazovanju.“ Ovom izjavom vladajući sami priznaju da je cjelodnevna nastava projekt odgoja naše djece na način da će im se nametati rodna ideologija.

Gradonačelnik Zagreba Tomašević podijelio je obrasce za prijavu djece do 15 godina za dodjelu novčanog dodatka za Sv. Nikolu u kojem iz službenih dokumenata gradske uprave izbacuje imenice “otac” i “majka” i stavlja roditelj1 i roditelj 2!?

Tko je roditelj 1, a tko roditelj 2? Znači djeca više nemaju majku, majčicu, ni mamu, a ni tatu, taticu ni oca? Suludo!

Zove li Tomašević svoju mamu ili tatu- roditelj 1, roditelj 2?

E to će djeca učiti u alternativnim programima u školi umjesto vjeronauka, koji ih uči da imaju mamu i tatu!

A što je ono Plenković izjavio? ”Nema nikakve pravne obveze koji bi Hrvatska u vezi toga preuzimala” Obmana i manipulacija predsjednika Vlade Andreja Plenkovića!

Pojam roda u hrvatskom zakonodavstvu nije postojao prije izglasavanja Istanbulske konvencije. Poznato je da je Sabor već donio niz Zakona upravo na temu zaštite obitelji i diskriminacije, ali bez pojma roda.

 • Od 2 003 godine (NN 116/03)  postoji Zakon o istospolnim zajednicama u kojem nema pojma roda,
 • Zakon o zaštiti od nasilja u obitelji ( NN 70/17)  koji izričito štiti žene i djecu od oblika fizičkog, psihičkog, psihološkog i oblika egzistencijalno ugrožavajućeg nasilja u kojem također nema pojma roda,
 • Zakon o suzbijanju diskriminacije iz 2008. godine ( NN 85/2008 ) u kojem isto nema pojma roda,

te da su u Hrvatskoj na snazi i brojni  međunarodni propisi i konvencije u kojima nema roda.

 • Konvencija o pravima djeteta (UN)
 • Konvencija o ukidanju svih oblika diskriminacije žena (UN)
 • Deklaracija o uklanjanju nasilja nad ženama (UN)
 • Konvencija za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda (VE)

Istanbulska konvencija dakle nije  donijela  ništa novo što Hrvatska nije već imala u svojim aktima o zaštiti žena i obitelji. Pa koja je onda svrha donošenja i ratifikacije te Istanbulske konvencije?

„Ratifikacija Istanbulske konvencije može se smatrati najvećom Plenkovićevom ideološkom reformom“ Sa njom je Plenković promijenio Hrvatsku. Rodna ideologija ušla je u sve zakone RH

Upravo to je razlog, a Premijer Plenković tvrdi da nije HDZ odvukao u lijevo, da je HDZ demokršćanska stranka?  Sa ovakvim Zakonima nakon izglasavanja Istanbulske konvencije Predsjednik HDZ-a i Premijer Plenković direktno se suprostavio hrvatskom narodu kojemu je ideološki neprihvatljiva, protivna njegovom katoličkom identitetu!

Izjava HBK o ratifikaciji “Istanbulske konvencije”

“Protivimo se ratifikaciji Konvencije i smatramo da Republika Hrvatska svojim zakonskim okvirom i provedbom može sama – i učinkovitije od mjera i načina predviđenih Konvencijom – urediti pitanja suzbijanja nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

Dužni smo izravno i jasno napomenuti ponajprije svim članovima Katoličke Crkve, bez obzira kojoj političkoj stranci ili opciji pripadali, koji trebaju dati svoj glas ZA ili PROTIV ratifikacije Konvencije da u njoj postoje ideološki elementi sukladni ‘rodnoj teoriji’ odražavajući rodnu ideologiju na temelju koje se gradi takozvana ‘gender kultura’, strana kršćanskim i općeljudskim vrjednotama te protivna nauku Crkve.

Dati svoj glas ZA ratifikaciju Konvencije značilo bi, između ostaloga, otvoriti vrata nečemu što je u suprotnosti s ljudskom stvorenošću, s naravnim zakonom i s temeljnim vrijednostima kršćanske vjere i kulture, a što smatramo pogubnim za obitelji, za demografsku obnovu naroda i za odgoj novih naraštaja. Stoga, pozivamo da se narodni zastupnici u Hrvatskom saboru izjasne protiv ratifikacije Konvencije”

Za nametnuti Istanbulsku konvenciju po preporuci EU, premijer Plenković je uložio svo svoje umijeće i moć, a za Rezoluciju EU Parlamenta o osudi komunističkog režima ni jednu riječ, ni jedno slovo, kao da ne postoji. Veliki Europejac kada je o osudi komunizma riječ ostaje neučinkovit i nijem, ali je veoma rječit i djelotvoran kada je riječ o pjevanju starih hrvatskih pjesama, koje proglašava ustaškim.

Vraćanje Titova lika i djela

Upravo zbog prešućene Rezolucije EU Parlamenta [7]od strane Vlade RH, ponovno oživljava obilježavanje i slavljenje Titova imena i djela!

U Kumrovcu i Hrvatskom zagorju od Tita rade turistički brend. Raditi turistički brand od zločinačkog komunističkog režima i njegova predsjednika, znači podržavati i propagirati zločin!

Što je u glavi tim ljudima?

Podržavati i reklamirati zločine?

Što radi DORH i Hrvatsko Pravosuđe?

Zarađivati novac na stotinama tisuća ubijenih ljudi, je krajnje nemoralno, neetički i neljudski!?

Ne obaziru se kreatori tog branda na nikakve Deklaracije ni Rezolucije o osudi zločina komunizma.

Glavno je zaraditi novac, pa i na promidžbi zločina i zločinaca!?

Nevjerojatno, ali nažalost eto u Hrvatskoj i to je moguće! Užas!

Verbalni delikt je vratio iz Jugoslavije. Tada se nije smjelo pjevati hrvatske pjesme i sada ih proglašava ustaškim!

“Marširala, marširala, Jelačića vojska!

Marširala, marširala, Jelačića vojska!

Korak ide za korakom, a ja junak za barjakom…

Boj se bije, bije, zastava se vije, vije,

za slobodu Hrvatske!

Boj se bije, bije, zastava se vije, vije,

za slobodu Hrvatske!”

Boj se bije, bije , hrvatski se barjak vije

Za slobodu i za dom, hrvatski dom…. Idem ravno u zatvor!

Odluku o prekidu svih sveza sa SFRJ Hrvatski Sabor izglasao je 8.listopada 1991.godine, ali vladajući za nju ne mare.

Veličaju se partizanske bitke, čak SAAB-ovci i udruga Vedra idu tako daleko da tvrde kako da nije bilo partizana ne bi bilo ni Hrvatske;  da su  hrvatski branitelji u Domovinskom ratu samo potvrdili pobjedu partizana.

Ideološke podjele rezultat su nepriznavanja EU Deklaracija i Rezolucija o osudi totalitarnih režima i komunističkih zločina, što je  i polučilo kao rezultat neučinkovitosti i nedostatak odgovornosti svih državnih institucija. Naročito loše je Hrvatsko pravosuđe, počev od DORH-a, što je i jedan od razloga rasta općeg nezadovoljstva , apatije, agresivnosti mladih( naročito navijačkih skupina) i na koncu velikog iseljavanja!

Saborskim zastupnicima mandat prođe, a da uopće ne odgovaraju za štetno i neodgovorno odrađen mandat. Nikome ne odgovaraju, nema nikakvih sankcija, jedina provjera su izbori, a i tada se prevari birače.

Posljedice  7-godišnje vladavine Andreja Plenkovića na gospodarstvo:

Poljoprivreda, opustjela su sela, propadaju mala poljoprivredna gospodarstva, od ulaska u Europsku uniju prema podacima Croatiastočara do danas ukupna proizvodnja pala je gotovo na svim razinama, osim rasta mesa peradi, i to za svega 1 posto. Najveći pad zabilježen je kod govedine za 10 posto, svinjskog mesa za 24 posto te mlijeka za 15 posto što je kompenzirano u istom vremenskom periodu povećanjem uvoza govedine za čak 91 posto, svinjskog mesa za 82 posto, mlijeka za 70 posto i mesa peradi (koje je čak uspjelo održati proizvodnju u vremenskom razdoblju od ulaska u EU) za 34 posto.

Brojke ne lažu tako da se i iz priloženog jasno vidi bezidejnost poljoprivredne politike s posebnim naglaskom na male proizvođače.[8]

Neučinkovitost, traljavost i nebriga kod svinjske kuge, pogodovanje ministru MVEP Goranu Grliić-Radmanu, vlasniku jedine firme za zbrinjavanje pobijenih svinja je zadnji čavao u lijes poljoprivrede.

Prema pisanju Teleskopa[9] Hrvatska će postati hot-spot za migrante! Logično je za pretpostaviti da će ih naseliti u prazna slavonska sela, a pokolj svinja pogoduje migrantima, jer su svi muslimani, koji ne konzumiraju svinjetinu, pa se sve lijepo poklopilo u korist migranata!

I tako Hrvatska nije više predziđe kršćanstva, već je vladajući polako islamiziraju.

U Istri kroz povijest nije bilo znamena islama, ali je sve već spremno za gradnju islamskog centra u Puli. Na Rujevici je 2013. svečano  otvoren veliki Islamski centar u Rijeci.

Industrijska proizvodnja,  malo ima uspješnih firmi, koje redovno isplaćuju plaće radnicima, radnici rade za minimalnu plaću ili je uopće ne dobivaju, mladi se nemaju gdje zaposliti, pa se iseljavaju. Uništili su firme sa svjetskim brandom.

Samo u Puli nestao je Uljanik, koji je od 1856.godine preživio Austro-ugarsku monarhiju, talijanski fašizam i njemački nacizam, ali vladavinu HDZ-a i IDS-a, nažalost nije preživio.

Arena trikotaža, svjetski brend kvalitetne pletene konfekcije, sa brojnim trgovinama po cijeloj bivšoj državi nestao, nema ga više!

Demografija

Ulaskom u eurozonu i šengenski režim završen je proces eurointegracija, što se može ubrojiti u vanjskopolitičke uspjehe, međutim u unutarnjoj politici nema uspjeha ni reformi u ničemu.

“Nema zdravstvene reforme, nema reforma obrazovanja, reforma sustava socijalne skrbi je napravljena toliko katastrofalno da više nitko tko radi u sustavu ne može reći da je iole zadovoljan. Mirovinski sustav nije transformiran da bi bio održiv, a ekonomski model je još više ovisan o monokulturi turizma” točno je rekla Sandra Benčić, premijeru Plenkoviću.

Ne podržavam Benčić i Možemo, ali ovo je istina!

Vladajući su pogrešnu politiku uništenja industrijskog gospodarstva htjeli kompenzirati turizmom, a turizam je najosjetljivija gospodarska grana, ovisna o miru i sigurnosti. I najmanja nestabilnost i ode turizam. Vidjelo se za vrijeme Covid -19!

Vlada se ne može pohvaliti dobrim brojkama ni kada je u pitanju upravljanje kriznim situacijama kao što su potresi,  pandemija korona virusa,  sa migrantima, svinjskom kugom. 

Dovoljno je vidjeti kako je Vlada reagirala na potres u Petrinji i Baniji. Prvi su pritekli u pomoć navijačke skupine. Pored dragovoljaca navijačkih skupina , MORH je objavio; „Srce za Petrinju, držite se, cijela Hrvatska je uz vas “i vojnici iz Petrinjske vojarne već su bili na ulicama Petrinje i pomagali pri smještaju stradalnika u petrinjsku vojarnu.

Došli su i vatrogasci iz svih krajeva Hrvatske, došli su dragovoljci iz Gorske službe spašavanja, došli su kuhari, snalazili se sami pri nabavi namirnica da bi ljudi dobili topli obrok, organizirali su prihvatni smještaj, šatore, najlone, improvizirali i pomogli u prvim trenutcima kada je najpotrebnije.

Narod je pokazao vladajućima koliko je veliko hrvatsko srce za sve stradalnike, bez obzira na nacionalnu, vjersku ili političku pripadnost. Narod je pokazao vladajućima kako se voli svoj narod, svoju Hrvatsku! Narod je pokazao vladajućima da je on Hrvatska! Cijela Hrvatska digla se pomoći!

A gdje su bili oni koji bi prvi trebali reagirati u slučaju katastrofe, ne samo ove i ovih razmjera, koji su po Zakonu o zaštiti i spašavanju dužni reagirati?

Gdje je bila Civilna zaštita u tim prvim trenutcima?

Gdje je bio stožer koji bi sve koordinirao? Nigdje!

Po Zakonu plan zaštite i spašavanja u Republici Hrvatskoj ( NN 96/2010 ) nakon zaprimanja obavijesti o izvanrednom događaju mobiliziranje određenih dijelova operativnih snaga važnih za pravovremeno reagiranje provodi se prema tablici; odmah[10]

Zaključak

Andrej Plenković kao predsjednik Vlade za svog mandata ostao je u sjećanju ;

 • globalističkog nasrtaja na vjerski identitet hrvatskog naroda; na silu izglasane Istanbulske konvencije, unatoč najmasovnijm prosvjedima u njegovom mandatu, koja je unijela rodnu ideologiju u hrvatsko društvo, prijevarom sa famoznom interpretativnom izjavom, jer je Istanbulska konvencija implementirana u sve zakone RH,
 • nasrtaja na njegovu povijesnu memoriju sa uklanjanjem ploče poginulim hrvatskim braniteljima, HOS-ovcima u Jasenovcu, favoriziranje crvene zvijezde i progon HOS-ovaca za pozdrava Za dom spremni. Samim time i ne usvajanjem i ratificiranjem Rezolucije EU Parlamenta od 19.rujna 2019.godine o izjednačavanju zločina komunizma sa zločinima fašizma,
 • koaliranjem sa SDSS-om kojim se izjednačavaju agresor i žrtva Domovinskog rata, neprocesuiranje ratnih zločinaca, što izaziva veliku frustraciju u braniteljskoj populaciji, veliki broj branitelja je počinio suicid! Preko 3 100 hrvatskih branitelja svoje razočaranje i nezadovoljstvo načinom vođenja države koju su oni stvarali, usmjerili su prema sebi i oduzeli si život, nisu posegnuli za terorizmom, ali to nije bilo znakovito vladajućima da se zabrinu, briga njih, jedan branitelj manje…
 • afera prepiska tzv. skupine Borg iz koje je bilo vidljivo koliko se novaca davalo za “savjetnike”, propast velikih poduzeća u kojima su tisuće ljudi ostale bez posla; Agrokor, Sisačka željezara, Uljanik.. a sa druge strane afera Janaf , vreće gotovog novca koje se nalaze po prtljažnicima …dok se u isto vrijeme ukida moratorij na ovrhe i ljude prisiljava na rasprodaju svega u Hrvatskoj i iseljavanje cijelih i to mladih obitelji.
 • Korumpirano i sporo Pravosuđe, što izaziva duboki osjećaj nesigurnosti i nepravde,
 • neuspjela nabavka aviona kao državna sramota, kada je zbog nepriznavanja vlastitih propusta Premijer bio spreman ući u diplomatski sukob sa SAD-om i da dalje ne nabrajam.

Samo ovo  nabrojano dovoljno je strašno proživljavati u svojoj domovini, za koju su dali svoju najveću dragocijenost, život , 15 840 hrvatskih branitelja, čija su imena upisana u Kenotaf u crkvi Sv. Mati Slobode.

Po njemu  bi se crkva trebala zvati Sv. Roditelj 1 ili 2, slobode!? Sačuvaj nas Bože!

Lili Benčik/hrvatskepravice


[1] https://www.andrejplenkovic.hr/article.php?id=1327

[2] https://www.index.hr/vijesti/clanak/sto-stoji-iza-tajnog-sastanka-plenkovica-i-glavnih-urednika-medija/2170477.aspx

[3] https://www.vecernji.hr/vijesti/tomislav-saucha-sdp-ov-covjek-koji-je-spasio-hdz-danas-se-mora-javiti-u-remetinec-1718824

[4] https://www.index.hr/vijesti/clanak/video-maras-plenkovicu-skejo-i-bujanec-su-vam-partneri-to-je-vas-svijet/994649.aspx

[5] https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/pogledajte-trenutak-kad-se-plenkovic-zaletio-na-grmoju-20190116

[6] https://forum.tm/vijesti/za-one-koji-se-prave-blesavi-forumtm-donosi-tekst-istanbulske-konvencije-6493

[7] https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/TA-9-2019-0021_HR.html , Rezolucija Europskog parlamenta od 19. rujna 2019. o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe (2019/2819(RSP))

[8] http://www.sbperiskop.net/biznis/25-godina-polaganog-umiranja-sto-dobrog-malim-poljoprivrednicima-moze-donijeti-agrokorov-pad

[9] https://teleskop.hr/hrvatska/hrvatska-je-postala-hot-spot-za-migrante-ali-svi-o-tome-sute-jasno-je-zasto-suti-hdz-ali-sto-rade-milanovic-i-oporba/

[10] https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/full/2010_08_96_2707.html

Istaknuto

Mali noćni razgovori, dopisivanje sa Ivom Josipovićem

Published

on

Zanimljivo je čitati različita mišljenja i svjetonazore i kako i na koji način se ljudi bore i brane svoje stavove!

Moj način je uvijek snaga argumenata, kojima poduprem i objasnim svoj stav i povijesnu istinu.

Međutim ljudi misle da je dovoljna njihova riječ! Riječ pojedinca nije argument, nije dokaz, ona samo izražava njihovo mišljenje.

Javna komunikacija odražava kulturu, znanje, svjetonazor, etiku i moral i integritet svakog sudionika. Odražava i koliko je sposoban dokazati svoje stavove.

Malo ima onih koji raspravljaju snagom argumenata.

Prenosim samo svoje komentare, jer zbog prava na privatnost, tuđe nemam pravo bez dopuštenja iznositi javno. Iz mojih odgovora može se zaključiti o čemu se raspravlja.

<[email protected]>

6. lip 2024. 16:37

G. Josipoviću, kako se vi nađete pozvani komentirati i optuživati ljude koji drugačije misle u pluralnom i demokratskom društvu, gdje bi trebala vladati sloboda mišljenja, dok ne krše Ustav i zakone RH, ja ću vam odgovoriti. Po vokaciji i obrazovanju, od vas bi se  OČEKIVALO  široko sagledavanje  povijesnih činjenica  i u skladu sa  Deklaracijama Vijeća EU i EU Parlamenta vrednovanje ljudi i događaja, jer Hrvatska je članica EU i UN.
Po vašim riječima vi ste još uvijek u jugo-jednoumlju, VELIČATE  Tita i Jugoslaviju. a k tome kao pravnik  ne priznajete  komunističke zločine koje je Tito naredio.
Moram napomenuti da sam starija od vas, rođena i cijeli život provela u Puli, blizu Brijuna, kao školarka obvezno smo ga satima čekali , mahali zastavicama da Tito vidi kako ga pioniri “vole”,  i da sam živi svjedok života u Jugoslaviji. Dakle ne možete mi reći da sam ” ostarjeli ustašoid“, jer u Istri nije bila NDH na vlasti, niti sam u životu vidjela ustaše, ali komuniste- fašiste i njihove zločine jesam.
Kao političar trebali bi znati da su komunistički zločini poznati u svijetu. Puno je Rezolucija izglasano o osudi zločina komunizma.
1.. Rezolucija Parlamentarne skupštine Vijeća EU, broj 1096. prihvaćena  27. lipnja 1996. govori o potrebi lustracije, koja u Hrvatskoj nije provedena. U njoj se navodi da su totalitarni komunistički režimi koji su vladali u srednjoj i istočnoj Europi, a koji su još uvijek na vlasti u nekoliko zemalja svijeta, bili, bez iznimke, obilježeni masovnim kršenjima ljudskih prava. Ta kršenja  uključivala su pojedinačna i kolektivna ubojstva i smaknuća, smrti u koncentracijskim logorima, izgladnjivanja, deportacije, mučenja, prisilni rad i druge oblike masovnog fizičkog terora, progone na temelju nacionalne i vjerske pripadnosti, kršenje slobode savjesti, misli i izražavanja, slobode medija, a osim navedenih kršenja ljudskih prava, obilježje komunističkog režima je i nedostatak političkog pluralizma. Zločini su opravdavani u ime teorije klasne borbe i načela diktature proletarijata, pod krinkom čega je bila ozakonjena likvidacija  ljudi koji su zbog svog neslaganja sa komunističkom ideologijom, označeni  opasnima za izgradnju novog društva i, kao takvi, proglašeni  su neprijateljima totalitarnih komunističkih režima.

U tom smislu, sve su zemlje, ako to dosad nisu učinile, pozvane procijeniti povijest komunizma i svoju vlastitu prošlost, jasno se distancirati od zločina počinjenih od totalitarnih komunističkih režima te ih osuditi bez ikakvih nejasnoća. 

Parlamentarna skupština Vijeća Europe Rezolucijom je snažno osudila masovna kršenja ljudskih prava od totalitarnih komunističkih režima te je izrazila sućut, razumijevanje i priznanje žrtvama tih zločina, a ohrabrila povjesničare širom svijeta da nastave svoja istraživanja u cilju utvrđivanja i objektivne provjere onoga što se dogodilo.
2.Na osnovu te Rezolucije i Rezolucije 1481/2006 o osudi zločina totalitarnih režima u koje spada i komunizam Hrvatski je Sabor 30. lipnja 2006. izglasao

Deklaracija o osudi zločina počinjenih tijekom totalitarnoga komunističkog poretka u Hrvatskoj 1945. – 1990. godine, NN 76/2006,

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2006_07_76_1786.html

3.. Isto tako trebali bi znati, ali se pravite da ne znate da je EU Parlament 19.rujna 2019. izglasao Rezoluciju kojom izjednačuje po zločinima sve totalitarne režime. U Rezoluciji se jasno napominje da u javnim prostorima nekih država članica (parkovima, trgovima, ulicama itd.) i dalje postoje spomenici kojima se veličaju totalitarni režimi, što otvara put iskrivljavanju povijesnih činjenica o posljedicama Drugog svjetskog rata i propagiranju totalitarnog političkog sustava, Što se odnosi i na područje Republike Hrvatske gdje još uvijek postoje brojni trgovi, parkovi i ulice kojima se veliča totalitarni komunistički režim i lik Josipa Broza Tita.
Rezolucija Europskog parlamenta od 19. rujna 2019. o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe (2019/2819(RSP)

Usvojeni tekstovi – Važnost europskog sjećanja za budućnost Europe – Četvrtak, 19. rujna 2019. (europa.eu)
Niste u pravu kada veličate Tita. Možete vi njega veličati, ali onda ne poštujete ni Hrvatski Sabor koji je DEKLARACIJOM NN 76/2006, osudio zločine od 1945-1990.
Ne poštujete Deklaracije Vijeća EU, ni EU Parlamenta, a ni Ustav RH, u kojem nigdje izrijekom ne piše da je u Ustavu “zapisan antifašizam” ali jasno izrijekom piše da je današnja RH nastala:

“-na povijesnoj prekretnici odbacivanja komunističkog sustava i promjena međunarodnog poretka u Europi, hrvatski je narod na prvim demokratskim izborima (godine 1990.), slobodno izraženom voljom potvrdio svoju tisućgodišnju državnu samobitnost.
– u novom Ustavu Republike Hrvatske (1990.) i pobjedi hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja u pravednom, legitimnom, obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu (1991. – 1995.) kojima je hrvatski narod iskazao svoju odlučnost i spremnost za uspostavu i očuvanje Republike Hrvatske kao samostalne i nezavisne, suverene i demokratske države.”

Tko su dakle “velezločinci i veleizdajnici”? Tko je izdao i ubijao koji narod? 

I jedni i drugi svaki sa svojim razlozima, sa ogromnom razlikom što su nacisti, fašisti , ustaše , četnici i razne druge formacije izgubili rat, odgovarali za svoje zločine, osuđeni i bili kažnjeni, mnogi i pogubljeni.  

Dok su pobjednici, ne poštujući nikakve međunarodne norme i Konvencije o ratnom pravu i ratnim zarobljenicima počinili masovne zločine i likvidacije ne samo poraženih vojnika nego i civila, žene , djece i staraca, a da za te zločine nikada nisu odgovarali niti bili kažnjeni.

Vi kao čovjek i kao pravnik trebali bi osuditi svaki zločin, ma tko ga počinio, izuzev u samoobrani, a ne veličati zločinca i na njemu i zločinima graditi brand i proglasiti ga velikanom, jer definitivno velikan nije. Veliki je bio bonvivan, uživao u kultu ličnosti, putovao na naš račun Galebom po svijetu i izigravao humanista, mirotvorca.

Čisti  povijesni revizionizam za isprane mozgove,  jer treba skinuti odgovornost komunista za počinjene zločine.
Pa da vas i javnost  podsjetim na  povijesne  činjenice: i to logičnim slijedom:
1.Tko je vodio Narodnooslobodilačku borbu 1941-1945.godine?
Komunistička partija Jugoslavije
2. Tko je vodio Komunističku partiju Jugoslavije?        
Josip Broz Tito
3.Tko je bio doživotni predsjednik KPJugoslavije?
Josip Broz Tito
4.Tko je bio vrhovni zapovjednik Jugoslavenske vojske JNA?
Maršal Josip Broz Tito
5.Tko je vladao u Jugoslaviji , koja stranka?
Komunistička partija Jugoslavije, sa predsjednikom Josipom Brozom Titom
6.Koji društveni sistem je vladao u Jugoslaviji?
Komunistički sa Komunističkom partijom na čelu, koji su preimenovali u -socijalistički. Na 6. kongresu u Zagrebu 1952. Komunistička partija Jugoslavije -KPJ, promijenila  je naziv u Savez komunista Jugoslavije- SKJ.
7. Što je bila Narodnooslobodilačka borba?
Oslobodilački rat i komunistička revolucija za novo  komunističko društveno uređenje.
Znači Komunizam je samo zamijenio fašizam i nacizam i nastavio teror, progone i likvidacije samo po drugoj osnovi. Umjesto rasnih zakona, progonilo se i ubijalo na temelju političkog i vjerskog svjetonazora ili opredjeljenja.
I što je još gore i nevjerojatnije da  nikome ne padne na pamet osuditi komunističke zločine počinjene u Jugoslaviji, kao da je to nešto najnormalnije. Zločinci su nakon masovnih zločina i likvidacija hvaljeni i slavljeni kao narodni heroji, bili nagrađivani kao zaslužni članovi društva i zajednice!
Ali zločin je zločin!  Ma tko ga počinio i u kojem režimu i sa kojim razlozima, ostaje zločin!
I nakon pada Komunizma ostaju zatajeni,  ušutkani i nekažnjeni.

Žrtve komunizma u Jugoslaviji
U Hrvatskoj je nađeno do  2 000 godine, kada je komisija ukinuta,  850 grobišta.U Sloveniji je nađeno 620 grobišta sa najviše hrvatskih kostiju. Ukupno 1450 masovnih do sada otkrivenih  grobišta dokazuju industriju zločina, sistemski organizirani  zločini. Samo u Zagrebu je oko 130 prikrivenih grobišta, po samom gradu i u pod Sljemenskoj zoni.
Prema martirologiju don Ante Bakovića poimence sa slikama dokumentirano je ubijenih  664 svećenika,30 časnih sestara sa  još 200 svećenika ubijenih  u Sloveniji. Usporedivši sa Slovačkom koja je po broju stanovnika i površini približna sa Hrvatskom ubijeno je 14 svećenika!?
U Jugoslaviji je ubijeno više svećenika nego u svim komunističkim zemljama zajedno uključivši i SSSR.

Likvidacijama  u  iseljeništvu je pobijeno 88 Hrvata od strane jugoslavenske tajne službe UDBE.
Montirani politički procesi, za neistomišljenike, što je danas ljudsko pravo ugrađeno u Deklaraciju o ljudskim pravima i Ustavu RH.
Od 1945-1990 je bilo 30 000 tisuća montiranih sudskih političkih procesa i kako su bili skupni osuđeno je 100 -120 tisuća ljudi .
Logori su bili na Golom otoku, Sv. Grguru, Stara Gradiška, Lepoglava, Požega…Ukupno 536 833 pobijenih od komunističke ruke je po vama zaslužilo smrt, a njihovi ubojice nisu zaslužili kaznu?! Po kojem to Zakonu i pravu prof. dr. sc. Ivo Josipović?

Lili Benčik

<[email protected]>

04:05

Dobro jutro g. Josipoviću

Uopće se ne uzrujavam.  Zašto niste upotrijebili odgovor svima? 

Zato da vam se ne smiju zbog vaše indoktrinacije. Uživam u polemici sa ovako indoktriniranim mozgovima kao što ste vi, kojima ni sve škole, ni svi doktorati ne pomažu da mogu objektivno sagledati povijest. 

Gdje ste vi pročitali da veličam ustaše. U mom tekstu toga nema. Dapače napisala sam vam, da u Puli gdje sam rođena i gdje živim nije bila NDH, ni ustaša.

Napisala sam da su  nacisti, fašisti, ustaše, četnici i drugi odgovarali i bili kažnjeni za svoje zločine, a da komunisti nisu odgovarali ni bili  kažnjeni za svoje zločine. Upravo zato što nisu bili kažnjeni misle da im je dopušteno činiti zločine u ime i za svoju ideologiju.

Ukazujem vam da niste ništa bolji od njih, da ste svrstani s njima u isti koš po zločinima koji su poslije službenog proglašenja završetka rata počinjeni-U MIRU. Titoisti nisu ubijali samo ustaše, nego i žene, djecu i starce. Ne samo ubijali nego im prije LIKVIDACIJE  oduzimali sve što su imali, tako da su vagoni opljačkane  zlatnine iz Slovenije odlazili za Beograd. 

A još k tome vi kao pravnik branite zločine jugo-komunista i ne priznajete ni Deklaracije Vijeća EU, EU Parlamenta, ni Hrvatskog Sabora. Tu se vidi koliko vaša indoktrinacija sužava mogućnost objektivnog promišljanja, niste uopće razumjeli što sam vam napisala.

Za vas su to “povijesne, političke i druge besmislice kojima ( neuspješno) prekrajate povijest” 

Ufff jadno! Ustvari nisam ni očekivala ništa bolje, jer veoma dobro poznajem takav isključiv način razmišljanja. Ničim vam ne uskraćujem pravo na vaše mišljenje, samo vam ukazujem da niste u pravu, da vas povijesne činjenice demantiraju. O tome se radi.

Naravno demokracija dopušta sve načine razmišljanja s lijeva na desno i s desna na lijevo ukoliko se ne ugrožava demokratski poredak. Svi imaju bravo boriti se za svoje mišljenje, ali snagom argumenata, a vi niste ponudili niti jedan. 

I nisam vas ja uključila na ovu mail listu, i mene su uključili bez pitanja, iako  sam tražila da me skinu! 

U konačnici mi je i  drago, jer se potvrđuje kako totalitarni mozgovi nisu sposobni demokratski razmišljati i kako su potencijalni izvor novih zločina,  jer ne priznaju da je njihova ideologija u osnovi zločinačka.

Lp Lili Benčik

Lili Benčik/hrvatskepravice

Continue Reading

Istaknuto

SRAMOTAN GOVOR Bezlične individue bi trebale prvo pročitat “Ministar i pokolji” N. Tolstoya…

Published

on

Preporuka Urški Raukar, zastupnicima( 10)   političke platforme Možemo,  njihovim biračima, osobito onima 2431  koji su joj dali preferencijalni glas neka pročitaju knjigu „ Minister and the Massacres“-   MINISTAR I POKOLJI, koju je  još 1986. godine napisao Nikolaj Tolstoj (80), ruski grof i engleski povjesničar.

U svojoj knjizi Tolstoj, naime, tvrdi da je Britanska armija zarobljenike izručila sovjetskoj, odnosno, jugoslavenskoj armiji, a one su ih, pak, masovno likvidirale. Odgovornima za to, Nikolay Tolstoy proglasio je britansku armiju i, konkretno, Harolda Macmillana, tada ministra-rezidenta britanske vlade pri Savezničkoj komandi za Sredozemlje, kasnijeg premijera. Ocjenjujući njihovu odluku da se zarobljeni neprijatelji i druge izbjeglice predaju sovjetskoj i jugoslavenskoj armiji, kao nehuman i nedostojan čin, on je izravno odgovorne britanske oficire, zapravo, optužio za ratni zločin. Lord Aldington je dao ključnu naredbu koja je  odredila sudbinu kozaka i otkrila ulogu Britanaca u titovom masakru hrvatskih žrtava. Lord Adlington ga je tužio, Tolstoj je izgubio pravnu bitku, proglašen je  krivima za klevetu, engleski  sud kaznio ga je sa dva milijuna funti globe,  koju je Europski sud za ljudska prava poslije  povukao.

Knjiga je bila cenzurirana u Britaniji. Sve javne knjižare dobile su službenu naredbu britanske vlade da unište svoje primjerke. Međutim istina uvijek nađe put, ma koliko je zabranjivali i sakrivali!  Englezi prema britanskim propisima, nakon 30 godina skidaju embargo s najvećeg dijela diplomatskih spisa, korespondencija vlade i Foreign Officea, te dokumenata Ministarstva rata. Međutim, dio najpovjerljivije dokumentacije,  vojne i obavještajne, zadržava se pod embargom 75 godina, pa je trebala biti dostupna istraživačima 2020. godine! Ali  Englezi su za još 20 godina produžili tajnost dokumentacije o Bleiburgu!

Titovi zločini konačno su otkriveni unatoč sakrivanju, bezočnom kultu ličnosti i strahu koji je nametnut ljudima ako progovore.

Sramotan, diskriminacijski i isključiv govor suprotan je:

 • Rezolucijama Vijeća EU 1096  i 1481/2006, 
 • Deklaraciji o osudi zločina počinjenih tijekom totalitarnoga komunističkog poretka u Hrvatskoj1945. – 1990. godine, NN 76/ 2006 i
 • Rezoluciji Europskog parlamenta od 19. rujna 2019. o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe (2019/2819(RSP)) koje nisu novijeg datuma pa da se za njih ne zna.

Slobodan govor saborska  zastupnica  Urška  Raukar Gamulin svojih je pet minuta iskoristila kako bi progovorila u ustaškim zločinima 1945. godine za vrijeme NDH.  Izjednačavanje Republike Hrvatske sa NDH je  neprestana mantra jugonostalgičara  koji se ne mire sa samostalnom RH , iako sveobuhvatno koriste sve blagodati koje im ta današnja Hrvatska pruža.

Zastupnica Raukar Gamulin je istaknula kako je na godišnjicu Bleiburga, govoreći o ustaškim vojnicima, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Tomo Medved uz prisustvo predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, rekao kako će Vlada Republike Hrvatske danas i ubuduće komemorirati žrtve i iskazivati im počast i zahvalu. “Na isti dan je ministar Ivan Anušić objavio kako su 1945. godine ubijani hrvatski vojnici.” – dodala je zastupnica Raukar Gamulin. Zastupnica Raukar Gamulin je također istaknula kako ministar Anušić vojnike fašističke i kvislinške NDH naziva hrvatskim vojnicima što je suprotno Ustavu Republike Hrvatske.

Naravno da su bili hrvatski vojnici, kao što su bili njemački ili talijanski. Ne može im se brisati narodnost, bili su Hrvati, kao što su bili Hrvati i mnogi partizanski zločinci!

Zločin je zločin ma tko ga počinio, s time da Urška Raukar osuđuje Hrvate NDH kao fašističke i kvislinške vojnike , a zločine partizana Hrvata kao vojnike  iz bivše Titove NOB i Jugoslavije ne osuđuje.

Točno joj je odgovorio predsjednik Hrvatskog sabora porušivši joj kako je napravila ozbiljnu zamjenu teza jer je bio prisutan na komemoraciji, čiji je pokrovitelj Hrvatski sabor, gdje je iskazan pijetet prema žrtvama koje su ubijene bez suda.

Žrtva je žrtva ma od koga zločin počinjen, jer da je po pravdi i pravednosti, svi koji su se predali na Bleiburgu trebali su biti tretirani kao ratni zarobljenici  po Ženevskoj konvenciji o predaji ili zarobljavanju vojnika,  zaštiti zarobljenika u logorima i  pomoći ranjenicima i bolesnicima u vojskama na bojnom polju od 27. srpnja 1929.

Međutim Englezi su prekršili tu konvenciju, zato su i proglasili tajnost dokumentacije vezano uz Bleiburg i kada je istekla 2020 produžili za još 20 godina.

Tito uopće nije poštivao ni primjenjivao nikakve međunarodne konvencije.

O temi Bleiburga opširno i dokumentirano pisao je još 1989. Darko Bekić „Slučaj Bleiburg”: nova istraživanja, nova iskušenja

Institut za suvremenu povijest, Zagreb, SFRJ

https://hrcak.srce.hr/file/315367

Hrvatski Sabor prihvatio je  na temelju notifikacije o sukcesiji (“Narodne novine – Međunarodni ugovori”, broj 1/92,   bez posebnog sporazuma sve Međunarodne Konvencije u slučaju ratnih sukoba i njihovih posljedica NN 5/1994

Svi  zastupnici u Hrvatskom Saboru,  prema poštivanju institucije Sabora,  kao najviše zakonodavne institucije države Hrvatske, trebali bi proučiti rad i dokumente koje je Hrvatski Sabor u tijeku svoga djelovanja donosio i izglasavao, da se ne dogodi ovakva blamaža i neznanje koje je kao zastupnica pokazala  Urša Raukar -Gamulin!

Lili Benčik/hrvatskepravice

Continue Reading

Istaknuto

Zar su Novosti SNV-a medijska „sveta krava“ u Hrvatskoj?

Published

on

U Hrvatskom Saboru 17.travnja 2024. potvrđena je nova Vlada RH.

SDSS više nije dio vladajuće koalicije, pa je zanimljivo pratiti izjave predsjednika Milorada Pupovca i naravno pisanje njegovih glasnogovornika u glasilu Novosti.

Milorad Pupovac je na osnivačkoj skupštini Sabora rekao da se u Hrvatskoj  mora “graditi vedro, optimistično društvo koje ima jasne ciljeve, koje je okrenuto budućnosti, a ne neprestano prošlosti…“

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/pupovac-ovu-vladu-necemo-podrzati-sanitarni-kordon-oko-sdss-a-je-opasna-politika-foto-20240517?meta_refresh=1

Licemjerno,  podlo  i pokvareno,  čak i od plači mačka Pupovca, koji živi od prošlosti, proziva i uspoređuje  sadašnju  Hrvatsku sa NDH, koji nikada nije rekao lijepu riječ o Hrvatskoj, a gradio bi „vedro i optimističko društvo“

Plačljivim glasom i tužnim izrazom lica, prijetvorno priča o govoru mržnje u saboru,  kako je on često meta  govora mržnje i vrijeđanja i kako  mu je rečeno da ne bi trebao biti u Hrvatskoj.

“Zato govor mržnje u ovom saboru, kakav smo jučer čuli, sraman je bio, nedopustiv je bio. Govorim to zato jer sam bezbroj puta dobio sličnu poruku. Govorim to zato jer sam i nedavno dobio poruku da mi nije mjesto u Hrvatskoj”, rekao je.

“Mi nećemo moći podržati ovaj program niti ovu vladu, iako se s najvećim dijelom programa slažemo”, rekao je Pupovac.

Milorad Pupovac bi  se „ okrenuo“ budućnosti i izgradnji  vedrog i  optimističnog  društva!?  Stoga je potrebno  malo osvježiti pamćenje hrvatskoj javnosti o okretanju budućnosti Milorada  Pupovca,  njegova SNV-a , SDSS-a,  njegovih Novosti,  govoru mržnje i prošlosti.

Miloradu Pupovcu uputila sam više otvorenih pisama i upozoravala na govor mržnje SNV-ovih medija! I ne samo u Hrvatskoj, nego širenja i plasiranja  neistina o Hrvatskoj po svijetu. Ali  umjesto pristojnog odgovora „demokratski“ sam  dobila  blokadu pristupa svim SNV-ovim medijima na platformi Facebook.

Znači da nisu mogli ničim  osporiti ili opovrgnuti aktivnosti na koje sam upozoravala kao nedopuštene i neprimjerene demokratskom društvu, pa su pribjegli ušutkavanju kao metodi cenzure.

Međutim ta blokada je smiješna, jadna i  neučinkovita metoda cenzure u ovoj eri neograničenih mogućnosti interneta.

Sve aktivnosti SNV-a, SDSS-a i Milorada Pupovca kao isturenog i nametnutog predstavnika srpske nacionalne manjine, dakle sve, baš sve u suštini se svode pod zajednički nazivnik, nepriznavanje prava  Hrvatima na  državu sa njihovim hrvatskim i katoličkim identitetom!

Hrvatska po njima najprije ne bi ni trebala postojati, ali kada je već tu onda joj treba nametnuti  njihov svetosavsko-velikosrpsko-jugoslavenski identitet.

I to naravno sredstvima iz Proračuna RH koji pune svi porezni obveznici u državi Hrvatskoj, zlorabeći Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina.

Nije problem u pravima nacionalnih manjina, ( u Ustavu su taksativno nabrojene 22 nacionalne manjine) problem je u zloupotrebi tih prava protiv domicilnog hrvatskog naroda.

 1. Financiranje srpske nacionalne manjine iz Proračuna RH

U Ustavnom zakonu o pravima nacionalnih manjina za ostvarivanje kulturne autonomije iz područja informiranja i izdavaštva, kulturnog amaterizma i manifestacija, programa koji proizlaze iz bilateralnih sporazuma i ugovora te programa kojima se stvaraju pretpostavke za ostvarivanje kulturne autonomije nacionalnih manjina, Vlada RH  sufinancira sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Za raspodjelu sredstava zadužen je Savjet za nacionalne manjine kao dio Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH.

Evo pregled sredstava za 2024. godinu koja  je dobio SNV ( uz napomenu da je Milorad Pupovac član Savjeta za nacionalne manjine, pa je u sukobu interesa, što sam 4.prosinca 2023.  i prijavila Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, odgovor još nisam dobila)

Pod kulturne manifestacije koje predstavljaju kulturni identitet srpske nacionalne manjine SNV ubraja ;

 • – Obilježavanje prve ustaničke puške i pokolja u Banskom Grabovcu – Banski Grabovac, Petrinja
 • – Obilježavanje godišnjice zločina nad pravoslavnim Srbima kotareva Glina i Vrginmost – Glina 
 • – Komemoracija u Gudovcu i Grubišnom polju – Spomen područje Gudovac
 • – Dan sjećanja na Jadovno 1941. – Jadovno, Trnovac, Gospić
 • – Godišnjica partizanskog proboja obruča na Biljegu – Petrova Gora, Selakova Poljana, Vojnić
 • – Komemoracija za žrtve dječjeg ustaškog logora u Sisku – Park Diane Budisavljević, Sisak    
 • – Dan ustanka naroda Hrvatske – Srb

Prvo,  to nisu kulturne manifestacije za održavanje kulturnog identiteta srpske nacionalne manjine, nego su lažne i zlonamjerne komemoracije sa namjerom stigmatizacije Hrvata i države Hrvatske sa NDH ( što SNV-ovi mediji neprestano rade) a  drugo,  jesu li komemoracije iz 2.svjetskog rata način na  koji Pupovac preporučuje za okretanje  budućnost ?

Obična laž i manipulacija!

“Pokušaji da se oko SDSS-a napravi sanitarni kordon, je naopaka, zla i za hrvatsku destruktivna i opasna politika. Mi smo ponosni predstavnici srpskog naroda u Hrvatskoj, mi, zastupnici SDSS-a, mi kojima je Hrvatska domovina, kao što je bila našim precima, kao što je bila brojnim generacijama, 200 godina najmanje zajedničke borbe za istu slobodu, da bi danas netko danas takvim nasljednicima i takvim ljudima rekao gdje mogu, a gdje ne mogu biti, gdje im je mjesto, a gdje im nije mjesto. Mi nećemo moći podržati ovaj program i ovu Vladu, iako se s najvećim dijelom slažemo”, rekao je u emotivnom govoru Pupovac.

 • Srpsku  demokratsku samostalnu stranku-SDSS treba brisati iz registra stranaka u RH, a ne samo napraviti sanitarni kordon oko nje.

Evo i zbog čega: “SDSS je od osnivanja do danas posvećen miru, u skladu s najboljom tradicijom politika Bogdana Medakovića i Svetozara Pribičevića, a slijedom te tradicije najveći dio samostalaca se u Drugom svjetskom ratu pridružio antifašističkom partizanskom pokretu. Teroristi nismo, a nismo ni neonacisti kao što nas neki nazivaju”, naglasio je Pupovac.

Pupovac prvi put izjavljuje da je Hrvatska njima domovina! Zar sa glavnim gradom Beogradom? Jer poznata je njegova izjava da je glavni grad Srba iz Hrvatske-  BEOGRAD!

Simbolički ili ne to je ono čemu oni teže! Da glavni grad Hrvatske bude Beograd!

https://bljesak.info/vijesti/politika/grabar-kitarovic-hrvatskim-gradanima-je-glavni-grad-zagreb-a-ne-beograd/284162

SDSS je posvećen miru!? A osnovali su ga ratni zločinci u okupiranom Vukovaru u tzv. Republici Srpskoj Krajini!

SDSS su osnovali Goran Hadžić osuđeni ratni zločinac i Vojislav Stanimirović optuženi ratni zločinac, koji usprkos živih svjedoka nije osuđen od Hrvatskog ne lustriranog pravosuđa.

Kako je 1997. osnovan SDSS, opisao je Antun Ivanković, tadašnji predsjednik udruge Dr. Ante Starčević iz Tovarnika:

“Što se točno dogodilo dana 5. ožujka 1997. godine u Borovu: u članku koji je 1997. objavljen u tada još okupacijskim Vukovarskim novinama broj 90 (15. marta) str. 1, pod naslovima: Odluka skupštine, Osnovana Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) navodi se sljedeće:

U Borovu je na zasjedanju tzv. Oblasne Skupštine 5. marta 1997. godine na kojoj su prisustvovali svi relevantni predstavnici političkog života Oblasti, odnosno odbornici općinskih skupština, predstavnici mjesnih zajednica, izbjeglica i općinskih boračkih organizacija, kao i predstavnici bivših političkih stranaka iz razdoblja tzv. RSK-a.

Na prijedlog Gorana Hadžića i Vojislava Stanimirovića osnovana je nova jedinstvena srpska stranka pod nazivom Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS). Tom prilikom jednoglasno je usvojen Statut stranke i formiran je Glavni odbor koji broji 33 člana, dok Nadzorni odbor ima 3 a Statutarni 5 članova SDSS-a, dok predsjednika stranke treba izabrati na prvoj sjednici tog tijela“, objavile su okupacijske

„Vukovarske novine“ u broju 90 od 15. 03. 1997.

Obraćajući se tada 5. marta 1997. godine na osnivačkoj skupštini nazočnima ratni zločinac Goran Hadžić naglasio je da se programom SDSS-a treba izboriti da za stranku glasaju i drugi narodi jer činjenica da živimo u Hrvatskoj, ali želimo da tzv. Oblast bude prihvaćena u Europi. Goran Hadžić je još tada izjavio da je “demokrata po ubeđenju” ali je zaželio da se oko SDSS-a okupe svi Srbi jer je trenutačno najvažnije srpsko jedinstvo”.

Vojislav Stanimirović je u intervjuu tjedniku Novosti od 13. ožujka 2015.godine , povodom punoljetnosti stranke obmanuo hrvatsku javnost vezano za osnivanje stranke: „Ako se uzme u obzir da smo osnivačku skupštinu SDSS-a imali 5. marta 1997.godine, možete shvatiti da smo za pripreme izbora imali manje od mjesec i pol dana. U toj tzv. fuziji Samostalne srpske stranke, čiji je predsjednik bio prof. Milorad Pupovac, i Srpske demokratske stranke, čiji sam bio predsjednik, osnovana je Samostalna demokratska srpska stranka.“

Stranka je onda po tim riječima osnovana neregularno u tzv. Republici srpskoj krajini, na okupiranom području RH. Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) osnovana je 5. ožujka 1997.godine u Vukovaru spajanjem Srpske demokratske stranke (SDS) i Samostalne srpske stranke (SSS) iz Zagreba.

Postavlja se opravdano pitanje kako su se mogle spojiti 1997. godine gore navedene stranke kada je jedna od njih (SDS) kako sam prije opisala 18.veljače 1992.godine brisana iz Registra političkih stranaka Republike Hrvatske pod reg. brojem 21. Knjiga I. Kako je tako osnovanu stranku Ministarstvo uprave moglo upisati u registar stranaka, a osnovana u okupiranom području RH?

Vojislav Stanimirović tada je izjavio; „Naša djeca uče po hrvatskim nastavnim programima, ali mi imamo svoje udžbenike i poučavamo noviju povijest na svoj način, drugačiji nego u hrvatskim knjigama. Izostavili smo poglavlje o Domovinskom ratu jer i dalje smatramo da je to bio građanski rat“

Znači da ne poštuju Ustav RH. To je protuustavna odluka.

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/sto-srpski-skolarci-u-hrvatskim-skolama-uce-o-domovinskom-ratu-20130613

 • O govoru mržnje

Kada jedan saborski zastupnik bijesno nazove druge zastupnike koji drugačije razmišljaju“ “neostvarenim, neiživljenim pederima u moralnom i svakom drugom smislu riječi” nije li to govor mržnje?

A kada uz to prozove i hrvatski narod;“ Neostvareni Hrvati koji nisu u stanju shvatiti da im nisu Srbi koji su ostali živjeti u Hrvatskoj i koji predstavljaju Srbe problem, problem su oni sami. Ne znaju tko su, što su, kuda će i kako sa sobom. Pa tako kao što su jučer pljuvali po Beogradu, danas pljuju po Bruxellesu. A sebe nikako da pogledaju tamo gdje se treba pogledati – u očima drugih ili u ogledalu”

Eto koliko Pupovac poštuje hrvatski narod, a traži da se njega i njegov narod poštuje i uvažava!?

 • Narod koji se herojski obranio od velikosrpske i JNA agresije i još pri tome abolirao 20 641 četnika i agresorskih  vojnika,
 • Narod koji je izglasao Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina, i dao Srbima veća prava koja  ga ustvari diskriminiraju  u odnosu na manjine,
 • Narod koji hrani njegove prohtjeve, koji plaća njegovo iživljavanje  i zgradnju 40 srpskih „kulturnih“ centara- odnosno „četničkih štabova“
 • Narod koji plaća Pupovčeve SNV medije koji pljuju po tom istom narodu

Taj narod Pupovac optužuje da su sami sebi problem, da ne znaju tko su i što su i kuda će i kako sa sobom?

Taj narod, hrvatski narod pokazao je da zna što hoće, miran je i strpljiv, ali i strpljenje ima granice, pa  kada je tom hrvatskom narodu dosta ponižavanja, nametanja vrijednosti koje je odbacio,  zbog kojih je krv prolio i pretrpio ogromna razaranja, onda su Milorad Pupovac i njegova bulumenta u Novostima opetovano UGROŽENI.

Čim osjete da bi mogao presahnuti izvor novca, odmah zapljušte tipične agitprop optužbe za „ustaštvo, koncentracione logore“ a  srpska manjina postaje žrtveno janje!?

Od agresora do žrtvenog janjeta u 30 godina koji je to kameleonski preokret!

O da ispleo je i umrežio SNV sa Novostima, na svojoj platformi uništavanja hrvatskog identiteta, države Hrvatske i hrvatskog naroda i stvorio cijeli sustav udruga, portala, tiskanih medija i društava, kojima nadzire hrvatski medijski prostor.

Od Gonga koji je osnovao Faktograf, do cenzure na društvenim mrežama, vojskom trolova koji bilježe svaki usklik ZDS, svaku sliku i svaku riječ u kritici velikosrpske politike, do Biltena u kojima ih poslije podvaljuje kao dokaz srpske ugroženosti u Hrvatskoj.

Pridruženi su Antifašistički Vjesnik, SABA RH, Tačno.net, Autonomna ženska kuća

Autograf, BIRN, Kulturpunkt, Lupiga, MAZ, Novi plamen, P-portal

Prosvjeta, Srbi.hr, Udruženje Krokodil, Radnička prava, Aktiv…

I sada kada DP traži da se iz državnog Proračuna ne  financiraju Novosti,  već da se financiraju sami izlaskom na tržište, digli su veliku medijsku viku, obraćaju se svjetskoj javnosti, i primitivno nasrću na legalno osnovanu hrvatsku stranku.

Viktor Ivančić se zbog Novosti obrušio na Ivana Penavu i Domovinski pokret: „Za njih je koncentracioni logor idealna verzija društva.“  Evo još jedna optužba koncentracioni logori, Jasenovac,  tipični velikosrpski agitprop, adut uvijek kao Joker.

Nevjerojatno kako mržnja izbezumi čovjeka. Analiza njegova novinarskog djelovanja svodi se pod tri riječi -mržnja, mržnja i opet mržnja prema državi Hrvatskoj i Hrvatima.

Sve njegove kolumne ispunjene su mržnjom i prezirom prema svemu hrvatskom.

I ne samo njegove, nego svih novinara i kolumnista Novosti; Borisa Dežulovića, Hrvoja Šimićevića, Tihomira Ponoša….

Po Viktoru Ivančiću Novosti su kritički medij, oni mogu i smiju u skladu sa slobodom  mišljenja i slobodi medija o svemu kritički pisati, samo se njih ne smije kritizirati, jer ako se dirne u Novosti, onda se odmah dirne u prava Srba, njihov opstanak u RH, onda je to „ paket šovinističkih prohtjeva“, onda je to „ politika otvorene diskriminacije i siledžijskog napada na slobodu štampe.“

„Zahtjev da se obustavi financiranje Novosti uključuje paradoks tipičan za hrvatski nacionalizam: depeistima su, naime, Srbi nepoželjni isključivo zato što su Srbi, a Novosti zato što nisu isključivo srpske. Ispune li se njihova očekivanja, Hrvatska će 10. travnja 1941. dobiti novu vladu“

Netočno, manipulativno i zlobno podmetanje. Ne smetaju Novosti zato što su srpske, nego zato što su jedine koje se financiraju iz Proračuna RH. Ne smetaju Hrvatima zato što su Hrvati  nacionalisti, nego upravo obrnuto što su Srbi nacionalisti i velikosrbi koji u njima pišu, mrzitelji države Hrvatske i hrvatskog naroda koji ih financira.

Zašto je spomenut 10.travnja 1941. a sada je 2024.godina? Dakle nakon 83 godine! Kakve veze taj datum ima sa sadašnjom Hrvatskom, nakon 2.svjetkog rata 1941-1945 , nakon Domovinskog rata 1991-1995.? Nema, ali u mržnjom obuzetom mozgu Viktora Ivančića očito ima!

Po čemu su to  Novosti nedodirljive, posebne i zaštićene u državi Hrvatskoj?

Po čemu, po UCJENJIVANJU. Jer dirne li se u Novosti mi ćemo vas po cijelom svijetu optužiti za šovinizam , nacionalizam , fašizam , ustaštvo, klerofašizam i još niz izama.

ČISTA UCJENA!

https://www.portalnovosti.com/dupe-u-sjecanju

Sa ovakvim tekstovima Milorad Pupovac gradi „  vedro, optimistično društvo koje ima jasne ciljeve, koje je okrenuto budućnosti, a ne neprestano prošlosti…“ !?

Eto koliko je Milorad Pupovac vjerodostojan i politički korektan!

I zbog čega bi se Novosti morale financirati iz Proračuna RH?

Zbog čega hrvatska javnost ne smije preispitati kako se koriste sredstva koja poklanja?

Jesu li Novosti zato što su srpske „sveta krava“ da se ne smije dirati u njihovo financiranje i njihov rad?

Zar se u Hrvatskoj ne smije preispitivati rad SNV-a, SDSS-a i srpske nacionalne manjine?

Jesu li i povlašteni Srbi u Hrvatskoj zaštićene „svete krave“ da se ne smije ukazivati na njihovu subverzivnu djelatnost neprestanog potkopavanja Hrvatske državotvornosti, suverenosti i integriteta?

Zar nije to rušilački udar na same temelje RH „. Ispune li se njihova očekivanja, Hrvatska će 10. travnja 1941. dobiti novu vladu“

Da hrvatsko Pravosuđe štiti suverenitet i integritet RH ovakvo bi pisanje bilo sankcionirano barem po osnovi  32.glave Kaznenog zakona RH, članak 349, Kaznena djela protiv ugleda RH.

Viktoru Ivančiću strašno smetaju riječi Tomislava Karamarka „”morat će se poštovati vrijednosti na kojima se temelji hrvatska država, a to su Domovinski rat, naši branitelji, naši poginuli, politička doktrina Franje Tuđmana i veliko djelo Gojka Šuška”

U tome je bit, sam je to razotkrio u ovom tekstu;

 • SNV, SDSS žive u Hrvatskoj, koriste sve blagodati i novac naravno od države Hrvatske koji daju hrvatski porezni obveznici,  ali je ne priznaju kao državu hrvatskog naroda!
 • Ne priznaju Domovinski rat kao temelj na kojem je nastala RH, već ga neprekidno podrivaju sa 1941.godinom i optuživanjem za NDH.
 • Umjesto Domovinskog rata,  za njih  je „građanski rat“ koji po definiciji građanskog rata briše velikosrpsku agresiju i izjednačava krivnju za rat.

Domovinski rat po Ustavu RH je temelj Republike Hrvatske, a SNV i  SDSS ne priznaju Domovinski rat. To je PROTUUSTAVNA , neprijateljska djelatnost i narušavanje ustavno-pravnog poretka! DORH bi se trebao uključiti da to spriječi, jer im je dužnost štititi ustavno-pravni poredak RH.

Agresivni  medijski rat koji vode ne samo Novosti nego i svi mediji pod kontrolom SNV-a narušavaju ustavno-pravni poredak RH.

To su Novosti, Bulletin i TV VIDA

To je neprestana subverzivna  neprijateljska djelatnost i medijski rat protiv RH. Ne samo preko Novosti u Hrvatskoj, nego i preko Biltena koji podjele po svim svjetskim medijskim kućama i veleposlanstvima.

Bilten nitko ne spominje, jer nije toliko medijski eksponiran, ali je još štetniji po RH od Novosti. Do sada su  izdana isto novcem iz Proračuna RH 22 broja Biltena

https://snv.hr/vrsta_publikacije/bilteni

Milorad Pupovac prijeti i hrvatskom Pravosuđu  u svezi zahtjeva da se očituje o ubojstvu dr, Šretera, za što ga je izravno prozvao Slavko Degoricija u svojim memoarima. Citiram njegovu izjavu objavljenu u  Večernjem  listu od 19.siječnja 2019. godine; “Mene da se dovodi u vezu s ubojstvom nekoga, da sam nekom dlaku s glave skinuo, uzeo tuđi papir ili da sam potaknuo da uradi neko zlo, to može samo naopak i bolestan um uraditi. Ovo je stvar koja je utuživa i budući da je utuživa tako će biti od mene tretirana. Oni koji misle da se mogu pozivati na satiru i raditi ovakve stvari, jednom za svagda će naučiti i suci i istražni organi razliku između te dvije stvari”

Znači drug Pupovac će po onoj Titovoj izreci da se suci ne drže zakona kao pijan plota „ jednom za svagda“ naučiti hrvatske suce kako trebaju suditi? Osilio se čovjek! Vidi da može i da mu prolazi bez sankcija!

A ako ne nauče lekciju po njegovim kriterijima, ima onda Milorad Pupovac u rezervi međunarodnu zajednicu i veleposlanstva diljem svijeta, kojima će optuživati Hrvatsku za bujanje fašizma, za  neoustaštvo, za pokrštavanje 11 000 srpske djece 1991.godine, ugroženost Srba u Hrvatskoj i sve ostale njegove floskule.

Zaboravio je Milorad Pupovac kakvu su “satiru” napisali novinari njegovih Novosti! Odvratnu i gadljivu  “satiru ” na Hrvatsku himnu! I himna, Lijepa Naša Domovino, pretvorena je u Lijepa naša haubico!

Osjeća li se Milorad Pupovac doista toliko moćan u Hrvatskoj, da naređuje hrvatskom Pravosuđu i Policiji, ili će ga hrvatsko Pravosuđe i Policija po slovu Zakona tretirati jednako, kao i sve hrvatske građane?

I jest moćan i privilegiran! Sve tužbe protiv njega DORH ekspresno odbija. Pravosuđe u štrajku, svi predmeti stoje, ali meni dođe ekspresna odbijenica tužbe za nenamjensko trošenje sredstava i sukob interesa protiv Milorada Pupovca.

Kaznena prijava zaprimljena 11.12 2023.  a Rješenje kojim se odbija 16.siječnja 2024.

Ali odgovor na prijavu o sukobu interesa Milorada Pupovca nisam još dobila, a podnijela sam je 4.prosinca 2023.

4.Milorad Pupovac nikako ne može biti predsjednik Odbor za ljudska prava i prava nacionalnih manjina u Hrvatskom Saboru, jer je u dvostrukom sukobu interesa

I nakon svega navedenog doista se nameće zaključak da su  SNV i  SDSS „svete krave“ u državi Hrvatskoj! NEDODIRLJIVI !

Do kada? Odgovor imaju Vlada i Sabor RH.

Lili Benčik/hrvatskepravice

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved