Connect with us

Vijesti

STIGLI SMO DO „ISHODIŠTA BOLI“: “Molimo se i duhovno pripravimo za napad sila zla!”

Published

on

Ovi dani na početku 2020, su prije svega obilježeni s dvama događajima

1. Virusom Corona i svime što ga okružuje  

2. Iskrcavanjem 20 tisuća američkih vojnika u sjeveroistočnoj Europi  (Njemačka, Poljska, Litvania, Letonija i Estonija) koji dolaze na vojne vježbe združene sa snagama NATO pod izgovorom da se suprostavljaju mogućoj invaziji Europe.

Ova dva događaja izgledaju  nepovezani jedan s drugim. Ustvari prvi (corona virus o kojem se mnogo govori) služi da potisne drugi događaj (o kojem se vrlo malo govori).  Inače bi izgledalo da virus (sam po sebi ne tako opasan, ali uzdignut do najveće opasnosti prema posljedicam koje ga zakonski prate), proizveden u laboratoriju i iskorišten kao kemijsko oružje za neku vrstu gospodarsko bakteriološkog rata kojim se eventualno priprema tradicionalni rat.

Ako se promotri  corona virus vidi se kako je uzdignut iznad virusa putem kampanje u tisku i medijima do mjere teroriziranja građana zatvaranjem u kuću i uspostavljanjem demokratskog policijskog režima. Ono što udara najviše u oči je ujedinjenje političkog i religioznog u ovom slučaju. Biskupi, uključujući i papu Bergoglia, su prvi zatvoril crkve, prekinuli slavljenje misa, naredili obvezu pričešćivanja na ruku; a zatim je država specijalnim zakonom zabranila vjernicima da se kreću u druga mjesta. To za mnoge znači da ne mogu sudjelovati u tradicionalnom misi koja se još uvijek slavi i na kojoj nisu prisiljeni primati pričest na ruku i tako oskvrnuti stvarnu Kristovu Prisutnost u prilikama kruha. Vjernici su začuđeni, ustrašeni i uznemireni.

>> ODGOVOR PAPI? DIVOVSKA HOSTIJA NA NEBU pored bazilike Svetog Petra u Rimu…

Kako se uopće dogodilo da se podigne tolika buka oko gripe koja nije bitno drukčija nego je samo agresivnija od drugih gripa koje pogode svake godine milione ljudi u svijetu kako se to događa svake zime koju nam  Bog šalje i koja pokosi  žrtve kako se to događalo od početka svijeta i događat će se do svršetka budući da je čovjek smrtan po svojoj naravi?

Zaprepašćuje nas da se u 18.00 sati u čitavoj Italiji uspostavlja policijski sat, zatvaraju se konobe, restorani, crkve, ali se BURZA u Milanu ostavlja otvorena na kojoj je oslabljeno talijansko gospodarstvo izgubilo oko 11% svoje vrijednosti.

Izgleda da je sve povezano. Gospodarska kriza, religiozna kriza, psiho – policijski demokratski režim  za zdravlje građana a potpuna šutnja medijja, tišina, o vojnim vježbama koje se mogu pretvoriti u konflikt između Rusije i SAD-a  usred Europe koja je prva žrtva.

Ako se prouči povijest u svjetlu vjere i teologije shvati se da sve odgovara planu protucrkve protiv vjere i europske civilizacije, što će Bog  u svom neizmjernom milosrđu i svojoj moći pretvoriti u spasenje svoje Crkve koju je u njenom ljudskom elementu rušio modernistički virus  počev od Ivana XXIII.

Što činiti? Padre Pio je umirući rekao vjernicima:“OSTAVLJAM VAM ROZARIJ – KRUNICU!“ 1968 to je moglo izgledati čudno zašto samo Rozarij a ne Sakramente, Misu  i  Nauk Crkve? Danas se shvaća, da se ustvari traži način da se uništi ova stvarnost sotonskim dogovorom između religiozne i političke moći, dok nam krunicu nitko ne može oteti.

Započinju veliki manevri za buduće progone koji trebaju ugasiti tragove vjere koje su još ostale među jadnim europskim kršćanima.

Što činiti? Pokušajmo promisliti čemu nas uči vjera, povijest i iskustvo.

Pio XII je 1951 predvidio: „Danas gotovo cijelo čovječanstvo ide ubrzano dijeleći se na dva suprotna krila: Za Krista i Protiv Krista. Ljudski rod u sadašnjoj strašnoj krizi koja će se razriješiti u spasenju s Kristom iz najstrašnijih ruševina.“(Enciclica Evangelii praecones, 2 lipnja 1951.

Nalazimo se u konačnom sudaru Crkve i KontraCrkve. Sadašnja situacija je gora od one koja je prethodila rušenju Babilonskog tornja, općem Potopu i razaranju Sodome i Gomore.

Vizija koju je imao prorok Ezekiel (Ez., VIII, 1 ss) prije otprilike 600 godina prije Krista je značajan  i nevjerojatno upečatljivo. Ukratko, u vrijeme Ezekiela, najveći dio svećeništva, uglednika, djevica posvećenih Bogu i vjerničkog naroda se odmetnuo od Jahve okrenuvši se idolima.

Ustvari,  u vrijeme strahote „amazonskog sinoda“ u jesen 2019, u Vatikanu  su viđene scene prave istinske idolatrije u kojoj su sudjelovali  različiti svećenici, biskupi, kardinali i čak Papa,  koji su častili kipove poganskih  „božanstava“.  Scena je podjeljena u četiri dijela nasljedujući Hram u Jeruzalemu, u kojemu je bilo srce Crkve Božje u Starom Zavjetu. Bog je pokazao svom proroku u izgnanstvu, u Babilonu,  a sličnost je zaprepašćujuća i izgleda kao fotografija snimljena prije 2600 godina, scenu  međureligioznog sinkretizma koji je stvoren unutar crkve počev od II. vatikanskog koncila a koji je uznapredovao sve do „Međureligijskih susreta u Assisiu“ 1986, 1996, 2016, i koji je dosegao vrhunas s papom Bergogliom u „amazonskom sinodu“ u jesen 2019.

Danas je situacija slična: Svećenstvo (počev od pape pa do kardinala, biskupa i svećenika), uglednika, posvećenih i vjernika laika koji su častili u Vatikanu (koji je Novim Zavjetom zamijenio Jeruzalemski hram Starog Zavjeta), idole, lažne bogove. Oni su prešli od Jedinstvenog kulta pravoga Boga na mnogobožačku idolatriju, lažnih  kipića predstavljenih kao božanstva koja su u Psalmu ( 115, 1-6) opisani: “Imaju oči a ne gledaju, imaju ruke a ne dodiruju, imaju uši a ne čuju, imaju usta a ne govore …“

Na kraju su dodane dvije trenutne uzbunjujuće okolnosti policijskog zakonodavstva povezanog s korona virusom i vojnim vježbama na granici Rusije o kojim gotovo ništa ne znamo.

Ono što se danas počinje sve jasnije otkrivati je da se Božja osveta  sve više bliži i da će biti strašna kao što je bila u vrijeme općeg Potopa (Knjiga Post., VI, 1-9) za vrijeme Noe, tornja Babilonskog (Knjiga Post., XI, 1-9) i Sodome i Gomore (Knjiga Post., XVIII, 16-19; XIX).

U međuvremenu molimo i duhovno se pripravimo za  napad sila zla.

Autor: don Cruzio Nitoglia /Unavox

S tal. prevela prof. Kornelija Pejčinović

Vijesti

PREDSTAVLJANJE KNJIGE “GLOBALIZACIJA I EUROPA NA RASKRIŽJU” PROF. ANĐELKA MILARDOVIĆA

Published

on

Čast nam je pozvati Vas na predstavljanje knjige prof. dr. sc. Anđelka Milardovića

GLOBALIZACIJA I EUROPA NA RASKRIŽJU. EUROPA OD VOLJE ZA MOĆI DO VOLJE ZA NIŠTA.

Predstavljanje će se održati u Splitu, 4. lipnja (utorak) 2024. godine s početkom u 18:45 sati.

Gradska knjižnica Marka Marulića – Dalmatina, Zagrebačka 4.

Sudjeluju:

  • dr.sc.Anđelko Milardović, autor knjige,Institut za europske i globalizacijske studije, Split-Zagreb;
  • Mislav Vušković, urednik knjige, Institut za europske i globalizacijske studije, Split-Zagreb;
  • Vlaho Kovačević, Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu;
  • Željko Primorac, Splitsko-dalmatinska županija;
  • Mario Popović, Hrvatska udruga Benedikt.

Organizatori  promocije su Institut za europske i globalizacijske studije Split-Zagreb  i Hrvatska udruga Benedikt. Predstavljanje  će biti u razgovornom  formatu radijske  emisije.

Prof.dr.sc. Anđelko Milardović

Anđelko Milardović (1956. Ogulin), politologiju je studirao u Ljubljani i Zagrebu. Godine 1981. diplomirao
je na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu kod profesora Davora Rodina s temom Znanost
kao proizvodna snaga .
Na istom fakultetu 1986. uspješno je obranio magistarski rad Pojam djelovanja u filozofskoj antropologiji
Arnolda Gehlena kod profesorice Branke Brujić.
Dana 10. listopada 1989. doktorirao je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Doktorat
Spontano i institucionalno političko djelovanje. Sociologijsko političko i politologijsko određenje dva
modaliteta političkoga djelovanja obranio je kod profesora Vukašina Pavlovića.

Continue Reading

Vijesti

Peru donio zakon kojim se transrodne osobe proglašavaju “mentalno bolesnima”

Published

on

Predsjednica Perua Dina Boluarte potpisala je dekret kojim se “transseksualizam, transvestizam, poremećaj rodnog identiteta u djetinjstvu, drugi poremećaji rodnog identiteta i fetišistički transvestizam” proglašavaju mentalnim bolestima.

Peruanske vlasti tvrde da će dekret također učiniti besplatnim psihološki tretman za ove kategorije građana, a uvjeravaju i da “kategorički potvrđuju poštivanje dostojanstva pojedinca i njegovo slobodno djelovanje u okviru ljudskih prava, pružajući im medicinsku usluge za njihove uvjete”, prenosi Daily Mail.

Aktivisti za ljudska prava vjeruju da bi klasificiranje trans i interseksualnih osoba kao mentalno bolesnih moglo otvoriti vrata konverzijskoj terapiji, koja je trenutno zabranjena u Peruu.

Konverzijska terapija je proces promjene seksualne orijentacije homoseksualaca, lezbijki ili biseksualaca u heteroseksualce, te transrodnih i rodno varijantnih osoba u cisrodne osobe.

Percy Maita-Tristan, medicinski istraživač na Sveučilištu Southern Science u Limi, rekao je da dekret pokazuje nedostatak svijesti vlasti o složenim LGBT pitanjima.

“Ne možete zanemariti kontekst da se ovo događa u superkonzervativnom društvu u kojem LGBT zajednica nema nikakva prava i gdje označavanje njih kao mentalno bolesnih otvara vrata terapiji konverzije!”, rekao je novinarima.

Dekret koji je potpisala predsjednica Perua dolazi uoči 34. obljetnice otkako je Svjetska zdravstvena organizacija uklonila homoseksualnost iz Međunarodne klasifikacije bolesti, što je izazvalo negodovanje skupina za ljudska prava.

WHO je prestao smatrati transseksualnost bolešću 2019.

Continue Reading

Vijesti

MAKLJAŽA NA VIDIKU Veliki napad Hezbolaha na izraelsku vojnu bazu

Published

on

Snimka pokazuje štetu nanesenu bazi IDF-a u blizini sjevernog grada Kiryat Shmona ranije danas, nakon što je pogođena teškim raketama koje je lansirao Hezbolah.

foto: screenshot: Hindustan Times

Hezbolah je rekao da je ispalio rakete Burkan – koje imaju veliku bojevu glavu – na kamp Gibor, sjedište 769. brigade IDF-a.

Baza, koja se nalazi u blizini grada Kiryat Shmona, pretrpjela je ogromnu štetu. Više zgrada i vozila su potpuno unušteni.

IDF tvrdi da nije bilo žrtava. Nakon napada, tvrde, mjesto za lansiranje raketa je uništeno u zračnom napadu.

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved