Connect with us

Vijesti

Starešina: ‘Kondukteri ZET-a’ između Patriota i Oligarha

Published

on

Što će nam Patriot? Raketira li nas Hezbolah svaki dan?”, upitao se ovih dana naglas predsjednik Zoran Milanović. I odmah nam je odgovorio da su Patrioti preskupi i da nitko ne zna raditi s njima, “neće valjda kondukteri ZET-a”?

Po toj Zoranovoj doktrini, o obrani se valjda počinje razmišljati nakon što vas netko raketira svaki dan. Ako stignete. No nije samo Zoran zaslužan. Ta se doktrina primjenjuje na razvoj Hrvatske vojske i obrambenog sustava još prije Zoranova doba, od povijesne promjene vlasti 2000. godine.

Umjesto selekcioniranja i podizanja na višu razinu zapovjednika pobjedničke Hrvatske vojske, kao što to obično čine države nakon uspješno okončanih ratova, nova hrvatska vlast predvođena Zoranovim ranijim mentorom Ivicom Račanom i kasnijim mentorom Stipom Mesićem, krenula je u destrukciju vojske, u politički, a potom i u kazneni progon ratnih zapovjednika, onih čijom je zaslugom Hrvatska vojska još 1995. dosegnula visoke NATO standarde.

U obrambenom je sektoru (za Trumpova mandata) preko NATO-a pokrenuta kampanja većeg izdvajanja za obranu. A hrvatski odgovor? Milanović je kao premijer potpuno opstruirao LNG, baš kao i Plenković, sve dok ga nije pod pritiskom morao napraviti. Milanović se sprdao s inicijativom Triju mora, Plenković ju je ignorirao. Obojica su kao premijeri opstruirala temeljno opremanje Hrvatske vojske.

U vrijeme kada je SAD tražio izgradnju LNG-a na Krku, Milanović je useljavao ruske oligarhe u kapitalne objekte bivše JNA na Jadranu. Plenković je pak birao borbene zrakoplove sve dotle dok izbor nije pao na francuske Rafalle, proglasivši odjednom Francusku hrvatskim strateškim partnerom. Što nijedan kondukter ne bi učinio. SAD je (preko Milanovića kao povremeno korisnog glasnogovornika) nedavno morao uvjeriti Plenkovića da HV-u hitno trebaju američki oklopnjaci Bradleyi, ugovoreni još prije nekoliko godina. Danas svaki kondukter ZET-a zna zašto.

I Milanovićev poklič “što će nama Patriot” s početka teksta, pokazalo se nije bio slučajan. Dan poslije dopisnik Nove TV iz SAD-a izvijestio je da se na dnevnom redu američko-hrvatskog strateškog dijaloga u Washingtonu (prvog dijaloga te vrste kojeg SAD vodi s Hrvatskom), nalazi i zahtjev za privremenim razmještajem američkog sustava Patriot u Hrvatskoj. A nakon što je takav sustav već razmješten u Poljskoj i dogovoren za Slovačku. Te da se na stolu nalazi i ponuda da američki zrakoplovi pomognu u čuvanju hrvatskog neba.

U uvjetima kada cijela Europa, pod američkim vodstvom gradi obrambeni štit prema Rusiji i njezinim mogućim aktivnostima, uopće nije upitno hoće li se ti američki prijedlozi i ponude ostvariti. Jer nije riječ (samo) o hrvatskoj, već o europskoj kolektivnoj obrani.

Neki “kondukter ZET-a” to će već objasniti Zoranu Milanoviću. Ali ja se pitam koliko bi Hrvatska u ovo vrijeme velikog geopolitičkog preslagivanja dobila na ozbiljnosti – s dva “konduktera ZET-a” na čelu države?! Vjerujem da bi više voljeli Patriote, jer nisu dužni oligarsima.

Višnja Starešina / Slobodna Dalmacija

Advertisement

Vijesti

U Podcastu Velebit – Velimir Ponoš: Jake sličnosti između propasti Rimskog Carstva i današnjih EU/SAD

Published

on

Gost u Podcastu Velebit je novinar i kolumnist Velimir Ponoš

– Natalitet – zašto Hrvati više ne žele imati puno djece? – Mjera uvođenja majke odgajateljice za majke s troje i više djece?
– Rad u Hrvatskoj – Kako je moguće da je jeftinije platiti plaću stranom radniku, osigurati mu smještaj, učenje hrvatskog jezika i učenje zanata? Kada bi se svi ovi troškovi zbrojili, naš domaći čovjek bi mogao imati plaću vrlo sličnu onoj u Irskoj, Njemačkoj itd. Pa čak i veću jer ne bi si morao plaćati smještaj.

– Znači, iselimo naše mlade, radno sposobne, potentne, stručnjake koje smo školovali, u neke druge zemlje, a nama će biti dobri neki strani ljudi koji Hrvatsku ne poznaju, ne vole i ne zanima ih boljitak ove zemlje… – Kakva je to logika, je li to slučajno ili planiranio?
– Velika seoba naroda nekad i danas? Hibridni ratovi s ciljem pokretanja velike mase ljudi?
– Vojni rok i obuka u vojnim vještinama? Je li povijesno ratnička Europa postala pacifistička regija koja se pretvara u mlitavu civilizaciju?
– Ante Starčević je upozoravao da narod bez vjere i morala nema nade za boljitak i napredovanje?

Continue Reading

Vijesti

Izvrstan dokumentarac Epoch Times-a: Nema farmera – nema hrane: hoćete li jesti bube?

Published

on

Cijene hrane vrtoglavo rastu u trgovinama širom svijeta, a neki svjetski čelnici kažu da je to zbog klimatskih promjena. Njihovo rješenje je Agenda 21, 100-godišnji glavni plan Ujedinjenih naroda za čovječanstvo i 21. stoljeće, koji je podijeljen na kraće 15-godišnje planove. Trenutačni plan je Agenda 2030, čiji je cilj “transformacija našeg svijeta za održivi razvoj” prema UN-u.

Agenda 2030 sada se provodi diljem svijeta. U Americi se provodi kao agenda 30×30 Bidenove administracije, plan da se 30 posto američke zemlje u potpunosti isključi iz proizvodnje do 2030. godine, što će rezultirati istjerivanjem malih farmera i stočara sa svojih posjeda. U drugim zemljama poput Nizozemske, nizozemski poljoprivrednici prisiljeni su prestati raditi zbog vladine “zelene politike” koja ograničava emisije dušika. U Šri Lanki se farmeri bore za svoj opstanak zbog vladine zabrane sintetičkog gnojiva.

Dok gledamo globalni rat protiv poljoprivrednika, Svjetski ekonomski forum i Ujedinjeni narodi potiču ljude da jedu kukce kao rješenje za smanjenje klimatskih promjena, gladi u svijetu i spas planeta. Zašto svjetski čelnici, pa čak i slavne osobe, odjednom guraju jestive bube? Treba li država kontrolirati našu hranu? Kakav bi svijet bio bez farmera?

“Nema farmera, nema hrane: hoćete li jesti bube?” je Epoch-ov izvorni dokumentarac koji razotkriva skriveni plan iza globalnih “zelenih politika”, neispričane priče o poljoprivrednicima koji su prisiljeni napustiti posao, poremećaj koji će to imati u našoj opskrbi hranom i zašto se jestive kukce iznenada guraju u prvi plan kao ” Globalno zeleno rješenje.”

Voditelj “Činjenice su važne” (“Facts Matter”) na EpochTV-u Roman Balmakov proputovao je svijetom na više od 25 lokacija i intervjuirao više od 50 farmera, znanstvenika i stručnjaka u Sjedinjenim Državama, Nizozemskoj i Šri Lanki kako bi došao do istine iza ove globalne agende i istražio nadolazeće globalna prehrambena kriza koju svjetski mediji ignoriraju.

Povijest ima tendenciju rimovati se. Godine 1950., kineski komunistički vođa Mao Zedong prodao je javnosti “Veliki skok naprijed” pod zastavom napretka, ali njegova je politika dovela do najveće gladi koju je uzrokovao čovjek u povijesti, s više od 50 milijuna umrlih od gladi. Čini se da UN-ove “zelene politike” imaju obilježja novog “Zelenog skoka naprijed”, možda dobro zvuče na papiru, ali u praksi potkopavaju našu sigurnost hrane, imovinska prava, prava na vodu i predstavljaju egzistencijalnu prijetnju našim slobodama kao slobodni građani. Poznati citat glasi “Tko kontrolira opskrbu hranom kontrolira ljude”.

Ovaj dokumentarac je važan za svakoga da pogleda, ne samo zato da zna što je na vašem tanjuru, već i da ima znanja kako u budućnosti spriječiti još jednu glad koju je izazvao čovjek i zaštititi svoje slobode.

Cijeli film pogledati ovdje…

Službena web stranica: NoFarmersNoFood.com
Molimo dajte i podijelite ovaj dokumentarac: NoFarmersNoFood.com/share
Posebno zahvaljujemo Farmers Defence Force

Continue Reading

Vijesti

Dan prije nego što je umro u avionu, pisac Malog princa napisao je MOLITVU, mogla bi vam promijeniti život

Published

on

Antoine de Saint-Exupery je poznat kao pisac “Malog princa”, ali napisao je i jednu molitvu koja će mnogima promijeniti živote.

Manji je broj onih koji znaju da je Exupery bio i vojni pilot, te da je za svoje vojne zasluge nagrađen odlikovanjem Legije časti.

Najbolji pisac među pilotima i najbolji pilot među piscima umro je u avionu, od srčanog udara, leteći tijekom zadatka.

Kao pisac je ostvario sve svoje dječje fantazije kroz Avijatičara, Ratnog pilota, Noćni let i najpoznatijeg, Malog princa.

Čak i kad je bio na zadacima, Exupery nije prestajao pisati.

Molitva pisca Malog princa

Molitva, koju vam donosimo u cijelosti, je nastala u jednom od najtežih životnih razdoblja autora, kada su ga bolest, godine i ratni vihor polako lomili.

Gospodine, ne molim te za viđenja i čuda, molim tek snagu za život svednevni. Pouči me umijeću malenih koraka.

Misli mi razbistri, učini me snalažljivim, nauči me ugrabiti pravi trenutak. Daj da vidim kako je sve u životu važno.

Jakosti mi daj za red i pravu mjeru, da ne klizim kroz život poput rasipnika, već vrijeme svoje da mudro raspoređujem, pa ipak da umijem prepoznati trenutke bogate sjajem, ljepotom i milinom i odvojiti časak za užitak srca i duha.

Pomozi mi spoznati da ne koristi sanjati – niti o prošlosti, niti o budućnosti te da je najvažniji sadašnji čas, i da sve što slijedi učinim najbolje. Očuvaj me opsjene da život ima glatko teći.

Trijezan mi uvid podari u istinu da su poteškoće, porazi i padovi, neuspjesi, boli pa i katastrofe na stazi žića vjerni pratioci uz koje naša bića sazrijevaju i rastu. (Novi život)

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved