Connect with us

Vijesti

Prof. dr. Mihovil BIOČIĆ: HDZ NA PREKRETNICI

Published

on

Ovih dana kruži društvenim mrežama jedna šala, koja otprilike glasi: pitala novinarka Milana Bandića od čega živi, a on joj odgovorio od ”Od nedostatka dokaza”. Kako su pred vratima unutarstranački izbori u HDZ-u, između ostalog i za predsjednika stranke, ako Andrej Plenković bude opet izabran, to će biti zbog ”nedostatka pamćenja”!

Predsjednik Plenković je primjer pametnog i inteligentnog mladog političara, poliglota, vrlo poznatog u međunarodnim krugovima (podsjeća li vas to na jednog prethodnog), međutim političara koji je vrlo brzo odletio iznad i daleko od svojih birača, prema kojima je često nepristojno bahat. To bi se još i moglo pripisati mladosti, da istovremeno ne podcjenjuje, gotovo ponižava i narod i svoje suradnike. Ne ću govoriti o ”obiteljskim” (stranačkim) stvarima, nego o onome što je javnosti već poznato. Samo da podsjetim:

AROGANCIJA: ”… meni nitko ne će određivati s kim ću koalirati…”

Na upite novinara o stavu braniteljskih udruga koje su nezadovoljne dijelom koalicije, Plenković je svojedobno odgovorio:  ”… meni nitko ne će određivati s kim ću koalirati…”. Naravno da braniteljske udruge ne će govoriti s kim će  premijer  sastavljati Vladu, ali imaju pravo govoriti s kim ne bi smio!  A ne bi smio s onima protiv kojih su se oni borili i njihovim slijedbenicima, koji poraženi na bojnom polju primjenjuju  opciju ”B”, a to je Memorandum 2  SANU. Razoružani branitelji su teško izvojevali  pobjedu i stvorili neovisnu hrvatsku državu. Bio je to strašni rat za opstojnost hrvatskoga naroda i svih hrvatskoj lojalnih državljana! Ne sukob, sukobi se događaju među suparničkim bandama, plemenima, skupinama….

Zašto naših suboraca pravoslavaca nema nigdje, a neočetničkih kadrova…

Je li g. Plenković objasnio tu razliku tamo u Bruxellesu! Branitelji najbolje znaju kroz što su sve prošli, znaju i oni koji su skrbili o njima, a trebali bi znati i oni koji su sve to gledali na televiziji s pristojne udaljenosti. Rat je prošao i branitelji su predali oslobođenu Hrvatsku političarima da se oni nastave boriti diplomatskim putom za njezinu opstojnost, protiv kontinuiranih velikosrpskih optužbi i posizanja od strane  deklariranih i pritajenih četnika.  Zašto naših branitelja i suboraca srpske nacionalnosti (a ima ih oko 10 tisuća), ”nema nigdje”, za razliku od brojnih  aboliranih i prikrivenih neočetničkih kadrova. Na optužbu Predsjednika Srbije, Šešeljevog ”šegrta” i deklariranog velikosrbina, da je hrvatska država ”nacistička”, na upite novinara za komentar,  g. Plenković  ”odlučno”  izjavljuje:  ”Što je previše, previše je”! Četničkom mitingu s druge strane Dunava, na Dan pobjede, Domovinske zahvalnosti i Dana branitelja,  nazočio je koalicijski partner današnjeg HDZ-a, koji na takvu izgovorenu objedu prema svojoj Domovini u kojoj je i zastupnik u Hrvatskom saboru, nije protestirao i nije napustio taj skup, a predsjednik Plenković ga i dalje brani!? Je li se tako čuva dostojanstvo države koju su nam branitelji povjerili?

‘Ja mogu što hoću”! …‘tako ne piše”, ”nema rodne ideologije” u IK!

Nitko razuman nije protiv  suradnje i sporazuma s manjinama, ali s onim dijelom manjina koji je lojalan i koji poštuje svoju Domovinu Hrvatsku! Predsjednik Plenković ne bi smio više nikada izgovoriti: ”Ja mogu što hoću”!  To vrijeđa! To ni Tuđman nije nikada izgovorio! Vremena Luja XIV., koji se poistovjećivao s državom, su davno prošla! Je li rezultat te izjavne rečenice odbacivanje dviju referendumskih inicijativa  (”Narod odlučuje” i ”Istina o Istanbulskoj”)? Obrazloženja bez jasnog uvida suprotne strane u razloge odbacivanja, u kojem su navodili na pr. ”nečitki potpisi” i sl. su mizerna čak i za razinu ministra, koji je uredno izvršavao zapovijedi, a koji je zbog sumnje u korupciju kasnije smijenjen, da ne spominjem kršenje Kodeksa Venecijanske komisije iz 2009. Taj je kodeks kršila i SDP-ova vlada prilikom referenduma o obitelji (Referendum o ustavnoj definiciji braka), a što je tadanji HDZ (u oporbi) jako kritizirao i stao uz svoj narod. Suprotno proklamiranoj ”vjerodostojnosti” g. Plenković je sa svojim bliskim suradnicima time postao apsolutno nevjerodostojan!  Ali ni to nije najgore, ono što vrijeđa jest ponižavanje onih koji misle suprotno od njega, ne samo običnih ljudi, nego i vrhunskih intelektualaca, biskupa, cijele Biskupske konferencije pa čak i Pape, tvrdnjom da ”nisu razumjeli”, da ”tako ne piše”, da ”nema rodne ideologije” u tzv. Istanbulskoj konvenciji… Bahato nas je uvjeravao u zaštitu potpuno irelevantne tzv. ”Interpretativne izjave”, koja će nas zaštititi od rodne ideologije. Zašto nam treba zaštita ako je nema?

Je li svjestan da je podijelio hrvatski  narod, svoje birače i svoju stranku?

Postavlja se pitanje koja je to bila sila da se ”preko koljena” nametne  konvencija, koju pola Europskih država još nije ratificiralo, kome je g. Plenković obećao da će je tako brzo uvesti? O kome je više vodio računa na račun svoga naroda? Uistinu se trebamo upitati je li na djelu redukcija demokratskih prava ili što? Je li svjestan da je podijelio hrvatski  narod, svoje birače i svoju stranku? Ne vjerujem da se namjerno odrekao tih birača, vjerujem da ga je ponijela slava oduševljenja kojom su ga obasipali zbog njegove kooperativnosti tamo u jednom gradu, čije ime opet usudno započima sa slovom ”B”. Jeli to Krležino udvorničiko odlaženje ”v meglu…”, je li to tragedija svih naših političara koji nisu državnici…  Jer ako se g. Plenković  svjesno odrekao toliko birača, onda je namjerno odvukao svoju stranku u gubitak i slijedećih izbora!? Samovoljnim sastavljanjem liste za Europski parlament, gubimo predviđeni broj mandata s najmanjim postotkom glasača u povijesti HDZ-a, gubimo mjesto predsjedni(ce)ka i kako dalje? Odgovoran bi političar, a on jest odgovoran za  relativni gubitak na europskim i apsolutni gubitak na predsjedničkim izborima, trebao smjesta dati ostavku, ako stranka nije ”talac jednog čovjeka”! Tih nešto više od 400.000 glasova (potpisanih na referendumima),  kojih se odrekao, zasigurno ne čekaju nas, na slijedećim parlamentarnim izborima. Trebamo li čekati i treći poraz u nizu…?  Zagovornici teorija zavjere će odmah navesti da je pad rejtinga stranke i bio cilj!? Ja bih  rekao da je to jedan u nizu nerazumnih postupaka brojnih elita HDZ-a, kada smo našom ”zaslugom”, od Tuđmanovog HDZ-a, stvorili DC, HDSSB, Hrvatski blok, NHR, Suvereniste… a sada i ”Škoru”.  

Prebahato! ‘”Kovačev stav je za politiku HDZ-a i Vlade kompletno irelevantan. Točka.

Usvajanje Istanbulske konvencije i potpisivanje Marakeškog sporazuma bez pitanja naroda i članova HDZ-a, opstrukcija dva referenduma, pokušaj opstruiranja prosvjeda branitelja koji traže kažnjavanje zločinaca u Vukovaru, podcjenjivanje unutarstranačke oporbe (primjerice prigovor bivšeg HDZ-ovog ministra i zastupnika  Mira Kovača u svezi koalicije sa SDSS-om, kada je g. Plenković izjavio:  ”Njegov stav je za politiku HDZ-a i Vlade kompletno irelevantan. Točka. Irelevantan. …on utječe na politiku HDZ-a isto kao i nekakav građanin Finske…”), zasigurno spada u područje političke besćutnosti i bahatosti, koja vodi autoritarnoj vladavini.

On ne može se narod baš toliko podcjenjivati, ni crkvene poglavare, ni Sabor!

Na ovim unutarstranačkim izborima g. Plenković nastupa s nekim časnim državotvornim osobama, a ne s onima koji karakteriziraju njegovu vladavinu. Slično je postupano i pred izbore za europski parlament, kada su  uočljivo kandidatima bila ”puna usta” kršćanske Europe i katedrala, kao da nisu bili zagovornici Istanbulske, kao da nisu prezirali izjave crkvenih poglavara, kao da se Europska elita nije odrekla kršćanskih korijena kao da… Pa ne može se narod baš toliko podcjenjivati. Ne vjerujem da će g. Plenkovića podržati ni oni koji su ”morali” glasovati za Istanbulsku, a zato jer predsjednik stranke sastavlja buduću listu za Sabor, za ministre za ovo i za ono, pa su javno ”digli ruke”. Time su bili bili poniženi, osobito oni koji su na Predsjedništvu stranke bili protiv, a na Vladi nekoliko dana kasnije su morali  glasovati protiv svog uvjerenja. Tadašnje unisono, jednoglasno dizanje ruke na sjednici Vlade, podsjećalo je na neka prijašnja vremena i to me plaši! Zašto nije mogla odlučiti većina na Vladi, koju je g. Plenković bio osigurao i time sačuvati dostojanstvo članova koji su imali drukčije uvjerenje? Veliki hrvatski  političar Antun Radić je rekao: ”Ako čovjek nešto može, to je sloboda; ali ako nešto mora, tu slobode nema”!

Osobno poniženje smo i ja i svaki član HDZ-a, koji drži do sebe, doživjeli, kada je u Hrvatskome saboru izglasovana Istanbulska konvencija s glasovima dijela HDZ-a i ljevice (je li to bio početak Velike koalicije?). Tada su SDP-ovci i njima slične stranke to zadovoljno popratili gromoglasnim pljeskom, a naši zastupnici HDZ-a koji su digli ruke ”za”, snuždeno su pognuli glavu. Zašto se nisu veselili i pljeskali, ako su mislili da su ispravno postupili? Vjerujem da im je bilo vrlo teško, vjerujem da su u tim trenucima počeli spremati osvetu za svoje poniženje. Čovjeku možete sve oduzeti i radno mjesto i položaj i plaću, ali ne smijete mu uzeti dostojanstvo! To se pamti! Međutim ni to nije najgore za g. Plenkovića! Postoji još opasnija kategorija ljudi koji će se prvi odreći vođe kada vide da je kraj  i ”zabiti mu nož u leđa” (to smo već vidjeli), a to su prevrtljive udvorice, najniža kategorija ljudi, posebno u politici. Taj soj ljigavih kameleona, koji mijenjaju mišljenje kako bi ugodili vođi, nalazi se kod svih, a osobito kod autoritarnih vođa i nakon jednog, vrlo se brzo prilagode slijedećem. Začudo, iako su ih vođe svjesni i ne vole ih, oni ih ipak njeguju i potiču raznim ”mrkvama”, tj. potiču taj fenomen ”uprknuća”, kako kaže poznati splitski arhitekt Jerko Rošin.

O javno iznesenoj podršci naše Vlade, osobito g. Plenkovića i ministrice Obuljen, ”suvremenoj umjetnosti” u Rijeci gdje se ismijala hrvatska himna, mijenjali stihovi domoljubne arije, veličala ”umjetnička” petokraka i jugozastava, ne želim uopće govoriti. Vjerojatno mi  ”ognjištari” koji smo stvarali državu to ne razumijemo, kao što ni Vlada i glavni mediji, kojima su ”puna usta” Europe, ne razumiju najnoviju europsku Deklaraciju o izjednačavanju komunističkog i nacističkog zločinačkog sustava, kojom se uz ostalo, zabranjuje i isticanje znakova totalitarnih zločinačkih sustava, pa je prešućuju! Čudno je da europske dokumente ne razumije ni bivši predsjednik HAZU, posebni savjetnik premijera, a on bi barem trebao biti pismen!?  Mislim da su u Rijeci sve maske pale.

Otac Domovine dr Ante Starčević je jednom rekao: ”…ovaj narod tako često izdan i prevaren, i vazda mu stvari drugačie izpadaju, nego li je on očekivao….  Tko sam za se ne mari, čemu da se nada od drugih?”.

                                                                                   Prof.dr.sc. Mihovil Biočić

Advertisement

Vijesti

(VIDEO) Plaćeni ubojica šokirao javnost priznanjem da je poslan da ubije Carlsona: Tko ga je unajmio…

Published

on

Na nekim stranicama društvenih mreža procurile su informacije o tome tko je trebao likvidirati poznatog voditelja.

Poznati američki novinar Tucker Carlson bio je svjestan rizika koji u njegov život nosi intervju s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, no pravi novinar ne bi bio novinar da ne pokušava ići u krajnosti.

Što je Carlson i učinio i uspio natjerati više od milijardu ljudi da pogledaju intervju s Putinom.

No, sada se doznaje da je Carlson bio na meti Ukrajinaca koji su za njegovu likvidaciju angažirali izvjesnog Vasilija Petrova Aleksejeviča.

Ukrajinski obavještajci navodno su planirali ubiti Tuckera Carlsona u Moskvi, a čovjek koji je plaćen da ubije novinara detaljno je objasnio plan.

Vasilij Petrov Aleksejevič, koji je trebao ubiti Carlsona, uhićen je u Moskvi.

U videu koji se pojavio na Platformi X, on priznaje da je bio angažiran da ubije Carlsona.

– U studenom 2023. regrutirala me ukrajinska obavještajna služba. Trebao sam postaviti eksplozivnu napravu pod auto i za to mi je obećana nagrada od 4000 dolara. Trebao sam postaviti eksploziv u podzemnu garažu hotela u Moskvi, a meta je bio američki novinar Tucker Carlson – kazao je između ostalog Aleksejevič u videu.

Sad, je li ovo ruska medijsko-psihološka operacija ili ne, nadamo se saznati ubrzo…

(Mediji)

Continue Reading

Vijesti

Obljetnica smrti dr. Ante Starčevića: Otac Domovine – putokaz domoljubima!

Published

on

Na današnji dan 1896. godine preminuo je dr. Ante Starčević, veliki politički vođa, jedan od najutjecajnijih političara u hrvatskoj povijesti te jedan od najvećih promotora ljubavi prema Hrvatskoj, još za života nazvan Ocem Domovine – donosi Domovinski pokret.

Starčević se zalagao za samostalnu Hrvatsku te je smatrao da bi ona s Austro-ugarskom monarhijom trebala biti povezana samo ugovornim odnosom između kralja i hrvatskog naroda. Otuda i njegov glasoviti slogan: “Ni pod Beč, ni pod Peštu, nego za slobodnu, samostalnu Hrvatsku”. Upozoravao je kako je i Beograd neprijatelj hrvatske slobode i samostalnosti.

Dr. Starčević, hvala vam na svemu što ste učinili za Hrvatsku, i danas ste uzor i putokaz domoljubima. Počivali u miru Božjem, neka vam je laka hrvatska gruda!

Domovinski Pokret

Continue Reading

Vijesti

Munja osakatila kip svetog Petra u Buenos Airesu, na Bergogliov rođendan, dan prije izlaska Fiducie Supplicans?

Published

on

Internet je trenutno preplavljen izvješćem rezignacioniste Andree Cioncija, autora Ratzingerovog koda (koji je ovdje razotkrio Franjin sljedbenik), koji kaže da je kip svetog Petra na pročelju svetišta Gospe od Ružarija, sv. Nikole u provinciji Buenos Aires, Argentina, udarila je munja 17. prosinca zbog čega su mu otpali aureola i desna ruka, zajedno s ključem koji je držao (što simbolizira ključ kraljevstva nebeskog; usp. Mt 16,19):

Buenos Aires: munje na aureoli i ključevima svetog Petra. Bergoglio na kraju puta?” (Glavno mjesto Pape)
Cionci je o tome objavio i video reportažu (na talijanskom).

Fotografija prije i poslije sada kruži (vidi sliku iznad), iako neki dovode u pitanje autentičnost ove priče i/ili fotografije. Međutim, u svom članku Cionci kaže da su incident potvrdili jedan velečasni, Justo Lofeudo i svećenstvo svetišta.

Udar groma navodno se dogodio 17. prosinca 2023., što je bio Franjin 87. rođendan, a bilo je to jedan dan prije objavljivanja Fiducia Supplicans, Bergogliove paklenske deklaracije koja dopušta blagoslov sodomitskih parova. Pronicljivi promatrač na društvenim je mrežama istaknuo kako se upravo desna ruka koristi za blagoslove, a upravo je desna ruka kipa svetog Petra sada smrvljena u prah.

Svetište se nalazi u San Nicolás de Los Arroyos, koji pripada provinciji Buenos Aires, ali je preko 100 milja sjeverozapadno od grada Buenos Airesa. Kip svetog Petra nalazi se desno od glavnog ulaza, što se jasno vidi na ovoj fotografiji iz 2018. godine.

Kako bismo lakše procijenili ovaj navodni incident, prisjetimo se nekoliko povijesnih činjenica.

Polaganje prava Jorgea Bergoglia na papinstvo (kao ‘papa Franjo’) počelo je 13. ožujka 2013. To se nije moglo dogoditi bez da je ‘papa’ Benedikt XVI. (Joseph Ratzinger) prvi napustio položaj, što je i učinio 28. veljače u 8 sati. :00 min popodne po lokalnom vremenu, u trenutku kada je njegova unaprijed najavljena ostavka stupila na snagu.

Unatoč svim teorijama da je Ratzingerova ostavka bila manjkava i samim tim nevaljana, namjerno ili slučajno, podsjetimo, on je službeno izjavio da ostavku podnosi “na način da je od 28. veljače 2013. u 20 sati Rimska stolica, Stolica svetog Petra, bit će upražnjena i konklavu za izbor novog vrhovnog pontifeksa morat će sazvati oni čija je to nadležnost” (Benedikt XVI., Deklaracija od 11. veljače 2023.).

Međutim, ono što je najvažnije razumjeti jest da Benedikt XVI. nikako nije mogao dobiti papinstvo od početka 2005., stoga nije imao ništa od čega bi mogao odstupiti:

– Nevaljana ostavka ili nevaljani izbor? Ratzingerovo poricanje papinskog primata

Tako je 11. veljače 2013. Benedikt XVI. objavio svoju namjeru podnijeti ostavku, a mnogi će se sjetiti da je upravo na današnji dan, kasnije noću, munja udarila u kupolu bazilike svetog Petra, i to ne jednom nego dva puta :

Evo nas brzo nazad u sadašnjost. Navodno je udarila još jedna munja, a ovoga puta bio je to kip svetog Petra na ili u blizini Bergogliovog starog gazišta.

“Kad Bog kaže da nisi papa”, komentirao je jedan korisnik Twittera, nadajmo se (ali ne nužno) na dušu:

Ne, Fred Simon. Munja je pogodila kip svetog Petra i oštetila ga, u pokrajini Buenos Aires, tako Bog ne daje svijetu do znanja da Bergoglio u Rimu nije papa. Želite li znati kako nam Bog daje do znanja da otpadnik Bergoglio nije papa? Pa, evo malog izbora:

 • Franjo: Različite religije su ‘obogaćenje’ za čovječanstvo
 • Franjo na Međureligijskom kongresu: ‘Čovjek je put za sve religije’
 • ‘Navjestite ples ravnoteže i harmonije’: Franjo potpisuje ludu međuvjersku klimatsku izjavu
 • ‘Promjena paradigme’: Franjo izdaje katastrofalan Motu Proprio usmjeren na teološku revoluciju
 • Izgradnja raja na zemlji: Franjina poruka za Svjetski dan migranata
 • Masonsko bratstvo umjesto Isusa Krista: Franjina poruka za Svjetski dan mira ne iznenađuje
 • Franjo muslimanskim starješinama: ‘Samo će nas transcendencija i bratstvo spasiti’
 • Naturalizirati da bi neutralizirao: Kako Franjo lukavo lišava Evanđelje njegovog nadnaravnog karaktera
 • Otpadnik luta: Franjo kaže da je bratstvo “sidro spasenja za čovječanstvo”
 • Indiferentizam za djecu: Franjo podupire međureligijski “Park susreta” u Argentini
 • Otpadnik Bergoglio podržava svjetske religije kao “različite načine dolaska do Boga”
 • Franjo proširuje “Božji narod”: Sada uključuje sve religije!
 • Dobrodošli u Religiju bratstva: Franjo objavio opasan novi “Papin video”
 • Otpadnička Abu Dhabi deklaracija o ljudskom bratstvu
 • Naturalizam u punoj snazi: Franjo o postojanju svih religija

TAKO znamo da Franjo nije papa: jer on obično čini stvari koje bi božanska pomoć za papinstvo spriječila pravog papu da čini – stvari koje bi, da ih radi pravi papa, posve uništiti i učiniti besmislenom (malo opasnom!) instituciju papinstva.

Kakvu božansku pomoć, možda se pitate? Onaj o kojem se govori u bezbrojnim učiteljskim izjavama o papinstvu:

Kao što je naučavao papa Pio XI.

…[I]kako nikakvo krivotvorenje ili iskrivljavanje božanskog zakona, nego pravo istinsko poznavanje njega, ne bi moglo prosvijetliti umove ljudi i voditi njihovo ponašanje, potrebno je da se sinovska i ponizna poslušnost prema Crkvi kombinira s odanošću Bogu i želju da mu se podložimo. Jer sam je Krist učinio Crkvu učiteljicom istine iu onim stvarima koje se tiču ispravnog uređenja moralnog ponašanja, čak iako neka spoznaja o istome nije izvan ljudskog razuma. …[Bog] je postavio Crkvu za čuvara i učitelja cjelokupne istine o vjeri i moralnom ponašanju; stoga bi joj vjernici trebali iskazati poslušnost i podložiti svoje umove i srca kako bi bili sačuvani neozlijeđeni i slobodni od pogrešaka i moralne pokvarenosti, te kako se ne bi lišili te pomoći koju je Bog dao s takvom velikodušnošću, trebali bi pokazati tu dužnu poslušnost ne samo onda kada Crkva nešto definira svečanim sudom, nego također, u odgovarajućem omjeru, kada se konstitucijama i dekretima Svete Stolice propisuju i osuđuju mišljenja kao opasna ili iskrivljena.

Stoga neka i vjernici budu na oprezu od precijenjene neovisnosti osobnog suda i te lažne autonomije ljudskog razuma. Jer sasvim je strano svakome tko nosi ime kršćanin vjerovati svojim vlastitim mentalnim snagama s takvim ponosom da se slaže samo s onim stvarima koje može ispitati iz njihove unutarnje naravi, i zamišljati da Crkva, koju je Bog poslao da poučava i vodi sve narode, nije upućen u sadašnje stvari i okolnosti; ili čak da se moraju pokoravati samo u onim stvarima koje je ona odredila svečanom definicijom, kao da bi se njezine druge odluke mogle smatrati lažnima ili da izlažu nedovoljan motiv za istinu i poštenje. Naprotiv, karakteristika svih pravih Kristovih sljedbenika, pismenih ili nepismenih, je da dopuste da budu vođeni, te vođeni u svim stvarima koje se dotiču vjere ili morala od strane Svete Crkve Božje preko njenog vrhovnog pastira, rimskog prvosvećenika, koji je sam vođen Isusom Kristom Gospodinom našim.

(Papa Pio XI., Enciklika Casti Connubii, br. 103-104; podcrtavanje dodano.)

I ne, Franjina prisutnost u Vatikanu nije samo stvar postojanja ‘lošeg’ Pape, kao što je Crkva imala nekoliko puta u prošlosti:

Dakle, je li navodni udar groma u kip svetog Petra u blizini Buenos Airesa znak s neba koji najavljuje kraj vladavine zabluda ‘pape’ Franje? Budimo iskreni: nitko ne zna. Možda i jest; možda i nije.

Ipak, najvažnija točka je sljedeća: stvarno nije važno. Svatko tko, posebno u ovoj fazi, traži munju da mu kaže je li čovjek koji je objavio hrpe bogohuljenja, bezbožnosti, skandala, hereze, pogreške i svetogrđa u svom službenom učiteljstvu zapravo Kristov namjesnik koji drži vrata pakla od prevladavanja, nije razumio što je papinstvo ili kako katolicizam funkcionira.

Oh dobro. Ako ništa drugo, ova munjevita priča je barem jedna stvar: krajnje zabavna.

Izvor: Novus Ordo Watch izvor slike: popehead.substack.com

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved