Connect with us

Vijesti

Prof.dr.sc. Mihovil Biočić: ŠTO ŽELI NOVI NAPAD NA HOS I KAKO NA TO TREBA ODGOVORITI?

Published

on

Molim drugove tzv. antifašiste, da već jednom prestanu sramotiti izvorni antifašizam time da ga zlorabe kao krinku za izvorni komunizam boljševičkog zločinačkog tipa. Predsjednik RH, Zoran Milanović, koji se nije borio za državu kojoj trenutno predsjedava i koja mu je ‘slučajna’, opet je dao poticaj lijevoj ekstremnoj ’falangi’ za napad na Domovinski obrambeni rat, negirajući doprinos i žrtvu jedne od legalnih postrojbi hrvatske vojske; za sada je to HOS, a kasnije bi mogle doći na red i druge postrojbe!?

Taj poticaj su svesrdno prihvatile i neke manjine i neki predstavnici Židova u Hrvatskoj, koji još vjeruju u totalitarnu, srpsko-komunističku iskonstruiranu povijest o Hrvatima. Za tu lažnu povijest, punu namjernih krivotvorina, akademik Živko Jeličić je rekao: ”Jugokomunistička historiografija imala je jedan jedini sveti cilj a to je diskreditirati pred europskom i svjetskom javnosti Hrvatsku, svaku Hrvatsku, bilo kakvu Hrvatsku i svako hrvatstvo, kako više nikada ne bi došlo do buđenja hrvatske državotvorne misli”. Koliko je laži natovareno hrvatskom narodu i komunist, akademik Dušan Bilandžić je izjavio da je ”jugokomunistička povijesna znanost obično smeće”.

I da ne ponavljam riječi akademika Jeličića, upravo svi oni koji ne mogu smisliti samostalnu hrvatsku državu niti prežaliti Jugoslaviju (hrvatska ekstremna ljevica, ‘Jugosloveni’, regionalisti, internacionalisti, nova Orjuna i sl., najvećim dijelom  korisni idioti velikosrbima), dok se ne napiše istinska hrvatska povijest, za sada na znanje:

Postrojbe HOS-a nisu ustaške postrojbe. To su časne postrojbe, odreda dragovoljci s prve crte prema crnim i crvenim srpskim fašistima. Niti jedan znak na njihovoj odori nije ustaški. Pa da vidimo:

  • Na njihovom znakovlju je hrvatski grb s prvim bijelim poljem, To nije ‘ustaški’ nego stari hrvatski grb. Niti je s prvim crvenim poljem komunistički, a niti je s prvim bijelim poljem ustaški, to je jednostavno sve hrvatski grb! Možda vam to smeta? Jeste li ikada vidjeli na odori HOS-a slovo’U’? Niste, ali vam se pričinjava, kao i Josipoviću zmije, a ne vidi komunističke aždaje. Sjećam se međunarodnih sportskih igara ‘Univerzijade’ u Zagrebu, kada ste i slovo ‘U’ u logotipu igara pretvorili u neko nakazno ‘Y’, jer je ‘U’ proskribirano, kao i slovo ‘H’. Što nam sve četnici i njihovi komunističke sluge nisu bile nametnule!? A da bih vas ‘antifašiste’ uvjerio, da hrvatski grb s prvim bijelim poljem nije ‘ustaški’, navodim vam sliku hrvatskog grba iz vremena socijalističke Jugoslavije, na kojem je hrvatski grb bio puno godina iza 2. svj. rata s početnim prvim bijelim poljem:

Slika 1. U Ustavu NR Hrvatske iz 1947. hrvatski grb ima prvo bijelo polje.

Slika 2

Slika 3

Slika 4   Ustav iz 1974. također navodi prvo bijelo polje u hrvatskom grbu

U povijesti se hrvatski grb s prvim bijelim poljem pojavljuje davno prije NDH, već krajem 15. stoljeća (prema magistrici Ingrid Runtić, 1495 a nalazi se u Innsbrucku)! Josip Horvat navodi da se trebaju uvažavati Odluke Sabora u Cetingradu iz 1527, te odluke Hrvatskog Državnog Sabora iz 1883. U kojoj je zapisano: ‘Grb Hrvatske je srebreno i crveno, 25 puta kvadratni štit, tako da je prvi kvadrat srebreni, drugi crveni i tako redom’ (Slika 5 i 6).  U povijesti se pojavljuju hrvatski grbovi s bijelim ( sl. 7 i 8) i crvenim početnim poljem i oba su jednako hrvatska. Danas je službeni grb s početnim crvenim poljem, što ne znači da različite udruge ne mogu koristiti i grb s prvim bijelim poljem.

Slika 5.

Slika 6.

Slika 7. Sokolski slet u Splitu, 1910.

Slika 8. Za vrijeme Austrougarske, u zajedničkom grbu, vidi se hrvatski grb s početnim bijelim poljem.

Što se tiče naziva ‘HOS’, smeta li nekima što hrvatska ima ZNG (Zbor narodne garde), HOS (Hrvatske Oružane Snage), elitne brigade, domobranske pukovnije… Sve je to HV (Hrvatska vojska). Ili  vam smeta što su nas obranili i stvorili demokratsku državu, prema kojoj svaki dan pokazujete odbojnost i prijezir?

Na znakovlju HOS-a postoji natpis ‘Za dom spremni’, za kojeg kažu da je ‘ustaški’. Točno je da su i ustaše koristili taj pozdrav (uz dodatak ‘i za Poglavnika’). Ustaše su, zamislite, koristile i ‘dobar dan’, pa i ‘laku noć’ i vjerujte još puno drugih riječi. Međutim, taj uzvik nije isključivo ustaški, on je bio u raznim varijantama dio borbe i protiv Turaka (Zrinski) i drugih neprijatelja, a bio je i pozdrav HSS-a. Nekoliko godina prije uspostave NDH, 3. kolovoza 1936. u Pittsburghu (USA), udruga Hrvatski domobran (‘Defenders of Croatia’), završava svoj Izvještaj pozdravom ‘Za dom spremni’. U tom pozdravu ne postoji ništa što bi bilo protiv bilo koga; on isključivo poziva na obranu svog doma i svoje Domovine. I to nam nikad i nitko ne će zabraniti.

Dakle, na odorama HOS-a ne postoji ustaško znakovlje, a postrojbe HOS-a su sastavni dio HV-a. Dana 1. listopada 1991. Predsjednik Tuđman donio je Zapovijed da postrojbe HOS-a ulaze u sastav OS RH. Znakovlje postrojbi HOS-a službeno je odobrilo Ministarstvo odbrane RH 1994., a grb Udruge HOS-a odobrilo je Ministarstvo uprave u vrijeme Račanove vlade.

Traženje zabrane „ustaških simbola“ u najnovijem napadu na hrvatsku čast (https://net.hr/danas/hrvatska/kraus-o-zabrani-ustaskih-simbola-treba-konacno-rijesiti-pitanje-o-kojem-se-razgovara-vec-godinama/) inzistira da se donese zakon o zabrani ne samo ustaških znakova, nego i propitivanja broja žrtava u II. svjetskom ratu! Dodano je da se traži zakonska zabrana ‘nijekanja koncentracijskih logora smrti’. To znači da se traži nedodirljivost očitih laži konstruiranih nakon 2. svjetskoga rata, dakle i zabrana traženja povijesne istine i zabrana knjiga autora poput Igora Vukića, Stjepana Razuma, Josipa Jurčevića, Stjepana Loze, Stjepana Markovića i – svih onih koji donose podatke koji su u neskladu s komunističkim lažima građenim – sve do danas (npr., film „Dnevnik Diane Budisavljević“).

Postavlja se, međutim nekoliko pitanja:

  1. Zašto Vlada RH i Predsjednik države ne primjenjuju brojne Rezolucije i Deklaracije Europske unije (1996., 2006., 2009.), Deklaraciju Hrvatskog sabora iz 2006., o ‘Osudi zločina počinjen ih tijekom totalitarnog komunističkog poretka u Hrvatskoj 1945.-1990. (NN76/2006) i

posebno zadnju Rezoluciju Europskog Parlamenta ‘Važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe’ od 19. rujna 2019.?

U toj deklaraciji se izjednačavaju nacizam i komunizam, a Europski parlament izražava zabrinutost jer ‘u javnim prostorima nekih država  članica (parkovima, trgovima, ulicama itd.) i dalje postoje spomenici kojima se veličaju totalitarni režimi’. Kako to da prihvaćamo od EU ono što i nije u interesu Hrvatske (Istanbulska konvencija, Marakeški sporazum, uskoro i gubljenje vlastite valute…), a na civilizacijske, istinske antifašističke i antikomunističke Deklaracije o zabrani simbola totalitarnih režima, na koje se oglušujemo!? Kako to da savjetnik predsjednika Vlade, akademik Kusić nije savjetovao predsjedniku Plenkoviću da primijeni  navedene deklaracije, a predsjedao je Povjerenstvu o suočavanju s posljedicama totalitarnih režima?

  • Zašto tzv. antifašisti njeguju lik i djelo desetog megaubojice XX. stoljeća Josipa Broza Tita i njegovih suradnika u zločinstvu, čak ih i veličaju, a sve protivno Rezoluciji Europskog Parlamenta!?
  • Zašto predstavnici srpske manjine u Hrvatskoj, tj. članovi SDSS-a, traže da se zabrani znakovlje HOS-a, a ne traže zabranu kokarde, ne osuđuju rehabilitaciju četništva u Srbiji i velikosrpske izjave predsjednika Vučića!? Zašto ne traže zabranu četničkih obilježja u Hrvatskoj i ne odreknu se svog utemeljitelja osuđenog ratnog zločinca Gorana Hadžića!? Zašto Milorad Pupovac i SDSS-ovci konačno ne kažu tko je bio agresor na Hrvatsku u ratu 1990.-95., nego stalno skreću pozornost na svoje krivotvorine iz 2. svjetskog rata i opet izmišljaju ugroženost u RH!?
  • Zašto se neki hrvatski Židovi ne ugledaju na svoje časne sunarodnjake kao što su: Ester Gitman, Suzan Sonntag, Bernard-Henri Levy, AlainFinkielkraut, Cohen J. Filip i sve one druge koji su objektivno proučili hrvatsku povijest i dali potporu istini, istini koju su prekrile najprije srpske, a zatim i komunističke laži. Vjerujem da bi zasigurno zajedno s nama, koji konačno slobodno dišemo, koji osuđujemo genocid nad Židovima, žalili i za hrvatskim žrtvama komunizma. U Hrvatskoj učimo djecu u školama o strašnom Holokaustu, ali bi ih trebali učiti i o genocidu nad svima koji su ga doživjeli, dakle i o genocidu nad Hrvatima pred kraj i nakon završetka Drugog svjetskog rata. O genocidu nad Hrvatim, nisam nikada čuo od nekih koji traže ukidanje nepostojećeg ustaškog znakovlja. Ono je, zajedno s ustašama, zajedno s obiteljima bez suda pokopano 1945. u nebrojenim jamama i rovovima i rastjerano po svijetu. Nisam čuo ni da traže od Vlade da poštuje europske Rezolucije, a niti od SDSS-a da osudi kokardu i rehabilitaciju četništva.
  • Zašto se uporno štiti i nameće i ‘umjetnički’ oblikuje zvijezda petokraka, kao suvremeni i napredni znak, kad nas je zajedno s kokardom napadala, rušila, silovala, masakrirala 1991.-1995.? Kako to nikome nije palo na pamet da bi crvenu zvijezdu trebalo zabraniti a ne njegovati, srušiti a ne graditi, ako imalo poštujemo sebe i europske vrijednosti?

Ako ‘antifašisti’ misle da je petokraka pozitivna bila u Drugom svjetskom ratu, je li im bila pozitivna i u Domovinskom ratu? Mi istnski antifašisti, antikomunisti i antitotalitaristi mislimo da je petokraka toliko strašno kompromitirana i da je se ne smije više rabiti. Mislimo da je pozdrav ‘Za dom spremni’ na HOS-ovom znakovlju iz 1991. osvjetlao obraz hrvatskim ratnicima i to ne samo HOS-ovcima, nego i gardijskim brigadama i drugim postrojbama koje su ga koristile i njime tjerale strah u kosti srpskim fašistima prerušenim u jugoslavenske komuniste, koji su nam htjeli oteti zemlju.

Ako se nametne zabrana HOS-ovog znakovlja u Hrvatskom saboru, pod floskulom da je to znakovlje ustaško, onda je to nepoštivanje Domovinskog obrambenog rata i žrtava, budući da su svi branitelji temelj i jamac neovisne hrvatske države.

O tome nema rasprave!

Rasprava može biti o ukidanju svih totalitarnih simbola, prije svega petokrake, kokarde, svastike, slova ‘U’ u kontekstu ustaškog režima, srpa i čekića u kontekstu komunističkog znakovlja, nazivlja i spomenika koji veličaju komunistički totalitarni režim i sve što je u kontekstu svih totalitarnih režima, a u smislu EU Rezolucija i Deklaracija.

Za Croative.net/ Prof.dr.sc. Mihovil Biočić

Vijesti

Danas je Presveto Srce Isusovo

Published

on

Presveto Srce Isusovo: Poticaj za uvođenje ovog blagdana došao je iz francuskog grada Paray-le-Moniala prigodom Isusova ukazanja sv. Mariji Margareti Alacoque 1675. godine.

Pobožnost Presvetom Srcu Isusovu istaknuto je obilježje suvremenog katoličanstva. Srce je postalo simbolom uzvišene Kristove ljubavi uglavnom u europskoj civilizaciji. Čak i u Bibliji srce se smatra više sjedištem znanja negoli ljubavi – donosi Josip Antolović, SJ u Bitno.net.

Pobožnost Presvetom Srcu Isusovu nalazimo kod srednjovjekovnih mistika, kao što su Julijana iz Norwicha, Francisca Rimska i sv. Bonaventura. U 16. st. njegovali su je kartuzijanci i kasnije isusovci. Sv. Ivan Eudes (17. st.) dao joj je teološki temelj. Poticaj za uvođenje blagdana Srca Isusova došao je iz francuskog grada Paray-le-Moniala prigodom Isusova ukazanja sv. Mariji Margareti Alacoque 1675. godine. Ali tek je 1765. godine papa Klement XIII. dopustio slaviti blagdan Srca Isusova i to samo za one koji su izričito tražili. Bili su to poljski biskupi onoga vremena i rimska Nadbratovština Srca Isusova. Ubrzo su blagdan prihvatili redovnice Reda Pohođenja kojemu je pripadala sv. Margareta, cijeli Rim, potom biskupi i kraljica francuskog naroda, poglavari i članovi Družbe Isusove i tako se za kratko proširio gotovo u cijeloj Crkvi.

Nakon što se blagdan Srca Isusova tako brzo proširio po mnogim biskupijama svijeta i vidjevši velike duhovne koristi od njegova slavljenja, papa Pio IX. je 1856. godine posebnim dekretom odredio da se blagdan službeno slavi u cijeloj Katoličkoj Crkvi osobito s obzirom na potrebu zadovoljštine za grijehe. Misa i oficij odobreni su 1765., a općevažeći postali 1856. godine.

Blagdan Presvetog Srca Isusova slavi se u petak nakon blagdana Tijelova i stoga je lipanj mjesec Presvetog Srca Isusova.

Uoči Svete godine 1900. papa Leon XIII. uputio je cijeloj Crkvi posebnu encikliku kojom poziva sve biskupe i vjernike da se te godine 1899. svi posvete na blagdan Srca Isusova njegovu Božanskom Srcu.

Svi mi vjernici znamo vrijednost Srca Isusova. Ono je bilo darivano od vječnog Oca za nas da nas otkupi od grijeha, Ono je bilo probodeno za nas na Križu da nas iscijeli i okupa u svojoj Svetoj Kupelji za vječni život… To Presveto Srce mora uvijek kucati u nama!

Josip Antolović, SJ

Posvetna molitva Presvetom Srcu Isusovu

Preslatki Isuse, Otkupitelju roda ljudskoga, pogledaj na nas, koji klečimo ponizno pred Tvojim oltarom. Tvoji smo i Tvoji hoćemo biti; a da uzmognemo biti što tješnje s Tobom združeni, evo se svaki od nas danas dragovoljno posvećuje Presvetom Srcu Tvomu.

Mnogi Te doduše nisu nikad upoznali; a mnogi su Te odbili prezrevši zapovijedi Tvoje. Smiluj se, predobri Isuse, jednima i drugima, pa ih privini na sveto Srce Tvoje. Budi kraljem, Gospodine, ne samo vjernicima koji se nikad nisu od Tebe rastali, nego i rasipnim sinovima koji su Te ostavili. Učini da se oni što prije povrate u očinsku kuću; da od nevolje i gladi ne poginu. Budi kraljem i onima koje je zavela zabluda mišljenja ili ih rastavila nesloga; pa ih privedi u luku spasa i k jedinstvu Crkve da uskoro bude jedno stado i jedan pastir. Budi napokon kraljem i svim onima koji se nalaze u praznovjerju starih pogana; izbavi ih iz tmina i privedi ih u svjetlo i Kraljevstvo Božje.

Podaj, Gospodine, Crkvi svojoj sigurnu i stalnu slobodu; daj svim narodima mir poretka, učini da se od jednog do drugog kraja zemlje čuje jedan glas: Hvala budi Božanskom Srcu po kom nam je dano spasenje. Njemu budi slava, Njemu čast u vijeke. Amen!

Bitno.net

Continue Reading

Vijesti

Talijanski oskarovac: Jedina razumna stvar koju sam čuo o životu bila je od Isusa…

Published

on

Komičar Roberto Benigni (dobio Oscara za Život je lijep) poznat je po svojim duhovitim, uglavnom improviziranim monolozima na filozofske i književne teme. Sada je jednu od njih održao na Trgu svetog Petra – i prekršio tabu.

Tako je u ‘svom elementu’ nedavno na Trgu svetog Petra u nazočnosti pape Franje u improviziranom govoru pred oko 50.000 sudionika, poznati talijanski komičar, prvog Svjetskog dana djece Katoličke crkve, ‘ispalio’ još jedan biser: „Među vama može biti novi Michelangelo ili novi Galileo (… ) A među djevojkama možda budući dobitnik Nobelove nagrade (…) ili čak papa.“

Međutim, u rijetkim trenutcima sabranosti i ozbiljnosti, rekao je i ovo:

“U životu ljudi daju puno savjeta. Ali mogu iskreno reći: jedina razumna stvar koju sam čuo u cijelom životu, znate li od koga sam je čuo? Od Isusa. U Evanđelju “Govor na gori”.

Kada Isus  daje ove popise koje moramo zapamtiti. Blago poniznima, mirotvorcima, milosrdnima… Upravo tako, blago milosrdnima, odnosno brizi za tuđu bol, osjetljivosti, praštanje. U biti, biti duboko dobar.

To je ono što je Isus rekao, a ja vam kažem, čini mi se da je to jedina razumna stvar koju sam ikada čuo u cijelom svom životu, jedina dobra ideja koja je ikada izražena u ljudskoj povijesti.”

Roberto Beningni

Continue Reading

Vijesti

Mirotvorci u stoljeću svjetskih ratova i revolucija

Published

on

Pred predstojeće europske parlamentarne izbore, Hrvatska paneuropska unija – Ogranak Split i Hrvatska udruga Benedikt pozivaju vas sutra (četvrtak), 6. lipnja s početkom u 18 sati na tribinu: Mirotvorci u stoljeću svjetskih ratova i revolucija: Coudenhove-Kalergi, Stjepan Radić, Mahatma Gandhi. Razmišljanja pred Europske izbore u XXI. stoljeću.

Glavni govornik: akademik Mislav Ježić, počasni predsjednik Hrvatske paneuropske unije. Prisutnima će se obratiti: prof. dr. sc. Pavo Barišić, predsjednik Hrvatske paneuropske unije, prof. dr. sc. Ivan Pavić, predsjednik splitskog ogranka Hrvatske paneuropske unije i Radoslav Zaradić, predsjednik Hrvatske udruge Benedikt.

Tribinu će voditi Marija Barić Đurđević, Hrvatska paneuropska unija.

U konferencijskoj dvorani hotela Dioklecijan u Splitu (Splitska kuća zdravlja), Kranjčevićeva 45.

Hrvatska udruga Benedikt

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved