Connect with us

Vijesti

Šola: HDZ više nije hrvatski; već čudni transrodni (demo)kršćani zarobljeni u Andrejevu tijelu

Published

on

Bauk kruži Europom, bauk moralizatorskog kapitalizma! Tako bi započeo Marx/Engelsov Komunistički manifest da ga pišu danas. Buržuja današnjice više ne zanima novac, već njegova moć koja postaje platforma za nove oblike dominacije i nametanja, u ovom slučaju LGBTIQ+ agende i ideologije.

Ljevica ovim paktom s krupnim kapitalom Marxovu diktaturu proleterijata agresivno zamjenjuje diktaturom homo/trans/inter…seksualca. A pridružio im se i demokršćanski HDZ, piše Ivica Šola u kolumni za Slobodnu Dalmaciju koju djelomično prenosimo.

Primjer moralizatorskog (ne pišem moralnog) kapitalizma u Hrvatskoj je blijedo popraćen slučaj poznatog piva “Budweiser” koje je kao svoje reklamno zaštitno lice uzelo transrodnu osobu. Iako je bojkot piva odmah počeo, a profit padati, ova tvrtka ipak ne odustaje od nametanja (rodne) ideologije, pa i po cijenu gubitka profita.

Time se raskida s idejom starog kapitalizma, u kojem su tvrtke tu da stvaraju prihod svojim dioničarima kvalitetnim proizvodima, a ne da indoktriniraju narod i zagovaraju moral, pa i “ranjivih skupina”. Pod navodnicima jer agenda tih “ranjivih skupina” i ovaj moralizatorski kapitalizam stvaraju stvarne ranjive skupine, radnike, prekarijat.

Otpustili najboljeg radnika

Tako u Googleu radnici, koji ne dijele moralizirajuću viziju probuđenih (woke) antikapitalističkih LGBTIQ… “ranjivih skupina” koje su toliko ranjive da im leđa drže najmoćniji buržuji svijeta, dobivaju otkaze. Među inim u Googleu su otpustili jednog od najboljih radnika, jer kao magistar biologije ne može prihvatiti odbacivanje bioloških datosti.

Taj otpušteni zaposlenik zove se James Damore, a otpušten je zbog činjenice koja nema nikakve veze s nekompetentnošću, lošim rezultatima ili nedostatcima u izvršenju profesije, već što se ne uklapa u moral tvrtke, tj. vladajuće (LGBT) klase. Moralizatorski kapitalizam ne ugrožava samo radnike, već i demokraciju – Zapad.

Primjerice, u ožujku 2016. američka savezna država Sjeverna Karolina donijela je zakon koji obvezuje korištenje toaleta prema spolu navedenom u rodnom listu, a ne kako se netko osjeća. Dobar ili loš, bio je to zakon demokratski izglasan o transrodnim osobama, koje nisu mogli koristiti ženske toalete ako su se deklarirali kao žensko, a biološki su muško, i obrnuto.

Čak su i feministice bile za taj zakon. Više od osamdeset najviših menadžera iz kompanija uključujući “Apple”, Bank of America i “Goldman Sachs”, odmah je potpisalo pismo u kojem se od guvernera zahtijeva ukidanje tog zakona pod prijetnjom povlačenja investicija. Pod ovim reketom moralizatorskog kapitalizma, vlasti Sjeverne Karoline opozvale su ovaj zakon i prilagodile ga moralu ovih korporacija. Demokracija, izbori, čemu onda služe?

I tvrtka “Gillette” koja se bavi brijaćim priborom tako je u svojoj reklamnoj kampanji uzela marketinški logo radikalnih feministica #MeToo. U toj kampanji, iako su ciljna publika bili muškarci, oni su u skladu s MeToo ekstremisticama muškost kao takvu nazvali toksičnom, opasnom i počeli naglo gubiti ogromne prihode mnoštva ljutitih kupaca, muškaraca i žena.

No, unatoč tome, odgovor direktora “Gillettea” Garyja Coombea odražava svu narav moralizatorskog LGBTIQ+ kapitalizma: “Ovaj ogroman gubitak je prihvatljiva cijena za vrijednosti koje promičemo”.

Preodgoj naroda

Budući da u kapitalizmu nitko ne igra na poraz, pa ni u moralizatorskom, a još manje multinacionalke poput navedenih, očito je “specijalna moralna operacija” imala političke ciljeve, tj. cilj je preodgoj naroda, ideološka kolonizacija. I evo ti novog lica (moralizatorskog) kapitalizma: buržuji se više ne bave samo zaradom, već šire i “moralni” imperativ “ranjivih manjina”, raznih nejači, koji treba nametnuti svima nama političkom, medijskom i odgojno-obrazovnom okupacijom.

(…)

Bauk moralizatorskog kapitalizma  i HDZ

Taj bauk moralizatorskog kapitalizma koji je ili reketom ili korupcijom podložio sebi i politiku, doveo demokraciju u ozbiljnu opasnost, stigao je i u Europu. Europski parlament ratificirao je u srijedu Istanbulsku konvenciju kao dio #MeToo agende, konvenciju koja pod krinkom zašite žena promiče dženderizam, odvajajući pojam roda od biološkog spola, otvarajući prostor svim manipulacija povezanih s dženderizmom.

Možda će vas zanimati

Da vidimo kakav je to ”govor mržnje” koji se spominje u službenom izvješću i kako su glasali hrvatski euro zastupnici

Ako Vijeće potvrdi odluku EU parlamenta o Istanbulskoj konvenciji, ona će, onkraj demokratske volje država članica koje ju nisu ratificirale, biti nametnuta odozgor, što je smrt demokracije i kršenje temeljnog principa EU-a, principa supsidijarnosti.

Plenković, kao dio te dženderističke agende, i njegov mali adlatus “Kraljević” Marko vršili su pritisak na HDZ-ove eurozastupnike da svi moraju dići ruke za ovu agendu.

Jadni ti zastupnici, koji imaju izvorni mandat, ogromnu mjesečnu plaću koja im jamči slobodu od pritisaka, ipak su “pod pritiskom” Plenkovića bili “shrvani”. A zapravo su svi dio istog moralizatorsko-kapitalističkog hranidbenog lanca.

HDZ i Plenković, dignuvši ruke za ovaj još jedan prodor moralizatorskog kapitalizma iz SAD-a u EU-u na štetu demokracije i EU principa supsidijarnosti, definitivno nisu više ni hrvatska, ni demokratska, tek neka “čudna” zajednica – transrodni (demo)kršćani zarobljeni u Andrejevu tijelu.

Ivica Šola/Slobodnu Dalmacija

Vijesti

Peru donio zakon kojim se transrodne osobe proglašavaju “mentalno bolesnima”

Published

on

Predsjednica Perua Dina Boluarte potpisala je dekret kojim se “transseksualizam, transvestizam, poremećaj rodnog identiteta u djetinjstvu, drugi poremećaji rodnog identiteta i fetišistički transvestizam” proglašavaju mentalnim bolestima.

Peruanske vlasti tvrde da će dekret također učiniti besplatnim psihološki tretman za ove kategorije građana, a uvjeravaju i da “kategorički potvrđuju poštivanje dostojanstva pojedinca i njegovo slobodno djelovanje u okviru ljudskih prava, pružajući im medicinsku usluge za njihove uvjete”, prenosi Daily Mail.

Aktivisti za ljudska prava vjeruju da bi klasificiranje trans i interseksualnih osoba kao mentalno bolesnih moglo otvoriti vrata konverzijskoj terapiji, koja je trenutno zabranjena u Peruu.

Konverzijska terapija je proces promjene seksualne orijentacije homoseksualaca, lezbijki ili biseksualaca u heteroseksualce, te transrodnih i rodno varijantnih osoba u cisrodne osobe.

Percy Maita-Tristan, medicinski istraživač na Sveučilištu Southern Science u Limi, rekao je da dekret pokazuje nedostatak svijesti vlasti o složenim LGBT pitanjima.

“Ne možete zanemariti kontekst da se ovo događa u superkonzervativnom društvu u kojem LGBT zajednica nema nikakva prava i gdje označavanje njih kao mentalno bolesnih otvara vrata terapiji konverzije!”, rekao je novinarima.

Dekret koji je potpisala predsjednica Perua dolazi uoči 34. obljetnice otkako je Svjetska zdravstvena organizacija uklonila homoseksualnost iz Međunarodne klasifikacije bolesti, što je izazvalo negodovanje skupina za ljudska prava.

WHO je prestao smatrati transseksualnost bolešću 2019.

Continue Reading

Vijesti

MAKLJAŽA NA VIDIKU Veliki napad Hezbolaha na izraelsku vojnu bazu

Published

on

Snimka pokazuje štetu nanesenu bazi IDF-a u blizini sjevernog grada Kiryat Shmona ranije danas, nakon što je pogođena teškim raketama koje je lansirao Hezbolah.

foto: screenshot: Hindustan Times

Hezbolah je rekao da je ispalio rakete Burkan – koje imaju veliku bojevu glavu – na kamp Gibor, sjedište 769. brigade IDF-a.

Baza, koja se nalazi u blizini grada Kiryat Shmona, pretrpjela je ogromnu štetu. Više zgrada i vozila su potpuno unušteni.

IDF tvrdi da nije bilo žrtava. Nakon napada, tvrde, mjesto za lansiranje raketa je uništeno u zračnom napadu.

Continue Reading

Vijesti

U Brodosplitu dovršen obalni ophodni brod za HRM

Published

on

U Brodosplitu je dovršen novi obalni ophodni brod. Riječ je o budućem brodu Hrvatske ratne mornarice.

U ožujku je potpisan ugovor kojim je reguliran način završetka gradnje i novi rok isporuke za prvi od ukupno četiri preostala broda. Brod će biti porinut 1. srpnja, a MORH-u će biti isporučen do kraja godine.

Ministar obrane Ivan Anušić nakon preuzimanja dužnosti najavio je nastavak realizacije projekta izgradnje obalnih ophodnih brodova, istaknuvši to kao jedan od prioriteta Ministarstva obrane.

Gostujući na Dan državnosti u središnjem Dnevniku HTV-a, ministar Anušić rekao je kako ima informacije iz Brodosplita da je brod čija je gradnja ugovoriena izvezen van iz hale i da se priprema već ovo ljeto za porinuće i nastavak dovršenja.

Podsjetio je da je s Brodosplitom 2014. godine potpisan ugovor o realizaciji pet ophodnih brodova za HRM, kojima je rok isporuka trebao biti 2018. godine, međutim dosad je isporučen samo jedan, prototip. Najavio je, da će, prema informacijama iz Brodosplita, do kraja godine HRM imati drugi brod i nakon u paketu će se i ostala tri broda rješavati.

foto: Ophodni obalni brod Umag 32/MORH

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved