Connect with us

Vijesti

Smeta kad hrvatski premijer nazoči otvaranju mosta u Hercegovini, a ne smeta parada janjičara u Tuzli

Published

on

U početku rujna u hrvatskim medijima odjeknula je kao „bomba“ izjava Džafera Alića, člana najveće bosanskohercegovačke stranke, SDA, kako su Bošnjaci „vlasnici“ BiH, a „Hrvati i Srbi podstanari“. Konkretno, kako su prenijeli mediji, u jednoj televizijskoj emisiji kojom upravlja Islamska zajednica BiH rekao je: „Mi (Bošnjaci) smo vlasnici BiH, ali imamo vrlo neugodne podstanare (Hrvate i Srbe) iza kojih moramo uvijek čistiti i mesti.“

Hrvatske političke elite nisu se puno bavile tom izjavom, iako ju je javno izgovorio predsjedavajući Hercegovačko-neretvanske županije, udarivši na Hrvate, povijesni i konstitutivni narod te države. Tom prilikom kritizirao je nazočnost hrvatskog premijera otvaranju mosta Hercegovina, iako na sve načine podupire BiH, osobito na njezinu putu prema EU-u. Nije nezanemariva činjenica da Hrvatska i BiH imaju jednu od najdužih vanjskih granica u Europi, pa bi dobrosusjedske odnose trebalo graditi, a ne potkopavati. U povodu navedene izjave razgovarali smo sa stručnjakom za BiH, dr. sc. Sašom Mrduljašem, voditeljem splitskoga Centra zagrebačkoga Instituta društvenih znanosti „Ivo Pilar“ koji je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu 2007. doktorirao disertacijom „Politička dimenzija hrvatsko-muslimanskih/bošnjačkih odnosa do međunarodnog priznanja Bosne i Hercegovine (travanj 1992)“.

Što znači navedena izjava samo nekoliko dana nakon što je visoki američki dužnosnik William Burns posjetio Sarajevo?

Ništa to nije novo samo je ovaj put znatnije odjeknulo u javnosti. Usudio bi se reći da je takav doživljaj BiH naširoko proširen unutar bošnjačkog društva. Samo što se tome u Hrvatskoj ne pridaje odgovarajuća pozornost. Gotovo da se nema uvida ili interesa za uvidom u bošnjačku nacionalno-afirmativnu literaturu, ne prati se bošnjačke medije, ono što se izjavljuje na društvenim mrežama itd. Pa se u tim i takvim prilikama izjave Džafera Alića doživljavaju kao nekakvo iznenađenje. No činjenica je da se iz prevladavajuće bošnjačke perspektive BiH primarno doživljava kao bošnjački nacionalni okvir te da se teži da to ona i efektivno bude. I to ponajprije putem njezina preustroja kojim bi se politički kapitalizirala bošnjačka brojčana nadmoć nad Hrvatima i Srbima. U duhu takvih težnja je i kontinuirano „poučavanje“ bosanskohercegovačkih Hrvata, a i Srba, o tome da zapravo nisu to što jesu već Bošnjaci katolici i pravoslavci.

Malo ironično, ali logično: znači li to da „vlasnik“ može otkazati kad hoće „podstanarstvo“ Hrvatima?

Bošnjaci jednostavno nisu „vlasnici“ BiH. Ako ćemo o tome tko je na tlu te zemlje povijesno i identitetno najukorjenjeniji, onda su to Hrvati. Kao prvo nekih 40-ak posto BiH je izravno pripadalo Kraljevini Hrvatskoj i Dalmaciji praktički do kraja srednjeg vijeka. Hrvati same Bosne proizišli su iz one kulturne osnove koju su u nju inkorporirali sami Kotromanići i druga bosanska vlastela. Oni su sljednici te i takve, Zapadu okrenute Bosne. Druga je stvar bošnjačka brojčana nadmoć koja gotovo do nedavno i nije bila ovako izrazita. Primjerice po popisu iz 1921. u BiH je bilo 588.173 ili 31 posto muslimana, ali i 453.617 ili 24 posto katolika, uključujući malobrojne grkokatolike. Da, svakako da bi se prikazana, (veliko)bošnjačka politika rado riješila onih Hrvata koji joj nisu po volji, a to bi bili svi oni koji ne pristaju na transformaciju BiH u de facto bošnjačku nacionalnu tvorevinu. I tu se velike nade polažu u postupno iseljavanje Hrvata iz BiH. I iz tog razloga bi bilo očekivano da se sveukupna hrvatska politika zalaže za opstojnost Hrvata u toj zemlji i u stvaranju uvjeta za povratak u nju.

Od 1990. godine iskazuje se namjera preoblikovanja BiH iz države triju naroda u tzv. građansku BiH

Zapad pokušava na sve načine stabilizirati BiH. Nakon posjeta direktora CIA-e, Dodik se izgleda smirio, neki kažu da je uzdrman, ali sada imate jasno iskazane težnje koje BiH žele pretvoriti u isključivo bošnjačku državu?

Te težnje nisu od jučer. Jasno su očitovane odmah po demokratizaciji ovdašnjih društava, tj. još 1990. godine. Od tada se iskazuje namjera za preoblikovanjem BiH iz države triju naroda – što je po svom utemeljenju 1943./1945. i Ustavu iz 1974. trebala biti – u tzv. „građansku“ BiH u kojoj bi se putem načela jedan čovjek jedan glas omogućilo da Bošnjaci budu presudnim čimbenikom u kreaciji političko-pravnog identiteta BiH. I taj se projekt ustrajno i uvelike uspješno provodi ponajprije na razini Federacije nametanjem bošnjačke političke volje malobrojnijim Hrvatima.

Na Zapadu se percipira Republiku Srpsku kao čimbenik rušenja suvereniteta BiH. No, zar i navedena izjava nije zapravo na tragu razbijanja cjelovite BiH, i to od strane pripadnika najbrojnijeg naroda?

Mislim da ta izjava, zajedno sa prevladavajućom bošnjačkom politikom ipak nije na liniji razbijanja cjelovitosti BiH s obzirom na to da se teži uspostavljanju, kako je još Carl Bildt dobro uočio, 100 posto bošnjačke vlasti nad 100 posto teritorija BiH. Ta je politika na tragu urušavanja svakog pa i daytonsko-washingtonskoga ustroja BiH po kojem bi ta zemlja funkcionirala kao država triju ravnopravnih naroda od kojih svaki raspolaže sa odgovarajućim političkim subjektivitetom.

Preko ovakvih izjava lakše se uočava stvarni karakter odnosa i prilika u kojima žive Hrvati u BiH

Komu onda ovakva izjava, zapravo gledište, u ovom trenutku najviše odgovara?

Uz ostalo odgovara i samom hrvatskom društvu. Naime, upravo se ovakvim, radikalnim izjavama senzibilizira i one njegove, znatne segmente koji ne obraćaju posebnu pozornost zbivanjima u BiH ili su skloni prihvaćati propagandne, u celofan umotane poruke iz (veliko)bošnjačkoga političkoga miljea. Preko ovakvih izjava lakše se uočava stvarni karakter odnosa u BiH i prilika u kojima žive Hrvati u njoj.

Povijesno gledajući, kuljaju li iz ovakve izjave neka davna, osvajačka vremena, koja su uzrokom mnogim i hrvatskim nevoljama?

Unutar hrvatskoga društva napokon se i u potpunosti mora shvatiti da su Bošnjaci samo i jedino Bošnjaci. Sve one priče, povijesne konstrukcije, argumentacije kojima se pokušavalo istaknuti njihovo hrvatstvo više nemaju nikakva smisla. Možda je pod određenim uvjetima nacionalna konstitucija bosanskohercegovačkih muslimana uistinu i mogla poći smjerom nacionalnoga hrvatstva, ali to se u konačnici jednostavno nije dogodilo. Stoga Bošnjaci, poput svake druge nacije, imaju vlastitu točku gledanja na sebe, svoju povijest, sadašnjost i budućnost. I po svim se tim točkama u bitnome razlikuju od Hrvata. Primjerice dovoljno je otvoriti knjige bošnjačkih autora koji se bave razdobljem osmanske dominacije te će se lako uočiti da postoji identifikacija s osmanskim pobjedama i porazima. Drukčije se u nacionalnom bošnjaštvu i hrvatstvu doživljava Krbavsku bitku iz 1493. ili onu kod Siska iz 1593. Pri tome se nema što komu zamjeriti. Jednostavno je riječ o dvjema nacijama pri čemu svaka od njih ima i svoje ciljeve. Oni se u pojedinim slučajevima preklapaju, a u drugim ne. I o tome treba voditi računa.

Mogu li ovakve izjave pomoći Zapadu da se riješi iluzija kako je podrškom bošnjačkoj nacionalnoj platformi preustroja BiH moguće stvoriti funkcionalnu multietničku državu?

Ured visokoga predstavnika u BiH pravodobno je osudio rečenu izjavu. No što ona zapravo poručuje Hrvatima?

Ta je osuda dobrodošla i budi određenu nadu. Ponajprije u to da će se Zapad riješiti iluzija o tome da je podrškom de facto bošnjačkoj nacionalnoj platformi preustroja BiH od te zemlje moguće stvoriti funkcionalnu multietničku državu. Tom je podrškom u poslijeratnoj BiH samo dodatno i to u znatnoj mjeri produbljen jaz između Hrvata i Bošnjaka. Jer u prvom redu je Zapad odgovoran za to što već relativno dugo Bošnjaci biraju hrvatskoga člana Predsjedništva BiH te dio zastupnika za hrvatski klub Doma naroda Federacije BiH. Takvo što je ne samo kontraproduktivno za hrvatsko-bošnjačke relacije već i ponižavajuće za hrvatski narod. I to nije put kojim treba ići ako se želi stvoriti nešto pozitivno i izbjeći destrukciju.

Kako komentirate izjave u BiH da hrvatskom premijeru Plenkoviću nije „mjesto na otvaranju mosta Hercegovina“ koji je spojio BiH s hrvatskom glavnom cestovnom poveznicom sjevera i juga?

Pa u bošnjačkom društvenom miljeu je očigledno poticana određena averzija prema Hrvatskoj i Hrvatima i to općenito. Stoga smeta i kad hrvatski premijer nazoči otvaranju mosta u dominantno Hrvatima nastanjenom dijelu BiH koji je ujedno „naslonjen“ na hrvatsku mrežu prometnica. S tim da ne smeta nešto ranije održana parada janjičara u Tuzli. Dakle, osmanske formacije nastale otimanjem kršćanske djece. Pri tome se ne razmišlja što to znači za kršćane u BiH koji u svom povijesnom iskustvu akumuliraju traume iz tog doba (Nikola Lašvanin, Ljetopis: „nitko sam ne ode, niti dade po volji svog diteta i nika u vodu izskakaše“).

Bilo bi bolje kad bi Zapad svoju nazočnost u BiH iskoristio za iznalaženje balansiranoga, funkcionalnoga ustrojstvenoga modela te države

Srbijanski povjesničar Aleksandar Raković, jedan od koautora „srpskoga sveta“ ovih je dana izjavio da BiH treba nestati, da se Republika Srpska treba razdružiti od BiH kad se stvore okolnosti te ako je Jugoslavija „bila mala za Srbe, Hrvate i Muslimane, kako je tek BiH“. Imaju li protagonisti „srpskoga sveta“, kojima je u planu „rasturanje“ BiH, bolji argument za svoj naum od navedene izjave člana Izetbegovićeve stranke?

Pa dobro, Srbi bi i uz ovu izjavu i bez nje još jučer „rasturili“ BiH da kojim slučajem mogu. Njihov bi cilj bio i ostao u tome da u prvoj pogodnoj prilici, koju s nestrpljenjem iščekuju odvoje Republiku Srpsku i pripoje Srbiji. Na taj bi način s tri strane „opkolili“ Bošnjake u Federaciji i učinili im život besperspektivnim bez oslonca na Srbiju koji bi im rado ponudili. Kad bi do njega došlo, uspjeli bi se dodatno „prišuljati“ Hrvatskoj pa jednoga dana – tko zna. To su ti neki srpski planovi od kojih, po već ustaljenom običaju ne će biti ništa jer ćemo se svi potruditi da ne bude ništa.

Što zaključiti: prijeti li opasnost za opstojnost, odnosno prijeti li novi sukob u BiH?

Mislim da BiH ne prijeti opasnost od raspada, da je međunarodna zajednica o tom pitanju izričita, no nije uspjela stvoriti funkcionalan ustrojstveni model za BiH. Dakle, model koji bi približno bio sličan švicarskom. Koji bi svakoj od nacionalnih zajednica u BiH osigurao politički subjektivitet, uz ostalo i putem kantonalne teritorijalne organizacije bez dovođenja u pitanje državnoga suvereniteta i cjelovitosti zemlje. Bez nazočnosti međunarodne zajednice u BiH, bez njezina pritiska, prilike u njoj bi zasigurno iznova dovele do oružanih pa i ratnih sukoba. Činjenica je da međunarodna zajednica, zapravo Zapad, može trajno osiguravati mir u BiH svojom nazočnošću u toj zemlji, no bilo bi bolje da se ta nazočnost iskoristi za iznalaženje balansiranoga, funkcionalnoga ustrojstvenoga modela koji bi ljudima u BiH trajno omogućio miran, od svakodnevne politike i napetosti koju nosi, rasterećen život.

Gospodine Mrduljaš, hvala na razgovoru!

Razgovarao: Marko Curać/HKV

Vijesti

“Je li rješenje zabraniti ovu sektu, koja je nanijela toliko zlo i patnje Hrvatima, a hrvatski proračun je financira?”

Published

on

X upis Roberta Špehara o novom potonuću hrvatskog pravosuđa, koje štiti četničku falangu, a osuđuje kad čovjek kaže (samozvanom) četniku da je – četnik! Prenosimo…

“SPC-ov krvavi glazbeni ansambl i prateći pedofilski skandali: Novinar kažnjen za otkriće, mračna sekta slavi nekažnjena! Je li SPC sekta infiltrirala pravosuđe?”

Zatvorska kazna koja je dosuđena Marku Juriču, hrvatskom novinaru i podcasteru, ne može se shvatiti drugačije nego kao otvoreni napad na slobodu govora putem verbalnog delikta koji se selektivno provodi u interesu projekta “Velike Srbije”, čije su upute zapisane u Memorandumu 2. Zatvorska kazna za hrvatskog novinara rezultat je njegovog razotkrivanja i ukazivanja na mračnu istinu o svetosavskoj sekti i njenom sadašnjem vođi, kojeg s pravom možemo nazvati Führerom te sumanute radikalno-sektaške institucije SPC. Ova skupina već godinama širi svoj otrov u javnom prostoru Crne Gore, BiH, Srbije, Hrvatske sve do Trsta, ne birajući sredstva ni riječi u promoviranju svog nemorala, poput pedo-seksualnog nasilja, o čemu je svjedočio đakon Bojan Jovanović, te krvave netrpeljivosti prema drugim narodima. A kada se netko, poput Juriča, usudi razotkriti njihove spiritualno krvoloč̣ne pjesme, sustav ga kažnjava, a pravda se izvrće naopačke.

Glazbeni svetosavski sektaši, kojima su homoseksualni i pedofilski ispadi očito uobičajeni repertoar, opravdavaju pjevanje, a time i glorificiranje krvavog pira bivšeg svetosavsko-četničkog Führera Momčila Đujića, na način da sam Porfirije Prvoslav tvrdi kako on na videozapisu nije pjevao, već “spontano zijevao”. Kakva tragikomična obrana! Možda je zijevanje doista bio refleks sjećanja na neprospavanu noć provedenu u društvu bradatih pajdaša, na nekom njihovom “after-druženju”. Ipak, nikada nećemo saznati što su ti pajdaši radili te noći. Ono što znamo jest da se istina o njihovom djelovanju sustavno skriva, a hrabri pojedinci poput Juriča plaćaju cijenu za njezino otkrivanje, kao što je to platio i đakon Bojan Jovanović, koji je otkrio njihove pedofilske incidente javnosti.

Pravne institucije koje kažnjavaju one koji ukazuju na krvavi nemoral, dok moralni bankroti i dalje neometano vode sektaško-vjerske institucije, zasigurno su infiltrirane. To je jedini način kako objasniti ovu izopačenu situaciju.

Sve ovo upućuje na trule temelje sustava koji takve sektaške pojedince štiti. Vrijeme je da se prestanemo zavaravati “spontanim zijevanjem” i da se suočimo s mračnom stvarnošću kojoj svjedočimo. A to je da radikalna sektaška zajednica SPC-a već godinama prolazi nekažnjeno kroz svoje glazbeno-krvave i pedofilske afere.

Kako se zaštititi od takve sektaške družine pred kojom ne samo hrvatsko, očito infiltrirano i ucijenjeno pravosuđe ispada mlitavo i neuvjerljivo?

Je li rješenje zabraniti ovu sektu, koja je nanijela zlo i patnju ne samo hrvatskom narodu putem svoje radikalne agende u ostvarivanju koš jedne imperijalističke Velike Srbije, sada, sve do Trsta, jer i tamo djeluje, a hrvatski proračun je financira? Velika većina čitatelja reći će: Da, zatvoriti svetosavsku sektu – pod hitno!

Continue Reading

Vijesti

STAREŠINA: Kraj promigrantske politike? Njemačka od države čamca, do – tvrđava države

Published

on

Nekako u ovo doba prije devet godina Njemačka je političkom voljom kancelarke Angele Merkel postala otvorena kao – država čamac. Poručujući ‘Srdačno dobro došli!‘ valovima migranata iz islamskih zemalja koje joj je masovno slao turski predsjednik Erdoğan i uvjeravajući svoje građane da ‘mi to možemo‘,

Njemačka je de facto ukinula svoje granice i bez ikakvih zapreka, provjera i kriterija širom otvorila vrata svakomu tko se proglasio izbjeglicom (iz Sirije). Pozivajući i druge europske države da učine isto i prozivajući za ksenofobiju sve one koji su upozoravali na dugoročno destabilizacijske i sigurnosno opasne posljedice takve migrantske politike.

Ovih se dana Njemačka pretvara u državu tvrđavu. Od utorka 16. rujna njemačka vladajuća lijevo-liberalno-zelena, tzv. semafor-koalicija, koja je prema migrantima retorički bila još otvorenija i srdačnija od kancelarke Merkel, jednostrano je uvela stroge kontrole na svim njemačkim državnim (šengenskim) granicama, na kojima će pri ulasku u skladu sa slobodnom procjenom granična policija ‘skenirati‘ sve strane državljane koji su potencijalni tražitelji azila i na licu mjesta odlučiti imaju li pravo na nj. Nemaju li to pravo, a neće ga imati, smjesta će ih vratiti u susjednu državu iz koje su došli.

Izravni povod za zaokret

Prema SPD-ovoj ministrici unutarnjih poslova Nancy Faeser, te će se mjere primjenjivati sljedećih šest mjeseci, s mogućim produljenjem, sve dok se ne osigura primjereni nadzor vanjskih europskih granica i primjena zajedničkoga europskog sustava azila. Što znači da će ta mjera trajati vrlo dugo. Oporbeni CDU predložio je još oštrije mjere: da do daljnjega Njemačka uopće ne prima nove tražitelje azila. Predstavivši nove mjere, u koje se ubrajaju i brze deportacije onih kojima je odbijen azil, ministrica je rekla da će to ‘biti zaštita od akutnih opasnosti od islamskog terorizma i teških kaznenih djela‘. Takvu rečenicu dosad niste mogli čuti od njemačkoga mainstream političara koji je želio ostati mainstream. Ukratko, Njemačka je na vrlo drastičan način objavila kraj dosadašnje politike prema ilegalnim migrantima i počela nazivati stvari pravim imenom.

Postoji izravan povod za takav politički zaokret baš u ovome trenutku. U nedjelju se održavaju pokrajinski parlamentarni izbori u Brandenburgu, koji okružuje glavni grad Berlin. Prema predizbornim anketama, vodi krajnje desni AfD (28,1 posto), s trendom daljnjeg rasta; izborno iznenađenje u usponu nova je, krajnje lijeva lista Sahre Wagenknecht BSW, koja je revitalizirana inačica neokomunističke stranke Die Linke; Zeleni su pak potpuno potonuli (5,2 posto), a SPD (21,6 posto) i CDU (16,7 posto) gube dah.

Očito se nalazimo pred scenarijem sličnom onima koji su se već dogodili u Saskoj i Tiringiji: da krajnje desne i krajnje lijeve stranke počinju dominirati nad političkim mainstreamom. Taj trend dobiva na ozbiljnosti uzmemo li u obzir da su i AfD i stranke krajnje ljevice (BSW, Die Linke) izrazito proruske orijentacije, pod znatnim utjecajem Vladimira Putina, a da su Saska, Tiringija i Brandenburg pokrajine s njemačke istočne granice prema Poljskoj. Kako su i krajnja desnica i krajnja ljevica izrasle velikim dijelom na kritici promigrantske politike bez granica i bez kriterija, kakvu su od 2015. provodile srednjostrujaške njemačke vlade, odluku Scholzove vlade da zatvori njemačke granice i objavi kraj dosadašnje promigrantske politike možemo promatrati i kao očajnički pokušaj da se barem ublaži tirinški scenarij na nedjeljnim izborima u Brandenburgu.

Zaustavljanje daljnje radikalizacije

Njemačka će, sigurno, ostati država tvrđava sve do saveznih parlamentarnih izbora sljedeće jeseni i tako pokušati zaustaviti daljnju radikalizaciju vlastite političke scene te geopolitički opasan uspon proruskih stranaka krajnje desnog i krajnje lijevog spektra. Ako ste malo tamnije puti i k tome imate brkove, skenirat će vas i na onim granicama koje ste čak i prije uvođenja Schengena prelazili kao da ih nema, poput njemačke granice s Belgijom ili Francuskom.

Za Hrvatsku kao državu s migrantske rute nova njemačka politika nosi uvijek latentnu opasnost da zbog lančanog vraćanja migranata postane privremeni logor za odbijene azilante. Također je sigurno da će njemački zaokret u migrantskoj politici postati europski trend. Ali sada je mnogo teže sanirati političke, socijalne i sigurnosne posljedice nego što je prije devet godina bilo uvesti nadzor i kriterije u migracijske procese.

Višnja Starešina
Lider

Continue Reading

Vijesti

Porez na nekretnine – udar je to na ruralne prostore i na našu djedovinu!

Published

on

Država će vam iznajmljivati vaše vlasništvo i oduzeti ga ukoliko joj ne platite!!?? Za sve nekretnine su već plaćeni porezi i doprinosi, bilo da se radi o novogradnji ili kupoprodaji, ali ni to nije dovoljno, Vlada nam želi naplatiti porez na porez!! – pišu Hrvatski krški pašnjaci, a svi znamo da je nalog za to došao iz Brisela jer su Hrvati u stvari jedan od najbogatijih naroda u Europi, bar po vlasništvu nad nekretninama, a to i je pravo bogatstvo… – prenosimo s Hrvatskog ratnika uz urednički komentar Mira Perkovića.

Država će vam iznajmljivati vaše vlasništvo i oduzeti ga ukoliko joj ne platite!!??

Za sve nekretnine su već plaćeni porezi i doprinosi, bilo da se radi o novogradnji ili kupoprodaji, ali ni to nije dovoljno, Vlada nam želi naplatiti porez na porez!!

Porez na nekretnine je zločinačko izrugivanje sirotinji što je zbog loše politike, pljačke i nepravde napustila svoje domove i otišla za Njemačku.

Udar je to na ruralne prostore.

Udar je to na našu djedovinu.

Pljačkom, korupcijom i nepravdom ispraznili su sela, potjerali ljude u Europu i sada će ih dodatno satrati da se ljudi ne vrate.

Svi znamo nekoga, ili čak imamo sami neku djedovinu s kućnim brojem, kućicu ili klet na selu, u planinama ili na otocima.

Djedovina koju ne želimo prodati (ili ne možemo), a nemamo uvjeta ili sredstava da ju renoviramo za najam ili seoski turizam, i na taj jad će sada udariti porez.

A zašto su to propali hrvatski ruralni prostori? Usporedite austrijsko ili slovensko selo i hrvatsko selo.

Ostala vam je kuća u Slavoniji koju ne želite prodati u bescijenje? – Porez!

Ostala vam je djedovina na Banovini ili u Lici? – Porez!

Sve ste uložili u apartmane koje iznajmljujete nekoliko mjeseci? – Porez!

U lijepoj našoj se skoro ništa ne proizvodi, pa državni proračun punimo razno raznim davanjima, kaznama i porezima.

Izvor: Hrvatski krški pašnjaci / Facebook


Urednički komentar by Miro Perković

Kako je Klaus Schwab dao jasne upute Ursuli i ostatku EU beštija da nitko ne smije posjedovati ništa, da se obični građani moraju osiromašiti a države-korporacije trebaju preuzeti svu imovinu običnih građana, tako ni Plenković nema izbora.

Već je izgubio status njihovog ‘zlatnog dečka’ a u stvarnosti psića kojem bace kosti sa stola i pomaze ga po glavi a on jadan sav sretan.

Plenković nije ubio dovoljno svinjanije uveo praktični seksualni odgoj djeci od 0 do 4 godine starosti kako bi zadovoljio požudu bjelosvjetskih pedofila iz legla masonsko-sotonističke zajednicenije procijepio dovoljno Hrvatanije prepustio cijene energenata tržištu (mada sada pomalo popušta, zasad 10%, za 6 mjeseci 20% i tako dalje)…

U stvari nije proveo neke od naloga za koje je procijenio da bi izvele stotine tisuća Hrvata na ulicu.

E pa dragi Plenkoviću, ovaj potez bi mogao napraviti baš to, izvesti stotine tisuća na ulice.

Jer porez na nekretnine je nelegitimna i nemoralna ali legalizirana pljačka građana u kojoj čovjek postaje podstanar u vlastitom domu dok god može plaćati porez (najam-kiriju) Državi. Kad iz bilo kojeg razloga više ne mogne plaćati kiriju Država će mu oduzeti jedini dom.

Zašto spominjem jedini dom? Stoga što u dogledno vrijeme, poput cijene energenata, i prije nego se probudimo plaćat ćemo porez na sve do jednu nekretninu. To vam je priča o kuhanoj žabi, ako sada ne ustanemo protiv tog najavljenog poreza na drugu nekretninu onda i zaslužujemo da nam oduzmu sve i da budemo podstanari u vlastitom domu.

Oporezujte bogatstvo, uvedite Zakon o porijeklu imovine i vidjet ćete kako se Riznica puni. U Zagrebu svaki stan u novogradnji se proda skoro pa samo za gotovinu. Provjerite porijeklo tog novca, možda se iznenadite koliko je običnih nižih državnih dužnosnika kupilo te stanove. Gdje su zaradili taj novac?

Ali po društvenim mrežama, a i privatno, jako se kuha i moglo bi eskalirati u dogledno vrijeme ako netko odluči pozvati ljude na prosvjed.

Pa ti znaš Plenkoviću da su Hrvati najosjetljiviji kad ih udariš po džepu, kad im umre dijete, oplaču ga, pokopaju i nastave dalje, nitko se nije ubio zbog gubitka djeteta, svjedočili smo tome poradi cijepljenja lažnim cjepivom tijekom lažne pandemije, ali mnogi jesu zbog gubitka novca, nažalost je tako.

Ti si inteligentan čovjek i šteta je što nisi na pravoj strani, što više ne osluškuješ bilo naroda, a manje brineš za bjelosvjetske hoštaplere i manje slušaš svoje rektalne alpiniste. Mislim da ti ovo nije pametan potez, jer vukovi čekaju i vrebaju iz prikrajka da pokrenu mase. A ovo bi mogla biti izvrsna prilika da te se napokon već jednom riješimo...

izvor: Udruga Hrvatski Ratnik | Hrvatski krški pašnjaci / Facebook

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved